Torsdag och Fredag

Publicerad 2016-09-30 15:35:08 i Hong Kong,

Tjenamoss!
Ursäkta frånvaron, man glömmer helt enkelt att blogga ibland. Igår var en sån dag till exempel. Helt sanslöst vad fort denna vecka har gått. Och idag har vi dessutom varit borta en månad, tiden bara springer iväg! Vi har i alla fall haft en bra vecka hittills. I onsdags gjorde vi dock inte många knop utan tog mest igen oss efter helgen, tvättade och åkte en runda till Mong Kok och köpte grymma minihögtalare. Riktiga livräddare är dom, nu kan vi lyssna på musik ordentligt! Igår gjorde vi inte heller allt för mycket. Vi hade våra lektioner och sen tog jag med mig Fanny till en frisörsalong så hon kunde få håret tvättat och klippt. Trots nerver och en koreansk tjej som inspiration gick det hela galant och håret blev superbt! Sen gick vi till supermarketen och köpte alldeles för mycket chips och vin och hade en helt perfekt torsdag på våning 15. Idag, fredag, har jag varit och köpt nya glasögon och fått lite smått åldersnoja då synen blivit sämre igen hehe. Men jag fick ett par billiga glasögon så jag är nöjd, kanske att ni får se dom på onsdag när jag ska hämta dom! Därefter gick vi till Macca's och köpte en megaburgare och med det bästa tillbehöret i denna värld - majs. Hade vår lilla kinesiskalektion i eftermiddags också, bästa 3 timmarna på hela veckan. Nästan i alla fall!
The magic is happening!
Gårkvällens fantastiska fönsterbord

Shanghai part 3

Publicerad 2016-09-28 14:22:20 i Kina - Shanghai & Xi'an,

Här kommer tredje och sista delen av vår weekend;
 
Shanghai, Söndag den 25 September 2016
Tianzifang stod på schemat denna dag. Det är ett superfint litet område med massa små butiker med hantverk, konst, silkesbutiker, mat, fina caféer och tehus. Husen är gamla och av orginal Shikumen stil. Ett stort plus är att det är mycket lokalbefolkning som åker hit vilket gör att det inte känns som en enda stor turistfälla (som t.ex. området runt Yuyuen garden). Vi gillade det skarpt och spenderade nästan hela vår dag här. Vi hade utan problem kunnat stannat längre och bara suttit på någon av de fina caféerna. Men vi var rätt trötta och åkte hemåt istället. Tog det lugnt, packade lite och sen drog vi och käkade middag. Fanny och jag åt vad vi tror är den godaste pasta någonsin. Asså helt amazing! Bra avslut på en bra helg!
 
 
 
Allas favorit - churros och så en specialdryck. Vi kunde ju inte missa den!
Härlig uteservering
 
Vi testade även typ gammaldags kinesiskt glass! Jag var mindre impad men Forsan gillade den!
Ungefär här sa jag: kolla bakverken, vi MÅSTE ha en. Kompensation för glassen liksom hehe
Lite annan mat, hur fina?
 
 
 
 
Hamnade på en grönsaksmarknad också.
Och här åt vi middag! Hoppas ni har gillat bilderna, nu blir det back to normal och 1 bild per inlägg haha!

Shanghai part 2

Publicerad 2016-09-27 17:57:59 i Kina - Shanghai & Xi'an,

Halloj!
Som utlovat kommer här del 2. Dagen idag har vi inte mycket att säga om mer än att det som varje tisdag är tråkigt, drygt och sjukt irriterande att vara i skolan hela dagen. Plus att vi varit extremt trötta. Nog om det och över till det lite roligare!
 
Shanghai, lördag 24 september 2016
Gick upp en aning senare och käkade lite mer frukost än föregående dag och drog sedan iväg. Det första stoppet blev området Lujiazui, alltså området med alla skyskrapor. Vårt första stopp var att åka upp i Pearl Tower, vilket vi också gjorde. Men först fick vi stå i kö alldeles för länge och sen fick vi åka lite hiss för att stå i kö igen. Väl uppe insåg både Fanny och jag att vi sett för många sånna här utsikter och att vi blir smått uttråkade av dem. Men, just denna utsiktsplats hade något som de andra inte haft, nämligen ett glasgolv. SJUKT LÄSKIGT. Största anledningen till det var för att det var överfullt med människor och för att folk hoppade på glasgolvet vilket fick det hela att skaka. Väl nere på säker mark igen var det lite akut dags för lunch vilket gjorde att vi fick ta en full restaurang i närheten. Nåväl, maten var hyffsad och efteråt åkte vi till en fakemarknad för att fynda och pruta. Ganska kul att strosa omkring och titta på allt, men kom faktiskt bara ut med en liten påse. I området där fakemarknaden ligger fanns inte mycket annat än ett museum så vi tog metron tillbaka till Nanjing Road igen. Denna gången var vi hungriga på glass så vi tog ett stopp på Häagen Dazs. Och till den en stooor kaffe, satt fint kan ni tro. Kvällen spenderades på fantastiska roof top bars med goda drinkar innan vi avslutade dygnet med en jakt på ett öppet Macca's. Till vår stora besvikelse och förvåning var alla stängda. Alltså ALLT i hela stan typ. Inte en endaste cheeseburgare så långt ögat nådde. Hur är det möjligt?
Pearl Tower
 
 
 
 
 
Nanjing Road en vanlig lördageftermiddag
Kö för att få bord på Häagen Dazs och vi roade oss som vanligt medan vi väntade. Värt väntan i slutändan!
Eftermiddagspaus med öl och chips i lägenheten, mysig va?
The Bund
 
 
 På väg till Hyatt för drinkar! Hyatts bar är fasiken att rekommendera om ni har vägarna förbi Shanghai. Man kan slänga i fötterna i deras jacuzzi på typ 33e våningen och njuta av en utsikt som inte går av för hackor. Vi lät dock andra hålla på med fotbadandet och hängde istället mest ut över glasräcket med en drink i näven. Satan vad livet är bra ibland.
 
 
Tills det blev dags att bege sig hemåt. Tidig söndagsmorgon när mycket av ljusen på byggnaderna är släckta.

Shanghai part one

Publicerad 2016-09-26 14:57:00 i Kina - Shanghai & Xi'an,

Hallå!
Vi är nu tillbaka i Hong Kong efter en helt fantastisk helg i Shanghai. Tanken var ju att vi skulle hinna till föreläsningar, vila och tvätta idag eftersom vi steg upp kl 05. Men 3 minuter innan vi skulle rulla ut på startbanan får vi infon att inga plan får lyfta. Vi väntade och väntade. 4h senare fick vi åka iväg så våra 2 ynka timmar blev istället 6. När taxin rullade in i Kowloon i eftermiddags kändes det bra i själen. Detta är vår stad, simple as that. Nu ska ni få höra om vår helg;
 
Shanghai, fredag 23 september 2016.
Vaknade i hyffsad tid och i brist på frukost gjorde vi i ordning oss snabbt. Hoppade av vid People's square, strosade igenom den fina parken och åt ramen till lunch. Kanske inte så förvånande så hamnade vi på nanjing rd (shoppinggatan) efter maten. Där var både nöjda och missnöjda över att bara ha handbagage, fanns ju annars en hel del som hade följt med hem. Lyckades ändå handla en del samtidigt som vi styrde stegen mot the Bund och Shanghai's skyline. Tjusigt, men jag kan berätta att det är ohyggligt svårt att slå HKs vy. Vi flydde shoppingområdet för kaffe i närheten av Yuyuan garden. När vi återhämtat lite energi, vilket behövdes eftersom vi vid det här laget hade gått en ganska lång sträcka, gick vi in i trädgården som definitivt är värt ett besök. Eftersom vi planerat lite drinkar och middag åkte vi sedan hemåt. Delvis för att vila upp oss och delvis för att byta om till långa byxor och tjocktröja. Märkligt hur fort man kan vänja sig vid att ha 32 grader dygnet runt? Drinkarna och maten satt som en smäck och tre nedrans nöjda tjejer tog en taxi hem vid 02. 
 När vi äntligen hittat rätt brevlåda med en nyckel i sent i torsdags kväll. Väldigt glada över att någon förstår ens teckenspråk och ännu gladare när han halar upp en gammal Nokia 3310 och ringer åt oss.
 Utsikten från lägenheten!
 Gången fram till vår dörr, det var bara vi och en dam till som faktiskt hade en riktig dörr på vår våning. Och riktiga fönster. Lägenheten vi hyrde var jättefin och fräsch, men en märklig känsla infinner sig när man öppnar dörren och ser rakt in till grannen och inser att det enda han äger är en tv från 1982.
 Fredagen började vi med dryckeshandling i parken
 
 Inne på Etude House, den Koreanska smink & skönhetsbutiken.
 
Nanjing road
Skylinen dagtid, den blir ju minst sagt en aning bättre på kvällen! Men den bilden håller vi på ett tag till ;)
 Vid Yuyuan garden
 
 Vi hängde ett tag och njöt av känslan av att inte befinna oss mitt i en storstad.
 Vi åt tapas och drack drinkar i Xintiandi. Xintiandi är ett urmysigt område med restauranger, uteserveringar och drinkar. Dock mest västerländsk mat, men riktigt gott. 
Del två kommer imorgon, vi har en himla massa bilder.

Från en storstad till en ännu större storstad

Publicerad 2016-09-23 14:46:26 i Kina - Shanghai & Xi'an,

Hej där!
Vi är framme, vi mår bra och vi har haft en mycket bra första dag. Men vi hade en småläskig kväll igår när vi skulle hitta hit. Vi bor alltså inte på hotell utan har hyrt en lägenhet via air bnb och eftersom lägenhetsinnhavaren rådde oss att ta en taxi från flygplatsen gjorde vi just det. Vi visade adressen på både engelska och kinesiska men herr förare verkade ändå lite osäker. Vi kom till rätt område och hoppade av. 1h senare och flera smått creepy gränder och efter att dessutom ha frågat 5 miljoner olika personer frågade vi till slut en vakt om han kunde ringa den stackars lägenhetsinnehavaren och vi hittade rätt brevlåda att leta fram nyckeln i. Vi hann tänka rätt många tankar under denna timme, mest att vi blivit grundlurade.. Men allt detta fnissar vi mest åt idag. 
Dagen har såklart spenderats på 'stan'. Första intrycket är att Hong Kong är bättre. Men det betyder självklart inte att Shanghai är dåligt!! Vi har gått otroligt mycket och är hemma på en liten paus för just nu. De andra två sover och jag sitter här och skriver till er. Finns liksom inget annat att göra när man är i Kina. Mobilen är inte mycket att ha för inte ens hälften av apparna funkar pga att Google och Facebook är blockerat.. livet känns rätt svårt utan Google kan jag meddela.
 
Ni får nöja er med 2 bilder, har inte tid att sitta här i 2 timmar till för att ladda upp bilder. Klockan är 21 och vi har inte ätit middag! Hajpo!

En 'lugn' dag

Publicerad 2016-09-22 02:29:20 i Hong Kong,

YO,
Igår sa vi: Imorgon gör vi inte allt för mycket. Det kommer ju bli rätt hektiskt i helgen och så. Vi kanske tar en lunch på Ikea men inget mer. HAHA. Det kunde vi väl kanske räknat ut med lillfingret att det inte skulle gå vägen. Efter forsans lektion imorse fick hon ofrivilligt hoppa in i ett möte med herr lärare pga att vi ska iväg i helgen och vi helt plötsligt också ska göra research genom att fråga ut Hong Kongs turister. Efter många om och men och hit och dit blev det som det blev och vi tänkte att det där fixar vi efter vår lunch på Ikea. Det blev mer än lunch. Det blev 4 timmars shopping och totalt 1 timme lunch- och fikapaus. Åkte hem om, slängde in de nyinköpta grejerna på rummet och drog iväg igen för att göra den där förbaskade undersökningen. När vi frågat 3 pers insåg vi att 1. undersökningen var alldeles för lång och innehåll för många frågor, 2. den hade alldeles för liten text för att göras i mörker, och 3. att vi hatar att fråga folk om sånna grejer så vi åt en glass på Macca's och tänkte att det löser sig. Vid 21-tiden var vi tillbaka här igen. Sen dess har vi packat och förberett diverse inför morgondagens resa. Det enda som fattas nu är våra pass med våra färska visum. De hämtas imorgon direkt innan avfärden till flygplatsen. Ändå bra planerat. Vill även passa på att meddela att vi inte vet när vi bloggar nästa gång, ni kan det där. Vi får internet när vi får internet (eller handlar det om tid hehe...). Vi hörs!
 

They are free for everyone.

Publicerad 2016-09-20 17:02:34 i Hong Kong,

Hola!
Shanghai är helgens destination och på torsdag kväll åker vi direkt från skolan och är tillbaka lagom till första föreläsingen på måndag eftermiddag. Är såklart supertaggade! Och speciellt eftersom vi har massa annat inbokat redan för kommande helger, vilket innebär att nästa flygtur kanske dröjer längre än vi tycker är rimligt (Även om vi sitter inne på den känslan nästan jämt). Tisdagen har flutit på som vanligt annars och vi har spenderat hela dagen på föreläsningar. Förutom ett litet avbrott efter lunch då Hannas fot och knä hade svullnat så pass att vi spenderade resten av rasten hos fru läkare. De tyckte att det var en lysande idé att skära i benet direkt, men Hanna avböjde snällt erbjudandet och förklarade att det inte passade så bra att göra det på rasten, två dagar innan vi ska till Shanghai. Värt de 15 kronorna det kostade i alla fall för nu ser benet snart ut som vanligt igen och vi hoppas verkligen att det håller sig så. Vi skrattade sen gott på lektionen efter då läraren har extremt rolig dialekt och kanske inte top notch engelska. Till exempel när han skrek ut i mikrofonen; "BITCHES ARE FREE!" med lite väl mycket entusiasm (han syftade såklart på stranden och beaches).
 Whampoa kallas shoppingområdet i Hung Hom (där vi bor), och där har de alltså byggt denna inte så lilla båt på land. Vet faktiskt inte vad som finns inuti, men kan väl sätta en femma på att det går ut på att shoppa därinne.

Produktiv morgon

Publicerad 2016-09-19 15:44:20 i Hong Kong,

Tja,
Vi var uppe med tuppen imorse. Eller ja.. ute vid 9 i alla fall. Igår kväll tog vi en promenad för att hitta ett ställe att ta passbilder på. Tror ni inte de stängde precis när vi kom dit och tvärvägrade ta bilden. Så då fick vi ju gå upp tidigt idag och försöka oss på att hitta ett annat ställe. Vilket vi gjorde. Hittade en liten fotoautomat på en mtr station och vi fick våra bilder till slut. Nu undrar ni vad vi ska ha de här bilderna till. JO. Vi har skaffat oss vårt tredje visum, nämligen till Kina! Besöket på visumkontoret och själva ansökan gick jättelätt (kryss i taket, trodde det skulle innebära köande i fem miljoner år ungefär) så på torsdag ska vi hämta det. Käkade lunch på Lawn Cafe, standard numera och sen gick vi och hämtade våra kinesiska textböcker som väntat på oss i mer än en vecka. Eftermiddagen har bestått av lektioner och sen har Forsan hämtat sin numera lagade dator. Snart ska vi boka flygbiljetter, blir weekend i helgen. Imorgon kan ni få veta vart det bär av (med andra ord vet vi inte själva heller). Bra måndag detta.
Skolan!
Vårt stammishak (kanske för att det är det enda stället där man inte får slibb till lunch).
Köttbullsdisken i mataffären. Vi köpte inga och funderar inte på att göra det heller. De ser nämligen inte lika smaskens ut på nära håll. Men det är ganska intressant och ibland fastnar vi i någon konstig hylla eller disk för att peta lite och figurera ut vad det är.

Helgen och en massa blandade bilder

Publicerad 2016-09-18 12:17:00 i Hong Kong,

Hej alla glada,
Då var denna helg också förbi. Igår roade vi oss med att kolla på diverse elektronikplrylar i Shim Sha Po. Där finns en arkad fullproppad med allt som har med mobiler, tvspel, datorer osv att göra och vi roade oss ett tag. Tills vi fick lite klaustrofobi pga överfullt med folk. Vi roade oss lite på den lokala lördagsmarknaden innan vi försökte leta upp en samsungbutik. När vi väl hittade den, lite så logiskt undangömd på 40e våningen, och tog en nummerlapp fick vi en chock. Närmare 100 nummer före oss i kön... japp vi gav tillbaka lappen och vände direkt. Igår kväll blev det middag och drinkar med Fannys roomie. Hann dessutom med en sväng upp i världens högsta bar Ozone för ett glas champage. Hissfärden, toan och utsikten var dock trevligare än själva baren i sig. Men på 118e våningen kvittar ju det, det var coolt ändå. Vi drog sen vidare till lkf men hade en lugn kväll, vi var helt enkelt inte på topp någon av oss. Idag har fanny och jag istället klämt ihop oss i min säng för filmeftermiddag. Vi orkar inte göra något annat idag och bestämde snabbt att vi därför stannar inne. Lunch och snacks är dock ätit så vi överlever! Ha de.
Här kommer ett gäng bilder från lite olika dagar som vi inte lagt upp än;
På gamersavdelningen i arkaden igår. Kanske inte så förvånande att vi spenderade minst tid här. 
Vy från Ozone bar
 Det var inte så lätt att få till en bra bild från 118e våningen. Det gör det inte riktigt rättvisa. 
 Drinkar från torsdagens rooftopbar. 
Mid-autumnfirande i Victoria park
Victoria park, torsdags kväll 
The crew och vi på väg till parken.
Det har varit en himla massa folk överallt hela helgen. 

Bussturer i mängder och lite Stanley

Publicerad 2016-09-16 18:25:32 i Hong Kong,

Hola,
Sovmorgonen var inte dum men det där andra mid-autumnfirandet skippade vi. Dagen började med att vi tog en lunch här i Hung Hom. Vi lyxade till det med pannacotta till efterrätt men den var ett rejält magplask, aldrig smakat en så grynig pannacotta förut. Vid 15 var det dags att traska till uni för incheckning för dagens utflykt. Två fulla bussar med utbytestudenter var vi som åkte iväg. Den arrangerades alltså av skolan och tanken med att åka till Stanley, käka en god middag och sen gå på mid-autumnfestival kändes kanon. I praktiken blev det inte lika kanon. Först och främst hamnade vi i världens bilkö på väg till Stanley som ligger typ 2 mil utanför city och när vi väl kom fram fick vi knappt 30 minuter innan vi skulle hoppa på bussen igen. Vi hann i alla fall konstatera att vi måste tillbaka! Superfint ställe. Desutom hann ju knappt gå på marknaden som är en av de största anledningarna till att åka dit. Väl på bussen igen sa vår lille guide 'vi ska bara åka i 15 minuter sen är det middag'. Jovisst, mer än en timme senare var vi framme vid restaurangen som låg ungefär där vi började igen. Käkade och sen skulle vi då åka till det där firandet som visade sig vara samma firande som vi var på igår så vi sa tack och hej och åkte vidare på egen hand. Hamnade på i Mong kok och sen på Ladies Market och kom nyss hem. Egentligen är vi anmälda till ännu en utflykt imorgon men efter ett gemensamt beslut har vi bestämt oss för att skita i det, vi är bättre på att vara våra egna guider..
Hur kul är inte detta? 
Och hur najs ser inte detta ut? 
Vår lille guide med den fantastiska flaggan
Stanley
 
 
 
Kvällens måltid! Ris, majssoppa, kyckling, fisk, omelett och aubergine
Karaokegatan i Mong Kok, alltid lika mycket folk och de sjunger alltid lika falskt
Kunde inte låta bli och ta en smygbild på detta! De älskar sina vagnar till hundarna.

Victoria park & mid-autumn festival

Publicerad 2016-09-15 19:00:55 i Hong Kong,

Hej,
Den där tyfonen höll sig på tryggt avstånd och knappt en vindpust har susat förbi. Märkligt men skönt. Vaknade upp till samma väder som igår vilket innebär att man antingen måste hålla sig inomhus eller dra till stranden. Vi gjorde det senare, alltså en repris på gårdagen. Konstigt nog så räcker en dag på stranden för oss numera. Så vi drog hemåt hyfsat tidigt och gjorde oss redo för att åka till Victoria park och mid-autumn firande. Superfina dekorationer och ljuslyktor och en himla massa folk. Men... ingen mat så långt ögat kunde nå. Hur man nu kan ha festivalfirande utan mat är för mig ett under. Mat är ju the main thing så att säga. När vi kände oss klara med parken drog vi till en rooftop bar på 31a våningen. Så fin utsikt! Man blev lite snurrig i skallen när man tittade ner. Drack drinkar och pratade strunt tills det var dags att ta sig hemåt. Nu har vi helt slut på energi men imorgon ska vi ha sovmorgon, ätarfest och på eftermiddagen ska vi iväg på ännu ett mid-autumn firande. Nedrans bra kommer det bli. Hajpo så länge!
 
 

Repulse Bay

Publicerad 2016-09-14 16:20:17 i Hong Kong,

Hallå där!
Redan kl 8 imorse sken solen från en klarblå himmel och den har gjort det hela dagen. Vilket har inneburit 35 grader i skuggan. Så efter morgonlektioner, tvättande och en snabb (och stark) lunch så drog vi iväg till Repulse bay och slängde oss i det 27 gradiga havet. Sen låg vi på stranden och njöt, svettades, badade och läste en bra bok. Sedan avslutade vi det hela med en öl. Inte så pjåkig onsdag! Imorgon tar vi dessutom helg eftersom det är mid-autumn festival och därmed helgdag på fredag. Planen var att vi skulle ut till en infinity pool imorgon men pga tyfonen som är på ingång får det nog vänta till nästa vecka. Vi hoppas innerligt att ovädret drar förbi imorgon eftersom helgen är fullspikad med aktiviteter. Det var nog hela dagens rapport, hörs imorgon!
Morgonens dystra vy
Resten av dagens lite mer uppfriskande utsikt
YES, najs dag. Nu somnar vi gott!

Tvättdag som blev långpromenad

Publicerad 2016-09-13 07:29:57 i Hong Kong,

Halloj, 
Är hemma om på en mindre paus efter lunch och kaffe på skolan. Det är ju den där djävulsdagen idag så ska alldeles strax traska tillbaka till uni och lektioner. Morgonens lektioner har varit otroligt meningslösa, för oss är nivån här rätt låg än så länge. Visserligen är det rätt skönt då vi inte behöver kämpa oss igenom kurserna men det blir ju så fruktansvärt drygt att lyssna på.
Igår gjorde vi inte allt för mycket. Vi hade planerat att tvätta eftersom det börjar bli lite ont om t-shirtar.. men när vi väl kom ner till tvättstugan på andra våningen satt där en fin lapp på dörren som informerade oss om att vattnet var avstängt. KUL. Så vi fick ju snällt åka tillbaka till våning 15 respektive 18 och öva Mandarin med vår app. Otroligt beroendeframkallande! Efter gårdagens lektioner bestämde vi oss för att ta en liten promenad. 3 timmar, en omväg, en vattenflaska och en ljusshow senare var vi hemma. Helt slut var vi då efter en pw i denna hettan. Det var sjukt varmt igår även kl 21 på kvällen svettas man floder. 
Det röda tegelhuset är vårt boende! Kom på att vi inte visat något sånt alls. Men nu har vi!
Denna söta lilla kiosk (?) gick vi förbi igår och kunde inte låta bli att testa...
..och det var jätteäckligt! 

Ten thousand Buddha's monastery

Publicerad 2016-09-11 16:36:05 i Hong Kong,

Goddagens,
Nu är vi hemma igen efter ännu en heldag och en STOR middag. För första gången sen vi kom hit har solen lyst så klart den kan på himmlen här i Hong Kong och vädret har varit kanon. Planen var att vi skulle åka till ett museum men en sånhär dag kan man ju inte spendera inomhus. Därför tänkte vi om och styrde stegen (metron) mot Sha Tin och ten thousand Buddha's. Vad vi inte riktigt hade räknat med var att det var ungefär 40+ grader i solen och utflykten innebar ett stort gäng trappor/uppförsbackar. Jaaaa, svetten lackade men vi var lika glada ändå. Stället var riktigt fint och vi blev impade. Traskade neråt igen efter en liten vätskepaus och vi, tillsammans med ungefär 5000 andra började bli sugna på lunch. Det tog sin lilla tid men vi löste det. Att det sen råkade ligga ett Victoria's Secret bredvid gjorde ju inte saken sämre. Tvingade oss ifrån MEGAköpcentret och åkte till Mong Kok och Goldfish Market. Med blandade känslor gick vi där och tittade på de stackars djuren i alldeles för små burar och fiskarna i de små varma plastpåsarna. Vid 18-tiden började tröttheten smyga sig på och vi bestämde oss för att åka hem. Nu, 3 timmar senare har vi anlänt. Varför? För att vi ALLTID hamnar på alla andra ställen än vi skulle. Först skulle vi till mataffären, men först ska vi BARA inom H&M, och OJ där var ju Uniqlo vi går in där med och nämen kolla, pull and bear och sen blev vi så förbaskat hungriga att vi fick hitta en restaurang också. Väl där beställde vi soppa, en pizza, en portion pasta och en tallrik potatis med ost och bacon. När vi gjort beställningen frågade servitrisen 'Är ni klara nu...?'. Bra jobbat där!
Hela vägen upp kantades av sånna statyer, därav namnet.
Uppe på toppen
 
utsikten gick inte att klaga på.
 
Hittade även ett vattenfall som såklart inte gör sig på bra på bild. 
 
 
 några av miljoner plastpåsar med fiskar 
 
massa streetfood på väg till goldfish market

Mr Wong

Publicerad 2016-09-10 17:19:00 i Hong Kong,

Hallå,
Klockan börjar närma sig 22 här och det är väl först nu vi börjar vakna till liv och känna oss som människor igen. Anledningen till det är en bakfylla värre än snö i juli. Taxin droppade av oss i Hung Hom kl 06 i morse så det blev minst sagt en helkväll. Den ursprungliga planen var att delta på mega beach bbq men eftersom vi hade lektion till 18.30 gav vi bort våra biljetter och drog iväg till Mr Wongs istället. Mr Wongs är en liten anonym restaurang i Mong Kok där Mr Wong himself gör halva nöjet och andra halvan är tillgången till hans välfyllda ölkyl (som man får ta hur mycket man vill av för ett fast pris). Igår var vi säkert minst 60 utbytesstudenter i den lilla restaurangen och de bar ut bord på baksidan och fyllde upp hela vägen ut på trottoaren. Det blev minst sagt ett bra kalas, så pass att många förbipasserande stannade och fotade. Vid midnatt var Mr Wong helt genomsvettig och den där välfyllda ölkylen tom så vi drog alla vidare till LKF (lan kwai fong, partyområdet på HK island). Sen kollade vi in massor av barer, dansade på gatan, såg på dance battle och träffade massa roliga människor. Senare hamnade vi alla på ett helt annat ställe där vi fick dra en vit lögn om att vi jobbar som flygvärdinnor för att få komma in. Där var det ett grymt liveband och vi dansade häcken av oss fram till solen började gå upp. Och idag? Vaknade kl 15 och en timme senare åt vi en frukost som såg ut såhär:
 och den satt där den skulle.
 ni får tåla att den är på fel håll. Med en icke fungerande dator och en icke fungerande telefon så får det va så.
Grymma dansare!
 

Giant Buddha

Publicerad 2016-09-08 18:07:53 i Hong Kong,

Hoppla!
Idag var det min tur att komma ur sängen tidigt för en lektion. Känns mindre lönt men vad ska man göra? Blev sen en tur till till skolan för att beställa en bok och betala avgift för en tur nästa helg. Kul ska det bli i alla fall och mer om det får ni höra då. Därefter packade vi våra väskor och tog med oss Fannys roomie Henni och hoppade på metron till Tung Chung. Nu säger ju inte just det er någonting men det är i alla fall på ön Lantau och där kan man alltså ta en linbana upp på hög höjd och vandra runt. Väl uppe finns där även en helt enorm Buddhastaty och ett tempel och andra walks som vi sparar till nästa gång! Hur som haver så har vi haft en jättebra dag och jag tänker inte skriva mer än så och låta bilderna tala för sig själva.
Här började turen. Kändes oss inte helt bekväma haha..
Den fortsätte såhär och vi kände ungefär YES detta är ändå najs.
Kom fram och fick se skymten av Buddha
 
 
 
 
 250 ton väger den inte så lilla statyn i brons
 
 
munk på tur
Denna mysiga krabat och hans kompisar har vi sett många av. Googlade och insåg att det är en av världens största spindelarter och näten de gör blir också rekordstora. Såå coola!
Sen tog vi en liten liten walk på något som hette Wisdom Path, dessvärre var det så molnigt att själva utsikten försvann.
 
 

När man blir extremt fikasugen

Publicerad 2016-09-07 18:30:20 i Hong Kong,

Hej!
Forsan började sin onsdag med en morgonlektion medan jag sov vidare. Heh inte riktigt, jag är väl ingen sjusovare direkt. Vi tog en lugn förmiddag och gick sen och käkade lunch med min ena granne plus en norska. Testade ett nytt ställe på andra sidan vägen från vårt boende, var väl helt okej men inget att skryta om. Sen fick vi ju snällt gå och fixa de där förbaskade simkorten som slutade fungera igår.. Och eftersom vi ändå fick åka en bit för att fixa så åkte vi ännu en bit längre och hamnade på Hong Kong Island-sidan. Så nu har vi i alla fall nya simkort igen. Fungerande sådana denna gång. Sen så råkade ju den här mobilaffären ligga endast ett stenkast från vår svenska stolthet Ikea så vi kunde ju inte låta bli att ta en tur inom för kaffe och kanelbulle. Sen strosade vi runt i regnet med vår mindre fungerande paraply innan vi bestämde oss för att åka tillbaka till torget vi hittade igår. Där finns nämligen (regnfria) uteserveringar så vi satte oss ner för en öl. Trodde kalaset skulle bli dyrt men när vi betalade fick vi veta att det var 2 till priset av en. Ren vinst för oss ju haha!
Att åka metro i rusningstid.. Tåg efter tåg avlöser varandra och ändå är kön såhär lång hela tiden. Värt att tillägga att alla tåg är lååååååånga dessutom. Asså kilometerlånga. 
 kvällens öl!
 
 utsikt från ett av klassrummen :)

Helt slut 2.0

Publicerad 2016-09-06 16:32:24 i Hong Kong,

Himmel och pannkaka vilken lång dag. Vi började alltså kl 8.30 imorse och sen har det bara gått i ett. Vid 16.30-tiden började det bli jobbigt och vid 17.15 ville vi bara lägga oss på golvet och gråta. Men då gällde det istället att springa från vår utfrysta hotellskola till huvudcampus där vi skulle ha sisa lektionen. Trots detta så är vi nöjda över våra kursval och så vet vi redan nu att oktober och november kommer bli köttiga månader fulla med diverse grupparbeten. Bäst att passa på med en weekendtrip redan nu kanske...? Dagens roligaste lektion var självklart kinesiskan. Och för er som undrar läser vi Mandarin och siktar stenhårt på högsta betyg i den klassen, otroligt taggade.
Utav en slump hittade vi ett nytt outforskat område idag. Två gånger till och med. Alltså inte samma område då utan två olika. Det första är här i vår stadsdel, precis bakom hotellskolan. Mysig typ stadskärna med små butiker och mysiga caféer och restauranger. Och sen har vi insett att det tar oss ca 20 minuter att gå till Nathan Road vilket är mitten av Kowloon. Och det är den vägen vi åkt metron de senaste dagarna... LÖNT haha. Vi har nu satt regeln no more metro förutom när man är riktigt riktigt riktigt trött. Eller om det regnar såklart. Anledningen till att vi ens gick där var för att vi skulle fixa våra simkort som magiskt nog slutat fungera. Tror ni vi fixade det?
Gårdagens regn. Detta är förresten vår dagliga vy när vi går till skolan. Tegelbyggnaden till vänster på bilden är huvudcampus
TITTA! Vi ställde oss mitt på trottoaren och skrek av glädje. Vårt pluggcafé definitivt!
Den 'nya' delen av Hung Hom. Och Forsan som kliar på sitt myggbett
 
Kvällens romantiska middag intogs vid denna fontän. Perfekt avslut på denna tisdag!

Dag 1

Publicerad 2016-09-05 18:01:02 i Nya Zeeland,

Tjenna peeps,
Första dagen i skolan är officiellt avklarad! Inga problem alls var det. Kan bero på att vi endast hade en lektion och det är den lektionen som har lägst svårighetsgrad haha... Vår byggnad ligger utanför campus vid skolans hotell och det är alltså där vi kommer spendera våra dagar. Alltså inte direkt i hotellet utan i en byggnad precis bredvid. Tyvärr. För hotellet verkar sjukt najs! Ikväll blev vi sådär rastlösa som endast vi kan bli så vi tog självklart tunnelbanan in till city och strosade runt. I ÖSREGNET. Samma ösregn som vi hamnade i i förmiddags faktiskt (när jag tänker på det har det faktiskt bara varit uppehåll i 20 min på hela dagen..). Och då menar jag verkligen ösregn. Vars ett par skor har blivit förstörda idag vilket innebär att man måste köpa nya. Synd hehe. 
Vi har också insett att vi varit dåliga på att berätta om hur vi bor. Vi bor alltså i stadsdelen Hung Hom, i studentkorridor. Huset har väl ungefär 20 våningar med 100 rum på varje våning och 2 personer boendes i varje rum. Ni kan ju själva göra matten där. Man delar alltså rum med en annan och badrummet delas med rummet bredvid. Man har en säng, ett skrivbord, en garderob och ett litet kylskåp i princip. Det är ganska trångt men relativt mysigt, inget att klaga på här! Förutom att det endast finns ett kök på varje våning då.. Vi kommer alltså inte laga mat utan måste äta ute varje dag. Några bilder på rummen har vi inte ännu, men eftersom väderleksrapporten lovar regn för de kommande dagarna lovar vi interiörbilder! Nu behöver ni ju kanske inte bli allför exalterade över det eftersom det vackraste som finns i rummet är det billigaste örngottet som gick att hitta på ikea. Anyways, nu kallar bingen för vi har verkligen en heldag att se fram emot imorgon, skola från 8.30-18.30 minus två timmars lunchpaus. Ha det gott!
Ganska trötta ikväll, så passade på att vila lite i de himla långa rulltrapporna
till och med sitta ner och vila benen hann vi med innan vi var nere.
Några av gårdagens flamingos
Hanna vid ingången av Kowloon park
Kikade in i ett tempel

När allt tar lite extra tid

Publicerad 2016-09-05 02:53:00 i Nya Zeeland,

Hej igen,
Den där heldagen på stan blev verkligen en heldag. Vi drog ut vid 10-tiden på morgonen och kom hem mer än 12 h senare. Vi hann med ALLT. Alltså verkligen. Vi började som sagt på starbucks för att få kaffe i våra kroppar. Tog sen färjan över till Hong Kong island och lullade runt där. Vi och fem miljoner andra ungefär. När klockan var 16 hade vi inte ens påbörjat det riktiga arbetet som att skaffa paraply, pennor, block, vattenflaskor och internetadapter. Men klockan 22.30 var vi bannemig klara. Ungefär 5 gånger tänkte vi åka hem men hittade hela tiden nya roliga saker att titta på. Först SoHo och Times Square, sen tillbaka till Kowloon, Mong Kok med dess marknader och till sist Nathan Road. Skaffat oss feta skoskav på hälarna har vi också gjort. Vi gick två mil i fredags och två mil i lördags och en mil idag. Vi tänkte egentligen inte gå så mycket idag men då vårt tänkta museibesök inte blev av pga att det var stängt för ombyggnad blev det en tur till Kowloon Park istället. Kikade på flamingosen, åt glass och tog ännu en tur på stan med god lunch och sällskap i form av Fannys roomie!
 
 Internet är en liten bristvara så dessa bilder är allt vi får upp just nu.

Hong Kong

Publicerad 2016-09-03 05:36:51 i Nya Zeeland,

Hallå!
Nu är vi tillbaka här igen. På bloggen alltså. För i verkligheten har vi förflyttat oss till Hong Kong. Efter en sommar i  Svea rike landade vi här i onsdags. Inte förrän nu har vi både internet och tid över till att lägga upp ett inlägg. Det har verkligen gått i ett med långa dagar och många intryck. Vi är här för en utbytestermin och ska studera på Hong Kong PolyU denna höst och hela vägen fram till jul. Det ska bli otroligt roligt! I torsdags flyttade vi in till PolyU:s Stundentboende i Hung Hom. Jag på 18:e våningen och Hanna på 15:e. Kalldusch på morgonen är numera standard för det är varmt, fuktigt och min AC är sönder. Men trivs, det gör vi! Träffat en himla massa människor och gårdagen spenderades i skolan för orientation day. Passande namn eftersom förvirringen var total. Idag däremot, är det lördag, vi är lediga och ska snart ge oss ut för en heldag på stan. En liten uppdatering i alla fall, hörs senare för den längre verisionen. Hajpo!
Första dagen när vi hann med både IKEA och hm.. 
Gårdagens
Skolan och de eviga regn/åskmolnen som förföljer oss. 
Mr unipresidenten spelade för oss
Gårkvällens nöje. Vi blev SÅ glada när vi hittade smoothies!
 
Denna by blir man fanimej aldrig trött på! Och nu kan vi se den hur ofta vi vill över de närmsta 4 månaderna! 

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela