Gummistövlar hade suttit fint nu

Publicerad 2013-01-31 10:44:46 i Australien,

Åkte ut till South Yarra innan idag, precis som vi tänkt. När vi gått typ ett kvarter ville vi bara hem till sängen igen. Himla trist. South Yarra var i alla fall fint och inne på Topshop och sånt var vi ju också. Hann även med att dricka en smarrig smoothie. Gav upp och åkte hemåt. Två minuter efter vi lagt oss i sängen började det åska och ösregna och då kändes det ganska skönt att vara under täcket. Det öser fortfarande ner och vi är fortfarande under täcket haha. Inte mycket som händer här borta denna veckan. Suger att vi inte har några bilder att lägga upp. Mjaja.

Ture Sventon

Publicerad 2013-01-31 00:35:31 i Australien,

Ingen förbättring här men nu orkar vi inte gå här och dra mer så vi ska åka in till stan ett tag. Läste på baksidan av pillerasken och man får ta nästan hur många man vill! Bättre än döllet brännvin kanske? Eller om man tar både och kanske? Hah nej, så roligt ska vi inte ha det idag. Vi ska gå på topshop istället. Det har vi letat efter sen vi kom hit, det slutade med att vi fick googla fram det igår. 
 
Nu har vi inte mer att skriva. Tack för responsen på gårdagens inlägg. Vi borde skriva ut alla våra dilemman känner jag...

Schex, kex och paracetamol

Publicerad 2013-01-30 07:21:18 i Australien,

Haj. 
Mår ungefär som igår. Har varit och köpt lite paracetamol nu i alla fall, kostade 79 cent. Dyrt mög det alltså! Var för varmt för att vara kvar vid bilen idag så vi tog oss till affären istället. Nu är det full rulle här utanför för det brinner rätt bra. Vet dock inte vad som har hänt då de inte uppdaterat på nyheterna än. Men var lugna, vi brinner inte upp. Dagens största dilemma har varit kexen. Eller inte kexen i sig utan snarare hur man säger det. F blandar nämligen och säger både kex och schex medan H håller sig till schex. Forsan rapporterar att det har slutat brinna nu. Eller ryka i alla fall.  

Sjukstuga

Publicerad 2013-01-29 12:50:37 i Australien,

Har mått ganska pissigt idag. I alla fall jag och Hanna. Körde och handlade lite mat i eftermiddags annars har vi sovit bort det mesta av dagen. Sett lite film och läst ut våra böcker. Spännande dag helt enkelt. Hoppas vi mår bättre imorgon så vi kan slippa ännu en dag i Mange. Så kul är det liksom inte. Hm ja något bättre inlägg än så får ni inte. Nu ska vi återgå till kudden, god natt.

Moonlight cinema

Publicerad 2013-01-29 01:48:33 i Australien,

Morrn.
Spenderade dagen som sagt i St Kilda igår. Åt mat, snackade skit och sånt trevligt. Sedan hamnade vi på utomhusbio igår kväll! Såg förhandsvisningen av Flight. Köpte med oss massa gott att äta på och hade picknick. Supertrevligt och gott :) Man fick lite ont i kroppen och vi hade inte helt rätt kläder på oss så det blev rätt kyligt. Särskilt när det började ösregna mitt i filmen. Men det blev faktiskt uppehåll ganska fort igen tills den var slut som tur var.
 
 
 

Ett helt inlägg om kaffe. Ytterst intressant. eller.. nae.

Publicerad 2013-01-27 23:56:24 i Australien,

Heyho
Är nästan vakna nu. Det är någon jäkel som har snott vattenkokaren så vi har inte fått morgonkaffe på flera dagar. Mest för att vi är så lata att vi inte orkar dra fram hela spisen och asa den till köket för lite varmvatten. Tur att de har billigt kaffe på 7-eleven haha. Är stammisar hos surgubben där inne nu. 
Hanna har haft feber i natt. Det är nog den där förkylningen som vi har haft fram och tillbaka i flera veckor nu och som inte vill ge sig. Ska se om vi kommer iväg till St.Kilda eller något sånt idag. De har nog kaffe där med. 
 

Fin söndag

Publicerad 2013-01-27 11:00:36 i Australien,

Haaaj
Vaknade upp till regn och rusk idag men sen kom sooooolen! Har haft det som en riktigt fin sommardag i Sverige typ. Riktigt härligt. Åkte in redan vid 9-tiden idag och gick på marknad. Mysigt, den var riktigt stor. Mycket skräp och en hel del som man kunde köpt. Precis som vanligt. Jättefina grönsaker och frukt men när EN avocado kostar 35 spänn så köps det inte så mycket. Eller inget alls idag faktiskt. Efter det så åt vi smaskig lunch och kollade lite i affärer. Åt glass och njöt i solen. Kollade på lite gatu-underhållning och pratade sönder varandra. Bra söndag helt enkelt.
 
 

Graffiti art and Pepper Lunch on Australia Day

Publicerad 2013-01-26 12:02:15 i Australien,

Haj. Vi fryser fortfarande. Så vi har tagit vår tillflykt till dassen. Vi har friskispass här, riktigt roligt faktiskt eftersom de har musik på full volym. Vilket även resulterar i att man sjunger i duschen vilket kan bli ganska pinsamt när det kommer in andra. Ja inte i duschen då. Utan på dasset. 
 
För att vara lite seriösa för en gångs skull så har vi haft en trevlig dag i city. Har hittat fler gränder att gå i idag. En gränd full med massa cool graffitikonst. Det både målades och hades bröllop där bland 500000 cigarettfimpar. Käkade mat på Pepper lunch, lika gott varje gång! Det är tredje gången denna veckan vi ätit ute så nu får di va nock! Får väl återgå till ris och pasta och sås. Öööööörk det är så tradigt numera. 
 
Fanny leker nu frisör. Det går sådär.. Har försökt lära henne att göra en inbakad fläta i nån månad nu. Hon tror hon har fattat grejen nu. Duktig tjej den där Fanny (Y) Nu är det svennemusik på radion!!! BJÖRN SKIFS <3
 
 
 
Råkade komma mitt i bröllopsparets fotografering. Skillat. 
Kom på nu att vi glömt fota på pepper lunch. Vi glömmer alltid att fota maten. Synd att vi nu måste gå dit igen. Endast för bilden ju. Mohoh
 
 

Kallt kallt kallt

Publicerad 2013-01-26 01:58:28 i Australien,

Waaah 19,3 grader idag. Fy för satan vad vi fryser. Men ska trotsa vädret och ta oss in till stan ändå. Kl råkar ju vara lunch snart och vi vaknade precis känns det som. Bäst att vi snabbar oss på med strumporna så vi kan komma iväg.Vi har ju en lång busstur innan vi är framme. Åh sug. :)

Noll motivation

Publicerad 2013-01-25 10:40:57 i Australien,

Hej på er. Ingen av oss vill blogga men vi gör det ändå för vi vet att ni kommer oroa er helt i onödan annars. Det är så fruktansvärt tråkigt att blogga när man, som idag, inte gjort något vettigt alls. Har blåst så in i bomben idag, Ungefär så mycket som det alltid blåser i simpan. Det var ett rent helvete att äta frukost. Men vi klarade det, även fast vi hade sirap överallt. Sen ringde vi runt för att hitta camping i Melborune igen. Fick till slut napp på den campingen vi var på för ett tag sen. Började köra dit, och 4 timmar senare var vi nästan framme. Efter att ha kört konstiga omvägar för att undvika tull och för att vår gps inte ville leda oss rätt. Vi tog först ett pit-stop för matintag, handling och biblioteksbesök. Fanns liksom inget annat att göra när vädret var som det var. Har kommit fram till att vi kom hem för exakt ett år sen idag. Fattar ni hur snabbt detta året har gått? Det är SJUKT! Vi satt och läste inläggen från förra året innan idag och vi började fnissa bara vi läst rubrikerna vissa gånger. Kul.

Venus Bay

Publicerad 2013-01-24 11:09:53 i Australien,

Hola. 
Har spenderat dagen på Venus beach. Det var till och med så att vi kom i det kalla vattnet idag (gissar på 18 grader). Absolut inte skönt, bara nödvändigt. Mycket annat har inte hänt i vår värld. Det brinner lite här och var här i Victoria idag och i Queensland regnar det så att de har översvämningar. Åh och jo, vi har nog ätit något konstigt idag också.. för vi mår inte jättebra någon av oss. Grejen är att vi har ätit precis samma saker som vi alltid äter så lite knas är det. Hoppas det försvinner fort.
Imorgon bär det nog av mot Melbourne igen då det är Australia day på lördag och det kan vi ju inte missa!
 

Mot stranden

Publicerad 2013-01-24 01:51:15 i Australien,

Ingen av oss har sovit särskilt bra i natt. Så därför har vi sovit extra länge nu på morgonen. Vaknade av att det var lite för varmt i bilen. Har nu ca 29 grader och det ska gå upp till 36-37 idag. Det blir en dag på stranden om det inte är för varmt för det. Får nog svalka oss med en frappe. Det låter som vi kommer få en jobbig dag va?

Phillip Island

Publicerad 2013-01-23 10:56:10 i Australien,

Inga sälar och inga pingviner. Men vi är väl rätt glada ändå. Fast ön var ju ingen höjdare kanske. Åkte runt och kollade lite och tänkte först gå en sån där walk som då skulle vara jättefin. Jo tjena.. Det sög. Kul att traska runt på  en gångstig bland Mangrove liksom? Så vi åkte vidare till The Nobbies. Frös som satan men rätt fint ändå. Då hade vi väl kört runt halva ön ungefär och bestämde oss för att spendera resten av dagen på stranden. Skönt! Var ju längesen vi var på stranden nu. Eller låg där en längre stund kanske man ska säga. Mycket mer har inte hänt direkt. Handlade lite i Wonthaggi och sen körde vi ut på landet där vi är nu och ska sova i natt. Hanna höll på att trampa på en orm för en stund sen, tur att någon hade kört på den lite först. :)
The nobbies, finaste stället på ön enligt oss.
Fast detta var ju inte så dumt heller. Eftersom vi tyckte ön va rätt lame så tog vi inte så många bilder heller. Så ni får bara två idag. 

Gratis pepsi och mysiga gränder

Publicerad 2013-01-22 11:33:36 i Australien,

Nu har vi kurat ihop oss under täcket. Våra tjocktröjor hänger på tvättlinan så vi är tidigt inne i bilen. Har strosat omkring i stan idag igen. Upptäckt massa mysiga gränder, caféer och restauranger. Melbourne växer lite för varje dag hos oss. Börjar gilla det starkt nu alltså. 
Imorgon tänkte vi åka över en sväng till Phillip island och kolla lite på pingvinerna och sälarna.
 
Pausade lite på Federation square
 
 
Glömde bort att skriva att vi faktiskt har varit här också idag. Alltså nere vid hamnen någonstans. Tog gratis-spårvagnen som går runt runt och kände för att hoppa av här lite. Bra val då vi helt plötsligt fick gratis pepsi. Trevligt, det säger vi inte nej till. 

Kom och hjälp oss-looken ?

Publicerad 2013-01-22 02:16:25 i Australien,

De här grannarna alltså.. De är fan inte kloka haha. När den ena går så kommer nästa. Paret tvärs över gatan har varit på oss hela morgonen. Slutar aldrig snacka och nyss kom hon med värsta förtältet och sa att vi skulle låna det så vi inte behövde sitta i solen hela dagen. Plus att hennes man då skulle sätta upp skiten åt oss. Snällt och så.. men det behövs ju faktiskt inte. 
Annars har vi slängt i två maskiner tvätt och tagit det lugnt nu på förmiddagen. Varit molnigt och kallt men nu har solen tittat fram så nu ska vi nog ta oss in till stan så fort tvätten är upphängd och det där jäkla förtältet med myggnät och tak och pinnar och skit är antingen borta eller uppsatt. Får väl se hur det går. 
Se, vi behöver inget tält. Vi har ju paraply. Räcker lääääänge.
Övning pågår. Från och med nu ska vi inte se så pratvänliga ut. Ska ge ett skrämmande intryck istället. Inte för att jag tror att det funkar på de här loonisarna. Men tanken som räknas. Typ.
 

Bugasprängda

Publicerad 2013-01-21 11:58:19 i Australien,

Tjenare! Nu har vi varit olydiga och skaffat oss dåligt samvete... Ni vet den där bbq-saken vi skulle på? Vi sket helt enkelt i att gå dit och drog till en närliggande Taco Bill restaurang och käkade ASGOD mat, drack öl och firade Daniels födelsedag en dag extra. Anledningen till detta är att gubben vi var bjudna till är lite waaaackowacko. Men nu är vi ju bjuda till en annan snubbe här som ska visa oss en karta över Australien..? Tack typ. Vii har sett den förr faktiskt. 
 
I alla fall. Vi har haft en ganska varm dag idag. Fast det hade ju inte skadat med nån grad till. Och lite mindre blåst. Men ändå. Vi har gått runt lite i Melbourne city och sen åkte vi ut till mysiga St. Kilda och checkade stranden och dess omgivningar. Väldigt många restauranger och caféer och barer och sånt kul. Vi har alltså haft en skön dag, blivit lite sådär lagom brända på näsorna och Forsan har köpt nya flip-flop.
 
 
 
 
 
 

En dag i Melbourne

Publicerad 2013-01-21 00:35:55 i Australien,

Godmorgon. Vi är nu uppe och... ehm nästan vakna. Tanken var ju att vi skulle fortsätta på det där motionstemat men ja. När alarmet ringde var vi helt eniga om att ta sovmorgon. Vi har i alla fall fått i oss frukost och förlängt vår vistelse här på campingen till på onsdag. Om inte allt för länge ska vi gå bort mot busshållplatsen och ta oss in i Melbourne och hoppas på att vi hittar något trevligt att göra :)

Det är ingen vanlig dag, för det är Daniels födelsedag!

Publicerad 2013-01-20 10:38:10 i Australien,

Hejhopp. Nu har vi äntligen fått lite motivation till att blogga. Efter att ha ätit en god middag med efterrätt igår kväll tog vi oss in till city. Det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss då vi inte hittade något vettigt ställe att besöka så vi åkte hem igen vid 1-tiden. Men det gör ingenting! Idag har vi inte gjort allt för mycket. Gick bort till IKEA och käkade lunch och kanelbullar. Hängde där lite och sen gick vi hem igen. Har även tagit en springtur runt kvarteret och nu ska vi snart se en film. 
 
Imorgon däremot. Då händer det grejer. Vi är bjudna på bbq... Till en helt tokig granne som insisterar på att vi ska komma dit. Fast han vill mest att Daniel ska komma. Vi ska bara göra sallad. Och Daniel grilla kött. Vi fattar dock inte riktigt för det verkar som om vi inte får ta del av köttet, vi kanske bara får sallad vi töser? Hm ja. Det ska bli spännande i alla fall. Det verkar dessutom som om det är fler som är ditbjudna. Tur det. Eller? 
 
Igår tänkte vi grilla och sånt trevligt men grillen funkade icke. Men det blev jäkligt gott ändå
Den här däremot... Födelsedagsmackan extra allt. Smör , jordnötssmör, sirap OCH sylt. Liten aptitretare så bara.

Jäser

Publicerad 2013-01-19 06:21:30 i Australien,

Morsning
 
Ligger i solen och jäser nu, gött. Lite lagom varmt här på vår lilla gräsplätt idag. Blåser en hel del men nu fram på eftermiddagen har molnen försvunnit och då blev det ju riktigt skönt. Råkade sova jättelänge idag. Så vi bestämde oss för att chilla här tills vi drar in till stan senare ikväll. Har varit och köpt cheesecake och strongbow inför kvällen. GOTT!!!

Vår version av Australia Open

Publicerad 2013-01-18 11:54:51 i Australien,

Hanna är i bandage! Nä, alltså det är lugnt. Men hennes tå kommer nog vara i regnbågens färger imorgon. Så kan det gå när man är på promenad och det finns järnspikar i gatan. Tur vi fick ett fint first aid kit med på köpet av Mange. Annars har det inte hänt mycket idag. Har varit fruktansvärt onyttiga. Värre än vanligt alltså. Till frukost åt vi massor av nutella och Daniel ett paket kakor. Åt massor med pasta till lunch (då vid halv 4 alltså.) så till middag ikväll blev det Nutella! Nu är burken slut så vi kanske får laga lite mer mat imorgon. Kanske. Är lite utanför Melbourne nu förresten- Så nära stan vi kunde komma. Ska stanna här tills minst på måndag i alla fall. Får se vad som händer och fötter. 

Hittade en tennisboll med ett snöre i. Lycka. Har ju inget tennisrack direkt men en gryta och en baklucka att hänga bollen i funkar hur fint som helst
 Stackars Hanna får nog ta några drinkar extra imorgon
 
 

Back to Melbourne

Publicerad 2013-01-17 23:57:48 i Australien,

Ni anar inte hur varmt vi fick igår kväll. Det var helt sinnes. När vi lämnade biblan vid 17-tiden ökade från 25 grader till 40 grader på bara en timme. Så vi 19-tiden när vi kom till nattens fri camping svettades vi som grisar. När man andades in så gjorde det ont i näsan, precis som i en bastu. Stört att det kan bli så vid den tidpunkten. Det började blåsa något så in i bomben också, och det har inte slutat än. Men värmen avtog ganska snabbt igen igår kväll. 
 
Idag ska vi ta oss tillbaka till stora staden. Det är ju så att någon fyller år på söndag så vi måste ju fira i helgen. Och det gör man ju bäst i Melbourne tycker vi. Så vi ska alldeles strax äta frukost och sen tuffar vi till campingen. Vad som händer sen visste man inte :) 

Blåa bilder

Publicerad 2013-01-17 02:20:04 i Australien,

Här kommer lite bilder. Det är mest hav.  Kanske förståeligt när vi kört ocean road. Men ändå. :) Det skulle bli tokvarmt idag men det har vi inte märkt något av. Synd för det hade varit trevligt att svettas lite nu efter en veckas kyla.
 
 
Rätt fett sommarhus ändå. Deras utsikt var inte så tokig heller om man säger så
 
Två tjocktröjor och kaffe sedan var vi nästan vakna. 
 
Utsikten från vägen är inte så tokig
En ganska stor koala kom traskandes rakt framför oss. 

Oönskat husdjur

Publicerad 2013-01-16 23:19:57 i Australien,

Vi har varit ganska glada över att de flesta djuren ändå hållt sig liiite på avstånd. Alltså inte varit PÅ oss trots att vi nu har sett en hel del. Men ännu gladare blir man när en sån här hårig typ är UTANFÖR bilen och inte på insidan...  Stod fint och tankade bilen när denna kröp fram och inte ville han gå av heller. Gubben som tankade mittemot gick omkring och försökte få bort den med sin sko. Efter ett antal försök gick han till nästa bil på macken. 
Största vi sett hittils av denna sorten. Tur att vi alla tre älskar spindlar lika mycket.
 

Great Ocean Road dag 2

Publicerad 2013-01-16 13:37:00 i Australien,

Som utlovat kommer här ännu ett inlägg. Så nu ska ni få höra allt om idag! 
 
Efter dusch (som vi fick betala för..) och frulle gav vi oss iväg. Dagens första stopp blev de 12 apostlarna. Lätt förklarat så är det 12 stora stenar i vattnet, det låter väldigt mycket tråkigare än vad det är. Det var faktiskt väldigt coolt. Hann inte få i oss kaffe imorse så vi fick köpa där för att bli människor. Det hjälpte till att få upp värmen lite också. Sen körde vi lite till och sen vände vi för där fanns inget mer kul. Dagen har sett ut lite som gårdagen. Vi körde längs vägen och stannade vid diverse look outs. Försökte spana efter sälar på ett ställe men det kan lika bra ha varit fåglar vi såg där ute på klipporna. Blev lunch i Apollo bay idag igen, denna gången pastasallad. Ringde till några campingar men kände att de var lite väl dyra så vi bestämde oss för att fricampa. Tog en liten detour på vägen dit och kollade på ett vattenfall. Tyvärr var det ganska fattigt. Sen tänkte vi då köra mot fricampingen... ehm ja. Jäääävligt skumpig grusväg. Stackars stackars Mange. Men vi kom fram till slut åtminstone. Och är riktigt nöjda nu. Har sällskap av wallabies och dricker te i kvällssolen. Sämre kan man ha det.
 
Nu  ska jag göra er ledsna och säga att det blir inte fler bilder. Internet vill inte mer. Kanske att vi hittar ett ställe med wifi imorgon! 
 

Great Ocean Road dag 1

Publicerad 2013-01-16 09:05:38 i Australien,

HAJ! Lugna ner er, vi lever! Har bara råkat hamna på ställen som inte har mottagning. Så nu ska ni få full lägesrapport om hur vi haft det de senaste timmarna. Vi börjar med gårdagen...
 
Vi körde ca 50 m till info-huset bakom bensinmacken. Fick lite broschyrer och en väska och sedan gav vi oss iväg. Den första biten innan själva vägen började var fruktansvärt tråkig. Men när vi väl kom in på Great Ocean Road blev vi inte besvikna. Vårt första stopp blev vid ett light house. Tog en liten tur runt stället och kollade utsikten. Sen körde vi vidare. Stannade för några look outs längs vägen och vid 15-tiden var vi som vanligt sugna på lunch. Då var vi lägligt nog i ett samhälle kallat Apollo Bay så där käkade vi nuggets. Därefter var det dags att fixa nattens boende. Ringde runt till några olika campingar (varav den ena kostade 125 dollar = mer än 700SEK!) och bestämde oss till slut för en camping som lovade världs klass toaletter och duschar och camping under koalor. Hm ja koalor fick vi se i alla fall. Toaletterna var precis som alla andra, lite värre till och med. I vilket fall som helst somnade vi gott till ljudet av grymtande koalor. De låter precis som minigrisar!
 
Buddha och fikonträdet. Standardbilden!
Jääääsaren i trädet på campingen. Visst ser det härligt ut?
 
Titta in igen lite senare så kommer det fler inlägg och bilder :)
 

Parmesan

Publicerad 2013-01-14 11:40:26 i Australien,

Tjatja. Nu ligger vi i bilen igen. Lite annan utsikt från fönstret idag. Nämligen en besinmack en bit bort med alla tillhörande ljud, dvs lastbilsbrummande. Ja riktigt mysigt faktiskt. När vi körde hit fick vi minsann lite action. Det var 3 gräsbränder här utanför Melbourne, det rök rejält och det flög runt en helikopter som vattenbombade bränderna. Hm ja.. mer då? Jo ikväll har vi ätit en middag som bestod utav kött, grönsaker OCH ost. Nästan så vi glömt bort hur ost smakade. Fruktansvärt intressant. Och om ni vill veta så är det en fågel som skitet på Fannys jacka också. Bara femte gången en pippi försöker skita oss i skallen under dessa 4 månaderna. Kanske dax att köpa en lott snart?
 
Lite massagestund sådär i kvällssolen. Mysigt.

Stroberi

Publicerad 2013-01-14 05:31:20 i Australien,

Hallåja. Nu är det måndag igen och vi har idag varit iväg i 17 veckor! Det ni! Det är längre än förra gången. Vi har hamnat på ett library idag. Hade absolut ingen lust att göra något så vi bara valde något. Har försökt kolla på Greveholm men biblans wifi är för segt. Käkar just nu på en asstor mentos-påse från Indonesien. Exotiskt.. Ska nog snart ta och flytta våra arslen från dessa stolarna och köra ut till en fricamping en bit utanför Melbourne. Planerna grusades imorse så vi har bestämt oss för att köra Great Ocean Road imorgon. Melbourne city får vänta på oss några dagar. Har fyllt på skafferiet idag, det var nämligen jävligt tomt. 

Melbourne

Publicerad 2013-01-13 12:30:52 i Australien,

God kväll. Fy farao vad vi har frusit denna dag. Har precis hoppat in i bilen och har på oss alla kläder som går att ha på sig typ. Det är INTE kul att bo i bil nu. Samtidigt som vi borstade tänderna värmde vi oss i handtorken. Tur att makapären kan användas till något bra, för torka händerna där funkar ju aldrig. I vilket fall som helst... Vi tog oss in till Melbourne idag och det var ett jäkla massa klyddande med bussar så imorgon byter vi camping så är det problemet förhoppningsvis löst. Det första vi möttes av när vi gick av bussen var våra två kompisar Ben och Jerry som bjöd på glass om man kramade ett träd. Jatack, glass går ner även om det är kallt ute. Sen hamnade vi på Pridefestival och fick gratis klubbor, solkräm och läppsyl. Det var inte så dåligt. Härligt första intryck av staden! Vi tog en tur inom info-huset och skaffade oss en karta och sen traskade vi lite hit och dit, vart vi än kände för helt enkelt. 
 
 
 

Söndagsutflykt

Publicerad 2013-01-13 01:32:56 i Australien,

17,8 grader idag. Alltså har vi alla dragit på oss jeans, strumpor, tjocktröja och hela skor.. Inte alls så skönt. Vet inte riktigt vad som är värst. Extrem värme eller denna "extrema" kylan. Vi sitter nu och väntar på att tiden ska gå så att vi kan ta oss till busstationen och åka in till city. Antagligen besöker vi info-huset och lullar runt lite. Tror vi får ta och dricka kaffe någonstans också. Hm ja det var nog allt vi hade att berätta för er för tillfället. Vi hörs senare!    

Bakisdag utan fyllekväll

Publicerad 2013-01-12 09:36:55 i Australien,

Hej! Vi har haft en fruktansvärt intressant dag. Kände oss ungefär som klubbade sälar när vi vaknade imorse. Som om vi haft en riktigt rolig kväll igår. Men skenet bedrar. Vi hade ju bara suttit i en bastu i 12 timmar. Så idag har vi inte gjort ett dugg. Tittat på en film. Eller ja, nästan i alla fall. Batteriet tog slut när det var 15 min kvar. Kan berätta att det bor en gubbe som liknar professor Baltazar och en kille som är sjukt lik TraktorJonas. Kul va? Nu har vi precis ätit ris och jordnötssås. Det var typ gott. Om man fantiserade lite. Man blev aningens avundsjuk när de andra här tog fram vitlöksbröd och KÖTT. Tror att det är dags att handla lite imorgon kanske.. 
 
En gubbe gick runt och fotade när vi var utanför canberra. Han skickade bilderna till oss sen  :)  Nu ska vi nog se klart filmen kanske och ladda skallarna så de är på hugget imorgon.
 

Svetthav i Mange

Publicerad 2013-01-11 11:54:52 i Australien,

Jag trodde att den där duschen efter Blue Mountains skulle vara den bästa någonsin men där hade jag helt fel. Ingenting någonsin kommer klå kvällens dusch. Vi har svettats lite idag kan man säga. Det tog bara så där.. 12 h med ett matstopp + köpa-ny-gasspis-stopp, inte mindre än tre vattenstopp för oss att komma fram till Melbourne. Vi har kört på samma väg hela dagen med samma utsikt: Uttorkade buskar och gräs. Spänningen steg oerhört när man såg ett får då och då. ÅH fy fan vilken dryg jäkla dag. Det hjälper inte att det var typ 40 grader och ingen AC i bilen på det. Men jaja nu är vi här i alla fall. Och nu ska vi gå och lägga oss minsann. Och imorgon ska vi inte göra ett smack. Vi ska få svalt väder i alla fall. 24 grader står det och sedan 20 i övermorgon.
 
Man kan tro att vi blivit religiösa men icke. Denna fina satt fastklistrad i Mange när vi köpte honom. Så den får fint sitta kvar.
 

Frukost i soluppgången

Publicerad 2013-01-10 21:05:08 i Australien,

Tidig morgon idag. Blev väckta av lille vovven som skällde som bara den kl 05.00. Nu ska vi snart rulla iväg mot Melbourne! Hajpo :)
 
Var uppe så tidigt att vi hann se soluppgången, inte varje dag det!

Canberra

Publicerad 2013-01-10 12:20:26 i Australien,

Tjenare! Idag har vi, alldeles själva, insett att Canberra är den fattigaste huvudstaden i världen. Inte för att vi har besökt alla huvudstäder men den suger. Vi besökte först National Museum of Australia i typ 2 h. Där dansade vi med abbosar på tv och lärde oss om lite allt möjligt om Aussieland. Dock var det precis som War memorial åt helvete för stort och då tröttnar vi grymt fort. Om man nu kan kalla 2 h för fort. Sen körde vi till Capital Hill där parlamentshuset ligger. Vi var där i exakt 10 min sen rusade vi ut. FY FAN VAD TRÅKIGT! Det enda som var kul där var när vi hade tävling uppe på taket om vem som kunde hålla handen på det asvarma räcket längst. Magen kände att den ville ha glass som belöning efter dessa vuxenpoängen vi tjänat in dessa dagarna. Så vi försökte hitta city center, vilket vi till slut gjorde. Och inte ens det var kul, trots glassen. 
 
Läste om andra skogsbränder här. Idag har vi inte märkt någonting av dem, men lär nog göra det imorgon när vi ska köra till Melbourne. I 40 graders värme. 
Blev fastkedjad ett litet tag. Blev riktigt ledsen 
Utsikt över stan från taket på parlamentshuset 
Ser fantastiskt ut va? Canberra city 
Låt mig få presentera : PASTA! Hunden alltså. Som vi döpt till Pasta. Den lille stackaren har någon bara övergett verkar det som här mitt ute i ingenstans.. Sjukt. En tant ringde innan till nån myndighet så vi får väl se vad som händer. Hon ligger under vår bil och skäller nu och vaktar oss. 
 

Australia Capital Territory

Publicerad 2013-01-09 10:32:25 i Australien,

Hej! Nu är vi i Canberra :)
 
Tog oss hit efter att vi sett att vägen hit hade öppnats igen. Kom hit vid 14-tiden och körde som vanligt när det är nytt ställe och skaffade oss 1 miljon broschyrer från infohuset. Bestämde oss för att åka till ett War memorial som visade sig vara väldigt mycket större än vad vi trodde. Det tog hela eftermiddagen och då hann vi inte ens se allt. Men det var intressant. Handlade om Australiens del i bl.a. världskrigen. Kul, då man knappt visste att de var med. Den delen har alla lärare utelämnat av någon konstig anledning. Efter att vi varit där tänkte vi sitta lite på biblan. Men den hade stängt... Så vi åkte till närmsta gratis camping där vi nu sitter och fryser röven av oss. Vi omges även av brandrök från en skogsbrand en bit härifrån då vinden både har ökat och svängt. Vi är inte ensamma här i alla fall. En campervan till och flera kängurus är här också!
 
War memorial
Utsikten från bilen ikväll
 
 

Svalt

Publicerad 2013-01-09 00:42:08 i Australien,

Det är väldigt mycket behagligare temperatur ute idag, tack och lov! När vi gick och la oss igår kväll var det fruktansvärt. Inte förrän efter midnatt sjönk temperaturen ute och man kunde börja andas ordentligt igen. Men man har ju hört att det ska vara bra att sitta i en bastu...? Våra porer borde vara sjukligt rena nu. Det brinner fortfarande på flera ställen och stora vägar är fortfarande avstängda. Såklart den vägen vi ska åka så vi vet som vanligt inte riktigt vart vi ska ta vägen idag. Kanske att vi får stanna på samma ställe och bara låta tiden gå. 
 
Väg någonstans runt Wollongong
Wollongong var mysigt.
På bion i de alltid så übersnygga 3D-glasögonen. Stora är de alltid också, svindrygt att man ska behöva trycka upp dem på näsan 500 ggr under filmen!

Ett stycke historia

Publicerad 2013-01-08 11:12:56 i Australien,

Ja värmerekord blev det idag. Fy helvete. Klockan är nu 21 och det är fortfarande runt 35 grader ute... Vi kommer ju inte sova många timmar i natt känns det som. Det har varit temperaturer upp mot 45 grader och på vissa ställen ökade det med 15 grader på en timme. Detta har varit en av de varmaste dagarna någonsin i Australien, vi är med och skriver historia. Det brinner på ungefär 130 ställen bara här i New South Wales och flera vägar är avstängda. Vet inte var vi hamnar imorgon. Känns som om vi kan hamna var som helst. Mygginvation är det också, som om vi behöver fler liksom. Har ju bara drygt 30 vars. 
 
För att undkomma hettan idag tog vi oss först till ett köpcentrum i Wollongong. Käkade billig glass på Donken och gick sen en runda bland affärerna. Bestämde oss ganska snabbt för att kolla om det fanns någon bio i närheten och det fanns det såklart. Så vi såg The Hobbit, vääääldigt bra! När vi kom ut från bion kl 18 möttes vi av en vägg av värme. Det bara slår emot en. Helt fruktansvärt. Det går knappt att andas.
 
Nog om denna hemska dag. Bilder får ni imorgon. Vi orkar inte mer nu. Over and out.
 

Tanka vatten

Publicerad 2013-01-07 23:14:02 i Australien,

Får se om det blir så varmt idag, nu är det bara 27 och moln. Visserligen är kl bara 9.. Tankar in vatten som galningar för att vara förberedda för dagen. Vi var ute och sprang en runda vid 6.30-tiden och redan då var det onormalt varmt. Som vanligt så var det en man som kommenterade oss; "Åh, där trodde jag ett tag att jag såg dubbelt!". Vi är inte lika, inte ens lite. Hur svårt kan det va!?  
Vi ska snart checka ut härifrån cch köra vidare. Mot vad har vi inte riktigt bestämt än. Något ställe som har AC hade ju kanske varit trevligt. Vi får helt enkelt se vart vi hamnar. 
 
Vi hörs senare, trevlig dag :)

Bilder del 2

Publicerad 2013-01-07 07:32:20 i Australien,

Kan ni tänka er att Donkens internet är bättre än bibliotekets? Är inte det egendomligt? Jaja, vi klagar i alla fall inte. Här kan man ju köpa massa gott samtidigt som man väntar på att bilderna ska laddas upp (Y) Mötet är nu avklarat. Vi blev allt lite sådär nervösa och svettiga i hissen på väg upp. Och det första kvinnan i receptionen säger när hissdörrarna öppnas är: "OJ, vad ni är solbrända och semesterklädda". Man bara "Eeeh ja.. heheheh..." Pennkjol och skjorta nästa gång, om det nu blir en nästa gång alltså. De flesta av våra frågor har vi fått besvarade men fortfarande är vi som två stora frågetecken. Det är verkligen mycket som ska tänkas över. Hela grejen tog ungefär 1h och sen hamnade vi som sagt på Donken. Sitter och bläddrar och läser i broschyrerna och disskuterar fram och tillbaka. Och laddar upp bilder till er förståss. De kommer i lite blandad ordning, hoppas ni har överseende med detta!

Wentworth falls, det var här killen trillade och dog.. 
Jellybean pool som ser ut som en stor pöl med sörja på bild haha.
 
Vid ena systern.  
 
Nu ska vi åka hem till Mange. Man är ju rätt seg efter denna helgen. Egentligen måste vi ju handla också... FY fan vad tråååååååkigt. 

Back in Sydney

Publicerad 2013-01-07 04:22:09 i Australien,

Nu är vi tillbaka i Sydney efter ännu en tidig morgon och mögligt bröd. Sitter just nu på biblan och försöker ladda upp bilder med deras jättesega internet, det får nog bli ett inlägg till efter att vi varit på mötet. Ska kolla och få info om en skola här i Sydney för er som missat det. Ska bli jätteintressant :)
 
Bor på samma ställe som förra gången och fick sista platsen sen hade de fullt, gött. Ni anar inte hur jäkla skönt det var att ställa sig i en varm dusch! Bästa duschen på väldigt länge. Imorgon får vi nog duscha kallt dock för det ska bli 43 grader.... Nästan så att våra 38,6 var ljummet. 
 
Hörde på radion i morse att igår på exakt samma ställe som vi gick på så trillade en brittisk man ner bara ett litet tag efter vi hade varit där. 100 meter ner, fy fan. Mötte räddningsbilarna med, tur vi inte var kvar. 
 
 

 Så här kul tyckte Hanna det var med fin utsikt kl 07.30
 
 Gå ner för 900 trappsteg är väl en sak men upp.. nä vi tog denna istället. 
Vid Leura cascades
 
Dessa bilderna tog 2h att ladda upp. Tålamodet och tiden är slut för tillfället. 

Blue Mountains dag 2½

Publicerad 2013-01-06 08:02:00 i Australien,

Tjenare.
Vi har haft lika varmt idag, helt sinnes. Man blir ganska snurrig i skallen. Det har dessutom inte varit särskilt kallt i natt så man har ju inte varit frusit en enda gång heller. Möjligtvis på grund av solfrossa. Åkte till Wentworth falls i morse. Gick en jättejättefin walk! Mycket bättre än igår och mindre folk. När vi hade gått runt så hade värmen stigit ordentligt och vi åkte mot Jellybean pool för att svalka av oss. Det behövdes verkligen kan jag säga. Problemet var ju att det var rätt många trappor ner så när vi väl var uppe vid bilen igen var vi ju lika svettiga som vanligt. Vi intog lunch i alla fall och sedan stod vi inte ut mer. Det var FÖR varmt. Alltså åkte vi till stället som alltid har full A/C igång: Mc donalds.  Nu är vi uppe i Bilpin vid Mt Wilson. Har lagt oss ner på gräset i skuggan för att få lite ork till att kanske göra någonting till idag. Får väl se.
 
På dagens lilla walk :)
Igår morse 
 
Ni får tyvärr bara två bilder idag. Har snart slut på batteri och imorgon så ska vi se om vi hinner in om på en bibla och ladda upp lite och fixa lite när vi ändå är i Sydney och roar oss. Ska köra tidigt på morgonen är det tänkt och förhoppningsvis hitta någon camping på vägen.

När törsten aldrig försvinner

Publicerad 2013-01-05 07:22:23 i Australien,

Tjenare. Det blev värmerekord idag, det är så varmt så att vårt lilla internet inte riktigt vill fungera. Det slutar alltså fungera vid ungefär 38 grader... Eller det är ju inte direkt 38 nu, men 32 i alla fall. Man känner sig som en friterad räka. Lite sådär lagom bränd och svettig inne i fritösen. I vilket fall som helst så var det INTE så varmt imorse. Vi hade ställt klockan på 05.00 och en halvtimme senare när vi kom upp var det inte skönt. Snabbt på med långbyxor, strumpor och på med kaffet. Körde tillbaka till Katoomba och började traska. Gick en tur nerför 900 trappsteg och klappade lite på den ena systern och sen fortsatte walken en bit i skogen och till slut kom vi till scenic cableway som vi åkte upp till toppen med igen. Tog oss till närmsta park för att uppsöka lite skugga och inta lunch. Tog även en skön siesta under ett träd innan vi körde till Leura cascades och kollade på vattenfall och svalkade fötterna. Därefter var vi ganska så mosiga i skallen och började därför köra mot samma gratis camping som vi stod på i natt. Blev två stopp på vägen för att kolla lite utsikter. Här är väldigt fint och vi förstår verkligen varför de heter Blue mountains. Det ligger ett fint blått dis över bergen hela tiden. 
 
Några bilder blir det tyvärr inte idag, internet är som sagt för slött. Kanske att vi får upp någon imorgon :)

Katoomba och Leura

Publicerad 2013-01-04 07:01:40 i Australien,

Vi är.. ja var tusan är vi? Mitt ute i ingenstans. Har stannat för dagen nu och har kört ett bra tag för att komma hit. Med en fantastiskt utsikt medan vi körde. Här var kanske fint innan de fick för sig att hugga ned alla träden. Det mest intressanta man kan se är en kossa långt borta. Men det duger väl för natten, har ju blivit bortskämda nu i Sydney. För att börja från början så åkte vi och handlade på oss lite mat i morse innan vi körde mot Blue Mountains. Rullade in i Katoomba och såg De tre systrarna som nog är mest känt här. Det är typ tre stenhögar med en historia bakom att det då är tre systrar som blivit förstenade där uppe. Massor med folk där som skulle se på detta såklart. Fick lite info på infohuset och sedan åkte vi in för att se centru. Jättemysigt! Åt lite lunch och kollade in Leura efteråt. Det är i stort sett vad vi hunnit med idag. Det är verkligen fint här och imorgon ska vi upp tidigt för att vandra. Hoppas på lite moln då vi såg i tidningen att det skulle bli värmerekord.. yaaaaaaaaaaaay.
 
 
 
Vår nuvarande utsikt. Sett från den vackra sidan då. Där de inte huggt ned alla träden.

Bye bye Sydney

Publicerad 2013-01-03 22:34:47 i Australien,

Howdy
Nästan uppe med tuppen idag. Det är redan varmt så hoppas att vi kommer iväg inom en snar framtid. Vi ska nämligen ut till Blue mountains och vandra runt lite i bergen. Vi vet inte riktigt hur pass bra det är med internetmottagning och sånt där så vi får väl se när vi uppdaterar nästa gång. Vi ska tillbaka en snabbis till Sydney på måndag i alla fall för då har jag och Forsan ett möte att gå på. Men det får ni höra mer om då. Vi har lite att göra nu innan vi ska dra härifrån, blir en del att packa ihop och fixa innan man kan rulla iväg. Vi hörs förhoppningsvis ikväll, ha det gött.
 
Denna glömde vi lägga upp innan. Det är bron efter fyrverkerierna på nyår. Det var ju helt vindstilla så det såg ut så där en bra stund.
Den här lille krabaten kom och hälsade på oss igår kväll. Det roliga är att vi fotar massa fåglar men när det häromdagen gick förbi en sån ENORM varan precis på vår lilla gräsplätt så satt vi lugnt kvar i stolarna och fortsatte med frukosten. 

Aaah, I´m seeing double!

Publicerad 2013-01-03 10:51:52 i Australien,

Hejhopp. Vi sitter här och är lite småfrusna. Det är som en vanlig svensk sommarkväll här nu. Strålande sol men ändå kyligt och kallt i vinden. Tur vi har te att värma oss med! Det har hänt så lite idag så vi har inte direkt något att blogga om. Det mest intressanta är att vi gick till kjollen vid tågstationen för att köpa vars en glass när all tvätt hängde på tork. Lite belöning sådär när man tvättat fem maskiner tvätt. 
 
I morse var vi ute och gick en runda och för tredje gången på en vecka får vi höra att folk tror att de ser dubbelt när vi kommer traskandes. Visserligen har vi båda röda linnen men så lika är vi ju inte.
Nu ska vi fortsätta vår riktigt dåliga kväll med att gräva ner oss under täcket. 

Gnagarkrig i trädgården

Publicerad 2013-01-02 13:03:38 i Australien,

Nu har vi varit inne i city ett tag, lullade runt lite och gjorde ingenting. Eller jo, vi hängde ju i och för sig på Starbucks ett tag. Sen åkte vi till Chatswood för att handla lite. Vi besökte både Aldi och Coles. Allt för att få allt så billigt så möjligt. Intressant dag vi har haft va? Fast ändå rätt skön. Det blir ju liksom inte mer spännande imorgon direkt. Imorgon är det förresten ett helt år sedan vi åkte till Gili. Heeeeeelt ofattbart. Influensan hade vi lyckats dra på oss båda två då och vi hade inte duschat i varmvatten på 3 månader. Man kan verkligen inte jämföra förra årets resa med denna. Totalt olika på alla sätt. Kanske är det bra att man inte kan det.
Nu ska vi sova. Mycket. Kanske inte lika länge som inatt dock. :)
 
I väntan på en Danne på vift och lite handlepaus så kan man ju ha så här kul med kameran. Har ni förresten märkt att antalet sånna här bilder har minskat betydligt? 

Sovmorgon

Publicerad 2013-01-02 02:44:56 i Australien,

God morgon
Idag har vi tagit igen timmarna vi inte sov igår i alla fall. 14 timmars sömn, skönt. Vi har precis ätit frukost och snart ska vi ta oss in till stan för sista gången denna veckan. Vi ska checka ut den 4/1 och imorgon har vi massor av annat som ska fixas. Så som tvätta och fundera ut var vi ska sova och gå. Plus att våra tågkort går ut idag, onödigt att köpa nya nu. 
 
Det är väl bäst att vi sätter lite fräs nu så vi får ut något av dagen, klockan är ju trots allt 12.45. Vi hörs senare :)

När det skiter sig - på riktigt

Publicerad 2013-01-01 13:37:00 i Australien,

Precis när vi alla tre äntligen somnat imorse så ringer det. Funderar över om jag ska orka svara eller inte men när det är ett aussienummer i rutan kan man inte låta bli. Blev något överraskad när det var från receptionen :
 
Rec: Hej, skulle ni kunna komma hit nu på en gång?
F: Ehh ja men vadå är det något problem?
Rec: mjoo alltså.. Det är så att det är någon som har gjort nummer 2 utanför någons tält nu på morgonen.
F: öööh, Okey?
Rec: Ja jag bara undrade om ni vet någonting om det
F: Nej.. Vi kom hem för en halvtimme sedan så det vet jag ju faktiskt inte
Rec: nähä. okejdå. Men kom direkt hit om ni har något ni vill berätta.
 
WTF?!"?!??!?!   Hon trodde helt ärligt att det var vi som hade skitit i grannens tält eller? Detta tar nog priset för årets dummaste receptionist. Undrar hur hon hade föreställt sig samtalet? Så här kanske: Ja oh jusste, ja det var jag som råkade lassa lite där ja. Kände mig tvungen. Men det gör väl inte så mycket, nöden har ju ingen lag eller?
 
Ni anar inte hur mycket vi har skrattat åt detta! Övertrötta som vi var så var det verkligen svårt att somna efter att man insåg vad hon precis sa. Hysteriskt roligt. Ännu roligare skulle det ju ha varit att få se minen på de stackarna som vaknar upp med skit under fötterna haha. 
 

New years in sydney

Publicerad 2013-01-01 07:36:00 i Australien,

God fortsättning! 
Vi är nästan människor igen. Efter Donken, subway och två chipspåsar. Plus frukost då.
 
Igår satt vi här hemma och svettades lite fram till fem-tiden. Intog lite rödvin och tog sen tåget mot city. Gick och åt på Pepper Lunch, en gammal favorit från Hong Kong. Efter lite för mycket mat tryckte vi oss in i den överfulla spårvagnen mot parken. En av de få parkerna som man får ha någon vätska med sig ö.h.t. Man måste ju ha något att skåla med. Tryckte oss ner bland alla människor på gräset i solskenet. Hade underbart väder hela dagen igår, inte ett moln på himlen. Drack lite vin, snackade lite skit och käkade kinesiska solrosfrön från mongoliet. Klockan 21.00 var det dags för de första fyrverkerierna som inte var så jätteimponerande men fint ändå. Återgick till våra filtar och helt plötsligt var klockan 00:00. Har filmat delar av showen och avslutningen var absolut bäst. Jädrar i det vad det smällde. Efter detta kände vi att det var dags att fylla på magen innan vi skulle gå på båten. Donken the one and only såklart. Medan vi åt kollade vi på alla som tyckte att det var helt fantastiskt med ridande poliser. Gick bort mot kajen och väntade och väntade och väntade. Tillsammans med de andra 497 vitklädda människorna. Insåg ganska snabbt att vi inte skulle komma iväg i tid. Man skulle få gå på båten kl 01.45 och den anlände kl 03:10..... Alla lika frusna och irriterade. Hela stämningen förstördes lite när man hann känna efter och bli seg. När alla sedan hade tagit en eller 4 turer till både baren och toan så började det bli bättre. Baren var dock ett skämt. Alla i personalen verkade lika förvirrade. Vakter som inte hade en aning om någonting heller. Jaja, vi dansade och hade kul ändå. Vilket är huvudsaken.  Kan ju säga att det är rätt så fett att dansa samtidigt som skyskraporna snurrar runt en och solen går upp. Vid 07.00 var vi inne i hamnen igen och vi gick på jakt efter frukost. Var inte hemma hos Mange förrän 09.30. Fanny som lyckades glömma mobilen utomhus var ganska glad att den låg kvar där.  Thats about it. Vi orkar inte skriva mer just nu men håll utkik vid lunch för då kommer ännu ett inlägg, ett ganska komiskt sådant dessutom. 
 
Parkhäng, vi borde göra sånt oftare i Sverige. Ha lite Barbie och dricka för mycket öl
Kameran har fått en fin repa mitt på... KUUUUUUUUUUUUL. Arg.com.au.se
Hannilainen :)
 
Irländare som avgudade Henke Larsson
 
 
 
Båtisen när den äntligen kom
 

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela