Queenstown

Publicerad 2016-04-29 02:18:59 i Nya Zeeland,

Hallå,
Sorry för att vi är så sega på att uppdatera, men det har gått i ett.  Nu är vi tillbaka i Auckland och har fällt upp datorerna för en intensiv pluggvecka. För att börja där vi avslutade sist ;
Efter två nätter i Wanaka så körde vi mot sista stoppet, Queenstown. Det var ett virrvarr av bilar och folk när vi kom fram och vi letade parkeringplats ett bra tag. När vi väl blivit av med bilen behövdes både mat och kaffe och vi stegade bort till Bespoken, där vi åt fabulösa pannkakor till frukost (och som vi sedan åt tre dagar i rad, yum). Såg oss omkring lite i stan och checkade in oss för nattens boende. Hade en lugn dag med ett par öl till livemusik och massa mat. I onsdags var det dags för whitewater rafting. Vägen dit var så häftig och själva raftingen var vi alla urnöjda med! Sista dagen, torsdag så åkte vi upp med gondolen och njöt av utsikten, kollade på när folk hoppade bungy jump samtidigt som vi sippade på en öl. Nedrans fina dagar om ni frågar mig!
Hela veckan har varit helt fantastisk, vädret har varit på topp med bara en regnig dag vilket är riktigt bra så här i slutet på april. Vi har fått se så himla mycket fint och vi har ju lyckats pricka in den vackraste årstiden med alla höstens färger. Urnöjda är vi och det lär ju inte dröja länge förrän vi beger oss iväg igen. Ska bara äta nudlar i någon vecka och ta igen allt plugg först.
 En bira med utsikt.
 
 Queenstown, äventyrens mekka. Tyvärr var vi sega med att boka så det var mycket som var fullbokat. Därför fick fallskärmshopp och sånt skoj vänta till nästa gång.
 
 
 Pannkaksfrukost!
Bilder från när vi gjorde river rafting kommer, våra vänner är dock fortfarande kvar på sydön och glider omkring så när de är tillbaka så kommer resterande av bilderna upp.

Franz Josef och Wanaka

Publicerad 2016-04-25 22:18:51 i Nya Zeeland,

Halloj igen!
Nu ska ni få fortsättningen på vår helg. Efter Pancake Rocks började färden söderut längs kusten. Lunchstoppet blev i Franz Josef och då kunde vi ju bara inte låta bli... En helikoptertur över glaciärer tog vi och oj så nöjda vi var! SÅ COOLT! Bilderna gör det inte rättvisa tyvärr. Sedan brummade vi vidare mot Wanaka. En lång färd och massa fina vyer senare hittade vi vår lägenhet, lämnade av grejerna och körde in mot city för maaat. Körde hemåt igen och spenderade kvällen runt köksbordet med vin och kortspel. Idag tog vi sovmorgon, käkade en lång mysig frukost i solen på en uteservering innan vi körde mot Blue Pools. Traskade runt där ett tag och kollade sedan in solnedgången vid the Lone Tree tillsammans med resten av turisterna i stan.   
Helikoptertuuur
 
Glaciärerna såg så små ut där uppe ifrån. Tror skenet bedrar hehe
 
På väg mot Blue Pools
 
 
Lake Hawea
 
Och det fantastiska trädet får avsluta. Hoppas ni gillat bilderna! Imorgon kör vi mot Queenstown :) 

Lördag och halva söndag

Publicerad 2016-04-25 11:03:45 i Nya Zeeland,

Hej på er!
Nu äntligen har vi hittat lite nät och kan bomba er med massvis av bilder. Vi har haft 3 jättebra dagar innehållande ALLT. Kan man nog säga haha. Vi körde från Kaiteriteri i lördags morse, det var strålande väder den rapporterat "tråkiga" vägen var inte så tråkig. Den var faktiskt helt tvärt om jättevacker. Halvvägs till slutdestinationen började det spöregna och sen fortsatte det så hela vägen fram. Tror vi körde totalt 5 timmar med stopp i Westport innan vi kom fram till Punakaiki. Checkade in i en väldigt mysig liten stuga, slängde in grejerna och körde till Pancake Rocks och blev dyblöta. Alltså vi kunde nog vrida ur våra kläder allihop. Körde hem om och bytte om och drog till byns ända restaurang och käkade istället. Söndagen började med ännu en tur till Pancake Rocks och vi fick titta lite i solljus också. Sen började vi färden mot Wanaka, men det får ni höra om i nästa inlägg! :)
Första look outen av många!
 
Andra stoppet, väldigt fint men svårt att njuta då vi blev attackerade av sandflugor
 
Såhär mysigt var det att traska i regnet...
... och såhär fint var det dagen efter
 

Abel Tasman

Publicerad 2016-04-22 08:06:45 i Nya Zeeland,

Tjenna!
Vi är hemma på siesta efter en URBRA dag på havet. Vi började med frukost inne hos Herr och Fru värdpar med barn kl 7.30 och sen puttrade vi iväg. Kom fram något försenade då gps:en visade fel väg men det spelade mindre roll haha. Fick en genomgång av utrustning, kajaker och lite säkerhetsgrejer och sedan delades det ut flytväst, kjol som skulle hålla oss relativt torra, en jacka och en paddel. Sen köttade vi iväg. Första biten var SÅ jobbig. 3,5 km rätt ut mot en ö där vi hoppades hitta sälar. Och det gjorde vi! Så coola djur. Hittade en liten minigrotta också där vi kunde köra in och backa ut igen i stort sett. Sen började magarna kurra så då körde vi till en strand och hoppade i land för att käka lite lunchbulle. Hängde där ett tag innan vi paddlade tillbaka igen. Behöver jag säga att våra armar är lite trötta? Tog en efter-kajak-öl för att torka lite och sen körde vi hemåt. Strax blir det en tur till "city" för mat och imorgon kör vi vidare mot Punakaiki. Kan meddela redan nu att vi inte kommer ha internet imorgon. Hoppas ni överlever!  
Strålande sol har det varit hela dagen! Så najs!
 Forsaaaan
Grottan vi paddlade in i. Ser ni hur klart vattnet är!? Helt fantastiskt.
 
Sääälarna
Man kunde paddla riktigt nära dem, så häftigt. Lille Gösta på bilden showade för oss
Obligatoriska bilden på oss båda.
 
Lunchstranden med våra två vrålåk parkerade. 
 
Nu blir det inte fler bilder för internet tillåter det inte plus att min dator håller på att dö. PUSS!

Kaiteriteri

Publicerad 2016-04-21 09:36:58 i Nya Zeeland,

Halloj.
Tog ett par dagar off dels för att vi varit otroligt trötta, dels för att vi varit på olika håll och dels för att två kära vänner anlänt från Sverige. Idag började vi vår semester på sydön där sista stoppet är Queenstown och innan dess ska vi helst hunnit med att se massor. Vid 10.30 tog vi alla fyra en taxi ut till flygplatsen. Då vi var ute i jävligt god tid bockade vi av andra saker såsom att bråka lite med skolan och fixa en snubbe som ska fixa tvättmaskinen. Nu ska vi bara hitta en snubbe till ugnen också.. Hur som helst. Kl 12.55 boardade vi det lilla propellerplanet till sydön och Nelson. Väl framme hämtade vi vår lilla önskeblåa bil och gasade iväg. Skulle egentligen till Nelson City men hamnade i Richmond. Funkade ju finfint det med och vi fick både mat, kaffe och en tur på mataffären för att ladda upp inför kommande dagar. Körde sedan mot vårt boende i (eller utanför?) Kaiteriteri bor vi. Dessutom har vi bokat första utflykten. Imorgon ska vi paddla kajak i Abel Tasman National Park :) 
Fin kväll vid hamnen
Lille planet
Nelson från ovan
Richmond
Kvällens landskap när vi körde mot boendet

När ingenting funkar

Publicerad 2016-04-17 12:00:48 i Nya Zeeland,

Hej hopp!
Sitter i soffan och kollar på en rätt värdelös film. Har ofrivilligt fått käka hämtpizza från grannen på andra sidan gatan till middag så vi ansåg att vi lika bra kunde inta den i soffan framför en film. Jag började laga middag och insåg efter en go stund att nej, ugnen blir inte varmare än 50 grader. Skoj. Nu är fönstret, tvättmaskinen och ugnen kinkiga allihop. Om det ska ta lika lång tid att fixa som fönstret så hinner vi både åka härifrån i juni och komma tillbaka i januari innan något hänt. Nu ska vi visserligen inte behålla lägenheten, men ändå. 
 
Idag har det spöregnat hela dagen. Trots detta tog vi oss till unis bibliotek för att leta efter böcker publicerade 2010 och framåt för det skulle finnas "massor" av användbara böcker där. Jo men tjena. Dagens skämt. Majoriteten är från 1995 och har inte blivit använda sedan 1996. Det gick inte kanon, med andra ord. 
Detta är vad som händer varje fredag när vi går hem från uni. Vi går Queen Street ner, går in i alla butikerna och leker lite. Det tar ALLTID minst en timme att gå hem när det i vanliga fall tar 10 min.
 
Härom veckan när vi hämtade paket, så glada blir vi då :)

Sovmorgon

Publicerad 2016-04-16 10:09:04 i Nya Zeeland,

Hej mangos,
Imorse tog vi sovmorgon. Asså hör ni hur najs det låter eller? Det var SÅ välbehövligt. Våra hjärnor och kroppar är på helspänn hela tiden dygnet runt så vi är ständigt helt slut. Alltså lika trötta när vi vaknar på morgonen som när vi går och lägger oss på kvällen. Som tur är, har den ena due daten blivit flyttat och vi fick 5 extra dagar att skriva på. Lovet kunde alltså inte ha börjat bättre. Förutom om vi hade kunnat ligga på en stand med en paraplydrink i näven det vill säga. 
 
Igår kväll hade vi förresten en riktig slappefredag. Pyjamasbyxorna drogs på redan vid 18, vi tvättade, vi käkade rödbetssoppa och godis. Sen avslutade vi med ett par avsnitt Grey's Anatomy i sängen. Och om ni inte redan har räknat ut det så skriver vi satan idag. Vi alla 3 satte oss på cafe framför vars en dator med hörlurarna inpluggade för största möjliga koncentration. Handlade på vägen hem och ikväll har vi käkat gårdagens rester till middag och nu är vi parkerade i vars en soffhörna. Roligare än så blir inte denna lördag mina damer och herrar!
Testade nytt choklad idag. WOW. Ny favvo, vi lovar härmed att ta hem lite. Garanterar dock inget smakprov. 

JADÅ

Publicerad 2016-04-14 12:23:05 i Nya Zeeland,

Började dagen på vars ett håll med yoga och gym. Härlig start! Hade annars en lugn morgon här hemma, Fiona var på jobb och vi lullade runt lite innan vi traskade iväg till uni vid 10.30. Vet ju att ni nu undrar hur testet gick. Det gick svinbra!! Så jäkla nöjda var vi när vi efter 2 timmars lektion och en god lunch i solen på unis torg var på väg hemåt igen med vars en glass i näven en såndär fantastisk höstdag. Väl hemma satte vi igång med skrivandet och - dra på trissor - idag gick det riktigt bra och för en gångs skull känns det som om vi kommit någonstans. Just denna uppgift känns genomförbar. Efter den där värdefulla matlagnins- och matätningspausen vid 18-tiden tog vi även en kvällspromenad. Vet egentligen inte om jag vågar säga detta men ikväll åkte vantarna fram hehe...
 
Imorgon har vi ännu ett mindre prov. Fiona gjorde det redan i tisdags och kom hem jättelycklig och sa "det var jättelätt". Så vi yoloar ännu en gång och hoppas på liknande resultat som idag (:
GOETT 

uppdatering från grottan

Publicerad 2016-04-13 11:12:39 i Nya Zeeland,

Moshi Moshi,
Vårt liv just nu är så urbota trist. Men till på tisdag ska vi kämpa gärnet och sen ska vi ha semester!
Känner mig som en uppblåst grottmänniska. Vi äter lika mycket som vi pluggar vilket inte är en vinnande kombo direkt. Vad mer ska jag säga om dagen? Gick på föreläsning i morse och uppgiften om att ta noteringar fick bli Hannas då jag visst råkade somna. Tur att vi satt långt bak.. Klockan är nu 21.00 på denna sidan jord och vi har väl 2h kvar att försöka skriva ihop några meningar till. Yoloar imorgon då vi har ett mindre prov som ingen har pluggat till men tänker oss att vi nog ska ta oss igenom det ändå (liten bonus att vi är ganska bra på att fuska).
 Läraren sa "Sköt er själva nu går jag på rast hejdå". Jaha, vad vi gjorde? Hade rast med honom såklart.
Detta är en handback en vän fick i veckan. AUT i ett nötskal. Grejen är att när jag tänker mig en professor eller ingenjör så föreställer jag min personer som är helt galet smarta. På senare tid har jag tänkt om.
Paket med ätbart innehåll är våra favoriter. Vi har allt snälla päron båda två.

"Ledig" dag

Publicerad 2016-04-12 12:22:36 i Nya Zeeland,

Ingen skola = utflykt! YES! Hela vägen upp till favvocaféet GJ's har vi gått idag för att plugga... Det är inte så mycket favvo idag dock då de gav helt fel kaffe. Vi försöker beta av så mycket vi kan men det är fruktansvärt svårt då lärararna helst väntar in lovet innan de ger oss information om våra uppgifter så att vi ska kunna jobba under lovet. Jo tack, men vi skulle vilja sätta igång NU. Till den 20 maj ska vi skriva 4 uppsatser på totalt ca 15000 ord, alltså cirka 50 A4 sidor som vi ska fylla med relativt menlöst dravvel och en jävla massa referenser :)))))))
 
Tidigare idag har vi bokat flygbiljetter så vi kommer hem från sydön också. Städat lägenheten lite, gymmat för att rensa skallen och käkat lunch. Fick dessutom vars en glass som motivation/belöning/efterrätt av Fiona när hon kom hem från uni, det var välbehövligt vill jag lova!  
Äter gör vi mest hela tiden. Ikväll åt vi alla 3 paj + broccoli gratinerad i ugnen med 5 kilo ost på. Och igår åt vi potatismos direkt från grytan. Studentliv deluxe. 

Japan Day in Auckland

Publicerad 2016-04-10 09:35:05 i Nya Zeeland,

Planen var att dra ut och paddla kajak idag. Det sprack ganska fort då det började regna vid 11 och har vräkt ner hela dagen. Istället gick vi bort till queens wharf där det firades Japan day hela dagen. Mat i mängder, uppträde och japanska prylar. Trotsade kylan och drack japask öl under ett parasoll i Beer garden och snackade skit hela eftermiddagen. Bra söndag!
 
 
 
 
 
 

Home alone

Publicerad 2016-04-09 09:53:12 i Nya Zeeland,

Tjena,
Trillade in kl 04 i morse efter en helkväll ute. Så när de började borra i lägenheten brevid kl 07.30 och betongkepsen letat sig fram kändes livet inte tiptop. Vi hade dessutom lunchplaner idag så det var bara att gå upp och snöra på sig skorna. Mötte upp Olivia på stan och som vanligt såg hon galet snygg ut och vi kände oss så sunkiga i jämförelse. Anyway, åt helt fantastisk Yum Char till lunch och höll på att spränga magsäcken av alla goda grejer som kom in på löpande band. Så fort vi kom hem kastade vi av oss jeansen och tog en middagslur. Nu däremot, är jag ensam hemma. Det är något som verkligen inte händer ofta hos oss! Fiona är ute och äter mera mat och Hanna är på vift i Titirangi. Vad jag gör då? Njuter mest av tystnaden, brer ut mig i soffan och äter svenskt godis. Jag klagar inte för tillfället, men vet också att jag snart kommer tycka att mina två sambos ska komma hem.
 
 
 Lite av dagens lunch!
 Små gossar hade de i akvariumen

Hallelujah moment

Publicerad 2016-04-07 11:20:54 i Nya Zeeland,

Hej hej,
Torsdag igen. Och dagen är redan slut. Igen. Tiden går fort när man har roligt! Vi var klara rekordtidigt imorse och hann gå en omväg till skolan. Alltså kors i taket, det har aldrig hänt förut haha. Skönt var det i alla fall med en extra promenad sådär. Hade sedan lektion i två timmar i världens största kylskåp, även kallat businessbyggnaden, och därefter belönade vi oss med en lunch tillsammans med Fiona och Michelle. Det blev koreanskt idag (igen). Vi har kommit fram till att även om det är gott finns det väldigt många länder med väldigt mycket trevligare matkultur. Köpte med oss en kaffe på vägen tillbaka till uni och styrde stegen mot biblioteket. Hann ungefär dricka upp kaffet sen var vi tvugna att lämna då vi 1) frös så vi hackade tänder, 2) behövde mer kaffe och 3) inte hade ett fungerande internet. Hur nu det är möjligt på skolans bibliotek... Det blev favvocaféet GJ's istället!
Dagens bästa: De har plockat ner byggnadsställningen utanför vårt sovrumsfönster. SCORE!
I denna lilla färgglada luda käkade vi lunch. Och när vi gick plockade vi i stort sett med oss hela deras bjudgodisskål...
Typiskt Aucklandväder. Sol, 23-ish grader med regnet lurandes runt hörnet.

Service hit och service dit

Publicerad 2016-04-06 11:19:29 i Nya Zeeland,

Hej där små piprensare,
Myskväll på vår gata i stan. Det blåser isvindar från sydpolen och därför har vi tända värmeljus och så har vi fått rota fram de långa pyjamas byxorna. Vi dricker 5 liter te om dagen också. Kan inte annat än gilla det lite dock. Tillfällig frossa kan man kalla det.
 
Spenderade förmiddagen på uni. Det var otroligt inspirerande som vanligt. Käkade en rekordtidig lunch klockan 9.30 då vi ALLTID blir svinhungriga under den andra föreläsningen och inte kan koncentrera oss. Hjälpte det? Njäe.. vi var inte hungriga i alla fall. Köpte med oss en liten smoothie på väg hem, studade en liten stund och tog sen en promenad runt "kvarteret". Hitta två helt perfekta solstolar på vägen. Det var som om de var utställda just för oss så vi fick ju sätta oss där ett tag och lapa sol som de äkta svennebananerna vi är. 
Upptäckte nyss att det ser ut som om vi sitter precis bredvid toaletterna?? HAHA... asså vi är egentligen på tryggt avstånd så ni vet.
Rosorna blommade så fint i parken
 
 

Äppelpaj

Publicerad 2016-04-05 12:00:04 i Nya Zeeland,

Hallojen!
Tisdag idag. Vilket innebär att vi egentligen inte behöver gå upp för den evighetslånga backen till uni. Men vi gjorde det ändå eftersom Aucklands bästa apotek finns på UoA. Vi behövde nämligen studentuppåttjack eller vitaminer som annat folk vanligtvis kallar det och vi har nu spenderat ungefär hela denna månads csn-lån där. Tog sen en tur genom Albert Park och citys fantastiska utbud av affärer innan vi traskade hemåt igen. Väl hemma blev det lunch och sen slog vi på stort och bakade en äppelpaj. Förutom att pajen inte var den bästa vi någonsin gjort då vi skippade mätverktyg (och recept), att vaniljsås i NZ inte är samma sak som vaniljsås i Svea rike och att vår ugnsform läcker värre än en itusågad vattenslang och vi därmed höll på att sätta igång brandlarmet pga kraftig rökutveckling så blev resultatet fantastiskt! Kvällen har inte inneburit något mer spännande än gym och plugg. 
Albert Park. Och ja, vet att det ser skitvarmt ut. Skenet bedrar. 
Men vi hade ändå shorts utan att förfrysa. Gissar på 23 grader kanske? Vi är kyllingar, vi vet.
 
Ur estetisk synpunkt blev den perfekt hehe (:

Dinner and dessert

Publicerad 2016-04-04 12:08:15 i Nya Zeeland,

Tjenna peeps,
Här har vi haft en helt ypperlig måndagskväll. Efter en average dag bestående av en massa p så som plugg, pizza, prokrastinering och pyjamas så bestämde vi oss för att lämna lägenheten för kvällen och testa en tidigare oprövad restaurang. 5 minuters familjeråd senare hade vi avgjort vilket ställe vi skulle testa. Det blev Café Hanoi, alltså vietnamesiskt. Café Hanoi är känt för bra mat och ligger på listan över topp 50 restauranger i Auckland. Kanske för att vi har hört så mycket bra om det som vi hade ganska höga förväntningar. Det fanns precis ett bord ledigt när vi kom och vi beställde in tre olika rätter för att dela på. Vinet var kalasgott men vi blev inte riktigt impade av maten. Lite besvikna över huvudrätterna bestämde vi oss för att gå till ett annat nytt ställe för dessert. Och herregud vilken fullträff. Riktigt 10-poängsställe!! Miann heter den nyöppnade dessertrestaurangen med 10 minuters gångavstånd hemifrån. Nu ligger vi i soffan med matkoma. Perfekt helt enkelt. Kvällens meny i bildformat:
 
 
 
Magiska desserter. Tog endast en bild men jag kan nog lova att det inte är sista gången vi går hit och nästa gång ska vi fota deras monter med alla godsaker i..., Yum.

Hoppsan

Publicerad 2016-04-03 11:01:18 i Nya Zeeland,

YO,
Helt utan att vi egentligen hunnit reagera så har det gått rätt många dagar sen vi uppdaterade. Vi har helt enkelt varken haft lust eller ens egentligen tid för det. Forellen är fortfarande sjukling så ärligt talat har vi inte gjort allt för mycket. I torsdags färdigställde vi vårat grupparbete och som vår kära gruppmedlem och vän sa så kändes det som om vi publicerade en bok (bildbevis längre ner) och i fredags höll vi en powerpointpresentation om den där "boken". Vi fick bra feedback så det känns fint! :)
 
Igår blev det lite pannkaka och lite koreanskt till lunch och på kvällen spelade vi strandtennis och drack vin samtidigt som vi alla tre jobbade på vår vighet, rätt fin lördagskväll ändå. I natt fick vi en timmes extra sömn och har nu klock-officiellt lämnat sommaren bakom oss. Tog alla våra grejer med oss imorse och gick till Gloria Jeans, käkade lite kanelbulle och pluggade lite. Har varit otroligt fint väder idag. Det såg vi genom fönstret på caféet i alla fall haha. Ikväll kände vi att vi behövde lite extra god söndagsmiddag så det blev bannemig tacos. Jädrans vad vi åt, MUMS! 
Le book

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela