New royal palace

Publicerad 2013-11-30 14:50:37 i Nepal,

Tjenna! Museumet var öppet, fruktansvärt groteskt och hade strikt kameraförbud. Vi har gått runt i det före detta kungliga palatset. Det var inte direkt ett palats så som vi hade tänkt oss direkt. Det var inte särskilt ståtligt, vackert eller flådigt. Varken på insidan eller utsidan. Men vi har sett var hela kungafamiljen blev mördade i början på 2000-talet och på alla deras mördade och uppstoppade tigrar, leoparder, bufflar och björnar. Därefter gick vi och åt lunch. Spaghetti med köttbullar! Inte köttbullar som hemma, men gott ändå. Satt där tills servitören tyckte att det var dags för oss att gå och gav oss notan utan att vi bett om det. 
 
Ikväll satt vi och räknade på hur många månader vi varit på resande fot totalt tillsammans. Vi kom fram till att vi är inne på den 13e månaden nu. Hur sjukt är inte det? Mer än ett helt år tillsammans, 24h/dygn. Och inte har vi tröttnat på varandras sällskap. Det kallar vi skills.

Sabla avgaser

Publicerad 2013-11-30 07:44:31 i Nepal,

Avgaserna här är inte att leka med. Igår var det extremt. Luften var så tjock och full av skit att man knappt kunde andas. Så vi bestämde oss snabbt för att göra en liten investering i vår hälsa. Vi köpte oss vars ett munskydd. Varför vi inte gjort detta tidigare är för oss ett mysterium då de kostade 5 kr. För båda. Och vem vet, vi kanske kommer behöva dem i framtiden också?
 
Idag ska vi nog ta oss en tur på ett museum. Om de har öppet. Vi gillar egentligen inte museum men det finns inget annat att göra så vi går dit ändå.
Teenage mutant ninja turtles

Ett obefintligt Chinatown

Publicerad 2013-11-29 16:51:08 i Nepal,

Efter flygbiljettsbokningen gav vi oss ut på jakt efter Chinatown, då R sagt att det skulle finnas. Men det fanns inte. Trots en stor Chinatown-gate. Istället hamnade vi på en marknad. Kul att titta men det fanns endast skit att köpa. 
 
 
 
Lite bilder knäppte vi idag i alla fall. Alla ifrån marknaden.

Spänning i vardagen

Publicerad 2013-11-29 09:01:22 i Nepal,

Hej! Vi har inte kommit nångonstans än. Eller vi har ju i och för sig käkat frulle. Men sen tog det stopp. Typ. För igår satt vi och slösurfade på flygbiljetter. Råkade ramla över ett par fantastiskt billiga biljetter och för att det inte skulle sluta som förra gången (dvs vi skjuter upp bokandet och får istället betala apmycket) slog vi helt enkelt till! Sååååå, den 17 januari åker vi från Kochi (norra Kerala) till Kuala Lumpur (den flygplatsen har vi ju aldrig varit på), spenderar natten där och den 18 januari åker vi från Kuala Lumpur (nähä?) till Vientiane. Var fan ligger nu det tänker ni. Jo! I Laos! :-D

idag som sett ut som igår

Publicerad 2013-11-28 15:47:26 i Nepal,

Man kan inte annat än älska elluttagen här! Som ni kanske minns sen vi bodde här sist så måste man bygga lite för att det ska funka. Vi har använt handdukar, skor, vattenflaskor och tejp. Och vi har endast ett fungerande uttag. Eller ja, det sitter visserligen ett i badrummet men det känns ju sådär. Det är rätt roligt när man ska försöka mixtra in kontakten i rätt vinkel och höjd. Man både hör, ser och känner vilken styrka där är i ledningarna. Lika pålitligt som varmvattnet i duschen ungefär.
 
Nog om det. Vi har varit turister på riktigt idag. Köpt oss varsen fin souvernirtischa. Jättefina! Är ni snälla så visar vi kanske en dag. Annars har vi inte gjort något vettigt idag. Ikväll har vi ätit nepalesiska smårätter, gott! Köpte med oss lite mandariner hem också. Fanny dödade nyss en inkräktare, dvs kackerlacka, och nu kollar vi på Tintin och tänker tillbaka på när vi var på Malta och såg den på bio. Vilka backpacker-rookies vi var då! Inte trodde vi att det skulle urarta såhär i alla fall! Bilder har vi såklart inga. Imorgon kanske...

La La

Publicerad 2013-11-28 09:12:43 i Nepal,

Tjena!
Grannens hund har nu ylat konstant i över 5h. Bara tröttnat liiiite på att höra på det. Hanna har precis vaknat upp för andra gången idag, klockan är nu 13.30. Uppenbarligen inga raketforskarpiller hon fått eftersom hon blir helt sänkt 15 min efter hon tagit dem. Bara de dödar allt som inte ska vara i magen så kan man väl stå ut. Har varit ute och ätit riktig frukost idag, trevligt! Det är lite känn dig som hemma-känsla numera när vi kommer. Grabbarna står i andra änden och skriker: Namaste! Samma frukost som vanligt? La La ( betyder okioki). 
Ursäkta denna extremt suddiga bild. Men när strömmen går en längre stund får man stå så här. Med pannlampa. Tur att vi är utrustade.
Igår när vi hade fått igång den minimala tvn från typ 1980-talet. Först tittade vi på jamie oliver och dreglade över all mat. Vi blev helt till oss när vi hittade flickan som lekte med elden PÅ SVENSKA! Fantastiskt.
Och det firades ju såklart med dessa!
 

Discovery channel

Publicerad 2013-11-27 15:11:54 i Nepal,

Vi har fått igång tvn! Riktigt gött! Annars har vi mest tagit det lugnt idag. Var ute en sväng på stan vid lunch. Efter 2h fick vi dock gå hem på vilopaus. Nu ikväll har vi varit ute och ätit, köpt vatten och slötittat lite i butikerna. Ja det var väl allt om vår spännande dag. Avbokade även bussturen idag. Vi struntar helt enkelt i Chitwan. Vill bli helt bra nu innan vi ska till landet av magsjuka på tisdag. Just nu har vi lite blandade känslor om att nästa land är Indien. Vi vill ju såklart  väldigt gärna dit men våra magar hade kanske behövt en paus. Jaja, ska inte ta ut någonting i förskott!
 
 

Dripp drapp dropp

Publicerad 2013-11-26 14:41:44 i Nepal,

Haj.
Största delen av denna dagen har spenderats på sjukhus. När vi väl kommit ut ur rummet vid 11-tiden fick vi vägvisning till sjukhuset och inom 2 minuter låg Hanna med dropp. Det räckte med att säga: hej jag har gått på toa 60 gånger sedan igår. Sedan fick Hanna ligga där medan jag gick fram och tillbaka för att köpa nålar och antibiotika och allt som nu behövdes. Sen var det mest en lång väntan. Efter 3h med 3 olika dropp fick vi gå hem med en hög piller. Imorgon ska vi dock tillbaka för mer prover. Bättre lägesuppdatering får ni alltså efter återbesöket. 
 
Dagens utsikt.
Köpa dropp och nålar 

om det finns någon där uppe, hear us now!

Publicerad 2013-11-25 14:53:32 i Nepal,

Jag vet inte ens hur jag ska börja skriva eller formulera mig. Sedan förra inlägget har vi bokstavligt talat gråtit i frustration. Gråtit för att vi faktiskt inte orkar vara sjuka mer. Vad gör vi för att råka ut för allt mög? Det känns ju som att vi borde vara lite härdade vid det här laget. Men uppenbarligen inte. Hanna tappade räkningen efter att ha sprungit 23 gånger till dasset. På 4 timmar. 
Bussbiljetterna har vi fått lämna tillbaka och imorgon blir det nöjet med att besöka herr doktor om marathonet fortsätter under natten.  Fick köra på take-away ikväll och även laddat upp med bröd och kex. Som tur är tittar humorn fram i allt skit (haha)
I denna sport måste man ha snabb reaktionsförmåga, vara smidig på många sätt tex runda alla hörn, komma upp ur sovsäcken snabbt, helst öppna dörren och tända lyset samtidigt och helst hinna sätta igång kranen för att inte hela huset ska höra allt. Man måste ha tåliga händer eftersom de tvättas flera gånger i timmen. Våtskor är att föredra då dusch och toa är i ett. Det är ett plus om man har livlinan ring en vän då ris och mariekex kan kännas långt borta.

yep.

Publicerad 2013-11-25 08:56:22 i Nepal,

Nu har vi bestämt oss. Vi åker till Chitwan national park imorgon(om vi får bussbiljetter). Vi har en hel vecka kvar i Nepal och vi måste hitta på något nu. Blir tokiga annars. Egentligen är ingen av oss supertaggade på det och vi hade tänkt att vi skulle hoppa över Chitwan men nu blir det så i alla fall. Bäst att vi packar ryggsäcken och har sanchobehandling nu. Bilder från gårdagen så länge:
 
 
 
I väntan på en buss
Under middagen var det dansuppvisning. Och såklart risvin.
 
 
 

Kirtipur

Publicerad 2013-11-24 17:33:35 i Nepal,

Tog den lille lokalbussen till Kirtipur (historiskt ställe) efter att vi mött upp Rajan. Såklart så skulle vi gå mycket uppför, vad annars liksom? Checkade läget med buddha och hans mamma på vägen. Fick fågelskit i huvet för andra dagen i rad i det nytvättade håret. Vi gick i t-shirt och kände oss lite som svittmongon och Rajan hade täckjacka på sig. Gick runt lite i byn och kollade på den fantastiska utsikten som hade varit ännu mer fantastiskt om det inte varit skyar och moln. Efter ett tag på toppen åt vi lunch och Rajan åt inte dal baht idag vilket är... chockerande. Satt ett tag och snackade skit. Han har så himla roliga kommentarer ibland.. som t.ex: "Nepal är ju ganska så fattigt. Men egentligen är det bara staten som är fattig. Människorna klarar sig alltid trots att det är lite kris ibland. Det är inte alls som i afrika där folk inte har någon mat ALLS." Efter maten fick vi en drös anis blandat med något annat och Hanna tyckte att det smakade skit och försökte förklara att sånt där skit ger vi till fåglarna i Sverige.
Fick även se hans lilla studentrum och där fick vi en kopp te innan det var dags att gå genom risfälten till bussen igen. Tillbaka i Thamel blev vi tvingade till att skriva i boken om vad vi har tyckt om trekkingen. Sedan kom managern in och sa: oj , ni ser ju fräscha ut! Hmm.. tack eller? Det roliga är att Rajan 2 min efteråt säger: nu måste ni gå hem och fräscha upp er innan kvällen. Jahapp.
Nu ikväll har vi käkat dal baht såklart men R sa att det var en speciellt fin dal baht. Visserligen lite mer tillbehör och så men det smakar same same för oss ljushuven. Till efterrätt däremot fick vi yoghurt med nötter i. Vi dog lite inombords båda två och saknaden av den svenska frullen växte med flera kilometer.
 
Alltså denna bild... kolla som vi står!? I vilket fall som helst så tvingar Rajan oss att ta bild på allt möjligt skit. Mest för att han äääälskar vår kamera. Han har fotat så mycket att batteriet tagit slut. Och då bör det tilläggas att batteriet på kameran är fruktansvärt bra, vi har laddat den 2 gånger sen vi lämnade Sverige.
Här har R precis lagt en peng på lille Buddhas fötter för att det skulle ge tur. Gubben var däremot snabb på att ta upp pengen och lägga den i bröstfickan som ni ser. Veckopeng?
 
Denna bild får avsluta inlägget då blogg.ses servrar inte tillåter oss att ladda upp fler bilder. Sällan blogg.se ligger nere... Fruktansvärt irriterande. Ni får helt enkelt nöja er med dessa bilder och snällt vänta på resten till imorgon.

Speed is our middle names

Publicerad 2013-11-24 06:26:00 i Nepal,

Hallåja! Vi har precis varit ute och käkat frulle. Vi går alltid till samma ställe och nu behöver vi inte ens beställa längre. Alla servitörerna vet vad vi vill ha. Jättepraktiskt. Som sagt så ska vi ju då ut på äventyr med Rajan idag. Klockan 06.45 imorse hade han skickat meddelande till oss: "jag väntar på kontoret, kom hit när ni är redo". Åh alltså. För det första var vi inte vakna förrän 9.40 och för det andra så är klockan 11.07 nu och Fanny står i duschen. Stackars lille Rajeman som sitter och väntar på oss. Han kommer bara ha väntat i typ 5h när vi väl är klara och kommer till kontoret... Dessutom drar vi oss lite för att gå till kontoret, sitta där och snacka om vår trekk och dricka te med alla gubbar. Vi får väl se hur detta går! Aja, bäst att lägga på ett kol. Hörs ikväll!

en massa pladder

Publicerad 2013-11-23 16:19:07 i Nepal,

Segejönsar är vad vi är. Hanna sitter och tittar på fotbollsspelare på instagram och jag blir tvingad till att "kolla nu på den är bilden!" Min mage står ut för att jag har ätit för mycket choklad hela dagen. Vad tusan vi egentligen har fördrivit dagen med vet jag inte riktigt. Krängt mat, traskat omkring, blivit asförbannade på män som säger massa sjuka grejer, Hanna har skickat ett argt mail till sparbanken syd ang. deras helt ofärdiga app som "inom kort" kommer göra så att ingenting fungerar. Köpt 3 paket mariekex, 4 sek paketet, snacka om billig frukost lunch och middag ( ja mamma, vi äter annat också. Ibland.) Imorgon ska vi tydligen ut någonstans utanför stan. Rajan säger det i alla fall. Eller han sa det och nu får vi inte tag på honom så vi har ingen aning om hur det egentligen ska gå till. Lagom luddigt inlägg detta blev nu. Bäst att vi laddar upp bilder istället.
Här var vi på bio igår. Ser ju rätt fint ut. Men det var det inte.
Trafiken är som vanligt igen
Helg=cricket!
 
 

Garden of dreams

Publicerad 2013-11-22 18:20:15 i Nepal,

Oh nu är vi tillbaka från bion. SÅ. JÄVLA. BRA. Vi såg på Thor 2 förresten. Det kan kanske vara bra att skriva också. För ni borde se den och ettan med för den delen. Biosalongen var jättestor och vi köpte så mycket popcorn och nachochips och dricka att vi knappt fick med oss allt in. När vi skulle sätta oss ner fick de nobla munkarna på platserna bredvid oss hjälpa oss ner haha. På tal om munkar så trodde vi inte att de fick gå på bio eller ha mobiltelefoner men det stämde tydligen inte. Det kändes dessutom, för en gångs skull, bra att vara förkyld för de luktade svett så in i bomben.
 
Men vi kanske ska berätta lite om vad vi gjort under dagen också. Som vi skrev innan letade vi först upp bion. På väg tillbaka hemåt/mot garden of dreams tog vi en liten detour. Hamnade i shoppingdistriktet och trängseln. ALLA var ute och shoppade idag. Och då menar vi inte turister, utan lokalbefolkningen. Trånga gränder fulla med kläder, skor, filtar och smycken. Väldigt kul men också väldigt påfrestande. Alla sinnen måste vara på helspänn annars blir man påkörd av en moped eller så blir man klämd mellan varuvagnen och husväggen. Plus att det är ett ständigt tutande på alla fordon. Hamnade sedan på Garden of dreams, vilket var betydligt lugnare. Hade tänkt äta lunch där men det var så fruktansvärt dyrt så vi bestämde oss ganska snabbt för att äta lunch nån annanstans och komma tillbaka en annan dag och picknicka på gräset.
En av femton mopedparkeringar.
Vackra (?) halsband.
 En mindre trång gata.
 
 
 
 

Direkt från lunchen

Publicerad 2013-11-22 10:36:30 i Nepal,

Tja! Liveblogg via mobilen från lunchen idag. Fick alldeles nyss in maten, väääldigt mycket spenatsås. Vi har flängt runt Kathmandu idag med. I nya kvarter dessutom. Men det får ni läsa om i kvällens inlägg. Under morgonens frulle läste vi en annons i tidningen om en bio här i staden. Gissa om vi blev exalterade! Så vi följde Google maps och tog oss dit. Alltså ska vi gå på bio ikväll, happyfaces! Vi hörs efter bion. Haj!
 

Ingen film

Publicerad 2013-11-21 15:42:07 i Nepal,

Näe det blidde inget lagligt inköp av film. När vi väl fick över filmen till plattan så var den i helt fel format. Och att vi två überkassa wannabe tekniksnillen ska sitta och formatera om alla filerna är en sak som bara kan hände den dagen grisar kan flyga. Så vi fick snällt gå hem igen och tröstäta ett paket mariekex. Det var den filmkvällen. Istället får vi nöja oss med svt play som är det enda som funkar. 
 
Egentligen vill vi inte säga detta högt men vi är förkylda. Igen. Så nu ska vi bomba våra näsor och bihålor med Sancho. Mirakelmedicin som fixar ALLT.
Kvällens maud, det godaste på länge! 
Hämtade tvätten nu ikväll. Kassen innehåller "bara" 6kg nytvättade kläder med otroligt god doft. För detta betalade vi ca 20 SEK. Väl spenderade pengar.
 

Film

Publicerad 2013-11-21 09:50:43 i Nepal,

Hej! Vi är ju väldans bra på att blogga, eller vad säger ni? Gårdagen spenderades på KFC, käkade sunkmat och glass. Jävligt gott! Annars gjorde vi inget anmärkningsvärt. Idag har vi gått runt halva Kathmandu i jakt på garden of dreams. Vi hittade den inte. Trots att den låg rakt framför våra näsor hela tiden. Inga kommentarer på detta. Vi får gå dit imorgon i alla fall för nu har vi annat på gång. Vi ska köpa filmer, typ nästan lagligt. Vi ska ju betala för dem åtminstone. I runda slängar 5kr per film mest för att vi inte orkar ladda ner själva haha.
 
Lite trevligare inlägg får ni senare. Vi kanske till och med kan bjuda på en bild, vet inte om vi har tagit några dock... Fantastiska bloggare var det vi var ja.

Lite bilder till morgonkaffet som vi lovade

Publicerad 2013-11-20 04:04:55 i Nepal,

Goooodmorgon! Vi är uppe med tuppen idag (jodå, här finns faktiskt en tokke som galer) för att... ehm ja vi vaknade av nån konstig anledning. Vi kan ju säga att det var för att vi ville ha första tjing på varmvattnet i duschen! Vilket gick sådär eftersom det ändå tog slut. Nog om det. Idag har vi ingenting planerat, what a chock. Men vi får väl först se om staden har vaknat till liv igen efter gårdagen. Vi är fruktansvärt sugna på att få en ordentlig jäkla frulle med kokta ägg. Igår under vår lilla stadsvandring hittade vi till de lite finare kvarteren med riktiga affärer (vi skymtade cotton on bl.a....). Där råkade vi ju även få syn på ett totalt igenbommat KFC och blev sugna på glass. Så vi kanske tar en tur dit lite senare.
 
Fruktförsäljarna hade en bra dag igår!
Biljettluckan var stängd dagen till ära, där sparade vi in lite cash.
 
 
Hela stället luktade tivoli, dvs popcorn. Och så gick de runt och sålde sockervadd.
 
 
 

Ett annat Kathmandu

Publicerad 2013-11-19 16:13:16 i Nepal,

Hola!
Har spenderat dagen ute på stan idag. Ytterst intressant att titta på alla som är ute och ska rösta och folk som sitter i klungor med en miniradio sprakande framför sig. Allt är så annorlunda jämfört med hur det annars är. Det är tyst fast ändå fullt med folk och barnen spelar badminton på gatan och massor med folk som samlats i parken. Fräckt helt enkelt. Efter ett bra tag ute fick vi gå hem för att äta upp resten av frukten och dricka lite. Har ju inte direkt funnits någonstans att sätta sig ute. Eftersom vi inte kunde få någon direkt lunch gick vi ut tidigt för att äta middag ikväll. Blev en kinesrestaurang (fanns inte många att välja på) och vi hade tur då de drog igen porten 10 min efter att vi kommit. Fick vänta ett bra tag då det andra bordet helt seriöst beställt in 25 rätter. Men sedan fick vi de godaste nudlarna vi ätit hittils. 
 
Inte ett fordon i sikte!
 
 
 
Man kan ju tänka att glittret är julpynt
Allt stängt. Tur att de i alla fall målat portarna i fina färger.
 
Lite nya politiska flaggor i luften med.
 
Ni får fler bilder till morgonkaffet för nu vill det inte mer. Btw, har ni sett årets julklapp? Hoppas ingen får den.
 

valdagen

Publicerad 2013-11-19 07:17:01 i Nepal,

Morning
Gick ut för att äta frukost och möttes av en tyst och stängd stad. Inga bilar, inga moppar och nästan ingenting öppet. Som tur var så var fruktmannen ute med sin lilla cykel och den stora turistshoppen öppen så vi fick köpa med oss lite bröd och frukt och gå tillbaka hem till takterassen och äta. Inte så dumt i morgonsolen (15 grader fortfarande). Nu ska vi snart dra ut igen, måste passa på när här är så tyst, fridfullt och nästan dammfritt. Det enda som låter mer än vanligt är sirenerna. Vanligtvis hör man nästan ingenting sånt men idag har de varit i full gång. Mycket ute och rastar sina rätt så enorma vapen är de också. Fast de var mycket ute och rastade vapen i de små byarna i bergen med. Snälla militärer är det i alla fall, de hälsar alltid glatt.
 
Ett tomt Thamel
 
 

Bussdag

Publicerad 2013-11-18 15:33:00 i Nepal,

Då var vi tillbaka i Kathmandu igen. Bussturen gick bra, sov en del av vägen och tittade på utsikten andra delen. Det finns inte så mycket att skriva om saken då vi bara satt där och glodde. När vi kom fram till K så haffade vi en liten taxichaffis för att ta oss till guesthouset. När vi förhandlat priset och tryckt in oss i baksätet på den lilla Tatan ser han lite virrig ut och frågar om vi har en karta... jahapp. Tur att vi ändå kan stan ganska bra nu så vi kunde visa honom vägen.
Sedan har vi inte pallat göra så mycket mer än ätit och bara hängt på rummet. Skönt att gå ut med ordentliga kläder nu, termometern visade på 15 grader nu kl 19 och då tyckte vi att det kändes ganska varmt jämfört med Pokhara.
Åkte finbuss! Nu pga valet har det extra många tourist only-skyltar. Inga nepalis får åka med. Imorgon går det inga bussar alls så vi hade lite tur som kom med idag.
Bästa med turistbuss är att man för det mesta slipper ha väskan på taket :-)
Bild från igår när vi slog på stort med maten och fasiken var gott det var. Sås och pantofflor liksom!!
 
 
 
 
 

breakfast in bed

Publicerad 2013-11-18 01:31:45 i Nepal,

Frukost i sängen är det idag och det är smulor överallt. Men vi vill inte lämna vår hårda säng heller för solen har inte gått upp ens lite än och det är sviiiiinkallt ute. Bävar för timmen vi ska behöva spendera ute i kylan. 7h tar bussen och var vi hamnar vet vi inte riktigt men antagligen blir totala tiden runt 9h innan vi är helt framme. Vi hoppas att vi får samma rum som sist, hörnrummet är alltid bäst för då behöver man bara höra på en granne.
Hajpo så länge!

smaklig kakstund

Publicerad 2013-11-17 15:24:10 i Nepal,

Idag har vi fått världens skönaste massage! Gick till de söta tjejerna på helping hands, där alla som arbetar är döv-stumma. Helt otroligt skönt och bra och efteråt var vi som två vandrande oljetunnor. Efter detta gick vi för att äta lunch. Tänkte kalasa på något från bageriet också men det suget gick snabbt över efter att vi sett att de hade en ödla i montern som glatt mumsade och sprang omkring på alla kakorna. Försökte förklara för dem att de hade en ödla där inne men det gick sådär. De fattade inte riktigt vad ödla betydde. När vi tillslut sa: nähä men han bor där inne i alla fall! Och pekade lite extra så gick det upp ett litet ljus ändå.
Sedan blev det en tur till doktorn som inte var på bra humör idag men extra piller blev det ändå. Har även sprungit runt i 58 olika små affärer för att få tag i grejer att äta imorgon. Det är för tidigt med frukost kl 6. Ingenting har öppet och damen på hotellet ville verkligen inte gå upp så tidigt men hon lånade gärna ut en kniv till syltburken. Hade tur och hittade lite bullar (packeterade så inga ödlor i).

busy day

Publicerad 2013-11-17 06:25:32 i Nepal,

Woho, precis fått bussbiljetter! Imorgon kl 07.30 bär det av mot Kathmandu igen. Vi har ju en hel ryggsäck med grejer där som vi börjar sakna rätt så mycket. Det är ganska kallt att gå runt i korta löpartights nu med. Dessutom har vi haft samma kläder på oss i en hel månad. Bara att få tillbaka byxorna kommer bli underbart. Måste även hälsa på herr doktor idag också och checka läget med piller och diet. 
 
Anna ska åka buss imorgon. Damen här nere tyckte det var jättekul att vi som är "swiss" ska åka swiss buss. Fast på pappret är vi ändå Swidich. Inte lätt det där. När Rajan skulle peka ut Sverige på världskartan för ett tag sen pekade han på Japan och östryssland. Deepak var däremot nere och letade vid Mocambique.
 
Nä, vi slarvar aldrig. Kanske ska ta tag i detta idag också då...
 

one month

Publicerad 2013-11-16 16:58:22 i Nepal,

Tjabba!
Hanna har klippt sig idag. Det blev fint men själv är hon lite bobbed och säger att det inte är jämnt. Det kostade hela 10 Sek och var rätt kul underhållning att sitta där inne i den minimala salongen och titta lite. Annars har vi försökt få tag på bussbiljetter till Kathmandu men de har tydligen stängt ner lite. Antagligen på grund av valet. Det är en stor grej här med valet. De ska bilda regering och man får höra på deras magafoner dag ut och dag in (vilket brukar vara så högt att alla turister håller för öronen). Vi hoppas i alla fall att vi kan få tag på bussbiljetter imorgon då Rajan har fixat så vi ska åka turistbuss som inte ska påverkas av de strejker som pågått den senaste tiden.
 
Åt lunch på en göttig takterass idag. Mest för att vi vet att de har jättegott potatismos. Endast syndat med dieten 3 gånger idag ... 

parasiter och annat kul

Publicerad 2013-11-16 04:10:00 i Nepal,

God morgon! 
Vi har precis vaknat och båda två har sovit hela natten utan att ha varit uppe och snurrat runt en enda gång. Skönt!
 
Igår blev det så att vi fick traska iväg till herr doktor. Fannys mage ville inte bli bättre. Hela tre gånger var vi där under dagen så det blev inte mycket annat gjort. Men nu ska det bli bra igen i alla fall. Tror inte att något kan överleva den pillerhögen jag fick. Ska dessutom få fler sen eftersom han inte hade fler på lager. Fick veta att jag har väldigt gosiga parasiter i magen som man får genom vattnet. Vi droppade alltid medel i våra vattenflaskor på trekkingen men det är inte 100% att dessa små rackarna dör då. Jaja, otroligt att vi alltid lyckas få i oss både det ena och det andra. Nu är jag på strikt diet och jag haaaatar det. Får ju för fasen inte äta någonting. Ätit ris och mariekex det senaste dygnet. Nu på morgonen får jag äta toast om jag vill men jag får inte ha någonting på den?! Nä pi katten.
 
 

Billy, Monica och Michael

Publicerad 2013-11-15 03:30:17 i Nepal,

Godmorgon!
Redan fredag igen, tiden går fort. Vi har ju inte direkt gjort något vettigt sen vi kom hit i lördags men idag kanske vi har ork nog att göra annat, vi får se. Kul att ni är nöjda över trekkinghistorien, vi är grymt nöjda med att vi är färdigskrivna. Internetuppkopplingen här är ett stort skämt ibland och blogg.se funkar i stort sett aldrig så det har varit ett rent helvete att skriva och få fram bilder. Dessutom har vi ju kommit efter med bilder från Pokhara också, därför ska ni få se ett gäng nu! Igår kväll chockerade vi våra magar ordentligt. En stor pastaportion och en enorm pizza, gott som fan men oj vad mätta vi blev. Fick ett bord nära elden så det värmde gott i ansiktet dessutom. Ville eller orkade knappt gå hem till våra kompisar Billy, Monica och Michael. Hotellets hundar som skäller och gnyr oavbrutet.

Lipguard! Ett måste att ta med överallt.
Dessa godingar fick vi på flyget hit och sen dess har vi försökt hitta en normalstor påse i affären. Igår, äntligen hittade vi dem! Smakar som en blandning av popcorn och skruvar ungefär, oslagbar kombo enligt oss.
 
 
 
 

going crazy

Publicerad 2013-11-14 06:16:48 i Nepal,

Senaste inlägget kämpade vi hela dagen igår med. Nu verkar det ju som det kommit upp någonting i alla fall? Vi kan fortfarande inte se vad det är vi har publicerat, kanske är helt fel. Blir helt ärligt tokiga här borta för att det inte funkar. Allt annat fungerar ju. Jaja, idag är våra kroppar OK och vi har ätit en megabautafrukost och läst morgontidningen. Jätteskönt förutom att våra fötter frös till is under tiden. 
 
Måste ju berätta att vi köpte flygbiljetter igår också! Satt här hemma och slöglodde lite på momondo.se och såg att det kommit ut fler biljetter. Blev helt exalterade och försökte kolla vidare. Kom fram till att vi kanske skulle prova ett internetcafé för att se om de har bättre connection. När vi frågade om deras internet funkar idag skakade de på huvudet och sa : ibland är det bra, ibland är det dåligt. Jahapp. Chansade i alla fall och det funkade! Sen att han inte fattade hur hans egna skrivare fungerar är en annan femma. Den tredje december bär det av från Kathmandu till Chennai. Eftersom vi har varit lite sega på att köpa biljetter så blir vi alltså kvar här i drygt 3 veckor till. Men det gör inget, vi har det rätt bra ändå!

Annapurna round dag 11 - 14

Publicerad 2013-11-14 03:17:42 i Nepal,

Middag!
Vi är på bättringsvägen idag (tror vi). Har ju båda två fått i oss både frukost och lunch, gött! Hanna pratar med sig själv just nu ( hon märker inte om jag inte svarar alltså) och det låter så här:
"Fanny, asså hallå hihihi TITTAR DU?! TITTA! Jag har rekoooord! Okej Hanna ,håll ut nu . Yes yes jag har 500.000! ÅH bapples, ja!"  
Nu ska ni få sista delen av vår trekkingtur :)

Dag 11
Klockan ringde 03.55. Men eftersom vi oftast gick och la oss vid 20.00 i vilket fall som helst så fick vi våra 8h sömn. Det var is överallt förutom i sovsäcken så att byta om var inte skönt. Det var så fruktansvärt svårt att få ut tandkrämen ur tuben då den legat i minusgrader, det ni! Packade ihopa allt och stapplade in som två Michellingubbar till frullen. Mackorna var brända och äggen halväckliga, Hanna fick ett ägg som var ruttet dessutom. Kl. 05, efter att ha kissat i isvaken, började vi gå. Det var ca -10℃, becksvart och mycket uppför. I början koncentrerade vi oss mest på att andas ordentligt i den tunga luften. En del av den lilla grusvägen var täckt av is och man hade ca 10 cm till godo, annars hade man åkt ner. En bärare råkade tappa ner sin bautapackning. Den rullade hela vägen ner för branten, stackars sate. Efter 45min började det så sakta att ljusna. Denna vy var något av det vackraste vi nånsin sett. Magiskt blått sken över bergen som absolut inte gick att fånga på bild. Stannade till några minuter för att värma kroppen med te och fortsatte sedan i soluppgången och hamnade till slut 5416m.ö.h. Rajan var gladast av alla trots att han varit där 20 miljoner gånger. Glädjetjut, te och digestivekex firade vi med innan vi började downhillvandringen. Gick neråt i varierande lutning i ca 3h innan vi nådde Muktinath och dess förfallna hindutempel. Muktinath ligger på 3700 meters höjd så ni kan ju tänka er hur våra ben kändes efter att först ha gått från 4900m till 5416m och därefter ner till 3700m. Lite shaky! Vi tog i alla fall en liten tur inne på tempelområdet och sen gick vi till hotellet. Duschade i den minst sagt skrämmande duschen och tog det sen bara lugnt. Hade eget eluttag på rummet och var överlyckliga över det. På alla andra ställen har man nämligen fått betala för att ladda så detta var ren lyx. Åt smarrig pasta på kvällen och smakade på seabuck thorn juice som är ett bär som bara växer på höga höjder. Gott var det! Visade alla bilder för Rajan och sen gick våra ögon i kors. Somnade till ljudet av sång och bongotrummor då lokalbefolkningen firade Diwali.

Inte alls ens i närheten av verklighetens soluppgång.
 
Yeah, Thorong-La pass. 5416m!!!!!!!
Sen skulle vi då neeeeeer. Och på andra sidan bergen hittar vi dessutom Tibet. 
Muktinath från ovan.
Inne på tempelområdet. Väldigt helig plats för alla hinduer detta.

Dag 12
Åt toast och kokta ägg till frukost som vanligt. Börjar tröttna så smått på det. Italienarna som bodde på samma ställe var högljudda och britterna fruktansvärt mycket i vägen. Ingen höjdarfrukost med andra ord. Började traska längs vägen. Skulle gå en hel km ner idag igen. Mötte inte många den först biten. Sen var det som att gå i öknen. Jädra tradigt alltså. Vi satte på musik på mobilen och sjöng för hela Himalaya. När kl blev 10.30 började vi bli hungriga och det började blåsa. Blåsten tilltog och till slut var det halv storm och dammet flög i luften. Fick gå med sjalen virade runt hela huvudet och solglasögonen på som skydd mot gruset. Vi gick och vi gick och vi gick. Kändes som om vi aldrig skulle komma fram. Det blev mat kl 13 och då var vi totalt utsvultna. Torkade av oss med varsen våtservett och den blev helt brun av skit och damm.Efter lunch gick vi till närmsta affär och köpte mars, twix och chokladkex och sedan vandrade vi vidare i stormen. Musklerna värkte redan sen gårdagen så det var rätt kämpigt. Men när vi väl kom fram så blev det en glad överraskning. Stort rum med egen dusch inkl. varmvatten och toalett som man kan spola med ordentligt. Hallelujah! Elluttag och två fungerande taklampor dessutom. Tänk att man kan bli så glad för så lite. Kändes som om vi hamnat på värsta vingresorten och "Your song" spelades i våra huvuden. Hade fin utsikt över en äppelodling och på kvällen drack vi äppelbrandy och värmde oss vid kaminen. Denna kväll berättade även Rajan för oss att några fransoser hade frågat honom hur det var med Fanny nu. Vi fattade nada tills han sa att vi hade käkat lunch på samma ställe under dagen. PLING! Det var ju några som stirrade jävligt mycket på oss. Åh nej... Vi som bitchblickade tillbaka mot dem och undrade vad fan de glodde på... Vi bodde på samma ställe mitt ute i ingenstans när Fanny var magsjuk. PINSAMT!

 
Ungefär här började den riktigt dryga blåsten.
Man ser inte om Fanny har framsida eller baksida mot kameran :P
Vingresorten!
 
Dag 13

Denna natten svettades vi, helt stört! Gick upp, frullade och gav oss iväg kl 08.00. Gick ca 2 meter och svängde in på stadens Buddhisttempel. Kikade där lite och började sen traska. Rajan hade sagt att vägen skulle inte alls vara som igår men ändå var den det. Vår träningsvärk var inte av denna värld och våra muskler var ungefär som stora blåmärken. Hade långlunch i 1,5h. Jäkla fransk grupp på 11 pers som hade behövt både tolk och bättre minne då de hade noll koll på vad de beställt. Men när vi väl fick vår mat var den god. Fick en nypressad ekologisk äppeljuice medan vi väntade. Det låter väldigt mycket godare än den var dock. Och sen åt vi soppa och vårrullar stora som två bamsekorvar ungefär. Efter lunch gick vi 2h till innan vi stannade för natten i Lete och då var vi jävligt trötta på att gå. Till och med Deepak var trött. Och träningsvärken hade vi ju kvar så att säga. Beställde en kanna te och fick popcorn på köpet. En hel tallrik för oss själva dessutom. Vilken lycka, vi blev helt lyriska! Till middag blev det en något rinnig men fruktansvärt god potatismos, svampsoppa och stekt ris med grönsaker. Det är helt fantastiskt hur mycket potatis vi ändå har kunnat äta under vår resa hittills. Mycket bättre än både ris och nudlar ihopa. Varje kväll (förutom 3 kvällar då vi var för högt upp) under trekken har vi dessutom fått skivade äpplen med tandpetare i som en liten efterrätt. Denna kväll blev det allmän utdelning på äpplena och vi fick extra mycket för att de inte orkade bära dem längre. Snacka om att vi var mätta efter det! 

På buddhiststället. Väldigt fin utsikt över staden som var byggd på tibetanskt vis. Den såg mest medeltida ut för oss dock.
 
Storgatan.
Precis utanför staden fanns ett tibetanskt flyktingläger. Det var väldigt intressant att gå därigenom och se hur de levde sina enkla liv utan någon direkt inkomst och i hus betalda av den nepalesiska staten.
 
Dag 14

Skulle få frukost kl 7.00 men fick den inte förrän 7.30 när vi egentligen skulle ha börjat gå. Lite tidigare än vanligt då Rajan tvunget ville att vi skulle hinna med "hottie spring" som han säger, dvs den varma källan som finns vid dagens mål. Vi valde att gå den gamla vägen idag, alltså inte den dammiga bilvägen utan istället den gamla trekkingleden i skogen. Detta innebar att det blev betydligt roligare att gå trots de blåmärkesömma musklerna. Efter en mindre inspirerande lunch under ett solparasoll mitt ute i skogen och då Rajan och en annan guide dessutom lurade i oss apelsin med 10 ton chilli på traskade vi vidare mot Tatopani. Det var molnigt hela dagen, enda dagen på hela trekken som vi inte haft klarblå himmel när vi vandrat. Vid 15-tiden stapplade vi in i city och fick bevittna ännu en yakslakt. Rajan och Deepak drog till hottie spring och vi till hottie shower. Satte oss sedan i restaurangen och fikade med lemon tea, kanelbulle och äppelstrudel. Vi var värda det efter sista dagen av trekken. Gick en liten runda fram och tillbaka i byn och inhandlade färdkost inför morgondagens bussfärd vi redan berättat om. Efter kvällens middag bjöd vi våra grabbar på öl. Rajan drack lite för mycket och skrattade väldigt lätt medan Deepak inte verkade gilla öl alls. Det bör tilläggas att vi bara beställde in 3 x 650ml öl dessutom så det var ju inte direkt några mängder haha. Vi fick även vars ett vänskapsarmband av grabbsen så att vi alltid ska komma ihåg dem, de är väl för kära!?

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Annapurna round dag 7- 10

Publicerad 2013-11-12 08:09:02 i Nepal,

Haj!
Läget är oförändrat här och Hanna har precis varit ute på äta-frukost-och-köpa-bananer-till-fanny-runda. Vad skulle vi gjort utan bananer och immodium? Våra bästa vänner. Nu spelar Hanna minion rush (vi är beroende) och jag hoppas på att blogg.se vill sammarbeta. Något annat kommer nog inte hända idag. Kanske vi ska ta och stoppa i oss lite sancho, nepals svar på tigerbalsam. Det bästa är att man kan dricka det med.
 
Dag 7
Efter en slibbig frulle (dvs ofärdiga ägg) vandrade vi sakta upp till munken på berget. Detta skulle då vara vilodagen Men nja... Tror vi gick över 1000m rätt upp och det var riiiiktigt jobbigt. Speciellt för Hanna som troligtvis hade feber och en massa kliande plitor över magen och ryggen. Munken uppe på berget gav oss en kopp te, välsignade oss inför Thorong-La pass och satte på oss ett halsband. Hon vikarierade egentligen bara som välsignare. Det var egentligen hennes 98-åriga pappa som var förstemunken men han hade fått åka helikopter till Kathmandu pga sjukdom så nu bodde dottern där uppe alldeles ensam. Sen var det bara att klättra ner igen. Såg jättemånga örnar på väg ner, häftigt. Vilade lite i sovsäckarna när vi kom ner och åt sedan en jätteäcklig lunch. Hanna fick dessutom en larv i nudelsoppan, yummy. På kvällen spelade vi kort med Rajan och Suraz (tyskornas ena bärare). En av tyskorna var sjuk under kvällen och de andra var jätteoroliga. Deras guide försökte hjälpa och säga att de inte behövde vara oroliga. Till slut får Rajan dra honom i armen för att han ska sluta snacka och då kläcker deras guide ur sig: no worry, chicken curry. Kan ju säga att de inte alls tyckte att det var lika kul som vi! Hade sedan en för jävlig natt. Hanna förkyld och Fanny magsjuk.
 
 
Det gick sakta men säkert uppför.
 
 Blir välsignade :) 
Dag 8 
Fanny mådde rätt kasst på morgonen men trodde att det skulle gå över med lite immodium och paracetamol. Men det stämde inte riktigt. Efter att vi börjat gå fick hon bara mer och mer ont i magen och efter 2,5h kämpande klarade hon inte längre och vi fick stanna. Hon hade ingen större aptit och det lilla hon fick i sig kom ut igen direkt. Hanna lärde Rajan en hel del om Sverige denna dag. Landet där regeringen fixar allt till alla enligt honom. Blev en hel del ganska intressanta disskussioner. Hade väldigt fin utsikt både från rummet och från dasset
Kändes som vi gick genom öknen denna morgon. Och att vi aldrig skulle komma fram.

Dag 9

Fanny fick behålla frullen i magen, efter totalt 7 immodium. Gjorde oss sakta redo för att ta oss vidare och vid 9.30 började vi gå. Kl 12 stannade vi för dagen så att vi inte tar ut oss helt innan passet som väntar. Det var ju bara det att Rajan sen säger att vi måste gå 200 meter, nej 300 meter fast helst mer rätt upp i luften för acklimatisering. Men vi gjorde det, trots protester. Resten av kvällen satt vi vid "värmen" vid kaminen (som inte var igång) i matsalen. Det var trångt och många skräniga fransoser. På natten startade Hanna toalett-staffetten som vi hörde ALLT av, då det var ett utedass med is i tvätthinken och runt hålet och det låg vägg i vägg med vårt rum. Det bör ju tilläggas då att väggarna var tunna plywoodskivor.

 Happy! Fanny, Rajan & Deepak
"Ta en bild på mig nu!"
 
 
Dag 10
Seg och isig start på morgonen. Det ångade mer än det nykokta morgonteet när man kissade. Åt frukost och startade sist av alla som vanligt. Snoret rann och det var kyligt men vi traskade på bra och morgonsolen värmde oss. Första biten var ganska chill. Deepak gick i förväg för att skaffa det bästa, oftast hörnrummet, så att vi kunde gå i vår egna takt. Mycket folk innebär stor konkurrens om rummen och då är det bra att vara där i god tid. Så det var bra vi kunde skicka Deepak. Luften är grymt torr så att andas är rätt jobbigt. Man flåsar duktigt efter bara 5 meter. Del 2 av 3 av dagens tur var blåsig, gick på rullgrus och skiten flög i luften. Ett snedsteg åt höger och vi hade landat i floden några hundra meter ner så det kändeslite tight när hästarna skulle klämma sig förbi.Vilade med en kopp te och digestive i Phedi innan vi började the great climbing till High camp där vi skulle spendera natten. När vi kom fram åt vi lunch och sen vilade vi oss lite på rummet innan det var dags för dagens jävla acklimatiseringsvandring. Men den var fin. På väg upp kommenterar vi hur fantastiskt det är att vi befinner oss i Himalaya på 5000m höjd och att vi faktiskt tagit oss hit på egna ben trots magsjuka och andra problem. "Fy fan vad vi är bra", säger Fanny. "Ja, det här är ju faktiskt bättre än studenten", säger Hanna.
 
Uppe på acklimatiseringbacken. 
Satt här tills vi började må illa av att titta ner.
High camp

 

Annapurna round dag 4 - 6

Publicerad 2013-11-11 08:57:00 i Nepal,

Tjena! Hos oss är det sjukstuga igen... Tredje gången på lika många veckor, kul. Men det ska ju inte ni lida för så vi tar ett krafttag och fortsätter vår trekkinghistoria. Enjoy!

Dag 4
Benen kändes som cementklumpar hela dagen, segekorvar på hög nivå. Rajan sa t.o.m. "ja... normalt sett är ni ju ganska snabba...". Vi var så söliga att Deepak försvann och var framme 2h före oss. Galen påg! Numera får vi inget gratis välkomstte längre, synd om oss som går miste om den värmande gesten. Kaaanske var det så att vi kostade på oss ett antal kannor ändå men gratis är ju alltid bättre. När vi kom fram till hotellet fick vi en chock; egen toalett på rummet! "Är den bara för oss!?" undrade vi och ja det var den minsann. Men hotellet hette ju inte Shangri-La för ingenting haha.

Ni anar nog inte hur mycket vi saknar sovsäckarna nu! Att krypa ner och stänga in sig såhär är alldeles för skönt.
Ett av väldigt många berg. Kan chansa på att det antingen heter Monaslu eller Annapurna 1, 2, 3, 4 eller 5.
Energi-intagspaus längs vägen, alltid lika välbehövligt och mumsigt ^^
Blomster, tagetesbuskar och stockrosor.
Lunchstopp mitt ute i ingenstans. Grym utsikt!
Byahullan, en av de finare.
 
Dag 5
Ännu en dålig dag. Fanny mådde inte riktigt bra och vi koncentrerade oss mest på att komma fram. Rajan hade nästan alltid musik igång på sin gamla Nokia, Justin Bäver är definitivt hans favorit och definitivt inte vår. Väl framme somnade Fanny och Hanna läste och frös. Temperaturen låg väl kanske runt nollan på natten och mellan 5 - 10 på dagen. Därför var det väldigt skönt och mysigt att samlas runt kaminen i matsalen på kvällen. Vi, de tyska tjejerna och våra grabbs. Stället hade även en litenliten tv som såklart visade kass indisk film som enligt Rajan var jätterolig. Spelade lite kort med pojkarna och sen gick vi och la oss. När vi hade värmt upp våra sovsäckar lagom mycket knackade det på dörren. Deepak kommer med 2 duntäcken som vi redan tackat nej till 15 gånger. Så var det hela tiden, hur mycket vi än försöker säga nej tack hör de bara ja tack.
 
Rajan gick alltid en bit före oss och Deepak oftast en bit bakom och pratade för sig själv.
Ödeby som vi hade utsikt över från vårt rum.

Dag 6
Idag vaknade Fanny upp pigg och kry, jippikayay! Lämande hotellet vid 08.00 som vanligt och dagens väg var svintråkig. Endast lite uppför och sedan vanlig platt (så platt det nu kan bli här) grusväg. Rajan köpte pyttesmå ekoäpplen till oss längs vägen (trots att vi tackat nej...). De var stenhårda, pga kyla, men rätt goda ändå. Det kändes som en evighet innan vi kom fram trots att vi gått färre timmar än vanligt. Vi brukade gå mellan 6 - 7h och idag gick vi bara 4h. Det första vi fick se av staden Manang var en yakslakt, trevligt. Åt lunch direkt, blev spaghetti då vi är grymt trötta på ris och curry. Duschade efter många om och men och värmde oss sedan i vår alldeles egna lilla hydda med finfin utsikt. Därefter var det dags för en liten utflykt för att acklimatisera oss till höjden och slippa höjdsjuka. Vi gick upp för ett berg, tog en bild, och gick ner igen. Det var bara ett par hundra meter rätt upp. Skojsig hobby vi har numera. Manang ligger på 3500 meters höjd och här ska vi dessutom stanna i 2 nätter för att anpassa oss ännu lite extra.

Walkiewalkie.
Solnedgång bakom bergen.
 
Vår lilla hydda och en tandborstande Fanny.

Annapurna round dag 1 - 3

Publicerad 2013-11-10 10:18:00 i Nepal,

Hej! Detta är tredje gången som vi försöker skriva till er. Blogg har inte alls samarbetat och det börjar bli rejält tröttsamt att få skriva om samma långa inlägg 50 gånger. Men nu kanske vi får upp det? Vi anlände, efter 2 skumpiga och läskiga bussturer på vardera 2 och 3 timmar, till Pokhara under eftermiddagen igår. Deepak (vår bärare) verkade dock tycka att turen var riktigt rogivande, trots att bussen var så full så att han fick sitta på en pall i mittgången, han somnade nämligen sött i Rajans (guiden) famn.Tog en sista kopp te med våra grabbar och sa hejdå. Det känns ungefär lika underligt nu när vi helt plötsligt ska vara utan dem som när vi skulle vara med dem i början. Men det är väl kanske bäst vi börjar från början!

Dag 1
Vi trodde att vi skulle börja dagen med en busstur, men icke sa nicke. Vi började traska på på en gång. Efter att ha traskat på ett tag sa Rajan "det här går ju riktigt bra". Yes, tänkte vi, inte behöver man vara fit för det här inte. Jo, tji fick vi. Efter 4h vandring började det bli brant. Uppför. Och backarna tog fanimej aldrig slut. Men efter att svett runnit från alla möjliga ställen väldigt länge, var vi äntligen upp. Sen det faktum att hotellet låg ännu en klättring upp är ju en annan femma... Vi fick i alla fall välkomstjuice när vi kom upp, den smakade ytterst konstgjort men det brydde vi oss mindre om, vi var ju törstiga! Duschade och sedan käkade vi middag med en klumpig tysk som vi träffade på flera kvällar framöver.

Första bilden av många!
Ungefär jättemånga sånnahär broar har vi gått över. Sketaläskiga.
Svettmongon
Samtidigt som denna bilden togs fick Hanna getskit under skon som fortfarande sitter kvar, trots flera duschar.
Där nere ifrån gick vi.
 
Dag 2
Den backen vi så väl kämpade oss uppför igår gick vi nerför idag. Fast på andra sidan byn då. Gick ner till floden, korsade den och sen var det bannemig uppför igen! Rajan hade intalat oss att det inte alls skulle bli lika jobbigt som igår. Tjena mittbena...! Vi slet som djur, gick genom något som liknade regnskog och mitt i alltihop var vi framme vid ett orange-blått-lila hus med ett stort vattenfall alldeles intill och där skulle vi bo! Och tur var det, för 5 min senare började det regna. Åt middag med 4 stycken tyska tjejer som vi sedan följdes åt med då vi gick samma runda. Regnet höll i sig hela kvällen och när vi skulle gå och lägga oss åskade det också. Vi hade, som alltid, hörnrummet med mest fönster så vi såg spektaklet. 13 blixtar i minuten är inte illa!
 
Såhär har det för det mesta sett ut när vi gått. Plus minus diverse lager kläder.
Vattenfallet vi bodde vid. Det där med att fota huset hanns inte med pga den stressiga morgonen.

Dag 3
Vi var lite sena ner till frullen idag vilket resulterade i att vi fick lite bråttom att komma iväg. Och 2 min innan vi ska börja gå slår Hanna huvudet i betongväggen, lite stjärnor snurrade men det var bara att gå ändå. Början var rätt tuff, höll oss bakom en 70-årig tant som hade lagom tempo för oss. Resten av vägen gick som smort och genom diverse underlag så som grus, gegga, vatten och rullande stenar. Vid 12 när det var lunch var vi svinhungriga! Vandrade vidare och kände oss starka och valde därför den längre turen. Väl framme var det kallt. Tog vars en snabbdusch och sedan tog vi på oss flera lager kläder. Fick välkomstte och tro det eller ej även popcorn och skruvar! Vi fick vänta ute ett tag eftersom det pågick en buddhistceremoni i matsalen. På kvällen spelade vi tärningsspel med de tyska damerna och skrattade åt deras guide som numera kallar oss för Manang express då vi tydligen går fort. Den killen hade för övrigt lika torr humor som vi, helt fantastisk.

Floden som vi följde från och till i typ 6 dagar.
Liten söt stuga vi gick förbi.
 
 

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela