Over and out. For now.

Publicerad 2014-03-17 14:36:01 i Sverige,

Hallåja!
Det var inte riktigt meningen att det skulle ta såhär lång tid innan vi skrev igen. Men av diverse anledningar (mest så har vi inte riktigt haft lusten) så har det inte blivit av.Självklart ska ni få ett inlägg om vad vi tycker om denna resan. Det kommer här!
 
Fy farao vad det har varit helt fantastiskt på många vis. Helt förskräckligt på många andra. Som till exempel när vi stod i Himalaya och var jättesjuka, alternativen var att gå två timmar neråt, två timmar uppåt eller be någon att gå och hyra en åsna. Kan säga att vi inte var särskilt kaxiga då. Men bara grejen att vi gav oss FAN på att vi skulle över den där bergstoppen gör oss stolta över oss själva och nu vet vi att både vi och våra kroppar kan om vi vill. Om vi skulle beskriva denna resa med några enstaka ord hade det blivit; sjukdom, jävlaranamma, tur i oturen, utmaning (i positiv bemärkelse då), upplevelser, skratt och bio. Pga alla sjukdomar och trekkingen har vi lärt oss hur mycket våra kroppar egentligen klarar, vi är fan rätt grymma alltså. Vi vet också att det kunde ha varit värre. Vi kunde ha fått helikoptersjukan, dvs höjdsjuka, och fått ta en helikopter ner för berget. Vi hade kunnat få båda mobilerna + kameran stulna och vi hade kunnat stanna hemma. Det hade varit värst. 
Inga av våra tre långresor kan jämföras med varandra. De har varit fina på olika sätt. Vi är så himla nöjda och tacksamma för allt vi har fått vara med om, bra som dåligt. Men nu känner vi båda att det är dags för något nytt. 
 
Vi har nu varit hemma i över en vecka. På den veckan har vi hunnit besöka sjukhuset 3 gånger och inte blivit ett dugg klokare, ätit fööör mycket snask, sett alldeles för många avsnitt av olika serier och slappat deluxe. Nu börjar vi alltså bli något uttråkade och därför sätter vi nu igång med nästa projekt - att bestämma vad vi ska göra till hösten. Det är hög tid att skaffa sig både en plan A och B (och C och D om det skiter sig). Men vi är så smått på gång med det. Säger inget mer än att ni kan ju titta in här igen när det börjar närma sig höst ;)
 
 
Den första av typ 500 hängbroar
At the top of the world. Nästan.
 
 
Denna man våldgästade vår bild helt plötsligt. Aspackad var han dessutom. Fast det får man vara på nyår.
 
Var ute och cyklade i Laos. 
 
 
 

Sverige, skåne och simpan.

Publicerad 2014-03-08 21:29:23 i Seoul,

Hej från hemmet!
 
Allt har flutit på finfint och nu sitter vi hemma, i varsitt hem. Känns märkligt på många vis!
Efter 4h i Bejing gick vi ombord på långflyget. Blev besvikna när vi insåg att det var ett kasst plan utan tv-skärmar och med personal som i princip pratade noll engelska. Vi hade ett "tekniskt stopp" i Urumqi vilket innebar tömma planet, gå ut i minus 10 grader, köa i ett trångt rum, få en stämpel i passet och gå på squat-toa. Sedan på samma plan igen, awesome....! 13h efter vi lämnat Bejing anlände vi till Istanbul vid 00.00 svensk tid. Vilket innebar att vi började bli pigga. Åt turkist yoghurt till frukost. Tiden gick ändå ganska fort och vi landade i Köpenhamn kl. 11.30. Fått skumpa, snittar, lösgodis och kramar och det satt fint!
 
NU är det middag på gång. Kan nog skriva för oss båda trots att vi inte är på samma ställe att det ska sitta fint som snus!
 
Tre bilder från Seoul;
Åt godis!
Gangnam

Au revoir Korea

Publicerad 2014-03-07 03:06:26 i Seoul,

Hallå!
Sitter nu på ett fik på Gimpo airport. Började morgonen med att äta god hotellfrukost. Kände oss lite stressade då vi skulle ta tunnelbanan till flygplatsen utan att riktigt veta hur lång tid det tog. Plus att vi hade grejer utspridda över hela rummet som vanligt. Väl framme gick det fort som tusan med incheckning och säkerhetskontroller så nu har vi en stund över. Gimpo är den lilla flygplatsen och här finns absolut ingenting att roa sig med. Hoppas på bättre i Beijing. Kanske kan vi skriva en rad eller två här från Kina.
 
Ses snart dådå!

Snö

Publicerad 2014-03-06 15:11:49 i Seoul,

Vi blev ju något förvånade när vi kollade ut genom fönstret när vi åt lunch och insåg att det snöade!? Visserligen var det inga extrema mängder men nu har vi fått nog av den varan. Idag har vi gått runt i Myeong-dong (som vanligt), kollat in området runt Seoul station där det fanns både shoppingcenter och lite annat kul. Sen åkte vi till Dongdaemun market som inte alls är en marknad utan snarare en massa malls med sjuuuukt mycket kläder i små storlekar. Men det var rätt kulbatt gå runt där ändå. Många fina grejer men inte just i vår stil. Tog sen en liten walk i vårt egna område, Insadong, innan vi gick hem. Har sen packat och gjort oss klara för avfärd. Nästan i alla fall.
Dagens lunch, rislåda och sjögräs såklart.
Ser ni snömolnen?
Seoul station.
 
 
 

Tills kylan tar sönder våra kroppar

Publicerad 2014-03-06 03:42:40 i Seoul,

Sista dagen.
 
Alltså SISTA DAGEN?!
Kan inte fatta det. Väljer att förtränga det tills vi är i Beijing, då kan vi få fälla en tår. Det är lustiga känslor. Ena ögat fäller en tår och det andra ler. Det är ju ändå hem vi ska. 
 
Jaja, idag ska vi springa runt ute tills benen trillar av. Vilket lika gärna kan vara av köldskador lagom till lunch eftersom det är minusgrader och isiga vindar idag. Exakt vart vi ska har vi inte riktigt bestämt än. Överallt helst. Och helst ska vi ha med oss varsin påse hem precis som de andra dagarna höhö. Hörs ikväll! 

Fina naglar

Publicerad 2014-03-05 14:42:25 i Seoul,

Tjenis!
Vi tog en powernap efter förra inlägget. Sjukt välbehövligt! Gav oss sen ut i kylan för att gå till en nagelsalong som vi bokade tid på igår. Vi lyckades dock gå vilse på vägen dit... men kom fram med 2 minuter till godo! Sen satt vi där i 2h medan de filade, klippte och målade våra naglar. Känns så lyxigt. Sen gick vi smått handikappade därifrån, rädda för att förstöra de fina, blänkande naglarna haha. Käkade lite streetfood, hittade en rolig affär med lite smått och gott som fick följa med hem, tog en varm choklad och sen gick vi hem. Det var inte alls skönt att gå ute ikväll. Minusgrader och blåst på det är inget för oss! 
Nej vi hade inte alls svårt för att välja färg...
Torka torka torka

DMZ

Publicerad 2014-03-05 07:07:24 i Seoul,

Fy farao vad vi är trötta och frusna. Direkt efter turen gick vi till Kingen och köpte med oss burgare och frittar och nu har vi precis tryckt i oss det. I sängen. Vilket är emot alla våra principer. Men det satt jävligt fint!
 
Dags att berätta om vår utflykt. Blev upphämtade 07.50 här på hotellet. Åkte i 10 min, bytte buss och åkte norrut, mot gränsområdet till Nordkorea som var vårt mål, i drygt en timme. Bytte till en annan buss och åkte igenom kontrollen till DMZ-området. Första stoppet var en tågstation. Rätt intetsägande för oss. Det är dock rätt intressant att de har renoverat tågbanan ganska nyligen trots att inga tåg kör där. De vill helt enkelt bara vara redo när Korea är återförenat och trafiken kommer igång. Andra stoppet var en utsiktsplats där man kunde se både den Sydkoreanska och den Nordkoreanska flaggan. Dock var de så långt borta att man fick kämpa för att se dem. Tredje och sista stoppet var en tunnel. Runt den 38:e breddgraden har det typ ett ingenmansland på 4 km där ingen människa får vistas. Därunder har de hittat 4 tunnlar (de tror dock att det finns typ 20) som Nordkoreanerna byggde för att kunna invadera Seoul. En av dessa är öppna så vi traskade ner där. Mycket intressant! 
 
Det var ganska strikta regler om var man fick och inte fick ta bilder så därför har vi bara dessa!
Såhär fick man stå och kika på Nordkorea. Man fick definitivt inte gå fram till kanten och ta en bild utan man fick snällt stå bakom en gul linje. 
Tur vi har en rätt okej zoom på kameran! 
Gränsområdet i miniatyr. 
Här har vi nästan precis kommit upp ur tunneln. När vi var längst ner i tunneln var vi ca 2km från Nordkorea. Lite småcoolt sådär. I vilket fall som helst så var tunneln bäst för på vägen upp fick man upp värmen ordentligt. Det är sinnessjukt kallt idag och blåser. Tre lager byxor vars hade vi och ändå frös vi. Pi katten! 
 

War memorial

Publicerad 2014-03-04 13:42:01 i Seoul,

Godkväller!
Vi tog en tidig kväll ikväll. Klockan är inte mer än 21.30 och vi ligger redan i sängen. Men det vankas utflykt tidigt imorgon så vi kände att det nog var bäst att inte springa ute till 12. I vilket fall som helst. Tog ju som sagt tunnelbanan till War memorial och jisses vad stort det var! Tyvärr var infon på engelska lite knaper men det var mycket intressant ändå. Många filmer och berättelser som var ganska tunga att ta del av. Därefter blev det lunch i stadsdelen Itaewon. Körde på ett säkert kort som mexikanskt idag för att slippa sjögräset. Åkte tillbaka till Myeong-dong för att gå på marknad och sen ta en värmande fika. Det har varit fruktansvärt kallt idag, får bli fler lager med kläder imorgon! 
 
Utanför War memorial. Det är ett brödrapar som möts i strid, en kämpandes för Nordkorea och en för Sydkorea.
 
Såhär såg de flesta skyltarna ut, lite sådär småsvåra att förstå.
Hanna kände att killen behövde lite hjälp.
Marknad, de sålde endast skit!
 
Och mat såklart. Man får sjögräs oser heeela tiden. Hemskt.
Streetfood till middag. Blev bl.a. potatisgrejs, som ni ser på bilden, och kööörv. Korven fick högt betyg av oss!

dagens planer

Publicerad 2014-03-04 02:34:50 i Seoul,

God morgon!
Äter just nu frukost i sängen och hoppas på att håret ska hinna torka innan vi ska ge oss ut. Idag blir det war memorial. Ett museum som tydligen ska vara jättebra. Planen är att vi ska åka och kolla om marknaden är igång efter det. Den ska egentligen vara öppen hela natten men när vi var där kl. 21 i förrgår hade de redan packat ihop. Samma sak på flera ställen vilket är väldigt irriterande. Doota mall som skulle ha öppet till kl 05.00 stängde kl 23? Antingen så fattar vi trögt eller så gillar de kylan lika lite som vi och stänger allt tidigare för att det är vinter.
 
 
 
Här har ni tunnelbanekartan, lite logiskt tänkande är allt som krävs. Typ.

Gangnam!

Publicerad 2014-03-03 15:54:49 i Seoul,

Våra ben och fötter är såååå trötta! Började dagen med en promenad i solskenet ner till Myeong-dong. Lullade runt lite och åt sedan lunch som innehöll på tok för mycket sjögräs. Åt upp våra tuggumin efter för att försöka få bort känslan av att vi bott på havets botten de senaste 2 åren. Åkte sedan vidare till Gangnam och det var hur mysigt som helst. Värmde oss med kaffe och kaka och hängde där i ett par timmar vandrandes bland neonskyltarna. Kom hem nu vid 23-tiden då sängen kallade på oss.
Provade såklart lite skor idag också
Det här får man till maten för det mesta. Smakar kattapiss.
Dagens lunch
 
Gangnam!
 
 
 
 
 
Köpa guttis på gatan!

Tunnelbanetrams

Publicerad 2014-03-02 16:26:38 i Seoul,

Tjohej!
Om man ska beskriva vår dag snabbt så har vi åkt tunnelbana och besökt en massa shoppingcentrum. Om man ska vara lite mer utförlig så har vi åkt tunnelbana på fel håll, en omväg på ca 20 stationer. Tunnelbanesystemet är fruktansvärt förvirrande. Att hitta till rätt plattform är svårt men det är bannemig ännu svårare att hitta vilken utgång man ska ta för att komma ut på rätt ställe. Men vi har lyckats rätt bra ändå! Allt som allt blev det 3 olika malls, ingen av dem direkt tilltalande. Fast vi kom hem med några påsar höhö. 
Har varit strålande solsken idag och vi har gått inomhus hela dagen, skiiitbra! 
Söndagstrött man
 
Luuuunch
 

Palats, hus, shopping & frusna öron

Publicerad 2014-03-01 16:21:29 i Seoul,

Haj!
Vi har frusit en del idag. Men vi har värmt oss med att gå hela dagen, massa stopp i affärer plus kaffe och mat. Började dagen i Bukchon där vi kollade på gamla koreanska hus. Gick vidare till Gyeongbokgung palace, kom lagom till vaktombytet och efter ett tag inne på det ganska stora palatsområdet höll vi på att frysa ihjäl. Gick ner till Myeong-dong för mat och värme. Vet inte riktigt vad vi åt men gott var det ( efter att vi petat bort sjögräset alltså)! 
Sedan blev det shopping, kaffe, mer shopping och streetfood. Riktigt mysigt och riktigt roligt.
 
 
 
Runt runt i Bukchon
 
Hittade grejer att titta på överallt!
Palatset
 
 
Vaktombyte
 
Inne på palatsområdet
 
Ja... det var uppträde på stan typ. Intressant
Det var tjockt med folk i Myeong-dong
 
 
 

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela