Övermoget

Publicerad 2015-03-31 09:50:49 i Nya Zeeland,

Hoj,
Som ni kanske märker har vi inte allt för mycket att skriva om här och det är lite tomt med bilder och roliga inlägg för tillfället. Men vi kör sista rycket här nu innan påsklovet (som startar på fredag för er som undrar) och köttar studierna. Mellan varven springer vi lite, gör lite yoga med Shri, lagar mat och andra sånna nödvändiga saker. Idag har vi dessutom varit och storhandlat eftersom vi inte pallade göra det i söndags. Varje vecka har vi kollat osthyllan i hopp om att någon litenliten brie-ost skulle vara på extrapris. Och idag, kära läsare, hände det! Det är som att vinna på triss ungefär, plötsligt händer det. Fast en trissvinst hade visserligen varit trevligare. Men ändå. Så ikväll har vi käkat ost, kex och päron. Både osten och päronet var en liten aning övermogna. Men vet ni? Alla ostar och päron är lika mycket värda :)

Sommartid, vintertid och studietid

Publicerad 2015-03-30 07:11:24 i Nya Zeeland,

Hej på er.
Det är måndag igen och första dagen är över för oss. Eller nja, för mig i alla fall. Fanny sliter i köket och lagar buffé ikväll, fasar över nästa termin när det är min tur att läsa dom kurserna. Men det är långt till dess och prio ett är att ta sig igenom denna termin. Såååå.... sitter därför och dricker kaffe, lyssnar på en podcast, växelskriver på två uppsatser, blandar det med att plugga bokföring och att blogga nu. Multitasking när det är som bäst va?
 
Kom förresten på att ni ändrade klockorna igår. Det gjorde inte vi. För vi ska av någon egendomlig anledning göra det nästa helg. Så för tillfället är ni endast 11h efter oss, sjukt mycket svårare att räkna kan jag meddela. Men så ligger det till i alla fall, tänkte att ni kanske kunde ha nytta av den informationen. Hur som helst, då jag sitter i en mörk instängd plugg-grotta (även kallat mitt rum) just nu och inte har någon rolig bild att visa och lite för att kameran befinner sig inlåst på andra sidan väggen får ni ingen bild idag heller. Tackar på förhand för att ni har överseende med detta, pusshaj.
 

choklad och tvätt

Publicerad 2015-03-29 07:33:31 i Nya Zeeland,

Hej,
Det har varit en intensiv helg här hos oss. Var ute en sväng igår kväll som vanligt och idag har vi inte fått ett smack gjort känns det som. Fast när jag tänker efter så gör det inte så mycket. Det känslan av att man MÅSTE göra allt klart är där nästan jämt och vi sätter press på oss själva när det känns som vi inte gjort tillräckligt. SÅ dumt egentligen. Denna helgen är det kanske bättre att låta kroppen och hjärnan vila lite. Vi får ta igen det nästa vecka helt enkelt och så äter vi choklad ikväll istället. 
Tvätta fick vi gjort vi i morse i alla fall. Väldigt mycket. Sprang upp och ner till tvättstugan hur många gånger som helst och hela lägenheten är fylld med våra kläder och lakan. 
 
That´s about it damer och herrar. Återkommer en annan dag.

Devonport

Publicerad 2015-03-28 04:02:18 i Nya Zeeland,

Halloj,
Denna morgon tog vi färjan över till Devonport som ligger på andra sidan hamnen. Båtturen tar ca 10 min och kostar 25 sek med hop-card. Traskade omkring lite i lilla byn, som kan beskrivas som pensionärernas paradis. Alltså lugnt, fridfullt och jättefina hus.
Vi gick upp för Mt Victoria och njöt av utsikten en stund. Åt lite lunch i parken och fick halvt panik för att de där nedrans måsarna också tyckte att det såg gott ut.
 
 
Satt här och dinglade med benen ett tag
 
Som ni ser var vädret inte på topp idag men vi hade tur och slapp de värsta regnskurarna som kom in över downtown samtidigt som vi tog färjan över.
 
 
 
Ja, här kan vi bo. det är helt okej.

Bio

Publicerad 2015-03-27 10:03:37 i Nya Zeeland,

Hoj
Vi har haft en väldigt lugn dag här. Började med skola och sen kom vi på att vi glömde tisdagsglassen så det fick vi ju ta igen. Och satan i gatan vad glassen var god idag, trots att det är samma som vi alltid käkar. Sen tog vi det otroligt vuxna beslutet i att skita i middag och gå på bio och käka popcorn som kvällsmat istället. Jerry hängde på men verkade inte så värst intresserad av filmen, han satt mest med mobilen. Filmen var väl okej, vi trodde det skulle vara mer action men den var lite cheesy. Focus heter den om det är någon som vill skriva upp det förresten. Nu sitter Forsan och leker med en rubiks kub. Norman kan lösa den på typ 1 minut, det är helt oförståeligt. Känns som om det blir en tidig kväll ikväll, vi är fredagströtta. Vi är inte vana vid dessa veckorutinerna än, efter nästan 4 år utan.   
Ursäkta den suddiga bilden, måste vara för att rulltrappan gick extremt fort. Eller?
Jerry har btw köpt ett luftgevär, bra att skjuta måsar med! Vi ska provskjuta på påsklovet :)

Regn hos oss

Publicerad 2015-03-26 10:47:25 i Nya Zeeland,

God kväll från ett regnigt Auckland,
Här är vi plugghästar deluxe och har studat hela kvällen med endast en paus för matlagning. Dagen har som vanligt gått i en väldig fart. Vi hade båda två morgonlektion idag, när de var slut gick vi hem. Gjorde helt perfekta pannkakor till lunch. Stolta tjejer! Storstädade sen svinstian vi bor i. Det tog 10 minuter sen var det typ skitigt igen. Ibland önskar man att killarna (förutom Norman då, han gör lika mycket hushållssysslor som vi) i alla fall hade varit en litenliten smula mindre fast i sina egna världar och inte bara tagit för givet att det ska vara rent utan att ens skänka en tanke på att de kan städa själva. Sen var det dags för lektion igen och sen var skoldagen äntligen finito.  
 

En stark längtan som vi inte visste att vi kunde ha

Publicerad 2015-03-26 02:20:00 i Nya Zeeland,

De senaste dagarna har vi haft lite längtan. Inte hemlängtan men ändå längtan efter Europa och mentaliteten hemifrån. 
För oss har det inte varit svårt att ta steget att flytta till andra sidan jorden. Kan kanske tyckas att det är ett stort steg men för oss är det är bara att packa väskan och åka. Vi har ganska lätt för att anpassa oss och den här grejen med att bo tillsammans med tre andra helt okända och väldigt olika människor är heller inget problem. Den biten är smärtfri och vi trivs hur bra som helst med våra roomies. 
Jag vet inte om man ska kalla det kulturkrock eller vad det nu är, men någonting är det. Vi har pratat med Jerry som känner exakt samma sak. Kiwisarna i våra klasser kan vara både rasistiska och rent ut sagt elaka. Speciellt då om man är asiat. Vi hamnar någonstans mitt i mellan. Vi är inte asiater men vi är heller inte helt accepterade. Det är riktigt jobbigt i mellanåt. Vi visste ju att det inte skulle bli lätt, det är ju väldigt mycket nytt. Men det var kanske inte dessa problemen som vi föreställde oss. Det ger oss negativ energi som vi inte behöver i vår vardag, att plugga, på ett annat språk dessutom, är jobbigt nog. 
Vi grubblar, tänker, vrider och vänder på allt och kommer inte fram till någonting.
 
Oh well.., Vi ska bita ihop nu och så kanske vi kommer över det. Time will tell. 

Paj

Publicerad 2015-03-25 11:15:00 i Nya Zeeland,

Hoi,
Det finns ju vissa fördelar med att vara i köket (tro det eller ej....) och det är ju detta:
 Det blev kvällsfika här hemma :) 
 
Det var allt för denna dagen för ögonen går i kors och snart ringer den där väckarklockan igen, 
Natti

Våffeldagen

Publicerad 2015-03-25 04:12:30 i Nya Zeeland,

Hejhopp
Hunt e lajjed? Här är vi trötta, mitt i veckan trötta kan vi kalla det. Käkar mariekex och ligger i vars en soffa och tar det lugnt innan vi måste sätta igång att plugga igen. Ingenting speciellt händer förutom att hela lägenheten är hooked på att lära sig jonglera. Eller ja, mest Fanny, Shri och Norman visserligen. Jag och Jerry har redan insett att vi inte kommer klara det och har lagt ner projektet.  
Även här på andra sidan jorden har vi uppmärksammat våffeldagen. Men vi fick nöja oss med donuts, våfflor var lite tufft att få tag på mellan lektionerna. Men gutt var det. Hoppas era våfflor smakar bra och att ni äter en (eller 10) för oss också!

kvällstankar eller något ditåt..

Publicerad 2015-03-24 11:50:12 i Nya Zeeland,

Här har det inte hänt mycket idag kan jag säga. Därför är det också lite tomt på bloggen. Förmiddagen gick åt till lite vanligt vardagspyssel med allt möjligt. På eftermiddagen tog vi oss en löpartur runt Domain, vi har nog kommit på en ganska bra runda nu nere vid de små gångarna till Parnell. En tur under palmerna, med massa trappor och grusväg. Kan knappt bli bättre eller hur? Har letat länge efter någonstans utan asfalt som helst inte är en cricketplan.
Denna tur gav ju såklart en del hunger så när vi kom hem gjorde vi korvgryta som blev förträffligt god. Korvarna på NZ däremot är väl vad man kallar sådär. Så nästa gång ni ska käka korv där hemma i Sverige - Le och tänk att de är rätt bra ändå. (OBS gäller även all annan svensk mat, godis nötter, chips, till och med popcorn.... ja allt ätbart. NJUT för fasen.) (Obs2 - om du inte njuter av det så skicka det hit.)
 
God natt från oss 

Tradigt

Publicerad 2015-03-23 06:18:00 i Nya Zeeland,

God måndag på er sockertoppar!
Vår måndag är nästan slut nu när precis har börjat, vi är i framtiden typ. Känns lite konstigt ibland när man tänker på det där med tidsskillnaden. Att när vi går till skolan tidigt en morgon och börjar vår dag så har ni inte ens avslutat den föregående. Det är lite smått förvirrande. Anyhow. Denna måndag har väl varit som alla andra måndagar, inte vår favoritdag på veckan direkt. Men det är vi nog inte ensamma om att tycka. Här hemma är det lika tyst som i Simpan en söndagskväll mitt i vintern. Fanny har kök och grabbarna är inte hemma så jag har inget annat att hitta på med än att gräva ner mig i skolarbete. Tjoho!
Denna übersöta lappen låg på Fannys skolböcker imorse när hon kom upp. Snällare kille än Jerry får man leta efter!
Ser ni vad det står? Snacka om att man blir entusiastisk och en smula stolt svennebanan när en det står en snubbe och pratar om möjligheterna att studera en termin utomlands och avslutar med "Den första som säger något svenskt får en luggage tag från Malmö University". Jag halvt skrek ut mitt eget namn i föreläsningssalen och förklarade att jag faktiskt är från Sverige och att det definitivt är själ nog. SCORE, taggen blev min!  

Söndagsmiddag

Publicerad 2015-03-22 10:31:58 i Nya Zeeland,

Denna söndagskväll har vi varit produktiva kan ni tro. Vi har städat, veckohandlat, lagat söndagsmiddag med kött, sås och pantofflor och pluggat järnet. Känns rätt bra. Förutom att Fannys lärare är en sadist som gillar att se sina studenter lida - jag har något att se fram emot nästa termin med andra ord. Imorgon är det dags för skola igen. Herrejissus, känns som om det är måndag hela tiden. Men det känns rätt gött för det är ändå bara 9 dagar (och typ 17 test och 11 inlämningar och en jäkla massa annat att läsa) till vi går på påsklov i 2 veckor! Nu ska vi snart ge våra trötta hjärnor chansen att processa all information och samla energi till kommande vecka. Natti!
 

Jakten på den ultimata studcaféet och club Kong

Publicerad 2015-03-22 02:39:15 i Nya Zeeland,

Hallåja!
Söndag idag, ni vet vad det innebär vid det här laget - vi sitter på ett nytt café sörplar på vars en kaffe, äter morotskaka och pluggar. Vi har ännu inte hittat det där perfekta stället med najs atmosfär, sköna stolar, gott kaffe och guttigt wifi. Men detta är inte så dumt ändå, borden kunde dock ha varit lite större. Vi har svårt att få plats med båda våra datorer och vars ett block att skriva i plus kaffe och kaka. 
 
Gårkvällen måste vi också berätta om. För vi hade SVINKUL. Vi var hemma själva nästan hela kvällen först, drack vin, käkade finfin lördagsmiddag i form av fiskpinnar och bara hängde. Helt plötsligt var klockan 12 så vi fick bråttom ut, gick först till en pub vi varit på innan. Drack en cider och drog vidare. Till ett nytt ställe vi googlat fram - Kong. Och där hittade vi en (nästintill) perfekt klubb. Rätt musik, skön stämning på dansgolvet och roligt folk. Det slutade med att vi hade dance battle med en hel hög med folk haha. Dock kändes det lite Jonebergsdisco när de sprutade asmycket såndär dansgolvsrök stup i kvarten, man såg inte ens 10 cm framför sig och till slut mådde vi bara illa av röken så vi drog. Trots att vi inte var hemma förrän närmare 03.30 inatt är vi relativt pigga idag, det är värre med norrmannen. Han fick gå och lägga sig igen imorse för han kunde inte vara uppe. Jättesjukt är det, för han dricker oftast bara öl och var hemma långt innan oss igår. En gång ska vi ta med honom och visa hur man festar Swedish-style mohaha!  
 

Ponsonby & Arts museum

Publicerad 2015-03-21 04:12:26 i Nya Zeeland,

Hej,
Eftersom det var kallt och regnade i morse fick vi tänka om lite. Ursprungsplanen var att ta färjan över till andra sidan pölen men istället tog vi bussen till Ponsonby. Det skulle nämligen vara Ponsonby market idag, kom snabbt fram till att man nog inte kan kalla det för marknad. Det var mest jazzband, ballonger och restauranger och det är ju kalaskul om man nu otroligt nog tycker att de tre är en fantastisk kombination. Kul att få se nya fina delar av Auckland ändå! Efter drygt en timme åkte vi tillbaka mot CBD och gick in på Arts museum. Kan nog kvala in på topp 3 av sämsta museum vi har sett i våra liv :) För att kompensera det väldigt märkliga museumet gick vi och köpte vin och chips till kvällen. 
 
Ponsonby
Utsikten var inte så pjåkig
Här har vi Jesus-fula damer-konstiga bebisar-avdelningen
och sen helt plötsligt har vi billy apple och en avdelning med bara bilder på ett äpple. Så om det finns folk där ute som känner att Apple eller ett äpple är deras gud så är detta ett bra ställe att gå till. Vi blev inte jätteexalterade kan jag si. :)

Åhå

Publicerad 2015-03-20 08:54:46 i Nya Zeeland,

Hallå i stugorna,
Oj oj oj oj, här har vi tagit helg. Eller kanske inte riktigt. Trots att tiden går så fort är vi inte helt med på det där med att det är fredag igen. Men vi gillar det. Även idag har vi varit på en workshop hos learning centre - den handlade om hur man skulle läsa texter på bästa sätt. Den var ju sådär, men skit samma, vi fick väl alltid ut något av det. Dessutom har vi ju betalat för att de ska kunna hjälpa oss, det är en service vi måste utnyttja såklart! Sen har Forsan studat här hemma medan jag var på lektion och därefter möttes vi för att ta en iskaffe på Macca's. Gick en liten runda på stan men vi frös så mycket att vi gick hemåt ganska snabbt igen. Hösten är verkligen på gång här nu, det blir kyligt fort på kvällarna och vinden blåser rätt friskt hela tiden. Tänk er höst i Simpan fast en aning varmare ungefär. Kvällen blir lugn, vi kommer fortsätta spela Skip-bo och hänga med grabbarna här hemma.
 
Denna konversation hade vi över sms igår kväll, smidigt att slippa lämna sängen!
Hanna i väntan på lektion. Ibland är våra skolbyggnader otroligt fina med riktigt najs utsikt!

Maud i stora lass

Publicerad 2015-03-19 10:31:26 i Nya Zeeland,

Vi var uttråkade ikväll. Så vi bestämde oss för att... laga mat. Och frysa in i våra fattiga plastlådor. Så vi slängde ihop en kokosmjölksgryta med vad vi hade hemma + en liten liten nypa av Shridhars chilipulver, vi lyckades riktigt bra får jag säga. När det var klart var klockan plötsligt så mycket att det var dags att börja laga middag som vi faktiskt skulle äta. Vi fick helt enkelt stå kvar vid spisen ett tag till och sedan blev vi serverade en utomordentlig pytt i panna a la the Larsells. Det stora problemet nu är att både skafferi och kylskåp blev ganska innehållslösa sådär utan förvarning. För tillfället sitter vi i soffan och brainstormar lite, vi vill åka på utflykt på lördag men vi vet inte var. Tips mottages :)
Mästerkocken själv

@ lunch break

Publicerad 2015-03-19 02:24:00 i Nya Zeeland,

Hajj,
Alla är hemma om för snabb lunch och springer omkring i köket. Brödrosten går för fulla muggar och en hel del pasta kokas.
Jag och Hanna har ännu en gång varit hos student centre för att försöka lösa hela röran med betalning och invoices. Allting har rörts ihop redan från början och nu blir det lite rörigare för varje vecka som går. Nu vet inte ens de som jobbar här vad som hänt och vilka summor som hör ihop. Det som går att lösa nu ska de i alla fall fixa är det sagt men resten måste vänta till maj/juni. 
Efter ett långt snack hos student centre gick vi på en extra tutorial om uppsatser. Fullt upp idag med andra ord!
 
Nu är det dags att gå tillbaka till skolan igen, ölprovning står på schemat i eftermiddag (för vissa av oss ja...) och det kan man ju stå ut med så här på en torsdag! ;)
 

One done, one to go

Publicerad 2015-03-18 09:07:20 i Nya Zeeland,

Tjena mittbena,
Så har redan halva veckan gått. Scheisse, dagarna går i raketfart här. Innan vi vet ordet av det kommer det vara tentaveckorna i juni. Puh. Men idag har Fanny i alla fall prickat av prov nummer 1 och hon klarade det med bravur! Imorgon är det min tur, vi får väl se hur det går med den saken. Herr norrman har överraskat oss här hemma idag, han har städat lägenheten och här är så FINT! Sånna initiativ gillar vi starkt. Norman lämnade även ett fint meddelande på den ena toaletten också. Det hade effekt kan jag meddela haha.
 
Något annat har jag inte att berätta. Antar att ni redan räknat ut att vi sitter i soffan och pluggar samtidigt som vi slötittar på en film. Snart är det dags för det där stället som kallas för drömmarnas land, trötta är vi mest hela tiden.
Här har ni den vackra lappen. Och ja, jag var tvungen att blurra lite haha...

Volvo Ocean Race Auckland

Publicerad 2015-03-17 22:24:17 i Nya Zeeland,

MAGISK morgon i Auckland!!! ♥
 
Gick upp vid 7 i morse för att hinna se starten på volvo ocean race kl 9. Jag är ingen morgonmänniska men detta var totally worth it! Hååhåå så glad att de ändrade starten så att jag hann med att titta ;D
Innan start,
Det var några andra som också var nere för att titta :) Alla kanske inte lika intresserade då tanten bakom mig sa: "Vilka e båtarna som ska racea egentligen? Och är detta verkligen en tävling? ska de starta nu?"   
Precis före starten
Här har startskottet precis smällt av och publiken jublade :)
 
Det går ju så himla fort och det tog inte lång tid innan de var ute ur sikte.... 
 
längtar redan till nästa gång.... 
 
Dags att gå till skolan, hoppas ni får en bra onsdag 

Ice cream tuesday

Publicerad 2015-03-17 09:08:48 i Nya Zeeland,

Vi har infört en ny regel. Varje tisdag är det ice ream tuesday och då MÅSTE vi äta glass. Så det har vi självklart gjort i eftermiddag. Man måste ju få någon belöning när man gått en promenad eller hur? Sen har vi varit på Vodafone för att toppa upp telefonen... Avtalet vi tecknat heter prepaid $19 men när vi skulle betala kostade det $20, så vi ifrågasatte ju såklart det. Fick mest en stor suck tillbaka och någon konstig förklaring och sen betalade vi för att vi skulle kunna gå därifrån så fort som möjligt. Bah, kiwisar servicetänk alltså... Hade vi pallat hade vi bytt operatör men det finns inte direkt någon annan att välja. Det är typ som med mataffärer, det finns bara en så man har inget annat att välja på och det blir ingen konkurrens. Ikväll har vi i alla fall inte lagat middag, då de bjöd på burgare här för att det är St patricks day. Sen har vi pluggat och nu kollar vi på tv för hjärdöda - The Bachelor - och käkar popcorn för att programmet är så spännande.  

Domain Winter Gardens

Publicerad 2015-03-17 02:11:40 i Nya Zeeland,

God morgon på er,
 
Vi började vår förmiddag med att ta en promenad i solskenet runt Auckland Domain. På vägen dit träffade vi en trevlig schweizare som vi hade följe med halvvägs runt. Gick sen in i Winter Gardens en sväng och tittade. Tjusigt! :)
 
 
 
 
 
 
 

Den icke-existerande skräcken

Publicerad 2015-03-16 10:21:42 i Nya Zeeland,

HAJ
En måndag kväll i Auckland. Det är tyst här hemma för alla sitter djupt koncentrerade i sina egna grejer och ingen känner direkt för att prata trots att vi alla sitter i samma lilla vardagsrum. Rätt så mysigt ändå får jag säga! Dagen har försvunnit i en rasande fart för allt går i ett. Shri är lite sur idag för att han har lämnat in sitt förslag till ett projekt som blev nekat pga hans copy-paste. Det har gått upp ett ljus nu att det kanske inte funkar att göra en master baserat på att man kopierat sina polare i usa. Men han lär väl komma över det ;) 
 
Vi har båda våra första prov denna veckan så imorgon kommer vi väl sitta med näsorna i böckerna så mycket som vi kan.
 
Annars då.., Jo, jag har fått mitt NZ körkort idag, YAAAY! Nu slipper jag ta med passet varje gång vi ska ut! Utländska körkort eller id-kort funkar inte som legitimation här och om vi slarvar bort passet sabbar vi skolan för att visumet inte gäller längre. Så nu kan vi båda låsa in våra pass och låta dem ligga där i säkerhet till nästa år haha. 
En liten bild på Hannilainen från förra veckan
När vi besökte fejk-Ikea i Newmarket hittade vi Glimma, kostade bara 70 spänn haha. Galet!
 
 
btw, tro inte vad ni läser på aftonbladet- det är rena gojjan. Det varken regnar eller blåser här :)

Bokföring, teknologiskit, kaffe och blåst

Publicerad 2015-03-15 02:36:11 i Nya Zeeland,

Hola!
Vi har intagit ett nytt café denna söndag - allt för att det ska vara lite lite roligare att plugga. Jag studar bokföring och Fanny gör köksschema och håller på med nåt teknologiskit. Låter spännande va? Den där cyklonen vi tjatat om i 2 dagar nu har börjat närma sig och det är riktigt tråkigt väder ute, det blåser ordentligt och himlen är grå. Men den verkar ändå inte medföra mer än häftigt regn och blåst a la Simpan. Vi ska hur som helst alldeles strax ta oss härifrån och bege oss hemåt för att käka lunch. Senare ska vi som vanligt gå och veckohandla, vi har precis så det räcket till lunch och sen är allt slut där hemma. Det är ju inte söndag för ingenting.
 
Kom på den lilla detaljen att ni aldrig fick veta vilka som vann matchen igår, Indien vann och det anses som en ganska klar seger trots de 8h den varade i. Hur de går ihop visste man inte men så ligger det till. 
Fin text på caféet
Lite fler bilder från igår, stämningen bland supportrarna var på topp!
Här satt vi, smälte in perfekt kan ni tro!
Eden Park

India vs Zimbabwe

Publicerad 2015-03-14 10:58:00 i Nya Zeeland,

Pjuuuh. Nu har vi tagit oss igenom 8h (JA NI LÄSTE RÄTT) av cricket, där 5 av de där timmarna var mitt i solgasset. Så om ni då tänker er den där temperaturen vi snackade om innan, noll vind, solen mitt i päran och en cider på det - vi blev ju lagom snurriga. Det känns som om matchen har pågått i flera dygn ungefär, men med tanke på att under tiden som ni sovit hemma i Sverige har vi spenderat på matchen så är det inte så konstigt. Det är snarare sjukt haha. Vi kan med lätthet konstatera att cricket inte riktigt är vår grej, vi var uttråkade efter ca 2h. Det är ganska långtråkigt med andra ord. Halvlek var liksom efter 3,5h och då har de paus i 45 minuter och sen kör de i 3,5h till. Om man har tur, det kan bli längre också. Men vi har ändå haft en jätterolig dag. Här har ni lite bilder:
 
Arenan var rätt maffig - ca 50000 pers tar den in.
Det har varit fri tillgång till solkräm hela dagen - superbt.
Ungefär här var vi sugna på att ge upp. 230 gånger skulle de jogga mellan pinnarna innan de kunde vinna. Ungefär 2,5h innan matchen var slut.
 

Laddar med solkräm

Publicerad 2015-03-13 23:14:01 i Nya Zeeland,

Hej på er! 
Vi går här och småmyser (ja alla utom Jerry då för hans morgonhumör är inte att leka med) och gör oss redo för att åka till Eden park vid 12.30-tiden. Solen skiner från en klarblå himmel och enligt väderleksrapporten ska det bli 27 grader denna förträffliga lördag. Vi har smörjt på oss fett mycket solkräm, vattenflaskan är påfylld och nerpackad och hatten sitter på plats på huvudet - allt för att undvika solsting. Vi är fan värre än alla Sveriges pensionärer under högsommaren i Sverige som innebär ungefär samma temperaturer. Men vi trivs med det! För att fortsätta på vädertemat kan jag informera angående cyklonen att den verkar dö ut rätt rejält innan den når NZ, så den behöver vi då inte oroa oss för - inte ni heller för den delen. Håll tummarna för att matchen inte är en 7-timmarsmatch! Sov gott eller God morgon eller vad man än säger när ni nu läser detta! :)   

Fredagkväll

Publicerad 2015-03-13 12:00:20 i Nya Zeeland,

God kväll från soffhörnorna,
Vi har fredagsmys här ikväll. Täcke och kudde har fått flytta in till vardagsrummet och vi ligger nerbäddade, käkar choklad och kollar på en film. Det ända som stör är att Jerry sitter i telefon och gormar på kinesiska i fåtöljen bredvid och kvällens konsert på plazan gör så att man får lyssna på reagge vare sig man vill eller ej. Som vi sa innan så gick vi till det där caféet vi fått tips om. Bra tips säger vi! Ett jättemysigt café med cool inredning, speciell varm choklad och en grymt god brownie. Känns som att vi kommer hamna där fler gånger!
Tre kassa mobilbilder är det enda vi har på The Shelf, som caféet heter, än så länge ;)
Det ligger för övrigt på Lorne street om det är någon som har vägarna förbi.
Deras choklad var ju to die for. Både i kakan och den varma chokladen i sig.  En liten stund efter bilden tagits sjönk chokladen ner i mjölken och blev sådär yumyumyum. Och om man nu inte tycker att det är nog så finns det mer choklad att hälla i vid sidan om.
 
 

C-ord

Publicerad 2015-03-13 04:12:01 i Nya Zeeland,

Haj,
Sitter och blir lite uppdaterade på väderfronten just nu. Tydligen är det en ganska fet cyklon utanför Fiji som är på väg hitåt om ett par dagar. Fast ingen vet än om den kommer träffa eller gå förbi NZ. Vi lär väl märka det om inte annat. 
Annars händer det inte mycket här varken idag eller igår. Det liksom rullar på. Vi pluggar vidare och det är tråkigt för er att läsa om det, samma sak dag ut och dag in. Men nu är det i alla fall fredag och vi har en hel helg framför oss. Vad vi ska göra undrar ni då. Det ska jag tala om för er. Vi ska på cricketmatch! Indien vs Zimbabwe imorgon och vi ska va mitt i Indiens hejaklack, hoppas ni får upp en rolig bild om hur det kommer se ut. Nu ska vi gå och sätta oss på ett café som vi blivit tipsade om. Hörs kanske senare!
I detta inspirerande hus bor vi, fast mer i mitten av huset och näst högst upp. 
Detta är det gemensamma utrymmet som finns på bottenvåningen här. Nästan alltid samma folk som hänger där, men det är rätt roligt att spela pingis eller biljard då och då. Lägg märke till heltäckningsmattan, sån har vi i lägenheten också. Skitsunkigt!

Fin-te

Publicerad 2015-03-11 03:10:33 i Nya Zeeland,

Hallåhallå!
Vaknade upp med ett stort leende på läpparna i morse. Ni vet, en sån morgon när man öppnar ögonen och tänker - Yes, fan va gött det är att leva! Sån morgon var det. 
Nu sitter vi i plugghörnan igen. Dricker te. Fin-te dessutom. Det används bara ibland för det är dyrare och godare och det andra, även kallat ful-te, är billigare och räligare. Intresseklubben antecknar hoppas jag? Idag har vi, förutom varit våra vanliga lektioner, även varit på en workshop på biblioteket om hur man söker efter artiklar och böcker i deras databas. Den var... hur ska jag uttrycka det... inte till allt för stor nytta. MEN. När den var slut hamnade vi på plazan och där serverades gratis lunch och så signade vi upp oss för att få info om att studera en termin utomlands. Jaaaaajaaa vi vet att vi redan är utomlands men vad ska man kalla det annars liksom? Och ja, vi är lite tosiga i huvudet som precis flyttat till Nya Zeeland och redan tänker på ett annat land och andra möjligheter. Men vi kan heller inte låta bli. Är väl kanske lite störda när det gäller sånt, igår satt vi och diskuterade vilken Evighetstid det kommer ta innan vi kan backpacka igen. I vilket fall som helst så finns det lite att fundera över. Men framför allt behöver vi ha ett medelbetyg på B+ för att få åka, kämpa kämpa!
Här ser hur djupt koncentrerad Fanny var under workshopen. På att skriva med vänster hand då alltså - inte så mycket på vad läraren sa.
Hikuwai Plaza - skolans torg

Att titta på folk

Publicerad 2015-03-10 07:08:43 i Nya Zeeland,

Hallå där,
Hur är läget? Hos oss är det bara bra, solen skiner, det är varmt, vi har varit på banken, vi har pluggat, vi har varit i skolan (ja jag i alla fall, Fanny är ju ledig på tisdagar och fredagar) och vi har gjort det vi gillar bäst - suttit på en bänk nere vid hamnen, käkat en glass och tittat på folk. Det är roligt det där med att kolla på alla olika slags människor som går förbi och försöka lista ut vart de är på väg eller var de har varit. Idag såg vi t.ex. otroligt många äldre par med hawaiiskjortor och magväska. Kan ni gissa var de hörde hemma? Jo, på kryssningsfartyget såklart. Anyhow. Nu sitter vi i "plugghörnan". Vi har döpt om vardagsrummet numera. Vi läser och läser och läser, utan att komma fram till något känns det som. Ibland (eller rätt ofta) så hänger inte texterna vi ska läsa hemma som förberedelse inför lektionerna ihop med vad som verkligen sägs under lektionstid och allt känns väldigt abstrakt. Men vi kämpar på!
 
Här har vi legat ett tag och pluggat tillsammans med resten av Aucklands invånare kändes det som. Helt sanslöst mycket folk i parken idag.
Såhär glad blev Hanna när hon kom hem och såg att hon fått paket från andra sidan jorden! Btw, alla paket är välkomna. Vi är inte sånna.  

kulturkrock 2.0

Publicerad 2015-03-09 12:32:00 i Nya Zeeland,

Vi har fått en stämpel på oss. En stämpel som säger utlänningar, invandrare och ibland även en stämpel om att vi är tröga för att vi uppfattar saker annorlunda eller på "fel" sätt.
Vi hamnar oftast mitt i mellan facken för vi är varken kiwis, asiater eller backpackers. Ibland känns det som om vi är här bara för att skolan tjänar enorma summor på internationella studenter, att de sen ska "ge något tillbaka" för de där pengarna känns inte lika relevant för dem.
Det är märkligt alltihop och vi har nog aldrig uppfattat en sån här stor kulturchock förut trots att vi varit på många ställen förr. Det faktum att vi är på andra sidan jorden är något som inte bara visar sig på kartan. Vi ser likadana ut men har helt olik syn på saker och ting. Många här är ohjälpsamma och framstår som ignoranta, vi är liksom mest till besvär. Några extra frågor till läraren och man känner sig som världens jobbigaste människa. Upplevelsen när vi var på banken för att öppna konto var ju inte heller nådig. Det suckades ljudligt rakt i ansiktet på oss och det var rent ut sagt riktigt otrevligt allting. Kombinationen Ung-tjej-utlänning-pratar konstigt och sakta är inget bra. I efterhand hade vi känslan av att vi skulle gått till en annan bank, men det hade antagligen inte hjälpt.
Samma sak var det i fredags när vi gick till mataffären för att köpa en flaska vin; damen i kassan frågar efter legitimation, Fanny plockar upp sitt pass och Hanna plockar upp sitt Nya Zeeländska 18+ kort och innan Hanna ens hunnit lämna fram sitt kort skakar damen på huvudet "det måste vara ett pass". När hon sen upptäckte att det visst var ett 18+ kort som Hanna hade blev situationen plötsligt inte lika jobbig, men icke att hon ber om ursäkt för sitt felaktiga antagande. Deras arbetsmoral går också helt emot våran då de inte gör ett dugg mer än det som står i deras arbetsinstruktioner och dessutom gör allt i slow motion. 
 
Detta  är ju vad vi känner efter en kortare tid och vi får väl återkomma till  ämnet när vi har varit här lite längre när vi antagligen har vant oss. 
 
Nu låter det som att allt är väldigt negativt men vi trivs faktiskt ändå här. Allt känns fortfarande förvirrande men det känns ändå ok :)

Nedrans måndag

Publicerad 2015-03-08 22:05:40 i Nya Zeeland,

Morrn,
Vem är det som har bestämt att allt ska hända på måndagar? Att på måndag så ska man rivstarta allting precis som om de andra fyra dagarna i veckan inte finns? Det är ytterst korkat och jag får ont i magen bara av att tänka på att jag ska gå i skolan i 10h utan att få en enda paus till att äta. 
 
Oh well., nu försöker vi få upp det dåliga måndagshumöret med kaffe och lite plugg mellan allt som vi ska få ordning på innan dagen börjar. Mycket mer har vi inte tid att skriva så hoppas att er dag blir fantastisk så hörs vi ikväll.
 

Plugga-tvätta-handlasöndag

Publicerad 2015-03-08 10:03:38 i Nya Zeeland,

Hej,
Idag har vi haft en riktig söndag, såhär kommer antagligen alla söndagar de närmsta 15 veckorna att se ut. Vi gick upp, slängde i två maskiner tvätt och sen käkade vi frulle. När tvätten var klar och hängd på tork packade vi väskorna fulla med böcker och gick till närmsta cafe, köpte två alldeles för stora kakor och vars en yummy kaffe till det. Sen satt vi där i 2,5h och tog små tuggor på kakorna med jämna mellanrum och studade i lugn och ro. Sen gick vi ner till Countdown och veckohandlade, vi börjar bli riktigt bra på det där om jag får säga det själv. Kom hem vid 17, lagade mat och nu ikväll har vi bara tagit det lugnt här hemma. 
 

Myskväll hemma

Publicerad 2015-03-07 14:01:00 i Nya Zeeland,

Haj,
Här har vi som sagt en lugn eftermiddag och kväll. Det blåser ordentligt och det ska tydligen bli värre under natten.
Vi var ute en sväng vid 21.30- tiden för att titta på fyrverkerierna från Auckland Domain. Kyligt som attans tyckte vi som hade jackor på oss för första gången. Det känns som hösten är runt hörnet, nätterna känns kallare och de få affärer som finns börjar fyllas med jackor och höstboots. Känslan att man har hoppat över en årstid är minst sagt konstig. Det känns som att man har glömt bort något. 
Hur som helst, Arts festival pågår för fullt och denna helgen är det ljusshow. Vi kunde tyvärr inte se allt det fina inne i parken men gatan utanför oss var inte så pjåkig ändå :)
 
 
 
 

Newmarket, Parnell och importerade ikeamöbler

Publicerad 2015-03-07 07:16:24 i Nya Zeeland,

Hola,
Vi sitter i vars en soffa, kollar på Ringaren i Notre Dame och drömmer om att åka till Kazakstan. Makes sense va? Kanske inte... Hur som helst. Efter gårdagens städning gick vi ut och köpte vin och popcorn, allt för en perfekt fredagskväll. Vi hängde här hemma först med Jerry och Shridhar, bara snackade, skrattade och firade att vi tagit oss igenom första skolveckan. Vid 12 drog vi oss ut. Hamnade på ungefär samma ställe som sist och fortsatte att umgås och ha det trevligt. Kom hem vid 03 i natt, somnade gott och vaknade inte förrän efter 12 idag. Klädde på oss och käkade frulle och tog oss ut på outforskade gator. Kollade i massa fina butiker i Newmarket och vandrade vidare mot Parnell som hade fina restauranger och hus. För varje dag som går gillar vi Auckland mer och mer. Man hittar ständigt små söta sidogator med mysiga caféer, det är sånt man missar om man bara är här i ett par dagar.
Newmarket
 
Helt plötsligt hittade vi detta, hur sjukt? Dessutom var det gräsligt dyrt där inne. Och de hade ju glömt importera det viktigaste - maten.
Parnell
Detta oväder hamnade vi i på väg hem. Regnet piskade i nacken och det blåste halv storm, ÖRK.

Fattiga riddare och sprayflaska

Publicerad 2015-03-06 06:29:00 i Nya Zeeland,

Denna regniga men efterlängtade fredag började med att vi gjorde Fattiga riddare till frukost. Nu saknade vi visserligen kanel och hade endast grovt bröd hemma men de blev goda ändå! Hanna sprang sedan iväg på sin ända (och rätt kassa) lektion medan Fanny som hade fredag redan igår stannade hemma och pluggade. Sen har vi båda pluggat lite mer och därefter käkat lunch. Sen skulle vi då sätta igång med att städa i detta lilla råttbo. Vi börjar plocka fram dammsugare, mopp, rengöringsmedel och allt annat som behövdes. Shri hoppade upp ur soffan och skulle hjälpa till såklart och så satte vi igång dammsugaren. Och han backar baakåt som om den var djävulens påhitt så fort den kommer för nära honom och hittar sen istället den där roliga sprayflaskan med rengöringsmedel - jisses, han sprutade ner hela lägenheten i ren eufori över denna lilla sak.
Vackra va?
Städteamet

Kvällswalk

Publicerad 2015-03-05 20:37:26 i Nya Zeeland,

Vi gjorde en typisk Hanna-Fanny-sak ikväll. När det visade sig att man behövde leg (...?) för att gå på comedy night på plaza och vi inte orkade gå 2 minuter hem och hämta sa vi "äh, vi tar en liten promenad istället". Jodå, ungefär 2h senare var vi hemma. Klassiker den, våra "små" promenader blir alltid typ halvmaraton. Annars har vi inte gjort allt för många knop efter skolan. Det märks att det var ett tag sen vi gick i skolan och framför allt känns det. Våra huvuden och även kroppar är så trötta på eftermiddagarna/kvällarna att vi inte orkar med något annat än att halvligga i soffan och glo på tv. Våra hjärnor jobbar ju med dubbel hastighet jämfört med kiwisarnas eftersom vi måste översätta allt som sägs i huvudet och dessutom behöver tänka efter extra noga när vi antecknar. Det blir mycket svengelska med andra ord. 
Huset till vänster om det högsta bor vi i! Fattar ni?
Kvällens hamnbild 

Lunch-studande

Publicerad 2015-03-05 01:25:00 i Nya Zeeland,

Haj, 
Vi är hemma på lunch ett par timmar och det är vi två och super-smarta Jerry som sitter och studar lite nu innan nästa lektion ska dra igång. Ni anar alltså inte hur smart den killen är, det är galet. Han gick till första mötet med klassen i tisdags och till eftermiddagen hade han blivit förflyttat till andra årets studier haha. Vi däremot får nog lära oss av Shri som är expert på copy paste. Vilket är väldigt komiskt då han är utbildad till ingenjör men påstår att han aldrig har skrivit en uppsats eller skolarbete i hela sitt liv. Det är ju minst lika imponerande kan jag tycka :)
 
Nej nu ska vi springa iväg till Beverage Management och undergraduate writing... yaay. 
Dålig kvalité på de flesta bilderna numera. Har ju aldrig med kameran någonstans. Men kanske det blir lite ändring under helgen på det, vi får väl se :) 

Det rullar på

Publicerad 2015-03-04 05:19:25 i Nya Zeeland,

Hej små hallon,
Helt plötsligt så har halva första skolveckan gått. I alla fall för mig, Fanny köttar i köket fram till 21 ikväll. Igår efter min enda lektion på en timme (rätt onödig om ni frågar mig) gick vi ner på stan för att leta efter skor som Fanny skulle ha i köket. Hittade inga så vi haffade en buss och tog oss ut till Kmart. Smidigt, tänkte vi. Njaa.. inte riktigt eftersom vi åkte mitt i rusningstrafiken så bussfärden tog över 1h, sinnes. Men skor hittade vi och de passar dessutom båda så jag kan ärva dem efter denna terminen. Något annat vettigt gjorde vi inte igår, vi slappade här hemma i soffan och somnade tidigt för att vara oss. Idag har vi haft lite mer lektioner, hela 2 har jag haft idag. Men de har varit bra lektioner. Den ena läraren var från Finland och den andra från Tyskland, kanske kan skaffa pluspoäng om jag säger kiitos till finnen och danke till tysken? 
 
Som vanligt så är det bara Shri och jag hemma. De andra är på vift, Jerry spelar säkerligen basket eller hänger med sina kineskompisar och Norman kommer oftast inte instormandes genom dörren förrän efter 23. Vi såg precis att det är Carnival Night på plazan ikväll så vi ska nog ta en tur ner om och kolla läget. Några bilder har vi dessvärre inte tagit... och lägenheten är stökig. Trots att vi städade i söndags, killarna är helt hopplösa på det där med att hålla ordning. Men vi gillar dem oftast ändå! 

Vi Gratulerar

Publicerad 2015-03-03 02:29:00 i Nya Zeeland,

Idag är vi nästan helt lediga om man bortser från en timme i skolbänken och lite som ska läsas och fixas. Kändes väldigt skönt att inte behöva ställa klockan imorse och sen ha en lång frukost. Jag själv lyckades sova i 12 h efter gårdagens ståhej. Våra roomies har deras första skoldag idag så här är tyst och skönt hemma. Hanna fick värsta pep-talken av Shri igår om att skolan kommer gå hur bra som helst. Fint, när man själv känner sig som man flyttat till planeten mars, att det faktiskt finns någon som tror på en :) (ja förutom våra föräldrar då). 
Har bara denna dåliga mobilbilden från igår att visa er. Det är från Plazat där olika banker, red bull, student flights och diverse andra företag visade upp sig. Vad man kunde göra där vet inte vi eftersom vi hade lektioner hela tiden. Fattar liksom inte riktigt vilka som hade tid att gå o titta? 
 
På tal om bilder kom vi på att vi ju inte visat er någonting från varken lägenheten eller huset. Lovar att vi ska ta lite bilder på hur allt ser ut här hemma snart :) 
Nej nu ska jag springa och möta upp Hanna efter hennes lektion och sen ska vi ner på stan och fixa lite tråkiga grejer till skolan. 
 
Sist men inte minst ett stort grattis till min kära pappa som fyller år idag :)♥

Första dagen

Publicerad 2015-03-02 11:10:17 i Nya Zeeland,

Tjolahopptjollahej 
Så var vår första dag äntligen avklarad. Jag hade lite av en mjukstart med två lektioner på totalt 2h medan Fanny har haft en heldag med fyra lektioner från 12 - 21. Våra dagar ser ju lite olika ut som ni vet. Våra nerver har varit totalt ur balans hela dagen idag och man har känt sig lite bortkommen mest hela tiden. Känns liksom konstigt att vara tillbaka i skolbänken efter nästan 4 år, man vet knappt hur det går till längre. Man känner inte en enda människa och så är skolområdet enormt med en massa olika byggnader, våningar och salar som man ska hitta till. Plus att vi båda sovit dåligt i natt och var trötta. Men allt har gått bra och nu kan det bara bli bättre, trots att allt känns väldigt rörigt i hjärnan just nu. Lektionerna har inte varit direkt givande men det är väl lite så innan allt kommer igång får vi hoppas. Någon bättre uppdatering än såhär blir det inte för vi är båda så trötta att inte ens tändstickor hade kunnat hålla dem öppna. 
 
God natt från två sengångare till töser som skriver mer imorgon

Mt Eden

Publicerad 2015-03-02 04:49:46 i Nya Zeeland,

Vi fixade det sista inför skolstarten imorse. Dvs Fanny köpte kockkläder på bokshopen, rätt udda ja, och Hanna tog ut pengar så hon skulle kunna betala för sin begnade bok. Hann dessutom hem om för en litenliten snabblunch innan det var dags att gå. Man vill ju liksom vara i god tid första dagen så man hittar rätt byggnad och rätt sal. Medan vi sitter i skolbänkarna, darrandes av nervositet, får ni njuta av bilderna från Mt Eden. Hörs senare!
 
 
 
 
 
Visst bor vi rätt fint!?

Många i lägenheten och den där jäkla kameran

Publicerad 2015-03-01 11:09:53 i Nya Zeeland,

Det känns som om vi har firat nyår ikväll. Det har nämligen varit ett stort fyrverkeri från Sky tower och vi hade lätt guttigaste utsikten från vår lägenhet så antalet boende här utökades för en halvtimme. Men gud så fint det var! Om vi tog några bilder? Neeej... såklart inte. Kameran låg inne på Hannas rum och vi stod och trängdes vid fönstret och vi hade egentligen en tanke om att springa och hämta kameran men man vill ju inte missa något, så därför blev det inga bilder.
 
Annars har vi storhandlat idag. Fy bubblan vad svettigt det var att bära hem alla kassarna. Men nu har vi fyllt både frysen och kylen. Och dammsugaren. Med damm då alltså, inte mat. Jag och Fanny har städat här idag.. Vi fick ta tag i det för det var ju såklart ingen annan som gjorde det. Killar..... Fälla ner toasitsen kan de inte heller göra. I eftermiddag tog vi en urhärlig löpartur i en annan närliggande park - Auckland Domain. Den är ungefär 3 miljoner gånger större än Albert Park och mycket finare, vi kommer nog hamna där fler gånger och då förhoppningsvis tänka på att ta med kameran. Nu ska vi krypa till kojs så vi är redo för skolan imorgon. Alltså hur sjukt egentligen?Skolan? Vi är båda två nervösa men förväntansfulla, hoppas det går bra!
Såhär ungefär såg det ut, fast lite mer färgglatt. Ja, imagine that. Bilden är för övrigt snodd från google.
 

Söndagsgöra

Publicerad 2015-03-01 00:21:00 i Nya Zeeland,

God morgon! 
Vi har precis vaknat här. Blev en sen kväll igår, var ute igen och denna gången bara vi två. Rekade mest då vi inte hittat någon klubb innan som vi tycker är riktigt bra. Vet inte om vi kom fram till något bättre men äh det var kul i alla fall. 
 
Denna söndag är det strålande solsken och vi ska gå och handla. Försöker undvika solen idag då vi haft två dagar med brännande sol på axlarna. Inte för att vi är röda men det känns i huden redan efter en kort stund. Jobbigt ju! Kan liksom inte åka till stranden om där inte finns chans att lägga sig i skuggan. Vilka i-landsproblem vi har... men vi brukar aldrig vara så här vita i så här stark sol haha. Sen ska vi njuta av ledigheten för imorgon börjar allvaret, scaaaary!
Det var bbq på skolan i fredags och vi åt sockervadd både som förrätt och efterrätt heheh
En taiwan-fishy från i fredags kväll

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela