Födelsedagsfrukost

Publicerad 2016-05-31 03:26:44 i Nya Zeeland,

Vi ligger nu alla tre utslagna hemma. Matkoma deluxe!
Gick till Langham hotel vid halv 9 i morse. Sen åt vi konstant i två timmar. Det fanns allt och lite till på deras frukostbuffe, våfflor, ost, fikabröd, glass, omelett, scrambled, eggs benedict alltså... allt. Kunde knappt resa oss efteråt och promenaden hem gick väldigt långsamt. Hanna har fått leverans av födelsedagspaket och ett till ska anlända under dagen. Vad mer som händer idag vet vi inte än, vi får se helt enkelt!
 Det har vräkt ner hela morgonen
 Hipp Hipp Hurra för bästa Hanna idag! ♥
 Vi hade svårt att välja vad vi skulle börja med
Avslutningen var däremot ganska given.., Yuuum
 

Kattpanik och dåliga rör

Publicerad 2016-05-30 08:57:37 i Nya Zeeland,

Tjena,
På vår sida planeten är måndagen snart passerad. Eftersom vi "bara" gjort spelet i helgen var det dags för att ta tag i skrivandet igen. Så vi gick till skolan i morse för att börja på nästa uppsats. Det har tagit i princip hela dagen med lite paus för lunch och en föreläsning. Mer spännande än så blir det nog inte idag tänkte jag säga. Men building managern knackade precis aggresivt på dörren och vi får ju egentligen inte ha katt i lägenheten. Vi fick lite smått panik och katten fick ännu mer panik. Eftersom tanten ser ut som hon ska ha ihjäl oss varje gång vi träffar henne så fick Hanna och katten bokstavligen kasta sig in på Fionas rum och gömma sig medans jag fick hot angående våra vattenrör. Ska bli kul att skicka ännu ett mail till property managern som vi inte drar jämt med. Oh well, sen ska pluggandet fortsätta lite till ikväll eftersom vi inte kommer få mycket gjort imorgon. För imorgon är det ju ingen vanlig dag och Hanna ska firas med hotellfrukost på Langham! Vi får nog fasta ikväll så vi kan frossa imorgon haha. 
 
Dagens plugg såg ut såhär!

Spel

Publicerad 2016-05-29 07:33:00 i Nya Zeeland,

Halloj!
Ber om ursäkt för frånvaron. Har faktiskt ingen anledning, det har bara inte blivit av att vi skrivit. Efter att ha lämnat in 7000-ords uppsatsen i fredags gick vi till Count down för att köpa en flaska vin och ingredienser till marängschvich. Vi tänkte att vi behövde det och Fiona höll med. Väl hemma igen med ingredienserna vill hon ändå inte ha. Rätt komiskt haha. Vi åt för henne med dock! Efter att ha fått smak på det där vinet så bestämde vi oss hastigt och lustigt för att gå ut för en liten drink. En liten drink blev till en till och innan vi visste ordet av det hade vi hamnat på personalfest. Väldigt random men ingen dum fredagskväll ändå! Igår gjorde vi absolut ingenting. Jag tror inte ni anar hur skönt det var. Vi låg i soffan med pyjamas HELA dagen. Det är första gången på över en månad som vi har kunnat vara totalsunkiga och inte bry oss ett dyft om att plugga.
Denna fantastiska morsdag - GRATTIS MAMMISAR ♥ - har vi spenderat på biblioteket. Nästa uppgift innebär nämligen att designa ett spel, vilket vi har gjort idag. Grymt nöjda är vi, nästan så vi är lite för malliga över det haha. Nu har vi knäckebröd i ugnen och pumpasoppa på spisen. Söndagskvällen kan ju knappt bli bättre än så!
Barnsligt gott!
Klippte och klistrade halva eftermiddagen
 
och här är resultatet! Hur det går får vi veta på fredag då vi ska presentera det och bli bedömda.

En onsdag i maj

Publicerad 2016-05-25 08:45:59 i Nya Zeeland,

Tjena! 
Ingen dålig onsdag hos oss på Nya Zeeland kan jag meddela. Började med en lektion tidigt imorse. Den var lika tråkig som vanligt. Tyvärr tappade läraren allt när hon kommenterade något om hospitality industrin i Norge typ första veckan precis som om hon visste OTROLIGT mycket om hur arbetsmarknaden ser ut där.. Det stämde inte. Inte alls. Och vi blev smått sura. Lämnade in våra design boards (superbt betyg för två av tre!! Hanna får vänta en vecka på sitt) och sen tog vi en tur på stan. Klockan var inte ens 10, endast en butik hade öppet så vi hade ju inget annat val än att gå in. Och kom ut med nytt smink. CSN kom idag hehe. I "eftermiddags" tog vi en skön promenad i Domain. Det var länge sen vi hade tid för en promenad så det var helt ljuvligt. Väl hemma igen kändes det som om klockan var närmare 17 men det var endast 14 haha... Har spenderat resten av dagen vid köksbordet. Skickat vår lilla gosiga katt mellan oss, pluggat och käkat sura S och chokladbollar. Fint!
Forsans lilla dockskåpsbord till hennes design board. HUR SÖTT??
Söndagens middag. En svittig burgare när Fiona körde 
Var på jakt efter material till designboardsen, blev uttråkade och det slutade precis som vanligt. Fiona gick i den andra gången, långt från oss.

Potatis i alla former

Publicerad 2016-05-24 04:42:07 i Nya Zeeland,

Bonjour, 
Igår hängde vi som sagt halva dagen i West auckland för att agera Fionas chaufförer. West suger ganska hårt så vi hängde på Starbucks cirka hela förmiddagen. Hanna gick utanför comfortzonen och provade Matcha latte, hon hälsar att det inte är något att hänga i granen. Körde sen tillbaka för en heldag med plugg. Yay. Denna fabulösa tisdag ska ägnas i biblioteket på skolan. Gör dagen lite bättre med torkad sötpotatis som inte låter gott alls men som har blivit vårt absoluta favoritsnacks och vi går till Taiping ganska ofta endast för det. Vi ska även gnälla lite och sedan säga upp vår lägenhet, vi ska ju ändå flytta ut om en månad (hehe japp, vi är i Sverige om en månad idag!) så vi ska hota lite för att få mindre hyra. Längre ner kan ni se hur vår vägg ser ut. 
 
Nu är både sötpotatisen och kaffet slut vilket innebär att även vi är slut. Nu blir det en runda på stan och sen hemåt för mer plugg! 
Det underbara West Auckland Shopping Centre
Ny trend. Spricka som inredningsdetalj är det nya har jag hört.
Än så länge har vi kommit till 27 sidor vars på uppsatsen, på fredag ska den vara klar. Gissar på att den slutar på mer än 30 sidor... Frågor på det?

Lördag, vin och pyssel

Publicerad 2016-05-22 03:07:50 i Nya Zeeland,

Hallå,
Det är lördagskväll hos oss. Vi är hemma alla tre och allt är exakt som vanligt. Vi dricker vin som Fiona har snott med sig från jobbet och har massa tända ljus. Delvis för att det är åska och oväder ute, delvis för att de små ljusen helst ska brinna upp inom 4 veckor hehe.  Vi har även pysslat halva kvällen. Något vi verkligen inte brukar ägna oss åt. Men det går ganska bra än så länge och vi hoppas bara att vår lärare tycker detsamma. Annars har vi inte mycket planerat för denna helgen faktiskt. Mest att tvätta och plugga som står på schemat och imorgon ska vi ut och köra bil eftersom Fiona har uppkörning på måndag.
 
Nu skrev vi detta igår sen började vi kolla på Eurovision-finalen istället hehe. Nu sitter vi istället på ett av våra plugg-café i Parnell. Kaffet kom precis in och strax kommer det även en liten omelett. Som sagt stannar vi här ett tag innan det blir utflykt med bilen senare. Vart vi ska köra? Antagligen till mataffären... det ekar tomt i kylskåpet. 
Japp, vi har färg ÖVERALLT. Tror även att katten fick sig en liten makeover haha. 
 

Tjoho

Publicerad 2016-05-19 06:04:27 i Nya Zeeland,

Allt är fortfarande bra med oss. Så fort vi är hemma hänger vi med den lilla kisen som har marathon i lägenheten dagarna i ända. Terapi för oss alla att leka aport med en gammal strumpa som vi gjort om till leksak. Vi börjar se ljuset i tunneln, även om de flesta av våra vänner nu ser ut som zombies alla dagar i veckan (inkl vi själva). När man slutar bry sig om pengarna tar slut, om hyran är betald eller att man äter chips till middag och förstör hjärnan med energidryck. Vi tänker i alla fall se det positivt och skrattar lite åt spegelbilden på morgonen. Problemet är att hur mycket vi än kämpar blir de där förbaskade to-do-listorna inte kortare. Snarare tvärt om faktiskt. Imorgon är det faktiskt endast 5 veckor tills vi står med fötterna på svensk mark igen och ska fira midsommar. Hur stört är inte det? Saken är bara den att på dessa fem veckorna ska vi; 1 - slutföra alla uppsatser/arbeten och har fem st kvar, 2 - ta oss igenom två tentor, 3 - adressändra överallt, 4 - organisera med papper etc inför Hong Kong (vilket är värre än sju veckor ensam i en djungel), 5 - säga upp lägenheten, 6 - flyttstäda lägenheten och 7 (den sista och värsta av dom alla) - packa ihop hela vårt liv och bestämma vad som ska stanna här och/eller vad vi behöver först i Sverige och sen i Hong Kong. Låter skoj va?
 
Men för att prata om något roligare! Idag ska vi ut och roa oss. Eller närmare bestämt ikväll faktiskt. Vi har bokat platser till ett ställe som heter Great Escape där vi ska få testa våra kunskaper som utbrytarkungar. Spännande må jag säga! Hur det gick får ni höra en annan dag! Nu ska vi gå och lämna in våra uppsatser och ta en tequilashot för att jag hört att det är ett fantastiskt botemedel för tandvärk. Låter nästan som vi tänker ta helg på en torsdag? Ja, kanske det. 
Häromdagen hittade vi inte Flat White. Vi letade seriöst i 10 minuter. Här hittade vi henne.... det var skoj haha!

Hobbiton

Publicerad 2016-05-16 03:05:35 i Nya Zeeland,

Hej kära vänner!
Ber om ursäkt för vår frånvaro, life happened. Skämt åsido. Men det har varit fullt upp som vanligt. Men vi mår fantastiskt bra (trots ihängande förkylningar) och har haft en riktigt bra helg! Torsdagen och fredagen ägnades åt plugg. Inget skoj med det alls faktiskt. Halva fredagen spenderades dessutom genom att springa fram och tillbaka till banken. Ena turen så var banken stängd pga demonstration, andra turen (på andra banken) så servades maskinen och tredje och sista turen lyckades vi äntligen få in pengar på våra bankkonto. Tur det, annars hade vi minsann inte kunnat köpa några drinkar i helgen. Eller betala hyran för den delen. I lördags blev det dagstur till Hobbiton. Fionas nyinköpta bil är bra för hela lägenheten hehe. Mycket trevlig liten tur dock och Hobbiton var jättefint! På kvällen samlade vi ihop lite folk, hade förfest i lägenheten och drog sedan ut. Först till Ponsonby och baren Little Easy för att sen åka in till stan igen och testa Zeus största konkurrent Face. Avslutade som vanligt med en nattamaud på The White Lady. Igår? Sovmorgon typ hela dagen. Idag? Biblioteket typ hela dagen.  
Här kommer bilder från the Shire;
 
 
 
 
 
 
Nu blir det lunchpaus, sätter en femma på att det blir japanskt idag igen. Fingers crossed för att vi är extremt produktiva denna måndagseftermiddag och att våra gigantiska uppsatser känns lite mindre gigantiska efter idag. 

Glädjande besked

Publicerad 2016-05-11 05:29:43 i Nya Zeeland,

Tjena gurkor!
Vi sitter i ett grupprum på biblioteket. Regnet vräker ner utanför fönstret. Okej, det var ju en överdrift. Det är mest sånna irriterande smådroppar ni vet? Hur som helst är det vinter idag, det känns inte alls bra om ni undrar. Något som däremot är otroligt trevligt är att den ena uppsatsens inlämningsdatum har blivit framflyttad ett par dagar och vi kan pusta ut en liten liten liten aning. Firade därför med sushi och rislådagrej till lunch och självklart med glass till efterrätt. Kändes lite fel att gå där i regnet och äta glass men vad gör det egentligen? Glass är alltid en bra ide. Så det så. 
 
För övrigt så har vi fått en ny familjemedlem. Hon har ännu inget officiellt namn men det finns en hel hope förslag så som Snowball, Sushi, Lambi och Flat white. Kan ni gissa vad det är för något? Exakt. Ett stycke kisemise. En liten vit sak på 7 veckor har flyttat in. Det är alltså Fionas lilla bebis som ni kanske förstod, stackaren får inte ens gå fritt i lägenheten utan att Fiona är där och petar på den. Söt är den i alla fall. Rapport kommer när hon är döpt på riktigt!
Igår var det såhär najs... Det skiftar snabbt vill jag lova.
Word.
 
Miiiisen

2 av 4 done

Publicerad 2016-05-09 04:15:23 i Nya Zeeland,

Hallelujah! Idag har vi lämnat in de 2 första uppsatserna. Även om det är två kvar känns det ändå som en liten milstolpe vi nått idag, SÅ SKÖNT. Lämnade in vid 9 imorse och fixade lite andra saker med den andra inlämningen. Och sedan blev vi så trötta att vi bestämde oss för att bara njuta ett litet litet tag för att börja om på nytt blad imorgon. Så vi gick och köpte vars en kaffe för att piggna till och tog en promenad på stan i solen. Satte oss på en uteservering och käkade lunch. Vars en sallad med kyckling och halloumi, najs! Vi säger alltid 'vi beställer två olika så byter vi' för att vi aldrig kan bestämma oss. Vi försökte byta idag men båda ville behålla så det blev bra ändå haha. Promenerade lite till genom city, köpte vars en glass och nu sitter vi på skolan och väntar på en föreläsning. Välbehövlig dag vill jag lova.
 
Annars? Jo, väggen är lite mer sönder nu. Vi har ordentliga hål nu, man ser alltså in till grannen. Helgen har varit relativt lugn och innefattat lite bio, lite restaurangbesök, solsken och lite mer plugg.  Snart är det över, this too shall pass och sånt som vanligtvis låter som dramatiskt dravel men som nu är heliga ord när klockan ringer på morgonen.
Ser inte så dumt ut va? 

Söndrig vägg

Publicerad 2016-05-04 08:43:26 i Nya Zeeland,

Minst sagt tillbaka till verkligheten. Från morgon till kväll försöker vi få så mycket som möjligt gjort. Men det är rätt tråkigt att läsa om så istället kan ni få vet att våra kära byggarbetare har borrat sönder vår vägg i vardagsrummet. De ringde igår och varnade om att de skulle göra 'ganska omfattande' jobb med väggen i grannlägenheten och att det kunde vibrera i väggrna. JO tack. Det var fint. Nu är skadan inte den värsta vi sett men ändå en spricka på en halv meter i hörnet. Andra reparatörer har också försökt laga både ugn och tvättmaskin utan lycka. De behövde nya delar så vi får gå utan mat och i skitiga kläder ett tag till...
 
Så för att väga upp det har vi käkat göttig lunch 3 dagar i rad istället. I måndags blev det dumplings och koreanska pannkakor, igår teriyakilåda med ris och idag grön curry. Till det 5 liter kaffe och ungefär lika många liter energidryck och te för att hålla oss vakna. Det glamorösa livet som student hehe..
Denna bild summerar ganska enkelt hur vårt liv ser ut just nu. Gott om häng i biblioteket släpandes på 5 miljoner böcker. 
Från en annan lunch en annan gång. 
Och sist men inte minst en strumpa som hamnade i dammsugaren för ett tag sen, mysig va?

Vardag och icke-vardagsbilder

Publicerad 2016-05-01 05:10:59 i Nya Zeeland,

Hallå!
Här rullar dagarna på i en rasande fart. Tycker nog att det kan saktas ner en aning då det är farligt nära deadline på många uppsatser. Det enda som egentligen har hänt i veckan är att Fiona har köpt sig en bil. Hon är löjligt glad över detta men dilemmat med att hon inte har något körkort kvarstår. Men jag tror att vi nog ska ta en tur i den lilla gula faran inom en snar framtid. Annars då.. Tvättmaskinen är fortfarande sönder trots att de har försökt laga den. Ugnen fungerar inte, men det gör ju ingenting då vi ändå inte har råd med mera än nudlar efter både senaste veckan plus att det snart är slutet på terminen. Alltså är vi helt tillbaka i vardagen!
Vi har ju massor av bilder från veckan, så här kommer en drös till! Dessa är bara mobilbilder och därför är kvalitén inte så fantastisk. Men det hör till storyn att vår kära kamera har bestämt sig för att ge upp. Vi tyckte att det var väldigt dåligt timing, men inte mycket att göra åt saken.
 Blue Pools var... jätteblått! Och väldigt vackert.
 Utsikt över lake Hawea
 en selfie at pancake rocks!
 pancake rocks
 Köra bil! Fick stanna på många ställen på vägen för att beundra utsikten och ta bilder.
 och vägen såg ibland ut såhär. Krokiga vägar när de är som bäst.
 När vi hade paddlat kayak i Abel Tasman fick vi tips om detta urtrevliga ställe. The Fat Tui heter det och ligger i Marahau, enligt oss ett måste om man är i krokarna!
 Burgarna var de största någonsin och gör sig inte alls på bild. Vi hamnade allihopa i extrem matkoma efteråt.
 Konstig ordning på bilderna, det är lite baklänges..  Men efter kayakpaddlingen kastade vi av oss flytvästen och gick raka vägen in till Beer Garden. DEN satt fint.
 
 Bild från flyget till Nelson. Det är ju så grönt överallt. Trots att vintern är på ingång.
 För att avsluta, detta är sträckan vi kört och några av platsena vi besökt längs vägen är ; Richmond, Kaiteriteri, Marahau, Punakaiki, Franz Josef Glacier, Wanaka och Queenstown.

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela