En måndag i slutet av juni

Publicerad 2015-06-29 05:47:07 i Nya Zeeland,

Hallooj!
Vi tog oss ut i lördags kväll på en mindre tur på stan. Det var inget drag alls och vi drog hem redan vid 01 efter att ha konstaterat att det var sista gången vi festade i city, framöver är det definitivt Ponsonby som gäller. När vi kom hem satte vi oss i soffan med vars en kopp te. Kände oss ungefär som två gamla tanter... Sedan sov vi oss i princip igenom hela gårdagen. Jättesjukt, ingen av oss hade någon som helst energi trots att det "bara" är Forsan som är sjuk på riktigt. Tur att vår soffa är fett mycket skönare nu än vad den var på Mount street. Idag är det i alla fall lite mindre feber och hosta för Fannys del. Vi roar oss med att käka en himla massa kanelbullar och jobbar på att läsa oss igenom alla våra böcker. Vi har även, en gång för alla, hittat vårt förråd. Nu ska vi bara ha ett lås till skiten också. Vi har seriöst letat i källaren vid 3 olika tillfällen utan att hitta det.... Tur vi lever upp till vår hårfärg!

Kanelbullar

Publicerad 2015-06-27 08:45:44 i Nya Zeeland,

Hej våra mangosmoothies.
Vi har tagit oss ut ur vår grotta till hem först nu. Klockan är 18, en lördagskväll och vi sitter på café för att få nät. I torsdags traskade vi efter många om och men till Vodafone för att skaffa oss ett eget nätverk. HAHA. Lättare sagt än gjort det. För 500SEK i månaden kommer vi få 80GB slött standard internet. Inte nog med det, det kommer ta 5-9 arbetsdagar att installera det? Snacka om u-land.... Så har vi tur får vi internet tidigast på torsdag, fram tills dess lever vi som på stenåldern. 
 
Annars har vi fortfarande sjukstuga. Fanny hostar och nyser och jag håller henne sällskap och sen tar vi lite powernapar där emellan. Jag sympatinapar alltså. Igår var vi dock och storhandlade på Countdown och sen mina damer och herrar bakade vi KANELBULLAR (vi kan ignorera det faktum att vi fick springa fram och tillbaka till affären både en och två gånger för att vi glömt köpa bakplåtspapper och först dessutom glömt plånboken hemma). Vi blev väl inte överväldigade av resultatet, kanelen här smakar inget och den där nedrans torrjästen vi tvingades använda här var ingen höjdare. MEN, kanelbullar är alltid kanelbullar och de kommer garanterat bli uppätna ändå!
Kaoset vi levde i de sista dagarna på Mount street, ni anar inte hur skönt det är att kunna ligga i soffan i nya lägenheten utan att någon störtar in genom dörren och är ett stort pain in the ass.
"Äeeh va fan, vi har ju inte så mycket att flytta. Ett lass sen är det klart". Just det.
Först middagen i lägenheten. Vad det blev? Fryspizza! Riktig ungkarlslya vi bor i!
Diskmaskin? Nej nej! Förvaring och städskåp heter det hos oss :)
Fanny "Knådarn" Forsell
De ser inte så dumma ut ändå va?

Kronisk förkylning

Publicerad 2015-06-25 05:50:21 i Nya Zeeland,

Halloj,
Första natten i lägenheten och vi har frusit som bara den. Får nog gå och köpa en sån där supertjock "winter blanket" grej. Det finns ju ingen uppvärmning i lyan och det drar något så in i vassens från både fönster och dörr. Så idag har vi haft en förmiddag med en touch av fet förkylning. IGEN. Kan man få kronisk förkyning var 4:e vecka tro?
Vi packade upp hela kvällen igår och fick upp det mesta faktiskt. Gick även och köpte oss en skruvmejsel och satte ihop hyllan. Fint som snus. Vi undrade dessutom hur sjutton vi skulle få plats med alla prylar i badrummet för det är helst smockat. Vi fattade liksom inte ens hur vi kunnat få så många grejer. Sen insåg vi att vi hade 5 olika body lotions, 2 torrschampoo, 6 mascaror och då har vi en ens räknat fundations och puder.... HEH... Sen ska ju Fiona flytta in om tre veckor också. Får nog gå och köpa ett par hyllor till haha.
Idag är planen att tvätta så mycket som möjligt och traska ner till Vodafone för att försöka få internet. Ja få och få... det lär kosta skjortan. Vi ska snacka med dom i alla fall! 

Checkar ut

Publicerad 2015-06-24 06:07:34 i Nya Zeeland,

Vi är på mount street för sista gången. Nej där ljög jag, vi kommer nog hälsa på Jerry och Shri som ska bo kvar här. Idag har vi städat här och Jerry har hjälpt oss flytta ett lass. Nu ska vi bära ner det sista, dvs frysvarorna. Btw. Kan ta ett tag innan vi hörs igen, vi har inget internet haha. Nu måste vi springa, HAJPO! 

Ikea , we need you.

Publicerad 2015-06-23 08:28:00 i Nya Zeeland,

Hej,
Vi är nog mer slut idag än vad vi var igår. Har sprungit runt hela dagen och kom precis inom dörren. Har varit på shoppingtur största delen av dagen och sen släpade vi ner allt till lägenheten för att packa upp allt som vi köpt. Vi köpte så mycket som vi orkade bära med oss hem, det blev förvaringsprylar, lakan och en hylla. Det behövs dock mer förvaringsgrejer och helst en skruvmejsel så att vi kan skruva ihop hyllan. Inte riktigt som ikea när man får allt med i paketet. På tal om Ikea så suger det stenhårt att det inte finns här. Har varit i vääääldigt många affärer för att få tag på allt. Enligt armbandet har vi gått över en mil idag. Med andra ord har vi nog sprungit bort burgaren vi åt till lunch. 
 
Imorgon hoppas vi att Jerry kan köra oss ner för det är en del prylar och alla våra kläder kvar här. Hoppas även att det blir aningens varmare ute imorgon. Just nu ligger temperaturen på 7 grader och det ska gå ner till 1 ynka grad under natten. K-kk-k-k-aaaallt! 
Efter de första 3 affärerna såg det ut så här. 

Nyckelhämtning

Publicerad 2015-06-22 10:28:17 i Nya Zeeland,

Tjena bananer,
Vi är HELT slut. Idag har vi nämligen fått nycklarna till lägenheten! Ni anar inte hur GUTT det kändes att sticka nyckeln i låset, gå in och bara känna sig... hemma. Jodåsåatte :D Sen ringde vi ett samtal till herr eloperatör, kikade vad som fanns i köket, kollade in gymmet och poolen som finns tillgängligt för oss innan vi traskade till gamla hemmet igen. Käkade en snabb lunch, packade vars en väska med småsaker och städattiraljer och traskade tillbaka till nya hemmet. Jäkla tur det bara tar 15 min att gå mellan ställena haha. Sen kära vänner, har vi skrubbat och skurat och polerat och dammat och putsat i varenda hörn. Nu fattas bara lite personlighet, vilket vi nog kan fixa rätt lätt trots vår begränsade inredningsbudget. Lite bilder:
Härinne kommer vi bo framöver, på 5e våningen om ni undrar.
Liiiten sneak peak på köket får ni, vi vill inte visa mer förrän vi är klara hehe ;)
Gräsplätt/torg/park/parkering utanför vårt hus

Midsommardag

Publicerad 2015-06-21 04:47:39 i Nya Zeeland,

Tjena era små blomsterkvastar,
Här är vi faktiskt på bra humör idag trots att vi borde vara jättetrötta och bakis. Måste vara pga att vi åt en svittig syltmacka innan vi gick och la oss och sen nutella till frukost kl 14.00. 
Igår kväll hade vi i alla fall grymt kul. Regnet vräkte ner så Jerry var så kär så han körde oss till Ponsonby. Hängde sen på longroom till stängning. Det blev en himla massa dans, galna människor och lite jägerbombs på det. Idag blir det en mer stillsam dag. Har fortfarande inte lämnat sängen och klockan är ändå 15.00 nu... 
Så här såg trynena ut igår. Enda bilden vi hittade på kameran som va vettig. Suck. 

Midsommarafton och jägerbomber i massor

Publicerad 2015-06-20 03:53:30 i Nya Zeeland,

Haaaallloj. 
Tanken var att vi skulle hinna med att skriva ett blogginlägg igår men den planen sprack rätt rejält som ni säkert märkte. Vi spenderade dagen med att glo på en film. En jättelång film till och med. Den var så lång att vi fick ta en powernap efteråt haha. Sen lagade vi midsommarmat - mos och korv med jättegod winter edition cider till, en romisglass till efterrätt och sen efterrätt nr 2 i form av nutella och frukt. Sen tänkte vi då ta det lite lugnt, göra oss i ordning för utgång och lyssna på musik här hemma för oss själva. Men då hade norrmännen blivit utkastade från festen i sin lägenhet på 14e våningen och flyttade helt enkelt ner till oss istället och vi fick hela vardagsrummet fullt med folk. Och vi fick en riktigt rolig kväll. Började med att åka till Ponsonby, lämnade sen Ponsonby efter kvällens första jägerbomb och åkte in till CBD istället. Gick skitbra tills vi bestämde oss för att dra till Snapdragon och vakterna ansåg att en i vårt sällskap var för "full" (vilket han faktiskt inte var) och tyckte att vi skulle trycka i honom mat istället. Vad vi gjorde?  Hoppade från ställe till ställe och tog jägerbomb efter jägerbomb. Efter att ha sprungit runt på ca 5 olika ställen men inte hittat något bra gick vi mot bar 101. Då blir fantami den andra killen nekad för att vakten tyckte att han var för full för att han inte knäppt skjortan?! Vi skrattade så mycket att vi fick ont i magen allihopa. Vi fick en lyckad midsommarafton i alla fall och det känns idag vill jag lova!
I färd med att göra isglass, vi fick dock lite mycket sprit i dom haha
Efterrätt a la larsells

Rekorderlig Winter Edition

Publicerad 2015-06-18 12:00:21 i Nya Zeeland,

Idag åkte vinterjackorna på. Brrr. Men imorgon ska det i alla fall bli 15-16 grader ute så vi får hoppas att det håller sig så. Vi vill ju ha en så autentisk midsommarafton som möjligt.
Annars så har vi varit både på K-mart och Warehouse för att köpa lite prylar så som handdukar, rengöringsmedel och sånt skoj nu inför flytten. På vägen hem tog vi omvägen till Liqourland och fick tag i Rekorderlig Winter edition så nu är vi redo för midsommar imorgon :)! Vi fick dessutom vars en present när vi handlade i form av vars ett glas. Nu väntar en kväll framför tv:n, den har vi nämligen inte direkt haft tillgång till sen PS4:at flyttade in här förra veckan. Killarna spelar dygnet runt. Och då menar jag verkligen dygnet runt, Jerry gick och lade sig vid 6 härom morgonen... Suck. 
Forsan och isbjörn på Aotea square där de vintern till ära byggt en isrink. Ca 20 x 40 m ungefär, skitliten dvs.
Making lunch like a pro
SpelarN

En vintertisdag i juni

Publicerad 2015-06-16 07:44:38 i Nya Zeeland,

Halloj,
Om 24h så har vi båda äntligen vinterledigt! Så nedrans gött. Vi har redan tjuvstartat idag med att göra absolut ingenting. Eller jo, vi var nere om på banken och countdown en sväng i förmiddags men efter det har vi mest degat. Det har varit riktigt kyligt de senaste dagarna så när vi kom hem kröp vi ner under täcket, drack te och tittade på greys anatomy. 
Vi har även en pågående pasta-och-nudel-avvänjning denna veckan. Ska försöka vårt bästa att hålla oss ifrån det i alla fall. Vår fantastiska matvanor har varit värre än vanligt den senaste tiden, kakor, nudlar, choklad och kex omvartannat. 
Annars händer det inte så mycket just nu, inte mycket att rapportera om så att si. Dagarna går lite långsamt med väntan på att alla exams ska vara över. I helgen ska vi i alla fall fira midsommar så gott som det går här. Blir antagligen utan jordgubbarna dock. Ser fram emot en miljon snapchats på ert firande hemma ♥
En gammal bild från Nepal, men så här glada är vi nu! Yaaay! 

Söndagsfika

Publicerad 2015-06-14 06:17:55 i Nya Zeeland,

Tjenna mannar, 
Tittade ni på bröllopet igår? Det gjorde vi! Vi sov först ett par timmar, satte alarmet på 02.30 och när det ringde ville jag mest somna om. Men tog ändå med mig mitt täcke och min kudde och traskade in till mina kära granne som ännu hellre ville somna om. Ni kan ju själva få lista ut vem som är vem. Vi såg bröllopet i alla fall och fällde båda en och annan tår. Vackert!
 
Idag pluggar vi såklart, Hanna har varit nere om på stan för att handla nödvändigheter. Det är illa när både schampoo och balsam tagit slut plus det faktum då att vi inte direkt hade något annat än ketchup att käka till frulle imorgon. Men nu är situationen räddad. Räddad kan vi även kalla denna söndagslunch eftersom vi slog på stort och köpte en kanelbulle och en morotskaka till kaffet. GOTT.  

Motionsrunda som blev shoppingrunda

Publicerad 2015-06-13 07:13:31 i Nya Zeeland,

Hallåja,
Puh.. vi hade en minst sagt stressig fredag igår. Först skrev Hanna uppsats i 3h. Därefter skickade vi in de sista papperna för att lägenhetsansökan skulle gå igenom, lagade lunch, satte oss och käkade. Sen ringde mäklaren och stirrade för att vi inte svarat på hennes mail som hon skickade 15 min tidigare. Vi packade i alla fall väskorna och gick ner till vårt pluggcafé. Väl där kommer nästa mail från mäklarna där vi måste skriva ut nästa omgång papper, läsa igenom avtalet som var så blurrigt att det inte riktigt gick att tyda, skriva på avtalet och helst skanna in det och skicka tillbaka till henne på studs. HEH. Lyckas med det och sen kommer nästa mail, kl 16.30 en fredagseftermiddag; var vänlig sätt in $xxxxxxxx på detta konto. Vänta vaaa, hur ska vi hinna det? Vi la ner, gick hem och kom fram till att de får fasiken lugna sig två vers, vi överför pengarna en annan dag. Hur som helst är lägenheten vår och vi får nycklarna den 22/6! En annan sak som var rörig igår var diskussionerna om och med vår inneboende. Det låter värre än vad det är, vi hade nämligen två på gång och helt plötsligt hade båda bestämt sig samtidigt. Great... Men nu är det i alla fall klappat och klart med både inneboende och annat vilket känns väldigt skönt. 
 
Imorse tänkte vi "åh så fint väder det är ute, ser inte ut till att blåsa alls. Vi tar en PW!" Vi drar på oss träningskläderna, tar hissen ner och kommer ut genom dörren och vinden slår emot oss som en underbar betongvägg. Halv storm och bajskallt men vi måste ändå till banken så vi gick ändå. På väg ner går vi in om Cotton On, och ut kommer Fanny med en urnajs tröja. Vi går sen till banken, fixar vad vi skulle där och sen säger vi "nu går vi till parken så vi motionerar på riktigt". Vi hamnar istället på Topshop och sen går vi hem. EPIC FAIL. Men vi tog faktiskt trappan istället för rulltrappan heh hehhhh.......
 

i behov av lite mycket choklad

Publicerad 2015-06-11 12:00:32 i Nya Zeeland,

Hej på er! 
Vilken dag vi har haft.. Det började med brandlarm i förmiddags och sen tog vi bussen ner i stan för att lämna in en ansökan till en lägenhet. Traskade in på kontoret och fick veta att den redan var uthyrd men att de hade en annan som vi kunde få titta på på en gång. Självklart tänkte vi och sprang ner. Den är inte perfekt, men den är i princip vår nu. Vi ska bara skriva på papperna och sen är det klart!!!!!!!!!! waaaah!
Annars har det varit prov, plugg och ännu en visning på schemat. Nu har vi halft däckat i sofforna, helt slut i hjärnorna. 

Hektiska dagar

Publicerad 2015-06-10 09:42:36 i Nya Zeeland,

Det känns som vi bara har flängt runt de senaste två dagarna. Igår var vi på en visning och lägenheten var faktiskt riktigt bra. Sedan när vi skulle gå hem hamnade vi helt slumpmässigt på en annan visning hos en okänd kille haha! Idag har vi också varit på två visningar men det var ingen hit någon av dem. Den sista var en katastrof och bortkastad tid. Killen som bodde där fick hoppa in genom fönstret för han hade glömt sin nyckel och när vi väl kom in så var det prylar, kläder och disk överallt. Det låg gamla sletna strumpor längs hela hallen och man såg knappt köket för all smutsig disk. Oh well. Nu är det redan tidig kväll och vi sitter och försöker plugga. Är smått stressade över tentorna och att tiden flyger iväg. Skulle behöva en powernap men den får nog vänta till nästa vecka haha. 
 
 
Lite bilder från gårdagen när vi var på väg till visningen :)

Det draaaar (Ja, låten har nått NZ)

Publicerad 2015-06-08 12:56:10 i Nya Zeeland,

Yo babes!
Kan ju börja med att säga att det antagligen kommer vara mer tomt än vanligt med inlägg den närmsta veckan. Tentaveckor innebär ungefär att vi ska trycka in så mycket om möjligt i våra huvuden som vi ska ha prov på samtidigt som vi ska skriva ett par uppgifter utöver det. Har i alla fall submittat vars en portfolio idag, heja heja.
Vi har alltså inget liv för tillfället. Men biblioteket har extra öppet så vi spenderar dagarna på cafe och kvällarna på biblioteket. AC:n blåser skönt i den inte alls redan ömmande nacken och axlarna är genomköttade av våra tunga väskor. Vad som räddar oss? Torra kaugor, kaffe, nudlar och bra musik. Och förmågan att drömma sig bort till varmare länder. Norris frågade innan vart vi ville åka någonstans. Vårt svar? Bolivia, Mexico, Bahamas, Taiwan, Kambodja, Peru, Nicaragua, Kazakstan, Georgien, Nepal, Israel, Marocko, Tanzania....  Sen slutade han att lyssna. Vi satsar i alla fall stenhårt på att förverkliga i alla fall ett av länderna efter 2018 ha ha ha. 
Klockan har hunnit bli 22.00 här borta och vi kom precis hem. Har försökt ringa CSN vilket gick sådär och totalt ruinerade våra fattiga kontantkort. 
Hajpo! ♥

Här ska det firas!

Publicerad 2015-06-06 11:45:35 i Nya Zeeland,

Lördag och Sveriges nationaldag, klart det ska firas! Har ätit pytt i panna och nu dricker vi fina röda drinkar. Om ett tag ska vi dra oss till Ponsonby för att dansa häcken av oss. 
En bild har vi lyckats knäppa av också, kvällen till ära ;)

Slut

Publicerad 2015-06-05 10:03:22 i Nya Zeeland,

Vad vi inte gjorde igår: bloggade. Vad vi istället gjorde: samma sak som alla andra dagar. Hade lektioner, gick på lägenhetsvisning, skickade förfrågningar om möjligheten att få gå på andra visningar, pluggade och kollade på värdelösa program på tvn. Vad vi har gjort idag: Onödigt att skriva när ni är så smarta att ni kan lista ut att denna dag inte har skiljt sig avsevärt mycket från igår. MEN. Alla denna första terminens lektioner är officiellt över och vi kan istället lägga all vaken tid på våra kommande tentor. Eller så lägger vi tiden på Jerrys sprillans nya PS4 som han kom hem med idag, det sistnämnda lockar aningens mer. 
 
Hur som helst. Hoppas ni alla får en härlig fredag, det är ni värda!

woho

Publicerad 2015-06-03 07:27:52 i Nya Zeeland,

Hej på er,
Här fullständigt vräker regnet ner och det är te och raggsockar som gäller. Tänkte blogga igår men vi var lite busy med skola och Hanna var på North shore och kollade på fotboll. Inte för att det händer så jättemycket som är något att berätta om. Har kollat på ännu en kass lägenhet idag. Nästa visning är imorgon, hoppas på bättre lycka då. Annars har vi ätit nudlar fyra dagar i rad nu för att vi inte hunnit eller orkat gå och handla. Är hyffsat rosenrasande för att det ska vara 2-minuters nudlar men att det ärligt tar 20 minuter att laga dem. Kanske tur att vi åt upp de sista idag ändå. Blev överlyckliga när vi insåg att vi har korv hemma så att vi klarar oss från att handla till på söndag haha. The glamorous life at Mount Street. Ha de era guttegrisar

Första Juni - First day of winter

Publicerad 2015-06-01 09:53:35 i Nya Zeeland,

På nyheterna idag fick vi veta att det nu officiellt är vinter här. Det är ungefär 15-16 grader mitt på dagen och under hela maj månad har varit schizo-väder med 10 minuter solsken och 20 minuter regn om vartannat. Bara tanken av att vi nu missat rapsfälten, äppelträden och på att vi kommer missa den bästa tiden i Sverige gör att vi får hemlängtan här borta. 
Anyway, denna dagen spenderades i biblioteket på skolan med mariekex och riskakor. Satt där i ungefär 5 timmar och försökte få så mycket som möjligt gjort inför veckan. Det är ju sista veckan med lektioner för denna terminen vilket känns mycket märkligt. 
Dagens intressanta vy
The war is on! Är väääääldigt trötta på att bo med 3 killar som inte kunde bry sig mindre om hur lägenheten ser ut. Så nu har vi struntat i soptunnan, vi har inte köpt nytt diskmedel på en vecka och ingen säger något eller gör något. Suck. Det enda som verkar viktigt är toapapper för det har vi hela förrådet fullt av.

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela