Sista dagen på 2012!!

Publicerad 2012-12-31 01:30:46 i Australien,

Hajpo! Nu är dagen häääär. Solen skiner och det är riktigt varmt och skönt ute. Känns som vi kommer få en bra dag/kväll/natt/morgon. Kanske snart dags att korka upp? ;) Det är helt galet vad tiden har gått fort. Jag och Fanny satt firade ju alldeles nyss in 2012 på en takterass på Bali!? Och så är det januari igen imorgon, denna förbannade månad som det aldrig är! 
 
Vi tog lite sovmorgon idag, sov ända till klockan 10 då vi höll på att kvävas inne i Mange. Sen dess har vi endast hunnit käka frulle och solrosfrön. Nu ska vi börja göra oss iordning. Vi måste sy på våra klänningar, duscha OCH sminka oss. Herregud, jag minns inte när vi gjorde det sist! Jaja, bäst att snabba på lite. 
 
GOTT NYTT ÅR PÅ ER, HOPPAS NI FÅR EN NAJSIG KVÄLL! :D För det ska bannemig vi, woooop woop!

Näst sista dagen detta året

Publicerad 2012-12-30 11:33:13 i Australien,

Solen kom fram till slut, men inte tillräckligt mycket. Vi tog en lunch på Yogurberry och sen åkte vi till Chatswood för att handla upp ett lager till imorgon. Får väl se var, när och hur vi ska intaga drycken dock. På de flesta platserna får man nämligen inte dricka alkohol och polisen vill vi helst inte hamna i trubbel med. Speciellt inte på nyår. Har googlat runt väääldigt länge för att se vart vi ska befinna oss vid 12-slaget. Men något perfect spot verkar inte direkt finnas. Då får vi börja köa ungefär nu i natt. Det är liksom 1,5 miljoner människor som vill se samma jäkla fyrverkerier som pågår i 15 min. CROWDED!
 
Julgranen har blivit till ett martiniglas idag. Åskledare kan det kanske också kallas...

En 20års dag, en molnig morgon och en önskan om en liten gnutta sol. För det har vi ju aldrig annars höhö

Publicerad 2012-12-30 00:29:44 i Australien,

Goooodermorgon. Här sitter vi och väntar på bättre tider. Eller snarare bättre väder. Det är ett tjock molntäcke som för tillfället inte släpper igenom solen. Men jag tycker minsann att jag ser en liiiitenliten ljusning borta i horisonten. Fast det kanske bara är ett önsketänkande. Vi vill till stranden idag, vill ju bättra på brännan lite innan den vita klänningen ska på imorgon. Vi får väl typ spraytana oss eller nåt. 
 
Annars så ska vi storhandla på spritbutiken idag och om det inte spricker upp blir det nog en lunch på Yogurberry också för att tröstäta lite. Det är ju så synd om oss här, not. 
 
GRATTIS Linus på 20-års dagen

Gottedag

Publicerad 2012-12-29 11:36:01 i Australien,

Hola. Gissa vilka som var först in på öppningen av Yogurberry? Snacka om god lunch. Det bästa av allt är att man får ta allting själv. Tog de största bägarna som fanns, tryckte i alla möjliga sorters yoghurtglass och sedan godsakerna på det. Gummibjörnar, Jordgubbar, Kiwi, persikor, chokladbollar,blåbär, M&Ms, Tim-Tams (aussiekakor) är bara en liten del av vad som hamnade i våra bägare. Efter detta kalaset så traskade vi runt på stan och gjorde inget speciellt. Hanna köpte nya flip-flop dock. Skön dag. Åkte sen till Chatswood för att handla lite mat och sånt viktigt som att bunkra upp med chips till nyårsdagen. Ikväll har vi dessutom gjort spaghetti och köttfärssås, inte alls tokigt. Någonting som innehåller kött liksom. Nu ligger vi i bilen och läser, kliar på myggbetten och hör på de andra som ska ut och parta ikväll. Vi sparar oss minsann till nyår!
 
Så här kan det förresten se ut när vi packar ihop. Allting i en hög i framsätet. Stolar, ryggsäckar, kläder, vattenkokare m.m. 
Där är glass någonstans där långt under. Lovar. 

Flyttlördag

Publicerad 2012-12-29 01:09:39 i Australien,

Morrn. 
Idag har vi flyttat 50 meter ännu en gång. Så nu bor vi i andra hörnan av parken. Fast det är rätt bra för morgonen började med att vi hade inte mindre än 10 ungar springandes runt bilen och skulle mata papegojor. Tror att de stackars papegojorna har fått äta upp en hel brödlimpa nu. Samtidigt som de skjöt på dem med pilbåge? Knäppa ungar. Förhoppningsvis lämnar både ungarna och djuren oss ifred nu. Vi har hamnat i rätt hörna nu, det märks för när man öppnar kylskåpet så är innehållet: Öl, Öl , Öl, Öl. 
 
Nu ska vi snart in till stan och äta Yogurberry till lunch. Fi satan vad gott! De öppnar ny butik idag så det är halva priset vilket ju då innebär att man kan äta dubbelt så mycket!! YES. 
 
Han gick fram till bilen, ställde sig och kollade lite på oss. Sen vände han på klacken och gick till grannen istället. (Y)

Cockatoo island

Publicerad 2012-12-28 11:48:43 i Australien,

Hejhopp. Nu ligger vi i bilen efter ännu en kylig dag i Sydney. Började med en PW imorse, riktigt skönt. Vid 11-tiden åkte vi in mot staden. Traskade runt en tur i Hyde Park. Sen tog vi färjan ut till Cockatoo island som har varit och är lite allt möjligt. Bland annat ett fängelse, ett industriområde och en blåsig ö. Det var svinkallt, vi ville mest därifrån.Gick i alla fall runt ön och in i någon tunnel från andra världskriget och sånt. Tog färjan tillbaka efter att ha väntat ett bra tag och drog sen till Chinatown. Daniel klippte sig och vi hamnade på marknad. Som vanligt. När Daniel var klar käkade vi japanska pannkakor med ost i. Mums! Och ungefär här insåg vi att klockan var närmare 18... Vart sjutton tar dagarna vägen? Vi åkte i alla fall hem efter det och har sedan dess bara lagat mat och försökt få tillbaka värmen i kroppen
Kyrka eller liknande. Vi var aldrig inne i den. Vi håller vad vi lovar från förra året. Går inte in i kyrkor mer än när vi måste..
 
.Cockatoo island. Vem fan betalar 80$ för att hyra in sig i ett sånt här tält?! På en ö som ser ut som ett industriområde?
Det enda huset som såg normalt ut eller som man ö.h.t kunde bo i. Resten såg ut som industri och av det gamla fängelset fanns där inte mycket kvar. Väldigt synd. Så några andra bilder har vi inte direkt. 
 

Mellandagsrea på pepparkakorna

Publicerad 2012-12-27 09:51:55 i Australien,

Tjenixen! Nu sitter vi här och äter pepparkakor igen. På något sätt råkade vi hamna på IKEA idag...? Det var i alla fall lite rea på pepparkakorna och på marsipanen. En får tacka! Men för att börja från början så hade vi ställt klockan på 07.00 imorse för att vi skulle ta en motionsrunda. Vilket skämt. Vi kom upp vid 8 och sket i motionsrundan. Ca 2 h senare satt vi på tåget på väg mot DFO, som är en outletgalleria, för att försöka hitta något att ha på oss på nyår. Vi måste nämligen vara vitklädda och något sånt finns inte i våra lådor. Vi hittade dock nada. För DFO sög och det var sjukt med folk. Kaos i trafiken utanför. Så vi tog oss helt enkelt till närmsta normala köpcentrum och det råkade innehålla ett IKEA också. Blev ju såklart köttbullslunch där och sen köttade vi butikerna. Trots dåligt utbud hittade vi till slut vad vi sökte och vi behöver inte längre gå nakna (Y)
 
 
PendlarN lol

Boxing day

Publicerad 2012-12-26 10:45:46 i Australien,

Hej på er. Nu är minsann regnet borta. Men kylan är kvar. Är riktigt kallt ute ikväll. Har varit inne i city och armbågats med 5 miljoner andra människor. Rean har ju börjat idag... Herregud. Det var kö utanför butikerna. Allra längst in till LV. Där kan man säkert göra fynd! Eller inte. Innan vi stångades så strosade vi runt lite i Darling Harbour. Var fint på dagen också måste jag säga. Vi avslutade i Chatswood där vi åt en mumsig yoghurtglass med diverse tillbehör. Det kan vi lätt göra till en vana höhö.
 
 
 

Byggare Bob

Publicerad 2012-12-25 06:48:54 i Australien,

Vi bygger om, renoverar terrassen lite ;) Regnskydd kan det också kallas. Tur att vi har byggare bob här som fixar och trixar.
 
Fick improvisera lite med organiskt material haha. Ja vattenkokaren ska slängas, vi samlar alltså inte vatten. Då hade den varit fylld för länge sen. Nu har vi bäddat ner oss under täcket och ska se en film. Mycket annat finns det inte att roa sig med. Förutom att se på de stackars satarna som har tält. Vi hade betalt grova pengar för lösgodis nu. Åhhhhhhhh salivet samlas. 

Julafton i Sydney

Publicerad 2012-12-25 02:49:35 i Australien,

Idag är det raka motsatsen mot när vi skrev igår, regnet vräker ner och har gjort sedan igår kväll. Tanken var att vi skulle till stranden idag precis som alla andra, men vi håller oss inomhus och lyssnar på åskan istället. Inte så tokigt det heller. 
Igår tog vi färjan över till fina Manly och på kvällen fick vi till slut efter mycket letande äntligen äta christmas turkey och potatis. GOTT. Fast det saknades gräddsås kan tilläggas. Men ingenting en stor öl inte kunde bota :) Efter att vi ätit oss så mätta att inte ens en dessert kunde få plats i magen så tog vi färjan tillbaka till city igen. Halvt sprang bort till Darling harbour i regnet för att se fyrverkerier och allt annat kul. Hamnen var jättefin och det vimlade av människor. Vi måste helt enkelt besöka den i dagsljuset också. Efter ett tag i ösregnet var vi både frusna och trötta så vi åkte hemåt och var väl hemma lagom till 00:30. Dyngsura men glada och mätta.
 
Hmm.. Fan vad det luktar hästskit här! Jahaaaa lite kameler och så. Ja är det jul så är det, då ska kamelerna fram. Annars går det ju inte. Åsnan hade tur och fick vara inne i kyrkan istället. Tillsammans med Maria då. 
Visst ser Daniel väääldigt nöjd ut haha?
 
Fast det var vi med
 
 
 

Juuuuuleafton

Publicerad 2012-12-24 01:56:17 i Australien,

GOD JUL PÅ ER!
 
Vi dör seriöst av uttorkning/svett idag. Värmen är fruktansvärt plågsam och vi vet snart inte var vi ska bli av. Det rinner verkligen överallt. Grannen mittemot verkar däremot inte känna av det, han har jeans och långärmad tröja....? Vi (Daniel) har satt upp solskydd som hjälper lite tack och lov. 
 
Vi har än så länge inte haft allt för mycket för oss. Tog en PW imorse och sen dess har vi bara druckit vatten känns det som. Finns liksom inget annat att göra. Senare ska vi i alla fall åka någonstans och förhoppsningsvis äta något riktigt gott. Helst något som innehåller potatis!
 
Vår fina julegran som vi trampar på hela tiden haha

Hur man bryter sig in i en bil

Publicerad 2012-12-23 11:50:27 i Australien,

Ojojojoj... Ni anar inte vilken jobbig kväll vi har haft. Nyckeln lyckades bli inlåst i bilen. I matlådan dessutom som inte är så lättillgänglig om man säger så. Denna gången hade vi inte sån tur så att fönstret var öppet. Istället gick vi till receptionen för att se om de kunde hjälpa oss - vi fick en galje? ÖH ja.. den är numera en julgran! Vår räddning blev till slut våra hobbylåsdyrkare till grannar som hjälpte till att bryta oss in i bilen. TUR! Annars hade det blivit ett dyrt kalas.
 
Förutom denna lilla incidenten har vi haft en väldigt trevlig lillejulafton. Har göttat oss med vääääldigt många andra på Bondi Beach. Filmteamet sprang runt som galningar efter räddningsbilen, vi gjorde allt vi kunde för att undvika kamerorna. Och nu ikväll har vi köpt biljetter till ett nyårsparty. På en båt dessutom! Vi ska åka runt i hamnen heeela natten. Vi måste festa till 6.30 för annars får vi minsann simma i land. Det bästa är att vi först kan se hela fyrverkerispektaklet från land och sen vid 02 boarda båten. Vi ska nog få kul höhö ;D
 
 
Ja, om ni tycker det är smockat i Kyhl en solig dag så är det ingenting mot detta! Det var fler folk på denna strand än vad det bor i Simrishamns kommun typ..
 
Grattis till Adam på namnsdagen! Kram på dig :)
 

Det blev inget alls

Publicerad 2012-12-23 00:21:01 i Australien,

Svetten rinner i knäna nu så detta inlägget blir inte särskilt långt. 
Igår var vi i stan ett tag, kollade upp om vi kunde se first aid kit på operahuset men det var bara dyra biljetter kvar och vi är fattiga. Så de får vänta en liten stund. Gick upp till The Rocks och där var lite marknad och sånt. Efter ett tag så tog vi tåget hem igen för att äta lite mat och vila upp oss. Åkte tillbaka till stan vid 19-tiden och tänkte att vi skulle se den stora julkonserten. Jojo.. Fullsmockat och polisen uppmanade alla till att GO HOME med megafon. Det var bara att vända på klacken igen. Traskade runt i stan och åkte ut till Kings Cross och kollade partygatan. Ja det var väl i stora drag vad som hände igår. Nu ska vi åka till stranden så fort det bara går. Hajpo!
 

In i micron

Publicerad 2012-12-22 00:43:00 i Australien,

Även denna morgon startade vi med en motionsrunda i nationalparken, nu känns benen inte alls lika glada kan jag meddela. Men resten av kroppen mår ju finfint i alla fall! Det är molnigt idag igen, rätt skönt ändå faktiskt. Så länge det inte kommer en såndär kall bris som det precis kom...
 
Ska alldeles strax ta oss bort till tågstationen och åka in till city. Ska göra lite research förstår ni, berättar om det sen om den gav något haha. Hmm ja det var nog allt vi hade att berätta. Vi hörs senare :)

Rabbitbunny

Publicerad 2012-12-21 11:05:01 i Australien,

Hejhopp, ännu lever vi. Men det är 1 h och 10 min kvar så hoppas ni hinner läsa vårt überintressanta inlägg. Vi har tågluffat idag. Åkte först till grannbyn Chatswood, där var faktiskt riktigt mysigt. Deras huvudgatan var större än Brisbanes huvudgata, logiken i det...? Därefter satte vi oss på tåget mot Cabramatta där det var ännu mer Chinatown än inne i Sydney. Tog dryg 40 min att åka dit, vi var lagom uttråkade när vi väl kom fram. Men det var värt det, kul att se! Vi drack vars en välbehövd värmande kaffe - det var ju bara 24 grader ute idag och ingen sol. 
 
Här på vår nya plats har vi fått andra husdjur. Papegojorna är utbytta mot niiiinisar! Mycket sötare. Tyvärr har vi ett pungråttebo lagom nära bilen också. Så länge han håller sig på behörigt avstånd så ska vi väl överleva timme som vi har kvar här på jorden. Några bilder har vi inte kommit för oss att ta idag.  

Mest om igår

Publicerad 2012-12-21 01:25:38 i Australien,

Vårt internet tog slut igår igen. Tyckte ju att vi fyllde på det nyss. Dyrt skit är det. Igår var vi inne i city hela dagen. Gick lite på westfield men hängde mest i chinatown. Var på kinesmarknad, drack kaffe och lullade runt lite här och var. Som vanligt när man är i en storstad så mest går man och kollar på alla roliga grejer som finns. Åt paj på Pie face till lunch med, helt okej gott. När vi väl kom hem på kvällen blev det riktigt kyligt. Hanna säger att det har varit jättekallt i natt (jag har då inte märkt något för jag ligger i mitten hähä). Nu denna morgon när världen ska gå under så har vi flyttat bilen ca 20 meter. Från en plats till en annan. Spänning i vardagen..  Undrar förresten när det är som världen ska gå under? Vi har ju haft den 21 dec jättemånga timmar nu. Fast kanske när hela världen har 21 samtidigt? Ikväll då alltså.
 
Gårdagens bilder som är lååångt ifrån mästerverk. Men man kan ju urskilja lite i alla fall. 
 
 
 
 
Bilderna är bara från chinatown-delen av stan. Lite andra kommer väl de närmaste dagarna. Förhoppningsvis. :)
Vad vi ska göra idag har vi inte riktigt bestämt än, massa annat som har kommit ivägen idag. 

Utomhusbastu

Publicerad 2012-12-20 00:30:52 i Australien,

Klockan är strax efter 10 och vi har 32 grader utan sol. Jag hoppas verkligen att molnen håller sig framme idag annars kommer vi att drunkna i vår egen svett. För att det inte går att vara i stan mitt i solen mitt på dagen så får vi nog hålla oss inomhus idag på ett köpcentrum eller något annat ställe med AC. Vi har försökt simma i poolen denna morgon också men det var ungefär som att hoppa i en isvak. Alltså var det vi och kidsen som var i. Nu ska vi snart ta tåget in mot city och så får vi se vad dagen bjuder på :) 

IKEA och Sydney Olympic Park

Publicerad 2012-12-19 09:09:27 i Australien,

Vet ni? Boendesituationen är löst! Så jäkla gött. Och det bästa av allt är att vi får stanna kvar här i nationalparken! Vi gick till receptionen för att försöka avboka de dagrna vi hade bokat och då helt plötsligt så kunde vi stanna här. Det var en trevlig leende man som såg möjligheter istället för en sur kärring som bara ville bli av med folk som tog emot oss idag. Vi som hade skrivit en sur utvärdering av campingplatsen... Vi fick lägga till "Keith is awesome"! Nu har vi istället gått vidare till nästa problem: På vilken fantastisk Sydneyklubb ska vi fira in det nya året? Vi får helt enkelt göra lite research i helgen kanske.
 
När vi kom tillbaka från receptionen fick vi för oss att ta en tur. Vi tänkte först dra till Sydney Olympic Park men efter lite eftertanke kom vi fram till att IKEA låg ju endast 5 min därifrån. Så det blev ju lunch, kaffe, fika och lite mellanmål där. MEN, de hade kolsyra i lingondrickan!? WTF!? Vem är det som är helt retarderad? Jag och Fanny var tvungna att ta en powernap i en av sängarna inne på varuhuset sen efter all mat. Sköööönt! SÅKLART handlade vi på oss lussebullar, pepparkakor och choklad. Därefter körde vi till vårt egentliga mål som var riktigt stort. Åkte upp i ett hotel och kollade utsikten över parken och sen traskade vi runt en liten stund bland alla arenor. Så vi fick en riktigt brabra dag till slut. Förutom nu... Det har börjat blåsa rejält, är ganska kyligt och det ser ut till att bli regn snart. Men vad gör det nu när vi har ett helt lager med svenne-godis i bakluckan?
 
Sydney från hotellets utsiktsbalkong eller vad man ska kalla det.
 
Fanny och en massa namnpinnar. På dessa pinnar stod namnen på alla som var voluntärer under OS.  

Viktigheter på en onsdag

Publicerad 2012-12-19 01:51:49 i Australien,

Letat efter någonstans att bo hela morgonen och det är fruktansvärt tråkigt. Tur att det är molnigt idag så vi inte friteras här ute. Nu har vi kanske fått tag på något men det var först till kvarn vilket innebär att vi kanske måste ha dubbelhyra i två nätter. Förhoppningsvis kan vi avboka det vi bokade men inte betalade igår. Men det är det väl värt. Har ju inte så mycket att välja på. Nu är det bara frågan NÄR vi ska åka för att inte missa chansen. Mycket längre har vi inte kommit idag. 
 
Så här ser kontoret ut idag. Med de fantastiskt fina soptunnorna i bakgrunden, paraplyet i fall om att solen tittar fram och papper överallt. Got to love it. 
 
Grattiskram på namnsdagen till Isak! :D

Sydney

Publicerad 2012-12-18 11:26:18 i Australien,

Hej. Vi vill inte alls blogga idag. Så ni vet. Skittråkigt men det är väl bäst vi skriver några rader ändå. Bara för er. Tog tåget in till stan när vi väl fått tummen ur imorse. Gick och snackade med en tant på infohuset men hon berättade inget vi inte redan visste tyvärr. Kom fram till att vi ska stanna där vi är med bilen för det är nog bäst ändå. Så vi traskade runt på lite sightseeing istället. Operahuset som är finare på google, Sydney harbour bridge, chinatown som inte var någon höjdare, en sväng inom Botanic gardens där vi höll på att bli nermejade av joggare och lite sånt smått och gott. Det bästa var ju ändå när vi hittade topshop och insåg att det fanns tre våningar. Såg en gubbe med Forever 21 påse också och nu har vi kollat google så att det finns. Höhö OM vi ska dit och bli fattigare än vi redan är. När vi kom hem och tänkte förlänga vår vistelse här så SÅKLART har de fullt från söndag och frammåt. Jävla skit. Ursäkta men det sög hårt. Så imorgon så får vi väl hoppas på att han där uppe är med oss när vi ringer runt och ska försöka skaffa något annat. Annars får vi lämna Sydney på söndag och fira jul och nyår i.... the outback kanske? 
Här får ni dagens bilder:
 
 
 
 
 
 
 

Nästan Sydney

Publicerad 2012-12-17 10:04:00 i Australien,

Tuudddeelluuu! Det är kyligt idag, jeansväderkyligt. Men det håller nog inte ni med om. Vi har ännu en gång hamnat i en nationalpark?! Efter att ha besökt ett infohus i Manly, snurrat runt lite i Sydneys utkanter och lyckats undvika alla vägtullarna så bosatte vi oss här. Har betalat för två nätter och hoppas att vi ska kunna hitta något hostel med en parkering som vill ta emot oss innan onsdag. Hoppas! Imorgon tar vi oss in i city på riktigt för att undersöka saken, kände att det inte riktigt var lönt idag. Lokaltrafiken här är under all kritik nämligen. Dyr som katten och typ ingen som åker. I detta land kör man själv helt enkelt. Men vi känner inte riktigt för det. Så nu sitter vi mest och googlar på allt möjligt, laddar allt som går att ladda och huttrar lite när det kommer en lite väl kylig bris. Har fått husdjur på köpet här, massa närgångna papegojor som käkar på ens fötter om man inte passar sig. Men hellre det än iglar!
 
Då vi inte har några andra bilder får ni nöja er med denna från i lördags. 
 

Vi skriver om igår idag

Publicerad 2012-12-17 06:47:17 i Australien,

Idag har vi varit onyttigare än vanligt. Jordnötssmör till frukost, chips till lunch och glass efter det. Imorse körde vi direkt till The Entrance. Jättefint och mysigt ställe! När vi kom fram mitt på dagen var det lite väl varmt tyckte vi så vi tog in på ett köpcenter och.... Japp sådär långt hann vi skriva igår, sen tog batteriet på datorn slut. Alltid så när vi lovat er inlägg! Så nu får vi väl fortsätta; ...kollade affärerna som inte alls var något att hänga i granen. Förutom Aldi som har bäst och billigast utbud av sånt där gott med massa onyttigheter i. Efter att ha tryckt i oss chipspåsen parkerade vi bilen inne i stan istället och gick en runda längs vattnet där. Käkade glass och kollade på Pelican feeding, det var ganska groteskt. Fiskinälvor som sprutade och sådär. Det var roligare när en pelikan retades lite med en fiskmås och åt lite på honom, nära på att han svalde hela haha. Efter denna upplevelse åkte vi till samma rastplats som vi var på i torsdags och laddade för att åka till Sydney. När vi kom dit var väl klockan typ halv 5 och det var så varmt och kvavt att man helst bara ville hoppa i en pool. Inte förrän på natten kom ösregnet och blåsten. 
 
The Entrance, stället heter så för att havet möter sjön där
Sjuuuuukt stora pippisar detta. Men ganska coola.

Hur man roar sig i en nationalpark en lördagskväll

Publicerad 2012-12-16 08:40:18 i Australien,

Vi råkade hamna mitt ute i ingenstans igår utan mottagning så nu kommer äntligen en uppdatering om vad vi har haft för oss:
 
Vi åkte ju till Coves beach igår morse. Tänkte att vi skulle kolla in grottorna men det gick minsann inte förrän tidvattnet hade försvunnnit så vi körde vidare till Morriset istället. Hade läst i nån broschyr att där var marknad. Och det var där också. En stor inomhusmarknad där de endast sålde skit. Riktigt kass. Så vi intog Donken istället för vars en iskaffe. Mycket bättre. Körde sedan till Watagans nationalpark där vi dumt nog bestämde oss för att gå på en liten hike. 850 meter lång one way, det verkade ju inte så farligt. Vi snörade på oss gympadojjorna, sprutade på det sista myggsprayet och gav oss iväg. Men det gick rakt ner... Och sen rakt upp igen. AJ. Möra små ben idag, tur vi övar inför Blue Mountains. Men det var ändå en fin walk (förutom den delen då Hanna fick en igel på benet) för den ledde till ett jättemysigt vattenfall. Vi satt där och filosoferade ett tag och bara kollade på fallet. Tillbaka vid bilen bestämde vi oss för att göra det man brukar på lördagar. Dricka en massa vin och dansa. Så det gjorde vi. Det är helt perfekt egentligen, man stör ju ingen där ute och att bo i en skog har aldrig varit så roligt. Vet egentligen inte om man kan kalla det vi drack för vin, det är mer som illasmakande billig saft. Men det fungerade höhö. Vi blev vettskrämda av flera fireflies också. Flyga runt sådär och blinka så vi tror det är vildhundar.. INTE OKEJ.  
 
 
Käkade lustiga ägg till lunch. Lunch har förresten råkat bli vid 15-tiden numera för oss. Sådär bra kanske.
 
 
Där vi parkerade bilen hade även några aussiekillar en barbie och när vi sedan kom tillbaka från vår vandring hade de skrivit meddelande till oss med barbie-sås.. Jaja en får väl tacka då, eller ? :S 
 
Ni ska få fler bilder i inlägget som kommer om en liten stund. Maten blev precis klar här så vi tar en paus från bloggen. 

Smör på mackan

Publicerad 2012-12-14 23:49:08 i Australien,

Vi har haft en pangmorgon idag. Började med att hoppa i poolen och simma en stund, in i den varma duschen och nu har vi precis ätit lyxfrukost också.Vi gjorde ju biffar igår så vi fick både ägg, biffar och smör på mackan, fantastiskt. Bara det att vi ätit så länge att vi har så bråttom att det inte är klokt! Vi ska kanske till beach caves idag. får se var vi hamnar. Måste springa nu, bloggar mer sen. 

50 graders skillnad

Publicerad 2012-12-14 06:29:07 i Australien,

Hej på er. Nu är vi nästan färdigtvättade. Bara det sista som ska torka vilket inte kommer bli något större problem då det blåser rejält numera. Har tagit in på camping, en riktigt fin en dessutom. Tror vi råkade få lite "rabatt" av tjejen i receptionen. De tar nämligen mer betalt om man är fler än 2 pers men hon missade nog att vi var 3 trots att vi stod alla tre framför henne. Men det tackar vi för. Finns en lagom stor pool här som vi jäst vid under tiden tvätten har torkat. Rätt härligt. Ska snart gå in till city, som för övrigt är Swansea och handla maud. Blir pannbiff ikväll tror jag!
 
Glömde berätta för er att vi såg en bilolycka igår. Det var riktigt hemskt. Vi stod för rött ljus och skulle svänga vänster. Längre fram i korsningen måste en bil ha kört mot rött då den smällde rakt in i förarsidan på den andra bilen så dörren flög av. Usch. Ni kan tro vi tog det försiktigt i korsningarna sen!
 
Vi har en sak till att berätta. Imorse när vi ätit frukost fick vi besök av en härlig svart OOOORM som slingrade sig fram brevid bilen. Sviiiiiiincoolt! :D
Igår på stranden som vi hade helt för oss själva
  Man måste ju göra reklam
 
 

Lusse lelle

Publicerad 2012-12-13 11:11:49 i Australien,

Det där med att tvätten skulle vara vårt minsta problem var ju kanske inte riktigt rätt. Har varit inne i Belmont och letade och frågade men vi hittade inget. Efter mycket om och men och lite handlande så körde vi till Swansea. Där fanns en men den var stängd. Då hade klockan helt plötsligt blivit 16.00. Körde till stranden istället. Bästa tiden för stranden om man ska överleva utan att bada. Stannade någon timme eller så och sedan hade vi en bit ner hit till Gosford där vi har stannat för natten. Tvätta får vi väl göra imorgon och Sydney skiter vi i denna helgen har vi nog kommit fram till. Lär ju ha tillräckligt med tid för att utforska staden ändå. Antagligen lite för mycket med. Nu dör lille datorn snart så vi återkommer imorgon med bilder och sånt. Ät en eller trehundra lussebullar för oss med. 

Trouble in paradise

Publicerad 2012-12-13 01:14:40 i Australien,

Morrn.
Vi har lite diskussioner och en massa googlande denna morgon. Tanken är ju att vi ska åka till Sydney vilken dag som helst nu. Men vi är ju lika ovetande och oförberedda som vanligt så vi får nog ta i tu med lite sånt idag. Först har vi försökt ta reda på om GPS:en kan ta oss runt vägtullarna i Sydney. Vi kan omöjligt åka igenom en tull eftersom de kommer ta bild och skicka faktura. Aningens jobbigt eftersom den i så fall kommer skickas till någonstans där vi absolut inte är och absolut inte kommer få någon eftersom vi inte har någon adress eller brevlåda. Vi har ju redan provat det där med att nästan få böter så vi tänkte vi skulle låta bli det. Vi får helt enkelt hoppas att vår gps leder oss rätt för en gångs skull. Nästa projekt är ju att ha någonstans att ta vägen i Sydney. Helst av allt vill vi ju ställa oss på ett hostel men det verkar aningens omöjligt. Jul och nyår + en bil liksom.. Vi får väl ringa lite samtal och göra lite besök antagligen. 
 
Idag ska vi försöka tvätta också. Var vi ska göra detta har vi inte kommit fram till än. Men det är väl det minsta problemet idag. Nu börjar sambosarna packa ihop så det är väl bästa att jag också sätter fart. Hoppas att batteriet räcker till ett inlägg ikväll också. 

Vin, smelly cheese, glass och choklad

Publicerad 2012-12-12 09:53:47 i Australien,

Vi har haft det rätt bra idag kan jag berätta. Har ätit mer smakprov idag än vi någonsin gjort i våra liv. Började med att skaffa oss en liten karta och första stoppet blev Hunter valley gardens. Var aldrig inne i självaste trädgården för ingen av oss pallade lägga $17 för att kolla på lite blomster. Men det fanns ju butiker och sånt kul. Fick smaka choklad och godis från English lolly shop. Nästa stopp blev en ostaffär som var skitdålig. Sen blev det vinprovning på en terass med utsikt över vinrankorna. 10 olika sorter fick vi prova, smaskigt. Åt lite lunch och till efterrätt så köpte vi god men dyr glass på en godisbutik. Blev riktigt mätta men det hindrade ju inte oss från att smaka lite mer. Kollade lite mer vin och fick smaka på inte mindre än vår egna Kronprinsessas favoritdessertvin. När tusan hon valt ut detta framgick inte men fin bild på henne hade de i alla fall. Gott så in i vassen var det med. Nästa gård var ju ännu en chokladbutik. Mumsade i oss lite och sen drog vi till en bättre ostbutik. Fick smaka bröd, oliver och goda ostar. Egentligen hade vi inte behövt äta lunch.
 
Nu är vi någonstans i närheten av allt detta under några träd och har parkerat för natten. Imorgon hoppas vi på ännu en dag med solsken så vi kan åka till stranden en sväng. 
 
Jesus var också med. Fin utsikt hade han 
Daniel predikar :D
 
 
 
 
provsmakning

Flyg fula fluga flyg och den fula flugan flög

Publicerad 2012-12-11 23:45:32 i Australien,

Tjatja. Nu sitter vi här och har det lite stirrigt igen... Som vanligt när det gäller oss och passa tider. Jaja. Här är fem miljoner flugor som är ettriga men slöa. Man kan döda dem rätt lätt tack och lov, hade varit lite trevligare om vi hade haft en flugsmälla att slå med istället för näven. Idag ska vi förhoppningsvis få smaka lite vin kanske, eller i alla fall få titta på flaskor och druvor och sånt intressant. Vi har som vanligt inga planer utan vi kör bara så får vi väl se var vi hamnar. Här är lite roligare att köra/åka än på motorvägen åtminstone. 
 
Sov gott (någon själ kanske fortfarande är vaken), god morgon och ha en bra dag. Berättelse om vår dag kommer senare!
 
 

Newcastle

Publicerad 2012-12-11 12:11:53 i Australien,

Körde in till Newcastle imorse. Vi tog först sovmorgon såklart. Man vill ju inte direkt gå upp när det regnar så vi väntade helt enkelt tills det hade slutat. Nästan i alla fall. Efter 5 minuter i Newcastle centrum insåg vi att det SÖG big time. Åh ännu en möghåla i mängden. Besvikelse var det och vi gick till turistinfon för att se om det verkligen inte fanns något bättre i närheten. En jättetrevlig gubbe som aldrig slutade prata gav oss på tok för mycket broschyrer. Vi tackade och tog emot dem och körde till närmaste Donken (allt i stan såg ju svintråkigt ut) och läste igenom alla. Gick över gatan och fyllde på matförrådet och körde vidare. Nu är vi i Hunter Valley bland alla vinodlingarna. Blev ganska sent innan vi kom hit så vi har inte hunnit se mycket än, men det är ju first thing in the morning typ. Fick ta in på ett sånt där ställe som man får betala för inatt.. Jobbigt för plånboken att behöva duscha, fylla på vatten och ladda prylarna. Alltså gör vi inte detta särskilt ofta. Duschar alltså. Totalt överskattat, det regnar ju hela tiden ändå? 
 
Vi brukar se barnsliga ut men denna bilden tar nog priset! Som grädde på moset så är detta den enda bilden vi har tagit idag. Om någon där hemma känner att ni vill ta planet hit och bli vår personliga fotograf så är det helt OK med oss. Hen får dock köpa en egen bil för hen får inte plats i Mange.

Långbyxor och tjocktröja

Publicerad 2012-12-10 11:54:07 i Australien,

Howdy.
Ja alltså den där stormen som skulle anfalla oss blev det ju inget av. Idag har det dock öst ner hela dagen, blåst och varit kallt. Endast 18 grader. Körde till Newcastle och skulle gå in på turistinfot. När vi väl kommer fram har de stängt. Alltså raka vägen till första bästa varma kaffe. Kunde i princip inte vistas utomhus idag så vi intog biosalongen istället. Åt popcorn så vi mådde illa (detta var även dagens lunch haha). Såg Pitch perfect som var riktigt trevlig. Daniel såg på Skyfall och även han var nöjd med filmen. När vi kom ut från bion stötte vi på ett litet problem dock. Salongerna är nämligen alltid inne på ett köpcentrum och vi hade parkerat bilen på första bästa platsen såklart. De hade dock stängt ner allting utom just bion när vi kom ut. Gick ett antal rundor innan vi till slut fick fråga en vakt hur vi skulle hitta rätt. Han släppte igenom oss genom alla avspärrningarna och förklarade i en rasande fart vart vi skulle gå. Jaja sa vi och gick...Vilse. Igen. Vi kom ju fram till sist i alla fall. Något pinsamt bara. Nu är vi på samma ställe som igår fast på andra sidan vägen liksom. Hoppas att det inte ska regna mera från och med nu. Allt här inne är fuktigt och härligt nu. Vi hoppas att vi kan se Newcastle imorgon och inte bara deras shoppingcenter
Sorry sorry (på norrländska för det blir mycket roligare så) men fula miner är ju vår specialitet. Fast vi vet att ni inte gillar det. 
Är det inget solsken ute så kan man ju alltid inta parasollerna inomhus istället. Här låg vi och väntade på Danne och fick höra Jingle bells på köpet.
 

Stormvarning...

Publicerad 2012-12-09 09:38:41 i Australien,

TJA. Ligger inne bilen och håller oss undan regnet och blåsten. Det är stormvarning här i krokarna runt Newcastle just där vi råkar befinna oss. Vi är på en rastplats en liten bit utanför Newcastle, vet inte vad det heter faktiskt. Det ligger precis bredvid motorvägen i alla fall. Idag har vi kört, kört och kört lite till. Det finns inte så roliga ställen att checka in längs kusten här i New South Wales. Tog ett stopp på ett shoppingcenter någonstans för att köpa bröd och sen stannade vi vid en strand och käkade lunch också. Blåste lite väl mycket för att det skulle vara skönt att sitta där så vi drog ganska snabbt igen. Sista stoppet blev vid bukten Port Stephens. Där besökte vi den talande/hissmusiksspelande toaletten och fick oss ett gott skratt. 
 
Luuuuuunch
"Små" pelikaner vid Port Stephens
Såhär har det sett ut idag. Och igår. Och dagen innan igår. Ja ni fattar. Såhär ser det oftast ut när vi kör. Svintråkigt. 
 

2:a advent eller dagen innan Nobeldagen

Publicerad 2012-12-08 23:29:49 i Australien,

Goooood morgon. Vi har alldeles nyss ätit frukost och dagens samtalsämne var Nobelmiddag. Fy vad vi är glada för att vi slipper sitta där och inte kunna springa på toa. Stackars kungligheter och andra dödliga. Anyways... Om en halvtimme måste vi checka ut och lämna campingen så det får vi väl se till att göra. Var ju bara tvungen att blogga först. Än så länge har vi inga direkta planer, vi vet bara att vi ska kolla vad Port macblablbabla har att erbjuda och sen blir det nog någon gratiscamping någonstans. Måste försöka spara lite pengar innan vi kommer till Sydney som kommer bli lite dyrare än vi är vana vid. 
 
Jaja, hörs ikväll! :)

Luktinlägg

Publicerad 2012-12-08 13:37:00 i Australien,

Vet minsann att det sitter folk där hemma i stugorna och undrar över så kallade landslukter. Tänkte vi skulle ägna ett inlägg åt detta viktiga ämne. Vi har nämligen väldiga disskussioner varje gång vi kommer till ett nytt land om vad det luktar. Vi kan ta Bali som exempel. Balis lukt är ris och rökelse. Australien däremot är ett land som är lite som Sverige. Det luktar ganska neutralt förutom när man råkar komma för nära komposttoaletter, kohagar eller regnskog. Inte för att vi har regnskog i Sverige men ni fattar. Den mest beskrivande doften av Aussieland är nog ändå eucalyptus.
 
Detta måste vara ett av våra mest spännande inlägg haha. Ha en fin dag så hörs vi imorgon! :)
 

Absolut ingenting viktigt

Publicerad 2012-12-08 10:30:51 i Australien,

Väderleksrapporten enligt Ystads allehanda : 

Prognosen för helgen innehåller både moln, sol och snö.

Haha det är till och med så att jag också kan bli meteorolog på den tidningen. Love it. De kan ju knappast ha så mycket fel i alla fall. Något av det blir det ju alltid. Vi har fortfarande inte lyft arslena från köket.. Kolsvart här nu och det börjar bli kallt på riktigt. Fast vi gnäller så fort det är under 25. Vi får nog vänja oss fort som tusan eftersom vi kör längre bort från värmen för varje dag. Ni borde förresten hålla utkik lagom till eftermiddagskaffet idag för då kommer ännu ett sånt här flummigt inlägg. Enjoy!

 
 

Port Macnånting

Publicerad 2012-12-08 08:10:41 i Australien,

Tjenahejsan. Nu är vi tillbaka igen och har fått lite ström till lådan här. Sitter i ett ganska äckligt kombinerat kök och tvrum på en camping i Port Macquarie. Ja uttala och stava till det om ni kan, jag tog hjälp av google... I alla fall. Kom hit för ungefär 1 timmes sen och har sen dess inte gjort ett dugg. Ska alldeles strax börja laga mat på den fantastiska spisen som till och med har en ugn, hör och häpna! 
 
Efter att ha sprungit över motorvägen en sista gång imorse hoppade vi in i bilen och körde mot Coffs Harbour. Traskade runt i hamnen där och ut på en liten ö kallad Muttonbird island som kan jämföras grovt med Ales stenar fast utan stenar. Det blåste alltså som fan och det var trevlig utsikt. Därefter tog vi oss vidare till en rastplats i Uranga där vi käkade lunch. Sen blev det raka spåret ner hit. Har varit bilväder idag också, regn och lite åska. Men vi ska ju inte klaga direkt...
 
Muttonbird island, Muttonbird är för övrigt en pippi som liknar fiskmåsen. Grå i färgen dock och fluffy och ullig som ett får (=mutton) i tidig ålder.
Coffs Harbour från ön.
Äcklig ödla. Eller orm med ben om ni hellre vill det
 
Någon pippifågel.
 
Sådär kan det se ut när vi blir lite väl uttråkade, dvs. när vi åkt bil i mer än en timme eller när sångstunden tagit slut. Fast sångstunden tar aldrig riktigt slut, det blir mer små pauser då och då. Vi har sjungit nästan konstant i 2 dagar. Stackars Daniels öron ibland. Som idag när vi sjöng "Snälla, snälla" t.ex. 

Yamba och Arrawarra

Publicerad 2012-12-07 09:12:32 i Australien,

Vi har mest suttit i bilen idag. Åkte först till ett litet samhället kallat Yamba, men där hittade vi ingenting trevligt förutom Donken. Det var en hel evighet sen vi var på Donken, typ två hela veckor! Så det fick ju bli det vanliga där - vars en iskaffe. Det enda vettiga de erbjuder. Sedan körde vi mot det som typ var dagens mål; Spot x som är ett litetlitet ställe i Arrawarra där man kan gå på surfskola m.m. Var mest där för att se om det var något för oss och efter att ha diskuterat ett tag fram och tillbaka kom vi fram till att ca 3000 SEK för 3 dagar var lite väl mycket för oss just nu. Som tur är kan man ju ta lektioner/hyra surfbrädor längs hela kusten så någon gång ska vi nog kunna testa på det. I Sydney kanske? Nu sitter vi, ännu en kväll, på en rastplats precis bredvid motorvägen. För att gå på toa måste man springa över motorvägen, liiiiite ångest varje gång. Men än så länge har vi klarat oss. 
 
Några bilder idag?? undrar ni nu. Som svar på er fråga: nej... kameran hoppade inte självmant ur väskan idag heller...

Bilväder

Publicerad 2012-12-07 00:57:03 i Australien,

Fredag igen? Fattar inte var tiden tar vägen.. Vi har haft Mange i 8 veckor nu och vi är inne på vår 11:e vecka. Kan inte förstå det!
Här har det duggregnat lite hela morgonen och lite småruggigt är det med. Fast vi ska ju inte klaga egentligen, har ju fortfarande shortsen på. Har sovit i evigheter och nu ska vi snart köra iväg. Det kan bli lite vad som helst idag. Stannar lite där vi känner för det som vanligt. Vi har ett mål i alla fall men det är nog två timmar dit. Mer om det senare, tänkte bara göra en snabb uppdatering så ni har något att kolla på till morgonkaffet. Det kan ju inte vara sämre än ystads allehanda ändå eller? ;)  

How to make cocaine cookies

Publicerad 2012-12-06 09:38:01 i Australien,

Tjena.
Vi har haft fullt upp idag kan man säga! Nu vilar vi ut oss på en rastplats, amazing.. Vi började som sagt dagen med att köra den slingriga lilla vägen, med fantastisk utsikt, till Nimbin. Väl framme och parkerade hann vi gå 5-10 meter innan vi fick första erbjudandet om sånt som man blir en jättekul typ utav. Har sagt nej tack ungefär 10 gånger idag. Befann oss då ute på gatan i max en halvtimme. Men fantastiskt vilket urval vi hade att välja på haha. Tog en kaffe (utan droger) och bara kollade på alla freaks. Gick in i helkonstiga butiker och har även fått oss en hel lektion om alla möjliga typer av lagliga droger på örter. Även hur man gör cookies som rubriken lyder. Riktigt intressant faktiskt! Stannade inte så länge utan åkte vidare mot Ballina som visade sig vara en ganska fin stad/håla. Gick runt stan och såg jättemaneter, pelikaner som vanligt och lite minimarknad på det. Inte så tokigt!
 
Man får välja själv youth club eller aged care.
Här hängde vi ett tag 
 I väntan på äkta kaffe (inte ofta man får det) och smoothie
Blue jellyfish!
 
 
Hanna har hål i benet på den här bilden, very mysko!
Nu ska vi fundera ut vad tusan vi ska göra imorgon.. Hajpo :)

Slöveckan i hängmattan är nu över

Publicerad 2012-12-05 09:32:27 i Australien,

Goddagens. Nu är vi redo att blogga. Inte för att vi har något vettigt att skriva idag heller, men imorgon händer det grejer. Då lämnar vi Byron Bay och tar en tripp till Nimbin som verkar kunna jämföras med Christiania. Spännande va? Har handlat på oss massvis av burkar, fyllt på alla vattendunkarna och städat bilen. Den tenderar att fyllas på med mög när man inte kör... Vi är i alla fall redo att åka efter denna slappa vecka. Har chillat i hängmattan idag, pratat framtidsplaner och annat skoj. Vi har lite idéer kan ni tro! Inget vi pratar högt om dock haha. Daniel har varit en vända nere om på stranden.
 
Bild har vi lovat och bild får ni. Här ligger vi i hängmattan och äter riskakor och jag tänkte ta en fin liten bild på Forsan. Och så sätter hon riskaka i halsen preciiiis när jag tar bilden, oddsen!?
 

Precis som det brukar vara

Publicerad 2012-12-04 07:03:01 i Australien,

Halihalå, vi har lika mycket intresasnt att skriva som vanligt. Har jäst på stranden idag igen. Börjar bli lagom bruna nu (Y) Fast det är aningensaningens för varmt på stranden ibland, tur vattnet är så kyligt så man kan svalka ner sig med jämna mellanrum. Någon blogginspiration fick vi inte igår. Vi hade annat för oss. T.ex. så satt vi inne i sällskapsrummet och spelade kort i 3 h. Det regnade nästan hela kvällen så det passade fint med kortspel. 
 
Några bilder har vi som vanligt inte tagit, vi är för jäkla dåliga på det. Imorgon lovar vi dyrt och heligt att det ska komma upp någon trevig bild! Nu ska vi laga mat innan ruschen i köket som börjar 18.30, att laga mat då är ett rent helvete. Hörs imorgon om vi inte slår på stort med ett kvällsinlägg. Ha det gött :) 

Bosses

Publicerad 2012-12-03 06:12:57 i Australien,

Haj
Vädret är kasst här idag. Eller inte egentligen men solen skiner ju inte?! Galet. Annars har vi varit lika produktiva som vanligt idag, visst är det fantastiskt? Vi väntar helt enkelt på bättre tider. Som innehåller mindre snor och hosta och mer jobb. Gungat lite i hängmattan, druckit kaffe, handlat, pratat en massa strunt och sånt viktigt har vi gjort. Daniel har fyllt på olja på bilen vad vi vet. 
Har hört att ni fått snö där hemma hahaha. Nä förlåt. Ska inte retas med er allt för mycket. Vi har absolut inget mer intressant eller ointressant för den delen att skriva nu. Man kan ju alltid hoppas på att lite inspiration kommer till oss senare idag. 

Marknadssöndag

Publicerad 2012-12-02 05:41:44 i Australien,

Glad första advent på er! Vi har minsann också varit på en typ av julskyltning. Fast kan nog mer beskrivas som Kiviks marknad, men mindre. Mysigt i alla fall. Och man hittar sååååå mycket man vill ta med sig hem och som man vill stoppa i munnen haha. Blev ett litet besök på Rosa Bella efteråt för en mumsig smoothie och nu är vi tillbaka på hostelet och tar det lugnt. Förkylningarna vill inte släppa så vi är ganska sega. Då är detta ställe helt perfekt med alla hängmattor att ligga i! Just nu pågår även Christmastree decoration där inne, ska bli spännande att se det när det väl är klart.
 
Byron Bay Market
Dagens kompis; Sture. Bättre än våra tyska grannar!

December?!

Publicerad 2012-12-01 10:19:01 i Australien,

Vi har blivit skadade. Nu när man äter nutella med sked kan man ju aldrig få för sig att ha det på en torr macka längre. Dagens visdomsord fick ni där. Vi sitter och blir uppätna som vanligt. Uppätna av myggen och uppätna pga alla chibbar och annat mög vi tryckt i oss. Fast det kunde ju varit värre. Vi har inte gjort något speciellt idag. Jag och Fanny drog oss ner till stranden och blev totalt nerblåsta med sand. Mysigt! Badade av oss det värsta i poolen sen när vi kom hem. Träffade på Batman i mataffären, inte varje dag det händer. Daniel däremot stannade på hostelet och chillade. Har minst sagt lugna och sköna dagar här. Kanske ska ta och fota lite imorgon så vi har något att lägga ut här.. Tänk om vi inte hade haft bloggen, då hade det inte blivit många bilder tagna av våra dagar. 
 
Ha en trevlig lördag!
 
 

Bättre sent än aldrig

Publicerad 2012-12-01 00:42:39 i Australien,

Tjeeeeena, nu funkar vårt förbannade internet igen. Äntligen. Vi försökte få det att funka flera gånger igår men icke. Som vi sa så drog vi till beachen. Men det var alldeles för varmt och för stekigt. Så efter några dopp i havet, Hanna lyckades även få en skymt av en dolfiiiin en gång, så blev det smoothie och glass på ett meeeegamysigt litet ställe kallat Bella rosa. Satt där ett bra tag och bara njöt och tjötade. Samtidigt gick Daniel till nån fyr en bit bort och kollade. På kvällen hade vi fredagsmys på vårt sätt med en grymt god sallad. Det är lyx här kan ni tro, en maträtt utan pasta eller ris. YUM! Gick ut till bilen och plockade fram vår 4,4 liters dunk med huvudvärksvin och bjöd in oss till våra tyska grannar. Trevlig ikväll.
 
Idag har vi lite sjukstuga här, förkylningarna har tagit över. Men vi ska inte klaga. Nu har vi en bra anledning att jäsa på stranden ännu en dag. Annars har vi inget inplanerat, vi gråter bara en skvätt över att vi missar Greveholm idag... Snyft :( Någon vänlig själ som kan berätta för oss hur fantastisk den är på en skala? Skulle uppskattas något enormt! 
Varje morgon kan man gå på yogapass här, ser ju riktigt... spännande ut. Eller? :P
Mysiga hängmattor, de tenderar dock alltid till att vara upptagna..
Glassssssss
 
STOOOOORT GRATTIS TILL BÄSTASTE MAMI KARIN IDAG, PUSS OCH HÅLL DIG INNE PÅ SKYPEN! ♥

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela