Halvvägs

Publicerad 2015-10-31 09:28:36 i Nya Zeeland,

Igår bjöd vi hem lite vänner hem till oss och åt massa mat. Kath gjorde koreanskt, Lyllar hade med sig en kaka till efterrätt och vi stod självfallet för köttbullar med mos och lingonsylt. Lingonsylten blev väldigt uppskattad! Men, det är ju sånna kvällar man önskar att man inte hade telefon, tejp, skruvmejslar osv i diskmaskinen. Kändes som vi diskade väldigt länge. Kände oss dessutom mer svenniga än själva lingonsyltsburken när det kändes jobbigt att gästerna traskade runt med skorna i lägenheten. Anyways, när klockan var runt 12 gick vi och dansade häcken av oss på zeus. Bra kväll helt enkelt och ett litet firande för att vi nu är precis halvvägs genom exams! Vi tog faktiskt en del bilder igår men tyvärr icke med vår kamera så de kommer nog upp senare i veckan. 
Dagen idag har bestått av lite häng på stan, lite plugg och nu ligger vi utslagna i soffan. 
 

Accounting hit och accounting dit

Publicerad 2015-10-29 06:14:54 i Nya Zeeland,

Hoj små hästapollar,
Tänker inte ens förklara lite vad vi gjort de senaste dagarna, antar att ni kan fantisera ut det själva ändå. Vi gör nästan saker hela tiden ändå dock. Igår gick vi nästan till bastun, idag gick vi nästan till banken och imorse städade vi nästan hela lägenheten. Rätt bra gjort va? Skämt åsido. Vi lever på de små sociala medier och kak och matpauser vi tar mellan varven och de små skrattattackerna vi alla får ibland. Igår kväll fick vi dock nog och drog på oss gympadojjorna och tog en promenad. OMG. Vi hittade finaste villaområdet vi någonsin skådat. Jag lovar att folk stod inne i husen och tänkte "vad fan är det för loonies som går där och spanar in i alla trädgårdar och pekar på husen, nu får vi tipsa grannarna om att det är tjuvar i området". Vi blev HELT sålda, typ lyriska över vad vi såg. Parnell är ett fint område. Det är därför vi alltid säger att vi bor i Parnell... trots att vi tekniskt sätt bor i City precis utanför gränsen till Parnell haha. 
 
 
 
 
 
Ibland gillar vi Auckland extra mycket. Igår var en sån kväll.

Juklapp, konsert och finals

Publicerad 2015-10-26 01:37:56 i Nya Zeeland,

Man blir helt knäpp i huvudet av att plugga till finals. När kaffe är det vackraste ordet man möjligtvis kan höra så har det definitivt stigit en åt huvet. Snart snart snart är det över. Bara eh.. två veckor kvar. Eftersom vi bara sitter på häcken och studar, äter och sover så har vi ont om saker att berätta.
Fast, i morse fick vi ännu ett liten infall och nu ska vi plötsligt gå på konsert den 10/11! Nedrans så skojigt! Vi bor i princip bredvid arenan och vi har velat se Mumford & sons så himla länge så det gick ju inte att låta bli (intalar oss att man kan se det som en tidig julklapp från oss själva hehe). 
Dags att gå till gymmet och rensa skallen nu....
 
Sayonara peeps!
 

Städmani och andra skogstokiga saker

Publicerad 2015-10-24 10:46:12 i Nya Zeeland,

Tjo!
Jag vet inte vad som flugit i oss men kl 21.00 en lördagskväll började vi alla helt plötsligt storstäda. Ja, ni hör ju själva hur galet det låter. Jag är bannemig i chocktillstånd! Men för att citera fröken Forsell "oj lägenheten har inte varit såhär fin på flera år..." Det till och med doftar gott!
Som vi skrev tidigare i veckan så spenderar vi helgen på biblioteket. 7h igår och 6h idag och vi har ett rum bokat för 6h imorgon också. Att vi sen kanske aktivt pluggar en tredjedel av den tiden spelar mindre roll (eller....!?). Idag gick det dessutom ännu segare då vi råkade hamna på hemmafest i en sjukt najsig lägenhet med ännu bättre utsikt igår kväll. Badrummet var så stort så vi dreglade typ. Konstaterade av någon sjuk anledning även att vi båda lätt fick plats i badkaret och har dessutom bilder på det lilla äventyret av någon ännu sjukare anledning (alltså vi badade inte). Under gårdagen tänkte vi att vi nog ändå skulle ta en lugn helg då vi faktiskt behöver plugga, men sen fick vi inbjudan och kunde ju bara inte tacka nej hehe. Så vi kastade snabbt på oss vars sin klänning och bytte Nikes mot ballerinas. Det blev vin och trevligt sällskap och en relativt tidigt kväll ändå tro det eller ej! 

Fredagskänsla på en torsdag

Publicerad 2015-10-22 10:00:55 i Nya Zeeland,

Tjenna,
Vi har käkat en riktigt dundermiddag ikväll. Sådär en torsdag liksom, fint ska det va! Man får ju faktiskt unna sig en liiiten belöning när alla lektionerna för vårt första år på uni är avklarade. Jag, och resten av klassen så klart, fick dessutom en hel bricka med ost och salami plus ett glas champagne till lunch och som avslutning på restaurangkursen, ännu en fördel med att plugga hospitality hehe.  Det känns för övrigt HELT crazy bananas att vi redan spenderat det första av våra tre år här. Vi kom ju nyss hit!? Slappna av helt kan vi ju dock inte göra men det ska vi icke tjata om nu. Fiona duschar, Forsan skriver om sin konfliktstil (279 ord nu, heja heja) och jag målar (äntligen!!!) naglarna. 12 veckor utan nagellack är på tok för länge. Om ni undrar dvs. Nu ska vi fortsätta skråla till en gammal dänga av John Legend, ha en förträfflig torsdag kära ni!

Tickets, our favourite word

Publicerad 2015-10-20 09:36:23 i Nya Zeeland,

Haj,
Igår bokade vi äntligen flygbiljetter tillbaka till Auckland. Är lite besvikna för vi hade ju planerat att vi skulle åka till Taipei och nu blir det icke så. Sunkdyra biljetter som trots priset inte var bra flygningar. Det får helt enkelt vänta till en annan gång. Men helt nere är vi inte, för vi lyckades hitta bra biljetter till Singapore istället. Så i februari bär det av tillbaka igen med tre hela dagar i fantastiska Singis!
Annars är det fullt upp för tillfället. Sista veckan innan tentaperioden börjar och vi har tänkt köra all in. Så har bokat rum i biblioteket för i princip hela helgen. Idag har vi som vanligt hängt på uni, sista avslutande lektionerna som oftast inte ger sådär underbart mycket ny info men som ändå är nödvändiga. Fick ett infall i eftermiddags och gjorde cornflakeskakor. Vi fick liksom googla på vad som fanns hemma och sen köra på det, Countdown ligger ju faktiskt hela 7 minuter bort...
Fannys vackra skapelser. Jag är en så kallad nöjd inneboende, medan Fiona är mindre imponerad. 

Tjosan

Publicerad 2015-10-18 11:50:25 i Nya Zeeland,

Hola,
Antar att ni kan gissa hur vi mår idag? Jodå. Trötta och lite småbakis precis som det ska vara på söndagar. Igår kväll hamnade vi på karaoke (igen haha... paus nu for sure). Tyvärr har personalen på alla karaokeställena väldigt tråkig attityd och fula försäljningsmetoder. Efter ett stopp hos food trucken på vägen hem eftersom maten på stället var apäcklig så blev det samling runt köksbordet här hemma. Vi spelade drickspel och hade det allmänt trevlig innan vi tog oss till Zeus för ännu en omgång på dansgolvet där. Blev ännu en trevlig kväll med våra friends, till och med Fiona hängde med oss för en gångs skull! 
Kan räknas som en av de sämsta bilderna i denna bloggs historia MEN här är food trucken vi stannade vid och som gör grymma burgare! 

Vi hade en gång en budget. Men det var för längesen.

Publicerad 2015-10-17 04:33:10 i Nya Zeeland,

Hej,
Vi har haft noll blogglust de senaste dagarna. Det har varit huvudvärksväder i flera dagar nu. Fast vi har hållt oss ganska sysselsatta ändå får man nog säga. Torsdagen bestod av en lång fancy japansk lunch med en hög vänner för min del. Hanna hängde i skolan och drack tequila och drinkar med sin bae-lärare haha. Fin dag ändå alltså. Igår hängde vi lite på gymmet och sen gick vi upp och åt jordgubbar och pluggade lite. Nu har vi precis shoppat upp hela vårt överskott vi hade från CSN på nellys rea. Inte mindre än fyra par skor slank ner i varukorgen. Nedrans bruna bananer också. Vi hade ju en månadsbudget liksom. Men vi övertalar oss att det är okej då vi ändå försökt limma ihop skorna vi har nu.
Här ser ni drinkbordet en torsdagslunch i skolan. The perks of hospitality management ;) 

En helt vanlig onsdag

Publicerad 2015-10-14 11:47:36 i Nya Zeeland,

Halloj,
Vi sitter och äter scones som Hanna tagit med hem från skolan till kvällsmat. Veckans alla prov är nu avklarade, vilket känns gött. Vi har snart gjort näst sista veckan med lektioner för detta året, känns ju helt galet faktiskt. Annars har det inte hänt allt för mycket denna dag. Gick till affären men kom tillbaka med endast hälften av allt då alla hyllor va nästan tomma, hade tur och fick tag i det sista brödet i alla fall. Blir nog asian supermarket imorgon för att inhandla resten.
En bild från idag när vi tog hållet genom stan hem från skolan istället för det där tråkiga vanliga hållet genom parken och alla dessa himlans trappor. Har nämligen hängt på gymmet en del i veckan och har träningsvärk... isch.
Och så tre bilder från förra helgen när Hannilainen var på stranden i Piha.
 
 

Zeus

Publicerad 2015-10-11 03:09:10 i Nya Zeeland,

Hej från två som precis ätit frukost kl 13.45..
Igår fick vi besök av Morgan och Shri. Lagom till mitt i natten drog vi ut och hamnade på Zeus! Zeus är en asiatisk klubb och vi hade aldrig varit där förut. Har dock fått höra av många av våra vänner att det är grymt. Jodåååee så atteeee.. Satan i gatan vad vi dansade! Det var stört, vi blev helt genomsvettiga allihopa och Shri var nöjd som få då det fanns en scen som han kunde gå loss på haha. Träffade även på fler vänner där och dansade tills vi verkligen inte orkade mer. Kan säga att nattamaten har aldrig suttit bättre. Morgan skrev i morse att han inte kom upp ur sängen pga all träningsverk i benen haha. Nu ska vi gå och handla, plugga lite och sen bara jäsa hemma. 
Vi och Shri : )
Det är ju en självklarhet att när stället heter Zeus, så har man en toa i guld av en mans överkropp
Lite svårt att ta bild, men hoppas ni ser vad det föreställer iaf ;)

Sparris och sånt gott

Publicerad 2015-10-09 10:34:32 i Nya Zeeland,

Vi har haft ännu en guttedag. Tog på oss träningskläderna i morse och tog rundan till skolan för att lämna in en uppsats och sedan fortsatte vi till Ponsonby. När vi kom hem igen packade vi picknickmat och en filt och gick till doimain. Sedan låg vi där och bara jäste. Nu ikväll har vi lagat en massa mat för ett äkta fredagsmys. Nz-sparris, marinerad kyckling, vitlöksbröd och kumara, potatis och morötter i ugnen. Och så lite rödvin till det. Fint som snus. Lagom till vi stod och diskade gick brandlarmet i hela byggnaden. Inte mindre än sex brandbilar och full action. Det verkade inte ha hänt något allvarligt i alla fall. Nu är vi inne igen och ska sätta igång en film och kränga lite godis. 
 
 
 

Ärlighet varar längst

Publicerad 2015-10-07 03:01:41 i Nya Zeeland,

När Fiona såg mig i morse (innan jag ens hunnit dricka kaffe...) kläcker hon ur sig:
- AYooo! Har du haft mardrömmar?
- Näe... vadådå?
- Nähä. Du ser förjävlig ut.
Det händer ganska ofta att hon är brutalt ärlig. Som tur är så gillar vi det, skrattar åt det och dricker en extra kopp kaffe.
Vår dag började med en promenad i solskenet och ungefär såhär såg det ut:
 
 
 
Japaner ääälskar blomster och sina kameror. Hela familjen posade under träden hur länge som helst
 
 
Nu har vi en eftermiddag och lång kväll i skolan

Uthyres, vackert beläget inkl nudlar och tennisbana

Publicerad 2015-10-06 08:58:01 i Nya Zeeland,

Hej,
Nu är det bestämt att vi ska behålla vår kära lilla lägenhet! Vi är hur glada som helst över detta. Det har varit lite diskussioner fram och tillbaka om hur vi ska göra då vi alla tre åker hem under sommarlovet och hyran är lika ohygglig som bilden av Leif GW i klänning. Om ni kära läsare skulle känna någon eller rent av själva känner er lockade av sommar på NZ under kommande vinter så jädrar blir det Special price for you (äkta koreanska nudlar ingår garanterat) (obs! detta är inget skämt). Skicka ett meddelande vettja!

Anywayziz, Hanna står i detta nu och lagar sin specialrätt: stuvade makaroner. Jag försöker förtvivlat lära mig accounting & finance men uppenbarligen är detta ingenting som överförs genetiskt, tyvärr. Vi har mycket i skolan denna veckan med presentationer, inlämningar, uppsatser osv. så vi sitter mest här hemma på häcken och plinkar på tangenterna. Fiona är hur lugn som helst som vanligt och vi är mera kissa-på-elstängslet-typerna. Hon åt förresten glass med nutella till frukost. Ja, och där satt vi och åt gamla havregryn. Life's just not fair för tillfället. Men vi ska nog kunna ta igen det, kanske redan till helgen. Nä, nu är Lasses makaroner klara och jag ska avsluta mitt dravvel. Ha det fint!

Träsk

Publicerad 2015-10-04 12:02:41 i Nya Zeeland,

Hej små apor,
Helt plötlsigt är fanimej denna helgen också slut. Vi har liksom inte ens uppfattat att den börjat... Hur som haver vill jag meddela att gårkvällen var superb, maten visserligen sisådär (förutom desserterna) och dukningen var lagom fantasilös och därför blev det inga bilder.. såklart. Sämst. Idag har jag mest varit trött medan de andra två pluggat. Ikväll fick vi dock för oss att ta en "liten" promenad. Heh, vi gick lite där vi kände för och den lilla promenaden blev en ganska lång promenad istället. Dock fett värt det! Fick sen belöning i form av glass när vi kom hem :)
Hamnade i ett träsk. Hej myggbett
 
 
Lifegoals. Här ska vi ha hus en dag. 

Bal

Publicerad 2015-10-03 11:35:35 i Nya Zeeland,

Haj,
Här hemma har jag och Fiona en lugn lördagskväll. Vi har precis kommit hem efter att ha varit ute på stan och ätit japanskt till middag. Medan Fiona roar sig med att spela in sig själv när hon sjunger ska jag roa mig med lite plugg och en film. Hanna är ju på skycity och dricker skumpa och äter massa gott.  Här har ni dagen i form av bilder:
 I eftermiddags högg Hanna saxen i mitt hår. Mycket välbehövligt.
Hanna gör sig redo för bal :)
 Sen fick vi stiligt herrbesök 
Garanterat snyggaste paret på balen i alla fall!
Fingers crossed för att Lasse tar bilder under kvällen!

Sommarkläder och friterade axlar

Publicerad 2015-10-02 05:12:06 i Nya Zeeland,

Vi har varit lite frånvarande här har vi kommit på. Men det har sin anledning faktiskt. Vi har varit upptagna och solen har varit framme i en hel vecka. Vi har haft en jättehärlig vecka än så länge. Lunch och häng i Albert park, vi har gjort en filminspelning till ett skolarbete, promenader och i onsdags kom Hanna hem med en hel låda med diverse bakelser. Vi har även haft inspektion på lägenheten två gånger under veckan och vi tror väl att det gick ganska bra. Där i mellan har vi njutit av 20 grader varmt och friterat axlarna lite.
Denna fredagsmorgon började vi med att plockade fram sommarkläderna och lägga undan långkalsongerna och vantarna hehe. Nu, när det har hunnit bli eftermiddag har vi tvätt i maskinen, knäckemackor i ugnen, har Seinabo Seys senaste låt på repeat och precis kommit in från gymmet och promenad. Resten av dagen måste tyvärr bestå av lite plugg då vi totalt har ignorerat det i veckan för att det funnits massor av annat som varit mycket roligare att göra. Plus att vi ska limma lite på Hannas skor då hon ska på BAL på skycity imorgon!! 
Lite sura imorse då de börjat renovera det andra huset här och bara snott trädäcket som vi brukar sitta o dricka kaffe på! himla dålig stil va.
En till bild från i söndags. Vi är för goa, lilla familjen! 

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela