En molnig dag idag

Publicerad 2012-09-30 03:50:35 i Australien,

Haj
Nu sitter vi har vid lanedatorerna igen.. Ska faktiskt ga o kopa internet (om vi kan) snart. Tankte boka en lite trip ut till barriarrevet om en stund, ar dags for det nu! I eftermiddag ska vi ga o titta pa en campervan som vi fatt tips om efter att vi lagt ut en annons pa gumtree.com.au. Gutt, fast den ar pa tok for dyr egentligen.. Vi kan ju alltid hoppas pa att de vill ga ner 10 000 kr... Ha ha. Idag gar vi  (Daniel for tillfallet) tillochmed runt med en lapp pa ryggen om att vi ar lite desperata. Hoppas det hjalper. Tyvarr kan vi fortfarande inte lagga upp bilder, trots att vi faktiskt har tagit ett par stycken. Vi hors senare :)

going crazy.

Publicerad 2012-09-29 04:31:21 i Australien,

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhh vart internet funkar inte som det ska, har lanat en dator pa ett stalle nu. Skollovet har varar i 2 veckor till.. WTF! Fullt overallt , fullt pa alla utflykter, fullt overallt. Inga bilar gar att kopa, alla letar efter bil. Har varit runt hela morgonen och letat runt. Verkar helt omojligt. Vi blev lovade vart rum till tidigt imorse och nar vi kom dit sa hade de fanimej inget. Sa nu sitter vi har o vantar pa battre tider typ. Vi har ingen tur med oss alls just nu.
forhoppningsvis blir det ett lite positivare inlagg senare. Hajpo sa lange

Dyrt internet

Publicerad 2012-09-28 12:33:23 i Australien,

Vad gör man inte för att kunna kolla datorn. Köpt en cola och en flaska vatten för typ 40 spänn bara för att få sitta lite här. Provade på mcdonalds först men de va för segt. Får nog ta o köpa vårt eget snart.
 
Well dagen började då med att vi letade boende. Tog inte lång tid innan vi insåg att det skulle bli rätt svårt. Fick höra att det är school holiday här nu, det märks kan vi säga. Men vi fick tillslut boende med lite hjälp på traven. Det blev lite närmre stan, vi har bott i north Cairns nu. Dock får vi dela rum med två andra och sova i bunk beds.. Fast vi överlever väl det med ;P Vi har lagat exklusiv mat ikväll som innehöll grönsaker och det var tillochmed tuggmotstånd, otroligt vilken utmaning.Gott? Njä men bättre än nudlar. Och billigt. Just nu sitter vi och kollar på om vi kan bestiga ett berg nu i helgen. Vi får väl se.
 
Tyvärr fick vi inte kameran med oss när vi skulle ut igen men vi lovar att ni ska få bilder imorgon! Nu måste vi utnyttja tiden bäst vi kan, alltså slutar vi skriva nu. Ooroo!
 

Frulletime

Publicerad 2012-09-28 04:43:58 i Australien,

Halo!
 
Vi ställde klockan på 0900 idag. Vaknade vid 11.30.. kasst! Sitter just nu och äter frukost på balkongen. Det är "kallt" idag, typ 25 grader lite molnigt och Hanna fryser. Sitter och googlar runt lite på vad vi ska göra här och hur vi ska ta oss vidare sen. Lutar åt att vi snart köper oss en van och tar oss neråt längs hela kusten. Cairns känns alldeles för turistigt för oss och jobbmöjligheterna sådär.
 
 
Cairns svar på Tobbis.
 
Strandpromenaden, utan vatten dock. 
 
Bilden råkade bli lite liten, men ni ser nog ändå. Såhär geggigt blir det när vattnet åker ut, tyvärr hittade vi inga krokodiler hur mycket vi än letade!
 
Nu måste vi ta oss i kragen och ge oss ut på hostelsökandevandring. Har bestämt oss för att testa något annat ställe från och med imorgon. Hörs ikväll kanske!

Torsdag kväll

Publicerad 2012-09-27 09:45:54 i Australien,

God morgon! För er i alla fall. Vi har varit uppe ett tag. Har hunnit med en del också faktiskt. Eller nej.. där tog jag nog i lite. Vi har solat lite, Hanna och Fanny hann till och med bada i the lagoon som är typ som Tobbis, fast gratis. Den finns eftersom att man inte får bada i havet här, det finns nämligen saltvattenskrokodiler. Lite onödigt att bli uppäten av en sån kanske. När solen sen blev utbytt mot moln tog vi oss i kragen och gick till en infogrej och plockade på oss alla möjliga sorters broschyrer som vi nu sitter och läser i. Tog även en snabb tur inom affären för att handla vatten och vad fick vi då höra om inte Daniels favoritlåt euphoria. Aldrig att man kan bli av med den!
 
 
 

Första morgonen i Cairns

Publicerad 2012-09-27 03:56:18 i Australien,

Vi har sovit i 15 h alla tre, snacka om att vi va helt slut i kroppen!
 
Efter att vi handlat lite frukost igår så gick vi tillbaka till stan och skulle äta lite. Vi har nämligen fria måltider på en restaurang. När vi kom fram var det kö längs hela gatan... orkade inte riktigt köa. Det blev en cheeseburgare o sen snabbt svälja skiten för att gå hem o lägga oss. Yaay.
Nu har vi precis vaknat klockan är 12, mitt på dagen och den där frukosten låter lockande! Blir nog en lugn dag idag, lägger oss nog och solar någonstans så vi får lite färg i alla fall. Bilder har vi tyvärr fortfarande inte, kanske kanske att ni får någon senare idag!  

Vi lever

Publicerad 2012-09-26 10:58:16 i Australien,

Vi är framme, vi lever, men det är inte mycket mer. Svullna och trötta ben, skallar som inte alls hänger med och en längtan efter en säng som inte är nådig. Kom fram ungefär vid 15-tiden här idag. Ungefär 1.5 h försenade.. Men jaja. Vi är grymt trötta på flygplansmat nu efter att ha levt på det i tre dagar. 
 
Har hunnit gå en liten tur runt staden och handla. Tyvärr är internet segt så vi kan inte lägga upp några bilder, inte för att vi tog några men ändå. Har ingen fantasi till att skriva mer så det får bli ett mer uttömmande inlägg imorgon. 
 
Ha det bra!

När åtta timmar blev till nio, eller kanske tio

Publicerad 2012-09-25 16:33:08 i Australien,

Åh nu är vi här o ska klaga lite igen. Alltså planet är försenat IGEN?! Humöret börjar tryta nu när klockan är 22.30 här och vi har varit här sen 14.30. Vill ingenting hellre än att få sova lite nu men måste försöka hålla oss vakna för att kunna sova på planet. Inte riktigt drömmen att va vaken i en stol i 12 timmar hah. Nu är det i alla fall sagt att planet skall lyfta 00.30.. Så det är bara att hålla tummarna tryckta och ögonen öppna i typ två timmar (!!) till. Heja oss.

Hong Kong - känns som vi har haft den rubriken innan...?

Publicerad 2012-09-25 10:31:28 i Australien,

Såja, äntligen har vi kommit till Hong Kong efter en låååång flygtur där det varken gick att fälla sätena eller lägga upp fötterna. Våra arslen är möra! Annars mår vi bra, mat har vi fått. Sen att den inte var så god är ju en annan femma. När vi äntligen lyfte från Köpenhamn blev det en aningens skakig färd.. Hanna är helt säker på att han övningskörde. Landningen var icke nådig, skakades på alla håll o kanter. Sen blev det nästan ännu värre på planet hit. Precis när vi kommit upp i luften skakade det så mycket att drickorna höll på att hoppa ur glasen och flygvärdinnans vagn välte haha. Lagom klistrigt och blött på golvet sen.
 
Neeeerds
 
Vår utsikt för de kommande 8 timmarna. 
 
Nu ska vi leta upp en infotant som kan visa oss var bion och resten av alla roliga sakerna finns. Fast först ska vi kolla vad som hänt i St Olof på ystan, det är där allt händer ju. 

Kastrup

Publicerad 2012-09-24 16:02:52 i Australien,

Det första vi möts av när vi gått igenom säkerhetskontrollen är att flyget är 45 min försenat, INTE OKEJ! 
Nu har vi gått runt hela flygplatsen och spelat sånt där fotbollsspel och nu har vi även hittat lite internet :) Får väl ta o fördriva tiden med att spela lite skip-bo kanske? Eller kanske köpa en sån där stor ful målad elefant som kostar 18.000 danska? Möjligheternas värld här på kastrup :D
 
Får verkligen hoppas att det inte blir mer försenat nu och att det kommer upp nån gate snart. Pleeaaseee någon?

Time to go!

Publicerad 2012-09-24 12:27:33 i Australien,

Den stooooora dagen har kommit! Om mindre än 40 min kommer Forsells och hämtar mig så att vi kan påbörja första etappen av vår 48 timmar långa resa. Har precis laddat upp med sista lunchen här hemma på ett bra tag och känner mig faktiskt redo! Hoppas de andra också är det, men det tror jag nog :)
 
Nu är det så att jag har lite småsaker kvar att göra innan avfärd och det börjar bli ont om tid så nu måste jag springa. Ska försöka uppdatera på vägen. Vi mellanlandar ju både i London och i Hong Kong så då borde vi få tid att skriva en rad eller två.
 
Ha det så bra i Sweden, för vi ska ha det grymt i Australien! :D:D
 

Nya fina bloggen och en dag kvar!

Publicerad 2012-09-23 12:47:53 i Australien,

Visst är bloggen fantastiskt tjusig nu :D ? TACK snälla Samir som gjort allt så fint!
 
Igår hade vi alla våra vänner samlade, kul :) Kändes konstigt att behöva säga hejdå och veta att man inte kommer ses på länge. 
 
Idag är det städning som står på schemat och en riktigt riktigt smaskig middag i form av underbara köttbullar. Kanske borde fundera över att packa lite också nu när vi åker imorgon haha. Men jag råkar veta att ingen av oss tre har kommit så långt på den punkten. Vi är inte riktigt kloka! Något som jag vet ska med i alla fall är Hannas fina lussebullar som vi ska ha som färdkost. Tidningarna som vi fick av Ella och Madde igår ska absolut med och kommer läsas flitigt :)
 
Lite bilder från gårdagen : 
 
Innan folk kom gick jag som vanligt runt i raggsockar... 
 
jag , Hanna, Daniel och Samir
 
 
 
Kommer att uppdatera någon gång till innan vi åker i alla fall, håll utkik :)
 

Slutspurt

Publicerad 2012-09-21 15:30:04 i Australien,

Nu är vi inne på de 72 sista timmarna i Svea rike. De 72 sista timmarna i blåsten hähä, för den verkar då inte vilja sluta. Men det gör ju i och för sig inte oss nånting!
 
För att återkomma till vår sabla to-do-list igen så kan vi nog säga att 99% är avprickat nu. Fanny har inhandlat de sista nödvändiga sakerna idag, dvs tandbortskydd till oss båda, och vi är så gott som redo att åka. Nästan. Det allra sista prickar vi av imorgon när jag ska tvinga Fanny att hjälpa mig att äta upp mina lussebullar och mina knäck innan vi ska partaja. Men jag tror inte att det kommer bli så svårt att få henne att göra det, hon brukar lyda mig när det gäller sånna saker ^^
 
Nej nu säger jag god fredag och vi hörs en annan dag, typ snart! HAAAAAJ! :)
 
 

Boende - check!

Publicerad 2012-09-19 13:41:16 i Australien,

Halåj
 
Vi har glömt hur jävla hemskt det är o bo här när det börjar bli höst, det har ju blåst konstant i en hel vecka?! Bara 7 månader kvar tills det börjar bli ok väder igen.... för er då alltså. mohahaha.
 
Nu tjatar vi om alla våra avprickade grejer som ska göras igen. Denna gången har vi faktiskt sett till att skaffa boende, woho! Det är ju ganska skönt att ha någonting att komma fram till när man har rest i 48 timmar haha. Vi lovar att som vanligt ta en bild på interiören och sånt ;)
 
Har kommit fram till att vi ska göra både kladdkaka och morotskaka till på lördag , AH YUMYUM! Kommer äta tills magen sprängs.
 
vi höll precis på att förstöra allting här på bloggen... ja det är tur att vi får hjälp med att göra om den lite för vi kan ju inte ens göra ett snyggt inlägg haha.. tragiskt.
 
Nu måste vi snabba oss som tusan för vi ska fika med Josse! Så ni får ingen bild denna gången heller tyvärr.

Om ni råkar vilja veta...

Publicerad 2012-09-16 14:08:00 i Australien,

...så ser australienpengar ut såhär:
 
Eller det är ju bara 50 dollarssedeln men ändå. Jag, som för övrig är Hanna, kan berätta att de är plastiga och att man antagligen kan bada med dem. Gubben där har en ENORM näsa. Helt sjukt. Om ni undrar hur jag fått tag på dessa så fick jag dem av min kära moster! :)
 
Ja nu fick ni ännu ett sånt superintressant inlägg. Men ni gillar det, eller hur? ;D
 
 

Hönan Agda

Publicerad 2012-09-14 13:37:00 i Australien,

Saknat oss? Ni blev minsann lite bortskämda där med 3 inlägg 3 dagar i rad!
 
Vi fortsätter sega oss fram här. Dricker kaffe och fixar lite nya låtar och sånt megaviktigt. Ingenting händer men ändå känns det som om man har tusen grejer att fixa. På något sätt fylls våra dagar i alla fall. För nu är det helt plötsligt bara 10 (WTF?!?!?!?) dagar kvar!
 
Egentligen är det meningen att inläggen ska handla om något men vi har inget att skriva så ni får nöja er med meningslöst dravel. Skriver mest för att fylla ut liksom. Typ "JA, där fick vi en hel rad till! :D" Det blir bättre sen när vi ska hoppa bungy jump, äta krokodil, samla på spindlar och gosa med koalabjörnar ;)
 
 
Tänk er och somna med den bredvid sig. NUTTEN!

När ingenting händer

Publicerad 2012-09-12 13:19:19 i Australien,

Halojen!
Denna gången är det Fanny som tänkt skriva några rader här :)
Inte så lätt att få ihop något spännande inlägg dock... Det händer inte mycket om dagarna haha. Tanken är att jag ska få tummen ur och tömma minneskorten idag så vi kan fylla dem ordentligt med nya tjusiga bilder med start om endast 12 dagar. Börjar kännas lite konstigt kan jag säga. Tusen olika känslor på en o samma gång som går runt i skallen på en.
Jaja nu ska jag försöka slita mig från spotify och datorn. 
 
Sånna här gudomligt goda och vackra lussebullar, gjorda av Hanna och Robin, åt jag till lunch igår, YamYam.
 
Har sett att ni är en del som kollar in här dagligen, så himla roligt! Vi lovar att försöka uppdatera lite oftare nu. 
 
 
 
 

Snillen spekulerar

Publicerad 2012-09-11 16:32:00 i Australien,

I eftermiddag har vi druckit kaffe, ätit knäck och kommit fram till att vi ska till Tasmanien. Bara så du vet Danne! Vi har även spånat lite om hur och när vi kan tänkas komma hem (inte för att vi längtar då alltså) och kom fram till att jaa.. kanske i juli? Och sen.. Jag citerar Fanny: "Nej, varför ska man göra något vettigt?" Hon tänker då på att läsa vidare och sånt mög, så då kanske vi tar Nya Zeeland nästa höst eller nu med en gång om vi är otåliga :) Nej. Ta nu inte detta så seriöst. Allt kanske inte går som vi har tänkt oss det.
 
Om ni undrar så ska vi starta resebyrå. Sen om några år när vi är så beresta. Huvudkontoret ska ligga i Hong Kong. Bra va? Då slipper vi ju plugga vidare också, för då kan vi allt. Asså ibland, då jävlar går hissen enda upp!
 
Ja så kan det gå en tisdagseftermiddag när man inte har något bättre för sig. Trevlig dag!
 

2 VECKOR!!!!

Publicerad 2012-09-10 17:59:39 i Australien,

Hello readers!
 
Nu undrar ni säkert vad vi har fixat och trixat med den senaste tiden men egentligen så har vi inte gjort så himla mycket. VI HAR INTE ENS TRÄFFATS! Det är typ aaaslängesen. Säkert 6 dagar. Och fler lär det bli. För stackars Fanny ligger hemma i sängen och sjukar sig. Men hon ska va frisk imorgon! :)
 
För att återgå till vad vi pysslat med den senaste tiden så har vi mest prickat av småsaker på våra to-do-lists, typ som att fixa försäkring, skaffat mapp och gå igenom garderoben. Okej.. den som sett våra garderober reagerar nog lite nu. Det kanske inte kan kallas småsak men ändå. Insåg ganska snabbt att jag slängde alla vanliga t-shirts och linnen i Dubai så det var bara att fylla på det lagret, även fast det tog emot.

Ställde in min ryggsäck nyss. Bengan heter hen om ni undrar :)
 
 
Puss på bibeln för att den är tung och perfekt när man ska fylla ut ryggsäckar! 
 
Så nu har jag bjudit på massa lökiga bilder så det hoppas jag att Fanny också gör (förstå piken Fanny...) när det är hennes tur att uppdatera lite senare i veckan. Hm ja det var nog allt! Och btw, DET ÄR ENDAST TVÅ SMÅ  VECKOR KVAR! :D:D
 

Tips-fredag

Publicerad 2012-09-07 13:37:00 i Australien,

Har lånat världens tjockaste bok (typ som bibeln) och håller i detta nu på att kolla vad det är som vi mååååste se och göra när vi nu är där. Problemet är att man hittar för mycket! Någon som har tips?
 
Vi håller även på att "låna hem" lite filmer så vi kan sysselsätta oss i t.ex Hong Kong. Någon som har tips?
 
Vi håller även på att "låna hem" lite musik. Någon som har tips?
 
Vi tyckte precis att detta inlägget blev rätt roligt...oj vad dålig humor vi har. Någon som har tips på bättre humor?
 
Den är tjock, vi lovar.
 
 
Be happy. Inga konstiga miner här inte. Bara fake-smile. Men man kan inte få allt på en gång
 
Notera att inlägget är gjort 13.37 ELIIIIIIIIIIT

Att skriva CV...

Publicerad 2012-09-04 13:23:55 i Australien,

.... ÄR ETT RENT HELVETE. Hur tänkte våra lärare när de inte lärde oss detta? Ja okej, Inga-lill försökte med oss i åttan men då tog man det inte särskilt seriöst eftersom det kändes som om det var evigheter tills det skulle kunna behövas. SUCK. Men vi har i alla fall kommit en bra bit på vägen, bara ett personligt brev kvar att skriva innan vi ska tvinga någon stackare att läsa dem. Ett bra tips om ni nu ska skriva något liknande snart är att vara luddig i sina förmuleringar.
 
Annars så är det nu mindre än 3 veckor kvar idag. Fannymedkoll upplyste mig precis om att det är exakt 20 dagar kvar. Slutspurt nu ju! Dags att börja ta itu med sånna nödvändiga och dryga saker som att besöka apoteket, packa, äta potatis, äta lösgodis (mindre drygt) och samla ihop alla viktiga papper. Någon som har en mapp att skänka btw?   
 
Inspirerande...? Hej Hösten. Som vi snart slipper :D

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela