Here we go again. Fast ändå inte.

Publicerad 2015-01-24 17:52:00 i Nya Zeeland,

Hej på er!
 
Det har varit tyst här alldeles för länge nu men nu så är vi tillbaka!
Denna gång är vi visserligen också på väg att resa bort, längre bort än någonsin faktiskt, men inte enbart för resandets skull utan även för att plugga i Auckland, Nya Zeeland. Det har ju råkat bli så att vi åker tillsammans ännu en gång. Och för er som inte känner oss - vi är alltså två personer och inte en schizofren typ. Om två veckor ger vi oss av, men vägen hit har varit lång. Det är bäst vi tar det från början. 
 
Allt började i våras när vi kommit hem från senaste resan. Tanken att börja plugga har ju legat i bakhuvudet de senaste tre åren men det har inte blivit så av flera olika anledningar. Det har inte funnits något annat än att studera utomlands. Sverige finns inte riktigt med på vår världskarta haha. Vi har ju kollat runt på en herrans massa skolor och länder. Ämnet/programmet har ju varit ganska självklart hela tiden men just rätt land, rätt tid och rätt skola har varit det kluriga. Men sen hittade vi Auckland University of Technology och det lät ju hur bra som helst på alla plan! Tro nu inte att vi ska studa något för smartskallar bara för att skolans namn antyder det. Om tre år har vi en Bachelor of International Hospitality Management in Tourism (eller vilket huvudämne vi nu väljer sen). 
 
I juni skickade vi in våra ansökningar efter att ha kopierat papper på heltid i en vecka. 3 veckor senare, närmare bestämt den 9e juli, fick vi vars ett glädjande mail - vi hade båda två kommit in! Därefter började "det riktiga arbetet". Vi har ansökt om visum, gjort toefl-test, ansökt om lån/stöd från CSN, skaffat oss ett boende och betalt det, köpt flygbiljetter, 3 ton pappersarbete och köpt diverse saker såsom datorer, resväskor, adaptrar och skaffat nytt pass. Visst har vi haft lång tid på oss att fixa detta, men allt hänger ihop. Man kan inte göra nästa grej innan den föregående är helt klar.
 
Så nu är det alltså snart dags och från och med nu är bloggen levande igen. Hoppas ni är lika taggade som vi! (Fast det vet vi att ni inte kan, hehe)
 
 
 
  

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela