Teppanyaki

Publicerad 2016-06-22 15:02:41 i Nya Zeeland,

Hallå!
Sen vi skrev sist har vi inte gjort mycket annat än att plugga. I måndags kväll tog vi visserligen en välförtjänt paus genom att gå på bio. Filmen var så sorglig att vi satt där alla 3 på rad och snyftade, ändå rätt gulligt. Hur som helst. Sista tentan för terminen är skriven och vi har officiellt klarat av halva utbildningen, sinnes! Klockan ringde strax innan 7 i morse och sedan dess har vi varit i full gång. Nåja, förutom en mindre powernap vid 17. Efter en morgon i skolan som gav sår på fingrarna pga tidspress och mycket att skriva, så blev det massa kramar efteråt när vi sa hejdå till våra vänner. Märklig känsla att vi inte kommer se dem förrän nästa år! Anyways, begav oss raka vägen hemåt för flytt och städning. Vi städade och städade och städade... pust. Powernapade dock som sagt lite i mitten för att vi helst ska vara uppe största delen av natten för att vända på dygnet innan flighten. Nu ikväll har vi varit ute med Olivia och Fiona för att äta teppanyaki. Yum! Blev tokmätta men det satt fint efter all städning.
Detta kan bli sista inlägget på ett tag, runt lunch imorgon packar vi ner internet och ett par timmar senare rör vi oss mot flygplatsen. Ses snart ;)!
En liten pluggbild slank in. 
Igår var vi 'kattvakter'. Det lilla möget klöste på väggarna för uppmärksamhet och vi satt med vars ett vapen redo att attackera (alltså inte vinet då). Väldigt seriösa.
Det kom en skur...
Vår alldeles egna mästerkock kvällen till ära!
Dagens mest upplyftande artikel på Aftonbladet... hoppas csn ser detta.

Gårkvällen

Publicerad 2016-06-19 13:07:29 i Nya Zeeland,

Hallå!
Igår var det planerat att vår sista lördag skulle vi spendera med vänner och äta massa god mat. Problemet var att vid lunchdags så fick vi veta att restaurangen hade sabbat vår bordsbokning och de hade fullt...  I halft panik ringde vi runt för att försöka få tag på ett bord på ett vettigt ställe. Men icke! Fullt överallt. Så vi fick tänka om. Bjöd in de närmsta hem till oss och maten levererades till dörren istället. Vi hade det hur mysigt som helst ändå och senare gick vi ut för drinkar, soju och dans. Väldigt bra kväll! Vi sa hejdå till Shri som ska åka tillbaka hem. De andra hinner vi i alla fall se en gång till under sista tentan på onsdag. Tur det! Samtidigt som vi bara känner för att åka hem nu så är det lite vemodigt att säga hej då till alla. Nu är vi helt plötsligt inne på de sista 4 dagarna i Nya Zeeland för detta året, sjukt! Lite bilder från igår:
Gårkvällens buffé! Otroligt fin dukning
Slog på stort och beställde in två kannor cocktails, fint ska de va!

Freeeeeeedag

Publicerad 2016-06-17 12:16:50 i Nya Zeeland,

Tjena,
Vi har precis betalat in sista hyran för denna lägenheten. Igårkväll började vi dessutom packa ner alla grejer som ska stanna kvar här i Auckland i lådorna. Vi hoppas att allt ska få plats nu, vi har redan slängt och gett bort ganska mycket. Puh. Helgen kommer innebära fullt upp med avskedsmiddagar x 3 och det börjar redan ikväll med middag och sedan fotbollskväll på puben. Detta skrev vi innan vi drog på middag men sen blev inlägget aldrig klart. Maten var god om ni undrar, kinesisk hot pot var det. En riktigt rolig middag med Fiona och Olivia. Skrattat så mycket att taxichaffisen inte kunde låta bli att skratta med och sa; keep laughing girls! Nu är vi dock hemma om på vätskepåfyllning innan den där fotbollsmatchen ni vet.
Idag har vi för övrigt mest kopierat papper. Och sen läst de där papperna i rent studiesyfte. Vi kopierade så mycket att kopiatorn gick sönder. Skills. 
Allt kokas i denna fina hot pot. Vänstersidan är stark buljong med högersidan är den snälla versionen. Gissa vilken vi gillade?
Endast en liten del av dagens mat. Herrejisses vad de beställde in mat
Vi har ju en del resväskor till 3 personer... Ändå får det inte plats hehe.

Maxat

Publicerad 2016-06-15 11:52:15 i Nya Zeeland,

Haj,
Vi har en riktig slödag idag. Var visserligen ute på uppdrag imorse men gick hem ungefär direkt efter vi var färdiga. Igår däremot spenderade vi desto mindre tid hemma. Vi var istället på Sylvia Park och käkade på vårt all-time-favvo-ställe Wagamama. Vi verkar dock vara de enda två som gillar maten då vi var själva där inne. Förutom personalen som satt och åt då. Sen gick vi ju såklart igenom alla affärerna också, men det var ungefär lika kul som maginfluensa. På kvällen gick vi på bio. Summa summarum en fin dag. Tillbaka till idag. Först fick Fanny följa med  mig till optikern då båda mina linser fastnat i ögonen. När ögonen var färdigspolade slussades vi runt till olika avdelningar på skolan för att lösa lite problem och det gick ju relativt smidigt. Efter en tur på banken var dagens måsten avklarade så vi köpte med oss 3 rejäla sockerbomber (bild finnes längre ner) och kaffe som vi intog framför en guttig film. Vi har faktiskt hunnit med 2 maskiner tvätt, ännu en film, 2 chipspåsar, lite hashbrowns och torkad sötpotatis efter det också. Välpresterat! Och nu mår vi illa av all sunkmat. 
 En väldigt söt utomhus-kaffetjolle!
 Al's Deli står med på vår "ställen att besöka innan vi åker hemåt"- lista. Idag gick vi inom och köpte med oss tre av deras gigantiska munkar. En med vaniljfyllning och kanel, en nutella-munk och den med sprutan i är en snickersmunk med karamellsås. Det blev dagens lunch helt enkelt för efter en halv sån här så orkar man inte mycket mera.

När man inte vill jinxa

Publicerad 2016-06-13 13:07:27 i Nya Zeeland,

Hej,
Då var den där förbaskade första tentan avklarad. Nix, vet att vi inte bloggade igår men vi pluggade så mycket att vi inte hade tid. LOL. Vi ville bara inte jinxa inför idag. Alarmet ringde kl 07 och vi var alla ungefär lika slut. Dessutom har ju den där lille kattfanen "sovit" mellan (snarare på) mig och Fanny. Det är som att ha en unge. Dock ger hon oss skrattattacker dagligen. Igår fastnade hon hängandes i persiennsnöret, först i munnen sen om bakbenen och sen om halsen och idag trillade hon ner i toalettstolen. För att ge några exempel. Toalettincidenten var för övrigt det roligaste på länge. Vi hörde bara plopp och sen kom katten springandes från dass i raketfart fast med spasmer. Efter tentan tog vi bussen till St. Lukes för att göra veckans största investering: flyttlådor. Därefter tog vi bussen hem igen, käkade gårdagens pizzarester till lunch innan vi styrde stegen mot Snapdragons uteservering. Tro det eller ej men det har varit en otroligt fin vinterdag idag, kallt men strålande sol. Därför slank det ner både en drink och ett glas vin helt utan någon större ansträngning mitt på eftermiddagen en måndag! Ikväll har vi börjat sortera saker, småpacka grejer som ska stanna här och druckit sake. Ingen dum måndag om ni frågar mig.
 Aningens knepigt att åka buss med lådorna. Det gick, men vi kunde ju inte direkt se ut hehe.
 När katten trillat ner i toan så blev Fiona förskräckt och hon åkte hon direkt på en dusch. Behöver jag ens säga att hon varit sur och legat under soffan resten av dagen?
 Nedrans smarrig sake!
 Och ett nedrans smarrigt bubbel

Innehelgen so far

Publicerad 2016-06-11 11:11:40 i Nya Zeeland,

Hoj!
Det där pusslet vi köpte i torsdags blev klart igår. Eller ja... helt ärligt så fattades det EN bit. Men den hittade vi imorse. Vi trodde först att katten käkat biten och bad därför Fiona hålla koll i kattlådan men neeej, den låg under bordet haha. Hur störigt är det inte att fattas en bit förresten? Kan vara det mest irriterande som finns förutom när man köper kulglass och man tappar kulan innan man ens hunnit smaka. 
Igår gjorde vi inte många knop som ni förstår. Vi var hemma, pluggade lite, pusslade och på kvällen hade vi skönhetskväll med ansiktsmask och fotbad. Dagen gick ändå fort, men idag är vi uttråkade. Tog oss till ett café för att studa lite men det var SÅÅÅÅ tråkigt. Vi snackade mest annat då vi fick sällskap av Morgan. Tog en runda på stan på vägen hem och sen har vi suttit pall runt köksbordet. Förutom en runda ner om spritbutiken för en flaska ren motivation. Eller vin som man också kan kalla det. 
Denna godsaken hittade vi på Taiping häromdagen. Gott skit. 
Mindre gott skit... Om vi har vin som motivation har Fiona detta. Glass med ostsmak??
Livebild från kaosbordet

Dumplingheaven

Publicerad 2016-06-09 14:58:16 i Nya Zeeland,

Hej,
I morse hade vi ett litet sammanbrott som utlöstes av dåligt kokta ägg. Det är mycket som pågår och mer än hälften går inte riktigt som tänkt. Anyways vi tog oss i kragen och gick ut mot banken och skolan. Problemet är att Hanna knappt kan gå (Vi tror att det är inflammation i muskeln) så vi gick en stund innan vi var framme. På hemvägen shoppade vi loss på apoteket och hoppas att det ska hjälpa. Vi har ju inte direkt suttit stilla de senaste dagarna, vilket antagligen inte har gjort det hela bättre. Så nu tänkte vi att vi skulle göra det hela helgen. Problemet är att vi blir otroligt uttråkade hemma så vi gick och köpte oss ett pussel att sysselsätta oss med. Sen för att lösa dilemmat med att vi bara har broccoli i kylen så gick vi till Xuxu för finmiddag. Xuxu gör endast dumplings och tjusiga drinkar och vi var i extas. På riktigt de godaste dumplingsen på väääldigt länge, kanske till och med någonsin? Vi beställde in massor, jag vågar inte ens skriva hur många vi åt haha! Dessutom toppade vi det hela med att svänga inom Miann för en liten dessert. Herrejisses vilken festlig torsdagskväll vi har haft.
 
 Yum yum yum
 Beställde in lite flera. Kunde nog ätit dubbelt så mycket.
 Kvällens desserter
Gick hem och öppnade pusslet. Kisen ska vara med på allt, jämt. Hon tyckte dock inte att hon fick tillräckligt med uppmärksamhet ikväll så hon la sig under locket och försökte sno bitarna. Tur för henne att hon är söt.
 Dagens shopping!

De där satans rören

Publicerad 2016-06-07 23:56:21 i Nya Zeeland,

Tjenna, 
Ingen mysig morgon här inte. Vaknade innan klockan av att byggarbetarna både borrade och hamrade. Ca 5 minuter senare knackade det på dörren. Paniken som infinner sig varenda gång det knackar är inte nådig. Inte bara för att det känns sådär att öppna dörren nyvaken iklädd pyjamas men dessutom måste man ju leta upp kattskrället och låsa in henne nånstans. Lika jobbigt varje gång. De dom ville prata om var i alla fall rören, en gång till. Nej det är faktiskt tredje gången nu. Tröttsamt... Men nu är det tydligen fixat i alla fall. Det tog ca 5 minuter.  
Igår hade vi en såndär nödvändigt off dag där vi inte gjorde ett skvatt. Förutom att skriva ut en massa papper och artiklar och gå på promenader. Idag, däremot, ska vi börja plugga inför måndagens tenta. Så skoj vi ska ha det. I eftermiddag ska vi dock följa med Fiona runt hela Auckland igen. Denna gång i jakt på lägenhet och inte körkort. 
Gårdagens promenad
 Tog på oss väldigt mycket kläder innan vi gick ut. Det blåste massor och det var inte många grader. Det hindrar dock inte kiwis från att gå i shorts. Dock har de täckjacka till shortsen och som pricken över i, strumpor i flip-flopen.
 Hela stan kryllade av folk igår, men McDonalds tog ju ändå priset. Kön in var seriöst ca 300 meter lång och de hade en portis som fick släppa in folk. Tydligen var det "back to the 70's" igår, med både priser och burgare från 70-talet. Att en QP för 75c kan dra så mycket folk...

Finitos

Publicerad 2016-06-06 11:04:09 i Nya Zeeland,

Hola peeps,
Första delen av dagen är mindre intressant då den endast spenderats med att färdigställa denna termins sista uppsats. Och faktiskt den sista uppsatsen på AUT för detta år. Det känns lite sjukt. Men ändå lika underbart som en spirello en varm sommardag. Dessutom firade vi med en burrito till lunch samtidigt som vi konstaterade att det inte är ofta vi får stark mat i det här landet. Djupa funderingar sådär en måndag. Ikväll har vi haft en kväll i lugnets tecken. Ja alla förutom katten då som har sprungit runt som en virvelvind i hela lägenheten hela dagen idag. Ett tag var vi fruktansvärt nära på att sälja möget. Hur som, vi har också suttit i bastun en god stund för att värma våra frusna kroppar och nu puttrar potatis- och palsternackssoppan på spisen samtidigt som vi lyssnar på mysmusik framförd av Ronan Keating. Det enda som faktiskt fattas är ett glas vin. Men det är Queens Birthday idag (dvs röd dag) och allt är stängt, buhu...
 

Top notch

Publicerad 2016-06-05 08:34:53 i Nya Zeeland,

Tjollahopp från the miserable corner in the library!
Vi tog oss hit till slut ändå. Tanken var först att vi skulle hit direkt imorse, vilket ändrades till efter lunch och som landade på 16. Bättre sent än aldrig right? Vi sitter i alla fall längst in i hörnan, vi har noll lampor tända och vi tycker sanslöst synd om oss själva. Vi har dock försökt pigga upp oss lite. Igår kom vi nämligen på den briljanta idén att boka en natt på 5-stjärnigt hotell innan vi checkar in på det fabulösa studentboendet på Hong Kong PolyU. Vi valde självklart hotellet med bäst frukost och bäst roof top pool hehe. Vi har inget visum, inget garanterat rum på studentboendet, inga flygbiljetter men hotell - det är klappat och klart! Det gäller att prioritera som man säger. 
Gårkvällen började på ett nytt favoritställe Xuxu. De serverar drinkar och dumplings, kan ju inte bli bättre!! Nu testade vi visserligen inte dumplingsen men drinken vi tog var ungefär som att svälja en bit av himlen.
 
En liten liveuppdatering: Fanny håller nu på att dö när killen som sitter vid bordet på andra sidan rummet smaskar så högt att ett bebisvrål verkar trevligt i jämförelse.
 
Kan även tillägga att vi som vanligt hade stoooora världsproblem när vi skulle bestämma gårkvällens klädsel. När det väl kom till kritan tog vi inte ens av oss våra jackor... men det var 5 (!!!!!) grader ute.

När motivationen är obefintlig

Publicerad 2016-06-04 10:27:39 i Nya Zeeland,

Halloj,
Vi sitter vid köksbordet vid vars en dator. Rätt trötta i ögonen. Faktiskt så trötta att en tredjedel av oss gick och la sig för 2h sen. Då var kl 18.00. Kan vara så att jag och Fanny matade henne med svenskt godis och att hon blev extremt sockerhög då hon ALDRIG äter godis och sen fick en rejäl dipp hehe... Men man måste faktiskt ha lite belöning för att kunna skriva uppsats nummer 593 i ordningen. Det är lite som om att orden tagit slut. Nog om det! Idag fick vi hämta upp våra vinterjackor från förrådet. Smått deprimerande MEN det gör oss inte allt för ledsna då vi om 3 veckor kommer ha sommar för ett år framöver. SKÖJJ!  Kvällens plan är att ta på oss våra tjockaste kläder och gå till den närmsta baren som serverar antingen 1. Irish coffee eller 2. En vanlig jävla drinkjävel vi kan sippa på. 
Gårkvällens myspys
De där vinterjackorna kom förresten väl till pass även inomhus. Det är helt SANSLÖST kallt härinne. Max 10 grader..

Sista dagen!

Publicerad 2016-06-03 11:08:18 i Nya Zeeland,

Hej,
Idag har vi haft sista föreläsningen/lektionen för terminen och även i Nya Zeeland för detta året. Lite galet är det allt men det känns mest grymt härligt. Vi hade i alla fall presentation av vårt spel idag och det gick hur bra som helst. Får dock inte reda på något betyg på ett tag. Har även varit på möte med årets utbytesstudenter. Det gav oss inte jättemycket tyvärr. Dels för att vi kom försent pga presentation och dels för att det handlade mycket om vad man ska tänka på innan resa och när man befinner sig utomlands. För oss känns det ju som vardag. Vi satt med gapande munnar när någon (seriöst) kommenterade hur man ska överleva när det blir -10 grader utomhus.Vi fnissade tyst medan det diskuterades bland många Auckland-kiwis om hurvida klimatet krävde att man måste köpa en canada goose jacka eller ej. Sen spederade vi eftermiddagen med att sortera strumpor då lille katten bestämt sig för att kissa ner hela strumplådan. Roligare saker finns ju.
 
 

Visning

Publicerad 2016-06-01 07:28:00 i Nya Zeeland,

Hola,
Gårdagens eftermiddag spenderades strosandes i Newmarket. Kvällen däremot var det städning för hela slanten eftersom vi hade visning på lägenheten idag. Det råkade bli en ganska omfattande städning då vi rensade ut 4 jättepåsar med grejer som vi inte kan ta med hem och som inte är lönt att spara. Fint blev det i alla fall! Tror dock inte vi kom ur matkoman förrän imorse. Sjukt haha. Gårdagen var Top notch men man kan lätt påstå att denna dagen har varit lite tvärt om. Problem och rent av pantskallar är dagens ledord. Anyways, för att se till det positiva istället så har vi ätit en god lunch och hunnit med att träna. Efter lägenhetsvisningen kom även Herr rörmokare och kollade läget. Det va tydligen inget vidare och de kanske måste byta ut hela systemet (Har absolut ingen aning om det heter system eller vad de ska byta ut. Men tydligen var det omfattande.). Nu torktumlar vi tjocktröjorna för att de ska bli varma. 13 grader har varit dagens högsta temperatur. Yllekofta fifan.
Lite av högen av onödiga grejer som vi samlade ihop
Denna fina bukett fick H igår, vårt hem har nog aldrig sett så prydligt ut som idag. Smidigt för lägenhetsägarna haha.

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela