OJ så det kan bli

Publicerad 2011-12-31 04:33:53 i Bali,

Nä, det blev ju inget inlägg igår kväll.. Det har sin lilla förklaring haha. Vi började med en trevlig middag och tog det bara lugnt. Sedan bestämde vi oss för att gå och kolla runt lite i området där alla klubbar ligger. För att kolla läget inför imorgon liksom. Sedan fick vi gratis drinkar, trevligt. Sedan blev det lite fler gratis drinkar. Slutade med att vi besökte 3 olika klubbar och dansade sedan satan på Sky garden. Lite otippat men hade sjukt kul precis som vanligt :D! Det är Sky garden vi har köpt biljetter till för ikväll också och det är verkligen ett fett ställe. Där är fyra våningar med fullt ös och terasser med utsikt över Kuta. Kommer bli Awesome! Nu ska vi gå och ladda upp med en pizza till frukost. Och så måste vi köpa en ny väska också, den andra gick nämligen sönder...


Bild från dansgolvet på Sky garden. Dum okänd kille förstör bilden men vi har ingen bättre.

Inget regn alls?!

Publicerad 2011-12-30 10:23:21 i Bali,

Vaknade vid 10 idag och gick ner för att äta den mindre goda frukosten som serveras här. Sedan la vi oss vid poolen tills det var dags för lunch. Fanny har lyckats bränna sig, ursnyggt! Sedan har vi mest strosat omkring på stan. Tagit det lungt. Nu sitter vi på balkongen och svettas trots att klockan är 17.30. Ska möta upp en kompis om någon timme och äta middag. Det var väl hela vår händelserika dag. Skriver väl ett inlägg till senare ikväll. Hajpo sålänge :)

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN LINUS :)!

Dagen som vände och blev bra

Publicerad 2011-12-29 10:26:28 i Bali,

Regnet försvann och solen kom! Det var bara att slänga på sig bikinisarna igen och kleta på sololja och lägga sig i solstolarna vid poolen. Är mycket skönare att ligga där än på stranden. Man ligger skönt i solstolen, vattnet SVALKAR och man behöver inte vara rädd för att få en surfbräda i huvudet så fort man badar. När vi var lagom svettiga gick vi och åt. Sen blev det glass på donken. Och sedan... dagens bästa...... Vi köpte biljetter till nyårsafton på en nattklubb som är väl rekommenderad av våra trevliga grannar från Australien. VIP-biljett till och med! För hela 200 SEK får vi äta OCH dricka hur mycket vi vill under två timmar. Dessutom får vi sedan tillgång till nattklubbens alla olika dansgolv och deras 30 (!!!!) olika DJ´s. Jo då så att si, det blir nog fint de. Och hör och häpna; Vi ska klä upp oss OCH sminka oss! Herregud, det har inte hänt sen Malta.


Vi är inne för en liten paus innan vi ska ut och kränga lite till ;P

Torsdagstankar (inget viktigt alls)

Publicerad 2011-12-29 04:27:34 i Bali,

Har precis kommit upp från ett morgondopp i poolen. Sen började det regna såklart. Det har regnat varje dag sen vi kom hit nu. Börjar bli lite trötta på det...
Har inga planer alls för dagen. Hade hoppats på lite sol. Men vi ska nog kunna roa oss. Får väl börja planera lite inför nyår och inför resan till Gili snart också, så hittar vi inget annat att göra har vi två val där. Eller kanske boka hotell i Dubai? Allt med planering verkar dock tråkigt och ansträngande. Alla dessa måsten... Ja vi har det jobbigt haha! Hörs senare :)

Hästapolle, ont i röven, myggbett och regn såklart

Publicerad 2011-12-28 13:15:36 i Bali,

Vi brukar vanligtvis vara väldigt sena och få brottom när vi ska på utflykt eller göra något. Men denna morgonen tog priset. Bilen skulle komma och hämta oss kl 07.30. Hanna vaknade till och kollade på klockan 07.17. PANIK! Aldrig kommit upp så fort ur sängen förut. 07.29 stod vi i alla fall på plats och väntade på bilen, rekord. Såklart så fanns det ingen frukost så tidigt på morgonen så vi fick som vanligt köpa vad som fanns. Kex och något som liknade korvbröd med choklad OCH ost i. Samma sak med kexen. VEM fan kommer på idén att blanda ost och choklad?! Ja de va ingen höjdare om man säger så.

Utflykten var riktigt lyckad. Fick två fina pollar och allt gick bra (förutom då att Hannas polle bets hähä). Vi red längs stranden och över två floder och blev blöta upp till armhålorna. Våra gympadojjs kommer antagligen aldrig att torka. Då det blir lite mer plats i ryggsäcken i alla fall... Som tur var så hade vi packat med ombyte. Var tillbaka i Kuta vid 1-tiden. Då hade vi suttit i två timmars bilkö.

Resten av dagen har vi bara tagit det lugnt. Vandrat runt lite och besökt de gamla hemtrakterna vid shoppingcentret. Helt otroligt vad folk börjar tagga till inför nyår här nu. Kommer blir så GUTT!
Nu är vi helt slut och ska sitta här på restaurangen en stund till och sedan gå hem och sova lääänge. Hanna önskar att hon inte vaknar upp med 4 nya myggbett i huvudet imorgon igen.


Vi hade tur och regnet kom inte förrän i bilen på vägen hem! Privat fotograf hade vi också, Tony, helt perfekt.





De är äckliga de där fladdermössen. Många är de också. En hel grotta full med dem typ 1,5 meter från huvudet.


Gick upp för backen till ett tempel och fick den här tjusiga utsikten på köpet.




Det blev smarrig eftermiddagsfika :) Man fick egentligen inte ta foto på bakverken. Knäppa typer.. Får man inte fota dem när man kommer hem heller?

Tillbaka i Kuta

Publicerad 2011-12-27 12:42:04 i Bali,

Vi är nu tillbaka i Kuta där vi började. Tog ca 3 timmar med shuttle bus, lagom lång färd. Kostade 68 kr per person, liiite (mycket) billigare än taxi.

Känns som om den senaste 1½ veckan inte har hänt. Vi har dock inte samma boende som förra gången. Vad det heter visste man inte, vi sa till och med fel till utflyktsgubben innan idag... Anyway... rummet kostar ungefär 55 kr natten per skalle och då ingår frukost + att det finns pool i trädgården som vi ser från vår balkong! Lite lyx sådär över nyår.

Annars idag har vi inte gjort något direkt ansträngande. Bokat en utflykt till imorgon bara. Vi ska ut och rida pålle! Vi tog en lugn eftermiddag på en thailändsk café/restauranggrej där vi drack GOTT kaffe för en gångs skull. Just nu sitter vi på vår nya favoritrestaurang och förundras över deras meny. Allt är så himla billigt jämfört med andra ställen. Man kan få en hel måltid för 8 kr - behöver vi säga mer? Här kommer vi nog hänga några kvällar.

Dagens namnsdagsbarn nr 1: Pappa Johan, Dagens namnsdagsbarn nr 2: Uffe Johan, Dagens namnsdagsbarn nr 3: Adam Johan. Grattis till er!


Han satt perfekt så vi kunde se honom från sofforna på kaffe-stället. Väntade skitlänge på att det skulle hända något spännande men han satt bara där fast med glasskärvor under fötterna (hann fota innan de lagt ut glaset).


Från balkongen. Kommer säkert aldrig bada i den ändå. Kanske ett nattadopp på nyår haha.
Nu gick det precis förbi två norrlänningar :
Tjejen (svinbobbed) : Nääeee jag kommer då int åk hiiiit igän..
Killen: näääääehh
För varmt kanske? Lät i alla fall svinkul med norrlänskan ^^,
Det är faktiskt stor skillnad på Kuta nu och Kuta för 1½ vecka sedan. Sjukt mycket mer folk nu! Väldigt många fulla människor dessutom. Mest australienare. Oavsett hur fulla de är så kan de inte vara värre än en nykter ryss! Så det gör inte så mycket.

Vi är mindfakkade.

Publicerad 2011-12-26 13:50:56 i Bali,

Gårdagens middagssällskaps fel att vi är helt mindfakkade idag. Fan. Hela dagen har vi gått runt och diskuterat möjligheten om att göra precis som fransoserna, nämligen ta vårt pick och pack och dra till Australien. Jobba arslena av oss där och sedan resa ännu mera (det är lugnt, vi kommer faktiskt hem först). Vi kan inte säga annat än att vi är så jäkla sugna på det. Vi får väl se vart vi hamnar till hösten ;)

Mycket annat har vi inte gjort idag. Förutom att vi fick vars en härlig helkroppsmassage för 24 sek stycket. Gött. Stackars massagetanten var helt svettig efter två timmar när hon var klar med alla våra knutor. Sedan har vi packat om lite också eftersom vi åker tillbaka till Kuta imorgon. Denna gången ska vi i alla fall åka billig buss. Ja det var väl vad som har hänt idag, spännande va?


Har inte tagit några bilder idag så det blir en bild från utflykten i torsdags.

Spontan utflykt

Publicerad 2011-12-25 12:18:57 i Bali,

Vid två idag mötte vi upp fransmännen från gårkvällen/natten på en restaurang här för att äta lunch. Bestämde oss ganska fort för att följa med dem till de heta källorna. De har nämligen hyrt moppar så det var ju bara för oss att hänga på. Under tiden vi gick in för att hämta badkläder öppnade sig himlen (stavning där? och vad är det för ett konstigt ord egentligen?) och vi blev lagom blöta under färden dit. Att åka moppe i monsunregn är i och för sig en upplevelse i sig men det var inte lika kul när vi skulle åka hem och var tvungna att dra på oss de blöta kläderna igen...

Vi har i alla fall haft en väldigt trevlig dag och ska möta upp dem igen om sådär en halvtimme för att äta middag tillsammans.


Igår på restaurangen hade de balinesisk dans.


Efter önskemål kommer det äntligen en bild på vårt nuvarande boende. Väldigt hög standard för priset :)

Söndagsnöje

Publicerad 2011-12-25 04:41:14 i Bali,


Moooooooos♥


Dansgolvet på vulkanen :)


En av våra nya vänner och Hanna


Lagom svettig blir man när man dansar i denna värmen


Här är vi allihopa på en och samma bild - inte ofta det händer.

Efter igår är våra pengar helt slut haha så nu ska vi åka till ATM-maskinen...

En julafton att minnas förevigt

Publicerad 2011-12-24 22:02:26 i Bali,

Nu är klockan 05.00 här och vi har precis klättrat in. Ja klättrat. De hade satt två feta hänglås på grinden! Undersökte alla möjligheter för att komma in till vårt rum och kom fram till att det går en fet mur runt hela trädgården. Yeh, det var bara att klättra över! In kom vi i alla fall. Nu ska vi nog ta historien från början:

Gick in till stan och åt såååå god mat! Potatismos och kalkon med svingod sås och chokladkaka till efterrätt. En stor fet öl till det såklart. Kände oss allmänt sega och trötta efter all mat så planen var att gå hem och ta drinkarna imorgon istället. Det råkade dock bli så att vi trillade in på vulkanen (nattklubben här) på vägen hem. Satte oss i baren och blev bjudna på tårta och popcorn för att de firade något jubileum. Trevligt ställe tyckte vi och hängde kvar en stund till och lyssnade på ett ganska bra Indonesiskt band. Sen vid 12 öppnade nattklubben och vi tänkte att vi måste gå in o kolla hur det ser ut i alla fall. Åho jodå så att si, FI FAN VA GÖÖÖÖÖTT! Tänkte beställa vars en shot. Fick in en hel jäkla saftflaska med sprit! Lite mycket för oss två så vi hittade tre fransmän som fick sig en slurk ( sen att de bjöd tillbaka på dubbelt så mycket är ju en annan femma). Killarna var supertrevliga och vi dansade massor och hade skitkul :D. Har träffat många roliga och trevliga människor ikväll. Najsig julafton helt enkelt! Fransmännen tyckte inte att vi skulle gå hem helt själva så vi blev körda hem också, gött. Bilder pallar vi bara inte med just nu så ni får allt vänta tills imorgon. God natt. Hoppas att ni har ätit lite för mycket (precis som vi) och haft en väldigt mysig julafton.

Delfiner på julafton

Publicerad 2011-12-24 08:00:06 i Bali,

GOD JUL!
Nu är klockan 14.00 här och vi har precis vaknat för andra gången idag. Klockan 6 i morse satte vi oss i den lilla båten. Efter en lång båtfärd kom vi fram till samma ställe som alla andra 578 båtar och såg massa delfiner :). Denna gången var de mycke närmre båten och många fler i flocken. Drygt att det var så många andra båtar ute samtidigt. Tycker synd om delfinerna som blir jagade av 30 båtar så fort de visar sig. Varje morgon.
När vi körde hem fick vi syn på ännu en flock som var 2-3 meter från båten och då var vi ju helt själva, mycket trevligare. Kom hem vid halv 9 och åt frukost. Sedan stupade vi i sängen. Ställde klockan till 12 men stängde av larmet och somnade om haha.
Bara så att ni vet så är svenska marie kex godare! Nu hade vi dessutom gjort vad som helst för lite köttbullar och rökad korv. Tur att vi ska ut och äta potatis ikväll.


Soluppgång över bergen, riktigt fint!


Resten av jägarna.


Dagens bästa bild! Varför ska de vara så svåra att få med på bild?

Såja, en timme, alltså kl 15.00, är vi klara med inlägget. Eller... egentligen skulle det ha varit en bild till med men vi har försökt ladda upp den i ca 20 min nu så vi ger upp. Nu ska vi ut och äta, hämta tvätten och köpa myggspray! Hörs senare!

Dagen då vi gjorde ingenting

Publicerad 2011-12-23 15:03:23 i Bali,

Ja vi kom långt idag. Tror utflykten tog kol på oss igår. Vi fick åtminstone tvätten inlämnad, nu ska vi bara komma ihåg att hämta den imorgon också.. Vi har även gjort något så spännande som att äta kakor idag. Det var en trevlig upplevelse, eller med andra ord riktigt gott. Nu har vi precis ställt klockan på 05.30 eftersom vi ska ut och kolla på delfiner imorgon. De serverar inte frukost så tidigt här så vi fick köpa vad de hade i affären - marie kex. God och mättande frukost det.

Får nog ta och uppsöka sängen snart om vi ska kunna hålla oss vakna på båten. Fast först ska vi nog hänga ut en strumpa på dörren och se om tomten har vägarna förbi?

Del 3

Publicerad 2011-12-23 05:15:27 i Bali,

Tog sovmorgon till 11 idag. Har inga direkta planer för dagen mer än att vi ska lämna tvätt och boka en delfintur till morgondagen. Än så länge skiner solen så vi kanske drar till stranden en stund och latar oss.


Risodling, riset är ca. 1 vecka gammalt fick vi veta.


Gästboken i buddhisttemplet ser numera ut såhär. Vackert va?


Vår favorit, Buddha och hans olivträd kaffeträd.


Lite snett och vingt, men stupan är där i bakgrunden. Fina saronger fick vi också!


Damm.


Heta källorna. Syns inte på bilden men det fullständigt VRÄKER ner och åskar och har sig.

Fin skylt i mindre fint omklädningsrum.

NU äntligen har vi fått upp alla bilder! Det har bara tagit ett halvt dygn sådär. Ska väl snart ge oss ut en liten runda. Vädret är inte så fint längre, ser ut som om det ska börja regna vilken sekund som helst. Jaja, vi får väl se var vi hamnar!

Del 2 helt enkelt

Publicerad 2011-12-22 16:08:00 i Bali,

Nu är vi mätta och kan fortsätta. Det satt fler turister på restaurangen idag?! Vi har varit väldigt ensamma här innan. På dessa tre dagarna har vi sett max tio andra turister ute. Det bor fler här på samma ställe som vi men de har inte synts till och på kvällarna har vi varit ensamma om att äta på vår gata. Fast vi har hört på flera håll att här är mycket färre turister i år. Både i Ubud och här i Lovina. Vi klagar icke det är ju bara bra för oss :)


Ja alltså egentligen ville vi inte mata de där aporna men vår chaffis stannade och köpte bananer åt oss så vi kände oss lite tvugna. Har ju liksom sett de där aporna några gånger nu. De såg ju likadana ut i Indien -.-


Eller ja.. Fanny kastade bananerna till dem och Hanna tittade på. På tryggt avstånd.


Hindutemplet! Jättestort grönområde, typ trädgård, runt om. Djur i fångenskap också.. stackarna. Att ta en bild på dem kostade 30 000 så det fick va så.


Ett stopp på vägen med finfin utsikt som inte riktigt gör sig på bild.


Lagom stora fladdermöss. Fick förfrågan om vi ville hålla i dem, vi backade förskräckta därifrån.
Hoppas inte våra grannar hör oss nu. I brist på annat sitter vi på golvet och skrålar till Hoffmaestro.


Andra vattenfallet som vi inte har någon aning om vad det heter. Git Git 2 kanske? De såg i alla fall typ likadana ut. För att komma tillbaka till bilen gick vi 500 meter i endast uppförsbacke i skogen. Kan säga att det känns i benen att vi har legat på stranden ett tag.


Dagens lunch. Dyr och konstig.


Detta är förklaringen till bajskaffet (som vi för övrigt har druckit idag hähä) :
Djur som äter kaffebönorna från träden sedan bajsar djuren ut bönorna och människorna går och plockar upp det, rostar det och gör kaffe av det. Ja låter riktigt gott va? Detta är väldigt exklusivt och dyrt kaffe. Hade varit jättegott om inte balineserna varit så kassa på att koka det. Fick tjära och sump denna gången med. Efter att vi rört om med skeden i koppen och allt hade rörts runt så blev det så odrickbart så vi hällde tillbaka det i kannan när ingen såg! Hohoho hoppas att de inte ger det vidare till nästa kund.. 

Nu 2,5 h senare ska vi sova. Imorgon blir det del 3 och fler bilder!

En dag med bajskaffe, monsunregn, solsken, svett och mjölksyra. Del 1

Publicerad 2011-12-22 12:35:40 i Bali,

Det får bli flera inlägg om denna dagen eftersom vi måste ta en paus efter någon timme för att ladda datorn och äta lite. Vi har haft en väldigt bra dag med mycket skratt och många sevärdheter!
Vi har hunnit se: Två vattenfall, matat apor, sååå fina utsikter, ett hindutempel, ett buddhistiskt tempel, kaffe och krydd plantage, risodlingar och sist men inte minst - badat i varma källor. Under hela dagen har vi åkt upp och ner för bergen och det blev en hel del vandrande i backar. Vi kommer ha träningsverk i benen imorgon!


Många stora fina fjärilar har vi också sett idag. Svåra att fånga på bild dock.


Yep självutlösare är en trevlig uppfinning. Vi ser inklippta ut men det är ju en annan femma.


Första stoppet. Vattenfallet Git Git!
Nu ska vi gå och äta lite middag. Lägger upp fler bilder efter maten :) Hajpo så länge

Äter just nu bananmacka till frulle

Publicerad 2011-12-22 02:24:47 i Bali,




Så här ser vägen till stan ut. Eller ja, stan också för den delen.. Inte mycket att hänga i granen.



Tre bilder hann vi med i alla fall. Nu har vi lite brottom precis som vanligt när vi ska ut haha.

Svettig dag som slutade med regn

Publicerad 2011-12-21 15:25:55 i Bali,

Det tog ett bra tag innan vi hittade en ordentlig strand.. Det visade sig att stranden här nedanför oss mest var till för fiskebåtar och skit så vi fick snällt vända om och gå in mot stan igen. Och det vet vi hur lång tid det tar.. Väl framme på stranden började det dessutom regna. Vi tröstade oss genom att äta vars en glass. De har magnumglass här med cappuccinosmak! Direkt till GB´s förslagslåda från oss! Under tiden vi hann få i oss glassen hann även regnet dra bort. Vi gick tillbaka till stranden och badade och solade. Vattnet är sinnesvarmt, det svalkar inte om man säger så. Ibland är det svårt att avgöra om man är i vattnet eller inte. Annars har det inte hänt något roligt idag. Kompisen har hållt sig borta tack och lov.

Imorgon ska vi åka på en redig tur minsann. Det blir två vattenfall, lite varma källor, lite tempel och lite till som vi har glömt bort. Fin blandning det! Förhoppningsvis kommer vi ihåg att ta lite bilder också som vi för övrigt är sämst på.


Fanny på väg ner till stranden.


Hanna med poserande indonesiska barn som väldigt gärna ville ta foto med oss.


Denna naturbild får avsluta. Försöker ladda upp fler bilder imorgon bitti. Nu ska vi sova. Natti natti!

SOOOOL

Publicerad 2011-12-21 04:41:17 i Bali,

Om ett litet litet tag ska vi gå den lååååånga biten ner till stranden och sedan lägga oss raklånga och pressa. Eller försöka i alla fall. Vi kommer drunkna i vår egen svett. Strålande sol idag, riktigt härligt! Vi sov, trots vår "lilla" gäst ganska bra. Vi lever i en skyddad värld där under våra myggnät, eller det är vad vi inbillar oss i alla fall. Det första Fanny sa när hon vaknade idag var: "Är det exakt fem veckor till vi kommer hem idag?" Och ja, det var det. Då kändes det mycket bättre att gå upp ur sängen, NOT.

Efter att ha ätit den lilla frukost som erbjöds här satte vi oss på vår veranda och bokade hotell i Hong Kong. Nu fattas bara ett hotell i Dubai också sen vet vi exakt hur mycket pengar vi har kvar att göra av med innan vi kommer hem fattiga som kyrkråttor.

På med bikinin och ner till stranden. Nu ska vi sola och bada resten av dagen!

Lovina - Nerver av stål? inte hos oss

Publicerad 2011-12-20 14:02:10 i Bali,

Dagen började med en taxifärd över berget. Om man bortser från att vi mådde illa halva resan av allt runt runt-åkande på slingriga vägar så var det en väldigt trevlig resa. Fick se många fina vyer och massor av vacker natur! Resan tog lite längre än vi trott dock och vi satt fast i lite bilköer också eftersom Balis vägar inte är bussanpassade. Väl framme fick vi ett boende till ett bra pris. Det ligger lite avsides dock men det gör inget.

Efter att ha kastat in ryggsäckarna skulle vi hitta en ATM. Började vandra. Sedan vandrade vi lite till och lite till och lite till... Ja efter så där en timme var vi äntligen framme. Helt genomblöta av svett och våldsamt hungriga. Hittade lite nudlar på hemvägen i alla fall.

Nu ikväll fick vi oss en icke så trevlig överraskning. Fanny höll på att skita ner sig när hon skulle gå in, satt en liiiite väl stor ödla precis innanför dörren. Ja nu låter ju detta rätt mesigt MEN den ser faktiskt ut att kunna äta upp en. SKITÄCKLIG! Efter att ha stått där och stirrat förskräckt på den ett tag gick vi iväg för att äta lite i hopp om att den skulle krypa ut själv. Yeeeh.. När vi kom hem satt den fortfarande kvar på samma ställe. Gick till en gubbe i receptionen och försökte få hjälp. Då gav han oss lite toapapper.. Efter lite charader så fick vi honom att förstå i alla fall och han hämtade en pinne. Det slutade med att ödlefan kröp in ovanför sängen. Här har ni två som kommer sova dåligt inatt.


FÖRSTÅR NI NU?!

Lite tjära på morgonkvisten

Publicerad 2011-12-20 04:16:43 i Bali,

Det blev ingen shuttle bus idag. Vi får helt enkelt ta fram stora plånboken och lägga till 90.000 för att ta en taxi till Lovina istället. Väldigt kul... eller inte. Men det går ju snabbare och är lite mer lyxigt med air condition så vi får väl se det positivt. Taxin kommer om ungefär en halvtimme så vi håller just nu på att packa ner det sista i väskorna och kolla så vi inte har glömt någonting.

Provade deras kaffe till frukost idag istället för sjögrästeet vi fick igår. Det var verkligen BLACK coffee det. Som att dricka tjära ungefär haha.

Har ni tomtar på loftet så har vi ödlor på taket

Publicerad 2011-12-19 14:17:44 i Bali,

Har vandrat runt i stan hela dagen. Har druckit kaffe idag för första gången sen Malta. Åh så gott!
Nu tycker vi att vi har sett detta så imorgon åker vi vidare till Lovina! Vi hoppas på lite bättre väder eftersom staden ligger vid havet. Denna gången har vi tänkt ta shuttle bus dit. Dock inte garanterat eftersom de behöver fler bokningar för att det ska bli av. Hoppas verkligen det blir shuttle bus, annars blir det taxi och det är mycket dyrare.


Tagen från vår lilla tur när vi letade efter lite kaffe.


Vår tjusiga lilla trädgård med guldfiskar och en sån fontän-sak som gör att man blir kissnödig. Det var inte meningen att Hanna skulle se kissnödig ut på bilden, ibland vill ödet bara att vi ska få oss ett gott skratt utan att kämpa för det.

Grattis på namnsdagen Isak!

Party 28/1 någon?

Publicerad 2011-12-19 05:07:51 i Bali,

Smarta som vi är så glömde vi ju skriva vilken dag vi kommer hem... Inte lätt när man är trött och internet är segt. Vi landar i alla fall på Kastrup den 25 januari klockan 12.15 efter att ha varit borta i nästan 4 månader. Vi längtar redan efter potatis.

Det har regnat heeeeela natten och hela morgonen här. Klockan är nu ungefär 12 och vi tänkte ta oss ut nu när det äntligen slutat regna. Förhoppningsvis är regnkvoten fylld nu så vi kan slippa bli dyngsura. Har suttit här på vår lilla terass och ätit bananpannkaka och fruktsallad till frukost. Fick te också dock smakade det som sjögräs.



Ubud

Publicerad 2011-12-18 14:48:06 i Bali,

Dagen startades med ösregn och bokning av hemresan. Lite blandade känslor över den där hemresan. Efter en frukost med för många chokladcroissanter så tog vi en något dyr taxi till staden Ubud. Där sken solen och hann knappt komma ur taxin förrän vi hade boendet fixat. Perfekt. Resten av dagen vandrade vi runt i stan och bara kollade runt. Tänk om man hade haft en extra resväska så man kunde köpa med sig massa grejer hem. Nu ska vi snart krypa under myggnätet och somna till de där förbannade ödlorna som piper värre än en gammal tekokare (vi hade andra förslag där men de var inte bloggvänliga så att säga).


Så här såg det ut imorse när vi skulle gå ut och äta frukost


Här i Ubud finns Monkey forest. Väldigt populärt bland turisterna. Dock lockar det inte oss.


Mitt på gatan mitt i stan kan man sätta sig ner för lite yoga.
Nu blir det tyvärr inga fler bilder eftersom dessa tre har tagit typ en timme för att få upp. Får hoppas på bättre tur imorgon :) Godnatt!

En gång bokade vi samma flygbiljetter två gånger.

Publicerad 2011-12-17 14:44:08 i Bali,

Ja.. Det visade sig att vi inte alls bokade flygbiljetterna igår, det koppla inte riktigt helt enkelt. Så idag har vi gjort om samma sak en gång till. Dock via en annan sida denna gång. Så ännu en gång: Den 18 januari åker vi från Hong Kong till Dubai med en mellanlandning i Mumbai. Yes tillbaka till Indien och tillbaka till flygplatsen där vi redan suttit och väntat en gång innan i många timmar. Denna gång är det en hel natt dessutom. YEEEY.

Idag har det spöregnat heeeeela dagen. Det gjorde dock inte så mycket då vi bara har strosat runt här i Kuta och letat boende till mellandagarna och nyår. Nu sitter vi på en restaurang och lyssnar på deras hemska julmusik. Imorgon flyttar vi. Vi åker till Ubud för att vara lite kulturella. Ska bara vara där i två - tre nätter innan vi åker vidare till Lovina där det vankas delfinjakt igen.


Bild från turen i stan, nån liten gata vi vandrade på. Klädtrasa någon?

Motvind

Publicerad 2011-12-16 14:45:44 i Bali,

Absolut ingenting vill som vi just nu. Har precis bokat flygbiljetter från Hong Kong till Dubai i alla fall! De hade hunnit skjuta lite i höjden sen sist vi kollade och blev tusen kr dyrare. Jaja smällar man får ta. Inte fan mår vi bättre heller. Inte funkar vårt internet som det ska heller. Får nog be en liten bön ikväll.

Vi har i alla fall haft tur med vädret ;) Det har varit supervarmt och strålande sol idag. Gick ner till stranden och badade lite. Havet är så uppvärmt så det svalkar inte.. Man blir bara blöt.


Ni får tyvärr bara en bild för det tog en evighet att ladda upp och batteriet är snart slut. Både på datorn och hos oss. Mot sängen, godnatt

Det är fuktigt

Publicerad 2011-12-15 14:42:31 i Bali,

Sitter på restaurang och väntar på kvällsmaten. Beställde precis in vars en Fanta med jordgubbssmak. Smakade ungefär som sylten i Indien - sliskigt söt men väldigt god. Måste ha datorn med oss så fort vi går utanför hotellrummet, internet funkar nämligen inte där...

Klockan är 9 här, hur den nu blev det. Dagen har gått fort och vi vet inte riktigt vad vi har haft för oss egentligen. Vi har besökt en mini mart i alla fall. Köpte Kit-kat och vatten och inspekterade deras chipsutbud. Pringles med seaweed som smak? Eller gröna ärtor-bågar? Njäääe asså, det funkar inte.


Booooorken

Ny godispåse

Publicerad 2011-12-15 09:01:12 i Bali,

Nu har vi precis haft besök av en svindyr balinesisk läkare. Kostade 1 500 000. Hon drog fram stetoskopet och babblade lite och sen fick vi en ny pillerhög. Hon kommer även på återbesök imorgon så det är ju positivt i alla fall. Förhoppningsvis ska vi bli bättre nu så vi kan se något annat än den lilla plätten vi rör oss runt för tillfället. Ska snart ta oss in på köpcentret och köpa nödvändigheter som rakhyvlar, deodorant och nagelfil. Det märks att vi varit iväg ett tag nu, alla grejer börjar bli slitna och ta slut.


Ser gott ut va? Fanny har fått 15 påsar med oranget pulver i som hon ska dricka upp till imorgon (Y)


Åskan hänger i luften idag. Extremt fuktigt och kvalmigt!

BALI

Publicerad 2011-12-14 13:36:54 i Bali,

Nu är vi äntligen framme, eller vi har varit här ett tag men inte hunnit med allt för mycket. Internet har vi i alla fall, även om det är slött och bara funkar när det själv vill. Sitter och försöker få koll på indonesiska valutan, jobbiga pengar!

Flygresan gick bra, vi sov oss igenom båda flygningarna. Dessutom är vi kassa båda två. Den ena mer än den andra dock. Imorgon blir det därför ännu ett besök hos läkaren, trevlig start här på Bali. NOT. Hotellet är jättefint och personalen är så söta och hjälpsamma. Hotellet ligger i ett köpcentrum dessutom. Och gissa vad vi hitta där inne? JO, ett Topshop minsann. Stranden ligger bara några meter från hotellet så läget kan inte bli bättre. Fina juldekorationer är här också, även vi börjar få julkänslor nu haha.


Hotellrummet, vi ska sova i vars en säng i natt. Hur sjutton ska det gå?


Hissen på hotellet, i den rosa rutan står det something wrong och i den blåa paradise. Ballt!

Ingen torr rubrik här inte

Publicerad 2011-12-12 18:17:41 i Indien,

Jahaja, nu är vi i detta stadiet igen. Dags för ännu en utvärdering (yes, vi vet fortfarande att det låter torrt). Känns som om det inte alls var länge sen vi låg på precis samma sätt framför datorn och tänkte igenom de senaste 5 veckorna av våra liv. Men here we go!

BÄST med Indien:
- Palolem. Vilken underbar plats. Bästa i Goa och antagligen bästa i Indien med.
- Maten. Under dessa 5 veckor har vi inte fått in någonting som varit oätbart. Det är snarare så att allt varit helt sjuktunderbartfantastisktjättegott.
- Taj Mahal. Så värt ett besök. Mäktigt.
- Ölen och drinkarna. Indiens egna öl, Kingfisher, är riktigt gott. Drinkarna, framför allt banana daiquiry, är mumsiga. Om de inte innehåller för mycket sprit d.v.s.
- Naanbröd. Det är gudomligt gott. Alla former och smaker. Amazing.
- Färgerna. Allt här är så färgglatt och fint jämfört med gråa och neutrala Sverige. Husen, kläderna, inredningen. Mycket roligare!
- Färsk frukt. Allt frukt är mycket sötare och godare än hemma.
- Billigt. Trots att du alltid blir lurad är det riktigt billigt.
- Solsäkert. Det har, under dessa 5 veckor, regnat i sammanlagt 3 minuter under en sen kväll i Panjim. Dock är ju vädret inte likadant i hela Indien. Det är ca 10 graders skillnad bara mellan Goa och Delhi. Dessutom hörde vi av en gubbe att i novermber förra året regnade det rejält!

SÄMST med Indien:
- De lurar en alltid. Det kvittar vad det gäller, du är turist. Du får alltid betala överpris.
- Påstridiga "hjälpsamma" indier. Allra värst här i Delhi. Här är det riktigt jobbigt, i Goa är det en helt annan sak. Här får man en obehagskänsla, i Goa brydde man sig inte.
- Magsjuka. Behöver vi säga mer?
- Kossorna. De får gärna finnas och gå runt och såhär så länge de håller sig på avstånd. Speciellt på stranden är det drygt/småäckligt när de kommer och slemmar på ens handduk i jakt på mat.
- Allt hemskt man får se utan att välja det själva. T.ex. små barn som går runt mitt på motorvägen och säljer diverse saker trots att de knappt når upp till bilrutan.
- Svårt att förstå indiernas engelska dialekt. Citat av Fanny en kväll i Palolem: "Det låter ungefär som när en engelskman försöker prata svenska".

Så... är vi nöjda? JA! Vill vi hit igen? Mja, till Palolem åker vi båda två gärna igen. Men om vi skulle ha vägarna förbi Indien igen hade vi valt en annan del av landet. Landet är så stort och skillnaderna likaså. Om man ska åka till Indien ska man vara beredd på att de har en liten rolig grej för sig ibland. Om man t.ex. frågar hyresvärden om man får stanna någon dag till kan den svara: Okey och samtidigt skaka på huvudet. Man blir något förvirrad! Summa summarum ångrar vi absolut inte att vi åkte hit. Vi är helnöjda och har haft 5 otroligt roliga och upplevelserika veckor i Indien och nu väntar nya i Indonesien!


Fin solnedgång i Palolem.


Exempel på fina färgglada hus.


ÖL.

Turist, Donken, Tjena Fossan, Nice hair.

Publicerad 2011-12-12 14:23:53 i Indien,

Det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss eftersom många av sevärdheterna har stängt på måndagar. Vår vanliga tur! Men vi fick ändå se massor och nu har vi ju något att göra imorgon också eftersom vårt flyg inte avgår förrän 22.55. Idag har vi åkt Delhi runt i tuk-tuk. Har fått se: India gate, Humayuns tomb, parlamentshuset, presidentens bostad, connaught place, sikh temple. Precis allt är dyrare för turister, biljetterna vi köpte för att komma in på tomben kostade 250 Rs/skalle. För indier kostade det 10 Rs. Det suger ju ganska stenhårt. Vi har syndat idag också... Det blev lunch och glass på Donken. Kan tipsa om att Donken på indiskt vis är gutt! Inte för att vi fick det som vi beställde men det blir ju aldrig som vi tänkt oss ändå.

Vädret här kan nästan jämföras med en svensk sommar. Blir varmt när solen är framme men blir svalt så fort den går ner. Hittade en termometer vid halv 6-tiden idag, då stod den på 17 grader. Vi frös.


Connaught place! Det är ett rätt stort område och självaste centrum av Delhi. Det är som en stor cirkel av byggnader och affärer runt en gräsplätt i mitten. Vägarna bakom går också i cirkel runt.


India Gate. Monument för att hedra de som dött i strid. Alla namn står inristade i stenarna.
Var ganska obehagligt med små flickor som drog en i armarna och man skulle göra henna och köpa deras prylar. Alla tog foton av oss hela tiden och vi blev så uttittade att vi drog rätt snabbt.


Liten gata. Vid parlamentshuset. Vår chaffis fick inte parkera så han körde sakta runt runt medans vi tittade och fotade.


Precis just här kom dimman. Detta är Delhis Taj Mahal - Humayuns Tomb. Fint men inte alls lika imponerande som det riktiga TajTaj.

Såna som vi har i bur? ;P


Detta är Sikh tempel. Äkta guld på kupolerna berättade vår chaffis.






På vägen hem tog vi lite gatubilder. Det är väldiga kontraster hela tiden men vi börjar vänja oss vid detta nu.

Ikväll eller imorgonbitti får ni ett inlägg om hur vi tycker att Indien har varit. Bra och dåligt. Precis som vi gjorde om Malta.

Sightseeing

Publicerad 2011-12-12 07:48:50 i Indien,

Hawaiiskjortorna på, ryggsäckarna på ryggen och kartan i högsta hugg. Nu ger vi oss ut på sightseeing i Delhi! Nej.. kanske inte riktigt så. Vi ser ändå ganska normala ut (betoning på ganska). På dagens schema står lite olika tempel/moskéer och byggnader. En sak är säker i alla fall; INGA KYRKOR! Vi kanske dessutom får en skymt av Tom Cruise idag. Det ryktas om att han rör sig här i omgivningarna. Fräsigt.

Ikväll väntar ompackning av våra ryggsäckar. Låter kul va? Inte direkt... men det är ett måste. Vi börjar faktiskt bli ganska bra på det här med att spara plats och packa smart. En utav av våra fina skills det!

Taj Mahal

Publicerad 2011-12-11 16:05:34 i Indien,

Efter en bilfärd som kan liknas vid att ta sig till Göteborg och tillbaka under en dag (tidsmässigt, inte avståndsmässigt) så är vi hemma igen i vår mjuka säng. Under bilfärden har vi fått se allt från sminkade apor till dromedarer och enorma kossor. Inte allt för kul helt enkelt. När vi kom till Agra, som för övrigt var en skitstad, hoppade en kille in i vår taxi. Killen visade sig sen vara vår alldeles egna guide vilket vi tyckte kändes väldigt tryggt med tanke på allt hemskt vi hört om påstridiga indier i Agra. Allt gick väldigt smidigt, speciellt det här med att köpa biljetter och komma in och sånt - vi är nämligen "utlänningar" och tjejer. Det gjorde att vi sparade massor av tid, kanske är bra att vara blond i Indien ändå? Väl igenom säkerhetskontrollen (yes, även här) började vår tur. Taj Mahal var overkligt fint, det går inte att beskriva riktigt. Och det har nog inte sjunkit in helt att vi har sett det i verkligheten. Taj Mahal är enormt mäktigt. Även om Taj Mahal ser vackert ut på bild är det ingenting emot hur det ser ut på riktigt. En upplevelse väl värd alla timmar i bil och pengarna som går åt. Efter turen runt byggnaden och dess omgivningar fick vi även se var och hur de reparerar de söndriga utsmyckningsstenarna. De repareras för hand, exakt likadant som de gjordes från början av släktingar till dem som var med och byggde Taj Mahal under mitten av 1600-talet. Stackars killar, vilket jobb!


I vår guide fick vi även en egen fotograf, perfekt för bloggen.


Nej. Bilden är inte tagen från Google trots att det se så ut. Den är vår alldeles egna!









Gräsklippning pågår. De satt ett antal damer och klippte gräset för hand. Evighetsjobb!



Nu ska vi leta upp ett vettigt hotell för de första nätterna på Bali. Ute i god tid? JAVISST!

Det är nu man ska komma hem egentligen.

Publicerad 2011-12-11 01:47:26 i Indien,

Ja klockan är nu 06.13 här och vi har brottom! Vi har precis tryckt ner lite frukost i sängen (de är bra på roomservice här). Nu väntar snart taxin på oss där nere för vi ska åka till Taj Mahal :D
Nu måste vi skynda oss. Ni får uppdatering när vi kommer hem igen vilket man inte vet när det blir. Senare idag helt enkelt.

Indier är minsann Alltid omständiga.

Publicerad 2011-12-10 17:55:33 i Indien,

Kom inte riktigt till skott med att blogga igår så här kommer gårdagens inlägg
Vi hade en riktigt bra eftermiddag och kväll igår!
Började med att gå ut och haffa en tuk-tuk och bad honom köra oss till köpcentrumet. Visst, sedan visar det sig att han inte haft någon aning om vart vi ville åka utan bara chansade lite.. Sedan stannade han och pratade med nästa gubbe som visste var det låg och så fick vi byta tukkis. Sedan åkte vi i kanske 10 minuter sen gick hans tuk sönder! Fick byta tuk-tuk IGEN. Tredje gången gillt, han tog oss dit i alla fall. För att komma in på köpcentret var man tvungen att gå igenom säkerhetskontroller o massa mög. Sedan gick vi direkt för att köpa biljetter till Twilight! Efter mycket om och men och efter diskussioner med typ 5 indier så fick vi köpa trots att vi hade en kamera i väskan. Sen blev det ännu en säkerhetskontroll för att komma in på bion. Filmen var i alla fall värt allt besvär och stolarna var fällbara och supersköna :) Vi hittade dessutom en Malta-favorit, nämligen cinnabon. Det blev en med choklad, såååå gott.

Sedan skulle vi ju köpa lite mat. Beställde och allt och sen säger han bakom disken: Har ni inget matkort? Vi fattade ingenting. Visade sig att vi fick gå tillbaka till början och köpa oss ett matkort för 500 RS och sedan gå tillbaka igen för att köpa maten. Efter maten gick man tillbaka till luckan och lämnade tillbaka matkortet och fick tillbaka pengarna som var över. Något omständigt och onödigt enligt oss ;P

Inne på Zara:

H - Alltså du har du tänkt på att här är väldigt många asiater här?
F - eeeh jaaa ?

Ja, Hanna tycker alltså inte att indier är asiater. De har inte snea ögon.


Detta var ett av 4 köpcentrum på samma ställe. Det var säkerhetskontroll för att komma till nästa så vi stannade kvar på detta hela tiden.



Julpyntat!  Första gången i Indien vi ser det. Första gången vi har sett en livsmedelsaffär också. Vi investerade i två tandborstar, gött.



Ändrade planer

Publicerad 2011-12-10 09:09:14 i Indien,

Fanny mår inte så bra, så vi tar en lite rekreationstripp till ett köpcenter istället. Väl där ska vi minsann gå på bio. Vi ska äntligen få se Breaking dawn, förhoppningsvis i alla fall. Annars kan vi nog hitta en och annan rolig affär att roa oss i. Och så ska vi se till att få i oss lite mat som inte är från hotellet. JADÅ! Ut och leta tukkis!

Vi är på gång!

Publicerad 2011-12-10 07:31:25 i Indien,

Vi kom aldrig ut igår... Var trötta och mådde inte helt 100 så vi bestämde oss för att ta en eftermiddag/kväll framför tv:n istället vilket var ett väldigt bra val.

Ställde klockan idag för att komma upp i tid till frukosten. Frukost intogs i kylan på takterassen. Det är säkert bara 20 - 22 grader här. Man måste ha tjocktröja och långa byxor! Nu efter frukost har vi båda duschat - i varmvatten! Det var en speciell känsla det. Sen har vi även lyxat till det genom att spruta på oss parfym. Det var längesen vi lukta såhär gott! Vi är alldeles strax klara för att ge oss ut ifrån hotellets trygga murar. Ska hitta en fin liten tukkis som kan köra runt oss till diverse sevärdheter har vi tänkt.

Hörs senare! :)

Tidig morgon... eller?

Publicerad 2011-12-09 09:42:47 i Indien,

Uppvaknadet i morse var rätt roligt. Vaknade upp och var helt säker på att klockan inte kan vara mer än fyra på morgonen. Slår en blick på klockan : 11.56. Tänkte att mobilen måste ha ställt om sig själv mitt i natten. Dessutom hade vi båda vaknat mitt i natten (ja trodde vi i alla fall) och varit skitsura för att de inte kunde hålla käften ute i korridoren. Klockan måste ha varit runt 9 på morgonen då. Vi är virriga och ikväll ska vi ställa klockan eftersom vi inte fick någon frukost idag. Dessutom har vi ju sovit i så där en 14 timmar..

Sitter just nu på hotellets takterass och väntar på lite mat. Vi har tjocktröjor på oss... Usch. Visserligen är det säkert 25 grader men det är rått och helt disigt ute och betydligt svalare än vi är vana vid nu. Tog oss egentligen ut för att få i oss mat men vände snabbt om och gick tillbaka till hotellet igen. Så fort vi kom ut blev vi attackerade av indier som ville hjälpa oss hit och hjälpa oss dit. Utan mat i magen blev vi ganska irriterade och fick ett enormt dåligt intryck av staden. Det hade nog varit lite lättare om vi inte varit blonda och hade varit av ett annat kön... Eller om vi inte hade sett så jäkla svenska ut. Men det är ju inte så lätt att ändra på nu.

Nu kom maten, smaklig spis!

Delhi

Publicerad 2011-12-08 16:59:01 i Indien,

Ännu en gång var vårt flyg försenat.. Som tur är var det bara 45 min. Efter en seg taxitur i rusningstrafiken är vi nu framme på vårt hotell i Delhi. Vi är rätt glada över att hotellet har restaurang för vi är sjukt trötta och orkar inte gå någonstans.
Nu visar de Narnia på tvn (som har 101 kanaler) så nu ska vi ligga här och lata oss. Lär nog somna ganska fort ikväll.
Hörs imorgon :)

God morgon

Publicerad 2011-12-08 04:58:41 i Indien,

Igår hade vi en guttig kväll och när vi kom hem så stod våra magar ut av all god mat!

Sitter just nu på restaurangen och väntar på dagens frukost. Nästan allt är nerpackat och vi är så gott som redo att åka. Ska bara packa ner våra flip-flop som vi levt i nu i över en vecka och dra på oss hela skor igen. Usch. En sak som dock ska bli ganska roligt är hur tusan vi ska få ner våra ryggsäckar + oss själva i ett stycke. Vi har svårt för den utan ryggsäckar. Men ner kommer man väl alltid. Ska även ta en liten tur inom reliancebutiken på vägen och fylla på vårt internet som går ut idag. Ja, det var väl allt roligt som hänt och ska hända.. Uppdaterar när vi är framme i Delhi eller något sånt.



En liten fråga bara till er kloka där hemma: Va fan är detta för något?
Enda förslaget vi kom på var en köttätande växt.. Ja förslagen tog slut rätt fort.

Sista dagen i Palolem

Publicerad 2011-12-07 14:19:01 i Indien,

Efter en tur till lilla ATM-maskinen uppe i "staden" gick vi ner för att götta oss en sista gång i solstolen. Riktigt svettigt idag. Under den minuten det tar att gå från vattnet till solstolen hann man torka och när man sen legat ner i 2 min var man lika svettig som innan man gick och "svalkade" sig i havet. Jaja, vi fick i alla fall en fin sista dag här och vi är enormt nöjda med vår vistelse i Palolem!

Imorgon förmiddag bär det av mot flygplatsen och 15.40 indisk tid lyfter planet som tar oss till Delhi. Där kommer vi spendera 5 dagar innan vi tar oss vidare mot Indonesien och Bali. Nu ska vi alldeles strax ut och äta. För en gångs skull vet vi exakt var vi ska gå och exakt vad vi ska äta. Mat och öl på ett ställe, efterrätt och drink på ett annat bara för att få det bästa av det bästa.


Gårdagens matbild. Måste även berätta att Fanny beställde en rätt men fick in en helt annan. Dessutom var den hon fick in mer än dubbelt så dyr som den hon skulle ha och hon fick inte ens en ursäkt av servitören. Taskigt!

Delfintur och rolig tvätt-tant

Publicerad 2011-12-06 13:44:50 i Indien,

Var och hämtade vår tvätt för en stund sedan. Så fort vi kom dit sa tanten: Soooo many panties! Sooo many and sooo small. Haha hon har nog visat upp våra trosor för hela grannskapet. Kul att kunna roa någon!

Imorse, efter en god frukost, satte vi oss i en blå båt och åkte ut för att se på delfiner. Vi hade hela båten för oss själva, skönt. Såg faktiskt många delfiner, men vi var ju inte direkt enda båten där ute... Stackarna blev ju jagade och skrämda. Men fina var de! Sedan åkte vi en liten tur och tittade på Butterfly beach som hade varit jättefin om det inte hade varit överfullt med andra båtar och turister där. Fick även se en fin Kingfisher-pippi, massa fiskar som hoppade på ytan och massa örnar som käkade upp dem. Trevlig tur!

Sedan blev det solstolen resten av dagen och nu sitter vi på balkongen och tar det lite lugnt innan vi ska ut och äta. Det är dagens problem här, vilken restaurang vi ska välja att äta på. Låter jobbigt va?


Det är minsann inte lätt att fånga dem på bild!


Butterfly beach


Bild på oss båda för en gångs skull!

I skrivande stund ser vi delfiner i solnedgången från balkongen! Härlig nästsista kväll här i paradiset, jadå!

Blogginlägg nr 101

Publicerad 2011-12-05 12:26:06 i Indien,

Började dagen med en promenad vid halv 10 i morse. På hemvägen blev det stopp för frukost och intag av flera liter vatten. Sedan gick vi hem och tog på oss badkläderna som vanligt. Beställde två juice en skulle vara ananas och en med citron. Det kom in en apelsin och en helt grön gegga?!  Den gröna geggan spillde sedan Fanny ut rakt över mobilen och handduken, great.

Imorgon har vi varit här i en vecka, var tog den vägen? Jaja, så säger vi hela tiden. Lite bilder från promenaden:







Fireworks

Publicerad 2011-12-04 14:09:45 i Indien,

Brännan har bättrats på enormt de senaste dagarna, hur skönt känns inte det på en skala? Vi vaknade hyffsat tidigt (dvs vid halv tio) och gick sen ut för att äta frukost. Tänkte att "nej men, idag tar vi en lite mindre frukost". Vi har liksom ätit potatismos, omelett, grillad kyckling, ägg och toast på det (inte allt på en gång men ja, grejerna två och två om ni fattar? xD) I vilket fall som helst beställde vi in vars en pannkaka + toast med smör och sylt. Och vad tror ni vi får in om inte TRE rostade mackor vars plus vars en stor pannkaka med banan och sirap till. Snacka om söt frukost. Men gott var det höhö.

Mellan ungefär 11 och 14 blev det seriös solning. Och bad såklart, annars svettas man ihjäl ungefär. Vi åt en god lunch och hyrde sedan en kanot för en timme och gav oss ut på havet. Första tio minuterna hade vi riktigt bra fart, sen insåg vi att 2 månader i solstolar har satt sina spår. Snacka om trötta armar haha. Det var i alla fall kul och stranden är så fin, även därifrån. Sjukt med palmer hela vägen.

Linus har tragiskt nog uppdaterat oss om att det är mindre än 8 veckor tills vi kommer hem. Tack! (Mest från Hanna.) Går tiden lika fort som den har gjort hittills lär vi snart vara hemma och inte fatta att vi varit iväg.

ÅH! Nu får vi försmak på nyår här. Fyrverkerier på stranden sådär en söndag och med Living next door to Alice strömmandes ur högtalarna på restaurangen mittemot. Kan det bli bättre? JA, ölen fattas.


Massor med sjöstjärnor längs strandkanten idag, så fina!


Fanny på havet


Paddlade ut till ön utanför, tog med oss den dåliga kameran. Därför är kvalitén som den är. Men fint var där även om ni inte ser det lika bra som vi gjorde!

Leva i flip-flop

Publicerad 2011-12-03 17:27:33 i Indien,

Provade ny restaurang ikväll och det var lika gott som vanligt. Har inte blivit besvikna på maten här en enda gång på 4 veckor, härligt. Servitörerna tycker att vi är lite knasiga som inte ska gå på party ikväll. Det skulle tydligen komma folk från massa olika ställen bara för att gå på just det partyt.
Nu sitter vi här på vår veranda och läser på lite om Bali. Ska bli så roligt :D! Våra biljetter från Delhi - Bali kostade 1500 kr/person. Kollade nyss vad det kostade att åka från Köpenhamn - Bali i januari. Ja.. billigaste som fanns kostade 7000. Nästa alternativ var 12000, sjukt!


Ölen här är sååååå god! Ja och billig såklart. 650 ml för 10 kr.

Ny kropp

Publicerad 2011-12-03 12:47:46 i Indien,

Igår kväll åt vi åter igen en otroligt god middag och sedan satt vi och spelade skip-bo, lyssnade på musiken och åt dessert. Riktigt mysig kväll.

När vi vaknat idag och ätit en enorm frukost tog vi en promenad till ATM-maskinen. Lagom svettigt det! Sen gick vi runt hörnet på vår hydda och fick en timmes helkroppsmassage. Snacka om helkropp, tillochmed öronen fick sin lilla dos. Men riktigt skönt var det och nu är vi så inoljade att håret ständigt ser vått ut. Efter massagen satte vi oss ned och beställde in en osttallrik samt roti (indiskt bröd). Åh så gott! Sedan har vi badat lite och legat ett tag i solstolarna. Det är dock väldigt disigt idag.




Discodusch

Publicerad 2011-12-02 14:35:37 i Indien,

Vi fick en riktigt rolig kväll igår. Bästa dansskorna hade vi också - FLIPFLOP ♥ Discot var definitivt speciellt, men efter ett tag slutade man bry sig och bara dansade loss i sin egna lilla partyvärld. Tog man av sig hörlurarna och bara tittade runt omkring hörde man de andra människorna sjunga med i musiken och köra sina egna moves. Det var en annorlunda grej, en upplevelse och otroligt kul! Nånting för pavvan kanske? Vi kom hem vid fyra-tiden med köttade vader och fötter. Hanna även med en fläskläpp då hon lyckades smälla hörluren på läppen haha.

Idag vaknade vi av gormande indier som spelade fotboll på stranden. Fanny tog sedan en mysig dusch med vår egna lilla ödla. Eller lilla och lilla. Hemma hade vi kallat det husdjur och haft den i terrarium. Resten av dagen har vi jobbat på brännan och badat. Ikväll blev det discodusch. Vårt badrum ligger precis ovanför restaurangens högtalare, golvet skakade av musiken men det var ju rätt gött med duschmusik! Nu ska vi alldeles strax gå ner och käka middag och förhoppningsvis få lite fin livemusik till det. Mysigt!


I full gång.




Partypeople. Eftersom temperaturen aldrig går ner här var detta svettigt!

Mätta

Publicerad 2011-12-01 17:59:53 i Indien,

Det blev ingen paddeltur idag. Istället tog vi en liten promenad och hamnde sen i en solstol där vi stannade resten av dagen. Just nu sitter vi på restaurangen som ligger ungefär 5 meter från vår hydda. Har ätit SJUKT god middag och sen toppat det hela med sliskigt goda efterrätter. Resten av kvällen blir det lite (mycket kanske?) drinkar och sen bär det av mot Alpha Bar som har silent disco ikväll. Nej, det är inte party för döva - man får vars ett par hörlurar vid entrén och sedan kan man själv välja vilken dj man vill ha i lurarna. Har hört att det ska vara riktigt roligt och det verkar som om många ska dit.

Eftersom vi sitter på restaurang har vi inte kameran med oss så bilder får ni imorgon :)

Grattis mamma Karin!

Publicerad 2011-12-01 05:44:16 i Indien,

Igår ville inte vårt internet alls! Men det är ju mest synd om er när det inte funkar, då får ni ju inte höra om hur najs vi har det. Vi spenderade även gårdagen på stranden och på kvällen blev det öl och drinkar på en liten fin restaurang. Just nu ligger vi i sängen, har precis vaknat till liv och ska väl snart ge oss ut och äta frukost. Har planer på att paddla lite kanot idag, det verkar roligt. Annars har det inte hänt så mycket mer än att vi har vant oss vid att vårt badrum lutar och att det känns som om man ska trilla igenom golvet om man trampar ner lite för hårt. Lite sjösjukskänsla över det hela.

Sist men inte minst: Vi gratulerar, vi gratulerar, vi gratulerar mamma Karin idag. Med blommor och blad, vi firar hennes dag. Ja vi gratulerar mamma Karin idag. HURRA HURRA HURRA! Hoppas du får en bra dag och var rädd om dig ;) PUSS!

Oh, en sak till! Någon som har sett julkalendern idag? Verkar den bra?


Tagen från vår verandabalkong. Fiiiint

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela