umpalumpaoooink

Publicerad 2012-11-30 00:22:55 i Australien,

Förkylningen sitter och jäser i våra skallar nu. Det är denna delen med att dela på allt som inte är speciellt kul. Å andra sidan är man sega och lata samtidigt vilket är ganska bra. Eller ja.. lata är vi ju alltid men ni fattar. Hanna sitter i detta nu och skriver, Daniel läser Hunger games och jag ockuperar datorn. Skön morgon. Vad vi annars ska göra idag har jag ingen aning om. Vi ska förlänga vistelsen här i alla fall. Stannar minst över helgen. 
 
Detta skrev vi igår morse men det kom liksom aldrig upp.. På kvällen tog batteriet slut och vi  kände inte för att skriva helt enkelt. Vi gick in till stan en stund igår i alla fall. Köpte chips, blev bjudna på pizza, drack den äckligaste iskaffen i denna världen. Ja, jäste lite helt enkelt. Köpte nutella och åt tills vi mådde illa gjorde vi också. Som grädde på moset. 
 
Idag har vi börjat dagen med ett svalkande dopp i poolen. Man blir äckligt varm i bilen när solen är framme på morgonen. Snart ska vi traska ner till stranden och göra sånt som vi är bra på. Btw om ni undrar om ikea-grejen så har de fortfarande inte svarat så nu kan de faktiskt hoppa och skita! Och snurra runt i luften samtidigt. Hoppas någon på ikea läser detta. 
 
 
 
Vi tänkte faktiskt ladda upp bilder men det vill inte idag. En på poolen blev det i alla fall. Resten får ni senare. Förhoppningsvis.. Hajpo :)
 

Vår dag

Publicerad 2012-11-28 06:32:33 i Australien,

Haloj, vi har precis kommit tillbaka från beachen. Har varit halvbra väder men det har ändå gått att vara på stranden. Är ju inte som i Sweden direkt. Bränt oss har vi säkert också gjort, eller fått lite färg i alla fall. Handlade med oss nödvändigheter såsom fikon, vin och morötter på vägen hem. Nutella blev det dock ingen. Imorgon! Fick ketchupen gratis också hähä, bara för att vi var observanta på att det blev fel pris på den när tanten i kassan slog in den. YES. Wolles vs. Oss 0-1! De delade ut gratis red bull på stranden idag, väldigt trevligt.
 
Det där om jobb... Skickade in våra cv till IKEA för ett tag sen. De ringde mig (Hanna) för några dagar sedan och erbjöd mig kassajobb i Sydney. Skoj. Men när jag sedan började fråga om hur många timmar i veckan det rörde sig om, hur lång uppsägningstiden var, hur länge jag var tvungen att stanna osv osv fick jag bara luddiga svar tillbaka. Tjejen i telefonen visste ingenting! Blev riktigt besviken och sa att jag ville fundera lite och ringa tillbaka idag. Har försökt ringa flera gånger på olika nummer men icke. Tjejen svarar inte? Tycker de framstår som väldigt oproffsiga.. Men jag får väl ringa och se om hon är på jobbet imorgon istället. Och hoppas på att hon har lite svar till mig!
 
 

Byron Bay

Publicerad 2012-11-28 00:13:17 i Australien,

Nu är vi 10 timmar före er bara så ni vet! De har tydligen sommartid i NSW. 
 
Hela dagen igår hade vi problem med internet.. Ingenting fungerade. Men nu ska ni få en uppdatering i alla fall. Vi är i Byron Bay nu och har det gutt. Bor på Arts Factory, ett riktigt roligt ställe. Massor med skandinavier överallt dock.Yoga varje morgon, Didgeridoolektioner, jongleringslektioner, bio, bar, pool, hängmattor, kalkoner, ja ni fattar. En hel del helt enkelt! Igår kväll var det talangshow vilket var riktigt kul. Några riktigt bra och några riktigt dåliga precis som det ska vara. Massor med folk och allt såg ut som en stor mysig picknick. Bara allsången fattades. På dagen kollade vi in stan, Danne badade, åt lunch, handlade och sånt spännande.. 
 
Denna morgon har börjat med morgonsim i poolen, wåånderfull. Inte ett moln på himlen och vi ska nog strax bege oss mot stranden. Det ska inhandlas en burk nutella också. Länge sen nu.
 
Inte alls tokigt va?
Talangshow pågår för fullt

Welcome to New South Wales ;)

Publicerad 2012-11-26 07:15:32 i Australien,

Nu har vi kört över gränsen till NSW. No more sunshine state (på ett tag i alla fall.) Fick ganska bråttom i morse efter att vi bestämt oss för att strunta i väckarklockan.. Utcheckning var 10 och vi rullade förbi bommarna exakt 10.00. Typiskt oss. Körde direkt till Brisbane för att gå till posten. Var inne och kollade på hostlet vi bodde på innan om de hade någon parkeringsplats till oss men icke. Parkerade på south bank och gick in till postkontoret istället. ÄNTLIGEN har vi fått det där jädrans brevet! Glada som få gick vi en runda och svalkade oss med iskaffe och sedan körde vi ut ur Brisbane igen Körde neråt mot Coolangatta och hamnade på en gratiscamping en bit utanför. Fick alldeles precis en påse med köttfärs alldeles gratis av grannen, så ikväll blir det spaghetti och köttfärssås. En får tacka, nu slapp vi nacka en av alla tupparna som springer runt här och trakasserar oss. Kött tre dagar i rad för oss, vilken lyx. 
 
Just nu sitter Hanna och har djupa funderingar om tupparna: Varför är vissa svarta och vissa vita? Varför finns här inga hönor?  Det är helt säkert någon som har planterat tupparna här i skogen. 
 
Vi har inte så mycket batteri kvar så det blir nog inte fler inlägg idag, förhoppningsvis hittar vi lite ström någonstans imorgon. Åker nog mot Byron Bay och chillar lite där!

Slö_dag.se.com.au

Publicerad 2012-11-25 10:55:17 i Australien,

Haaj! Nu är ni nyfikna va? Kan tro att ni tänker att vi ligger helt döda och bakis i Mange. Det gör vi nästan också. Fast vi är mest trötta. Kom ju inte hem förrän vid 5 imorse och då satte vi oss och åt nattamacka eller frukost eller vad vi nu ska kalla det. Samtidigt som solen gick upp och fåglarna började kvittra. Vi somnade gott efter det kan jag säga! Men för att återgå till kvällen/natten så började vi med att laga finmat i form av hemmagjorda burgare och potatismos och till det serverades rött vin. Inte dåligt! Därefter satte vi oss och snackade och drack öl och innan vi visste ordet av det var klockan halv 11. Fick lite eld i baken där och snabbade oss att byta om och vid 12 var vi inne i stan. Gick in på en klubb som hette Melba´s och där höll vi oss hela kvällen faktiskt. Trängdes med alla schoolies, dansade, träffade många knäppa människor och hade roligt. Dj:n var i klass med pavvans dj, ibland kunde man tro att han sov. Vid 02-tiden drog de flesta schoolisarna hem och medelåldern ökade drastiskt haha.
 
Eftersom Sky pointen var stängd igår kväll så drog vi dit idag istället. Chillade lite där uppe på 77:e våningen och checkade utsikten. Najs! Drog sen till Donken såklart och tog en frozen fanta och läste tidningen. Handlade lite mat på vägen hem och nu har vi precis käkat pytt i panna. Ska snart hoppa in i bilen och kolla på Notting Hill och käka choklad. Imorgon bär det av tillbaka mot Brisbane för att se om pappershelvetena har kommit fram än. Börjar bli lite smått trötta på det nu.
 

Fiskmåsgatan 21

Publicerad 2012-11-24 12:01:33 i Australien,

Var fasen är värmen?!  Nu bor vi nere vid havet igen och fryser ihjäl. Men inget som inte lite vin kan bota. Tänker inte alls skriva särskilt mycket för vi har inte tid. Vi ska kanske dra upp till skypoint och checka läget och sen ska vi dansa bland alla dreggandes schoolies. De är överallt! Alltså flera miljarders miljarders (lika mycket som vi betalat för att bo här typ) skolungdomar som partar dygnet runt just nu. Men det blir nog kalas det med höhö. 
Vi svalkade oss lite här idag. Gött kyd. 
 
Surfers Paradise förresten. Det är där vi är. Bara så ni vet.Fast det vet ni ju redan. För ni har koll. Såklart.

2 månader!

Publicerad 2012-11-24 01:23:59 i Australien,

Godermorgon! Idag är det sjuuuukt varmt. Det märktes redan klockan 7 imorse när jag och Fanny tog en powerwalk. Fy sjutton vad jobbigt! Nu har vi i alla fall frullat och duschat och ska snart bege oss mot Surfers paradise för att se vad det stället har att erbjuda. Verkar mest vara en strand och fett party. Men det tackar vi då rakt inte nej till, det är ju lördag! Dessutom har vi varit hemifrån i 2 månader idag, det måste vi fira! Hoppas de har en fin liten campingplats att erbjuda oss också bara. 
 
Det var här inne vi spenderade gårdagen, frysandes i köerna haha.
hm... behöver jag säga något...?

Vatten i näsan

Publicerad 2012-11-23 11:55:20 i Australien,

Hej alla glada! Ja alla sura med för den delen. Hej alla helt enkelt. Vi sitter ute och fryser. Laddar allt som går att ladda för att vi för en gångs skull har en campingplats MED el. Priset var det samma så vi passade på, lite lyx i tillvaron sådär en fredag. 
 
Som sagt så har vi spenderat ännu en dag på Dreamworld. Nej vi kommer inte tröttna på det stället! Idag har vi ju dessutom utforskat vattenlandet, Whitewater world. KUL! Massvis med rutschkanor som killade rejält i magen. Precis så det ska vara. I den ena rutschkanan skulle man ställa sig i en tub och sen räknades det ner och sen öppnades det en lucka i golvet och man for neråt. Fett läskigt och man fick grymt mycket vatten i näsan haha. 
 
Nu ikväll har vi hamnat på en camping en litenliten bit utanför Surfers paradise dit vi tänker åka imorgon. Campingen har rondell, gratis godis i receptionen och vi fick till och med en sån grej att ha om ölflaskor så de hålls kalla. Kääärt :) Nu ska vi titttttaaa fiiiiiilm, natti natti!

Vattenhål

Publicerad 2012-11-22 22:37:19 i Australien,

Igår, eller ja fortfarande idag för er,  så tvättade vi ända fram till lunch. Riktigt varmt va det så efter maten drog vi till vattenfallen som ligger här runt hörnet och badade. Det fanns två olika ställen att bada på och på det första hoppade några killar från klipporna (jäkligt högt och med ölflaskan i handen såklart) rakt ner i hålet bland stenarna. Fick riktigt ont i magen när man såg det. Så vi gick till nästa där det var helt tomt på folk istället. Riktigt härligt! När vi kom tillbaka så hade klockan redan blivit 16.20 så vi tog det lugnt och inväntade bättre tider resten av eftermiddagen. Lite pasta, lite choklad och en bra film på det och sen somnade vi gutt. Idag är vi uppe med tuppen för att hinna med allt innan kl 10. Laga dagens lunch, äta frukost, storhandla och köra hela vägen tillbaka till Dreamworld. Men vi klagar absolut inte för kul ska det bli :) Nu tittar dessutom solen fram mellan trätopparna, fåglarna kvittrar (vi hatar egentligen de där förbannade fåglarna som vi aldrig blir av med men det låter ju fint) och kaffet är serverat. Mhhmmmm, livet är rätt bra ändå ;)
 
Nu har vi dessutom fått underhållning i form av ett litet slagsmål mellan kalkonerna haha. Bättre än tv! 
 
 
 
 

Dreamworld i bilder

Publicerad 2012-11-22 08:22:23 i Australien,

Håhåh vindarna var med oss nu så vi kunde ladda upp bilder :D 
 
 
Vi började lugnt med denna lilla ^^
Sa ju att vi åkte Allt ;)
 
Hittade ju inte Daniel på så många bilder men här är han! Ja Hanna också för den delen :)
Där uppe sitter de där två gökarna, det var fett kul att stå där nere och titta på för jag vet eeeexaaakt vad Hanna säger i de där sekunderna man sitter stilla. Hahaha. Det var även på andra sidan av detta tornet man sköts baklänges rakt upp i den där som vi fastnade i sen. Wiiiiickeeed!
Ja.. kul bild va? Var ju tvungen att ha något sånt där normalt och vanligt också. Nu vill jag ha choklad. Så nu får ni inga fler bilder.

Dreamworld och Mt Tamborine

Publicerad 2012-11-22 00:57:09 i Australien,

Ääääntligen! Ni anar inte hur länge vi har försökt få internet att funka.. Vi har nämligen hamnat uppe på ett berg i en nationalpark. Mysigt :) Mange fick jobba riktigt hårt för att ta oss upp till toppen dock, men det gick! Vi ska nog inte ens försöka att få upp någon bild idag.. är glada om denna texten ens kommer upp. Men vi kan ju berätta lite om gårdagen i alla fall. Slutet på den var mest spännande för då åkte vi värstingen. Man åker baklänges i en tunnel i 161 Km/h tills man skjuts rakt upp i luften och rätt ner igen. Svinkul tyckte vi och skulle åka en gång till. Det var bara det att efter halva tunneln så kändes det att något var fel och vi tappade fart, kom halvvägs upp på toppen och sen satt vi fast där i tunneln och väntade på att någon skulle komma och hämta oss haha. De fick dra ut oss med lina och sen fick vi åka en ny tur och då var det minsann fart på den! Kul ;P Vi åkte i alla fall allt som gick att åka och det roliga med dreamworld är att det är mest attraktioner för vuxna. Hanna och Daniel (jag agerade fotograf heeehe) hade en fin utsikt över Gold coast när de satt i toppen på fritt fall. Ni ska få bilder på allt skoj så fort vi bara kan. Idag har vi en sån rolig tvätt-dag igen och traska runt lite i nationalparken kanske. Vi tänkte vara kvar här på berget till imorgon då vi ska tillbaka till dreamworld igen och utforska vattenlandet och sånt skoj :D Känner jag oss rätt så kommer vi nog åka några guttiga hänga-upp-och-ned-karuseller också när vi ändå är på gång. Vi kan besöka parken hur många gånger vi vill fram till juni 2013 så vi ska nog få valuta för pengarna om man säger så :P 
 
Nu ska vi sortera tvätt, kuuuuuul! Hajpo :)

Kort morgoninlägg

Publicerad 2012-11-21 00:21:15 i Australien,

Kl är 9 och vi har redan hunnit med ganska mycket idag. Gått en lång promenad och varit och handlat. Gick hem och gjorde en pastasallad och Daniel kollade posten. Nu har vi precis ätit frukost och köpt biljetter till dagens roligheter :) Känner oss lite stressade över att behöva komma iväg för vi har massor kvar att göra.. Bäst att springa iväg och få det gjort nu. Vi hörs senare!

Konsten att göra ingenting

Publicerad 2012-11-20 11:44:26 i Australien,

Hejhopp. Ännu en dag utan post, 30-gradig värme och klarblå himmel. Började dagen med en springtur längs vattnet. Härligt! Sen låste vi nästan in nyckeln i bilen... Som tur var så var det ena fönstret inte riktigt stängt så vi kom åt nyckeln. Liiiite rädda hann vi allt bli. Drog in till stan för att besöka posten och som sagt så var där inget kuvert som väntade på oss idag heller. Tog en tidig lunch och satte sedan kurs mot Southbank och beachen för att sola och bada och götta oss. Vi börjar bli bra på det. Nästan för bra. 
 
Någon bild har vi självklart inte tagit.. Bra jobbat. Vi kompenserar er för det imorgon för då drar vi till Dreamworld!
 

Bio

Publicerad 2012-11-19 12:28:49 i Australien,

Nu är vi tillbaka från bion igen. Suuuperbra va de! Största biosalongen och skärmen vi någonsin varit på. Räknade ut att det nog fick plats ca 450 pers där inne. Fett. Problemet är ju att man blir så himla sugen på att se massor med andra filmer på bio. Nu ska vi nog snart krypa in under täcket och se klart på Babe den modiga lilla grisen som vi är halvvägs igenom. Ännu en fantastisk film hahah.
 
 
Detta är största popcornen man kan få så ja den tog vi ju såklart. Största popcornen och största drickan. Drickan varade hela filmen men popcornen tog slut på tok för fort. Så kan de ju inte ha det. Det måste va jämnlikt mellan hur stor drickan är och hur stor popcornpåsen är. De måste helt enkelt göra påsen större. 
Försökte i alla fall ta bild på salongen på vägen ut. Gick inte så bra men ni får se den ändå.

Varmt varmt varmt

Publicerad 2012-11-19 06:29:10 i Australien,

Gooooodmorgon på er! Vår post har fortfarande inte kommit... Inte mycket att göra åt det, det är ju vårt eget fel men ändå. Vi har inte gjort något speciellt idag. Åkte in till city vid 11 och har sedan strosat runt där ett tag. Varmt så in i bomben idag. Har gått under paraply för att komma undan från solens stek. 34 grader och klarblå himmel. Det ni, det är lite skillnad jämfört med gårkvällens hagelstorm. När vi kom hem från stan var vi så svettiga att vi vår tvugna att hoppa i poolen. Kan ha varit bästa vi gjort idag. Än så länge. Vi ska ju på bio ikväll! Ska bli så roligt :)
 
Vi hörs igen senare efter bion och alla popcorn! 

Hagelstorm

Publicerad 2012-11-18 10:41:39 i Australien,

Det där med att vara flitiga bloggare varade i exakt 1 dag. Grattis till oss. Jaja, nu skriver vi i alla fall. Ovädret fortsätter här. För bara 30 min sedan när vi lagade mat så började det hagla. Största hagelbollarna vi någonsin sett, det var helt sjukt! Det är ju sånt man bara ser på tv liksom haha. Det har åskat från och till sen igår morse. Och när åskan verkligen sätter igång blixtrar det grymt mycket. Nu skiter vi i att prata väder!
 
Idag ställde vi klockan på 08.00. Klockan ringde och vi kom snabbt fram till att vi inte ville gå upp. Somnade om och vaknade vid 10 istället. Åt frukost i sängen bestående av chips. Första och sista gången vi börjar dagen så! Frullade och duschade och bestämde oss sen för att vi inte kunde häcka här på hostelet en hel dag till så vi tog gratisbussen in till stan och satte oss på Starbucks och fikade. Mysig söndag. 
 
Det verkar som om det ska va Wallander på tv här snart, fett. Imorgon har vi bestämt oss för att gå på bio :) Vi ska se Breaking dawn, såklart. Och Daniel ska se Nitro circus 3D. Det var rätt intressant. Vi var först på en bio för att kollade vad det kostade och då kostade Breaking Dawn 20 dollar och Nitro circus 25. Sen på vägen hem gick vi in på en annan bio och där kostade det 8.50 för BD och 11 för Nitro. Hur sjukt är inte det? Skillnad på 70 svenska kronor..

Blixtrar och dunder

Publicerad 2012-11-17 13:06:25 i Australien,

Flitiga bloggarna här. Vi är ju riktigt duktiga. Det är bara för att vi inte har haft något annat för oss än att sitta vid datorn idag. Som vi sa innan gick vi ju och handlade och på vägen hem köpte vi vars en pizzaslice. Svettigaste äckligaste jäkla slicen någonsin. Men ner gick den ändå...
 
Nu ikväll har vi ockuperat tvrummet. Kollar på Kalle och chokladfabriken och lyssnar på åskan. Rätt mysigt. Förutom att våra chips är långt där borta ute i bilen. Hur kunde vi missa att ta dem med oss in!? Det är oväder igen här nu. Regnar, åskar och blåser rejält. Och detta ska tydligen fortsätta imorgon. Bara det inte spöregnar hela natten, för då kommer vi dö av syrebrist inne i Mange.
 
Nu säger vi godnatt och vi hörs imorgon! :)
 

Bilderna

Publicerad 2012-11-17 07:40:22 i Australien,

Nu när man kollade lite närmre på bilderna så var det ju inte många som får vara med i bloggen. Men tre från kvällen blev det i alla fall
 
 
Det var nästan ljust när vi skulle gå hem, gött. 
 
Det regnade ju liiiiite i morse 10 mm på 10 min enligt nyheterna. Severe storm och översvämmning va det med. Lite träd och sånt som har fallit i stan också.  Massor som var utan el och 4000 blixtnedslag på två timmar
 
The city skyline as the storm hit. Photo: Steve Ketley.
Denna bilden är tagen imorse och är från brisbanetimes.com.au Räääätt mycket fetare än i Sverige

Brisbane är bättre på natten

Publicerad 2012-11-17 05:10:39 i Australien,

Åhejohå. Vaknade upp av vääärldens ösregn och riktigt fett åskoväder. Mysigt. Det blev mindre mysig när det började regna in i bilen... Till och med receptionen badade lite där ett tag. Jaja vi kanske ska börja från början med kvällen och natten. 
 
Hängde här på hostelet och drack öl och snackade massa skit med alla möjliga fram till 11 då sista bussen gick in till stan. Åkte till Fortitude valley där alla klubbarna ligger. Vi ville lite olika så vi delade upp oss. Daniel gick iväg med fransmännen och vi började kvällen bra med att bli inbjudna till ett av ställena och fick gratisdrinkar. En får tacka men klubben var ju inte så bra så vi drog till nästa efter en stund. Träffade roliga ryssar på vägen, tappade dock bort dem..? Gick in på ett ställe som vi trodde att vi visste vad det var för något. Men vi hade liiite fel. Hamnade på ännu ett annat ställe som några Aussies drog iväg oss till. Smaskiga drinkar men musiken var ingen höjdare och vi ville ju dansa! Råkade hitta Danne på vägen som hade blivit utkastad hahah! På sista klubben var musiken så hög att man stundtals fick hålla för öronen, nästa gång ska vi tusan ha öronproppar med. Vi hängde där tills Daniel blivit utkastad för tredje gången, hysteriskt roligt tycker vi! XD  Hans Euphoriadans är ingenting jämfört med gårdagen hahahha. Jag vet inte vem som hade mest kul , vi eller han. Det blev i alla fall en svettig kebab på vägen och sen började vi vandringen från ena sidan Brisbane till andra. Var hemma vid 05.15, perfekt. Vi hade en riktigt rolig kväll och träffade jättemånga roliga människor! 
 
Tog faktiskt lite bilder igår som kommer upp snart för vi ska minsann gå till coles och bakis-shoppa 5000 chipspåsar :D
 
Vi kom precis på att vi bestämt träff med några kl 1.. Kl är nu 2. VI ÄR SÅ SMAAARTA. Men det regnar ju, man kan ju inte grilla i regnet. Vi kan skylla på det. Eller? Åh nä. Maten kallar. 

Sommarlov

Publicerad 2012-11-16 11:54:26 i Australien,

Tjeeeeena. Åh det blir inget frukostinlägg för er där hemma idag. Det blir ett lunchinlägg istället. Vi däremot ska gå och lägga oss nu. Nääääääääej, skoja bara. Det är fredag och för en gångs skull ska vi faktiskt ut och partaja. Har ni hört på maken? 
 
I vilket fall som helst... Idag har töserna legat vid den konstgjorda beachen igen och Daniel har gjort absolut ingenting säger han. Hängt på posten. Nu är lussebullarna slut. Snyft... Att äta lussebullar till lunch två dagar i rad är gudomligt. Och nu ska vi sluta prata om jul. 
 
Jaja, nu måste vi i alla fall snart sluta för alldeles strax börjar happy hour nr 2 i baren. Vodka + redbull för 5 dollar. Vi har en timme på oss att få ner så mycket som möjligt. Kötttttttttttta!
 
Idag har alla skolbarnen gått på sommarlov här. Det märktes kan vi meddela. Alla skoluniformsklädda ungdomar hoppade nämligen i poolen med kläderna på! Och skrek. 

Ginger thins

Publicerad 2012-11-15 14:05:19 i Australien,

Vi hamnade vid lagunen idag. Först på gräset i solen och sedan i skuggan under en palm. Skönt. Fanny har lyckats bränna sig som vanligt. Skills. Till lunch blev det fantastiska lussebullar, det kan vara vår nya diet - LBAD (lussebullar alla dagar). Låter bättre än lchf. Gick en runda i stan, handlade lite och så. Sedan var vi lata och tänkte att vi skulle ta gratisbussen hem. Den skulle gå kl 5 och vi var hemma kl 6, helt sjuka bilköer idag. Grönt ljus på alla stolpar men ingen kan köra. Sånt händer minsann aldrig himma i simpan. Där blir det bara lite jobbigt när bommarna är nere trots att det inte kommer något lila tåg.
 
Ikväll har vi ätit pepparkakor och spelat skip-bo. Mysigt.
 
konstgjorda stranden och Brisbane i bakgrunden
 

En sån där dag

Publicerad 2012-11-15 00:44:11 i Australien,

Alltså! Nu är Hanna liiiiiiite arg här. Varför sitter jag här heeeelt ovetande om Zlatans bravader!? Jag är SÅ ledsen för att jag inte fick se matchen. Jäkla aussie som inte sänder ordentlig fotboll! De sänder inget annat än cricket. ÅH, hur bra var matchen på en skala pappa Kenth? Jag vill ha ett mejl från dig om exakt hela matchen, tack på förhand :)
 
Så, nu när vi har klarat av den biten kan vi fortsätta med dagen. Vi ska nog inte göra allt för mycket. Tar nog snart shuttle bussen in till beachen och lägger oss där för att sola och slappa. Måste ju vänta på det där brevet från Western Australia nu.. Det kommer ta några dagar. Så vi får väl göra det vi brukar vara bäst på; äta, dricka kaffe och drälla runt runt runt. 
 
STORT GRATTIS TILL JOSEFIN PÅ STORA DAGEN! :D
  
 

IKEA - där drömmar blir till verklighet. typ.

Publicerad 2012-11-14 12:55:08 i Australien,

ÅHÅHÅHÅH vi har börjat återhämta oss så smått nu. Vi spenderade ca 5 timmar på IKEA, 5 av dem ätandes. Först hamnade vi såklart i den lilla matavdelningen vid utgången. Vi skulle egentligen bara dit och kolla lite först men eftersom det fanns massa gratis smakprov av diverse godsaker hamnade vi där mer än en gång under dagen. Jag menar, den som tackar nej till gratis pepparkakor, kolor, kex, havrekakor och choklad kan ju inte vara frisk? Att gå igenom själva varuhuset gick snabbt. Man behövde ju inte stanna på övertråkiga mattavdelningen i 500 år (fatta piken mamma Karin...:P). Vi hamnade ju istället i restaurangen och med vars en stor tallrik köttbullar framför oss. SÅHÄR gott var det och SÅHÄRSÅHÄR mätta blev vi. Därefter fick vi göra utryckning ner till bilen, men det vet ni redan allt om. Tillbaka igen så plockade vi på oss det vi skulle ha inne i varuhuset, betalade de 3 dollarna det kostade och låste in sakerna i ett skåp. Vi ville liksom inte bli av med våra nyinköpta 6 färgglada plastglas och 2 diskborstar. Köpte 5 kanelbullar och tryckte glatt i oss dem. Daniel, som skaffade familykort för att få rabatt, gjorde så att vi alla fick gratis kaffe. Sen blev det storshopping i matavdelning. Vi kom ut med 10 st 100grams-choklad, 1 kg pepparkakor, 12 lussebullar, marsipan, en glögg och fickorna fulla med gratischoklad (kolorna var nämligen slut nu...). 
 
Bevis på att vi åt kanelbullar. Och våra andra fina inköp
En lite väl överlycklig läskig Hanna och en Daniel efter matinköpet.
Ikväll fick vi minsann Daniel till att LÄSA! Han verkade dessutom gilla det.

Hihih :D

Publicerad 2012-11-14 07:48:38 i Australien,

Efter långa bilköer kom vi äntligen fram till detta : 
Mitt i lunchen ringde de dock från department of transport om våra borttappade papper. Jodå såååaaattteeee smartskallar som vi är så har vi liksom inte läst ordentligt och glömt att betala in den lilla summan på 1000 SEK. Inte konstigt de inte villa skicka något till oss. Vi hade dock rätt mycket tur eftersom att tiden går ut imorgon och om vi inte betalat in tills dess var det böter! huuuh gissa om vi sprang ner till bilen för att fixa det sen.. 
 
Vi uppdaterar snart igen om hela dagen och allt gott vi numera fyllt bilen med ;)
 

Hittelön till den som hittar vår post..

Publicerad 2012-11-13 12:43:45 i Australien,

Haloj.  Vi har tappat bort våra papper.. eller det är nog kanske inte vi. Men de är borta. Tanken var att vi bara skulle gå till posten och hämta upp papperna för bilen. Men där var minsann inga varken igår eller idag. Kanske är de på väg, kanske är de helt väck, kanske har de fastnat där borta i Western Australia, kanske har vi skrivit helt åt skogen på kuvertet. Ja, det visste man inte. Hoppas att the government är snabba på att svara på mejl.
 
Annars idag så har vi förflyttat Mange till HC-parkeringen på baksidan av ett hostel som ligger närmare stan och där vi får gratis shuttle bus in till city, perfekt. Vi har chillat lite i en park i stan, med en frappé i näven - gutt kyd. Läste i tidningen att zlatan fått en ny boll till samlingen. Låter ju mycket fetare när man skriver in the Globe arena - stockholm. Vi har även gått världens omväg för att hitta till Coles (mataffären) men till slut hittade vi ju i alla fall. För att sen komma hem och inse att hela köket är fullt med indier?! 7 av 8 plattor var ockuperade, helt sjukt vad de hade grytor. Där kom vi med våra nudlar liksom. En av dem försökte prata med oss på något som de själva tror är engelska. Det gick sådär. Efter det blev det teckenspråk. 
 
Imorgon är det IKEA som gäller! Frukost, fika,lunch, fika, middag, kvällsfika. Jädrar vad vi ska äta!

Funderande

Publicerad 2012-11-13 00:08:18 i Australien,

God morgon! Idag skiner solen från en klarblå himmel, skönt. Just nu sitter vi mest och funderar lite på vad vi ska hitta på med idag och var vi ska spendera natten. Får väl ta o ringa några samtal snart och få det fixat. Vill ju helst inte åka den dyra bussen fler gånger. Har inga direkta planer som vanligt så vi får väl se vad dagen bjuder på. Handla ska vi i alla fall, superkul ju.. Nu har jag inte mer att berätta. 

Ömma fötter

Publicerad 2012-11-12 10:25:10 i Australien,

Sitter trötta och frusna i framsätet och bloggar. Det är kallt ute nu! Har traskat runt i Brisbane heeeela dagen. Började med att vi bytte camping då som vi sa innan. Vi är inte som apor i bur längre (Y) Tog sen bussen in till city, sviiiiindyrt. 14 dollar tur och retur... Det svider. Men jaja. Vi kom i alla fall in mitt i smeten utan att köra vilse och skrika på gps:en. Har käkat billig lunch ute idag. Helt otroligt. Ris och currygryta för 5 dollar och vi orkade inte ens äta upp halva. Och sen slog vi på stort och gick in på Breadtop, där vi köpte med oss tre stycken delikata fikabollar. ÅÅÅÅÅH så mumsigt. Efter lunch vandrade vi iväg till Chinatown, kul men inte så stort. 
 
 
Heter det nepalskt eller nepalesiskt eller något helt annat? Templet var i alla fall från Nepal. Mysigt.
 
 
Botaniska trädgården
 
Brisbane är en helt okej stad men man behöver inte mer än en dag här. En mainstreet som man går upp och ner för på 2 h och sen lite parker hit och dit. 

måndagssightseeing

Publicerad 2012-11-12 00:00:36 i Australien,

Godermorgon. Idag är det sightseeing i Brisbane som gäller. Inte för att här verkar finnas så mycket att se men bara vandra runt brukar vi ju vara ganska bra på annars så vi ska nog klara oss. Kul med lite storstad som omväxling. 
 
Alldeles strax ska vi ta vårt pick och pack och lämna detta stället.. Vi är inte så sugna på att stanna kvar här. Så vi har tittat ut en annan camping som verkar lite bättre. Och dyrare i och för sig. Men några extra dollar kan det vara värt.  
 
Mja det var väl allt vi hade att berätta nu. Vi hörs ikväll! :)

Brisbane och oväntat besök

Publicerad 2012-11-11 10:13:35 i Australien,

Vi har hamnat på något knasigt ställe.. Exakt alla här bor året runt utom vi. Så nu vet alla vilka vi är och vi känner oss lite som apor i bur. Vi har till och med blivit hembjudna till en gubbe. Vi höll på att bli fast där! Herrejisses. Vi fick smidigt förklara att vi minsann hade lovat våra föräldrar att prata på skype hehe. Vi blev bjudna på te och helst skulle vi laga middag och se på tv hos honom med. Helst lyssna på hans historer om israel och hans fina BMW  motorcykel som blev stulen i Tyskland 1969 också. Vi i princip sprang därifrån när vi väl kommit utanför dörren. 
 
Dagen har inte varit så jätteintressant faktiskt. Kört mycket rätt och lite vilse såklart. Har köpt ny laddare till datorn i alla fall, yaay. Efter 4 olika affärer så hittade vi en som passade till vår. Great. Brisbane ska vi utforska mer imorgon. Har varken hunnit eller pallat idag. Plus att det är söndag. Nu ska vi fira den nya laddaren med att se på en film, lyxigt. 
 
Grattis på fars dag till alla våra pappor där hemma :) ♥

Australia zoo

Publicerad 2012-11-10 10:04:05 i Australien,

Hejhopp. Det blev visst ingen blogg igår. Vi pallade helt enkelt inte. Somnade redan vid halv nio... Så är det när man inte har något annat att göra. Just nu har vi stannat för natten på baksidan av en bensinmack, inklämda bland lastbilarna. Sitter i framsätet i Mange och bloggar för det spöregnar ute. Och har gjort det i stort sett hela dagen. Kallt har det varit också. I alla fall för oss kycklingar. 
 
Dagen har spenderats på Australia zoo. Det var det sista zoo:et för denna resa. Men det var väldigt fint. Har sett massa trevliga djur. Roligast hade vi på "Kids zoo" där vi klappade getter och grisar haha. Det luktade som hemma ;) Har sett två st shower. En med fåglar och en bautakrokodil och en med tigrar. 
 
Vi har fortfarande inte fått tag i en laddare... Så det är med de sista små delarna av batteriet vi skriver detta. Imorgon ska vi köra till stora staden Brisbane så där borde vi ju kunna få tag i en ny laddare. Kosta vad det kosta vill typ. 
 
Bilderna kommer nog i ett senare inlägg om vi kan. 

Bakluckeblogg

Publicerad 2012-11-09 04:54:01 i Australien,

Toddles. Idag är det ännu en sån otursdag. Laddaren till vår fina lille röda dator har pajat!!! Vi satt på Noosas bibliotek och laddade och helt plötsligt så small det till i grejerna och sen var det ingen som hade ström haha. Hoppsansa som det kan gå när vi är i närheten. Så om vi inte bloggar så har vi väl inget batteri och kan inte få det heller. Men Daniel lånar kaske ut sin dator till oss.
 
Vi befinner oss just nu i Noosa nationalpark och ska börja laga lunch. Har gått en liten tur här längs kusten och sett sköldpaddor, koalor, en dingo och en hel del ödlor. Spännande. 
 
Sötsak. Tur det stod massa andra turister och fota hen annars hade vi missat det totalt.
 
 
Nu är nog maten snart klart, bäst att springa. Vi hörs ikväll :)

Noosa

Publicerad 2012-11-08 11:32:05 i Australien,

Idag har vi inte direkt någon inspiration för att skriva. Vi är i alla fall i Noosa just nu. Vi har hamnat på scoutläger.. Jaja det gör ju inget. Vi har ju då inte gjort så mycket som är värt att skriva om idag. Kört bil, kört vilse, vrålat för att gpsen inte fungerar som den ska, sjungit julsånger och handlat mat. En vanlig dag med Mange helt enkelt. Imorgon är det tänkt att vi ska till någon nationalpark. Kortaste inlägget ever. Hajpo

Rainbow beach

Publicerad 2012-11-08 03:36:05 i Australien,

Som vanligt när vi skriver dagens första inlägg så sover ni väl gutt där hemma. Vi är nu i Rainbow beach, kommer nog inte stanna här så länge till dock. Vi tog vår tillflykt till bibblan här för att låna lite ström till våra små datorer. Sitter här i barnhörnan och har det bra haha. I alla fall, så verkar inte stället så hippt så vi kör nog snart vidare mot Noosa tror jag. Vi får väl se var vi hamnar till slut. 
 
Nu plockade Fanny precis ner "Barnens bibel" från bokhyllan. Det är nog bara för att vi har sett så många Jesus is Lord och Jesus has the answer skyltar att vi blir helt manipulerade. Annars funderar vi mycket på tåg här... Under de 4 (helt sinnes vad tiden går!) veckorna vi har kört har vi inte sett ett enda passagerartåg!? Det är lite konstigt. Oh vilket intressant inlägg det blev. Fantastiskt.  

Slappdag

Publicerad 2012-11-07 12:26:19 i Australien,

Ni anar inte hur skönt det var att få sova i bilen igen efter tältet med i princip nada till liggunderlag. Vi som klagade på mange-madrassen. Det kommer vi inte göra om denna veckan i alla fall. Idag har vi gjort ingenting. Skööööönt! Eller mja lite har vi ju faktiskt.. Men inget sådär ansträngande direkt. Fanny har köpt världens bästa flip-flop. Hanna har haft ganska mycket överskottsenergi och sjungit mer och högre än vanligt. Daniel har sprayat mängder med aftersun på ryggen. Happy hour på donken också OPPAAA! Sen gick vi till Coles och köpte allt som behövdes till Pytt i panna a la Aussie. Kört lite har vi ju också gjort såklart. Mange måste ju rastas lite då och då. Så nu är vi i något som heter Gunalda. Vad det är som heter det vet jag inte för jag har inte sett ett enda hus. 
 
I bilen, instoppade bland alla prylar
Detta var riktigt fett. En örn som precis fångar en riktigt stor orm inte alls långt från bilen. Fick såklart ingen jättebra bild på det men ändå. 
 
Här fastnade den andra bilen i sanden. Underhållande för oss andra och dessutom fick vi en bensträckare på köpet.
 
Daniel på India hill 
Det var rätt långt ner. 

En liten del av våra bilder och vad vi har haft för oss

Publicerad 2012-11-07 05:38:10 i Australien,

 Nu kommer det lite bilder från Fannys kamera. Det kommer en omgång till från Daniels senare :)
 
 
Första stoppet, sjön bland sanddynerna
 
 
Mahenovraket. 
Våra übersnygga jeepar
 
Champagne pools
 
 
En bild på alla tre för en gångs skull! Detta är uppe på India hill
Bad bland sköldpaddorna
 
Eli Creek
 
Soluppgången igår morse
En meters varaner som vi sett så många gånger att vi inte kom för oss att ta en bild haha. En bakifrån blev det i alla fall. Såg Dingos också såklart :) Är dock väldigt glada att vi satt i bilen då efter alla historier om attacker och  utrivna ögon.
Santa har självklart på sig en röd tröja ;P Han hade med sig tomteluvan för de kyliga kvällarna också.
Happy Hanna
 
 
Hela gänget :)

På tok för mycket text

Publicerad 2012-11-07 01:59:04 i Australien,

HEJ! Vi hade precis skrivit om alla tre dagarna i ett låååååångt inlägg. Vad tror ni händer? Jo internet lägger av!? Vad är oddsen. Nu är vi svinsura och måste skriva om ALLT: Yey. Jaja. Vi börjar väl om då. 
 
Söndagsmorgonen började lite väl stressigt. Men vi kom till hostelet med en minut till godo. Heja oss. Mötte upp resten av gruppen, vi var totalt 16 personer från olika länder. En bra blandning helt enkelt. Vår guide var självaste Tomten. En speciell liten filur om man säger så. Vi och våra grejer packades in i de två rosa jeeparna som skulle ta oss till och runt världens största sandö. Men först blev det ett stopp för att handla mat och dryck, dvs. en jäkla massa bröd och öl haha. Körde till färjan och åkte över. Vi förstod alla ganska snabbt att det kommer bli bumpy rides i tre dagar framöver. Nästan direkt när vi kommit till ön blev det lunch. Riktigt buugafylla i form av bullar och pålägg. Detta var lunchen alla tre dagarna, vi är lagom trötta på det nu. Därefter körde vi till en sjö som låg mitt inne bland sanddynerna. Vi gick en bra bit för att komma dit, alla tyckte det var sjukt jobbigt och när vi kom dit möttes vi bara av sand!? WTF liksom!? Men sjön fanns där, den var bara lite gömd. Alla badade utom de två kycklingarna från Sweden, ja ni kan nog gissa vilka det är... Tog oss tillbaka till bilarna efter ett tag på stranden och körde för att kolla på ett gammalt vrak. Sen bar det av mot campingplatsen och väl där satte vi upp våra tält och började förbereda kvällens bbq. Vi åt, drack öl, grillade marshmallows över elden och spelade drinkspel. 
 
Dagen efter var det tänkt att vi skulle gå upp 04.30 för att kolla på soluppgången men det var för mycket moln i vägen så vi fick sovmorgon till 05.30. En får tacka. Vi åt frukost bestående av nutella, jordnötssmör och cocoa pops. Precis som vi vill ha det, sött och gott. Hoppade in i bilarna och körde till Champagne pools, som är typ klippor och vågor som möts så det ser ut som champagne. Ja fin förklaring det men skitsamma. Klockan var då 08.00, lite väl tidigt för ett dopp tyckte vi töser men Daniel hoppade i alla fall i. Nästa stopp blev India hill. Fantastisk utsikt och en del svindel när man kollade ner bland klipporna. Ännu bättre blev det när man läste på skylten om killen som dött där. Usch. Vi hade turen att få se både en rocka och en haj från ovan. Fett coolt! :) Därefter åkte vi till ännu en sjö, vi minns dock inte namnet på den. Den skulle i alla fall vara bra för håret och huden men inte ens det kunde få i oss mesar, och när Santa sa att det fanns ormar i den gick det definitivt inte.  Det fanns också massa söta sköldpaddor som naffsade på ens fötter. Hungriga som vargar åt vi sedan lunch och tog oss sen vidare till Eli creek som alltid har en temperatur på 17 grader. YES, just like home! Vi kom i så vi kunde doppa halva kroppen i alla fall, starkt jobbat. Sen jäste vi i solen med en kall aussiebeer. Riktigt gött, det var precis vad vi behövde då. Tror alla slumrade till lite där haha. Santa väckte oss och vi körde tillbaka till campet. Väl där var det samma procedur som föregående kväll. Mat, öl, eld och drinkspel. Mysigt.
 
Denna morgon blev det däremot en soluppgång! Eller det är det ju alltid men denna tittade vi på. Väcktes av Santas röst 04.30; Good morning happy campers! Det var fortfarande lite moln men det var fint ändå. Blev sedan samma nyttiga frukost och därefter plockade vi ner tälten, packade in allt och alla i bilen och körde till dagens första sjö som vi inte heller minns namnet på. Vi måste nog börja skriva upp sånt haha. Det var dock lite tidigt för ett dopp för oss så vi jäste bara i solen. Fick besök av en varan och lite sånt kul. Sjukt hur fort man vänjer sig vid att ha enorma ödlor nära sig. Men så är vår vardag. Körde sedan till regnskogen på ön och gick en promenad där innan vi tog oss till sista stoppet på turen, Lake Mckenzie. Här brände vi alla tre våra ryggar rätt ordentligt eftersom vi somnade gott i solen haha. Fanny och Daniel kom tillslut i vattnet också men Hanna fegade ur. En sista lunch och sen åkte vi tillbaka mot fastlandet. Var tillbaka på hostelet runt halv 5 och tog då en öl med gruppen. Det bestämdes ganska snabbt att vi skulle gå ut och käka tillsammans så efter en välbehövlig dusch gick vi till en kinarestaurang och åt buffé. Ville ut och dansa men det var totalt dött, gick tillbaka till hostelet och spelade en omgåg biljard istället. Mätta, trötta och väldigt väldigt nöjda! 
 
Om det nu skulle råka va någon som är inne och kollar detta kl. 02.00 där hemma så kommer bilderna senare ;)
 

Fraser Island

Publicerad 2012-11-05 13:37:00 i Australien,

Just nu så befinner vi oss på Fraser Island, ja om inte båten har sjunkit eller något liknande då alltså. Har tidsinställt detta inlägget så att det inte blir helt dött här. Vi kommer tillbaka på tisdag eftermiddag och först då kan vi blogga och ge er bilder. I detta ulandet så kommer det absolut inte finnas mottagning för någonting så vi har lämnat alla prylar, såsom dator och sånt, i Mange så att den som nu gör sig besväret att bryta sig in får sig en liten belöning iaf. En helt värdelös gammal dator på svenska liksom, kan inte bli bättre! 

Fraser Island

Publicerad 2012-11-05 13:37:00 i Australien,

Just nu så befinner vi oss på Fraser Island, ja om inte båten har sjunkit eller något liknande då alltså. Har tidsinställt detta inlägget så att det inte blir helt dött här. Vi kommer tillbaka på tisdag eftermiddag och först då kan vi blogga och ge er bilder. I detta ulandet så kommer det absolut inte finnas mottagning för någonting så vi har lämnat alla prylar, såsom dator och sånt, i Mange så att den som nu gör sig besväret att bryta sig in får sig en liten belöning iaf. En helt värdelös gammal dator på svenska liksom, kan inte bli bättre! 

När man äter burkmajs och fantiserar att det är popcorn

Publicerad 2012-11-03 13:17:13 i Australien,

Vi tänkte väl att ni skulle uppskatta våra fina bilder. Får väl kanske se till att bli lite bättre på det där med att ta upp kameran ur väskan...
 
Idag har vi minsann tagit oss i kragen och bokat ännu en sån där dyr tour ut på en ö. Imorgon drar vi till Fraser island i ett par dagar. Detta innebär att vi tvingas lämna Kung Mange Dilbert den förste också. Hur ska det gå? Helt ensam i Hervey Bay, den lille stackaren. Nej men det ska bli kul att åka lite annan bil för en gångs skull haha. Vi har varit på en genomgång nu ikväll om alla faror på Fraser island. Fick kolla på någon info-film som dumförklarade en totalt. "Det är viktigt att ni använder säkerhetsbälte"... Eeeh va? Vad är det typ?
 
Annars har vi inte gjort ett dugg idag vilket faktiskt har varit ganska skönt. Lite mer behaglig värme idag så vi får hoppas att vädret håller sig såhär nu.
.

Ett inlägg med bilder

Publicerad 2012-11-03 01:51:12 i Australien,

Här kommer bilderna som vi skulle ha laddat upp igår. Alla bilderna är meningslösa men ja. Bättre än inget kanske? 
 
Toalettskylten här på campingen. Hanna till vänster, Fanny till höger. 
Kyyyydabollsmiddagen
Ja och såhär ser det ut när vi kör. En helt vanlig rak väg. Mycket spännande
Ibland kör man över en liten river också. Ibland är det fint, oftast är det inte det. 

Där fick vi för att vi gillar salt...

Publicerad 2012-11-02 12:07:01 i Australien,

Ikväll har vi lagat köttbullar. De råkade bli lite salta haha. Vi brukar ju i och för sig salta mycket annars men idag fick vi så det räcker för denna vecka i alla fall. Nej då, så hemska var de verkligen inte. Det var faktiskt riktigt gott tillsammans med potatismos OCH sås. Mhm, jag vet att ni blir avundsjuka :)
 
Nu undrar ni väl hur det gick för oss i Childers? Jo det gick ungefär så bra så att vi hamnade i Hervey bay istället. Vi fick alltså inget napp idag heller och har bestämt oss för att vi ska sluta leta jobb på heltid. Vi verkar vara i fel område vid fel tidpunkt så ja vi tar det som det kommer istället. Ska kolla gumtree och ringa Harvest-guiden varje dag och så får vi se vad som händer. Som sagt så är vi nu i Hervey bay. Tog ca 2 h att köra hit kanske och nu ska vi stanna här ett tag för att kunna ta oss ut till Fraser island och äventyra lite där. Ska boka någon tripp imorgon är det tänkt. 

Köttätande flugor och jordnötssmör

Publicerad 2012-11-01 23:37:40 i Australien,

Klockan är 08.20 och det är 26.1 grader. Det kommer bli lite svettigt om öronen idag. Men hellre det än regn måste jag säga. Här är en stor jävla fluga som har bestämt sig för att retas med oss. Han bits så in i bomben hårt. Mysig frukost... Fanny och Daniel har ätit upp över ett halvt kilo jordnöstssmör på 3 dagar. Och de gillar den inte ens, fast den blir bättre och bättre för varje dag som går säger de. Hur nu det är möjligt haha?  
 
Idag har vi tänkt åka till Childers för att besöka några farmer och leta jobb. Därefter ska vi minsann ta in på camping för nu börjar vi sakna det där som kallas dusch igen. Ni vet sånt som kran och rinnande vatten är en ren lyx för oss. Sen är det ju trots allt fredag, kanske ska vi hitta på något kul ikväll. Typ äta glass :)
 
Vårt hem. Med tvätten på tork. Ganska mysigt faktiskt.
Dagens husdjur, hen ligger framför Kung Mange och ruvar för tillfället 

It´s laundry day!

Publicerad 2012-11-01 06:35:21 i Australien,

Yeeey, har varit hos en mekaniker här i Bundaberg idag. Han lyssnade med stetoskop på Kung Mange och sa att det inte alls var så farligt! Tackar tackar. Tänk om det hade varit kamremmen som vi först trodde, det hade blivit maffigt. Problemet är inte borta men det är inget som måste fixas nu med en gång. Vi kan åka flera mil till!
 
Just nu sitter vi och väntar på tvätten. Civilpolisen sitter utanför och vaktar. Kanske inte oss men någon i alla fall. Känns tryggt.. höhö. Fanny är överlycklig för hon dricker vanilj-cola och tycker det är fantastiskt gott. Hanna dricker iskaffe som inte är från donken och tycker det är fantastiskt gott det med. 
 
För övrigt så har vi konstaterat följande idag:
1. Vi vet nu hur man får blåmärke i örat - man piercar sig. 
2. Vi vet också hur lång tid det kan ta för Hanna att gå ur en bil - ca 5 min. Varje gång. 
3. Daniel gillar inte att vi spelar Abba på högsta volym och sjunger (vrålar) med i musiken när vi kör med nervevade rutor mitt i stan.
4. Gatusystemet i Bundaberg är grymt ologiskt. Vi kör vilse hela tiden.
5. Att ni säkerligen inte bryr er särskilt mycket om detta.
 
I alla fall så har vi en lugn och skön dag. Det är soligt och varmt men blåser lite. Fast det är bara skönt förståss. Har fått saker och ting gjorda idag. Typ varit på banken och fyllt på våra aussiebankkort och lite sånt smått och gott. Besökte även bibblan för att låna lite ström utav dem. Det var ett väldigt fint bibliotek, tänk om simpans hade kunnat se ut så! 
 
 

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela