En ytterst trevlig måndagskväll

Publicerad 2015-08-31 13:29:14 i Nya Zeeland,

Det blev Taiwanesiskt till middag ikväll, gott som attans. Mega-köttbullar i nudelsoppa, en risskål som calle tyckte såg ut som ett svensk julbord och en tsing tao till det. Sen drog vi vidare till Northen steamship för en jug Mac's gold. En ytterst trevlig måndagskväll helt enkelt! Nu håller vi tummarna för att det ska sluta både regna och blåsa till imorgon då vi har planerat att ta färjan till Waiheke Island :)
 
Inne på northern steamship, ganska tomt en måndagskväll haha.
Fick till och med en bild på allihopa!
påskliljorna blommar för imorgon är det first day of spring här!

regn o sushi

Publicerad 2015-08-31 07:12:44 i Nya Zeeland,

Vi har en väldigt regning måndag här idag. Tog oss i alla fall ut på stan med regnjacka och paraflax och första stoppet blev turistbyrån. Lite kaffe, lite sushi och en tur på queen street är ungefär hur vi har spenderat våran dag! Inte så dumt ändå. Nu är vi hemma om en sväng och byter ut de blöta strumporna innan vi ska dra oss ut för middag :)

Men Tatz

Publicerad 2015-08-30 14:13:58 i Nya Zeeland,

Haj,
Vi har slöat hela dagen (förutom Calle som var i poolen kl 07.30 i morse). Fast vi har i alla fall haft konferans i soffan och planerat lite inför den kommande veckan. På tisdag ska vi ut och cykla (mer än vanligt då alltså) och på onsdag blir det en tur i den vita faran och med Jerry då såklart. När mötet var avslutat blev det film och chips innan vi tog en mindre power nap. Ikväll har vi varit ute och käkat japanskt på Men Tatz, himmelska dumplings bland annat.
Calle gör sig redo för en lördagskväll i city :) Har skor i hela lägenheten för tillfället för vi har varit 5 pers inne hela helgen, trångt men väldigt roligt!
Oyako don!
Delade på pork & shrimp dumplings och calle åt seafood ramen

Det är över (för) nu

Publicerad 2015-08-29 08:19:25 i Nya Zeeland,

Hallå i stugorna!
Vi är officiellt tentafria i två veckor. Inofficiellt måste vi plugga ändå. Men det har vi HELT släppt för nu är det lördag. Ölen står i kylen, jägern ligger i frysen, vodkan är redo att blandas till groggar och vinet väntar på att få drickas. Ja ni hör ju, vad kan gå fel ikväll? 
 
Vår gäst har för övrigt hämtat sig rätt väl från den låååånga flygningen hit och verkar trivas bra på vår soffa. Igår tog vi alla en väldigt lugn dag med endast en liten härlig promenad i solen till Auckland Domain. Satte oss lite på en bänk och filoseferade innan vi traskade vidare genom Domain, Parnell och sedan hemåt igen. Idag var tanken att vi skulle gå på matmarknad men vi vände i stort sett i dörren. Smockat med folk och fruktansvärd hög hemsk musik gjorde att vi drog till Better Burger för en sen lunch istället. 
Inte världens bästa bild men såhär ser placet ut....
....och här har ni maten!

In exam mood

Publicerad 2015-08-27 10:48:57 i Nya Zeeland,

Halloj, 
Vi alla vaknade tidigt denna morgon. Under total tystnad gjordes det kaffe och datorerna sattes igång direkt. Det enda som egentligen har kommenterats hittills är om man ska gå på den halvtråkiga lecturen eller ej. Det blev ett klart nej på den frågan för alla tre efter att ha konstaterat att det finns viktigare saker att prioritera. Tror att det kommer bli en dag under tystnad. Detta skrev vi igår men inlägget blev aldrig färdigställt, det kom andra saker i vägen antagligen haha. Och denna dag har varit ungefär likadan. Behöver jag ens kommentera hur slitna vi är? Vi har dock ett mål; vinet vi ska dricka på lördag kväll. Nu - hämta vår kära gäst på flygplatsen! HAJPO ♥

Ett styck fakd up vecka

Publicerad 2015-08-24 10:33:19 i Nya Zeeland,

Denna veckan är helt galen. Det är final exams, det är mid-exams det är prov och stora inlämningar. Jag och Fanny springer runt som yra höns, skriver nya to-do-listor varje kvart och hämtar en ny kaffe var tionde minut. Vi suckar och studar, klagar och studar och stönar och studar som grisar medan Fiona sitter som lugnet själv i soffan och kollar på serier. Vi skulle behöva hennes nerver tror jag. I alla fall så kommer det bli mindre intressant här på bloggen. För vi studar mest hela tiden.... Det enda roliga som har hänt sedan igår är att vi har hyrt ut vår parkeringsplats - katching! Får in 900 sek i månaden vilket i princip betalar vårt internet hehe. Vi hörs när vi har något vettigare att berätta.
Storhandlat har vi också gjort idag, vi får ju finbesök ända från Svea rike på torsdag och då kan kylen minsann inte va tom.
Såhär självgoda var vi igår när vi pluggade på skolan. 

En annorlunda lördag

Publicerad 2015-08-22 12:28:00 i Nya Zeeland,

Tjena,
Idag gick vi upp vid halv 11 och efter en typisk lördagsfrulle så packade vi ryggsäckarna och begav oss mot biblioteket på skolan. Tog med oss massa mat och satt där tills vi blev utslängda kl 18.00. Gick hemåt för ordentlig middag och en liten stund på gymmet och i bastun för att rensa hjärnan. Kan säga att det var ganska folktomt på gymmet en lördag kl 21.00... Nu har musten gått ur oss och jag tror att vi kommer gå och lägga oss rekordtidigt för att vara oss en lördag.
 
Gårdagen då, jo den var hur trevlig som helst! Det blev till slut italienskt till middag för Jerry hade glömt bort att boka bord på det andra stället. Det gjorde inte så mycket för maten var god ändå och vinet var ännu godare. Vi åt och tjötade länge innan vi körde tillbaka till city igen. Hängde ett tag hemma hos dem, tog ett par öl och fick träffa deras nya flatmates. Hade lyxen att bli hemkörda till dörren då Jerry inte tycker att det är lämpligt att vi ska gå hem själva. 
Två av gårdagens maträtter va det enda vi fotade. Här prawn penne och gutt vin
Lammmmmm 
dagens mood kan väl sammanfattas såhär... ena sekunden himla irriterade över att det är så nedrans drygt och tråkigt och i nästa helt i extas för att man fått en användbar idé. 

Fredag i blodet

Publicerad 2015-08-21 08:19:47 i Nya Zeeland,

Tjenna,
Fredag, solen skiner och skolveckan är slut. Eller inte, men åtminstone för kvällen. Vi har väl inte haft en spektakulär dag än så länge. Idag är en sån dag där timmarna går utan att det känns som man gör något. Det ända som är värt att berätta om är att vi tog en grymt härlig promenad i eftermiddags, feta vårkänslor fick vi när vi SVETTADES när vi gick. Ett litet äntligen vågade vi oss på att säga även om vi inte ska ropa hej allt för tidigt. Om sådär en timmes tid blir vi upphämtade av en vit limousin (man kan ju drömma...) BMW. Vi ska nämligen ha en liten reuinionmiddag med våra pågar från Mount street, det blir middag och kanske en eller annan drink i Mission Bay. Tydligen hade Jerry letat upp något trevligt ställe där ute! Bäst att göra sig redo, PUSS!  

Finlunch och energidryck

Publicerad 2015-08-20 10:35:29 i Nya Zeeland,

Halloj!
Vi hänger på skolan, i källaren skulle man nog kunna säga. Ända stället där vi kunde hitta en plats... Såklart sitter vi precis vid dörren och folk springer in och ut hela tiden så det drar lagom gott om både axlar och anklar ungefär hela tiden. Vi försöker få ett par uppgifter avklarade så man kan känna att man har en 9 sidor lång to-do-list istället för 10 och kanske kanske se lite ljus i slutet av tunneln. För att spara tid blev det take-away lunch bestående av dumplings och ris och teriyakikyckling och till det svepte vi en energidryck. Ja små pippisar, roligare inlägg än såhär får ni inte från oss idag. Bäst att fortsätta!
Sushi!! Köpte dock inte det idag, men de såg så fina ut så var tvungen att ta en bild. 
Ja, vi åt på golvet. Bredvid tunnan. Fancy life.

Kumara

Publicerad 2015-08-19 10:24:09 i Nya Zeeland,

Nej, det är ingen hamster. Utan en gigantisk sötpotatis och två stycken sådana beffiner sig just nu i vår förbannade ugn. Ja ugnen är förbannad för den (typ) fräter sönder våra ögonhålor. Anyway. Kumara är apgott och vi har ju som ni veta försökt hotta upp maglagningen lite genom att varje vecka testa nya recept och denna vecka föll valet då på kumara och vi tillagar den ungefär helt exakt som man gör bakad potatis. Ska bli intressant! För övrigt så har Fiona hicka, Fanny skriver om nonverbal communication och jag gör mest ingenting. Räknas det att jag kollar in i ugnen och passar tvätten i torktumlaren? Tveksamt va... 
Såhär ser det ut mest hela tiden hemma hos oss för tillfället. Det är papper över hela lägenheten och ibland använder vi alla kaffekopparna på en gång... 

Har vi sagt att vi är svennar?

Publicerad 2015-08-17 08:54:41 i Nya Zeeland,

Solen sken så härligt efter lunch att vi tog med oss vars en kaffe ut och satte oss på innergården. Kom snabbt på att det vi gjorde var ett svenskt beteende. Ni vet, första härliga vårsolen och ALLA skyndar sig ut och tar vara på varje tillfälle att suga i sig solstrålarna och är sådär optimistiskt klädda i shorts och linne trots att det fortfarande egentligen är kallt. Inte för att vi hade shorts och linne men väl t-shirt och jeans haha. Hur som helst så satt vi där och njöt ett tag innan vardagen kom och knackade oss på ryggen igen och det var dags att återgå till plugg och lektioner. Vi har dessutom hunnit med en vända till Countdown för att veckohandla och göra ett lass knäckemackor, de går åt kan ni tro!    
Detta möttes vi av när vi gick ut från Countdown. Aucklands svar på Globen!

skallebank

Publicerad 2015-08-16 05:42:00 i Nya Zeeland,

Annyeong!
 
Det var rekordlång kö till longroom igår men vi ställde oss ändå trots att vi visste att det handlade om ca en timme innan vi skulle komma in. Vi hann väl stå där i ca 10 minuter innan bouncern kom och pekade på oss och sa följ med här. YES, gick före hela kön och rakt in på dansgolvet. Ibland är det väääldigt bra att vara tjej. Sedan dansade vi till stängning! Sjukt kul och ni kan gissa vilka som såg ut som totala galningar när de spelade final countdown av Europe haha.....  Idag mår vi väl som vi förtjänar efter x antal drinkar plus att vi åt nattamackan vid 5-tiden i morse. Det kommer alltså ta emot mer än vanligt att öppna word idag men helt klart värt det.
Nä, dags att svepa kaffet nu och komma till skott. Hajpo så länge

mitten av augusti

Publicerad 2015-08-15 10:32:56 i Nya Zeeland,

Vi har mumsat på chokladbollar halva dagen. Till och med Fiona tyckte att det var gott. Vi har även fått en till  tillfällig inneboende dagen till ära vilket är rätt mysigt i vår lilla lya. Så nu hänger vi i vardagsrummet allihopa efter en ordentlig lördagsmiddag med ikealjus och vin (de använder mest ljusen och vi vinet hehe..). Senare bär det nog av mot Ponsonby för lite dans och drinkar, woop. 
Hoppas er lördag blir förträfflig! 
 

När man cravar efter glass...

Publicerad 2015-08-13 07:49:50 i Nya Zeeland,

Hoj! 
Hoppas att er torsdag är alldeles förträffligt bra. Vi har en alldeles vanlig torsdag här på andra sidan jorden förutom det faktum att vi är akut sugna på glass. Problemet är dock att det är jävligt kallt ute och vi orkar inte riktigt gå till Macca's som ligger 10 minuter bort och att macken på andra sidan gatan inte kan servera oss glass med kolasås. BAH, i-landsproblem 2.0. För övrigt så kan vi berätta att igår kväll fick vi smått panik här hemma. Fiona hade nämligen blivit av med sitt bankkort. Vi letade igenom HELA lägenheten 5 miljoner gånger och Fiona försökte tänka ut var hon använde det sist vilket var för 2 dagar sen. Men sen fick hon en snilleblixt... ni vet att vi har allting annat än just disk i vår diskmaskin va? Jodå, vi har alltså även haft ett bankkort där de senaste dagarna haha!

Måndag, tisdag och onsdag

Publicerad 2015-08-12 08:29:41 i Nya Zeeland,

Hej små micro-organismer!
De tre senaste dagarna har gått i ett sånt rasande tempo att vi helt glömt bort vår älskade lilla blogg. Vi skiter i att berätta om studandet vi gjort och går istället rakt på dagens stora händelse: Mötet med Daphne. Nu låter detta som en kärlekshistoria, men saken är den att Daphne är den som har hand om alla som vill studera en termin utomlands och det har ni väl inte missat att vi vill göra. Därför gick vi dit för att höra om våra chanser att komma till Hong Kong, vad som behöver fixas till ansökan och andra praktiska grejer som tillhör. Mötet varade i kanske 30 minuter och vi gick därifrån överexalterade då hon i stort sett sa: KÖR, BARA KÖR. Nu ska vi "bara" bestämma oss för vilken major vi vill läsa och sen kan vi lämna in våra ansökningar. Att dagen sen fortsatte med falafelrulle och 2 prov som gick galant gör inte vår onsdag sämre direkt!   
Det pågår diversityweek på skolan denna vecka och idag var det uppträde på plazan.
Kan ju tillägga att vädret ser fint ut men skenet bedrar....

Insikter man kommer till när man är 23...

Publicerad 2015-08-09 07:08:23 i Nya Zeeland,

Vi tror att vi håller på att bli gamla. Numera har vi väldigt svårt för personer som inte kan hålla truten under lektionstid och som inte respekterar andra, bekvämlighet går ALLTID före snygghet och att hitta kläder som inte är magtröjor eller allt för genomskinliga känns som en ren omöjlighet. Att frysa är inte kul, kaffe är människans bästa vän (det har vi i och för sig vetat ett tag) och folk som skryter är förskräckliga. Smått djupa tankar sådär på en söndag hehe... Vi sitter as usual på café, snubben i kassan vet exakt vad vi vill ha numera så vi behöver i princip bara gå till kassan säga "Hej hej" och betala, smidigt! Ännu en vecka är slut, tiden går helt sanslöst fort och nu har vi helt plötsligt snart varit här i 6 månader och det är endast 3 månader tills vi kommer hem och hälsar på. Vi har haft en icke-extraordinär helg med det vanliga innehållet; lite fest, lite plugg, många timmar på café och storstädning. Nu suktar jag efter en magnumglass och Forsan efter choklad... bäst att gå till Countdown!
  

Guttefredag

Publicerad 2015-08-07 10:59:52 i Nya Zeeland,

Bästa investeringen detta året är utan tvekan vars ett paraply. Det bara regnar och regnar och regnar. Även när solen skiner så regnar det. Börjar bli smått trötta på det nu men det är väl förhoppningsvis snart vårväder! 
Ikväll ska vi ha fredagsmys, gotta ner oss i soffan med Timtams och antagligen se en film. 
Fredagsfika har vi också haft idag. Gick till The Shelf för deras magiska varm choklad. Yum Yum!
Fiona gick ut för att äta koreansk fried chicken och söt som hon är tog hon med en låda hem till oss :D 

6 augusti

Publicerad 2015-08-06 08:37:14 i Nya Zeeland,

Hoj! 
Nu är våran torsdag strax slut, de två F:ens skolvecka är över medan jag har en alldeles för tidig kökslektion kvar imorgon innan jag också kan ta helg. Men vi har, trots de ofantligt oinspirerande lektionerna vi genomlidigt idag, haft en bra dag. Fiona har dock fått för sig att jag är sjuk för att jag sagt flera gånger idag att jag varit varm. Jaa.. jag och Fanny är nog benägna att hålla med, inte ofta det händer haha. Efter en efterlängtad lunch vid 14-tiden tog vi oss ner till le gym. Dock vågade vi knappt använda grejerna för att den självutnämnda städgubben var där och sprutade rengöringsmedel på allt. Han ser så farlig ut att vi ett tag nästan trodde att han skulle komma och spraya oss i huvudet och torka våra fejs med sin lille tvättlapp. Vi slapp det. Tack och lov. Resten av kvällen ska vi kleta på lite ansiktsmask, mysa ner oss i soffan och titta på Game of Thrones. Vi är redan redo, pyjamasen har varit på sen kl 18! 
Hulken

Idag är ingen vanlig dag....

Publicerad 2015-08-05 10:33:00 i Nya Zeeland,

...för det är Forsans födelsedag! Hurra hurra hurra! Nu undrar ni förståss hur vi har firat henne denna regniga onsdag. Jo. Vi har ätit alldeles för mycket mat. Det blev citronpaj till lunch och sedan även till förrätt (mindre smart drag men va sjutton, hon fyller ju bara 23 en gång liksom). Och ikväll slog vi minsann på stort och lagade alla svennars favvomat Tacos. Så nu ligger vi alla 3 utslagna i soffan pga matkoma. Man har ju haft sämre onsdagar så att säga. 
För övrigt har vi inget spännande att förtälja förutom det faktum att de fortfarande inte fixat värmen i poolen. Vi skulle gå ner och simma ett par längder igår kväll men hamnade ännu en gång i bastun istället. Visserligen blir man ungefär lika blöt och trött men det är ändå icke samma sak! 
 
Födelsedagsfika deluxe... 
Denna present kom Fiona precis springandes med. Perfekt för vår kommande (alltså typ 2018-nånting) Kina-resa tyckte både Fanny och Fiona haha!

Pizza till lunch

Publicerad 2015-08-03 08:04:25 i Nya Zeeland,

Halloj! 
Vi sitter vid vårt alldeles för trånga matbord med våra datorer och försöker få lite plugg gjort innan vi ska laga mat denna måndagskväll. Dagen har gått i ett här med allt från besök på gymmet, veckohandling på Countdown, matlådefix, urgod lunch, en kopp kaffe och mariekex efter maten (som äkta svennar ungefär vid 3-tiden dessutom...) och som sagt lite skola och plugg på det. Fanny har också fått ett fantastiskt paket hemifrån som hon blev ytterst glad över! 
 
Här har ni vår vackra skapelse till lunch. Fiona och hennes buddy blev ytterst imponerade, vi tackar mest ugnen för att den finns.  

En väldigt trevlig helg

Publicerad 2015-08-02 05:00:50 i Nya Zeeland,

Hej! 
Söndag igen och vi har precis satt oss för att börja studa lite. Vi har haft två dagar ledigt från allt som har med plugg att göra. Problemet är ju att det blev en helkväll igår och både huvudet och kroppen är lite tunga idag. Så pass att gå upp till Parnell kändes jobbigare än att vandra i Himalaya. 
För att börja från början så var vi i fredags ute vid Sylvia park med Fiona och Cloud för att se på bio och såklart blev det även en sväng på köpcentrumet för lite shopping och mat. Det blev en väldigt mysig kväll! 
Igår kväll då. Jo den började med en grymt god Koreansk hot pot på High street tillsammans med Fiona och Michelle. Hade en jättetrevlig middag och efteråt gick vi vidare mot ett riktigt kinesiskt kareokeplace. Sjöng för fulla muggar i två hela timmar. Jag och Hanna hade ju lätt nöjt oss med en timme men efter ett par aviciilåtar, Abba, öl och drinkar så tänkte vi ju ändå inte gå hem i första taget. Så efter kareoken gick vi ut för att dansa lite och möta upp lite fler vänner. Somnade väldigt gott kl 4 i morse. 
GOTT! Vi hade även små sjögräsrisbollar till som faktiskt inte var så dumma trots att varken Hanna eller jag är så förtjusta i just sjögräs. 
Fiona har en jättesöt polaroidkamera och vi fick jättefina bilder igår som numera pryder vårt kylskåp hemma :) 
Drinkar på kareokestället.
Första gången ni får se en bild på vår flatmate också! Presenteras som sötaste tjejen från inre mongoliet någonsin. Fast de har lite konstiga idéer på vad man ska dricka... På bilden håller hon i coca cola blandat med chokladglass?! Ingen hit om ni frågar oss. 
 
Hoppas er helg har varit lika fantastisk som vår! 

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela