Orkan, regn och rastlöshet

Publicerad 2015-11-19 19:01:00 i Nya Zeeland,

Hej på er!
Som ni kanske har förstått har vi ju inte riktigt orkat med att blogga. Det tog på krafterna att åka hem trots att vi kände oss oförskämt fräscha efter flygningarna. Kan ju säga att allt gick bra men att vi minst sagt hade otur med våra stolsgrannar. På alla planen. Hur som haver. Som vanligt möttes vi med bubbel och snittar när vi kom hem, hur fint som helst! En och annan lussebulle och godisbit hann slinka ner också visserligen haha. Och nu, utan att vi ens märkt det har vi varit hemma i två dagar. Har hittils mest ätit och varit vakna på märkliga tider så som 04.20 och frustrerat försökt vända de 12 timmarna.  Det är ungefär nu som jetlagen brukar släppa och rastlösheten infinna sig, det stämmer även denna gång. Rastlösa mest för att man helst inte vill gå ut eftersom det blåser som attans kombinerat med äkta pissregn. Suck. Till och med snö hade varit bättre. För övrigt vill jag citera en vän: "när ens simkort dör, då har man varit borta länge". Japp, that's us!
 
Vill även passa på att tillägga att vi kommer blogga när vi känner för det och/eller när vi hittar på grejer framöver, så lätt blir ni minsann inte av med oss!

Au Revoir Auckland

Publicerad 2015-11-16 02:15:45 i Nya Zeeland,

Klockan ringde 08.00 idag och vi tog vars sitt paraply och gick raka vägen till Parnell för frukost. Har lyckats rensa skåpen bra här hemma så vi tyckte det passade fint med en flat white och ordentlig frulle. Gick till det lilla caféet Biskit och åt tills vi hamnade i matkoma. Urgott var det. Kändes dock lite lagom konstigt att käka burrito till frulle, blir andra bullar i Sverige så att säga hehe. Sen dess har vi inte gjort allt för mycket. Vi går här hemma och lullar lite. Tog visserligen en tur ner till gymmet, bäst att passa på nu för det lär ju inte bli något de närmsta månaderna, och checkat in/laddat ner våra boarding pass har vi också gjort. Vi är liksom redo att åka nu, men vår "taxi" kommer inte förrän om 2 timmar. Skönt att vi blir upphämtade utanför dörren ändå :)!  
Nu är det jul i Auckland på riktigt. 
Frullen, yummy va?
 
VI HÖRS/SES FRÅN SVERIGE (eller kanske tidigare), PUSS ♥

Britomart Country Club

Publicerad 2015-11-15 02:12:15 i Nya Zeeland,

Det är tomt i vår lägenhet. Fiona åkte till Sydön i fredags morse och vi började den dagen med lite tårar och kramkalas. Gårdagen innebar fler kramar och meningar som "ses nästa år". Ja, det är verkligen dubbla känslor. Ena sekunden ska det bli så kul att komma hem och träffa nära och kära. Andra sekunden vill vi bara stanna här, i solen, ett litet tag till. Men alla våra vänner åker ju också hem nu, staden börjar typ tömmas på studenter och man skymtar fler och fler backpackers istället. Vi hade i alla fall en bra sista helg här hemma på vår gata i stan. Idag är det tvätt, sista packning och ännu en tomtelatte som står på to-do-listan!
Gårkvällens drinkar. Fett goda!
Mr Morgan, som också åker hem imorgon
 
Några av oss precis innan vi tog taxi till Ryans favvoställe Family Bar, vilket är en gayklubb på K road.

Julkaffe i sommarsolen

Publicerad 2015-11-14 06:51:47 i Nya Zeeland,

Hej,
När vi gick upp i morse var vi inriktade på att skriva klart våra ansökningar halva dagen. Men sen tänkte vi.. näe, fy fasen va trist. Vi får göra det på planet istället och njuta av solen. Första tanken var att vi skulle åka till stranden. Men efter att ha kollat väderleksrapporten och sett att det varit nere på 3 grader i natt gav vi upp den idén. Vädret här är liksom inte riktigt att lita på alls. Fick dra på jeans istället (men ändå med flipflop och linne..). Det blev en tur till sylvia park efter mycket velande om var vi skulle ägna dagen. Där tog vi oss en kaffe med julsmak i en solig och vindstilla hörna på Starbucks. Mycket skönare. Lyckades även shoppa lite, trots att vi ska hem snart. Men vi behöver ju sommargrejer med, svårt att hitta det i Sverige antagligen. 
 
Nu ikväll är vi bara hemma om och byter om och ska snart gå bort till Britomart Countryclub och beställa en av deras helt sjuktligt goda Mojitos och tjöta lite med våra vänner under bar himmel (läs: under en stor värmelampa hehe). 
Igår rensade vi och packade det mesta. Tänkte att det nog var rätt mycket som behövdes gå igenom.
Jahapp.. så här mycket har vi med hem haha. Alltså typ ingenting. Eller ja, sen ska ju bikini och sommarkläder ner också inför Singapore men ändå, det tog typ 10 min att packa och 10 till för att gå igenom resten av garderoben. Sorgligt.
På Sylvia park har de gått all in på julpyntet iaf
 Hur söta är inte dessa? Synd att blommor inte är vår grej haha.
Lunch utomhus! Beställde en men fick två vilket resulterade i matkoma.

Avskedslunch

Publicerad 2015-11-11 11:20:58 i Nya Zeeland,

Yo!
Vi har ännu inte riktigt hämtat oss från gårkvällen, fortfarande i extas och deras låtar går på repeat här hemma. Fiona lär väl få sår i öronen snart. Stackarn. Hur som haver. Idag har vi betat av ännu ett par saker på vår to-do-list. Om jag får säga det själv var vi sjukt effektiva innan lunch då vi hann både tvätta, torktumla, städa kylskåp, micro och ugn, dammsuga, plugga och tänka en smula på packningen. Vid 13-tiden drog vi iväg på en välbehövlig lunchpaus. Träffade våra grabbs Shri och Jerry för en liten eftertentor/avskedslunch på Lorne Street. Kinesiskt blev det idag när Jerry fick bestämma. Forsan och jag körde lite mer fegt och beställde lamm och biff medan Jerry och Shri gick all in och fick in ett groteskt fiskhuvud på tallriken. Värt att tillägga dock att det endast var där i garneringssyfte. Fisken i sig var i alla fall god enligt mina trevliga lunchkamrater!
Kan ju ses som en smula konstigt att dammsuga i kylskåpet. Men där var faktiskt en massa stora blad och då var Nisse bästa alternativet.
 

Mumford and Sons, Auckland

Publicerad 2015-11-10 12:08:14 i Nya Zeeland,

Magiskt är ordet som beskriver vår kväll.
 
Och dag för den delen eftersom vi bor i princip bredvid arenan och såg Mumford and sons redan i eftermiddags utanför vårt lilla hus när vi spelade strandtennis haha. Vi fick ta paus i spelet efter det.
Gick i alla fall de få stegen till Vector arena vid 7-tiden. Drack vars sin cider och såg på förbandet Art of sleeping. Kl 9 började Mumford & sons att spela och sedan var det dans, sång, skrål och allmän lycka i tre timmar. Våra ben känns lite möra nu men detta kommer vi nog leva på läääänge. Faaantastic.
På väg!
Arenan har 12.000 sittplatser och jag tror bestämt att varenda en var tagen. Vi hade självfallet ståplats och stod så nära scenen vi bara kunde.
                                                                        ♥♥♥
Nedrans så fint.
 
I slutet bytte de scen. Under total tystnad framförde de en ballad. gosh.

Fyra dagar utan strumpor

Publicerad 2015-11-08 12:09:42 i Nya Zeeland,

Haj,
Som rubriken avslöjar så har vi haft finfint väder de senaste dagarna. 22 grader och strålande solsken och det har varit gött för allt utom våra näsor som numera är röda trots hatt och ett extra tjockt lager solskyddfaktor.
Igår gick vi upp tidigt för att gå på marknad vid Victoria park. Marknaden var helt ok, inte fantastisk men alltid supermysigt att strosa runt. Medan vi njöt var Fiona mindre intresserad. Kombinationen av att gå upp så tidigt en lördag plus att hon varken gillar sol eller värme gjorde att humöret sjönk ganska fort. "Jag smälter" sa hon efter en kvart och vi tog därför en tidig förmiddagsfika. På vägen hem köpte vi lite picknickmat och drog till Domain. Denna söndag har vi vilat vårt skinn och tog en liten utflykt till Onehunga och ett litet köpcentrum. Lite smått inhandlades och sen har vi lagat mat och tittat på Skavlan (vårt söndagsnöje). Imorgon har vi en hel lista med grejer som vi måste ta tag i. Det är en del kvar innan vi kan checka ut helt och det börjar bli lite stressigt med bara en vecka kvar!
Fick sommarfeeling och köpte NZ rosévin. Problemet är att kiwis är hyffsat skitdåliga på rosé så vi får snällt vänta till vi är utanför landets gränser innan vi köper en ny flarra.
 
Marknad!
 
Julpyntat hade de också

Spontanfekke

Publicerad 2015-11-06 08:08:17 i Nya Zeeland,

Hej,
Igår efter tentan möttes många av peepsen som gått samma kurser under året upp för öl på Vesbar. Glada i hågen av att numera vara lediga. Gick till Mexican café för middag tillsammans och lite drinkar (lyckades pricka in happy hour hehe). Riktigt trevligt och vi gick hem till en av tjejerna för att fortsätta kalaset och se på skycitys fyrverkerier från hennes balkong. Dilemmat uppstod senare när vi hörde smällarna men bara såg en femtedel av skytower... Lite som havsutsikten i sällskapsresan. Sen dansade vi halva natten lång i hennes vardagsrum.
 
Denna morgonen började precis så här:
H: DU! vakna, det är JÄTTEFINT väder ute!
F: Åh, e de? Har du redan kollat ut genom fönstret?
H: Näe.. asså. Appen säger att det är fint väder.
 
Som tur var så hade appen rätt och vi är numera brända om nosen trots hög solskyddsfaktor och tröja över huvudet. Har i alla fall hängt i parken större delen av dagen och spelat strandtennis. Himla trevligt.
Gick till Warehouse först för att köpa strandtennis. Och shampoo då. Skulle bara snabbt inom men.... hittade julsakerna och gick bananas. Mest för att alltihop var gräsligt fult.

Japanskt, som vanligt

Publicerad 2015-11-04 11:15:54 i Nya Zeeland,

Haj,
Imorgon är det allra sista exam för mig och Fiona (Hanna har ett kvar nästa vecka..) och vi har faktiskt inte alls pluggat idag utan allihopa gick ut för lunch. Japanskt blev det dagen till ära och sedan åt vi glass till efterrätt. Riktigt skön uppladdning för morgondagen helt enkelt :) Det har varit en lugn början på veckan annars. Spenderade vår eftermiddag igår i Newmarket och, i princip som idag, så njöt vi mest av dagen. Som det ser ut nu ska det bli kalasväder hela helgen och ska försöka ta vara på det så mycket som det går. Dagens bilder:
 
HUR söt är inte denna bussen? När ska svenska bussar bli lika fina?

Och så va det ju det där med tidvatten...

Publicerad 2015-11-02 03:41:43 i Nya Zeeland,

Hallojen,
I morse snörade vi på oss Nikes direkt efter frukosten och sen gick vi. Målet var att gå till Mission Bay men så tänkte vi att cykelvägen var rätt så tråkig att gå på och traskade därför upp till Parnell för att ta andra hållet. Problemet var ju bara att vi aldrig gått till Mission bay förut och dessutom går vilse ganska ofta i Parnell hehe. Men vi hade ju all tid i världen idag så kände inte att det gjorde så mycket om vi gick en liiten omväg. Jo tjena. Först hamnade vi vid träsket/insjön där vi varit förut och tänkte att vi kunde gå längs med stigen vid vattnet för att komma ut till en ordentlig väg. Vi hoppade över stock och sten och efter en ganska bra bit tog stigen slut... Lagom till vi skulle vända insåg vi att tidvattnet var på ingång. Det slutade med att vi fick eld i häcken och fick hoppa värre än förut, krypa under ett gammal skjul med spik utstickandes överallt och vi hade mest tur att vi kom därifrån utan att behöva simma haha. Hittade efter ca 1 timme ut till vägen igen tillbaka på ruta 1. Sen gick vi en ny omväg. Efter 3 timmar kom vi till slut i alla fall fram och insåg att vi nog skulle ta bussen hem. Tur att vi vunnit gratis mat på Maccas, för det behövdes efter en hinderbana på 15 km. Men det var samtidigt jäkligt roligt!
 
I Parnell, lite vilse redan där...
 
 
 
Äntligen på rätt väg! :)
Stannade ju såklart en del på vägen
Och läste massa historieskyltar
"Kan du inte bara kolla på google maps hur långt det är kvar?"  Visst.. tog ca en vecka bara för att skriva in var vi var.

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela