Tidig kväll

Publicerad 2015-07-29 08:47:56 i Nya Zeeland,

Vi gick och la oss redan kl 21 igår kväll. Trötta? Heh ja. Dessförinnan blev vi dock bjudna på middag av Fiona, Hon var så lycklig över sin nyinköpta riskokare att det blev middag till alla haha. Vi har det bra i vår lägenhet kan ni tro. Idag har jag varit ledig och har därför lekt hemmafru och tvättat, städat och handlat mat medan Fanny och Fiona varit i skolan. Nu sitter vi dock på café, försöker plugga lite men ljudnivån här inne är värre än på ett dagis fullt med griniga ungar innan naptime. Nu står vi inte ut längre, vi är hungriga så vi ska ta på oss våra ryggsäckar och traska hemåt i regnet. Hoppalong!

Week 2

Publicerad 2015-07-28 02:47:24 i Nya Zeeland,

Halojen,
Köttade på gymet igår så idag känner jag min som en hundraåring med tuttvärk. Det var alltså inte skönt att ta den långa trappan på väg till skolan i morse. Vi har heller inte kunnat vända tillbaka dygnet helt så när klockan ringer 06.00 känns det som man precis somnat. Anyway, sitter i skolan nu och knaprar på min lilla lunchlåda som innehåller gårdagens rester. Försöker fortfarande få grepp om kurserna och målet är att ligga i framkant hela tiden vilket inte är så lätt alla gånger. Men vi har ju lärt oss sedan förra terminen att det är all in som gäller från dag 1 och än så länge går det hyffsat. Därför blir det också en del tråkiga inlägg här eftersom vi spenderar den mesta av tiden med att plugga och försöka lära av varandra. Fasen vad det där lät tråkigt haha! Men vi har det ändå rätt bra här borta, det mesta känns mycket bättre nu än under första terminen.
Hörs senare!
 

Bastu

Publicerad 2015-07-27 05:07:36 i Nya Zeeland,

Hallihallå,
Det SPÖREGNADE när vi gick hem från cafét igår. Och sen dess har det regnat konstant och vi har i princip frusit konstant också. Efter maten fick vi den briljanta idén att värma oss med några längder i poolen. HA, tji fick vi. Värmen är gone där så att säga. Vi satte oss helt enkelt i bastun istället. Svettades lite och inbillade oss att vi faktiskt hade motionerat ändå haha.
Annars är det en helt vanlig måndag här hos oss i Auckland. Det händer alltså inte ett dugg som är värt att berätta. Nu är det dock dags för lektion, bäst att lägga ner luren. Vi hörs!
Man kan inte ens se skytower idag... ☔

Tillbaka till söndagsrutinerna

Publicerad 2015-07-26 05:35:00 i Nya Zeeland,

Tjenna folket, 
Ni har väl inte glömt våra söndagsrutiner va? Men för att vara på den säkra sidan kan jag ju repetera dem för er. Vi har alltså tagit våra 10 kg tunga väskor och promenerat till vårt nya stammishak i Parnell för att plugga. Ägaren gillar oss. Nej det var ett understatement. Han älskar oss. Han hälsar så hjärtligt när vi kommer inom dörren att man kan tro att vi är släkt. I vilket fall som helst slog vi på stort och högg in på en morotskaka till våra flat whites idag. Kan ju inte säga annat än att vi får lite dåligt samvete när vi endast köper vars en kaffe och sitter här i 5h varenda gång. Vår kära flatmate gav oss små portionsförpackningar med ost och kex som vi skulle ha som tilltugg, världens gulligaste! 
Som ni kanske förstod så drog vi ut i fredags, blev Fort street union och Snapdragon som vanligt. Trots att det var rätt dött ute så fick vi en rolig kväll. Tog sovmorgon igår och vaknade inte förrän 12. Solen sken och vi tänkte "åh vi sätter oss på en bänk i solen och käkar glass". Heh. När vi kom ut var det halv storm och med andra ord skitkallt. Istället gick vi stan runt i jakt på ett par strumpbyxor och utförde en mindre veckohandling på Countdown. Frågade Fiona om hon ville ha något speciellt på affären. Svaret var: ett kålhuvud. Ja, billig flatmate det där haha. 
Dagens

Fredagsmys (utan tacos, med vin)

Publicerad 2015-07-24 11:16:16 i Nya Zeeland,

Hej vänner,
Fredag idag och vi är SÅ nöjda över att den första veckan av terminens 12 är avklarade. Vi är så nöjda att vi blev inspirerade till att laga finmiddag ikväll; biffar och ugnsrostade rotfrukter och dessförinnan sprang vi ner till vår granne spritaffären och köpte två flaskor vin. Till efterrätt blev det dessutom något så exotiskt som polkagrisar - med jalapenosmk (Tack mamma, den var god men sjukt stark). Fiona gillade dock orginalsmaken, ja vi med för den delen. Annars har vi inte gjort allt för mycket idag. Jag hade min första riktiga kökslektion imorse och Fanny & Fiona som har glidarschema har varit lediga idag. Jag har dock haft lite privatlektion här hemma vid köksbordet, bokföring stod på schemat så att säga. Sen kan vi ju tjata lite mer om Fannys skills på att baka knäckebröd, vi har redan käkat upp de hon gjorde i måndags så hon fick snällt göra nya. Stackars tös. 
 
Ser gott ut va? 
Bjuder på en bild på oss båda från utflykten till One tree hill också. Vet att ni gillar det. 

Det är vår i luften

Publicerad 2015-07-22 08:34:47 i Nya Zeeland,

Tjatja! 
När vi gick till skolan imorse svettades vi! Vårskriket lurade i halsen och det var bara så himla härligt. Nu hade vi ju inte riktigt tid att njuta av det utan vi fick snällt sitta i vars ett klassrum och längta ut istället. Självklart kollade vi väderleksrapporten för att se om vi kanske får fler chanser att njuta av vädret och vet ni? Temperaturen ska äntligen gå över 10 grader om nätterna och dagstemperaturen ska ligga på runt 15. Heja heja!!
Men för att vara lite mer osvenska och prata om något annat än vädret så har vi precis kommit hem från en tur till banken. Det roligaste som hänt idag var att ett smarthuvud råkade trycka på emergencyknappen i klassrummet och att det tog 15 min för läraren att stänga av larmet. Spännande unilife!
Såhär ser det ut hemma just nu. Vi sitter och planerar och lägger upp vår studietid och Fiona tyckte synd om oss och satte en godispåse framför oss. Vi är helt fel människor att säga en godispåse framför. Vi har liksom redan käkat upp hennes kakor som hon köpte igår också. Vi kan kvala in som världens sämsta flatmates haha!

lunchbreak

Publicerad 2015-07-21 03:01:00 i Nya Zeeland,

Tjena, 
Vi är alla tre hemma för lite lunchpaus. Det blev resterna av moussakan som var ännu godare idag! Sen kom Fiona med Kinesiska kakor som hennes kompis hade tagit med sig hemifrån. Jättenajs tänkte vi tills vi tog en stor tugga och det smakade som tvål invirat i papper. Räligaste vi ätit på länge men det var ju bara att hålla minen och låtsas som att vi älskar att äta beska rosor till lunch.
Nu hinkar vi kaffe och förbereder oss inför en eftermiddag i skolan. Hittils har vi haft en väldig tur med våra lärare denna terminen så det känns rätt så bra faktiskt.
Hoppas ni får en tjusig tisdag!
Här inne har vi haft lectures i eftermiddag vilket är awesome då de inte har full speed på AC:n inne på Tower plus att man sitter ganska många våningar upp med jättestora glasfönster = varmt klassrum för en gångs skull :)

Produktiva

Publicerad 2015-07-20 11:48:11 i Nya Zeeland,

Godkväll!
Vi sitter bugasprängda i soffan efter att ha ätit alldeles för mycket moussaka.. Vi har numera utnämnt måndagar till testa-nya-recept-dagen, undras tro hur länge det kommer hålla haha. Men dagens måltid blev ju lyckad i alla fall. Trots att vår nyinköpta ugnsform inte direkt höll tätt. Lagom nöjda över att få käka fetaost dessutom, ost är lika dyrt som guld här ungefär. För övrigt så har första dagen i skolan inte varit allt för jobbig för någon av oss. Fanny hade en timmas lektion imorse sen har hon gjort knäckebröd resten av dagen. Fiona har haft 2 timmars lektioner och jag tog priset med 3h lektioner. Ikväll har vi dessutom tagit oss ett dopp i vår fantastiska varma pool, rätt göttig måndag med andra ord!

Mat i alla dess former

Publicerad 2015-07-19 12:00:49 i Nya Zeeland,

Hallå
Istället för utflykt igår tillbringade vi hela dagen framför netflix och diverse skumma serier och filmer. Vi fick snällt dra för gardinerna för fönstrena för att vi inte skulle få allt för dåligt samvete för att solen tittade fram och sken så vackert en stund på eftermiddagen. Det var visserligen rätt kul men vi blev ju en anings försoffade. På kvällen hamnade vi på middagsbjudning och fick kalasa på salami, brie, oliver och vars ett gigantiskt lass med pasta. Och ett par glas vin till det såklart. Blev i alla fall en trevlig kväll med en hop trevligt folk. Idag har vi inte gjort mycket mer, vi köpte ett paket glass och sedan har vi ätit det och en jädrans massa annat. Nu sitter vi i soffan med våra täcken, skypar lite, funderar på vad nästa måltid ska innehålla och förbereder oss mentalt inför skolstarten imorgon. Bah imorgon drar vardagen igång igen. Fast kanske är det dags för det nu. 
Tvärs över gatan från vår lilla flat ligger Tai Ping asian supermarket och vi tycker sånt är jätteintressant så vi var ju tvugna att gå in och kolla utbudet häromdagen. Petade på durianfrukt, asiatiskt godis och sjögräs. På bilden är vi i sojagången och jag kan säga att vi ångrade att vi köpte soja på countdown förra veckan.

När väderleksrapporten för en gångs skull stämmer

Publicerad 2015-07-18 00:30:15 i Nya Zeeland,

Hej där, 
Regnet vräker ner och det blåser halv storm ute. Vi skulle egentligen ha klivit upp redan vid 4 för att ge oss iväg på en roadtrip men den fick vi snällt ställa in efter att det igår kväll kom ut en massa vädervarningar. Vad som händer istället idag vet vi inte riktigt, vi har precis yrvaket gått upp ur sängen haha. Igår var vi i alla fall som vi sa i One Tree Hill, jättefint område och vi fick en härlig eftermiddag. En perfekt vårdag helt enkelt. På kvällen kollade vi på en Beckfilm och, hör och häpna, käkade knäckemackor! 
Cornwall park
 
Hela parken var full med får och kor. Ungefär samtidigt som vi gick förbi kohagen sa vi "det luktar som hemma"
 
 
 
Vi gick hela vägen till toppen. Resten av besökarna tog bilen, mesar. Det är det tråkiga med alla sånnahär parker som finns. Det är ALLTID asfalterade vägar och folk kör ÖVERALLT. Förstör upplevelsen en aning. 
 
 
Lunch with a view så att si. Maten smakar alltid så mycket bättre utomhus också!
 

en morgon i poolen

Publicerad 2015-07-17 02:20:30 i Nya Zeeland,

God morgon! 
Haft en skön morgon i poolen och efter simturen åt vi en megastor frukost som självklart innehöll knäckebröd. Idag skiner solen och det är riktigt härligt väder så vi har packat ner pastasallad och kanelbullar och ska snart ta oss mot One tree hill. 
Här kommer en blandad hög med bilder från de senaste dagarna: 
Igår efter att vi bokat flygbiljetterna hem var vi väldigt glada och dansade av lycka i vardagsrummet.
Dagens frukost!
I onsdags vräkte regnet ner hela dagen och det ska bli samma väder imorgon vilket är kasst eftersom vi har planerat en roadtrip.. Vi får nog göra soldansen ikväll.
Vi hade förberett oss på att det skulle vara kallt i vattnet. Men det var rena saunan, såååååå GÖTT!

Knäckebröd och tennis

Publicerad 2015-07-16 11:39:28 i Nya Zeeland,

Halloj,
Idag började vi vår morgon med att köpa flygbiljetter. Tog en evighet för oss att hitta vettiga biljetter och bestämma oss för vilka vi skulle köpa. Men nu är i alla fall en mindre förmögenhet spenderad och vi landar i Köpenhamn i november. Hur länge vi stannar i Svenneland vet vi ännu inte, får se helt enkelt. 
 
Vi har även tillverkat knäckebröd för första gången idag. Blev faktiskt inte så dumt! Och efter att ha vaktat knäckebröden i ugnen i vad som kändes som en evighet så gick vi ut och spelade tennis resten av eftermiddagen. Vi har med andra ord haft en riktigt bra dag och nu ligger vi tre tjejer i soffan och jäser. Njuter av att äntligen ha fått internet i lägenheten. Vet ni vad de gjorde? Kopplade in fel lägenhet.... hur korkade?

Det regnar lite mycket

Publicerad 2015-07-15 07:23:16 i Nya Zeeland,

Hej på er, 
Idag har vi riktigt skitväder. Det pissregnar, blåser och är kallt. I söndags var det tydligen det kallaste dygnet på typ 60 år här så vi har haft på oss 4 lager tröjor varje dag sedan i lördags. I morse väcktes vi klockan 07.20 av att Fiona ringde och sa att hon landat och var på ingång. Helt yrvakna for vi upp för att fixa det sista. Nu är hon inflyttad i alla fall och hon sussar antagligen gott nu då hon var helt slut när hon kom fram. Jag och Hanna har varit runt lite på stan idag och ordnat en till nyckel plus att en gubbe från vodafone ska komma förbi ikväll och försöka klura ut vad som är fel på modemet (ber till han där uppe att det inte är fel på jacket i väggen, fingers crossed). Har även varit på warehouse för att köpa prylar vilket resulterade i att vi spårade ur och istället hittade en skateboard och körde rally i hela varuhuset.  

Yet another sunset

Publicerad 2015-07-14 06:00:00 i Nya Zeeland,

Halloj
Idag ska vi förhoppningsvis få tag på någon som kan ta en titt på vår ugn och spis. Vi får nämligen riktigt ont i ögonen varje gång vi lagar mat. Helkonstigt och rätt drygt. Vi får nog passa på att fråga om brandlarmet också eftersom det gick häromdagen när vi gjorde stuvade makaroner. Fick total panik eftersom vi har sprinklers ända in i garderoben och för att det tjöt ända bort till hissen. Tack och lov så verkade inga grannar vara hemma just då heh. 
Om vädret tillåter idag så ska vi ut på en tur och om det regnar är vi troligtvis på bio eller kanske kränger riktigt goda dumplings på Lorne street. Hoppas ni får en fin tisdag. Puss på er! 
 
 
 
 

Miniutflykt till andra sidan

Publicerad 2015-07-13 09:38:56 i Nya Zeeland,

Hej vänner, 
Idag blir ni bannemig bortskämda med två inlägg! Antar att ni undrar vad vi hittat på med idag så jag tar helt enkelt och berättar. Vi gick egentligen upp vid 9 för att simma ett par längder i poolen men vi insåg ganska snabbt att det var alldeles för kallt och för jobbigt. Istället käkade vi frulle och tog oss till skolan i hopp om att ha fått ett mail från csn (använde skolans internet alltså). Upptäckte att det var gratis lunch och insåg att vi slutat bry oss om att korvarna är de äckligaste som går att få tag i i detta universum men de är gratis så det gick bra ändå. Tog oss hem igen, lämnade våra datorer och gav oss mot hamnen. Tog färjan över till Devonport där vi ännu en gång fick en mycket fin solnedgång. Bilderna på just solnedgången får ni imorgon, men lite andra bilder ska vi allt bjuda på!
 På väg upp på mt victoria
 
 
En riktigt cheesy bild på oss båda. Men det bjuder vi på. 

St Heliers

Publicerad 2015-07-13 03:22:56 i Nya Zeeland,

Här ekar det tomt bland inläggen. Gudars, inte ens i Nepal hade vi såhär svårt för att få internet. Vi har åtminstone fått modemet, nu ska de bara koppla på själva internettet också vilket verkar vara svårt. 
 
Hur som helst. Vi har haft en guttig helg som vanligt. I fredags var vi på en street food festival med två vänner och det hela slutade sen med att vi gick till Snapdragon och dansade natten lång. I lördags eftermiddag skolade jag ännu en gång om mig och blev hobbyfrisör, Fannys hår fick sig en liten uppdatering så att säga. På kvällen tog vi oss till Ponsonby och dansade lite till... vi får uppenbarligen aldrig nog av att dansa haha. Efter att ha vänt på dygnet helt och hållet vaknade vi inte förrän kl 13 igår. Vädret var så himla fint så vi tog bussen till St Heliers och hade en heldag på stranden i vintersolen. Solnedgången var amazing, vi satt ute på klipporna, frös lite men sa ändå till varandra: "Fy fan vad bra vi har det och fy fan vad vackert här är". Självklart glömde vi ju kameran men mobilbilderna blev inte så tokiga de heller.
Pulled pork burgare, den satt fint i fredags kan ni tro. 
St. Heliers strand
 
 
 
 
 

Gyllene vodka

Publicerad 2015-07-09 11:03:30 i Nya Zeeland,

Tja Tja!
Vi är bakis idag, blev verkligen en helkväll med vår käre vän igår och kanske en öl för mycket haha. Han berättade rövarhistorier om bisonoxar, mopeder och om att de annonserat på lokalnyheterna när han kom hem och överraskade sina föräldrar och vi fick ont i magen av alla skratt. Dessutom skämde han bort oss med massa presenter!
 
Idag har vi alltså inte gjort många knop. Vi har kollat på film, käkat grymt mycket frittar och legat i soffan största delen av dagen. Vi tog oss ut nu ikväll för att få internet, gick först till ett café och där funkade inte internet och vi fick snabbt sörpla i oss den varma chokladen vi köpt och gå vidare till nästa ställe. På väg hit hände något av det sjukaste vi upplevt på ett bra tag. Vi blev passerade av en kille, som råstirrade på oss. Och sen vänder han sig om, kommer fram till oss och frågar var vi är ifrån. Börjar prata en jäkla massa och helt plötsligt rabblar han något på italienska. Sen översätter han det "om man ser så vackra tjejer på stan måste man stanna och säga det till dem" och annonserar sen stolt att han är grym på att laga mexikansk mat och minsann hoppas att han ska få bjuda på det en dag. Det mina vänner, gjorde vår dag. Vi har garvat åt det en halvtimme nu haha.
Dessa fina presenter hade Shri med sig igår. Vodka med äkta guld i, tre apor som symboliserar oss och vårt favvogodis från Indien. Hans pappa hade åkt till ett specialställe där de gjorde den bästa Chikki som gick att hitta och köpte till oss och sen har Shri bemödat sig att frakta hit dem och dessutom deklarera dem på flygplatsen. Bortskäma töser! 
Vi kommer aldrig våga dricka den, man ska dessutom inte blanda dem med något. Ren vodka kan ju bli lite tufft.

Lillördag

Publicerad 2015-07-08 06:28:02 i Nya Zeeland,

Hej hopp!
Vi står och köar på international support. Försöker få tag i någon som kan förstå våra problem med csn och hjälpa oss få vårt lån utbetalt NU! Vi skulle liksom ha betalt till skolan i måndags och idag är det onsdag och vi verkar inte ens vara nära en lösning. Vi hittade i alla fall till slut rätt människa att prata med nu, men bollen ligger ännu en gång hos CSN och vi kan inte göra annat än att vänta. Igen. 
 
Anyway, ikväll ska vi få besök! Denna gången vet vi om det flera timmar innan i alla fall så vi slipper kasta in soporna och smutstvätten i garderoben i samma sekund som det plingar på dörren. he he. Det är bästa Shridar som ska komma över. Han kom tillbaka till Auckland i natt och ikväll ska vi dricka öl för att bota hans jetlag. Imorgon ska vi försöka låna till oss två tennisrack för vi har ofrivilligt blivit indragna i en tennisturnering. Den som vinner får en pizza vilket är enda anledningen till att vi ens övar (ja, och det faktum att vi absolut inte kan spela tennis. Alls.). Kommer gå supert haha. 
 
 
 

Köttigt

Publicerad 2015-07-05 07:10:54 i Nya Zeeland,

Hej sockertoppar
Hoppas ni njuter av sommarvärmen där hemma, det känns lite vemodigt att inte vara i Sverige denna sommar kan vi minst sagt säga. I vilket fall som helst så har vi haft en kanonhelg fylld av... ja lets be honest, vin. I fredags var tanken att vi skulle dricka typ 1 glas vin vars och sen gå på nån matmarknad i hamnen och chilla lite eftersom vi inte är av med förkyldningarna än. Men istället fick vi oväntat besök och det blev helt plötsligt en mini-inflyttningsfest och lite mer än ett glas vin vars. Igår var vi sega, gjorde inte ett smack på hela dagen och dansade sedan hela natten lång. För första gången sen vi kom hit spelade de en Aviciilåt på klubben och vår kväll var så att säga fullbordad efter det. Vi gick hem och var hemma vid 3-tiden, gjorde vars en kopp varm oboy och sen sussade vi sött och vaknade inte förrän kl 14 idag. Möra? Ja. Nöjda med helgen? Ja. Sagan om ringen maraton ikväll? Ja.
 
I fredags fick vi ju dessutom snabbstäda lägenheten för att den skulle se lite presentabel ut, passade då på att ta bilder till er. Här har ni vårt place!
Le vardagsrum. Nyaste tvn har vi. Kan ju tillägga att den inte funkar.
Vi har gjort om perkolatorn till en ljuslykta, tips!
Inte så mycket inredning men ni får ta del av denna vackra bild ändå
Ena sovrummet, det andra ser i princip likadant ut
Och till sist vårt badrum

We made it - nu köper vi vin

Publicerad 2015-07-02 04:32:10 i Nya Zeeland,

Hej,
Vi har fått våra slutgiltiga betyg och vi är mer än nöjda båda två. Faktiskt riktigt löjligt glada är vi. När vi ansökte hade vi inte en tanke på att vi skulle kunna få högsta betyg på ett universitet på andra sidan jorden. Vår plan och vårt mål var att vi skulle få godkänt och att bara vi blir godkända så är vi nöjda. Så är det ju fortfarande men nu vet vi att vi kan mer än så och det känns fantastiskt bra. Eftersom det inte finns någonting som heter omtenta här och eftersom man inte får misslyckas med tentorna har vi varit väldigt nervösa för alla exams. Men we made it. 
 
Vi börjar även få ordning på vår lilla lya nu. Saker börjar liksom sakta men säkert få sin plats och det känns riktigt bra alltihop. Väntar bara på vårt lilla modem som verkar ta längre tid på sig att komma fram än ett paket skickat från Sverige. Snart kommer även Fiona och vi antar att hon har en del prylar hon med och vi konstaterade igår att vi får nog äta upp de flesta kanelbullarna innan hon flyttar in för annars kommer hon inte få någon plats alls i frysen. Sen hoppas vi även att hon inte tycker att vi ska diska med diskmaskinen haha. För vart ska vi då göra av silvertejpen, skruvmejseln och allt annat mög som vi förvarar där inne (förträffligt förvaringutrymme kan jag si). 
 
Till nästa inlägg ska vi försöka ha bilder på vår lilla flat också! :) 

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela