Volvo Ocean Race

Publicerad 2015-02-28 05:05:54 i Nya Zeeland,

Hallå där,
Vi höll oss faktiskt till planerna igår, vi både gick upp för Mt Eden och festade alltså. Som ni kanske förstod haha. Mt Eden-turen var jättehärlig och kommer i ett annat inlägg en annan dag när vi inte har andra bilder. Och några bilder från gårkvällen har vi inga. Hur som helst. Vi, som då består av vi i vår lägenhet plus en extra norrman, började med att käka middag på en taiwanesisk restaurang Jerry hittat. Utan förvarning beställde Jerry in en massa smårätter som vi alla skulle dela på, men det blev superbra. Vi käkade taiwanesisk korv, någon typ fiskbulle, lammkebab, hel grillad fisk och kycklingben. Efter att ha tryckt i oss både detta och öl var vi alla rätt mätta så vi drog oss vidare till en bar. Och sen till nästa bar. Och sen hade vi Burger King som sista stopp innan vi gick hem. Var hemma tidigt för att vara oss, redan kl 02.20.
 
Idag är vi faktiskt riktigt pigga. Studsade upp vid 11, smörjde på ett tjockt lager solkräm och gick ner till hamnen där det är Volvo Ocean Race. Strosade runt där i ca 2h, kollade på allt folk, kollade i de olika teamens montrar, lyssnade på musik, svettades, kollade in hamnens alla båtar.
Nu har vi precis ätit lunch och vi får väl se vad kvällen kommer att erbjuda :)
 
 
Denna lilla goding kan man bo på, inte så tokig va?
 
 

Att lära en indier laga mat

Publicerad 2015-02-26 22:55:01 i Nya Zeeland,

Denna morgon har vi lärt Shri att laga omelett. Det kan ju låta väldigt simpelt men när han inte ens vet hur man knäcker ett ägg (eller koka ägg för den delen) så tar det lite tid. Han började med att ta fram ett ägg och den största kniven han hittade för  att knäcka det i skålen. Det blev ett par ägg i soptunnan innan det blev en förträfflig omelett. Nästa gång ska han avancera och ha grönsaker i haha.
Vi ska nog snart snöra på oss Nikes och gå upp för mt  eden. Ska bara hälla på nån liter solkräm först.
Ikväll blir det galaj för det är ju trots allt fredag. Ska försöka filma när Shri dansar sin bollywood dans och pratar svenska samtidigt. Förra helgen lärde vi honom en hel del och nu säger han TJA TJAAA varenda gång vi möts.
 

Lantern festival

Publicerad 2015-02-26 11:41:00 i Nya Zeeland,

Hej på er,
Efter att ha segat här hemma alldeles för länge tog vi oss till slut ut på en promenad. Och då promenaden råkade ta oss förbi Macca's kunde vi inte motstå frestelsen och slank in om för en glass. Satte oss på en bänk nere vid hamnen och kollade på folk och på jättekryssningsfartyget som var på besök idag. De där kryssningfartygen förresten... De är ju fräcka att titta på och antagligen rätt feta att bo på MEN deras tuta är ju fruktansvärda och väcker oss på morgnarna. Det är ju ändå 20 min gångväg ner till hamnen härifrån men det känns ändå som de har lagt till på campus haha.
 
Anyways, gick den långa uppförsbacken hem för att hämta kameran och gick direkt till Albert Park där det är typ ljusfestival i helgen. De har satt upp hur mycket som helst och det var jättemycket folk överallt. Jättefint allting och vi kommer säkert gå tillbaka och kika lite till innan helgen är slut. 
 
 
 
 
 
Såklart var där också en massa får, eftersom det är year of the sheep, och de hade till och med ljudeffekter. Bilderna gör det inte riktigt rättvisa för vi hade lite svårt att få till några bra. Men ni fattar grejen. 

Bankeeen

Publicerad 2015-02-26 04:33:52 i Nya Zeeland,

Tjatja,
Vi har fortsatt fixa och trixa med alla nödvändigheter här idag, inte alls särskilt roligt för er att läsa om det. Men nu får ni göra det ändå; Vi har varit på banken och fixat bankkonton och om ett par dagar får vi nya bankkort. Sen har Hanna köpt ett rutblock och Fanny hyrt en kockrock och äntligen fått sitt kiwi-körkort. Gick sen hem för lunch, gårdagens rester blev det såklart. Vi hamnade i matkoma efter lunchen så vi har inte riktigt tagit oss ur soffan än. Inte för att vi har något annat att göra men vi skulle ju kunna behöva en promenad kanske. Vi går lite och väntar på att studentlivet ska börja på riktigt, har haft alldeles för mycket dötid sen vi kom hit. Dock lär vi med största sannolikhet tycka precis tvärt om när vi gått i skolan i två veckor..
 
För att prata om något roligare! När vi var ute på stan idag hittade vi en superbra Japan-mart.Där fanns typ allt, massa bra-att-ha-saker och dessutom billigt. Hittade jättefina paraply för typ 20kr/st och lite grejer att dekorera rummen med. Så det håller Fanny på med nu! 
 

Glass

Publicerad 2015-02-25 12:07:13 i Nya Zeeland,

Haj,
Vi har faktiskt fått saker gjorda idag! Eller ja, några böcker har vi inte köpt men vi vet vilka vi ska ha. Och har hittat begagnade men säljarna har inte svarat (därför väntat med saken). Hoppas de gör det snart, hade liksom varit gött att få lite billigare böcker. Vi har även fixat vars ett busskort med studentrabatt så att vi kan åka på fler utflykter. Det låter ju simpelt att skaffa busskortet men man behöver gå till fyra ställen innan allt är registrerat och klart.
Sen unnade vi oss en glass på Macca's, lite för att det har varit varmt idag och mycket för att glass är gott. Ikväll har vi samlat vuxenpoäng genom att först tvätta och sedan gjorde vi matlådor. Det blev köttfärssås och biffar så nu har vi slut på matlådor och ingen annan får plats med något i frysen för den är så liten haha. 
gårdagens middag såg ut ungefär såhär. 
 

Dagens första rapport

Publicerad 2015-02-24 21:36:16 i Nya Zeeland,

Hej på er!
Tänkte blogga igår kväll men satt och läste diverse info från skolan fram till kl 1 och än är vi inte klara. En hel del att läsa igenom och ha koll på med andra ord.
Igår eftermiddag fick vi träffa många från vårt program, både lärare och elever. Fick dock inte så mycket kontakt med våra klasskamrater. Tro mig vi försökte... Nästan så vi hoppade på dem. Efter föredrag och en quiz gick vi till Four Seasons - skolans ena restaurang och tryckte i oss både kladdkaka och juice för vi var döhungriga. 
Vi hade sen en sista föreläsning fram till 17.00 varpå vi kände oss rätt så trötta i skallen. Efteråt gick vi raka vägen till affären och var inte hemma förrän 18.30.
 
Nu sitter vi och äter frukost här hemma. Yoghurt, ägg och knäckemacka! Jerry kokar dumplings för fulla muggar och de andra jönsarna sover. 
Vi ska snart dra oss iväg till student centre, känns som vi har tusen frågor. Det ska även köpas miniräknare, böcker och kockrock idag. Ska gå och hämta min körkortsöversättning och sedan ska det läsas för fulla muggar. Vi kom förresten fram till igår att vi ska läsa helt olika kurser. Jag har bara praktiskt tre dagar i veckan och Hanna ska bara sitta i skolbänken 5 dagar i veckan denna  terminen. Antar att vi byter till nästa termin. 
Bakom Hanna till höger ser ni var vi kommer hänga en hel del framöver. 
wohooo Kladdkaka!!! 

Orientation

Publicerad 2015-02-24 01:23:07 i Nya Zeeland,

Hola,
Precis som i torsdags när vi hade international orientation är vi nu hemma om på matpaus. De där jäkla gratisluncherna de skryter om innebär oftast inte mer än en halv korv i ett toastbröd och så får man äcklig senap och ketchup till. Dessutom är kön alltid längre än längst. I vilket fall som helst, vår dag började vid 7.30 då alarmet ringde. Vi gjorde oss klara. Men ingen annan kom upp? Så det slutade med att vi fick väcka killarna så att de skulle komma i tid. Kl 09 började vi med en liten rundvandring på campus. Ganska värdelös för oss då vi redan har gjort det själva och infon var nästintill obefintlig. Därefter hängde vi 10 min vid vars en dator på tech central och fick lära oss lite om skolans databaser. Gick sedan och kollade i olika montrar och fick popcorn av dem på biblioteket, tackaaar, innan vi var på en föreläsning om vad som väntar oss och hur vi kan få hjälp med studierna. Sprang sen direkt in på nästa föreläsning som handlade om pengar och hur man finansierar sina studier. Den var HELT kiss kass värdelös för oss, de glömde den där detaljen att vi som internationella studenter inte hade någon nytta alls av den. I eftermiddag väntar en typ introduktion till Hospitality-programmet och en föreläsning om hur vi ska plugga smartare.   
 
Måste säga att än så länge känns det naturligt att alla föreläsningarna är på engelska och vi har inga större svårigheter att hänga med. Vi är förvånade över hur många som tar med sig sina mammor hit. Det har varit jättemånga här under inflyttningshelgerna och idag har vi stött på hur många som helst som gått runt med sina morsor? 
Såhär såg det ut imorse när alla samlades för att hälsas välkomna. Det står folk på tre olika våningar och lyssnar. Kan dessutom tillägga att hälften av alla nya studenter hade orientation igår och hälften idag. Mycket folk med andra ord.
Föreläsning på g
Dagens program

invecklade grejer

Publicerad 2015-02-23 03:53:00 i Nya Zeeland,

Idag har vi sprungit runt på stan halva dagen. Bara massa tråkiga grejer och ingenting är direkt klart. Det har varit sura tanter i luckan, fått gå tillbaka hem för att hämta mer papper och sedan kopiera. Varit hos någon som tydligen heter Justice of the peace (ja, var tvungen att googla det där) endast för att skriva på ett litet papper. Så det känns som vi mest har gått fram och tillbaka och stått i kö idag. Hanna har visserligen fått sitt id-kort fixat. Gick inte lika smidigt med körkortet kan jag ju säga.. Trots att jag har ett internationellt körkort med mig så måste jag tvunget gå till andra sidan stan för att få mitt svenska översatt vilket jag ska hämta på onsdag och på torsdag börjar karusellen om igen då jag ska lämna in papperna och sedan har vi båda tid hos banken.
 
Annars så händer det lite allt möjligt denna sista lediga vecka. Imorgon har vi orientation hela dagen, på onsdag ska vi till biblioteket och sen skaffa busskort, torsdag kväll är det Auckland Lantern festival i Albert park och det ska även köpas en massa kurslitteratur. Så vi håller oss lite sysselsatta i alla fall :)
 
 

Siesta i parken

Publicerad 2015-02-22 11:51:49 i Nya Zeeland,

Hoj!
Efter förra inlägget tog vi oss i kragen och drog ut. Hamnade på gräset i parken och tog oss en liten nap. Det är inte så tokigt att ligga där i skuggan under en palm och titta upp på molnen som flyger förbi. Klockan närmade sig 16 och vi började bli smått hungriga så vi gick hem igen och käkade upp gårdagens rester som en sen lunch. Vid 17-tiden var vi så rastlösa och uttråkade så vi tänkte "äh vi går en liten promenad". Jodå. Den lilla turen blev till en två timmar lång vandring. Och som de exemplariska bloggarna vi är, lämnade vi såklart kameran hemma och därför får ni inga fler bilder idag. Vi hittade i alla fall en affär som sålde svenska matvaror och godis, som dessvärre var stängd, och en mycket fin park med utegym. Ikväll har vi ockuperat vars en soffa i vardagsrummet, kollat på diverse tv-program och druckit te. Nu kallar kudden för imorgon har vi en del grejer att fixa. HAJPO!   

En händelserik kväll

Publicerad 2015-02-22 01:03:24 i Nya Zeeland,

Morrn,
Det började självklart ösregna på eftermiddagen igår och höll på i flera timmar. Så någon tur blev det inte. Men vi hade en riktigt rolig kväll ändå. Först lagade vi potatismos och det satt fint! Sen började vi öla med killarna. Efter lite kortspel och annat skoj drog vi ut på stan vid 12-tiden. Först gick vi till ett ställe nere vid hamnen och drack gigantiskt stora öl och vår lille indiska vän dansade oavbrutet. Var kvar ett tag och dansade innan vi gick till en studentklubb längre upp på queen street. Vi hann vara där i ca 10 min och ta ca 2 klunkar av våra drinkar innan brandlarmet drog igång och hela stället fick utrymmas. Lite synd på drinkarna men vi drog ju rätt snabbt till nästa ställe där norrmannen befann sig. Kvällen fortsatte till halv 4 då vi drog oss till McDonalds för fyllemat. Gutt skit. Vid halv 5 var vi hemma med en avsparkad tånagel, ett köttat finger och en full indier. Bra kväll! 
Nu är klockan 13 här och vi har precis ätit frukost. Lite tvätt står på schemat idag, får väl se om vi får tummen ur.
Action utanför klubben
Så här snygga kan man vara kl 03 ;)
 
 

Att vakna av en vrålande Eminem

Publicerad 2015-02-21 00:58:19 i Nya Zeeland,

Tjatja!
Vi kom bannemig iväg till det där shoppingcentret igår. Fast det var ju inte utan att vi fick irra runt ett tag för att hitta rätt busshållplats. Fanny köpte sig en väska och sen handlade vi en visp och en skål (till brunsås och pannkakor såklart). Sedan gjorde vi inte allt för mycket under kvällen. Många andra i byggnaden festade men vi var riktigt trötta och kände inte alls för det så vi spelade basket och biljard istället. Och pratade politik med Jerry och Shridhar till sent på natten. Kan ju säga att vi nog var rätt ensamma om det fredagsnöjet, men intressant var det! 
 
Idag väcktes vi av att Eminem köttades igång på högsta volym på innergården och 5 minuter senare börjar en snubbe vråla i högtalarsystemet att det bjöds på frulle för dem som är sugna. EH JA?! Gratis är gött! Det bjöds på korv, hamburgare, bröd, hash browns, skinka och scrambled eggs. Lite annat än vår vanliga yoghurt det. Efter denna minst sagt stadiga frulle har vi inte fått tummarna ur och gjort något annat. Jerry funderar på om vi ska ta och hyra en bil och åka iväg någonstans, vi får väl se vart vi hamnar. Antingen hemma eller borta helt enkelt! 
Så här ser våra student-Id ut. Hanna har förresten fått dubbelnamn, hon heter alltid Hanna-Louise här  
I detta nu sitter vi i sängen och äter godis. 

En fredag i februari

Publicerad 2015-02-19 23:25:54 i Nya Zeeland,

Halloj!
Tog oss ut på en power walk/löptur efter frullen idag. Lagom varmt väder sådär vid 9-tiden på morgonen, perfekt sätt att starta denna fredag. Grabbsen syns inte till, förutom herr norrman som sitter i soffan och kollar på när Petter Northug vinner över svenskarna bara för att jävlas när han egentligen borde vara på orientation. Well well. Det är molnigt idag, typ inneväder. Så vi tänkte försöka hitta rätt buss och åka ut till ett shoppingcenter mest för att det är lite småsaker vi kanske måste köpa. Annars händer här inte så mycket idag vad vi vet och inte de närmaste dagarna heller, förutom orientation på tisdag har vi ganska tomma dagar nu. Ska nog se till att göra något kul i helgen dock.   
Det var väl allt vi hade att säga just nu, hörs igen senare :) 

Chinese New Year

Publicerad 2015-02-19 12:09:16 i Nya Zeeland,

Halloj!
Ikväll har vi firat kinesiskt nyår med familjen. Jerry har lagat en riktigt festmåltid åt oss, han köpte till och med nya grytor och wokpanna för detta. Han höll på i säkert två timmar och vi fick icke hjälpa till, trots protester från vårt håll. Ris, lamm, biff- och potatisgrej, broccoli stekt i vitlök och scrambled eggs med tomat i. Herregud så mätta vi blev, men det var urgott! Så nu har vi lovat att göra köttbullar till alla någon gång i framtiden. Sedan gick vi allihopa ner och spelade basket och pingis. Härlig kväll detta!
 
Nu ska vi krypa ner i sängen, var ju uppe tidigt för orientation imorse. Vi kommer definitivt sova gottigott inatt!
 
Vi slog på stort och drack vars en cider till maten dessutom, YUM

International orientation

Publicerad 2015-02-19 02:35:29 i Nya Zeeland,

Tja, 
Vi är hemma om på en akut mat-intags-paus. Vi är på International orientation idag. Det är typ en informationsdag för oss som inte är kiwis. Det började med att en maori-kör sjöng för oss, skitcoolt! Och sen har vi lyssnat på polisen - hennes bästa tips var: "Om ni har några värdefulla smycken, ha dem helst inte på er". Därefter har Student Lerning Centre och sjukstugan på campus berättat om vad de kan göra för oss. Sen bjöds det på rälig lunch och sen satt vi och lyssnade på en försäkringssnubbe i en halvtimme helt i onödan då vi har försäkring från Sverige. Och för att hans försäkring sög. Sen har vi varit på tech central och fixat så att vi får student-ID när dagen är slut. Det hoppas vi i alla fall. Att vi får kort alltså, och att dagen tar slut i och för sig. Informationen vi hittills fått har inte varit till någon större hjälp, det mesta handlar om sunt förnuft. Och det anser vi oss ha, tro det eller ej. 
 
Nu ska vi skynda tillbaka för att gå på en workshop om hur man skaffar jobb. Jätteskojsigt.
Här har ni fontänen i Albert park

De va en GO glass detta.

Publicerad 2015-02-18 10:58:00 i Nya Zeeland,

Howdy!
Nu har det blivit kväll igen här borta. Fattar inte var dagarna tar vägen? Men det måste ju betyda att vi har det rätt så bra ;) Beachen har vi som sagt varit på idag och det var ju rätt gutt. Mission bay var verkligen fint men två bleka svennar i Nz-sol är kanske ingen bra kombo fastän vi bara solade i en halvtimme. Vi hade ju kletat på jättemycket solkräm såklart och vi har inte blivit röda men känner oss ändå som två friterade räkor. Skulle tippa på ca 22-23 grader i vattnet så det var lagom för fotbad (kanske vi badar nästa gång). Efter en stund nere vid havet gick vi upp för lite god lunch och påfyllning av vatten. Dagens citat av Jerry var i alla fall när vi satt där på uteserveringen, mätta och belåtna med en fantastisk utsikt,  "This is life".  
 
Åkte tillbaka runt 3-tiden och gick direkt till Countdown (läs: ICA), vi har äntligen hittat en större affär för den andra som ligger på queen street (läs: storgatan) är värre än att gå in på Netto i juli. Hängt lite i Albert Park med en glass har vi också gjort. Reflekterade över hur ALLT, verkligen allt, är lite dyrare än i Sverige. Efteråt så njöt vi lite mer av glassen.
Det var väl det hela för denna ljuva dag. Imorgon ska vi tydligen på orientation.. helt plötsligt. 
 
De två vännerna och Jerry :)  Tidvattnet har dock gått ut här. inte lika fint längre.
Luuuuunch!  Shri och Hanna 

Sista dagen i Tokyo

Publicerad 2015-02-18 06:37:00 i Tokyo,

Vi kom på att den där sista dagen i Tokyo inte blivit rapporterad om. Så kan vi ju inte ha det, så här kommer det!
 
Vi tog tunnelbanan till Akihabara, stadsdelen som är mest känd för anime, serier och elektronik. Först gick vi in i någon megaaffär med enbart elektronik, köpte oss en nytt minneskort till kameran så vi kan ta ännu fler bilder till bloggen. Checkade läget och insåg att det mesta inte hade öppnat än. Tog en förmiddagsfika på ett litet cafe. De hade en stor buffé med olika bakverk och typ småpizzor. Strosade sedan runt lite till. Åkte vidare till Shinjuku och vandrade från köpcentrum till köpcentrum, käkade lunch och sen var det helt plötsligt dags att bege sig mot flygplatsen. Och sen vet ni ju hur det gick med den saken....
 
Akihabara
Kaaakor
Shinjuku

Kvällens hittepo

Publicerad 2015-02-17 12:01:33 i Nya Zeeland,

Hej igen,
Nu ska vi snart stänga ögonlocken för dagen här borta på denna sidan jorden. Har precis avslutat ett par rundor skip-bo med Jerry (han älskar allt som har med kortspel att göra). Annars har kvällen varit lugn, lagade lite mat innehållande potatis, woohoo! Blev rätt hyffsat gott. Shri, som Fredde egentligen heter, har lagat sin första måltid någonsin ikväll bestående av ris och färdig curry haha. Det roliga var att han har gått och köpt sig en riskokare enbart för detta.
Annars har vi varit ute en liten runda och planerat inför morgondagen. Vi ska nämligen åka till Mission Bay med "familjen" som Jerry kallar oss numera. Denna gång ska vi ta ut pengar INNAN vi åker. heh.
 
God middag och God natt :)

Att åka fel utan kontanter

Publicerad 2015-02-17 07:18:00 i Nya Zeeland,

Hej på er!
Vi hade skrivit ett långt inlägg på Fannys dator men trots att hon fick sitt internetuttag fixat imorse krånglar det igen... Men vi hade i runda slängar skrivit såhär:
 
Idag har vi gjort allt det som vi egentligen sa att vi skulle göra igår. Vi har varit på Student centre (vi var där igår också faktiskt) och vi har fixat simkort. Anledningen till att det inte hände igår var för att vi hamnade i Albert park med Fredde hela eftermiddagen. Chillade på gräset med en frappe från macca's och snackade om allt möjligt. Men tillbaka till idag. Vi har nu registrerat våra visum och försäkringar i AUTs databas och som sagt skaffat Nya Zeeländska simkort (och såklart även nya telefonnummer då). 
Efter lunch tänkte vi åka till ett ställe men hamnade på ett HELT annat. Rent åt helvete fel, mitt ute i ingenstans. Vi visste icke hur vi skulle ta oss hem och till råga på det hade vi noll kontanter. Hittade i alla fall till slut en ATM och senare även en busstation och vi kom efter ett bra tag hem igen. Väl hemma bestämde vi oss för att tvätta. Men då vi inte orkade gå och köpa tvättmedel frågade vi Fredde och Jerry om vi kunde få låna lite av dem. 5 minuter senare kommer Jerry tillbaka, då har han varit och handlat, inte en, utan två paket tvättmedel OCH vars en glass till oss! Vi har haft en sån himla tur med våra roomies. SÅ SNÄLLA! Den enda som vi inte direkt har kontakt med är herr norrman som mest kommer in och käkar mackor då och då.
Här är Hanna i en av skolans bygnader. SKITSTORT område. Hela vägen från city och upp till oss är bara universitetsbyggnader. Kan tillägga att staden har fruktansvärt många backar. Vi vaknar upp med träningsvärk i vaderna varje dag haha...
Aucklands hamn. Dessa bilder togs första kvällen, otroligt fint!
 
Det är ju tur att man kan ha kul medan man väntar på tvätten. 

Fixarmåndag

Publicerad 2015-02-15 22:47:56 i Nya Zeeland,

Hallå vänner!
Det känns som om vi är de ända som är uppe såhär "tidigt", klockan är 10.30 haha. De andra tre sover fortfarande och man kan inte se en endaste människa på campus.
Idag har vi lite ärenden att fixa. Vi ska gå och skaffa ett nya zeeländskt simkort, skaffa bankkonto + bankkort och sen ska vi gå till student centre för att försöka få svar på lite frågor. Helst ska vi kunna betala studieavgifterna med eftersom det lite hänger över en och för att vi antagligen skulle glömma bort det om vi inte gör det nu första veckan. Dessutom är det ett event här i huset med hoppborgar, sockervadd och grejer så det vill vi ju inte missa! Mycket på gång idag alltså, vi får väl se om vi hinner med allt.
 
Gårdagen då, 
Ja, den guidade turen var rätt meningslös i sig men vi träffade en del roliga typer under tiden. Det var 1 från finland, 3 från norge, 2 från kina och 2 från NZ och vi två då. Alla skandinaver var självfallet ljushåriga och ytterst bleka. Och på tal om bleka så vistades vi i solen i kanske max 10 minuter igår och guess what....Jodå, tomathuvuden har vi fått. Vi investerade snabbt i den största solskyddsfaktorn vi kunde hitta i affären. 
På kvällen hängde vi alla i soffan och Jerry (killen från Kina) försökte lära oss ett kinesiskt kortspel som hette något med landlord & farmers. Vi fattade väl kanske 20% av alla regler men vi har ju tre år på oss att fatta resten. Fredde (killen från Indien. Han heter egentligen inte Fredde men ingen har inte riktigt fattat vad så för oss är han Fredde.) kollade på cricket i minst 7h igår!? Springer de verkligen runt efter bollen så länge, sjukt ju?   
Vår fina utsikt över Auckland 
 

Första dygnet på campus

Publicerad 2015-02-15 03:35:56 i Nya Zeeland,

Hej sockertoppar!
Nu har vi äntligen (typ) fått internet. Allt har hittills gått urbra och det känns rätt bra. Vi bor på 13e våningen, tillsammans med en indier, en kines och en norrman. Trevliga grabbar allihop. Finfin utsikt har vi och staden verkar än så länge rätt najs. Vädret är ungefär som svennesommar, i fryser alltså när solen inte är framme. Sådär värst mycket mer info har vi inte, vi är lite snurriga över allt känns det som men det ska nog gå bra. Har inte gjort något jätteansträngande sen vi kom till vårt boende vid 14-tiden igår. Våra kroppar är nog lite slitna och trötta fortfarande. Vi har åtminstone handlat viktiga grejer idag så som salt och peppar, kökshanddukar och toalettpapper. Strax ska vi ut på guidad tur i stan som universitetet anordnar, känns som att det är en bra ide. Både för att få frisk luft och för att få lite info. 
 
Just nu har vi inte mycket mer att berätta. Eller.. vi har fan ingen lust och ingen tid. punkt. Så vi återkommer vid någon annan tidpunkt helt enkelt. Ni sover ju ändå nu. 
PussHAAAJ

hur man får hjärtat att hoppa ur på mindre än 5 minuter

Publicerad 2015-02-13 09:50:32 i Nya Zeeland,

Hej från två ihjälstressade människor...
 
Vi var i god tid till flygplatsen när vi skulle hämta väskorna på hotellet. Trodde vi alltså. 
Det tog ju ca 50 min att åka in i tisdags och då borde det ju ta lika lång tid tillbaka? Men icke. 
Damen i receptionen började klödda med massa olika byten hit och dit och det skulle ta en jädra tid. Gick så fort vi kunde till stationen och åkte till stället hon sa att vi skulle byta tåg. Där visade det sig att nästa tåg inte gick förrän om 40 minuter och sen skulle det ta 75 min till att komma fram?! Paniken vi kände då alltså. Vi hade tryck in våra sista sedlar för biljetterna till flygplatsen och vi visste ju att taxi var rätt dyrt. 
Sprang i alla fall ut för att haffa en taxi, varpå hon som körde köttade på endast på japanska. Två snälla grabbar fick översätta och diskussionen var igång om vilket sätt som skulle vara det bästa eftersom ingen riktigt kunde svara på hur lång tid det tog med bil. Grabbsen skrattade rakt ut när vi sa vilken tid flyget gick. Herregud... detta kommer aldrig gå tänkte vi. Snabbt som fan in i en taxi och grabbsen fick översätta. Ringde flygbolaget för säkerhets skull för att checka läget. I samma veva som de sa att det var lugnt, blev vi också lugna. 
 
I slutändan tog det 45 min med taxin och 15 min för incheck och kontroller. Helt plötsligt nästan en timme ÖVER? Så nu sitter vi alltså vid gaten och andas ut och ska boarda om 5 min.
 
Hörs från NZ!!! 
Mvh Två lite fattigare, men glada tjejer

Sista dagen kom alldeles för fort

Publicerad 2015-02-13 00:13:31 i Tokyo,

Hej på er era små geléråttor!
 
Idag ringde väckarklockan 07.15 och vi är nu i full gång med allt som ska packas färdigt, gjorde såklart nästan ingenting igår då vi var så himla sega... Istället smakade vi på massa konstiga japanska godisar och andra knäppa grejer som vi hittade i mataffären precis nedanför hotellet. Mycket intressant. Men inte speciellt gott. Har ju till exempel hört att Kit-Kat med smak av grönt te ska vara jättegott, men näe usch fy fasen Do not try this at home typ. 
 
Vi har inte riktigt bestämt oss för vart vi ska denna dag men här är ju inte brist på grejer att göra i alla fall. Vårt flyg till Auckland går inte förrän ikväll så vi har fram till eftermiddagen på oss att njuta av det sista av Tokyo för denna gången. Nu ska vi sätta fräs så vi kommer ut, hörs kanske senare!
Denna tandblekning finns typ överallt. Man ska typ gnugga den mot tänderna, Vi märkte typ NOLL skillnad haha
Här har vi chokladkex till vänster och en minst sagt slemmig dricka till höger. 
 

Att göra av med sina sista slantar i fotoautomater

Publicerad 2015-02-12 15:52:41 i Tokyo,

Haaaallllååå!
Jääääklar i det vad vi har vandrat idag, närmare 30000 steg enligt Fannys aktivitetsarmband. Våra små fossingar är rätt sletna nu. Och våra kroppar med för den delen. Men vi har haft ännu en fantastisk dag här i Tokyo. Först tog vi oss till stadsdelen Ginza. Lullade runt där ett tag, besökte en Hello Kitty-affär, Sony building och käkade lunch. Sen tog vi oss vidare till Shibuya och Harajuku igen, denna gång för att shoppa. Hittade dock inte sådär jättemycket, blev lite småsaker. Men det är SÅ roligt att kolla på alla männsikor och alla söta affärer med diverse saker i. Och nu ikväll har vi spenderat våra sista slantar på olika fotoautomater i en spelhall. Vi hade inte ens mynt kvar till att ta oss hem med tunnelbanan. Så vi fick ge oss ut på jakt efter en ATM, och det tog oss en timme... Vi som skulle komma i säng innan kl 24 idag. Vi måste ju packa och greja inför imorgon också.
Morgonkaffe med utsikt över Ginza
KartläsarN
Gooo bulle vi råkade hitta
Innehållet i bollen, det smakar bättre än det ser ut.
Hello Kitty-affären
Ginza
Fifa-spel hos Sony
Dagens lunch
Restaurangen
Såhär ska man göra om en dam faller ner på spåret
Kaka som vi redan hunnit smaka på, som alltid blir vi så hagalna att vi börjar äta direkt. Och efter två tuggor kommer vi på att vi kanske skulle ha fotat till bloggen.
Fanny i spelhall
 
 
Harajuku
Såhär vackra foton fick vi ut av maskinerna - sjukt jävla roligt! 

Lång dag och mycket bilder

Publicerad 2015-02-11 15:51:49 i Tokyo,

God kväll!
Vi har haft en otroligt rolig dag med vår lille guide Yuki. Vi tar den bara i korta drag nu för vi är supertrötta.
Vi började med att åka till Meiji shrine, ett jättefint tempel. Som dagen till ära var fullt med folk som utförde diverse cermonier. Det är nämligen helgdag här idag, vilket innebar att det var mycket folk överallt men det var bara roligt. Sedan tog vi en promenad genom Harajuku som är "ungdomarnas" stadsdel och vidare till Shibuya där vi tittade på det busybusy övergångstället. Intog en mindre god lunch och tog sedan metron till Asakusa. Hamnade på en marknad och hittade ännu ett tempel innan vi var kaffesugna. Tog därefter ännu en promenad till Ueno för att sen ta farväl av vår kompis. Riktigt rolig liten prick att hänga med! Vi kände att vi var lite trötta efter att ha vandrat i nästan 7 timmar och begav oss mot hotellet för en powernap. Ikväll tog vi tunnelbanan till Shinjuku och kollade in Times square och lite annat smått och gott. Nu är klockan 23 och vi ska hoppa ner i sängen så vi orkar med ännu en dag sprängfylld med sevärdheter och möjligtvis lite shopping imorgon.
 
På väg till templet
 
Här ska man tvätta först vänster och sedan höger hand och sen skölja munnen.
Meijitemplet
Hade tur och fick se en bröllopscermoni :)
Böner/önskningar templets besökare skrivit
Söta små skolelever som skulle in och uppträda. Vad bilden inte visar är deras 5 miljoner föräldrar som sprang bredvid och fotade som galningar.
 
 
Helt plötsligt kom det en jätteparad med en massa trumslagare och folk som bar på lådor med okänt innehåll.
Harajuku
Tog varsin crepes som förmiddagsfika innehållande glass, en hel kakbit och chokladsås.. yumyumyum!
I detta hus finns en CD-affär på typ 8 våningar. Hur sjukt? 
 
Shibuya crossing
 
Dagens lunch. Nudlar, biff och nåt annat smaklöst. Buljongen tappades upp ur en kran (?) och smakade unken fisk. 
Detta åt Yuki, inte ens han kunde förklara vad som var i det där som inte är nudlar. Det kallades i alla fall för fox.
Sensojitemplet
Här har ni vår guide Yuki som agerar fotograf åt några andra turister.
Marknaden
 
 
Asakusa
Shinjuku, Times Square
 
Kvällens middag, riktigt gott!
Sånna här automater finns ÖVERALLT.
 
     

Jetlag

Publicerad 2015-02-11 00:49:51 i Tokyo,

God Morgon på er!
 
Här är kl 08.20 och vi ligger fortfarande i sängen. Igår kväll blev det en väldigt liten tur för oss tyvärr. Tröttheten tog över totalt och det plus lite matbrist blev ingen bra kombination, ögonen gick i kors. Fick se lite lite av Shinjuku i alla fall. Var tillbaka på hotellet redan vid halv 8 och fick då även våra väskor, inplastade och allt. Nu har vi så mycket grejer på vårt lilla rum att vi knappt får plats.
 
Kl 10 idag blir vi upphämtade av Yuki, en japansk kille som vi ska hänga med i princip hela dagen. Ska bli riktigt roligt! Vi vet bara att vi ska till Shibuya och se på något tempel sedan får vi väl se var vi hamnar idag.
Hanna nu på morgonen iklädd i hotellets pyjamas och en ansiktsmask som vi fick när vi checkade in
Frukost denna morgon blev denna musli och yoghurt

Försvunna väskor och obefintliga papperskorgar

Publicerad 2015-02-10 08:24:14 i Tokyo,

Tjena!
Vi roade oss rätt bra på flygplatsen igår. Tiden gick fort trots att vi spendade närmare 8h där. Det blev dock desto svettigare när vi skulle boarda planet. När de skulle "blippa" in oss i sina maskiner pep de ilsket till och blinkade rött - vi fanns inte med i systemet. Så efter att de ringt och haft sig i en kvart fick vi till slut nya boardingpass och fick halvspringa på planet. Det fanns dock ett problem till. Våra väskor hade ju också fallit ur systemet och vi fick därför order om att uppsöka Cathays personal när vi kom fram till Tokyo för väskorna kom troligtvis inte med samma plan som vi. Väl framme i Tokyo hann vi knappt ens av flyget innan vi såg en kvinna hålla en lapp med våra namn på. Våra väskor fanns fortfarande i Hong Kong men de skulle försöka få med dem på nästa flyg men kunde inte riktigt säga när det skulle bli. Lite pappersarbete senare lämnade vi flygplatsen med endast våra handbagage. Det var rätt smidigt ändå kom vi på i efterhand då vi slapp kånka på de stora väskorna på tåget in mot city.
 
Efter en timme på tåg och lite irrande och frågande var vi väldigt nära hotellet men ändå inte på rätt gata så vi frågade en liten söt tant som inte kunde engelska och sen stod vi ett tag inne i en typ av medicinaffär och de printade kartor och grejer till oss plus att de då följde oss halvvägs ändå haha.
Men vi fick absolut inte checka in förrän tidigast kl 14 så vi hade drygt 4h att slå ihjäl. Vi bestämde oss rätt fort för att vi behövde mat, så det fixade vi (lunch kl 10 alltså..). Sen var det så himla härligt vårväder med strålande solsken så vi intog Starbucks uteservering ett tag. Då fick vi ett glädjande samtal från flygplatsen, våra väskor var på väg och ska anlända till hotellet vid 20-tiden ikväll! När vi senare började småfrysa bestämde vi oss för att ta en promenad i området och hittade bl.a. en otroligt fin park. Men vad vi inte hittade var papperskorgar... vi gick och bar på våra tomma frappeglas från Starbucks hur länge som helst utan att hitta en papperskorg? Jättemärkligt är det för vårt intryck av Tokyo är att det är VÄLDIGT rent, inte ens ett löv ligger det på trottoarerna.
 
Dagens lunch blev ju sådär men det var det enda vi hittade som var öppet och nära oss just då.
Typ här bor vi. Nästan.
Satt och guttade oss i vårsolen 
liten söt bokaffär
Strandkit eller pulka? svårt val!
 
Här är vi vid Imperial gardens : )
 
kids på skolutflykt
Fick tips om att åka upp och kolla på utsikten på 25:e våningen. Så Fint! Man kunde stå där uppe länge länge och bara titta.   
 
 
Vi var inne i supermarketen och köpte på oss lite allt möjligt
 
Ja vi har ju hunnit med en del idag redan och mer väntar det. Nu har vi precis tagit oss en välbehövlig dusch på rummet och så fort vi känner att fötterna har vilat sig lite ska vi ut igen.

Mellanlandning

Publicerad 2015-02-09 11:19:54 i Nya Zeeland,

Hej hopp!
Det första planet från CPH körde ut mot startbanan två gånger och blev därför en timme försenat. Det var en stackars dam som blev sjuk så hon fick stanna i Danmark. Väl i London möts vi av orden "If you are going to Hong Kong? Your flight has been cancelled". Eeeh, vad sa hon nyss? tänkte vi. Men biljetterna var ombokade och vi fick springa på ett annat flyg. Så nu sitter vi på Hong Kongs flygplats en timme tidigare än beräknat. Våra magar vill ha mc flurry, vi får väl se om vi lyder dem eller inte.
Såhär stod det på skärmen när vi lämnade London, upplyftande!

D-dagen - mot Tokyo

Publicerad 2015-02-08 13:06:35 i Nya Zeeland,

Hej på er!
Solen skiner på oss nu när vi är inne på de sista timmarna i Sverige på... ja ett ganska bra tag. I alla fall längre än någonsin. Det känns lite konstigt, inte som de andra gångerna. Det är svårt att sätta ord på det. Nu flyttar vi ju på riktigt och inte bara för ett par månader. Just nu försöker man bara tänka på Tokyo och de närmaste dagarna annars spinner tankarna fort iväg och det blir lite mycket att ta in (alltså total kaos i både hjärnan, magen och hjärtat..).  Spännande, läskigt och roligt på en och samma gång!
Packningen är hur som helst klar och nu är det mest småsaker som behöver göras. Vi beger oss mot flygplatsen vid 14-tiden idag för att ha gott om tid att säga hejdå till familjerna och första planet lyfter 18.05. Sedan har vi mellanlandningar i London och Hong Kong innan vi är framme i Tokyo tisdag morgon enligt Tokyotime, måndag kväll för er och sedan har vi ett par dagar där som inte kan bli annat än fantastiska och hektiska. Fredag kväll flyger vi vidare igen.
 
Förhoppningsvis kan vi skriva ett par rader till er från flygplatsen i Hong Kong. Annars får ni vänta till vi anlänt till hotellet i Tokyo, där har vi garanterat internet.
Här har vi Hanna mitt uppe i vår visum-ansökan... papper överallt!

i-landsproblem dagarna innan

Publicerad 2015-02-06 09:37:00 i Nya Zeeland, Sverige,

Hallå!
Vi går här och väntar och väntar och väntar på att det ska bli söndag. Vi är liksom redo att åka NU. Det som återstår är bara den där grejen som kallas packning... Det har varit den största frågan av dem alla nu de sista två veckorna. Hur i hela friden ska man kunna få allt man vill ha med sig till att väga endast 20 kg? För plats har vi ju, det är inte det.
 
Vi har köpt de största resväskorna det gick att hitta och till en början funderades det över HUR man packar ner sakerna smidigast i en liten fyrkantig låda? För packa ryggsäck kan vi ju förbannat bra numera och det finns alltid några hörn i den som går att töja ut ännu lite mer eller något som kan hänga utanpå. Men en hård rullväska.... Kom dock snabbt fram till att packnings-skillsen är användbara även där och att det inte skulle vara platsen som var problemet. Vi har vridit och vänt på ALLA flygbiljetter, flygbolag och såklart även vilket håll runt jordklotet vi ska ta denna gång. För hur vi än gör så ska vi i princip till världens ände sett från Sveriges håll. Kom fram till att enkelbiljett och enkelt bagage är det enda vettiga hur fina skorna i garderoben än är. Oh well, vi får väl se hur det blir med den saken. En sak som i alla fall är säker är att antalen tillåtna kilo ökar med 3 när vi åker från Tokyo till Auckland!
 
Garderoben har för övrigt minskat med ungefär 70% nu. Vi har sålt det som fortfarande är fint och säljbart på Tradera och resten ( i Fannys fall ca 8 stora papperspåsar ) har skänkts bort. 

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela