grabbsen

Publicerad 2013-10-26 09:31:00 i Nepal,

Nu är vi ute och traskar och har tidsinställt detta så det blir lite uppdatering i alla fall.
 
Alltså det känns så jädra konstigt att bli så här uppassad. Vi behöver knappt knyta våra egna skor. De dukar av och hämtar mat och igår ställde de sig och kokade vatten till oss trots att vi inte behövde förrän idag. Till middagen så hade de varit ute och köpt äpplen och de skalade och skar noggrant upp en tallrik med klyftor. Med tandpetare i såklart. Vår guide hade lite bekymmer igår morse då han inte trodde att vi fått någon frukost alls innan han kom och hämtade oss. Den hade vi ju tryckt i oss på rummet eftersom klockan var 05.30. Nu är han väääldigt noga med att vi ska komma ner till frukost i tid. Helst ska vi äta för två också. Vi förstår ju såklart att detta är deras jobb men det känns konstigt när man är van att hålla koll på allt själv. Bortskämda snorungar deluxe numera.
 
 
 
 
 

Kringelekrokväg med prick i pannan

Publicerad 2013-10-25 13:30:47 i Nepal,

Jahopp nu är vi framme i Besishanar där vi ska spendera natten. Åkte buss i 7h hit och dit, upp och ner. Började kl 7 och bussen gick halv 8. Väl på bussen blir Hanna påtvingad en röd prick i pannan och gamla blomster i håret. Såklart vill han ju ha en liten peng för denna goda gärning och det hela slutar med röd färg längs hela näsan och en arg Hanna. Sträckan hit är egentligen inte så lång men det stannas var 20e minut. Köpa-grönsaker-stopp, lunchstopp, trafikstockningsstopp x 3076 och kissepaus och akta-getterna-stopp. Vi har i alla fall skymtat himalaya och snön. Fast vi har åkt neråt idag, är under 1000 m.ö.h så vi har det fortfarande varmt. Byn vi är i är en riktig tråkhåla och nu försvann vår guide. Jahapp, hajdådå. Ännu mer dötid för oss, kul. Vi har ju inte alls varit uttråkade de senaste 2 timmarna.

på väg

Publicerad 2013-10-25 08:26:00 i Nepal,

Morsning!
Tänkte bara skriva några rader till er här. Det kommer ju inte bli någon direkt uppdatering sen när vi är ute och traskar omkring i bergen och på tal om det ska ska vi gå Annapurna circuit. Dock inte hela vägen runt. Vi är rätt så spända på detta eftersom vi inte har någon blekaste aning om hur det kommer bli. Det är lite crazy bananas för oss och alla andra här verkar ju ha stenkoll och en perfekt packning.. (visserligen ska de nog inte åka vidare på det sättet som vi ska) På vägen kommer vi bo i tehus, gå förbi guidens hemby och en jädrans massa vattenfall. Helst vill vi se en jak eller tre med. Dock ej sladda i deras skit. 
Nu vet ni ungefär lika mycket som vi :-)

Goodbye western toilet...

Publicerad 2013-10-24 16:59:18 i Nepal,

Jahaja, då var vi typ klara för avfärd. Imorgon klockan 07.00 hämtar vår lille guide och bärare oss. Bäraren ser för övrigt ut som Mowgli. Inhandlade lite fler ullstrumpor innan idag och även lite färdkost fick vi med oss. Har haft prep-talk med grabbarna över en kopp te på kontoret. De hälsar till våra mammor och pappor att ni ska vara heeeelt lugna. Guiden har 100% koll på läget. Ni ska få telefonnumret till honom dessutom :) 
 
Och om ni undrar vad vi menar med rubriken? Googla squatholes. Så ska vi ha det de närmsta 16 dagarna..... 

inte varje dag någon friar under frukosten

Publicerad 2013-10-24 09:36:00 i Nepal,

 
Hade en ganska rolig frukost idag. Gick till ett av ställena vi brukar gå till och de börjar ju känna igen oss allihopa nu( trots att de är typ 20 pers som jobbar på varje restaurang). Killen som serverade drickan verkade lite nervös, han såg ut att vara typ 17 bast. Han vänder sig om för att gå sen men ångrar sig och frågar lite stammande vad vi heter, om vi är systrar och hur gamla vi är. När vi säger 21 tittar han lite konstigt på oss och undrar om vi ändå inte är gifta och var våra män är. När vi förklarar att vi är ogifta får han ögon som tefat och undrar efter ett tag om vi ändå inte skulle kunna gifta oss med honom. Exakt vem av oss som han skulle föredra framgick ej men det kändes som att det inte spelade någon större roll. Tro det eller ej men vi tackade snällt nej och sen kom han inte tillbaka. Vi fick i alla fall en god frukost och sen satt vi och tittade på örnar från taket. 
 
Nu ska vi packa lite samtidigt som vi lyssnar på det sista av vårt spotify och sen hoppas vi att vi kommer få lite info och sånt skoj senare idag.
 
Nya ryggor och vannflarror. Plus en karta, vi har shoppat loss minsann

Kathmandu runt

Publicerad 2013-10-23 14:56:04 i Nepal,

Idag har vi varit ute på en liten tur. Åt frukost på takterassen idag för att kunna soltorka håret. Varmvattnet var ju lagom slut tills vi skulle duscha så det var kyligt där ett tag innan håret torkade. Sedan tog vi oss ut till boudhanath stupa och kollade lite där. Åkte vidare till Bhaktapur Durbar square. Som så klart låg på andra sidan stan. Båda ställena var väldigt turistiga och speciellt det sista sället var lite väl kontrastfullt. Husen såg ut till att vara lika gamla som Glimmingehus medan annonserna som satt på dem var från sony. När vi åkte därifrån såg vi en grupp pojkar i kanske 6-års åldern som satt vid vägkanten och sniffade lim. Det kändes lite i hjärtat det kan jag säga, fy sjutton.
 
En bild på oss båda minsann, woop woop
Frullen, vi spejsade till den ganska trista pannkakan lite på vårt eget sätt med hjälp av banan, honung och ferraribils-sylt.
Här har ni då stupan, 43 meter hög är den om ni undrar :)
Runt om stupan fanns det gott om små butiker, restauranger....
... och duvor.
Rökelser hade de tänt lite överallt också. Det luktade superfräscht som ni ser!
 
Stackars dam som fick nitlotten med att tvätta taket.
Världens längst fläta?
Här har vi precis gått in på nästa ställe. På stället, d.v.s. i staden, bodde det drygt 100000 människor.
 
Litet härligt café.
 
En av måååånga gränder att gå vilse i. Ett tag hamnade vi bakom en grupp tyskar med tysktalande guide, vi lärde oss massor genom att tjuvlyssna lite på honom. Praktiskt för snåljåpar som oss!
Årets risskörd

Himmelskt dassapapper

Publicerad 2013-10-22 17:16:25 i Nepal,

Tjabba.
Har mest legat inne idag för att vi bara måste bli friska tills vi ska ut på långpromenad. Vi ska åka på fredag så än så länge har vi tid på oss att ladda batterierna. Efter frukosten gick vi och handlade massor av dassapapper eftersom det är snålt om det här. Råkade då även få med oss chips och mentos, gott! Mycket annat har vi inte sysslat med idag. Imorgon ska vi nog hitta på något roligare.
 
Hittade till en ny restaurang idag som vi gillade och kommer gå tillbaka till. Inspirationen är inte så stor och menyerna ser ungefär likadana ut överallt. Drack i alla fall god iste och middagen var den bästa på länge.
 

Att gå vilse rätt

Publicerad 2013-10-21 16:36:18 i Nepal,

Godkväller! Vi har inte glömt bort att vi har en blogg, vi har bara valt att ignorera den lite idag. Idag har vi varit på äventyr. Vi gick vilse för att komma rätt kan man säga. Vi börjar bli lite trötta på turistgatorna som ligger runt om oss så vi sökte oss ifrån dessa. Med okänt mål. Och det gick faktiskt riktigt bra! Hittade bl.a. ett plåtskjul (som sen visade sig vara en skola), ett tempel och lite annat smått och gott. Efter denna lilla tur var vi, hör och häpna, svettiga! Det har varit 29 grader och strålande sol idag vilket gjorde att man såg all skit som flyger runt i luften. Avgaser, damm och andra partiklar som nog inte alls är så bra att andas in. Vi tog oss i alla fall hem för en liten eftermiddagslur och sen har vi bokat trekking!! Men mer om det när det börjar närma sig :)
 
Den första riktiga frukosten vi ätit sen vi kom hit, innan har vi bara käkat ris eller nudlar till frulle. Det var gott med annat kan jag säga!
Här har vi en av Kathmandus finaste och säkraste bensinmackar.
Löständer någon?
Det lilla templet vi hittade
 
Ett fågelbo till elledning och en massa rickshaws
Ikväll har vi ätit japanskt med dessa söta pinnarna

popcorn, riskakor och avlopp

Publicerad 2013-10-20 19:17:27 i Nepal,

Ingenting fungerar ordentligt denna kväll och Hanna säger att jag måååste skriva att malmö leder i fotboll och att det då i alla fall är något som funkar. Fast nu är hon arg för nu leder de tydligen inte längre.  Annars så blinkar strömmen lite hela tiden, internet svajar och hela vårt rum stinker avlopp. Plus att vi då ätit middag med en råtta nu igen. Men innan allt detta så hann vi titta lite på svtplay vilket var ytterst trevligt.  
 
Popcornförsäljaren ute på tur
 

Rooftop dining

Publicerad 2013-10-20 12:54:04 i Nepal,

Hallåja! Idag har vi varit så produktiva att vi inte haft tid att blogga. Skämt å sido, vi har bara inte haft något att skriva förrän nu. Typ. Efter att vi legat kvar i sängen i 2 timmar efter att klockan ringde tog vi tag i oss själva och gick ut. Letade upp en restaurang och traskade upp för 5 miljoner trappsteg och hittade ett mysigt bord på en takterass med utsikt över Kathmandu. Käkade ris (chock) och gav oss sen ut på trekkingförsäljarjakt. Har nu pratat med 3 olika och infon snurrar i våra tröga hjärnor men vi har nog bestämt oss för en av dom. Vi ska tänka över natten och helst bli av med våra förkylningar först. 
 
I väntan på maten satt vi och lekte med inställningarna på kameran
 
 
 
 
Fisheye gillar vi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Projekt "håll-er-vakna-för-fan"

Publicerad 2013-10-19 16:43:50 i Nepal,

Som ni kanske förstår av rubriken försöker vi hålla oss vakna så länge som det bara går. Målet är klockan 21, fast helst 22. Nu är klockan drygt 20.10 i alla fall och vi kämpar. Ikväll har vi varit på finrestaurang och ätit äkta nepalesisk mat. Det bjöds på soyabönor med lök och ingefära, därefter på risvin som brände gutt i magen och halsen och sen åt vi dumplings, grillad kyckling och ris. Maten var god men ganska stark och vi är nog inte direkt vana vid det än. 
 
Det fantastiska risvinet som de mer än gärna bjöd av.
 
Restaurangen, mycket mysigt ställe. Förutom att det blev strömavbrott när vi skulle gå upp på andra våningen. Liiite creepy att gå i trappa utan räcke när det är kolsvart...
Hanna fick ingen mat men är glad ändå!
 
 

Strepsils

Publicerad 2013-10-19 13:42:02 i Nepal,

Hoi! Nu tänkte vi skriva några rader till er igen. Inte för att vi gjort så mycket men ändå. Tog oss ut för att käka innan som vi sa, dyrt var det dessutom. Hela 15SEK fick vi punga ut med, rena rånet! Därefter tog vi oss en promenad i stan, hittade en supermarket full med andra turister och trodde vi gick vilse flera gånger om i alla smågränder här finns men på nåt sätt hittade vi alltid tillbaka till stora gatan. På väg hem köpte vi strepsils och sen slängde vi oss i sängen. Krafterna var slut. Snart får vi väl tvinga oss ut igen för en bit mat och lite frisk luft. Men först ska ni få se några nya bilder!
 
Eluttagen glappar lite så vi fixade det på vårt eget sätt
 
 
Som ni ser på bilden är här dryga 25 grder varmt, ganska lagom faktiskt
 

sleepyheads

Publicerad 2013-10-19 09:33:06 i Nepal,

Morrn! Jag vill inte ens skriva hur länge vi har sovit.. det är galet. Men nu har vi i alla fall duschat och ska strax ut och äta. Har bara lyckats äta lite sockerkex hittils. Ska även kolla om vi kan bo kvar här några nätter till, tills vi mår bättre.
Hajpo så länge!

Kathmandu

Publicerad 2013-10-18 14:44:15 i Nepal,

God kväll, klockan är halv 7 här hos oss (3h o 45min tidsskillnad) och vi är fortfarande dödströtta. Sov i 3h i förmiddags och sen tvingade vi ut oss på stan för att köpa vatten och mat. Det är väl i stort sett vad vi har gjort idag.. imorgon har vi nog lite mer krafter så vi kan kolla in kathmandu mer ordentligt. Man får känslan av att vi redan befinner oss i Indien när man är ute.
Ni får två bilder från Dubai och två från idag
 
 
 
Utsikt över kathmandu från takterassen
 
Tvättning pågår!
 
 

Nu är vi jävlar i det framme

Publicerad 2013-10-18 06:46:57 i Nepal,

Fy farao vilken resa. Båda två är redigt förkylda och har inte sovit många timmar. Pricken över i:et var ändå när en snubbe satte sig och spydde ner hela flygbussen. Men nu ligger vi i alla fall i en något sånär fräsch säng och ska nanna. Tänkte bara bjuda er på lite välförtjänta bilder först! 
 
 
 
 
Kom upp från metron och möttes av detta? ?
Eid. Vi har fortfarande inte googlat vad de firar. Men de verkar ju kul.
Här roade vi oss länge. 
Burjaren. Lite klurigt att få med alla 800 metrarna på bild.
 
 
Ja , jo ni ser rätt. Hon har sugrör i näsan.
 
 
 
 
 
 
 
 

Dubai fountain

Publicerad 2013-10-17 19:38:47 i , Hong Kong/Dubai,

Just nu står vi i kön till incheckningen till New Delhi. Det brukar ta riktigt lång tid när det handlar om till och från Indien så vi bloggar lite så länge. Har haft en riktigt guttig dag annars. Började med att boka sovplats till imorgon och sedan hamnade vi av en slump på gold souken efter att ha chansat på vilket ställe vi skulle hoppa av metron på. Det var trevligt att se något annat än skyskrapor (fastän vi egentligen tycker om dem). Efter turen ute var vi både törstiga och hungriga och åkte till dubai mall. Åt på samma ställe som vi gjorde förra gången vi va i Dubai. Gick runt lite och tittade på de fina jättefiskarna i akvariumet och lite i affärer såklart. Såg på fontänen utanför som vi sagt att vi skulle se och det var ju ca 5000 andra som tänkte samma sak. Efteråt åt vi lite igen och sedan bar det av mot hotellet för att byta om och hämta ryggorna. Nu sitter vi här och hoppas på att internet ska fungera så vi kan publicera detta och sedan ska vi boarda om en halvtimme. Landar 03.40 (tror vi) i Delhi och tre timmar senare åker vi mot Kathmandu. Vi hoppas innerligt på djupsömn de få timmar som vi är i luften.

Frukostbrand

Publicerad 2013-10-17 08:17:16 i Hong Kong/Dubai,

Godmorgon! Ni anar inte hur skönt det var att sova i en riktig säng. Resan igår var riktigt dryg och vi längtar inte direkt efter att sätta oss på nästa flyg vid 23-tiden ikväll. Men innan dess har vi en svettig dag framför oss. När vi landade igår var här drygt 30 grader så ni kan ju fantisera hur varmt det blir i solgasset då. Vi har än så länge bara vagt bestämt att vi ska se fontänen vid Dubai mall för den missade vi förra gången. Jag tror inte vi kan stå emot dragningskraften från VS, forever21 och new look heller så det blir nog ett litet (stort?) besök där med.
 
Vi har tyvärr inga foton för jag insåg precis att forsan FILMAT mig alla gånger hon trott att hon tagit en bild. Men nu har vi ju en sjukt rolig film att visa nån gång i alla fall haha xD 
 
Och om ni undrar vad vi menar med frukostbrand så var det en dam som satte fyr på sina mackor i brödrosten under frullen.

crispy noodles

Publicerad 2013-10-16 22:29:35 i Hong Kong/Dubai,

Klockan är nu halv 1 och vi har precis lagt oss i en skön säng i Dubai. Har varit en långtråkig flygning med skrikande ungar och vi har mest sett på breaking bad och spelat minion rush. Vi fick fin utsikt över både Teheran och Dubai. När vi kom fram åt vi konstiga crispy noodles (fanns inget bättre). Nu ska vi sova! 

Oslo

Publicerad 2013-10-16 11:25:07 i Nepal,

Haj! Just nu sitter vi i grannlandet och äter lussebullar. Det har gått smidigt hittils, vårt nästa flyg går 1335 så vi har en liten siesta på flygplatsen nu. Vi åkte hit med greta garbo så om ni såg henne i luften var det vi! Om ni undrar så är nästa anhalt Dubai, var vi även kommer att spendera natten och morgondagen. Vad vi ska göra där har vi inte bestämt än. Men vi ska äta god frukost i alla fall :) 
Vi ska försöka att inte skriva så här luddigt i framtiden.

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela