Just nu sitter vi o skrålar med till en låt av the small faces. We like!

Publicerad 2011-11-29 17:01:08 i Indien,

Sitter nu ännu en gång på vår verandabalkong. På restaurangen mitt emot är det livemusik. Snubben spelar massa gamla mysiga låtar och han är rätt bra faktiskt. Vi har legat heeeela dagen på stranden och såklart är vi fina och röda i huvudena nu. Ikväll vandrade vi en bit bort på stranden och hittade ett litet mysigt ställe där mitt i ungefär som vi satte oss och intog middag på. Är ganska trötta nu, varit uppe enda sen 8 imorse ju! Nu ska vi kolla på hotell i Delhi och sedan ska vi krypa under vårt myggnät och sova :)
Btw, månen är uppochned här. Hanna tror att det är för att vi är på andra sidan jorden.


Ett styck Fanny! Vi badade ända till solnedgången :)


Hanna idag.

We´re in paradise!

Publicerad 2011-11-29 06:45:15 i Indien,

Höhöh, nu sitter vi på vår veranda en liten bit upp i luften. Cirkus tio meter från havskanten sådär. Vet inte om vi orkar ta oss hela vägen ner dit asså... Solen skiner, vi svettas och tycker just nu att livet är ganska härligt. Det tog oss 1½ h att komma hit, med en liten snäll taxichaffis. Nu är klockan lite över 11 här, vi ska kasta av oss kläderna och hoppa i havet.


Hyddan längst bort/närmast stranden är vår, såklart!


Vårt hem, trappan är läskig och vi kommer nog slå ihjäl oss på mer än ett sätt under veckan. Men vad gör det när man bor på stranden?


Utsikt från vår veranda/balkong :D ♥

Ha en bra dag hemma i kalla Sverige, för vi ska ha det jävligt jäsigt i varma, soliga Indien!

High five moment

Publicerad 2011-11-28 16:57:39 i Indien,

Ni skulle sett vår reaktion för 10 min sen. Hördes smatter på taket, båda två blev helt tysta och var helt säkra på att fläkten var sönder. Sen kom nästa tanke: Regnar det ? Ja, det tillochmed regnade in! Regn har vi inte sett sen Malta. Inte moln heller direkt. Har dessutom varit nästan rekordvarmt innan idag.

Nu mår vi båda två mycket bättre och har fått aptiten tillbaka. Supertrevligt! Käkat chips idag som smakade som ketchup och en pizza som smakade pepparkaka. Chipsen var i alla fall goda.




Ni får ingen töntig rubrik idag, de är slut. Nej, de har fikapaus.

Publicerad 2011-11-28 11:48:58 i Indien,

Jaha ja, nu är ni nyfikna på hur kul vi har haft det idag? Japp, vi har det lika trevligt idag som vi hade det igår. Så positiva är vi också, alltid. Vi mår i alla fall lite bättre och imorgon flyttar vi garanterat ifrån detta ställe. Om vi känner oss riktigt bra tar vi bussen annars blir det taxi hela vägen ner.

Fanny visade mig precis hur mycket hennes hår hade växt sen vi åkte hemifrån, det var kul. En annan kul sak är vi har ätit lunch idag, det var ett tag sen det hände. Bananer har vi också ätit, fast de var inget att hänga i granen.

Nu skriver vi inte mer. Ska ta oss upp på takterassen och spela lite kort och lite skip-bo. Har ni tur får ni kanske en bild. Hajpo.

råååååboten, de har tagit rååååboten!

Publicerad 2011-11-27 16:47:52 i Indien,

Ja fy fan vad vi har gjort mycket idag, kommer knappt få plats i detta inlägget. Men ja vi gör ett försök: Vi har legat i sängen, vi har spelat lite kort, vi har sovit, vi har.. oj ja där va de nog slut!
Imorgon ska vi gå runt hörnet på gatan och köpa bananer. Vi har nämligen väldigt svårt att få ner mat så får återgå till banandieten.
Dagens intressanta tankar:
1.Vi tar snart en taxi härifrån!
2. Den 24 februari ska vi fira jul
3. Hela staden stinker koskit idag (helt sant faktiskt)
4. svt-play suger eftersom man inte kan se programmen utomlands. Alltså ingen julkalender för oss.
5. Med andra ord - om ni tänkt att vara sjuka på semestern så ha tv på rummet
6. vår fläkt låter som en helikopter
7. vad heter värpa ägg på engelska? wörp some eggs tror Fanny stenhårt på
8. Kollade precis upp  det. Svintråkigt svar: lay eggs...
9. Finns verkligen ingenstans att äta pannkakor i denna staden
10. Vi har ätit på samma restaurang minst 6 gånger

Såja nu får det räcka med onödiga kommentarer för idag. Nu ska vi återgå till vårt skip-bo.

Rektorn säger att Harry är en exemplarisk gosse

Publicerad 2011-11-26 18:32:07 i Indien,

OM vi är sjukt uttråkade här i staden som bara har tre bra restauranger och som inte har något kul att erbjuda två flickor, damer, töser från Sverige. Ännu en dag/kväll i sängen och vi håller på att bli galna. Värre än vanligt galna, då är det illa. Nu vill vi till Palolem! Vi vill ha massage, vi vill ha köttbullar, vi vill ha lussebullar, vi vill ha knäck och vi vill ha julmust. Men nej, sånt finns inte här inte. Det blev chips istället.

Imorgon hoppas vi på en drastisk förändring i tillvaron, förhoppningsvis till det bättre då. Det är inte lätt när det är svårt. Nu får vi nog sova... eller kanske vara uppe lite till för att vi har lite för mycket energi i oss? Dagens problem det ja.

Kära lilla krumelur, jag vill inte bliva stur

Publicerad 2011-11-26 11:35:43 i Indien,

Ja, man måste ju ha en liten ramsa så det blir roligare att ta medicin. Eller vad säger ni? Vi vet ännu inte om alla piller hjälpt men vi har i alla fall en god metallsmak i munnen av dem. Gott tecken kanske?

Idag har damerna äntligen fått städa här hos oss! De rusade snabbt in på vårt rum och städa medan vi satt på takterassen och åt frukost. Det har gått undan! De har hunnit byta lakan, ge oss nya handdukar, ny tvål, sopa golvet, tömt soptunnan och framför allt torkat av vår äckliga tandkrämstub på den lilla stunden det tog oss att äta två bullar.

Förutom att ha varit ute en liten sväng och lunchat på Café coffeeday har vi inte gjort något speciellt. Vi kan fortfarande inte göra nånting så det finns inte så mycket mer än detta att berätta för er. Och inga bilder får ni heller, det är synd om er!

Rubrikjäkel som man måste ha.

Publicerad 2011-11-25 17:53:02 i Indien,

Har fått höra från flera håll att den ena lilla fina bakterien ser ut som en fot, men nej vi har inga fötter i magen även om det känns så ibland. Det gick snabbt att hämta dunderpillerna i alla fall. Väldigt vackra och färgglada är de. Annars har vi inte gjort ett dugg idag förutom att ligga i sängen. JO, vi har ju lyssnat på när Carola sjunger jullåtar och igår kom Hanna upp i nivå 16 på tetris!! Klå de ni! Nu ikväll har vi varit ute och fyllt på magsäcken lite med pasta. Exklusivt.

Det var ungefär vad vi hade att berätta, sjukt intressant. Med betoning på sjukt... Fanny fjällar btw, nej inte fjällar. Tappar färg snarare. Inte kul. Till och med på fötterna försvinner det. Nej en klunk vatten på det tack. Imorgon ska vi låta damerna städa vårt rum, de har varit på oss flera gånger eftersom de inte kommer till när vi bara ligger här inne och sover. Innan idag sa de att imorgon så SKA de byta lakan vare sig vi vill eller inte!


Dagens godishög :)

SKILLS

Publicerad 2011-11-25 10:34:59 i Indien,

Nu har vi haft finbesök här av kvarterets doktor. Vi har fått 4 olika sorters piller som vi strax ska hämta ut på lilla drugstore. Det var lite svårt att förstå honom ibland men han sa nog att vi hade flera olika infektioner i  magen. Ja, bra jobbat av oss. Inte salmonella i alla fall, alltid något! Vi vet dock inte när eller hur vi har fått allt detta. Men vi skyller på Anjuna för den hålan ligger längst ner på listan över trevliga ställen. Strikta regler på att vi inte får dricka alkohol eller äta stark mat. Vafan hur roligt kommer livet bli nu liksom?! Vi får väl äta bananer och dricka vatten då.
Så nu vet ni allt om våra magar. Apoteket nästa!
HAJPO


Enligt google så ser det ut så här. Tänkte bara att ni va lite sugna på att se hähä

Kvar i Panjim

Publicerad 2011-11-24 09:39:12 i Indien,

Nej, det blev ingen flytt idag. Fanny mådde och mår fortfarande kasst så vi bestämde oss för att stanna här en natt till och hoppas på att hon mår bättre imorgon. Efter att ha varit uppe redan vid 8 för att ge oss iväg drog vi oss snabbt tillbaka till våra sängar där vi tittade på en film och sedan somnade gott båda två och sov i två timmar.

Nu ska Hanna återgå till att ta hand om sin stackars krassliga sambo. Uppdaterar nog senare ikväll! Hejhopp

Besök i drugstore

Publicerad 2011-11-23 19:10:20 i Indien,

Imorgon ska vi upp redan vid 8, hur ska det gå? I vilket fall så ska vi åka partybussen till palolem. Fast vi vet inte hur det ska gå till det heller men det löser sig nog. Idag har vi haft en skön dag. Har tillochmed tittat på film! Fast and furious 5 blev det. Bra film, nu vill vi åka till Rio. Vi har även storshoppat idag! En ny bok och lite indiska ipren :D De iprenliknande pillerna kostade 20 Rs ( ca 3 SEK). Lagom för vår budget det.


Vår fika på ett tjusigt café idag. valnöt och caramel och en Ananas och maräng kaka

Nu ska vi definitivt sova, godnatt.

Hittelön till den som hittar Excalibur!

Publicerad 2011-11-23 09:59:07 i Indien,

Haj hopp!
Idag har vi latdag eftersom vi ska flytta imorgon. Gick ut vid elva och åt lite frulle på en närliggande restaurang. Sedan gick vi raka vägen tillbaka till våra sängar och har legat här och läst, spelat tetris och sånt viktigt. Nu är planen att gå ut igen för att ta oss en liten fika. Inte fikat sedan vi var på Malta ju och så kan vi inte ha det!
Igår kväll när vi kom tillbaka från middagen fick vi inte upp ytterdörren. De låser den varje kväll kl 9. Vi fick helt enkelt ringa på dörrklockan.. Vår hyrestant kom då upp i pyjamas och öppnade för oss. Jättepinsamt! Särskilt eftersom nyckeln egentligen fungerade, bara vi som har väldigt låg IQ ibland. Rätt ofta. Okejdå, för det mesta. Nästan alltid. Fast ibland är det lite ljus där uppe i takkronan.


Här är vi, blondare än vanligt.

Någon som har ett tips eller två var vi kan spendera vår sista vecka här? Råkar ha en över nämligen och vet inte riktigt vart vi ska spendera den. Palolem i två veckor är vi inte sugna på. TIPS MOTTAGES MER ÄN GÄRNA!

It´s gonna be a bumpy ride

Publicerad 2011-11-22 18:56:42 i Indien,

Vid halv 10 började bilfärden i vår egna lilla minibuss. Rymligt eftersom det bara fanns två säten där bak = gott om plats för benen. Tog lite mer än en timme ut till en liten byhåla som hette Collem. Där stannade chaffisen utan att säga någonting och sedan kom en annan gubbe och sa att vi skulle hoppa av. Sedan körde vår gubbe bara iväg. Där stod vi och fattade absolut ingenting. Hur som helst så kom vi snart fram till att vi väntade på jeepen som behövs för att åka hela vägen ut i skogen. Vi trodde att vi bara skulle åka jeepen över vattnet och sedan var det klart. Fel av oss, vi såg snart en skylt där det stod att det var 9 km till vattenfallet. Yey, 9 km i en jeep tillsammans med 4 ryssar och en väg som egentligen inte borde gå att köra på. Det skumpa och hoppa och studsa och höll på så man fick ont i hela kroppen men efter att ha mött mer än 50 andra jeepar på vägen var vi framme. Vi fick en timme på oss att se vattenfallet innan vi skulle åka samma skumpiga väg tillbaka med jeepen så vi snabbade oss iväg. Vattenfallet var fint, men vi trodde det skulle rinna mer vatten. Dessutom var det ganska kallt i vattnet och det simmade runt ganska stora fiskar. En timme var lite snålt med tid, hade gärna spenderat en timme till i skogen.


Åkaaa jeep. En upplevelse bara det.






Little monkey. Fanny kom fram till att apor är ungefär som katter; man kan inte riktigt lita på dem. Därför höll vi oss på avstånd medan alla andra turister matade dem trots alla skyltar om att det var förbjudet.


Hela vattenfallet. Självaste fallet var lite utav en besvikelse. Det var högt, men ändå lite väl klent. Fast ändå värt det!








I denna pöl badade vi.


Vattnet var lite kyligt, vilket man ser på Hannas fina min. Men det gick absolut att bada och det svalkade ganska skönt efteråt.

Tisdag.. eller? Uppe med tuppen är vi i alla fall

Publicerad 2011-11-22 04:46:11 i Indien,

Hanna hade en mardröm i natt, hon drömde att vi åkte hem. Fy för, den går inte av för hackor den drömmen. Jaja, det är ett tag tills dess och en del stopp kvar. För er som inte vet ser vår planerade resrutt ut såhär: Efter Indien drar vi till Bali, därefter väntar två storstäder. Nämligen Hong Kong och Dubai. Och sen kommer vi hem, i slutet av januari/början av februari nångång. Då har vi varit på resande fot i 4 månader.

Idag ska vi och vår taxichaffis åka till Dudhsagar Falls. Ett vattenfall mitt i djungeln som är över 300 meter högt. Ska bli väldigt spännande! Kanske får vi se en och annan apa? Eller lite mysiga ormar? Vi gick upp halv 8 i morse och stressade runt för att vi skulle åka halv nio. Vi borstade tillochmed tänderna samtidigt som vi packade väskan. När vi väl kom ner kl 08.40 så säger tanten: nää men taxin kommer inte förrän halv 10.


Här får ni en bild på apelsinpojken  så länge :)

Old Goa

Publicerad 2011-11-21 12:05:12 i Indien,

I morse åt vi frukost på takterassen bestående av omelett och bulle. Sedan bar det av mot busstationen för att försöka hitta bussen till Old Goa i mängden. Vi har sett på inte mindre än 4 kyrkor idag och då kollade vi inte ens på hälften av alla som fanns där. Nu börjar vi tröttna på kyrkorna lite, ingen är ju finare än st Peterskyrkan i alla fall. Vi lyckas dessutom alltid svära i precis alla kyrkor, helvetet here we come! Vi har sett vår första mumie idag också. Han ligger där inne i en kista och visas upp vart 10:e år. GOTT! Nu kom vår hyresvärd upp och avbröt oss mitt i skrivandet i bara kallingar. De var lila med fint mönster på. Bara så ni vet :D.


ja.. kyrka nr 1. Efter denna resan kommer det ta LÅNG tid innan vi går in i en kyrka igen.


Gubbskrälle! De gick runt lite på kyrktaket, sen studsade han bokstavligen ner hela vägen på dessa små pinnarna. Usch.


Bom Jesu. Här inne låg han, mumien alltså.


Där inne alltså. Yummy, lite marmelad på den.


Finn ett fel


Så här tjusiga var vi idag med nya indiska byxor! :)

Old Goa var inte alls som vi hade tänkt oss. Det skulle ju vara mysigt och portugisiskt och smågränder och grejer? Jaja, vi hoppas på bättre lycka imorgon då nästa utflykt väntar!

Naan hela daan

Publicerad 2011-11-20 18:42:24 i Indien,

Ikväll har vi varit ute en tur i stan och ätit mat. Tog vårrullar och vitlöksnaan, smaskigt.
Idag har vi även köpt flygbiljetter mellan Goa och Delhi! Yay, den 8 december bär det av. Vi har 4 hela dagar där innan vi åker till Bali så nu har vi suttit och kollat runt lite vad vi borde se där. Taj Mahal är ju en självklarhet, därför vi åker dit. 

Vi har glömt att berätta om när vi fick underhållning av en trollkarl på hotellet vi bodde på de första nätterna. Medan vi satt och väntade på maten i restaurangen kom han fram och frågade om han fick göra några tricks för oss. Han gjorde ett par roliga med kort och sedan bad han Fanny skriva ett namn på en liten lapp. Vem hon ville, bara det var en riktig person som bodde i Sverige. Han vände ryggen till medan hon skrev och sedan bad han henne tänka på personen på lappen. Efter någon minut sa han: Det är en tjej, hon heter Josefin. Ja klart han hade rätt! Fattar dock inte hur han gjorde.. Hanna är säker på att han hade en magisk penna som berättade det för honom. Dessutom blev Hanna förbannad, man blir ju totallurad och känner sig sååå korkad! Hur sjutton kan man missa hur han gör?

Dagens visdomsord by Hanna: Ja ibland är det bra och ibland behöver man choklad..

Söndagar är inga bra dagar att göra saker på

Publicerad 2011-11-20 12:08:42 i Indien,

Söndagar är inte bra för vårt internet heller tydligen. Vill inte alls och det är nu andra gången jag skriver detta inlägg. Kul.

Idag mår vi nästan helt perfekt. Är fortfarande lite trötta och sådär men det märks tydligt att vi är på hugget igen. Synd bara att det är söndag, för det mesta i stan har stängt. Vi har i alla fall fått i oss frukost och lunch (vi tyckte vi åt svinmycket till lunch, servitören däremot tyckte tvärtom och frågade om vi ville ha en doggybag med oss hem) idag, hittat nytt boende och gått en liten tur i Panjim. Boendet låg ungefär 20 meter till höger men blev dock inte billigare. Men det är smällar man får ta. Rummet är jättefint och huset är gult kan vi berätta för er som är intresserade.

Vad har vi annars att berätta om idag då? Mja.. vi ligger i sängen just nu och lyssnar på musik och har nagelvård. Får små skymtar av ekorrar och kråkor som äter på andra döda kråkor i trädet utanför fönstret och lyssnar på ljudet av någon som hoppar i en pool som inte finns på riktigt. Ja, vi börjar definitivt bli som vanligt igen...




Afonso gusethouse, som vi bor på, har en jättemysig takterass!




Kööörke nr 4978306 denna resa


Utsikt från körketrappan

Det är inte så lätt att ta många bilder här, finns inte så mycket att fota. Men imorgon blir det antagligen en liten utflykt, vart får ni veta sen!

Tramspellar

Publicerad 2011-11-19 17:12:39 i Indien,

Efter frukost idag insåg vi att vi inte skulle kunna göra något idag heller. Mådde fortfarande kasst så vi har legat i sängen idag igen. Nu ikväll mår vi bättre och har varit ute och ätit en god middag på en av de få mysiga restaurangerna vi har hittat här.

Imorgon måste vi flytta ifrån vårt boende. När vi frågade i receptionen om vi fick stanna längre så sa de först okej, sen nej och sen okej igen och skrattade och tramsade. Antingen så ville de inte förstå eller så var de bara dumma. Vi försökte prata med dem två gånger och frågade om de hade fullt och redan hade hyrt ut alla rum imorgon och då började de prata om utcheckningstid... I vilket fall som helst blev vi sura och gick därifrån för att packa och göra oss redo för att hitta nytt boende igen imorgon bitti. Kul att göra sånt när man inte mår helt okej. Ryggsäckarna är ju lagom lätta också. Helst ska vi bara behöva gå 20 meter åt höger.


Fanny med choklad och vårt fina Ganeshatäcke som vi köpte i Anjuna


Mandovi river


Kvällens middag. Vi slog på stort och beställde in vars en iste också!

Nu ska vi återgå till Sex and the city 2 som vi hittat på burken framför sängen.

Riktigt spännande dag del 2

Publicerad 2011-11-18 18:14:26 i Indien,

Att vara sjuk utan att kunna titta på Mysteriet på Greveholm är som att frysa i 35 graders värme - DET GÅR INTE! Men jodå, vi kan. Eller det är mest Hanna som frusit men ändå. Dagen har spenderats i sängen framför datorn/tvn. Och Fanny har ätit choklad medan Hanna har tagit sig en smakbit eller två. Vi tog oss ut ikväll för att få lite mat och energi i oss. Närmsta restaurangen och sen direkt hem, det tog på krafterna!


Fantis i Calangute. Gillar OK-stämpeln!

Riktigt spännande dag

Publicerad 2011-11-18 08:47:37 i Indien,

Nej, spriten har tyvärr inte hjälpt oss och nu mår vi sämre igen. Stackars Hanna har feber från och till och är ganska slutkörd. Har i alla fall lyckats dra oss ut i snigelfart för att få i oss lite frukost, gick sådär. Sedan gick vi till närmaste supermarket och köpte på oss så mycket choklad och vatten så att tanten brevid oss i kön började fnissa åt oss. De har tyvärr inte ordentliga affärer här så det fanns inte mycket annat att köpa som såg sådär lockande ut. Nu ligger vi i sängen och som tur är så visar de massa filmer på tv.


Så här känns det


Massor av kryddor finns det att köpa överallt.
Dessa två bilderna är sen marknaden i onsdags eftersom vi inte kommer ta några nya idag.


Panjim

Publicerad 2011-11-17 18:14:40 i Indien,

Nu har vi sett lite av vad Panjim har att erbjuda, verkar inte vara våldsamt mycket. Gick till bion här och skulle kolla när vi kunde se nya Twilight-filmen. Svaret blev: i december. YAY! Blev något besvikna där så nu hoppas vi att vi kan se den på Bali istället. Annars har vi mest vandrat omkring hela eftermiddagen och vi 6-tiden var vi tillbaka på vårt rum med lite ömma fötter trots att staden inte är speciellt stor. Just nu ligger vi i sängen och slötittar på Tv. Vilken lyx, har bara gjort det en gång sen vi åkte hemifrån.


Hittade en jättestor fruktmarknad

LYX

Publicerad 2011-11-17 09:48:40 i Indien,

Vi ligger nu på vårt rum i Panjim och har precis tagit oss en lite powernap. Resan hit gick mycket fortare och smidigare än vi trodde. Lite tur hade vi också, kom precis i tid till första bussen som gick till Mapusa. Väl på nästa busstation fick vi kasta oss på nästa buss till Panjim som var på väg att köra. Fick trycka in våra ryggsäckar genom ett typ av staket framme hos chaffisen och sedan fick vi stå upp och gunga hela turen. Full musik hade de på bussarna, trodde vi absolut inte eftersom de knappt höll ihop (lite hål i golvet o sånt gör väl inget?). Sista sträckan var det Backstreet Boys som gällde!
Sedan försökte vi få några indier att peka på kartan var vi befann oss. Kom snabbt fram till att de inte har en aning om hur kartan över stan ser ut. Så vi tog taxi in en bit och sedan hoppade vi in på första bästa guesthouse och där stannade vi! Rummet är finfint och badrummet är jättestort och väldigt rent. Får dock betala lite väl mycket tycker vi, tur att man kan pruta på allt här. Nu ska vi stanna här i tre nätter och sedan ska vi försöka hitta något aningens billigare.


Så här fint har vi inte haft det sen vi var hemma! *happyface* För övrigt är bilden till Jeanette, här har du interiör!

Nu ska vi ut o se vad staden har att erbjuda (:

En bra dag på marknaden!

Publicerad 2011-11-16 16:42:54 i Indien,

Nu har vi precis kommit tillbaka till vårt svettiga rum från kvällens middag. Vi mår betydligt bättre idag men fortfarande inte helt hundra. Vi gjorde ännu en gång som Uffe sa och tog oss vars en drink för att räta upp kroppen. Stark så in i, man kunde se igenom den!

Efter frukost drog vi direkt till marknaden där vi har spenderat dagen. Den var rätt jäkla stor, inte riktigt som kiviks men stor nog. Där fanns verkligen allt att köpa och vi gjorde en del inköp :) Nu får det verkligen inte plats mer i ryggsäckarna.
Vi köpte: Två par indiska byxor vars, en väska vars och en fotlänk vars (nej ingen keps idag). Sedan åt vi samosa till lunch, vilket är typ friterade trekanter med potatis, grönsaker och kryddor i. De kostade 10 Rs stycket - 1,40 SEK.
Det sköna var att de hade pressening uppe som solskydd så svetten rann bara lite idag.


Lite frukostunderhållning, en utklädd tjur och en gubbe som spelade flöjt


Anjuna beach, på väg till marknaden


Enda stället utan solskydd, svettigt direkt




Man slutar aldrig förundras över hur vackert klädda de Indiska tjejerna är


Våran enorma vodka..


Tråkmånsar där hemma som inte kommenterar ordentligt. Lite reaktioner tack! Så här blev våra hennatatueringar idag i alla fall. Vi är supernöjda :D

Imorgon flyttar vi igen och vi ska ta indisk superbuss till panjim är det tänkt :)

Skithålan

Publicerad 2011-11-15 15:45:27 i Indien,

Vi mår fortfarande inte helt ok. Tror det är värmen som tar ut sin kraft på oss. Vi har i alla fall hållt oss stilla i skuggan under ett parasoll på stranden hela dagen, druckit extra mycket vatten och ätit extra salt nu ikväll så förhoppningsvis är vi snart på topp igen! Imorgon måste vi vara på hugget åtminstone, det vankas marknad här i skithålan. Det är ju därför vi är här! Hoppas den är lika bra som vi tror och att vi hittar massa roliga saker att fylla ut resväskan med. Som om det behövs...

Nu ska vi alldeles strax krypa in under våra mysiga myggnät och försöka få lite bättre sömn än föregående natt. Vi avslutar med två STORA GRATTIS. Ett till Linus som fick körkort igår och ett till Josefin som fyller år idag! :D

Tyvärr har vi inte pallat ta några bilder idag, ni får lite fina bilder från marknaden imorgon istället. Natti

Döden?

Publicerad 2011-11-15 08:18:36 i Indien,

Sitter just nu på vår veranda. Har precis ätit frukost och hämtat vår numera rena tvätt. Vi mår inte helt 100 idag. Har sovit SKITDÅLIGT. Natten har varit den längsta på väldigt länge. Vi har trott att vi haft fåglar och annat besök på rummet men nej, det är bara taket som är tunt. Drömt och svettats har vi gjort också och sängen är inte alls mysig. Så nu har vi ont i hela kroppen, känner oss som om vi är 99 år gamla och inte 19 och är allmänt slöa. Ska alldeles strax gå ner på stranden och lägga oss under ett parasoll och ta siesta resten av dagen. Hajpo

Anjuna

Publicerad 2011-11-14 13:19:06 i Indien,

Halloooo, sitter just nu på våran veranda i vårt nya gula,orangea och blåa hus och tittar på havet, snart solnedgång! Funderade precis på vilken dag det är idag, det tog ett tag innan vi kom på att det faktiskt var måndag. En vecka i Indien nu och vi gillar det starkt :) Drog oss upp kl 8 i morse för att äta en rejäl frukost och sedan med hjälp av våra indiska kompisar fick vi en taxi innan vi ens hunnit ut på gatan. Han droppade av oss mitt i smeten och vi började leta efter boende. På fjärde försöket fick vi detta för 600 Rs/ natt. Vilket är 42 SEK per skalle. Lagom. Det är dock i enklaste laget men vi ska ju bara vara här i 3 nätter. Anjuna annars verkar vara en riktig skithåla haha. Vi har redan blivit erbjudna diverse droger och annat kul. Nej, det kan de behålla för sig själva!
På låset till vår dörr står det i stor text - HITLER STAR. Fint? Fast på förra stället hade vi ju svastika på tändstickorna. Här finns även en bar i närheten; white negros. Trevligt ställe detta...
Här är dessutom betydligt fler kor på stranden som går och käkar upp all mat som råkar stå framme. Vi har även gått tvärs över gatan och lämnat vår tvätt till tanten. Behövde verkligen tvätta nu!


Så här guttig lunch hade vi, med färsk vattenmelonsjuice ;)


Utsikt från vårt rum, mysigt!

Dags för sängen

Publicerad 2011-11-13 17:57:17 i Indien,

Det blev middag på en mysig liten tibetanks restaurang här i Calangute ikväll. Lika god mat som alltid! Sen tog vi en liten promenad i staden innan vi gick tillbaka till rummet. Resten av kvällen har vi googlat och tittat på kartan om vart annat för att planera lite vad vi ska se och göra här. Nu undrar ni vad vi kom fram till? Jo, ungefär ingenting som vi inte redan kommit på.


En liten skymt av våra inköp. Ni får se dem på närmare håll en annan dag, när vi kommer hem typ.

Sista dagen i Calangute

Publicerad 2011-11-13 13:41:01 i Indien,

Efter ännu en lång sovmorgon tog vi oss ner på stranden för att äta kombinerad frukost och lunch. Det blev vars en toast först och sen vars en pannkaka till efterrätt, Fannys med banan och Hannas med choklad. Bör tilläggas att chokladpannkakan var billigare, hur nu det kan komma sig? Sen syndade vi... Har gjort våra första indiska inköp idag. Ni får se senare vad det är! Vi har haft vakt på stranden idag, mannen i solstolen framför oss höll koll på alla indier som sprang och smygfota. Han till och med sprang efter en liten rackare som tappade mössa. Mössan kastade mannen ut i havet. Sånt gillar vi! (Y)

Imorgon kommer vi ta oss vidare norrut här i Goa. Vi ska nämligen flytta till Anjuna där det blir marknad på onsdag! Och som planerna ser ut just nu åker vi vidare på torsdag igen, denna gången till Panaji lite längre söderut.


Här har ni bild på vårt nuvarande boende! Vi bor på andra våningen. Nästa gång ska vi försöka hitta ännu billigare boende!

Till pappa Kenth och pappa Johan!

Publicerad 2011-11-12 20:30:38 i Indien,

Eftersom klockan är över midnatt här ägnar vi detta inlägg till våra kära pappsisar. GRATTIS PÅ FARSDAG!

Klockan är snart 01.00 här, vi tog precis en indisk helikopter (tukkis) hem. Vi har haft en mysig kväll på Baga beach. Blev mat på samma ställe som igår, vi fick se lite fina fireworks och japanska ljuslyktor. Sedan gick vi vidare norrut och hamnade på en karaokebar. Av det lärde vi oss 1) spriten är billigast i Goa, de har ingen alkoholskatt. 2) Indier kan absolut inte sjunga. 3) Drinkarna är lika starka som maten. En shot i varje klunk.

Dagen annars har inte bestått av något speciellt förutom att vi degat på stranden. Vi fick uppleva ett indiskt slagsmål. Man ska helt enkelt akta sig för lifeguarden. Lite bilder bara för er kommer nu!

OH! En sak till. Fanny poängterade innan idag att vi snart klarat av halva vår resa. VI VILL INTE HEM! Var tar tiden vägen?




Marknad är det lite överallt


Helt plötsligt mitt i stan kom en elefant traskandes (:


FY FÖR vad vi har mycket sedlar höhö! Det ser bara mycket ut, tyvärr är det inte så..


En väldigt trevlig kväll helt enkelt :)

(Förlåt, blev ingen bild på vårt lila hus idag heller... :( Imorgon!)

Majs

Publicerad 2011-11-12 06:46:14 i Indien,

Har tagit en skön sovmorgon idag. Sängen är inte den mjukaste direkt, men sova kunde vi ändå. Nu är klockan 11 här och vi ska snart bege oss ut och äta lite frukost som antagligen blir vars en grillad majskolv på väg ner till stranden. Det kommer nog sitta fint. Sen blir det nog ännu en härlig dag på stranden som kanske avslutas med en liten utgång ikväll. Vem vet? Vi hitta klubbarna igår så blev lite sugna på att kolla hur man partajar här.

Btw, i förrgår bokade vi flygbiljetter till Bali! Den 13 december flyger vi från New Delhi till Bali med en mellanlandning i Kuala Lumpur :D 


Bild från flygplatsen i Rom, detta fönstret låg vi i större delen av natten.

Lila boende, massage och goda drinkar

Publicerad 2011-11-11 17:56:51 i Indien,

Vi har nu flyttat till vårt nya hem som vi inte ens vet vad det heter. Men ett fint lila hus är det i alla fall! Dagen har spenderats på stranden där vi fick massage och vattenmelonsjuice. Har mött vår första fulla indier idag, svårt att förklara hur roligt en indier låter när han är lite på snusen men vi fick oss ett gott skratt. Nu ikväll tog vi oss en liten promenad till Baga beach där vi åt massor med god mat bl.a. Naan bröd med vitlök, typ av kyckling spett, ris och först en strawberry daiquiri och sedan en med banan som var riktigt god. Sån får det bli fler gånger! Sedan tog vi en liten tuk-tuk hem. Lite svårt att förklara för chaffisen när man inte vet vad stället man bor på heter...


Underhållning på stranden :)


I dessa mysiga små ludorna, eller vad man nu ska kalla dem, satt vi mitt på stranden och åt middag.


SÅHÄÄÄÄR gott va det! (vi har redan hunnit tugga på brödet innan bilden togs...)

Imorgon ska vi fota vårt lilla lila hus så ni får se hur vi bor :D

Ryssar och kossor

Publicerad 2011-11-10 17:45:48 i Indien,

Imorgon gör vi som Uffe sa; vi tar vårt pick och pack och drar ifrån detta "lyxhotell" som kostar hela 300 kr/natt. Vi tog en liten guest house/hotell-sökarrunda i morse och helt plötsligt satt vi i en bil med en indier som hjälpte oss hitta ett litet trevligt ställe på en bakgata mitt i stan. Priset, som vi prutade ner, blev till slut 140 kr/natt för oss båda (Y) På vägen tillbaka från stället frågade vi vår nya kompis om här alltid är så många ryssar. (Indierna frågar oss nämligen alltid om vi är ryssar... tack för den liksom) Hans svar blev: Ja... alldeles för många. Jo tack det har vi märkt sa vi, otrevliga är de också och dåliga på engelska. Resten av dagen låg vi på stranden och hade det gött. Åt en god lunch och drack flera liter vatten för att kunna svettas ut det igen sekunden senare. Riktigt stekigt ^^ Vi måste kommentera maten här också, den är SKITGOD även om man ibland bränner sönder hela käften när man äter.




INDIEN

Publicerad 2011-11-09 18:28:18 i Indien,

På planet till Mumbai/Bombay hade vi sån himla tur för planet var inte fullt och vi fick hela raden för oss själva! Med extra kudde och allt, superskönt. Trots det så var vi riktigt slitna när vi kom fram. Vi tog oss igenom alla kontroller och allt klyddande med väskor, visum och bussar. När vi väl kom in vid gaten ser vi att planet är försenat.. YAY! vi satt i samma stolar i 8 timmar. Snacka om träsmak. Det bästa var att vi fick gratis mat av flygbolaget, jättegoda Indiska bollar. Väl framme i Goa så skulle en hotellgubbe hämta oss, men inte sjutton stod där någon gubbe.. Fick snällt ställa oss i pre-paid taxi kön. Efter en timmes bilfärd var vi äntligen framme på hotellet. Svettiga och trötta stupade vi i säng.

Första dagen här spenderade vi endast vid poolen på hotellet. Hade ingen ork till någonting förutom att gå till stan o ta ut pengar. Alltså.. vi tog ut 10. 000 RP vars och sen kunde vi inte stänga plånboken längre. Det låter mycket men är bara 1500 sek. Hanna har hittat favorit pålägget på frukosten här, det ska nog likna marmelad eller sylt. Men det ser ut och smakar som smälta ferrari godisbilar.

Idag har vi köpt ny internet-stick eftersom hotellets internet sög rejält. Resten av dagen låg vi och njöt på stranden, åt färsk frukt och hade det väldigt bra. Vi har varit med på typ 1000 bilder idag... dock inte alltid frivilligt. Alla vill ta foto med oss! Ofta smygfotar de också. Skitjobbigt!


Utsikten från balkongen, NAJS




Calangute Beach med massor av indier



Rom

Publicerad 2011-11-09 17:14:14 i Malta,

Vi landade i Rom vid halv elva på förmiddagen. Vi hittade snabbt ett ställe på flygplatsen där vi kunde låsa in våra väskor för 12 €. Sen tog vi expresståget in till stan där vi spenderade första timmen genom att bara gå runt och inte hitta nånting. När vi äntligen fick kläm på hur man använder en karta gick det desto lättare. Vi hann se mycket under de få timmar vi hade på oss. Vi hann äta pizza, pasta och italiensk glass. Glassen var to die for, är ni förvånade? Vi låter bilderna berätta resten.


Fontana di trevi


Pantheon




Frågan är hur vi hamnade här. Vi trodde vi var på väg till Vatikanstaten, istället hamnade vi vid något ENORMT hus och inte så långt ifrån Colosseum som ligger på helt fel håll från Påven. Men vi fick oss ett gott skratt i alla fall...


Det enorma huset




St. Peterskyrkan och Fanny




Såhär många kan sitta och titta på Påven på storbildsskärm. I de tre fönsterna längst upp till höger i bild stod folk och zoomade in och fotade. Vi antog att de hoppades på att få en bild på Påven himself.


Peterskööörkan




Colosseum at night. Kom dock inte in då vi kom dit för sent.

Vid elva-tiden begav vi oss tillbaka till flygplatsen. Vi var då rejält slitna och hade sjukt ont i våra små fötter och ben. Det blev en kall och jobbigt natt på ett skitigt flygplatsgolv. Inget att rekommendera, det blev inte många timmars sömn. Vi hann åtminstone titta på Notting Hill för andra gången denna resa, alltid trevligt! Dagen efter avgick planet till Kairo 17.40. Vi kom till Kairo, vi hann kissa snabbt sen var det direkt på nästa plan till Bombay.

Bombay

Publicerad 2011-11-07 10:05:44 i Indien,

Vi e sjukt trotta, ar fast pa flygplatsen i Bombay... Skulle egentligen akt harifran vid 1 men flyget gar 16.20 istallet (indisk tid). Tydligen sa e det ovader i Calcutta dar vart flyg kommer ifran. Annars mar vi bra, allt har gatt smidigt hittils. Bara trotta. Fanny vet inte ens om att Hanna bloggar. Svart att hitta dator och internet bade i Italien och har. Nu ska jag inte skriva mer, e jobbigt att lasa (och skriva) utan de sista bokstaverna i alfabetet. Nu ska jag tillbaka till stackars lilla Fanny som antagligen undrar var jag haller hus. Snart ar vi i en sang i alla fall, det behover vi efter 2 natter utan!

Arjuraport

Publicerad 2011-11-05 09:10:42 i Malta,

Detta är den söligaste jäkla flygplatsen vi varit med om. Incheckningen tog enormt lång tid. Det var folk som skulle med ett plan till Paris som stod kvar i incheckningskön när planet skulle gå. Det blev kaos här! Nu sitter vi i alla fall vid gaten och planet ska lyfta om 20 minuter. Ett plan ska gå till Copenhagen, vi är glada vi inte ska dit tillsammans med resten av alla skandinavier. Vädret här är grått, as usual. Hoppas det blir bättre i Roma! Hanna har sin lilla egen Microsoft office word-rättare bredvid sig. Det är bra, inte alls så aggressiv som det röda strecket.


I väntan på bussen med big backpack


Glad Fanny i väntan på flygplan


Gullegumpar, självgoda jävlar är vi i alla fall

Uppdaterar ikväll! :)

Sista kvällen på Malta!

Publicerad 2011-11-04 19:47:22 i Malta,

Har precis kommit hem efter en god middag på en mysig och färgglad restaurang i Paceville. Deras lampor är grymt snygga! Dock glömde vi som vanligt att fota... I vilket fall som helst gick det riktigt bra att packa idag. Båda två har plats över i sina väskor. Hur nu det gick till? Vi har nog blivit mästerpackare! Det bådar i alla fall gott för då finns det ju plats till lite nya saker ;). Lunchen idag intogs på Wagamama. Och oj vad gott det var, en av de bästa måltiderna på Malta! Men även här glömde vi fota maten, det sågs så gott ut så vi högg in direkt. Vi måste bli bättre på det där med bilder. Vi har också hunnit med att äta en kaka idag. Vi var ju bara tvungna, sista chansen liksom.

Just nu sjunger Carola lite julmusik för oss här. Vi har precis skrivit upp nummer till några olika taxibolag om bussen mot förmodan inte skulle komma imorgon bitti. Ska åka härifrån redan vid halv sex på morgonen så det blir snart sängen för oss. Förhoppningsvis får vi sova lite i alla fall.


Älskade Wagamama, var ser vi dig nästa gång?


Kaffe och kauga. Blev en chocolate fudge cake idag, den var mumsig men klår inte lemon cheesecaken.

Nästa inlägg kommer imorgon bitti från flygplatsen, vi tar med oss vårt lilla internetstick! Förhoppningsvis hittar vi även något fint internetcafé i Rom där vi kan uppdatera er med vad vi håller på med och helst massa bilder också! Helst på påven ^^ Annars är vi framme i Goa på måndag eftermiddag. Tänk även på att nu blir det tidsskillnad, + 4,5 timme i Indien. Ha det fint!

Utvärdering av Malta + vad vi gjort idag i en mening

Publicerad 2011-11-03 19:03:03 i Malta,

Vi har ätit lunch på café 516, sen gick vi en promenad och blev besvikna när vi insåg att Candynavia var stängt.

Nu över till utvärderingen, som vi kommer göra varje gång vi åker till ett nytt land (jaaa, vi vet att det låter ointressant och som något man tvingas göra efter varje avslutad kurs i skolan):

BÄST med Malta:

- Den jämna temperaturen dygnet runt. Man fryser inte när man går hem från exempelvis en natt i Paceville. Dessutom har temperaturen inte varit under 20 grader en enda gång sen vi kom hit.
- Hjälpsamma malteser. De flesta malteser är väldigt trevliga och hjälpsamma vilket hjälpte oss att hitta rätt första dagen.
- Billiga bussbiljetter. För ca 25 svenska kronor kan du åka hur mycket du vill under en hel dag. Praktiskt! Funderat på något liknande Skånetrafiken?
- Läget på vår lägenhet. Det kunde inte bli bättre! Lugnt område men samtidigt nära till både partyt i Paceville och shoppingen i Sliema.
- Jobb. Hade vi velat hade vi lätt kunnat fixa vars ett jobb här. STAFF WANTED-skyltar finns på många restauranger och caféer.
- Paceville. Trots att det är ett så stort område och så mycket folk har vi inte sett mer än ett litet bråk. Dessutom är där alltid många poliser som patrullerar. Det gör att man känner sig väldigt trygg vilket gör att man får mycket roligare!
- Den maltesiska korven. Yummie! Sjukt god!
- Enligt Hanna; det finns inga fiskmåsar. Så jäkla skönt!

SÄMST med Malta:
- Bussarna. De är ofta överfulla och många gånger körde de bara rakt förbi en.
- Pommes och chips. Tillbehör till i stort sett varje rätt. Man blir liiiid trött på det.
- Dyr el. En dyr summa vi absolut inte räknat med. Som tur var fick vi lägenheten till halva priset utan att vi visste om det så det gick jämt ut.

Överlag är vi helnöjda. Båda två känner att vi kan tänka oss att åka tillbaka. Speciellt eftersom vi missade blue lagoon och Comino pga denna veckas dåliga väder. Hade vi varit smarta hade vi tagit det i början men då tänkte vi att vi hade gott om tid. Vi förväntade oss att malteserna skulle vara grymma på engelska, där hade vi fel. I stort sett alla förstår engelska, men talar det inte lika bra. Vi trodde vi skulle sakna sandstränder men istället blev det tvärt om. När vi väl var på en sandstrand saknade vi klipporna. Klipporna är dock inte så barn- och äldrevänliga då de är riktigt hala på sina ställen och för att det är stegar rakt ner i djupt vatten.


Denna bild tog vi första dagen vi var här, känns som en evighet sen!


Hamn och vatten, tagen i Valetta. Utsikt över de tre städerna.


Söta Fanny i Mdina. Kolla halsen, som vi skrattat åt det!


Sista bilden, detta är Comino som vi aldrig kom till.

Tur för er att maten är klar, nu har vi inte tid att skriva mer!

Suck.. det är jobbigt att gå i väntans tider

Publicerad 2011-11-03 12:50:26 i Malta,

Jaaaha, idag är det åtminstone lite bättre väder än igår. Igår kväll åskade det ordentligt över havet. Det var riktigt häftigt att kolla på alla blixtarna som lyste upp hela himlen! Åskan här är inte alls lika mesig som Sveriges. Vi var sugna på att gå ner till havet och kolla men icke, vi försöker vända rätt på dygnet och inte vakna vid elva, halv tolv som vi skulle gjort annars...

Idag ska vi... ja, inte göra något annat än vad vi gjort de senaste dagarna. Äta, strosa runt planlöst och bara vänta. Vi har hunnit med och tvätta lite idag i alla fall, bland annat vår äckliga julduk med fläckar av sylt, nudelkryddor, pannkakssmet m.m. Helt plötsligt fick vi ett fint vitt bord i köket!





Vi hörs ikväll med ännu ett otroligt roligt och givande inlägg!

Våran intressanta och givande dag..

Publicerad 2011-11-02 18:02:22 i Malta,

Det blev inte mycke sömn i natt, ingen av oss kunde sova så nu är vi rätt sega. Dagen började med en powerwalk och sedan gick vi ner till Peppi´s och åt pasta till lunch. Sen traskade vi bort till köpcentret för att hitta en fotoaffär. Där tog Hanna världens vackraste pass foton hähä. Det märks att det är lov i Sverige nu, Svenskar överallt idag. Malteserna har också lov har vi märkt, det är ungar överallt!


Vi stannade och petade lite på julpyntet :)


Snart är hela Malta färdigpyntat. Simrishamns kommun borde åka hit för en inspirationstitt.


Hoppsan, var hamnade vi? Men endå sista för detta året. Snyft.


Den här kanelbullen med frosting på går inte av för hackor. Vi dog lite när vi åt (med kniv och gaffel). En halv bulle räckte gott o väl. Efter både bulle och glass så hade vi svårt för att resa oss!

Powerwalk, regn och pizza

Publicerad 2011-11-01 21:17:59 i Malta,

Tro det eller ej, men det har regnat idag med. Och resten av veckan ser inte bättre ut. Vi liiiiider... NOT! Tur att vi åker vidare till varmare ställe på lördag. Inte för att vi fryser men tio grader till kan ingen klaga på. Idag har vi varit flitiga och tagit en powerwalk. Mitt i powerwalken hamnade vi dock på en lekplats och gungade lite, riktigt roligt! Nu ikväll har vi gått gatan ner till en pizzeria som skulle ha väldigt goda pizzor och vi instämmer. Till pizzorna fick vi dessutom vin, trevligt värre. Och nu fortsätter vi vårt vindrickande eftersom vi måste tömma kylskåpet på allt mög.


Vi glömde fota, som vanligt, så bilden fick tas med en halväten pizza. Hanna har ätit maltesisk korv idag, GOOOOET!


Julegran vid hotell


Fanny i brant backe

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela