Late night walk

Publicerad 2015-09-29 11:45:42 i Nya Zeeland,

Halloj,
Kan meddela att vi var lagom slitna efter helgens äventyr även igår... Blev inte mycket gjort så att säga. Tittade mest på serier och låtsaspluggade. Idag har vi mer gjort vad vi skulle. Nästan i alla fall. Vädret har varit helt fantastiskt (asså typ sommarvarmt, sinnes) och parken var full av folk som tagit examen. Vi drömde oss bort och längtade efter vår egen examen men insåg ganska snabbt att vi dock har ett bra tag kvar tills vi får gå i mantel med ludd på och ha en ful hatt på huvudet. Ikväll har vi käkat jelly-liknande risbollar med nötter inuti, mycket... eeh... spännade (snarare slemmigt men mättande). Sedan tog en promenad runt hamnen. Det är dagar som denna man inser hur fint Auckland är och hur mycket vi faktiskt trivs här!
 
 

mid-autumn festival

Publicerad 2015-09-27 11:12:47 i Nya Zeeland,

Hej på er,
Två dagars megaparty sätter sina spår och det känns minst sagt sådär idag. Vi hade dock väldigt kul även igår. Vi drack de tjusigaste raspberry mojitos under värmelampor utomhus, hängde på en rooftop bar och sedan slutade det hela med efterfest på 23:e våningen med galen utsikt över hamnen.
Som tur är så blev vi bjudna på middag ikväll hos Michelle då det är kinesisk mid-autumn festival. Hot pot stod på menyn och till efterrätt mooncake som tydligen är ett måste för denna festival. Kan berätta att själva moon caken var förhoppningsvis sista gången vi behövde äta men nu har vi provat iaf! Den innehöll nämnligen lotus seed paste och en salt äggula i mitten och var cirka 4 cm tjock. 
Innan vi börjat äta såg det ut såhär och det var hur mycket mat som helst! Bla kyckling, prawns, typ av köttbullar, potatis, grönsaker, sashimi, nudlar och det som ser ut som hundgodis på bilden är bläckfisk med kött inuti (fråga mig inte vem som kom på den idén...). Plus fyra olika såser att doppa i. Vi blev helt enkelt väldigt mätta.
Och här är vi! Förutom Michelles pojkvän som fick äran att agera fotograf under kvällen. 
Selfie-time med polaroidkameran!
 
Nu ska vi ha ett efterlängtat samtal över skype med våra kära vänner i Sverige och Mexico. Sen vågar jag gissa på att vi kommer däcka bums efteråt.

picknick

Publicerad 2015-09-26 10:30:45 i Nya Zeeland,

Tjena kottar,
Varför är det så att varje gång vi säger att vi bara ska gå ut och ta 1 drink så blir det plötsligt all in och vi kommer hem lagom till soluppgången? Jodå, när vi la oss i morse kvittrade fåglarna och vi fick dra för gardinerna pga solljus. Vi hade i alla fall ruskigt kul igår och träffade massa roligt folk. Vi ställde klockan imorse eftersom vi visste att det skulle vara klarblå himmel och 19 grader. Så vi gick till countdown och köpte med oss picknickmat och la oss på en filt i Albert park. Blåögda som vi är så tog vi ju inte med solkrämen. Så ikväll blir det mycket smink. Typ på hela kroppen. Ikväll kör vi round 2 och ska möta upp lite vänner på stan.
Dagens picknickställe
Vi hade högklackat på oss igår vilket ledde till ett skrattanfall när Fiona ställde sig bredvid oss båda och sa: herregud jag måste ta en bild och skicka till mina vänner för att visa hur långa ni är.
 

En check dag

Publicerad 2015-09-25 08:22:19 i Nya Zeeland,

Hola Mcbollas,
Fredag, potatisgratängen står i ugnen (heh.. snart i alla fall. Vår form läcker så vi kör nödlösning) och vi är på toppenhumör. Vi har nämligen fått en check! På väldigt många dollar som vi ska lösa in på banken. Varför? Ja det kan man undra. Vi är fortfarande i chock. Checkchock haha. Det är typ ett tack för att man betalar för elen här i Auckland. Får man ens det i Sverige? Vi har ingen aning. Fanny har dessutom fått ett jättepaket med strumpor och godis som hon blev superglad för, det satt som foten i strumpan så att säga. 
Ser ni summan? Det betalar ju våra drinkar ikväll hehe :) (och elen för den delen)
Såhär såg arbetet ut i köket...Ett tag var tanken att vi skulle använda silvertejp men insåg att det kanske inte var så bra att stoppa i ugnen.Stabiliserade läckan med hjälp av ett par lager bakplåtspapper. Vi höll dessutom på att paja den två gånger då kanten inte var ordentligt fastspänd när Fanny skulle lyfta den från bänken till plåten.
Tack pärisar, ni är bäst hälsar Fanny!!

Är det helg snart eller?

Publicerad 2015-09-24 08:39:54 i Nya Zeeland,

Hej små påfåglar!
Om måndagen var extra spännande så har tisdag, onsdag och torsdag varit lite mer.. vardagliga. Summa summarum kan vi väl säga att uni och serier varit ledorden för de senaste dagarna. För att följa upp det förra inlägget ännu mer så är vi nu 99.9% säkra på vad vi ska välja för huvudämne. Tror inte det kommer som en större chock för er att vi antagligen kommer välja samma haha. För övrigt vill vi gärna sända ett extra tack till alla play-kanaler, de räddar våra kvällar och hälsa att nu är det minsann mindre än 2 månader tills vi är i Sverige. 
 
Ps. Det är ingen som har märkt att min restaurangskjorta skiftar i rosa... än. Ds.

när det inte blir som man tänkt

Publicerad 2015-09-21 09:52:29 i Nya Zeeland,

Tjena,
Det har varit en måndag med extra spänning kan man säga. För dagen har inte varit dålig, vi har bara haft lite otur i tankegångarna hehe. Jag har gått i sömnen för att rören lät så mycket hos grannen så av någon anledning trodde jag att vi hade inbrott? Sen har dagen liksom fortsatt i den stilen. Vi har till exempel färgat vår tvätt rosa. Suck. Alltså, det finns inte många ord som kan beskriva vår gardeob (ja, vi har bara en). Det mesta är utslitet, alla skor läcker in vatten plus att sulorna i princip är borta, hål på varannan strumpa osv. Och nu är alltså det mesta av våra vita kläder rosa. Lyckades i samma veva bränna knäckemackorna i ugnen så de blev typ svarta. Sen gick Hanna till banken och lyckades glömma bort kortet i uttagsmaskinen. Som tur var så hade herr maskin svalt kortet så hon kunde få tillbaka det. Vi har även varit på möte angående våra huvudämnen som ska väljas nästa vecka och blev mer förvirrade än förut. Men å andra sidan så lagade Fiona hemmagjorda nudlar till oss till lunch och nu sitter vi i soffan under filtar och täcken och tänker att rosa är nog inte så dumt ändå.
En bild från i fredags :)

När gravitationen känns extra mycket

Publicerad 2015-09-19 13:36:24 i Nya Zeeland,

Hoppla hej,
Vi hade en sjukt bra kväll igår med våra vänner, den kommer vi leva länge på. Den där omtalade sojun var som en mild version av vodka och slank ner otroligt lätt i våra strupar. Kvällen började med mat och drickspel på en restaurang där det verkligen kändes som om vi var i Korea och maten var helt galet god. Sen slutade det med karaoke, sönderylade stämband och trötta magmuskler efter alla asgarv kvällen bjöd på. Vaknade idag och insåg att den där bakfyllan som Kath nämnde att soju ger var lika jobbig som hon beskrev den. Vi bestämde oss ändå för att åka till Sylvia Park. Vad har vi gett oss in på frågade jag Fanny när vi gick mot hissen, hennes svar blev: "det finns mat där" och jag var därmed övertygad. Sen lullade vi runt på shoppingcentret i ett par timmar innan vi tog tåget hem till soffan igen. Sen har vi tittat på film medans regnet har vräkt ner utanför. Fin lördag kan ni tro.

news

Publicerad 2015-09-18 02:23:40 i Nya Zeeland,

God morgon!
Här kommer en helt osammanhängande fredagsuppdatering:
 
Det är tsunamivarning på östkusten, delfiner har fastnat i coromandel och igår hade vi ca 19 grader och solsken hela dagen vilket innebar att folk gick bananas - fullt med folk på alla uteserveringar. Idag har vi råkallt och riktigt grått väder och vi sitter inne och studar lite som vanligt. Precis fått reda på att vi har ett final exam redan om 4 veckor så helt plötsligt blev viloveckan till eld-i-häcken-veckan istället. Vi har rensat brödrosten och monterat ner hela köksfläkten som tillfälligt gett upp hoppet, sen klistade vi igen den med silvertejp. Sen har vi sett slut på Game of thrones också vilket är riktigt deprimerande på mer än ett sätt. Dels för att vi uppenbarligen har sett mer än en hel säsong i veckan vilket är helt stört och dels för att vi nu måste hitta en ny serie att slösa bort värdefulla timmar på. Ikväll däremot, kära ni, ska vi ut och inte bara äta koreansk men också dricka det. Framförallt dricka det faktiskt, soju heter det om det är någon som undrar. Lovely.
3 random bilder från senaste tiden:
 
 
 

Tisdag, onsdag, torsdag eller vad det nu är

Publicerad 2015-09-16 13:48:18 i Nya Zeeland,

Hallåj!
Man kan inte påstå att det händer så mycket här för tillfället. Veckan har liksom varit riktigt vardagstråkig och vi har ärligt inte alls varit taggade på att vara tillbaka i skolan. Idag har vi... ja vad har hänt idag? Hanna har kvällsklasser och är fortfarande i skolan såhär kl 21.00. Jag har hällt ut kaffe i halva lägenheten och fick därför nöjet med att dammsuga och annars har vi mest maraton med Game of Thrones. Vi återkommer helt enkelt när vi har mer att säga. Toddles.

Koreanska snabbnudlar

Publicerad 2015-09-13 09:20:41 i Nya Zeeland,

Hoj,
Jaha ni. Det roligaste som hänt här idag är att vi smakat en ny typ av snabbnudlar till lunch. Koreanska sådana och de var bannemig rktigt goda. Måste helt enkelt springa till Kina-marten och införskaffa lite egna en dag! Annars har vi pluggat konstant från klockan 11 idag. Vi har inte lyft våra arslen från köksbordet sen dess alltså. Det känns.... fruktansvärt. Vi hjälper dock varandra så gott vi kan och tar pauser för att kika på kläder vi ändå inte kan köpa mellan varven. Och drömmer oss bort till Samoa. En dag ska vi dit.. 
Le Fors på gårdagens promenad
 
Jag ursäktar kvallen på bilderna, det är vad som händer när man inte tar med kameran och blir tvingad till att använda mobilen istället. Men visst är blomsterna vackra? Bilden skall för övrigt skickas in till Hemmets Journal så vi kan bli framröstade till veckans blogg. 

Som ett brev på posten

Publicerad 2015-09-12 05:54:44 i Nya Zeeland,

Haj,
Vaknade upp smått förkylda idag. Inte så förvånande, vi har väntat på det. Hoppas bara att det håller sig och försvinner fortare än kvickt.
Vi har snart gått förbi 7 månader i NZ. 7 månader som innan har varit det längsta vi varit utanför Sveriges gränser i ett svep är snart passerat. Vi lever som i halvårsperioder, precis som att vi delar in livet och planerar för 6 månder i taget. Helt naturligt i våra hjärnor men det är kanske märkligt? Jag vet inte. Vi är ju i alla fall inne på andra halvan nu och det känns som att hemresan är nära fastän det egentligen är en bit kvar. Hur som helst så har vi haft slappedagar både idag och igår. Soffan känns liiite tom och vi går runt och tänker "where's Carl?" stup i kvarten. Forsan och jag tog nyss en promenad i stormen och hamnade som vanligt i Domain, otroligt fint är där! Nu vankas det dock lunch för oss alla - hash browns med scrambled eggs står på menyn!
Lite random pics från detta kära lilla lov:
 
 
 
 

Back in town

Publicerad 2015-09-10 07:54:38 i Nya Zeeland,

Tjena,
Nu är vi tillbaka i storstaden! Rätt skönt ändå tycker vi trots att vi har haft det jättebra de senaste dagarna. När väl Calle kommit hem igår startade vi bubbelpoolen och hängde där största delen av kvällen. Tog en lugn morgon idag och efter utcheckningen gick vi till Ohinemutu som är en Maorikulturell del av stan. Efteråt gick vi för att få oss en stor kaffe och en ännu större frukost. Det satt där det skulle. Lagom till vi hade fikat klart gick bussen mot Auckland och nu är vi hemma och ska.... tvätta. Yay.
Lite fler bilder från gårdagen:
 
 
Dagens pics:
såg riktigt kallt ut att åka runt efter en båt i 9 grader och duggregn.
Husen vid maoriområdet såg ut ungefär såhär. Och det var thermal area överallt och de flesta hade minst en puttrande källa i trädgården.
Snapchatligan
Where's Carl?
Frukost!
Calle tog den största han kunde hitta på menyn haha.

Zipline

Publicerad 2015-09-09 08:30:59 i Nya Zeeland,

Haj!
Förmiddagen spenderade vi genom att gå och kolla runt i Rotorua. Calle bokade en tur till Hobbiton och vi åt god lunch på the fat dog. Vid 12.30 åkte jag och Hanna ut för att åka Zipline i skogen och C mot hobbiton och än är han inte hemma så vi kan inte berätta hur det var. Men vi två har haft riktigt kalaskul i eftermiddag i alla fall! Nedrans gött och bara kasta sig ut över trädtopparna och dingla med benen. Det lär bli fler liknande grejer i framtiden, det är ju helt säkert i alla fall.
Bild från igår när vi satt i vår bubbelpool. Satt där huuur länge som helst, tills halva kroppen var som ett russin och vi höll på att somna.
 
 
 
 
 
 
Hanna var taggad!
Hängbro som gungade rätt bra. 70-åriga indiska damen sa kaxigt "äh vadå, man är ju fastspänd! Jag brukade bo i Pokhara och där finns det minsann ingen lina." Vi höll med och jag och Hanna tog ju såklart tillfället i akt och gungade lite mera vilket den inte lika kaxiga damen från UK framför tyckte va sådär heheh.
på sista Zippen körde vi lite upp och ned också fastän jag mest ser ut som en köttbulle på bilden :)
Äldsta i dagens gäng var denna stencoola gubben. 80 bast och köttade på i sin öronlappsmössa

Vårt senaste dygn i bilder

Publicerad 2015-09-08 12:35:30 i Nya Zeeland,

Halooo,
Vi ligger i en asnajs säng i ett varmt göttigt hotellrum i Rotorua. Kom hit vid 19-tiden ikväll och hoppade i stort sett direkt i bubbelpoolen som vi har på vår terass. Asgött med andra ord. För övrigt har vi haft ett bra men kallt dygn i Taupo. Trots värme (!!!) i sängen har vi frusit mer eller mindre konstant. Har i alla fall besökt Huka Falls, en Moon Crater Park och gått en väldans massa. Vi är rätt slitna och därför får bilderna tala för sig själva; enjoy!
Lake Taupo
 
Ser ni snön!? Hemskt ju!
walkie walkie
Huka Falls, mäktigt!
 
 
Sån här liten båttur kan man göra också, såg sjukt roligt ut!
Hanna hittade en spikklubba i skogen och kände sig som en orch, fett najs.
Where's Carl?
Moon craters, dvs varma källor utan vatten.
 
Mellis bestående av juice, bollar och nutella. Sjukt nyttiga!
 
Where's Carl?

Delfiner, sjösjuka, bio och stuvade makaroner

Publicerad 2015-09-06 12:37:42 i Nya Zeeland,

Halloj!
Igår gjorde vi köttbullar för hela slanten och de uppskattades nog allra mest av Fiona. Kvällen till ära hade vi dessutom köpt lingonsylt, alltså en pangmiddag. Idag har jag och Hanna sovit fram till lunch då det blev en sen natt på dansgolvet i Ponsonby igår. Efter frukost har vi alla tre varit på vars ett håll idag. Calle på en väldigt gungig fisketur där han hade turen att se en hel del delfiner men tyvärr inget napp på kroken. Hanna har jäst på bio och jag har haft hela lägenheten för mig själv (fantastiskt skönt hehe). Skön söndag med andra ord.
Nu ikväll har vi packat våra väskor för morgondagen. Ska ta bussen kl 10 till Taupo och sedan är planen att stanna där till tisdagkväll och då åka vidare till Rotorua. Kommer vara tillbaka i Auckland torsdag eftermiddag och innan dess hoppas vi att vi ska ha jäst i en varm källa väääldigt länge och helst en hel del annat skoj med.
Lite suddiga delfiner men ni fattar grejen
 
Den här lilla sockertoppen ligger nere i hamnen för tillfället. Icke dålig.

Trötta ben och blöta strumpor

Publicerad 2015-09-04 12:16:18 i Nya Zeeland,

Tjenare
Det är fredagskväll och vi är snart på väg ut för en natt på stan. Ska även möta upp Shri någonstans på vägen men vart vi ska har vi inte riktigt bestämt än. Får väl se var vi hamnar helt enkelt.
Tidigare idag var Hanna och Calle borta en tur vid hamnen och sen traskade de upp på vulkanen vid Mt Eden för att kolla in utsikten över stan. Det regnade en del så vi fick slänga in skorna i torktumlaren...
 
 

Oh Calcutta

Publicerad 2015-09-03 12:41:49 i Nya Zeeland,

Haj!
Idag har vi haft en lite lugnare dag och regnet har vräkt ner hela dagen. Jag och Hanna har gjort riktigt intressanta saker så som att skriva uppsats och städa. Calle har varit ute på stan den lyxliraren. Bestämde oss för att gå backen upp till Parnell för att äta på Oh Calcutta nu ikväll. Vi har sagt länge att vi ska gå dit en dag och när herr Carl sa att han aldrig ätit indisk mat och aldrig druckit en Kingfisher så var valet enkelt. Vi delade på lamb korma, någon gryta med kyckling, tandoori spett och vitlöksnaan och det var riktigt kalasgott alltihopa.
Tre bilder från gårdagens turné kommer här;
 
 
"kollaaa någon har ristat in MFF!"

Coromandel

Publicerad 2015-09-02 10:38:00 i Nya Zeeland,

Hallojen!
Vi har haft en heldag i Coromandel idag. Helt fantastisk natur och en hel del "scenic roads" som vi inte fick någon bild på. Det har även varit mycket serpentinvägar med bergsvägg på ena sidan och stup på andra (calle tyckte vi var kärringar som höll i oss när gruset sprätte och det kändes som vi var på väg utför...). Kunde äta lunch utomhus då det varit strålande solsken och 16 grader hela dagen, yaaay! Sista stoppet blev Cathedral cove som var helt galet vackert och det är också där filmen Narnia spelades in.
Ett av våra första stopp.
 
Lunchstopp :)
Where's Carl? Jerry tyckte han skulle stoppa in huvet på motorvägen för att man blir förkyld annars haha.
 
På väg ner till cathedral cove
 
Mr. Gangnam posar!
 
 
 
 
C : "synd man inte har badkläder med sig"  Hanna och jag i kör : "badkläder?! Det är VINTER!"
Ett litet vattenfall fanns där med :)
Where's Carl ?
 
 

Waiheke - knepp hjeelmen!

Publicerad 2015-09-01 12:42:25 i Nya Zeeland,

Hej på er.
Jisses vilken dag vi har haft! Det började med att vi vaknade upp till ösregn i morse. Men vi tog på oss regnjackor och gick till färjan ändå. Det gungade en hel del under de 40 minuterna det tog över till Waiheke och molnen var oroväckande svarta åt alla håll. Väl i land gick vi för att hyra cyklar och fick tag på 4 fräsiga mountainbikes, vilket vi tyckte var kalaskul förutom Fiona då som såg livrädd ut. Vi rullade på en stund och sen stannade vi för en ordentlig lunch. Lagom till vi ätit klart så sken solen och det var riktigt skönt väder. Trampade sedan backe upp och backe ner med lite stopp där vi tyckte det såg fint ut tills Fiona såg ut att kola vippen och då blev det glasspaus en längre stund. Lagom till solnedgången tog vi färjan tillbaka till Auckland och gick raka vägen hem och tog en väl förtjänad öl.
 
Runt förmiddag och lunch såg det ut så här och det var... blött.
 
 
 
Lunch! Riktigt goda burgare, de får helt klart 5 av 5 lingon av oss.
 
snapchat time haha 
 
Where's Carl?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På färjan hem!

imorgon ska vi en tur till Coromandel. Klockan ringer 07.00 så det är nog bäst att släcka lampan nu. Hajpo!

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela