Bloppis

Publicerad 2011-10-31 12:54:12 i Malta,

Då vi har massa matvaror över som vi inte har någon användning för tänker vi ha en bloppis här på bloggen. Frakten kan bli dyr, men fina paket utlovas. Vi gör som Kissie och tar tidningspapper (Y)


Först ut är dessa otroligt goda hamburgare, räcker länge gör de också


Och sedan har vi dessa fina vitlökarna, räcker länge de också!

NEJ, skämt åsido... Detta är vad som händer när det är dumt väder och vi har tråkigt. Nu har vi precis bokat hotell för de två första nätterna i Indien. Blev i Calangute :) Nu ska vi dra ut en sväng o äta lite lunch bland annat.

Natti

Publicerad 2011-10-30 23:12:01 i Malta,

Ojojoj, som vi kämpat här. Julmusiken på full volym och våra grannar undrar nog vad sjutton vi håller på med här eftersom vi skrålar som idioter. Men det är mysigt för oss åtminstone. Rupies, dollar, kronor och euro bara snurrar i skallarna på oss. Tack och lov för forex! Nu har vi i alla fall hittat några alternativa hotell som vi kan tänkas bo på de första dagarna i Indien. Vi har även kollat lite på vad vi ska se och göra i Indien, vi kommer nog ha fullt upp med massa olika saker. Allt från att bada med elefanter till att gå på yoga session. Dessutom hitta vi en bio i staden Panaji, vi kanske får se Twilight trots allt. (kära Gud, Jesus, Buddha, Ganesha osv gör så att de har engelskt tal!) Verkar vara gott om marknader också, kul men aj för plånboken? Nej, nu kallar kuddarna på oss. Natti natti! (:

Regn, mat och planering

Publicerad 2011-10-30 18:22:26 i Malta,

Skittråkigt väder idag, har varit grå himmel hela dagen och det har kommit massa småskurar då och då. Just nu åskar det också, dock väldigt långt borta över havet. Vi har inte gjort allt för mycket idag, men det kan man ju inte begära. Det är trots allt söndag! Efter att ha legat i sängen och gjort ingenting fram till kl. 15 tog vi oss i kragen och gjorde en omelett. Sen tog vi oss ut för vars en kaffe, och till det blev det en god och stor lemon cheesecake. Ännu en gång blev vi kräkmätta... Vi har även planerat massor idag. Vi börjar nog bli enormt taggade på att resa vidare nu! Ikväll ska vi researcha och lära oss allt om Indien. Vi har redan lärt oss att 1000 INR är ungefär 143 sek. Bra jobbat där!


Kaaaauuuuga ♥

Cikkulata i massor

Publicerad 2011-10-29 23:15:02 i Malta,

Tog bussen vid 6-tiden till Hamrun utanför valetta. Himmelriket för chokladälskare! Har ätit så mycket gott ikväll. Choklad och nutellakaka, snickerskaka, fruktsallad med chokladsås, chokladcroissant och sen gick det verkligen inte ner mer, hur mycket vi än ville. Festivalen var mycket större än vi trott och det vimlade av folk.



Träffade vår idol - Mr Potatohead


Riddare träffade vi också på. Sköt gjorde de med.






Det var inte alls dyrt, man behövde bara ha mynt med sig.




Helt i choklad. Hälften så stor som den riktiga modellen.


Godaste kakorna på väldigt väldigt länge. Sen fick vi ont i våra magar, inte direkt någon liten bit.

Pringles och äcklig ambulansman

Publicerad 2011-10-29 12:55:27 i Malta,

Det blev en tidig kväll för oss igår. Redan vid halv 2 var vi trötta på Paceville. Musiken på Hugos´s sög, det var inte så mycket folk förutom inne på Hugo´s där det var överfullt och vi var allmänt sega. Därför gav vi oss iväg hemåt, på vägen köpte vi med oss färdkost i form av Pringles med paprika smak, GOOOOOETT! Det hände även en rätt knäpp sak. På vägen hem mötte vi en ambulans med blåljus igång, och när ambulansen var i höjd med oss stack föraren ut huvudet genom rutan och drog en raggningsreplik till oss. Hur sjukt är inte det? Den ambulansen vill inte vi åka i i alla fall!

Vi har precis ätit frukost. Lyxade till det lite med ny sorts müsli och en clementin till efterrätt! Och nu även de sista överblivna smulorna av chipsen. Snart ska vi gå ut och se vad Sliema har att erbjuda oss idag, kanske lite Millie´s cookies? Vi får väl se!



Glömde skriva att det är chokladfestival ikväll också. Vi är givna besökare, först i kön. Uppdaterar efter chokladchocken! :)

Äcklig dryck och utgång!

Publicerad 2011-10-28 22:25:01 i Malta,

Vi har lyckats få massor med äcklig dricka idag. Först vid lunch när vi beställde kaffe. Äckligaste, beskaste kaffet vi någonsin smakat. Blev inte ens lite bättre med en hel påse socker i, fy sjutton de kan dom ha för sig själva. Sen köpte vi vin som såg smaskigt ut. Smaka kattapiss! Fick spä ut det lite. Vi köpte även öl som innehöll en plastboll och NOLL kolsyra?! Ingen tur alls idag, vi får hålla oss till juicen. När vi gick ut till lilla mini marketen innan vid 8 så hördes det som någon hade världens party. Ja det visade sig att snubben i affären rockade loss bakom disken. Vilket hördes i hela kvarteret och han hörde absolut inte vad vi skulle köpa när vi kom in. Varför har de inte sånt disco på coop?
Nu om sådär en halvtimme är vi på väg ut. Blir nog ett stopp på Hard rock för en drink. Eller sju.



Provrumsshopping

Publicerad 2011-10-28 15:48:47 i Malta,

I morse drog vi direkt till Maltas största shoppingcenter som ligger här i Sliema. Men i våra mått mätt är det inte stort. Där hängde vi ett bra tag och provrumsshoppade, alltså vi prova massa fina kläder men fick inte lov att köpa. Och vi klarade det! Hade vi däremot fått gå loss hade det blivit en del kassar... Nästa resa (ja, vi planerar redan en ny) måste bli en shoppingresa! Våra pojkar får följa med som bärhjälp, de vet inte om det själva dock och kommer antagligen inte läsa det nu heller... Anyway, vi pausade lite på en restaurang och väntade ut det värsta regnet sen gick vi ännu lite mer i affärer och sen gjorde vi vår favoritsyssla; vi handlade mat! Nu ligger vi i sängen och tänker snart ta en liten powernap innan vi ska göra oss redo för utgång ikväll. Vi hörs senare!


Oväder på gång.


Julbelysningen på väg upp nu. Snabbare än Bo ohlsson här. Man kan se lite granar och sånt i skyltfönsterna redan.


The point,  shopping mall och ett styck Fanny

Gozo

Publicerad 2011-10-27 20:00:02 i Malta,

Dagen började kl 8 i morse, riktigt jobbigt att höra ringklockan efter 4 veckors sovmorgon. 2,5 h senare stod vi och väntade på färjan i solskenet. Prognosen var att det skulle regna idag men turen var på vår sida. Färjan över tog 20 min och sedan åkte vi direkt till största staden Victoria. Vi åt lunch och kollade runt lite i staden som inte var så stor. Men längst upp hade man utsikt över hela Gozo. När vi kände att vi hade sett allt tog vi nästa buss till något som skulle vara tempel. Ja det såg ut som Ales stenar ungefär. Fast kanske lite fler stenar här. Mycket intressant.... Då var vi rätt så varma och lite sega. Det har varit hyffsat varmt idag, skulle tippa på runt 26 grader. Åkte sen vidare till stranden, Ramla bay. Där fick vi oss vars en smarrig glass och badade fötterna lite. Gissa vem som mer var på stranden? Jo, Jesus och Maria såklart! Sedan kände vi att vi skulle börja dra oss hemåt så vi tog färjan tillbaka vid halv 6. Kom hem nu vid halv 8 och har slängt in lasagnen i ugnen fort som sattan.

Bilder för pojkar som inte orkar läsa:


Fikapause! Banan e bra grajor de.


Ja i brist på annat när man väntar på båt.




Utsikt över Gozo.


Kompis! Thomas här ville inte vara med på bild, snabb så in i.


Stranden :D!

Tintin

Publicerad 2011-10-26 22:06:46 i Malta,

Som ni säkert har räknat ut blev det bio ikväll, Tintin i 3D. Salongen var sketastor, fast stolarna var inte lika sköna. Stolarna på den lilla bion var bättre, konstigt nog. Filmen var helt klart godkänd, popcornen likaså. Nu ligger vi i sängen, borde äta mat. Men vi har bara lasagne hemma och den tar 45 min att få klar så det får bli frukost en gång till.

Den så kallade fikan vi skulle ta innan idag blev till ett stopp på Millie´s cookies. Nu har vi ännu en favorit förutom hallonsmak, nämligen jordgubb! När vi satt på en bänk nere vid stranden och käka glassen kom det fram två killar och frågade om de fick slå sig ner hos oss. Vi blev paffa, men till slut svarade Fanny samtidigt som hon asgarva käpp rätt NÄ. De gick men det tog inte lång tid innan de återvände. Denna gången ville de ha en exklusiv visning av Malta av oss. Vi sa tyvärr, men nej. Vi gav oss inte, och blev kallade för "though chicks" men de försvann i alla fall. Tur för oss!


Candynavia finns även på bion, tydligen barnens favorit!


Fanny, den eviga fotografen var igång. Hanna måste fota mer!


Man får äta allt inne på bion, förutom tuggummi... tydligen.


Ja, vi skulle försöka få en bra bild med Tintin. Dock va det lite svårt och pinsamt där mitt i ingången.


Behöver vi ens säga något?

Imorgon planerar vi att ta en tripp till Gozo, kära vädergud; Håll regnet borta!

Beslutsångest

Publicerad 2011-10-26 13:03:52 i Malta,

Dåligt väder här idag, vilket betyder att vi har svårt för att bestämma oss för vad vi ska hitta på. Vi har åtminstone kommit ur sängen, tagit vars en minst sagt uppfriskande dusch i kallt vatten och nu ska vi snart äta en väldigt inspirerande lunch; nudelsoppa. Efter det vet inte inte riktigt var vi hamnar. Blir nog så att vi sätter oss på något café och dricker kaffe och unnar oss en liten kaka. Ikväll funderar vi på att göra ännu ett besök på bion i St. Julians. Vi är sugna på att se Tin Tin. Men ja, vi får väl se. Där är inte mindre än 17 (!) olika filmer att väjla mellan och varje film visas ungefär 4 gånger varje dag. Yep, vi har lagom svårt att bestämma oss...


Det får bli en gammal bild idag eftersom vi inte haft någon anledning att ta någon ny än. Detta är busstationen i Valetta. Dessa tält blev vi väldigt lyckliga över första dagen, var skönt att kunna skydda sig från solen därunder när vi kom med våra enorma ryggsäckar och tjocka kläder!

Lugn dag

Publicerad 2011-10-25 17:37:42 i Malta,

Vi vaknade inte förrän efter 11 idag, skönt att inte ha något viktigt att gå upp till. När vi väl hade fått tummen ur och kommit ut var klockan redan halv 1. Solen gassade skönt då så vi traskade ner till den lilla bryggan och där har vi spenderat dagen tills nu. Mat intogs på Cara´s som vanligt, börjar bli stammisar där nu. Vi tänkte att vi bara skulle ha något litet eftersom vi åt frukost så sent och in kommer två enorma tallrikar. Hanna har hunnit med att vara fotomodell också. Annars har det inte hänt särskilt mycket här idag. Vi har suttit och pratat lite om nästa stopp på resan. Börjar bli taggade på det nu, ska bli så himla roligt med både Rom och Indien! Mindre roligt blir det ju att packa om allt igen, vi har verkligen grejer överallt haha.


Nya favoritmackan. Eller brödet kanske man ska säga.


Batteriet i min kamera är svinbra. Har använt den varje dag sen vi kom hit, snart 4 veckor, och den har inte behövts laddas en enda gång. We like.

Valetta en andra gång

Publicerad 2011-10-24 19:43:27 i Malta,

Har mest vandrat runt idag. Gått in i en kyrka, sett någon populär trädgård som egentligen skulle va en park och som inte alls var något speciellt. Hamnade sen på en uteservering och åt smarrig pasta med svamp, kyckling och spenat i. Efter det så råkade vi hamna på Millies cookies igen. Lätt Maltas godaste glass! Denna gången provade vi hallonglass, med hallonkaka och chokladsås och lite kaffe till det. Ja tack, det tar vi igen. Kommer nog ha provat alla smakerna innan vi åker härifrån. I förslagslådan läggs det till att om någon känner för det så skulle vi vara tacksamma om någon öppnade ett Millies i Simrishamn. Gärna ett Champ också med goda och billiga pizzaslices. Äter som satan gör vi, GOOOOETTTT! I helgen har vi ätit följande: 14 milkyway (de va faktiskt jättesmå), 3 paket kakor, 1 rätt stor popcornpåse, pommes 3 gånger. Ja och såklart en massa vanlig mat på det. Tur vi dansade mycket i lördags.
Vi är redan taggade inför den kommande helgen, helt galet. Sista helgen och allt. Fast jag tror inte det spelar någon roll vilken dag man går ut här. Det var fullt ös igår också, på en söndag. Det är tur att vi bor i den lugna staden och inte mitt i smeten. Vi har nunnan mitt emot som håller stenkoll på oss. Vi brukar tillochmed äta samtidigt så att vi kan sitta och titta på varandra haha. Hanna kom på att det är FN-dagen idag ju. Så vi har haft: Det här e ditt land, det här e mitt land (8) på hjärnan hela dagen. Minnena från 9 års pina och köldskador från korsavad sitter i. Tack Gunnar, nu kan vi aldrig någonsin höra på ukulele igen utan att få migrän.


Den inte så inspirerande parken


Vi slänger upp en bild på båtar, det var ju något nytt..


Jobbigt läge där.


Här har vi Madonna. Hon är snygg. Vi tog med oss henne hem. Citat av Fanny: "Vi behöver ju inte ha en bild på en död Jesus i alla fall"

Nu ska vi laga mat. Dock inga pommes idag.

Moln

Publicerad 2011-10-24 11:54:39 i Malta,

Näst sista veckan på Malta har nu inletts. Idag är det molnigt ute så vi planerar en tripp till Valetta för att kolla på det som vi missa förra gången. Vi har precis tagit vars en dusch och torkat oss med blöta handdukar. Yep, tvätten vill inte torka. Den är lika blöt som igår... Mysigt! Det var allt vi hade att säga just nu, vi hörs ikväll!

Bio

Publicerad 2011-10-23 21:31:44 i Malta,

Att tvätta var ingen höjdare, jobbigt för armar och knän och dessutom vill tvätten inte torka lika snabbt som vi vill att den ska göra. Det första vi ska göra när vi kommer till Indien är att hitta ett ställe där vi kan lämna in vår tvätt så någon annan får tvätta åt oss. Det är nu mindre än 2 veckor tills vi åker vidare. Var sjutton tar tiden vägen? Vi kom ju precis hit, fast samtidigt känns det som det var länge sen vi var hemma hos våra föredetta sambos. Knas! Ikväll har vi varit på bio i St. Julians, vi såg Hangover 2. Det kostade hela 6 € för oss båda. Betalade nästan lika mycket för popcorn och läsk, men det var det värt. Bion var helt enorm, sjukt många olika salonger. Vi bestämde oss snabbt för att göra ett besök till där nästa vecka någon gång för att se Tintin. Just nu håller Fanny på att laga mat och Hanna sitter här och har skrivit samma inlägg två gånger, så går det när man tvunget ska hålla på och kolla annat samtidigt. Några bilder från dagen:





Nu säger min kära sambo att det är mat, bäst att snabba sig! Haj po! (:

Nördigast dans vinner

Publicerad 2011-10-23 11:53:01 i Malta,

God morgon!
Jädrar vad vi köttade igår. Nu är vi rätt möra, slitna och låter som kråkor. Men oj så kul vi hade :D Vi testade 2 nya klubbar, den ena var så proppad med människor att man knappt kunde röra sig och den andra var det ingen bra musik på. Så det blev som vi trodde: Hugos all night. Vi dansade i flera timmar med två väldigt trevliga italienare. De var lika nördiga som vi med massor av roliga dans moves. Tävlade vilka som var bäst och vi vann såklart. Förlorarna köpte shots till alla! Hanna försökte även lära dem lite användbar svenska som rullebör, kanske och kise mise. Gick dock inte så bra eftersom de knappt kunde prata engelska ens.

Idag blir det städning och tvättning fast först ska vi nog ligga kvar i sängen ett tag till.


Torget, alltid lika smockat.


Hanna på Havanna ^^,




Denna bilden är tagen kl 02.30 och man märkte inte att folk gick hemåt, tvärtom.


Nasty!

Publicerad 2011-10-22 22:19:33 i Malta,

Vilken händelserik dag, NAAAAAT! Vi har som sagt handlat och sen dess traskat omkring i regnet och ätit mat på Dick´s bar och druckit kaffe hos Cara´s. När vi kom hem tog vi en liten powernap, eller Hanna gjorde i alla fall. Fanny hostade. Sen blev det dusch och fix och mat - gårdagens rester (Y). Fanny har även lyckats skämma ut Hanna haha! Två svenskar som bor längre upp på vår gata gick förbi när vi hängde i fönstret och den ena kliade sig på ett olämpligt ställe. Fanny råååkade utbrista lite för högt: FAN VA NASTY! varpå han vänder sig om såklart.. Så kan det gå. Tur att det inte är några vi känner. Två minuter senare kom tre män förbi och frågade om vi sågs i paceville ikväll för då blev det massa gratisdrinkar för oss haha. Mja kanske inte.. Nu är vi på gång ut snart och ska försöka hitta något annat ställe med bra dansgolv. Får väl se var vi hamnar.


Fick ingen bra bild på detta men när vi räknade båtarna idag kom vi upp i ca 100 och det var då bara segelbåtarna!!


Vägg utan hus. Detta är bara en vägg, knasigt.


Ja alla kläder är från Hannas garderob hähä, fint ställe det ;)
Ni där hemma är rätt kassa på att kommentera (hmm förutom våra mammor då) Skärpning!

Regn

Publicerad 2011-10-22 10:19:03 i Malta,

Vi vaknade riktigt tidigt imorse och nu har vi precis ätit frukost.  Det är riktigt grått väder ute idag och det regnar från och till. Dagens lördagsnöje blir att gå och handla... yeeeeey! Sen får vi väl se vad som händer ikväll. Vi vet inte om vi orkar hälsa på Hugo eller inte. Hostan och snoret håller i sig och verkar inte vilja försvinna. Ni lär märka om vi drar ut eller inte.
I går kväll spelade vi skip-bo och åt kakor hela kvällen. Vad skulle vi gjort utan skip-bo? - Suttit i sängen och stirrat upp i taket på vår självlysande mario kart-lampa.


Nytagen bild från vår så kallade balkong.

cookies!

Publicerad 2011-10-21 17:49:47 i Malta,

Vi har precis köpt kakor :D sånna med choklad i, Yummy! Vi gick in i affären för att köpa taco-krydda och kom ut med inte mindre än 3 paket med kakor.
Argument för: Dom var billiga. Dom såg väääldigt goda ut. O Hannas övertygande kommentar om att de kommer vara länge, säkert i hela tre dagar.

Dagen har som vanligt spenderats på klipporna. Det fina vädret håller i sig! Dock är det ju höst nu så alla stegar ner till vattnet plockades bort idag vid hålen. Trots att det är jättemycket människor som badar varje dag. Fast det hindrade inte oss. Lunchen intog vi på Surfside som ligger precis vid vattnet. Det blev en dyr lunch på 18 €. Får väl gå för att gårdagens kostade 50 cent. Nu ska vi snart börja laga spaghetti och köttfärssås. Vi hoppas på att all förkyldning försvinner under natten så att vi kan dra ut imorgonkväll och hälsa på Hugo.




Det blev iaf två bilder från våran händelserika dag.

Back on track!

Publicerad 2011-10-20 17:04:26 i Malta,

Helu!
Vårt internet lyckades ta slut i förrgår. Vi som trodde att det skulle vara i två månader, ja vi kom ju upp i två veckor.. Inga fler serier för oss! Vi är fortfarande ganska förkylda men nu är vi inte sängliggandes iaf, skönt. Igår orkade vi bara ta oss ner på bryggan men idag har vi varit o köpt både mer internet och mat. Det har varit jättefint väder hela denna veckan, hoppas det håller i sig. Det har varit riktigt varmt idag och ingen vind alls! Fanny vågade sig på ett dopp idag men när Hanna skulle gå i kom precis världens största moln så hon fega ur, därför blev det massa vackra bilder på Fanny och hennes nya kompis fisken Gunnar, åtminstone på kameran!


Snoriga och hostiga men ack så fina


Badhålen


Gunnar är längst till höger!


Massa båtisar kom förbi

STORT GRATTIS till moster Hannas lilla Tyra på 2-års-dagen! :D Puss och kram!

Sjuklingar

Publicerad 2011-10-18 16:54:29 i Malta,

Förutom att Hanna gick en sväng till affären och handlade nödvändigheter så som glass har vi inte lämnat sängen och har heller inga planer på att göra det. Vi hörs när vi mår bättre!

Kasst

Publicerad 2011-10-17 15:18:45 i Malta,

Den längsta promenaden ever hem idag från affären. Nu ligger vi nerbäddade i sängen o mår jättekasst. Hmm håller nog på att bli sjuka här...  Tur att vi orkade ta oss till affären iaf så att vi har ett lager med milka-choklad hemma. Nu har vi snart provat hela sortimentet. Vi tänker inte röra oss en milimeter till idag och därför kommer det inga fler inlägg heller. Förhoppningsvis mår vi bättre imorgon! Nu ska vi sätta igång en film, godnatt.


Fortfarande ganska höga vågor.

Skruttiga

Publicerad 2011-10-17 11:41:43 i Malta,

Allt är inte helt hundra med oss idag, trötta och ont i halsen båda två. Sängen har vi inte kommit ur än men soporna har vi fått ut i alla fall.

Kött fick vi igår också, efter många turer hit och dit. Först hade vi svårt för att bestämma ställe. När vi väl bestämt oss fick vi sitta en liten stund och vänta på bord. Vi beställde maten och maten kom, dock hade de klantat till det... Hanna skulle ha sin well done och Fanny sin medium. När vi fick maten fick Hanna en som de sa var well done, när hon började skära i den var den dock medium. Fannys däremot, var well done och med sås på vilket ingen av oss beställt. De tog bort såsen på Fannys och vi bytte sedan snabbt tallrikar så blev det ändå rätt trots alla fel. Som kompensation för detta erbjöds vi vodka, baileys, amaretto osv och när vi sa att vi inte ville ha fråga han om vi var nykterister. Men nej, vi var bara trötta. Det kan ju tilläggas att det inte bara var vi som fick fel, de hade nog en dålig kväll...

Nu ska vi kämpa oss upp för att gå och handla, haj po

Svinsöndag

Publicerad 2011-10-16 16:07:10 i Malta,

Pannkakorna blev riktigt bra med tanke på våra omständigheter här utan dl-mått, visp och stekspade. Vi fick verkligen visa upp våra konster i matlagning. Pannkakorna fick vändas i luften, är nästan lite stolta över oss. Nu är vi jävligt mätta, 8 pannkakor vars är rätt bra gjort. Vi lyckades även kladda ner vår underbara julduk med syltfläckar, stackars duk som fått med oss att göra. Spisen är inte så vacker den heller, och golvet fick smaka pannkaka det med. Och soporna ska vi inte prata om. Soptunnor verkar inte existera här, och vi lyckas alltid glömma bort vilka dagar man ska sätta upp soppåsarna. Vårt lager växer, snart bor vi i en soptipp. Samtidigt som vi åt rapade vi i kapp också, tur vi är så väluppfostrade! Nu ska vi inta sängen och försöka komma ur vår matkoma med ett avsnitt av One tree hill. Tack för maten!

Boom boom shake shake

Publicerad 2011-10-16 13:37:40 i Malta,

Gårkvällen blev riktigt rolig den med! Vi testade klubbarna runt omkring men kom snabbt fram till att det är bäst drag på Hugo´s därför blev det ännu en kväll på deras dansgolv! På vägen hem i natt fick vi sällskap. Först av en skotte som berättade att Indien och Goa är awesome och när han försvann fick vi nytt sällskap igen efter bara några få meter, denna gången av en fransman. Han berättade dock inget roligt, men det var kul ändå. Nu har vi precis ätit frukost, snart ska vi göra pannkakor och ikväll ska vi uuud o eeeejda kyyyyd! För det kan vi behöva, vår vegetariska kycklingdiet börjar bli vitaminsnål och tråkig. Lite bilder blev det igår, dock är de inte de bästa. De är tagna med kass kamera eftersom vi inte vill ha med den nya braiga kameran. Enjoy! 


På Hugo´s, det var trångt som sjutton vid 2-tiden i natt!


Hanna vid vätskepåfyllning på ett inte så smockat ställe


En kass bild på Paceville med världens sämsta kamera


Fin liten bil med endast ett säte, bör tilläggas att den hade flak där bak!

And we´re on again!

Publicerad 2011-10-15 22:50:54 i Malta,

En kort powernap och sedan lite frittar på det och vi är igång igen! Vars en plastpåse på huvudet sen går vi.
Så här ser vi ut ikväll i regnet och åskan:




vi hörs imorgon WOOP WOOP

Träningsvärk och enorma vågor

Publicerad 2011-10-15 17:19:12 i Malta,

Nu trodde ni att vi blivit tillfångatagna och inlåsta nånstans va? Men icke att fallet är så. Vi mår supert, förutom att vi är sega i alla lederna i kroppen av all dans. Vi mår så bra så vi kör party en kväll till! Kvällen i partydistriktet Paceville var toppen! Vi började på Hard rock café med vars en drink och skrålade till musiken med den trevliga bartendern. Vi fortsatte sedan vidare in i folkmassan till Hugo´s där vi kom rätt in på dansgolvet. Hela stadsdelen Paceville är endast klubbar och barer och därför fick vi snabbt ihop en rejäl hög med olika erbjudande på alla klubbar. Det är riktigt kamp om kunderna! Området är ganska stort med ett litet torg i mitten och 4 mindre gator med bara klubbar, så jäkla najs. Vid 12 så var det smockat med folk överallt lite som kiviks marknad. Vi blev dessutom bjudna på flera drinkar för att Hanna hade vackert leende och Fanny hade vackra ögon. Ja, riktigt trevligt för vår plånbok. Ikväll ska vi nog färga håret kolsvart för folk drar i vårt blonda hår. Vet inte hur många som petade i håret igår, fattar inte varför de inte bara kan säga hej istället. Vi trodde man slutade dra folk i håret för att få uppmärksamhet sådär vid 6-års ålder.

Idag har vi hängt på Cara´s Café igen och ätit lunch och cheesecake till efterrätt. Riktigt smaskigt. Innan dess låg vi lite på bryggan precis som vanligt sen kom vi på att vi inte har något och äta ikväll så det bar iväg till affären idag igen.. På vägen dit bletillsammans med många andra stående för att titta på vågorna. Helt enorma vågor! Det slog upp ordentligt på strandpromenaden och den är ändå en bra bit från havskanten. Men såklart hade vi lämnat kameran hemma. Nu har vi lärt oss att ha med kameran i Alla lägen. Men en liten bild från mobilen har vi i alla fall fått.

Imorgon LOVAR vi bilder på paceville...


Dålig bild, men bättre än inget.

PARTY

Publicerad 2011-10-14 20:16:20 i Malta,

Chips i munnen, öl framme och vin i glasen. Nu är vi redo för utgång!
Den lilla kameran åker med och förhoppningsvis får vi några tjusiga bilder som beskriver vår kväll.
HAJPO


Så här snygga är vi ikväll
Vi älskar den äckliga fläkten!

Inte fullt så kasst väder

Publicerad 2011-10-14 16:27:05 i Malta,

När vi var ute och sprang sprack molntäcket upp och det blev svettigt som tusan. Vi bestämde oss snabbt för att ta oss ner på bryggan för ett dopp efteråt. Vi har aldrig kommit i vattnet så fort förut! Brukar alltid stå vid trappan och fega hur länge som helst båda två.. Efter en stund i solen blev vi syltna och gick över gatan till Cara´s café och åt mat och drack kaffe. Vi lyckades även spana in deras kaksortiment som såg väldigt lovande ut, det får nog bli ett litet återbesök där i framtiden! När vi ätit klart var det tänkt att vi skulle ner och inta liggande position på bryggan igen, men icke. Molntäcket var tillbaka och vi blev snabbt lite nerkylda så vi traskade hem. Nu har vi precis gjort upp med ugnen en gång för alla och snart tänkte vi ta oss ut för att handla vatten och vin :)


YEY! En fanny på bryggan!

Kasst väder

Publicerad 2011-10-14 10:48:22 i Malta,

Vi har ännu inte kommit ur sängen, vädret är halvkasst och vi har svårt för att komma på vad vi ska göra för kul denna dag. Frukost och ett avsnitt av One Tree Hill har vi i alla fall hunnit med. En sak vi har på att-göra-listan idag är att få igång ugnen, hör ni inte av oss på ett tag finns det en risk att vi exploderat. Dessutom blir det svenneförfest på balkongen för oss ikväll innan vi går ut och tar oss en drink eller sju och dauunsar! Nu tänkte vi dra på oss träningskläderna och springa en runda längs strandpromenaden bort mot träningsleksakerna för att roa oss lite med dem. Hoppalong!

Kaffedags

Publicerad 2011-10-13 21:37:59 i Malta,

Precis kommit hem från en liten tur till St Julians där vi tog en kaffe på ett mysigt ställe vid havet. Detta lilla ställe har väldigt goda cappucinos för en billig peng, yummy. Efter kaffet tog vi oss en promenad och nu är vi hemma i sängen och får nog ta en titt på one tree hill snart.


Kolla in mystiska gubben, han ser farlig ut!


Färsk mango och strålande sol

Publicerad 2011-10-13 16:26:25 i Malta,

När vi vaknade i morse och kollade ut genom fönstret trodde vi aldrig att vi skulle få bada och sola idag men jodå! Vi intog klipporna och har varit där hela dagen fram tills nu. Det mest intressanta som hänt idag är att vi har ätit god mango på klipporna. Alltså har vi inga bilder och ingenting roligt att skriva om. Stackars er! Nu ska vi snart laga chicken tikka masala och senare ikväll har vi bestämt oss för att gå ut och dricka kaffe. Vi får kaffeabstinens annars. Vi kan ju också berätta att igår var vårt internet så snabbt så vi kunde kolla på serier, tack för det. Det gillas av oss! Tack vare det var vi uppe ända till halv elva, kryss i taket! Fast då var vi också så trötta så vi knappt hann säga god natt och stänga av datorn innan vi somna.

Ska försöka ta en vacker liten kvällsbild senare, haaaaj po!

Sand mellan tårna

Publicerad 2011-10-12 19:52:10 i Malta,

Som sagt tog vi bussen till Mellieha beach idag, väntetiden på bussen var en timme och själva bussresan varade i en timme till. Vi fick i alla fall sitta ner denna gången och tur var det eftersom detta var den skumpigaste resan på länge vilket berodde på att chaffisen körde som en dåre. När vi väl kom fram var vi jädrigt hungriga och tog första bästa ställe att äta på. Efter maten var det rakt ner i havet o bada. Stranden var inte jättestor men fin och det har varit en skön dag. Där var mest äldre och barnfamiljer eftersom det nästan överallt annars är klippor. Vid halv 5 tiden tyckte vi att det var dags att röra sig hemåt och vi kom väl hem vid 19.00.
Nu ser Hanna ut som vanligt igen och vi har precis ätit lite mat :)


Enligt internet så är medeltemperaturen just nu 22 grader i vattnet och det kan stämma rätt bra det.





Tur vi hade Skip-bo med oss så vi kunde roa oss i väntan på bussen.

Godmorgon!

Publicerad 2011-10-12 10:24:43 i Malta,

Vi har nästan precis vaknat upp och solen gasssssaaaaar! Hanna har i natt varit i slagsmål med sig själv eller något liknande vilket resulterat i ett svullet öga och hon ser knäppare ut än vanligt.
Eftersom det inte finns ett moln på himlen har vi bestämt oss för att åka till Mellieha och besöka stranden där. Dax att äta frukost och klä på oss! Trevlig dag!

Nu jäklar har vi el!

Publicerad 2011-10-11 16:49:49 i Malta,

Det blev minsann stranden idag, trots att det fortfarande blåser lite. Dagen började dock med att vi gick till st Juliens och storhandlade. Nu har vi mat så det räcker för ett par dagar framåt! Resten av dagen har vi spenderat på klipporna. Fanny var en badkruka medan Hanna tog sig ett litet dopp i ett av hålen som är utgrävda för att man ska kunna bada när vågorna är för höga. I stora havet vågade vi däremot inte bada då vågorna var rejäla och såg läskiga ut. Nu har vi nästan precis kommit hem, passade på att gå ner och köpa el. Jackpot, han var hemma! Nu har vi el för ett tag framöver i alla fall. Kylskåpet drar så in i bomben med el! Snart ska vi börja på maten, idag blir det något så avancerat som pommes och hamburgare. Om vi kan lista ut hur man får igång ugnen... 


Låånga långa bussturer

Publicerad 2011-10-10 20:13:49 i Malta,

I natt sov vi med tjocka tröjor, tights och stort överkast på oss, Hanna hade tillochmed luvan uppe. Det har blåst ordentligt i 3 dagar nu och man kan inte kalla vår lägenhet isolerad direkt..
Idag tänkte vi ta bussen till Vittoriosa, de tre städerna, vid 11. Klockan 12 stod vi fortfarande och väntade på bussen. I st Juliens hade bussarna krockat och direkt blev det kaos i busstrafíken. De redan överfulla bussarna blev mer fulla. Det går ca 3 bussar till Valetta varje halvtimme men ändå ska man ha tur om man kommer med efter tredje turen.. till slut tröttnade vi på att vänta och gick till Maltas största shoppingcenter som ligger lite längre bort i Sliema. Efter en kort tur där inne blev vi hungriga och dagens lunch var ett riktigt kap. Vars en stor pizzaslice och en cola för 38 kr. Lagom. Efter det provade vi än en gång att komma på en buss och efter att ha sett 3 bussar passera kom vi på! Vi anlände till Valetta och bytte där buss till den första av de tre städerna. Staden är som en ö ut i vattnet och är ca 100 meter bred. Där var inte mycket att se på och vi blev snabbt trötta. Därför tänkte vi ta bussen till nästa stad men den såg inte så spännande ut den heller så vi satt kvar på bussen ett bra tag tills den tillslut var tillbaka i Valetta igen. Detta har ändå tagit oss 5 timmar! När vi skulle hem från Valetta var busskön ENORM! Det som skulle ta 26 min tog 70 min. Nu kommer vi nog inte åka buss på ett tag. Hoppas på strandväder imorgon.


Som vi kämpade för att få med utsikten i bakgrunden xD


båtisar

Den lille som har bott i denna, den kan inte ha varit stor.

Publicerad 2011-10-09 15:53:38 i Malta,

Nu har vi varit på Wagamama och det var riktigt gott och stora portioner! Ett stort plus i kanten var ju att de hade buy one get one for free så vi fick den ena rätten gratis så det blev en glass sen också, fast på Millies cookies. Vi lyckades hitta ett köpcenter som tro det eller ej hade öppet idag. Sedan hittade vi till en liten strand som vi satte oss på en liten stund o då tittade tillochmed solen fram. Även idag använde vi oss av McDonkan på vägen hem, supert.
Efter donken mötte vi en liten flicka som checkade in oss ordentligt och sedan kläckte hon ur sig: You're so beautiful!  Vi blev lite paffa så vi glömde nästan säga tack. Kände oss inte särskilt vackra men det var ju snällt.

NU ska vi tvätta, WOOP WOOP!



Riktigt gott! Fannys är Udon-nudlar, kyckling, räkor, ingefära, svamp m.m.
Hanna åt med chili, nudlar, kyckling, svamp, paprika, zuccini.


Glass med kakor i på mini-stranden.

Tvättdag?

Publicerad 2011-10-09 11:41:11 i Malta,

Nu är vi på väg ut. Har legat i sängen tills nu. På grund av det tråkiga vädret har vi svårt för att veta vad vi ska göra. Dessutom är det söndag vilket betyder att ALLT är stängt. Nu ska vi snart äta lunch på wagamama, som är nyttig snabbmat från Japan.
Sen ska vi tvätta underkläder, antaligen i badkaret. Även fast vi har tvättmaskin. Men elen är så satans dyr så vi gör allt vi kan för att spara. Nej nu får vi ta tag i våra liv, vi hörs senare. Har ni tur får ni kanske se en bild eller två!

Öl, choklad och Notting Hill

Publicerad 2011-10-08 20:58:12 i Malta,

Nej, någon brygga blev det minsann inte idag. Molnen var i vägen... regnet med. Istället blev det en liten promenad bort mot St. Juliens och Paceville för att kolla in partyställena tills vi ska ut och partaja. När vi nu känner för det. Inte ikväll dock, vi är lika sega som vanligt och kommer antagligen somna vid tio precis som vanligt. Under vår lilla promenad hitta vi en fin affär med svenska godsaker, lösgodis till oss jaaadååååå! Nästa gång blir det dillchips! Dessutom har vi aldrig förr känt sån kärlek till mc donalds som innan idag. Vi höll nämligen på att kissa på oss under promenaden. Fint att slinka in på donken och låna toaletten! Ikväll har vi ätit rester i form av risotto och kyckling. Godare denna gång då vi skaffat peppar att krydda med. Efter maten som intogs på balkongen provade vi den maltesiska ölen Cisk (uttalas schiiischk), riktigt smarrig faktiskt :) Sen blev det choklad och film. Notting Hill som vi bara har sett en sådär 30 miljoner gånger, lika bra varje gång!
Spike: there is something wrong with this yoghurt..
W : I´ts not yoghurt it´s mayonnaise.
Helt underbart!

Imorgon hoppas vi på bättre väder. Idag var det bara 24 grader vilket innebar att vi frös och fick ta på oss en extra tröja. Tro nu inte att vi är helt gaaalna, det blåste faktiskt rejält. Männen på puben 20 m ner börjar känna igen oss nu... och har full koll på oss också. Utan att vi ens sa något visste de exakt vad vi letade efter och började ge vägbeskrivning. Tack för det! Även när man handlar blir man igenkänd, det första vi hörde när vi hade kommit in om dörren på ett trevånings-supermarket var: HELLO SWEDEN! Alla känner aporna, aporna känner ingen...


Fin ölburk, nyduschad Hanna och en frusen Fanny i tjocktröja :)

2 poäng för långt inlägg! YES!


Blåshåla

Publicerad 2011-10-08 12:38:18 i Malta,

Om exakt 4 veckor, närmare bestämt den 5 november, fortsätter vårt äventyr då vi tar flyget till Italien och Rom där vi ska spendera ett dygn. Vi ska hinna se ALLT under dessa timmar, mest för att vara så trötta som möjligt nästa dag då vi återigen sätter oss på ett flygplan och börjar färden mot Indien och Goa! Någon som vet var man kan låsa in sina väskor någonstans i Rom?

Idag har vi ännu inte hunnit med mer än att handla, viktigt att ladda upp med mat inför söndagar då alla affärer har stängt och det inte går att få tag på något! Det är varmt ute, men det blåser ganska rejält. Nu ska vi strax hoppa i badkläderna och gå ner och lägga oss på vår lilla brygga. Fast först: lite nyinköpt choklad! Det är ju trots allt lördag!

Lucia-tåg

Publicerad 2011-10-07 20:34:47 i Malta,

För en stund sedan när vi låg och skypade lite så hörde vi helt plötsligt musik utanför. Sedan blev det högre och det lät som psalmer. Ljudet kom närmre och nämre och när Fanny tittade ut genom fönstret var Jesus utanför med ett helt tåg av människor med vita nattsärkar efter! De stannade på vår gata och predikade och sjöng. Polisen fick hålla trafiken borta medans de stod där mitt på gatan och skulle sjunga klart. Efter sig hade de en bil med två enorma högtalare på taket som nog hördes i hela Sliema. Sen gick de vidare och vi fick lite ro igen. Men de varade inte länge... 10 min senare så hade de gått sjungandes runt kvarteret och var nu tillbaka utanför igen. Här behövs det minsann ingen tv, vi har underhållningen på gatan!
Fredagsnöjet på Malta? De har nog inte idol här..

Mdina

Publicerad 2011-10-07 18:34:24 i Malta,

Haalooo!
Nu äntligen har vi el igen, helt underbart. Det var verkligen inte det lättaste, igår kväll satt vi i mörkret och fick lysa med mobilerna så fort vi skulle göra någonting t.ex. laga mat. Så nu vet vi hur grottfolket kände sig (Y)

Dagen har spenderats i Mdina som är en medeltidsstad med massa smala gränder och rätt fet utsikt. Vi har även varit lite kulturella och kollat in ett museum och en katedral som vi fick betala för. Fem vuxenpoäng fick vi där på köpet. Det har varit sol men ändå lite moln, när vi va på väg hem vid 5-tiden var det 26 grader.

Dagens kompis: en Kanadensare på vår brygga.


ja långt där borta till höger bor vi, utanför bilden egentligen :P


Visst är vi helt underbart snygga.. Som en räkmacka med marmelad!


Kööörke. Vi har kommit fram till att vi inte ska konvertera till katolicismen, då måste man mura in Jesus och Maria i husväggen. Verkar jobbigt, men katedralen va fin i alla fall.

Bad med kompis från Malta

Publicerad 2011-10-06 15:40:03 i Malta,

Ny dag med ny kompis på klipporna, denna gången en gubbe som var härifrån och väldigt pratglad. Vi pratade om Idol-Kevin och fick en hel historielektion om jorden och gravida kvinnor för 3500 år sedan. Samt en varning på att vi inte skulle bli så tjocka.
Nu har vi rabatt på några tempel på andra sidan ön där han jobbade. Dessutom fick vi hans nummer och mail haha.
Tanken var att vi skulle åka till Golden bay idag men icke att vi hittade den rätta bussen.. till slut gav vi upp och lade oss på det vanliga stället. Tur va det eftersom det började åska nu i eftermiddag. Då gick vi och drack kaffe, gooootttt!

Nu är vår el på minus! Man måste nämligen köpa ett litet El-kort lite då och då o fylla på för att det tickar neråt hela tiden. Panikar just nu lite på att lilla kylen måste hålla sig kall ett tag till. Imorse tänkte vi köpa ny el men nä.. då var el-snubben icke hemma. Vi ringde till Willy (ägaren) o han sa att han snart skulle komma hem, då vid 10 i morse. Vi knackade på för tredje gången nu för en kvart sedan o inte fan va han hemma nu heller. Blir galna!


Dagens Badbild som togs av nya kompisen John.

Bad med kompis från Ghana

Publicerad 2011-10-05 18:01:10 i Malta,

Som vi skrev innan så har vi spenderat dagen på klipporna, strålande sol hela dagen och varmt i vattnet! Idag har vi bannemej fått färg på riktigt :) När vi låg och solade som bäst kom en kille fram och pratade med oss, tydligen var han från ghana och undrade om han fick slå sig ner och bli vår kompis. Vi drog snabbt en vit lögn om att vi snart skulle gå och äta och inte skulle vara kvar så länge till och så fort han gått flydde vi fältet och la oss på en bättre, mer gömd plats där han inte skulle hitta oss. Läskig typ! Fanny hörde dessutom fel och trodde att han sa att han precis kommit ut ur fängelset, detta stämde dock inte överens med vad Hanna hörde tack och lov. Är det inte en flöjtman man råkar ut för är det något annat. Vattnet var helt blått och klart idag. Man kunde se rätt ner till alla fiskarna, därför har vi bestämt oss för att införskaffa oss en snorkel så snart som möjligt!
Nu sitter vi mätta och belåtna på balkongen där vi avnjutit en god tomatsoppa.


Plaskepoolen och havet


Äntligen en bild på Fanny! Dessutom gillar vi självutlösaren, speciellt eftersom vi alltid är lika oförberedda på andra bilden som kommer direkt liksom, stressigt!


Det var segelbåten som vi ville ha med på bilden, den ska Fanny köpa när hon är rik!

Dessutom, En stor high-five-moment på att vi ska få tillbaka €75 eftersom vi råkade betala comission två gånger..  WOHO!!!

Frulle

Publicerad 2011-10-05 10:45:41 i Malta,

Det blir en dag på stranden, badet! Efter att ha sovit nästan 12 timmar i natt igen vaknade vi upp till strålande sol, score! Nu har vi precis ätit frukost, yoggi och müsli utan bröd.. det var mögligt. Igår satt vi och läste i alla brochyrer, den 29 oktober är det chokladfestival i Hamrun. Det måste ju vara som att komma till himmelen, perfekt för oss! (hoppas det är massa gratis smakprov!)
Nu säger Fanny att det är dax! På med bikinin och ner mot klipporna och havet. Vi hörs sen med fina badbilder, nu ska ni få bli avundsjuka ;D

Valetta

Publicerad 2011-10-04 18:42:47 i Malta,

Som vi skrev innan så tog vi bussen till Valetta i morse. Där vandrade vi och alla andra turister runt och titta på staden. Vi letade länge efter en turistinfogrej och till slut lyckades vi hitta en och plocka på oss en rejäl bunte brochyrer. Efter ett tag gassade solen igen och vi blev riktigt svitta så vi åkte hem igen för att jobba på brännan och bada lite. Backarna i Valetta är inte att leka med, nerför går bra men uppför är fan inte kul. Dessutom kan skånetrafiken kan slänga sig i väggen, snacka om air condition i bussarna. Det är så man fryser!
Nu har vi precis ätit risotto och kyckling på "balkongen", spisen börjar bli vår kompis nu! Förklaring av "balkongen": en stor byrå framför ett stort fönster där vi kan se rätt in i väggen på huset andra sidan gatan. Sånt trams med havsutsikt håller vi inte på med här!

En annan sak som vi har observerat här är att dom har julbelysning överallt, till och med på kyrkorna. Vi har även fått se lite djur; magra hästar som inte får bada (det står skylt vid bryggan att man får hålla i sina hästar), snabba små ödlor, en råtta och många fiskar både levande och döda.


Jobbigaste backen ever!


Hamnen i Valetta. Väldigt fin utsikt!


Hanna (som just nu skriver) lovar att ni får en bild på Fanny imorgon, det kan ju bli lite tjatigt annars. Här visar jag i alla fall en annan del av hamnen.


Mys på balkongen, alldeles nytagen endast för bloggen! ;)

Förresten! Vi har glömt tacka Robin för hjälpen med att fixa bloggen så fin! Tack så mycket, hoppas booollllfiiikaaan satt fint i maggen! :)

Vilse i åskan

Publicerad 2011-10-04 09:32:55 i Malta,

Vi vaknade ovanligt tidigt i dag och bestämde oss snabbt för att gå en runda. Dock gick vi vilse på vägen hem när vi trodde vi skulle vara smarta och ta en genväg. Det började åska och småregna på vägen så vi har bestämt oss för att åka in til Valetta idag och se vad den staden har att erbjuda. Just nu sitter vi och äter frukost i köket med den underbara julduken.
Igår glömde vi berätta att när vi var och solade på klipporna var vår lilla granne på klipporna väldigt förtjust i sin träflöjt. Detta oljud fick vi lyssna på i en och en halv timme! Han spelade indiana jones endast, och den truddelutten har förföljt oss en tag nu.
NEJ, vi kommer inte visa vår matlagning. Vi kan bara säga att det tog 40 min för oss att få pastavattnet att koka igår...

Nu regnar och åskar det rejält så nu måste vi lägga ner. Vi berättar om Valetta så fort vi kan!

Äntligen internet!

Publicerad 2011-10-03 19:06:33 i Malta,

Inatt sov vi 14 timmar, snacka om att vi behövde sova!
Efter mycket om och men har vi nu fått internet och för att få det har vi fått åka i ägarens (som ser ut som bygglovs-willy) lilla toyota o köra runt runt i 40 min. Just nu har vi båda lite snespel på gasolspisen som inte vill som vi alls. Vår lägenhet är stor och ligger väldigt bra, dock är det ingen lyx.
Annars har vi haft 25-30 grader varmt och strålande sol båda dagarna.  Idag har vi först storhandlat och sedan låg vi o solade och badade resten av dagen.


Hanna i St Juliens :)



Vi bor ca 50 meter från havet!

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela