Lion Rock Hike

Publicerad 2016-10-30 11:57:40 i Hong Kong,

Hej där!
Vi har haft den bästa söndagen på länge! Vi drog oss upp redan vid 8, lämnade Hung Hom vid 9 och kl 10 anlände vi till dagens destination - mtr stationen Wong Tai Sin. Här började vi traska för att nå vårt mål Lion Rock. Först var vi väldigt osäkra på om vi ens gick rätt. Vi gick på en asfalterad väg och det var taxibilar, stekande sol och ca 99% lutning. Det var rätt, och vi kom senare in på en ordentligt skogsstig som vi föreställt oss och vi traskade på uppför trapporna. Efter ett tag kom vi upp på en sån höjd att luften kändes sådär härligt frisk och helt utan avgaser och gifter. MUMS. Traskade vidare, många trappor uppåt och helt plötsligt var vi uppe. Tyvärr var sikten sådär och pga att det är söndag var vi inte direkt ensamma där uppe. Det var smått klaustrofobiskt och lite hinderbana-aktigt med alla selfiesticks som stack ut här och var. Ja asså vi ska ju inte uttala oss för vi tillhör också den skaran som äger pinnar och gillar det hehe. Åt lunch på toppen och sen traskade vi ner för alla trappor igen, fast ändå inte för vi tog ett annat håll. 4,5h senare var vi hemma igen, fett nöjda. Nu är vi sugna på mer hiking!
Sånna här jäklar stötte vi på längs med vägen. Litar inte på dom. Och jag litar definitivt inte på människor som försöker gulla med apor.
Forsan och le view
 
Som ni ser var där ju en del folk
 
På väg neeeråt
Hittade till vår stora glädje en gunga!

Korv i bröd

Publicerad 2016-10-29 15:34:58 i Hong Kong,

Haj
Idag har vi officiellt börjat uppladdning inför jul 2016 genom att sätta igång julmusiken (fråga mig varför..). Lika trevligt återseende varje år! Hur som, utflykten igår var superintressant. Vi fick en grundlig rundvisning på Civil Aviation Department och lite historia och fakta och roligheter. Fast bäst av allt var egentligen att se hur exalterad vår lärare blev av allt, som ett barn på julafton (ogenomtänkt fyndigt och passande, sorry) vi ville bara ta med honom hem. Dock gjorde besöket så att vi missade vår kinesiskalektion och fick äta ASGOD lunch istället. Vi åt de hittills godaste dumplingsen igår, blir fler besök där kan jag säga! Åkte heeela vägen hem, gick in på affären och köpte vin och drack det 1. Här hemma och 2. På shoppingcentrat IFC som har en rooftop där man får ta med sin egen dricka och hänga. Därefter tog vi oss en tur till Ce La Vi och deras rooftop för en cosmo istället. Lär aldrig tröttna på den utsikten.
Dagens plan var en tur till Lamma Island men då vi kom hem rätt sent bestämde vi oss redan igår för att skippa det, eller ja, vi ´sparar´ det till onsdag hehe. Vi tog istället tillfället i akt och åkte till IKEA för mer ASGOD mat. Vi började härligt nog med en tallrik köttbullar, sen blev det ett fåtal tuggor av en mindre god äppelkaka utan vaniljsås för att avsluta starkt med.... en korv i bröd. Alltså. Lyckan vi kände! Vi har seriöst pratat drömmande om korv i bröd i mer än en vecka.Sjukt, egentligen. Vi blev i alla fall väldigt väldigt mätta. Imorgon blir det dock mindre mat och mer gång. Vi hörs!
Utflykten!
Fredagsmys för gubbarna i kvarteret. De sitter alltid utanför butiken och kollar på tv. Även under tyfonvarningen.
IFC
Ce La Vi.
Och så den viktigaste bilden av dom alla: korvarna!

På Hong Kong fronten inget nytt

Publicerad 2016-10-27 13:36:00 i Hong Kong,

Tjo
Nä ni, vi har inget revolutionerande att berätta idag heller. Så vi kör en liten lista. Hoppas ni gillar. 
 
Dagens bästa: Att vi idag fick reda på att vi kommer ha alla våra 4 tentor inom loppet av en vecka = vi kan klämma in en resa
Dagens sämsta: Att vi pluggar överhuvudtaget. Inte. kul.
Dagens mat: Frulle i form av yoghurt och lunch på ett för oss okänt ställe i Whampoa. Biff stroganoffen fick 7/10 medan det inbakade riset portugal style var så smaklös att den inte får mer än 2/10. Men ändå trevligt med något annat än ris från Cirkle K som vi brukar köra med på våra lata-och-snåla-dagar. Och självklart torkad mango. 
Dagens bästa låt: Inte dagens. Veckans. Hur göttig är inte Jill Johnsons version av Öppna din dörr?
Dagens fundering: Vart ska vi åka innan tentorna? Vi har en plan hehe..
Dagens väder: Hitt så det snurra. 30+ deff.
Imorgon ska vi: På utflykt med vår flygkurs. Det kommer ta mer än 3h totalt att åka dit och tillbaka för ett besök på 1h 45 min. Hoppas det är värt det.
Nu ska vi: På promenad.
(Går)Dagens bilder:
 
 Stan är numera både halloween och julpyntad. Fint är det!

sol & mong kok

Publicerad 2016-10-25 16:39:00 i Hong Kong,

Hallå!
Som ni märker är det lite segt här borta. Det beror på att vi inte gör mycket annat än att pluggar för tillfället. Det är mycket inlämningar just nu och dessutom försöker vi bli klara med alla arbeten under dessa tre veckorna, som ändå är intensivare, så att vi kan få en lugn period i november innan exam perioden börjar. Målet är ju att vi ska hinna klämma in en resa om 2 veckor (fingers crossed) och en massa annat som står på vår att-göra-medan-vi-är-här-lista. Men ikväll bestämde vi oss för att vi skulle ta en liten paus från det hela. Det blev god mat på vårt lilla favoritställe, och efter det invigde vi den nya metrostationen som öppnade i söndags och strosande runt i Mong Kok resten av kvällen, himla bra!
Efter provet idag så gick vi ut en sväng för att lufta skallen och få upp värmen i kroppen (Rekord på AC:n idag gissar jag på).
Väldigt dåligt kvalité på bilden, men glada var vi när det var över.

Palmer

Publicerad 2016-10-22 16:28:28 i Hong Kong,

Tja! 
Det var ju då daga för nästa oväder igår. Och vi överlevde även gårdagens tyfon. Faktum är att onsdagens oväder kändes mycket värre och att gårdagens mest var upphypat. Alla lektioner blev i alla fall inställda och vi fick en ledig fredag. Inget fel med det. Dilemmat var ju bara att vi inte kunde göra så mycket annat än att sitta inne, titta på regnet och plugga. En repetition på onsdagen alltså. Dock hade vi äkta fredagsmys igårkväll med film, chips och choklad. Inte så illa alls!
Denna lördag har spenderats på library café med vars en kaffe och plugg. Vi har alltså en hel del att göra även i början på denna vecka. Det gör oss upptagna men samtidigt otroligt rastlösa... Räddningen idag? Solskenspromenader och torkad mango! 
 

Fast

Publicerad 2016-10-20 03:28:00 i Hong Kong,

Heeeej,
Jag sitter egentligen på lektion och Forsan sover men då läraren är mer morgontrött än eleverna har han snurrat ihop hela lektionen sitter vi mest och väntar på att han ska få sin shit together. Så då tänkte jag på er! Gårdagen var en LÅNG dag (ja, igen!). Vi trodde att det regnade mycket i tisdags men igår var det bannemig ännu värre. Varenda gång man kollade ut genom fönstret kändes det som om regnet ökat lite. Vi satt på 18 och pluggade så tänkte inte så mycket på det men vid 15-tiden när det började regna in så blev det lite värre. Vid 16 fick vi ett mail från universitetet om att Hong Kongs svar på smhi utfärdat en regnvarning och att man skulle hålla sig inne pga översvämningar. Mer än 70mm regn i timmen föll det då, trodde inte ens det var möjligt. Vid 20-tiden slutade det lyckligtvis efter över 48h ständig monsun, vi passade på och sprang ut som kalvar på grönbete ungefär. Kom hem, pluggade lite och kl 23.30 gick brandlarmet.... och det var det värsta vi varit med om. Om det var en övning var det ju en jävligt bra tid att sätta den på när folk har mid-terms, om det var på riktigt känns det inte som om vi kan lita på larmet eftersom det satte igång, stängdes av och sattes igång igen. Plus att det var så tjockt med folk i trapporna att man bad till högre makter att det aldrig någonsin kommer vara allvar. Där gick vi, ca 2000 studenter som några fjånar upp och ner för trapporna en onsdag kväll. Vi fick ju i alla fall motion. Denna morgon är det snustorrt ute, solen skiner nästan och gårdagens regn är som bortglömt! Fabulous!
Hur man vet att det regnar, paraplyhinderbana i korridoren! 

Oväder, vin och en väldigt lång dag

Publicerad 2016-10-18 14:43:18 i Hong Kong,

Hallå,
Regnet har vräkt ner i 24h och som pricken över i så blåser det storm också. Så vi traskade in till sista provet som två frusna blöta hundar. ALLT var bara genomblött. Tur att vi hade lite choklad i väskan. Nu har klockan precis slagit 20 och vi har äntligen fått korka upp vinet. Det har varit två otroligt långa två första dagar på veckan och det känns himla skönt att dagens tre prov är över. Vid 19-tiden när vi gick hemåt kändes det som om det vore fredagskväll, så lite vin kändes som en lysande idé. Imorgon börjar karusellen om igen, så nu ska vi checka ut och njuta av kvällen. Hajpo!
De behöver åtminstone inte vattna blommorna på ett tag.
Såhär har det sett ut de senaste dagarna. Vårt lilla teckenmemory har varit var ständiga följeslagare

Clearence

Publicerad 2016-10-16 16:48:34 i Hong Kong,

Tjena mittbena!
Läget? Här är allt fint. Har haft en bra dag här i Hong Kong trots de stundande testen. Vi började med exklusiv söndagsfrukost här på våning 15. Vi åt inget mindre ääään.... yoghurt! Valde sedan kurser inför nästa år (alltså till NZ) och har styrt upp det helt perfekt då vi endast kommer ha lektioner måndag, tisdag och onsdag. Lite så lagom tycker vi. Sen hade vi lite lunchplugg med snabbnudlar på våning två här hemma innan vi tänkte ta oss 1. till bokaffären för att köpa tippex, 2. till bibblan för kaffe och 3. till pluggvåningen på skolan. Bokaffären hade stängt, likaså pluggvåningen på skolan och vi köpte inte kaffe utan energidryck på 7eleven. Vi hamnade visserligen till slut i biblioteket men endast läsandes en powerpoint i vars en skön fåtölj. Spenderade ett par timmar där innan vi tog oss hemåt igen för ett skypesamtal med världens snällaste Sebastian som hjälpt oss med kinesiskan och fyllt i väldigt många hål som läraren inte förklarat. Efter vår numera dagliga och sjukt härliga kvällspromenad avslutade vi med en shoppingtur i mataffären. Vi skulle in om snabbt och ha ett paket ägg. Vi kom ut med två fulla påsar. Varför? Det var clearence i hela butiken. Alltså det kan vara det bästa som finns. Vi hittade lyxvaror såsom keso, melon, yoghurt, creme cheese och det bästa av allt - en ost. Fattar ni vilken lycka som uppstår för en student när osten är på rea? Det är bättre än nybakade kanelbullar det!
Och så den utlovade bilden. Glammigt.

Ägg, promenader, plugg och en liten utflykt

Publicerad 2016-10-15 17:17:48 i Hong Kong,

Tja,
Helt plötsligt så var även lördagen slut och vi har lyckats missa att blogga igen. Sooorrryyy. Det är ju dock så att vi har ungefär lika mycket att säga som det finns gott kaffe i Hong Kong, alltså i princip nada. Igår pluggade vi fram till vår enda lektion som var kinesiska. Sen kände vi att vi hade suttit stilla så länge så vi drog oss ut på en promenad. Har hittat ett väldigt fint promenadstråk-ish längs vattnet så vi har kommit fram till att vi ska försöka ta oss en tur där om dagen. Speciellt nu när vi är smått stillasittande och rastlösa pga den kommande veckans test. Idag tog vi dock lite ledigt för att förena nytta med nöje och åka till IKEA. Kom även fram till att vi varit på IKEA 4 gånger sen vi kom hit. Efter noggrann huvudräkning blev det ett besök var tionde dag. Rimligt. Idag hade vi dock ett mission: köpa nytt täcke. Alltså vi har ju redan ett, men det sover vi på då madrassen är hård och eftersom ac:n i princip måste vara på på natten för att man ska kunna andas så behöver vi ett täcke att ha som täcke också så att säga. Så det fixade vi. Det och köttbullar med mos och sås som vi kan värma i micron. Den högsta graden av matlagning vi når här förstår ni! Nu - säng. Imorgon - vårt viktigaste uppdrag blir att ta en bild till bloggen för att vi inte har någon idag. HEJ.  

Blev inga hästar

Publicerad 2016-10-13 15:10:00 i Hong Kong,

Hoppla!
Trots den hästrelaterade hälsningsfrasen blev det alltså inget besök hos pållarna. Vi mötte Henni för middag vid 18.30 och ungefär då började det också regna. Och eftersom jockeyklubben som vi då tänkte åka till är utomhus så ändrade vi planerna och åkte till soho istället. Hittade en najs bar med happy hour och vi fick både vin och prosecco. Gick vidare till nästa bar som vi valde endast på grund av att de hade fint golv (haha typiskt oss). När vi sen väl satt där var det inte så fint. Men drinkarna, de var goda! Sen fortsatte kvällen i samma anda och vi fick en bra kväll. Hamnade till slut på en liten klubb med liveband i LKF. Vid 3-tiden när vi var sugna på burgare drog vi till Maccas men till vår stora besvikelse tog de inte kort just då och vi hade inte tillräckligt med kontanter. Så vi fick snällt hoppa in i en taxi, åka hem och gå och lägga oss med kurrande magar. Idag har vi käkat frukost, förmiddagsfika och lunch i ett svep på library cafet innan vår lektion. För övrigt har vi handlat, käkat alldeles för mycket mat och sist men inte minst absolut inte pluggat.  
Gårkvällens godaste, lychee och fläderdrink på stället med fint golv
Och så börjar det närma sig Halloween då. Det märks så att si. 

Halfway

Publicerad 2016-10-12 09:19:13 i Hong Kong,

Igår var vi fullt påklädda hela dagen. Alltså jeans, tjocktröja och hela skor. I söndags hade vi 35 grader och solsken och igår 22 och molnigt. Kändes väldigt svalt i jämförelse. Anledningen till alla kläder är för att ACn i skolan är inställd på frost och istid och det går inte ihop när det även är svalt ute. Kylan fick oss även att konstatera att vi, på fredag, har gjort halva vår termin här (tentaperiod icke medräknad). Vi har bara halva kvar?! Lite panik uppstod, det har ju gått otroligt fort! En grej som också kan vara värd att nämna är att vi, än så länge, under denna halva termin pluggat i totalt kanske 2 timmar. Detta kommer tyvärr att ändras inom de närmsta veckorna. Hur som! Idag har vi suttit i bibliotekets café och läst powerpoints. Kom fram till att vi nog klarar oss bra på common sense (vissa kurser känns himla basic) och så käkade vi en ciabata till lunch istället. Sen tog vi en runda på bokaffären innan vi gick hemåt igen. Nu sitter vi och snacksar på Mariekex och solrosfrön. Ikväll ska vi ut på äventyr, vad det är får ni se imorgon hehe (kan ju vara så att det innebär en större mängd öl och hästar).
 

Science Museum

Publicerad 2016-10-10 17:37:01 i Hong Kong,

Hola! 
Då vi endast tvättade och gjorde ingenting hela förmiddagen (om man räknar med att det är förmiddag fram till 16.30...) så tänker jag inte direkt berätta mer om det. Istället hoppar vi direkt till att vi styrde stegen mot Hong Kong Science Museum som ligger här i krokarna. Vi har sagt hur länge som helst att vi skulle gå dit men liksom aldrig riktigt fått tummen ur. Men helt ärligt så spelar det ingen större roll för vi blev ganska besvikna när vi kom dit. Även om ett museum är dåligt brukar det ändå finnas en del som är helt okej intressant, men icke här. Dessutom riktade det sig mot mindre barn vilket gjorde att stället och dess ljudnivå kändes mer som ett lekland. Så vi spenderade knappt 30 min där innan vi bestämde oss för att lämna. Gick till ett café runt hörnan som fick desto bättre betyg. Satt på deras uteservering och sippra på te och kaffe. Och ja, ni läste rätt. Uteservering. Inte ofta man hittar det här! Att den bestod av två tvåmannabord är en annan femma. Vi bestämde oss sen för att ta en promenad och ni vet ju hur det slutar. X antal timmar senare var vi hemma igen. Oj ja, ni kanske undrar om vi inte går i skolan. Och nej inte idag. Är röd dag så vi har långhelg. Imorgon ska vi dock dit. Det ska bli... skoj... heh.    
Museet såg ut ca såhär
Häromdagen hittade vi moomin café! Supermysigt, men blev ingen fika pga apdyrt :) Thats all folks! hörs imorgon

Ocean Park

Publicerad 2016-10-09 16:09:50 i Hong Kong,

Hello!
Här sitter två trötta töser med vars en ansiktsmask efter en LÅÅÅÅÅNG dag på utlykt! Vi gav oss iväg redan vid 8 imorse och kom hem ganska exakt 12h senare. Vi har ju då varit på field trip idag, den ingår alltså i en av våra kurser och vi fick privilegiet att åka till nöjesfältet Ocean Park och egentligen mest till deras Halloweenfest men då vi fick åkband med fast track tillägget så tilltalade berg- och dalbanorna oss mer hehe. Vi började i alla fall dagen med ett föredrag av deras Halloween manager för att sedan få en rundtur i deras garderob/sminkavdelning. Sen fick vi även en 'lights on tour' i ett av spökhusen. Fick visning i hur allt funkade och fick se lite bakom kulisserna. Sminket var sjukt intressant medan det andra var rätt mörkt ändå. Då vi gick i olika grupper med olika guider fick vi helt olika bilder av det, Hannas sämre Fannys mycket bättre. Den egentliga anledningen till att vi var där var för att samla ressearch inför ett grupparbete. Vilket vi gjorde ett litet tag efter en mindre inspirerande lunch. Gick sen en tur för att kolla på pandorna. Första gången vi sett en panda så det var skoj. Tog en tur i linbanan med fet usikt innan vi gav oss på de där berg- och dalbanorna. Den största åkte vi såklart 2 gånger, visserligen med en återhämtningsperiod för Hanna. Vid 19-tiden tog dock all vår energi slut och vi lämnade ett fullproppat Ocean Park och tog oss hemåt till våra koppnudlar. Bättre avslut kan man nog inte få!
 
 
 

Ce La Vi

Publicerad 2016-10-08 09:58:37 i Hong Kong,

Hallå,
Det enda vi lyckats med idag (än så länge) är att ta oss ut för att äta thaimat. Som egentligen inte ens var god. Anledningen till detta är x antal drinkar igår. Alltså inte att maten var äcklig då, utan att vi är sega. Hängde på diverse olika barer, provade nya i hopp om att hitta den ultimata. För även om vi varit på en hel del grymma ställen så finns det ju så oändligt många skithäftiga barer som vi vill hitta till. Gårdagens absolut bästa var Ce la vi. Asgrym takbar med lite loungefeeling på 25e våningen och trots att drinkarna var lite väl pricy så var det den bästa cosmopolitan vi druckit på ja... jag vet inte. Någonsin kanske. Annars har vi hängt mycket på vån 18 här hemma de senaste dagarna då Fanny har HF (Hennifritt, inget illa menat, bara att det är lite ensamt) och käkat mängder med broccoli. Kan vara den bästa grönsaken i världen. Efter majs då förståss. 
Denna lilla goding fick jag till frukost av min roomie i torsdags. Det är en taroboll och tro det eller ej men det var jättegott. Jag blev jätteförvånad, trodde jag skulle behöva le lite och låtsas att den var mumsig men icke. Jag behövde inte fejka alls!
En bild från i torsdags när vi.. heh.. shoppade. Vi har förbud nu. På riktigt. Det är illa. Får inte handla mer.
Denna baren hamnade vi också på när vi egentligen skulle till Ce La Vi, vi tog fel hiss haha. Vi tog tyvärr inga bilder på takbaren. Vi var tydligen för upptagna med att snapchata det hela istället...

Li Nan Garden

Publicerad 2016-10-06 09:02:27 i Hong Kong,

Hallå där!
Tog en lugn förmiddag igår. Dels pga mig och dels för att det är skönt och vi båda behövde det. Vid 14-tiden kom vi iväg och efter en kortare överläggning hamnade vi på metrostationen Diamond Hill för att besöka Li Nan Garden. Vi hade hört att den skulle vara värt ett besök och vi blev inte besvikna! Vi har självklart bilder så ni också kan se skönheten. Kvällen spenderades på våning 18 med sushi och vin för Fanny och Henni och med kokt ris, broccoli och vatten för mig. Bra onsdag! 
 
 
 
 

bbbb

Publicerad 2016-10-04 18:48:35 i Hong Kong,

 Hallå!
Vi har inte gjort mycket de senaste dagarna. Hängt hemma en del, suttit på föreläsningar och sånt skoj. Hanna är lite sjukis och jag har inte heller riktigt varit på humör för att göra något faktiskt. Kanske för att det är långhelg på gång och lite planer har vi ju allt. Kan dock inte resa iväg som vi egentligen vill, eftersom vi har obligatorisk field trip på söndag. hmm. Tur för skolan att det ändå är ocean park vi ska till eftersom det är Formula E i stan samtidigt (inte glad nej). Återkommer när något intressant hänt. Hajpo.
 En av alla bilder från lördagens boatparty

Boat party

Publicerad 2016-10-02 17:25:36 i Hong Kong,

Hallå!
Nedrans vilken bra dag vi hade igår alltså! Vi var en massa utbytesstudenter som gått ihop och hyrt inte en, utan två båtar för en dag där det ingick dyck, mat, musik, wakeboard osv osv. Samlades vid piren klockan 10 på morgonen och sen bar det iväg mot Clearwater bay. Där hakade vi ihop båtarna, satte igång musiken och festen kunde börja! Vi bara gled omkring hela dagen, guppade vi inte runt på en flyväst i havet så hängde vi på däck (Konstant en flaska vin i näven). Det var sjukt bra helt enkelt. Vet inte hur vi tänkte när vi inte använde solskyddsfaktorn på 50+, men av någon anledning låg den längst ner i väskan hela dagen. Det tog inte så illa som man kan tänka sig, men vi har ändå en icke så blygsam röd färg i ansiktet.
Idag, efter att ha sovit i ytterst välbehövliga 12h, gjorde vi det mest logiska man man kan göra på en söndag när man druckit på tok för mycket vin dagen innan; åkte till en matmarknad. Och där smakade vi på vartenda prov som gick att hitta, köpte Kombucha (fermenterat te, jevla bra grej alltså), långkokt lamm och chorizomacka. Yum yum yum. Efteråt strosade vi omkring i Soho tills vi kände att både kvarterskrogen och kudden kallade. Efter denna superba helg måste vi kanske ta tag i åtminstone lite plugg imorgon. Kanske.
 
 
 
 
 
 
 Tong Chong street market ligger vid Quarry bay, finnes endast på söndagar och även om den är ganska liten så är den väldigt bra!
 En av dagens rätter!

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela