Potatismos

Publicerad 2012-10-31 08:26:19 i Australien,

Vaknade till solsken imorse, väldigt trevligt! Var uppe och sprang en runda vid 7 och då stekte solen ordentligt redan. Det var vi och kängurusarna som var ute och sprang vid den tiden, trevligt med sällskap. När vi hade tagit en lång dusch och en lång frukost bar det av mot en by som heter 1770. När vi kollat lite åkte vi vidare mot Bundaberg. Tog oss ca 2h att komma fram. Vi har frågat runt på jobbcenter, infohus och på en och annan farm. Ja det gav ju inget såklart. Åt finlunch ute bestående av kebab och en burgare för Daniel. Handlade potatis också och det ska bli så jädrans gott ikväll! Dessutom har vi köpt ägg. Riktig lyxfrulle imorgon kan ni tro! Wawawa. Här blir man glad för det lilla verkligen haha. 
 
Inatt kör vi gratiscamping igen. Börjar vänja oss vid det här livet lite nu. Man lär sig en del om allt möjligt. Något nytt varje dag, det är det som gör allt så roligt. I alla fall så ligger denna rastplatsliknande camping i Gin Gin ca 5 mil utanför Bundaberg. Hamnade här eftersom vi besökte lite farmer i krokarna. Pallade inte köra in till Bundaberg igen.  Kanske att vi gör det imorgon för att fixa Kung Mange och tvätta. Börjar bli ont om underkläder igen haha. Nej nu får vi nog ta tag i matlagningen innan solen går ner. 
 
Ett av våra söta husdjur!
Det är bäst att hålla avståndet när man går förbi dem (I alla fall om man heter Hanna och tycker de är lite väl... stora... typ?), de skulle ju kunna attackera. Eller? 

Kängurucamping

Publicerad 2012-10-30 12:37:12 i Australien,

Nu kommer det ännu ett sånt där tråkigt inlägg.. Vi har nämligen bara kört och kört och kört idag också. Fast vädret tillåter ju inget annat ändå så det gör inte så mycket för oss.
Första stoppet blev i alla fall Biloela där vi besökte info-huset. Fick några nummer till farmer som vi ringde men det gav inget. Samma svar som alla andra : Ring igen om några veckor.. Vi ringde tillochmed till en grisfarm (tro det eller ej) men de svarade inte ens. Nästa stopp blev Gladstone där vi käkade lunch. Dessa fantastiska nudlar..... Kan berätta att det är lite konstigt i kroppen efter dieten på bröd pasta nudlar bröd ris pasta nudlar om och om igen. Imorgon ska vi satan ta mig köpa rediga potatisar. Även om vi så ska äta dem råa! hmm.. Ja efter de där nudlarna så fikade vi också, inte så tokigt. Körde till ännu ett info-hus. Sedan hade klockan hunnit bli halv 4 och det var dags att börja köra mot en camping. Efter dessa nätterna ute i det fria så att säga så skulle det sitta fint med en dusch nu haha. Och el såklart. Rusningstrafik och vägarbete och så mycket regn att man knappt såg ut. Men framme är vi och vi är nu utanför Agnes Water och hålan 1770. Det är knappt så att vi får vårt stackars internet att fungera här ute. Hoppas att vi hinner få ut detta inlägget (som vi skrivit om en gång för att det inte fungerar). Vi bor med en massa kängurusar kan vi ju också berätta. Vi hade sex stycken sånna sötisar utanför bilen innan. De är dock lite rädda av sig om man försöker gå nära. Något annat vettigt hade vi väl inte att säga.. Imorgon bär det av mot Bundaberg och då ska vi helst hitta en relativt billig mekaniker också eftersom Kung Mange här har bestämt sig för att föra oljud av sig. Vi tror oss veta vad det är, vi har ju blivit riktiga bil-proffs nu. Okej, där överdrev jag nog en aning. Eller ja.. rätt mycket faktiskt. 
Bilder går helt enkelt inte att ladda upp.. hur mycket vi än försöker.
 
 

En helt vanlig morgon

Publicerad 2012-10-30 00:08:22 i Australien,

Godermorgon. Nu är vi vakna och igång med jobbsökandet igen. Fortfarande inget napp... Men vi kämpar vidare. Regnet är ännu inte borta, duggar lite. Tredje dagen utan sol, hade varit skönt med lite värme nu faktiskt. Töserna har idag skrapat ren sin nutellaburk. Tyvärr råkade vi slänga den innan vi tog foto. Tror ni hade blivit ganska imponerade av hur ren den var annars, vi är nämligen experter på att äta direkt ur burkar och få ut så mycket som möjligt av dem. Inget att skriva på CV:t direkt men ändå något att vara lite stolt över kanske? Haha, nej lite seriöst nu. Ska väl strax köra härifrån. Vart vet vi inte riktigt. Tar nog sikte på Gladstone i alla fall och så får vi se vart vi hamnar.  

Fåglar och sånt

Publicerad 2012-10-29 11:23:38 i Australien,

Efter ett tag på bibblan blev det lunchstopp och klockan hann bli 13.30 innan vi var på väg. Ringde några sista samtal men det gav inget. Om man kollar gumtree på de få annonser som kommer ut är det över 500 sidvisningar på dem.. Vi körde tills klockan blev så mycket att solen höll på att gå ned, det vill säga vid 6. Hann precis fram till rätt rastplats och ungefär 5 sekunder efter vi gått ur bilen börjar det regna. Aja, vi har ju poncho och bästa regnskorna - flip flop. Lagade pasta som vanligt och nu ligger vi i bilen, också som vanligt. Vi hör knappt vad vi själva tänker för det smattrar så mycket på taket. Vi vet inte riktigt var man ska beskriva att vi befinner oss men det är långt ifrån mobiltäckning och affärer och sånt oviktigt. Tur att vi har bra internet! 
 
Här stod vi för rödljus. Inte sett en bil så långt ögat kan nå.. Kändes ju otroligt nödvändigt. Gick ut och skakade på pinnen så den skulle bli grön. Det funkade.
 
Såna här, Kakaduor, har vi kämpat med att inte köra på idag. De är överallt och lyssnar verkligen inte på tutan heller. 
När vi nu ändå är inne på fågelspåret så är det den här pippin och hans 50000 vänner som gör att det både känns och hörs som man bor i ett fågelreservat ibland. Har tagit båda bilderna från google eftersom vi aldrig är snabba nog med att asa fram kameran ur väskan..

Biblioteksbesök

Publicerad 2012-10-29 03:08:00 i Australien,

Hopplahej.
 
Vi har tagit vår tillflykt till Emeralds bibliotek för att snylta ström. Det är så man får göra när man bor på gratis om nätterna och då inte har någon möjlighet att ladda alla sina prylar. Funkar ju helt okej ändå. Får ju trots allt lite värme på köpet. Regnet har dragit bort men det är fortfarande grått så långt ögat kan nå och det är råkallt ute. Regnet skulle lätt kunna komma tillbaka när som helst. Som vi sa igår så var dagens uppgift att söka jobb. Det har vi gjort också. Helt utan framgång dock. Har ringt runt till olika farmer, besökt ett job finding centre, mailat några farmer och nu letat andra jobb runt om i Queensland. Lite lagom uppgivna sådär. 
 
Nu ska vi väl få i oss någonn lunch och sen dra vidare . Var vet vi inte men kvar här vill vi inte vara. Förhoppsningsvis hörs vi senare idag. Ha det bra!

Nu vet vi hur ni har det i höstrusket

Publicerad 2012-10-28 10:46:43 i Australien,

Hej och hå vad vi är dåliga på att uppdatera här! Men nu kommer hela dagen på en gång istället. Vi kan nästan säga det med en mening också : Det regnar MYCKET.
 
För att ändå utveckla det lite..
Efter värmen igår var hela natten varm och klibbig ända in på småtimmarna då det började så smått att regna. Vi hade tur att ha uppehåll under frukosten men annars har det verkligen ÖST ner konstant. Det är inte särskilt kul att campa då. Tackar hen där uppe för att vi inte har tält också. Efter frukosten började vi alltså köra inåt landet. Det var ju lite mysigt i början när det regnade lite smått och man såg kängurusar hoppa längs med bilen. När vi sedan insåg att det verkligen inte tänkte sluta var det mindre mysigt. Nu är vi i alla fall i Emerald och det har väl inte hänt mycket annat under dagen. Vi har för en gångs skull druckit varmt kaffe idag eftersom vi har frusit ikapp med regnet ( har väl varit runt 20 kanske men ganska rått). Annars brukar det vara iskaffe som finns i glasen. Nu ikväll lagade vi alltså mat i ösregnet och det gör vi aldrig om igen. Fast det såg rätt kul ut när vi satt där i bakluckan med ponchos o regnjacka. 
 
Imorgon ska vi ta tag i jobbsökandet på allvar hoppas vi. Har lite att ta itu med i alla fall. Ska bättra oss på det där med att ta bilder t.ex. Snälla hen där uppe, gör så att det slutar pisseregna och ge oss ett jobb. Tack på förhand. 

Det där med att äta tills man spricker... Del 2

Publicerad 2012-10-27 13:38:11 i Australien,

God kväll! 
 
Ja som ni kanske förstår av rubriken så har vi ätit en del (läs grymt mycket) ikväll också. Förstår inte riktigt hur vi får ner allt asså. Blev spaghetti och köttfärssås till middag och sen nutella och chibbe på det. Fy sjutton. Tur det bara är helg en gång i veckan. 
 
Idag har det om möjligt varit ännu varmare än igår. Kan till och med sträcka oss till att säga att det varit FÖR varmt idag. Det trodde ni aldrig ni skulle få höra från oss va? Vi har inte orkat göra något speciellt i alla fall. Har legat i en park i skuggan under ett träd. Käkat vattenmelon och banan och såklart svalkade vi oss med en iskaffe på donken efter det. SÅ GOETT!  
 
Imorgon ska vi ta bilen härifrån och målet är lite oklart just nu. Mer om det imorgon när vi har kommit fram till något bättre ^^, 
 
Den här utsikten har vi haft när vi har ätit och lagat mat de senaste två dagarna, inte så dumt :) 

Det där med att äta tills man spricker...

Publicerad 2012-10-26 13:55:18 i Australien,

Jesus amalia. Idag har vi fyllt våra magar på bredden och längden och djupet och höjden. Först lagade vi ris och kyckling med jordnötssås. Sen åt töserna nutella direkt ur sin 750 grams burk som ska räcka till 37 mackor. Javisst? Eh nej. När vi sen diskade så fick vi en hel cheesecake också av skollägersfolk av något slag. De hade råkat köpa lite för många och gav gärna bort en till oss. En får tacka. Gratis är ju gott, men det vet ni vid det här laget. Cheesecaken skulle räcka till 6 personer. Formen är nu rensad till max. Den är så ren så att vi kan återanvända den typ. Ja och sen har vi druckit några glas vin på det också. Gott vin denna gången till och med. Ibland lyckas man. 
 
Som det ser ut nu har vi inga särskilda planer inför morgondagen. Kommer antagligen stanna här ännu en natt och ladda batterierna så att säga. Vi får väl se vad som händer och fötter helt enkelt. Vi ska i alla fall passa på och ta vars en lååååång dusch imorgon. Skitiga som få är vi. Tur vi är sunkiga tillsammans åtminstonde. 

Svettiga

Publicerad 2012-10-26 06:28:03 i Australien,

Luften står stilla här. De små vindpustarna kan man räkna på en hand idag och det är 33 grader. Det brukar ligga runt 29 vilket är ganska behagligt. Så idag känns det som värmerekord för vår del. Det är det antagligen inte, det är säkert bara för att vi är lite inåt landet nu. Det bästa är att det ska bli 35 imorgon. Nog om detta. 
 
Igår hämtade vi ut våra tax-file numbers! Yaaaay. Annars så körde vi mest. Idag har vi varit i Yeppoon en sväng och sedan körde vi en bit söderut tills det tog slut med vägar. Åt en glass och körde tillbaka mot Rockhampton. Rullade in på en camping och lagade nudlar. Nu ska vi googla lite. Fast helst jättemycket. Helst hitta något vettigt också. Som ett jobb typ. 
 
Hanna och Daniel i Yeppoon 
En snäll gubbe från Perth tog bild på oss i Emu park eller Keppel eller ja.. hålorna såg likadana ut.
 
 
 
 

Rastplats

Publicerad 2012-10-25 06:49:40 i Australien,

Hejhopp. Sitter på en rastplats vid en sjö en bit utanför Rockhampton. Det låter väldigt mycket bättre än vad det är. Var tvugna att stanna någonstans för att äta en sen lunch och ja, här hamnade vi. Med lite hjälp av den där förbannade gps:en. Har precis varit inne och storhandlat, var dags att fylla på förrådet av burkar och pasta. Rockhampton verkar... vara precis som alla andra jäkla hålor. Surprise surprise! Har bara kört idag igen. Inte hänt något speciellt alls. Det är road work var 500:e meter och var 1000:e meter ligger det ett dött djur, som vanligt alltså.
 
Nu är vår exklusiva lunch alldeles strax klar. Vi hörs senare ikväll, förhoppningsvis. Inte säkert batteriet tillåter det.
 

Keppan

Publicerad 2012-10-24 11:39:03 i Australien,

Haj. Nu ligger vi inne i bilen och bloggar. Bor precis vid havet så det är riktigt kallt ute så vi kröp in här i vårt hus istället. Befinner oss vid Carmila beach på en sandplätt. Man får stå här fritt i alla fall men imorgon ska vi åka vidare igen ner mot Rockhampton. 
 
Idag har vi inte gjort mycket mer än suttit i bilen. Kom väl iväg vid 09.20 i morse och körde till Mackay, det tog 2-2,5h. Där tog vi ett stopp för lunch bestående av bullar och ost.. Inspirerande. Körde inom och kollade city. Det tog 2-2,5 sekunder för att åka igenom det. Och lika lång tid för att inse att vi inte ville stanna. Körde därför direkt hit och  vi var väl framme vid 15.30. Sedan dess har vi typ bara lagat mat och Daniel har försökt fixa en sladd till bilstereon. Får se om vi kan uppdatera imorgon för batteriet är som vanligt nästan slut och inga möjligheter finns för att få lite ström här ute i ingenstans. Ska nog bo på ett liknande ställe imorgon så vi får väl se om vi kan blogga något överhuvudtaget. Hoppas det :)
 
Det är här vi bor
så här har vi det om kvällarna, oftast.
 
Och nu till detta fantastiska under - KEPSEN : 
 

En månad

Publicerad 2012-10-24 00:12:43 i Australien,

Nu har vi varit ute en månad och igår kom vi fram till att ingen av oss vill hem på ett bra tag. Najs, det måste ju betyda att vi har det rätt bra ändå ;P Fast man saknar ju också... Lösgodis och diverse svenska saker syftar jag då på. Så om ni tänker att ni vill glädja oss lite extra så där lagom till jul så behöver ni inte ens fundera det är bara att skicka en påse godis. Helst en stor. Jättestor går också bra. Fast.. vi blir nog ändå glada för en liten. 
Annars idag så fryser vi. På riktigt fryser. Blåsten och diset ligger fortfarande kvar sedan igår och det har till och med regnat lite nu på morgonen. Inte för att det är kallt direkt men kyligt är det. Efter en morgonpromenad för oss tjejer och lite mer sömn för Daniel sitter vi nu och väntar på att vattnet ska koka så vi får i oss lite kaffe inför dagens bilfärd. Målet idag är en bit söder om Mackay vad som händer på vägen eller exakt var det blir att vi stannar vet vi inte helt säkert. Nä nu ska vi faktiskt ta och äta och kameran har vi glömt i bilen som vanligt. Ni får bilder sen helt enkelt :)

Samurai 3 day 2 nights!

Publicerad 2012-10-23 12:56:00 i Australien,

Då var jag Daniel tillbaka från min segeltur i whitsundays! Och jag kan ju säga att det är något av det bästa jag gjort!
 
Det började i söndags morse då jag gick ombord den över 30 år gamla racing yachten, som dock blivit upppiffad en del under sina år. Den har deltagit i några kända yacht race tävlingar, dock innan jag ens var född. Iaf, så var vädret väldigt lugnt, lite för lugnt för att kunna segla så det fick bli med motorkraft som vi tog oss ut till vårt första stopp Whitehaven Beach, vi ankrade oss fast i de redan utplacerade "ankare" (för att skydda korallerna) på baksidan av Whitehaven Beach och tog sedan en lite gummibåt in mot land, sedan så vandrade vi upp i en 10minuter för att komma upp till den s.k "lookout" där typ 99% av alla foton på vykort tas. Efter det så gick vi ner till stranden och spenderade hela för- och eftermiddagen där, och tiden bara sprang iväg!
 
Sen var det dags att åka vidare och hitta ett ställe att ligga för natten, så vi lade ankar vid någon ö som jag inte vet namnet på (finns 74 olika i områder...) och innan middag så lyckades en i besättningen att få en örn att landa på våran båt genom att vissla lite. Hade varit fräckt att kunna vissla så.
 
Dagen därpå så var det dykning och snorkling på schemat vid någon bukt som jag inte heller minns namnet på. Men dykningen var faktiskt helt okej och får en att vilja ta dykcert mer och mer! Även om vattnet inte var kristallklart vid detta stället så gick det ändå att snorkla. Efter dykningen/snorkligen så var det lunch samtidigt som vi åkte vidare (fortfarande för lite vind för att segla) mot nästa ställe. Hayman Island, här finns en resort på denna ön som kostar en hel del (2500 DOLLAR /Natt typ) så vi la till på andra sidan av ön, även här blev det fin snorkling och vi fick även njuta av en väldigt fin solnedgång. På kvällen blev det lite fest på båten, mycket trevligt tyckte iaf vi, kanske inte dem andra båtarna runtomkring som inte fick tyst för än sent in på kvällen/natten men men...
 
Sista dagen efter allt för lite timmars sömn bar det av till en liten sandö som skall vara känt för att ha mycket jättesköldpaddor. Jag hade inga förväntningar av att se en men redan på båten fick man se en komma upp till ytan för att ta lite luft. Så det vara bara att ta på våtdräkten och snorkelutrustningen och hoppa i gummibåten som tog oss in till sandön, sedan hoppa i vattnet. Det tog inte lång tid innan jag fick syn på en stor sköldpadda, kom riktigt nära den. Efter ett tag så fick jag syn på en liten mindre (fortfarande enorm) och väldigt fin sköldpadda som jag simmade efter eller ja... som jag simmade med i säkert 10-15 minuter, dök t.o.m ner under ytan och klappade den på sitt skal och simmade upp brevid den till ytan när den skulle ha syre. Detta var några av dem bästa minuter jag varit med om! Tyvärr så hade jag inget att dokumentera det med mer än mina egna ögon!
 
Efter några timmar på denna sandö så var det tillbaka på båten för lite mat innan vi skulle börja färden tillbaka till Airlie Beach, då började det blåsa lite också! Så vi hissade segel och seglade hela vägen tillbaka. Fick upp rätt bra fart också med denna gamla racing yachten och ena långsidan av båten var bokstavligt talat nere i vattnet medans vi satt uppe på andra. Riktigt härlig upplevelse!
 
Inte alltid man har kameran till hands när man skulle vilja det men några bilder blev det endå!
Segelbåten Samurai, inte bästa fotot men ja glömde ta ett bättre!

 
Utsikten från "Lookout" på Whitehaven Beach, något av det finaste jag någonsin sett!
 
Som alla vet så tillverkas glas av sand, här på whitehaven beach finns världens finaste sand, bokstavligt! NASA fick specielt tillstånd att använda sand härifrån för att tillverka linsen till den kända hubbleteleskopet som är uppe i rymden och tar helt otroliga bilder.
 
Lite bilder man kanske skall skicka in till National Geographic? Man kan ju inte klaga på utsikten!
 
En väldigt stor fisk! Den var helt enooooooorm!
 
En väldigt fin solnedgång, synd att den bara varade några få minuter!
 
Ja som sagt, ena lånsidan nere i vattnet! Kändes som man skulle tippa över ibland!
 
Fick även se regnbågen på vägen tillbaka till Airlie Beach, första gången jag ser en helt rund regnbåge! Det är inte solen som gör något konstigt med linsen i kameran utan det är faktiskt en riktig regnbåge! Bara jag som tycker att bilden påminner om loggan för "Polarbröd"? Gud vad sugen jag blev på det nu! Här finns det bara torra toasts att köpa!
 
Till sist bara som bevis för att jag faktiskt var där och inte bara googlade fram en massa fina bilder!
Finns bara en negativ sak... jag kommer aldrig att se en finare strand än detta igen! För detta är den finaste!
 
/Daniel!

Ett otroligt ointressant inlägg

Publicerad 2012-10-23 02:33:44 i Australien,

Vet ni vad? Något helt otroligt har hänt! VI HAR LAGT BESLAG PÅ BÅDA UTTAGEN IDAG!!! Yey, haha. Nej men det är rätt praktiskt i alla fall. Som vanligt när vi skriver så har vi alldeles nyss ätit frukost. Den smakade precis som igår ungefär. Om ni undrar alltså. Nu ska vi göra oss redo för en dags stekande i solen. Ska ju hämta upp Daniel senare också, vid tre-tiden. Vi vet dock inte var men det löser sig. Det var allt. Vi hörs ikväll, förhoppningsvis med en trevlig historia från Daniel!  

Parkhäng

Publicerad 2012-10-22 13:31:01 i Australien,

Nu står vi här på toa igen. Börjar ju bli en vana detta. Det blev inte mycket till shopping idag i alla fall. Det kunde ju ha blivit men vi höll oss i skinnet. Lade pengarna på en riktigt smaskig iskaffe istället. Efter att vi hade kollat de få affärer som finns och sedan suttit en stund så gick vi till lagunen och göttade oss på gräset ett tag istället. Parkhäng sitter aldrig fel. Bra livemusik fick vi till på köpet. Ja ända tills trummisen somnade bakom scenen då. Ungefär i den vevan kom vi på den briljanta idén med att ha pannkakor till middag... Inhandlade vad vi behövde och åkte hemåt. Tips till framtida campare: Det är inte smart att försöka sig på att steka pannkakor på en sån där idiotiskt portabelt gaskök. Kul hade vi i alla fall och det blev ju faktiskt rätt jäkla gott ändå. När vi gick för att diska idag var det Mordkommissionen på tv! Skitkul ända tills strömmen stängdes av då.
 
Tänker nog placera oss här imorgon igen. Fast då med bikini på oss.
Beviset! Pannkaksstekning pågår.

Måndagmorgon

Publicerad 2012-10-22 02:14:53 i Australien,

Hejhopp!
 
Inatt har vi sovit gott! Förutom att vi har hört grannen vända sig på luftmadrassen femtielva gånger haha :P Aja, hellre en knarrande luftmadrass än ett prasslande djur i buskarna. Vi har alldeles precis käkat frukost. Riktig lyxfrulle med mycket nutella på mackorna. Burken tenderar att ta slut så himla fort bara, förstår inte det riktigt..? Ska sitta här i köket ett litet tag till, har ju för en gångs skull lyckats lägga beslag på ett uttag så det är bäst att passa på! Efter lunch planerar vi att dra in till stan och göra det vi är bäst på; götta oss alltså. Vilket innebär typ dricka lite kaffe, shoppa lite (mycket?) och lalla runt. 
 
Kompis på vattenflaskan. Typ ett vandrande löv?
Satt och plockade ögonbrynen och lite sådant igår kväll. Grannarna undrade om vi hade tagit med spegeln från Europa..? Eeeh ja självklart gjorde vi det! Eller?

En väldigt bra dag

Publicerad 2012-10-21 13:40:37 i Australien,

Tja tja
Eh just nu står vi på toa och bloggar medans de andra runt omkring borstar tänderna ... mysigt. Har nämligen inte batteri nog för att göra ett inlägg utan ström och köket, med endast två uttag, är överbefolkat ikväll. Dagen för oss damer har varit strålande på alla sätt och vis. Daniels dag har vi ingen koll på alls. Släppte av honom imorse nere i stan. Han får nog göra ett eget fint inlägg när han kommer tillbaka och kan berätta allt :)
 
Vi blev i alla fall upphämtade här på campingen och avsläppta intill båten, perfekt. Insåg ganska snabbt att vi skulle få åka med 10 bakfulla aussieboys... Den ena spydde redan innan vi hann gå på båten. Värt att tillägga är att de hade gaaaaanska mycket öl med sig dessutom. Jaja tur att de satte sig längst bak och vi andra hängde där framme Dagen har bjudit på strålande solsken sedan solen gick upp och första stoppet var för att snorkla. Lite frusna efter båtturen hoppade vi i det 24-gradiga vattnet och såg massor med fina och många stora fiskar. Efter en stund var vi lagom frusna och hoppade på båten igen för att åka till Whitehaven Beach. ÅÅÅH ni anar icke hur fint där är!!! Verkligen helt underbart! Sanden är finare än mjöl och vattnet är kristallklart och så turkost det kan bli. Lade oss och jäste i solen tills det var dags för lunchbuffé. Åt tills vi sprack typ.. Himmelriket för backpackers ju. Det bjöds på färsk frukt, olika sorters skinka, ost, potatissallad, pastasallad, ris, räkor, bröd och annat smått och gott. Efter den lunchen hamnade vi minst sagt i matkoma i solen. Stannade där på stranden och badade och solade tills det var dags att ta båten hemåt igen. På vägen mot land bjöds det dessutom på kakor. Denna gången tillochmed GODA kakor. Tog blygsamt tre vars haha. En helt enkelt perfekt dag utan sjösjuka och med massor av sol.
 
Nu ikväll har vi lagat mat, druckit ett godare vin och snart ska vi krypa in i vår mysiga bil. Ang. vårt husdjur så liknar det ganska mycket en trädkänguru, fast det är inte helt rätt ändå. Klurigt. Han har i alla fall hängt i köket idag som tur är, så vi slipper honom för ett tag. 
 
Lite bilder från dagen: 
 
Airlie Beach från båten 
Stingersuit på för både sol och maneter och vi är redo för snorkling
Ja, what to say.. Whitehaven Beach helt enkelt
 
 
 
 

Pumpa däck är mer vår grej

Publicerad 2012-10-20 12:29:04 i Australien,

Vi har verkligen fått ett husdjur! Ett pungdjur av något slag som är ganska stort och han smyger omkring här runt oss och är helt orädd. Bara han inte hoppar in i bilen så är vi glada. Mja efter lunchen och förra inlägget åkte vi till macken för att fylla på lite luft i däcken och lite bensin i tanken. Gick bättre än med oljan. Sedan var vi inne i stan en stund, fikade lite och så. Ikväll har vi lagat pytt i panna som blev riktigt gott ju. Ehhhhh nu hoppade det ut något annat djur ur buskarna... mindre råttliknande sak (dock ingen råtta). Mysigt värre. I alla fall så sitter vi nu här o har precis tryckt i oss lite chips.Lugn kväll ikväll eftersom vi ska iväg imorgon. Vi ska göra er lite besvikna och erkänna att vi inte har tagit en enda bild idag. Ska försöka fota massor imorgon! 
 
 
Idag fyller även Samuel år! Ett stort Grattis på din 18års dag önskar din bror Daniel!

Marknadsmorgon

Publicerad 2012-10-20 06:01:18 i Australien,

Hej allihopa!
 
Solen skiner från en klarblå himmel precis som vanligt och vi har haft en trevlig förmiddag inne i Airlie beach. Först gick vi en runda på marknaden som är i stan varje lördag. Sen tog vi en promenad bland butikerna. Inte så skoj för Daniel när Fanny och Hanna är på shoppinghumör... Finns ju så mycket fint! Hanna kom hem lite fattigare då hon gjorde vad hon pratat om sen vi kom hit, nämligen köpte sig en keps för att skydda skallen. Nu när vi väl är här i Whitsunday.-trakterna så har vi även passat på och bokat in oss på utflykter. Som ska ske imorgon redan. Daniel valde en 3-dagars segelbåtstur i övärlden medan Fanny och Hanna, som fortfarande är lite skakis sedan förra båtturen, valde en 1-dagsutflykt. Snorkling, fina öar och blått vatten är vad som utlovats, hoppas det blir kul! 
 
STORT GRATTIS till Tyramyra som fyller 3 år idag! PUSS OCH KRAM från moster Hanna! :D:D
  

Vi och djuren

Publicerad 2012-10-19 12:53:38 i Australien,

Åkte och köpte vin. Vinet smakar skit. Vi som slog på stort dessutom och köpte två flaskor haha... alltså suck. Ja ja vi får väl mata fåglarna med det och köpa nytt imorgon. Har kalasat på vattenmelon och choklad i alla fall, Yum. Sitter utanför Mange i ljuset av värmeljusen och hör på alla djuren. För ett tag sen så kröp det ut en ganska stor ... sak med svans ur buskarna. Har ingen aning om vad det va för djur men den va stor som en katt typ. Som tur är så kilade den in till grannen istället. Imorgon ska vi kolla upp hur vi nu ska ta oss ut till Whitsundays. Haj så länge så hörs vi förhoppningsvis till frukost :)

Detta eviga campingletande

Publicerad 2012-10-19 08:46:45 i Australien,

Halloj!
Tänkte blogga i morse men då ville inte blogg.se fungera :( Så vi åkte till stranden istället! Någon snorkling blev det inte men ändå en väldigt skön förmiddag med fin strand och klart vatten. Vid 13.30 åkte vi därifrån och vidare mot dagens mål som är Airlie Beach. Efter lite letande efter ett bra campingställe så hittade vi till slut rätt och inte många minuter efter att vi checkat in så hoppade vi alla tre rakt ner i poolen. Underbart! Att sitta hela dagen lång i en svettig bil är inte så najs.Vår AC är kaputt så det är endast nedvevade fönster som gäller. Nu sitter vi här och har precis ätit lite mat och ska snart in till stan igen, vi bor nämligen lite utanför. Anledningen till det är att det oftast är billigare då, vilket verkligen stämmer i detta fallet. 27 dollar betalar vi för en natt här. Det skulle kostat oss 37 inne i smeten. 
 
Horseshoe bay hette stället. Väldigt fint!
Daniel gick på upptäcktsfärd :)
Aussies gillar utsiktsplatser. Och det gör tydligen vi med...? Vi har snart både fler och bättre utsiktsbilder än National Geographic! Utsikt från Flagstaff Hill mot Whitsundays. Som vi snart har tänkt besöka. 

Bowen

Publicerad 2012-10-18 12:07:02 i Australien,

Efter oljeincidenten så tuffade vi vidare och efter ca 2h var vi framme i Bowen. Vi hade kollat ut ett ställe att vara på över natten med efter lite mera granskning av det hela insåg vi att det var förbjudet att övernatta där. Fick till slut ta in på en camping lite utanför stan som är lite väl dyr. Upp med bord och stolar och fram med vårt lilla gaskök för att få i oss lite mat. Imorgon är tanken att vi ska in och se de fina stränderna, bada och snorkla om det går. Sedan kör vi nog ännu en liten bit söderut och övernattar där.
 
 
 
Nyfikna var de och de små ville man helst ta med sig hem!
Cassowaryn är en heeelt enormt stor fågel och väldigt tjusiga
Dagens utsikt från bilen. Känns som man kör brevid savannen ibland. Om man då bortser från att man inte ser ett enda djur. 
 
 
 

Just nu på donkens parkering...

Publicerad 2012-10-18 06:15:46 i Australien,

Hej på er. Idag har vi kul. Hela tiden. Är i Ayr tror jag. Och vi svär som jag vet inte vad allihopa. Råkade fylla på WAAAAY TOO MUCH olja på bilen och nu måste vi få ut skiten. På donkens parkering. Kul. Jaja inte mycket att göra åt det. Vårt eget fel. 
 
Dagen började trevligare i alla fall. Fanny och Hanna gav sig ut på en morgonpromenad/springtur medan Daniel sött sov vidare. Åt frukost och gav oss iväg till Billabong sanctuary, var vi har gullat med diverse djur. Speciellt kängrusarna, som stora (läskiga) kaniner ungefär. Såg även cassowaries för första gången någonsin. Roligt. Och så koalor och krokodiler och sånt. Fast det var mest ankor på stället. Skitäckligt. 
 
Får berätta mer ikväll för nu måste vi nog snart köra vidare så vi når vårt mål, Bowen. Hörs senare, förhoppningsvis på bättre humör och med lite bilder.

Ungefär som vanligt

Publicerad 2012-10-17 11:24:13 i Australien,

Vet ni vad? Vi äter chips! :O Hittade nån rolig affär i Townsville idag där de hade ett erbjudande om två Pringles multigrain chibbe för 1 dollar. Tror ni vi kunde motstå!? NEJ! Problemet är att Hanna och Fanny har ätit upp en hel. Stackars Daniel är inte snabb nog! Han får den andra tuben helt enkelt. Vet ni vad vi mer gör? Ser på tv. Det är helt sjukt. Här sitter vi på en freecamping vid en bensinmack precis intill motorvägen och ändå har vi det bättre än när vi betalade över 20 dollar för att få sova på en camping. Vardagslyx för oss detta!
 
Det kommer bli ännu en dag i bilen imorgon. Har tänkt ta oss ännu en liten bit ner för kusten. Egentligen skulle vi vilja börja leta jobb men eftersom vi inte har skaffat tax-file number förrän nu så får vi vänta. Kommer ta ca två veckor innan vi får det. Sen ska vi jävlar i det ut och störa bönderna i jakt på jobb! 
 
Kanske vill ni även veta vad vi gjort idag? Glömde nästan det haha. Vi har vandrat omkring på stan. Kollat på lite allt möjligt. Typ en stor leksaksaffär och sånt. Det enda vettiga vi gjort är att vi tog Finmange på en riktig tripp upp till Castle Hill där vi hade en urtjusig utsikt över Townsville. 
 
Utsikter gör sig ju aldrig på bild...
Precis när Daniel skulle ta bilden sa han: Säg nu något kul, som typ öken. Därför ser vi ut som kioskmongos på bilden. Men ändå rätt kul.
Kvällens matlagning pågår här! Det blev en riktigt smarrig spaghetti och köttfärssås gjord på parkeringsplatsen. 

Townsville

Publicerad 2012-10-16 12:33:39 i Australien,

Så mycket stopp på vägen blev det inte. På en bensinmack och för en smoothie på donken var allt. Annars blev det raka vägen ner och vi var framme vid 15-tiden. Ni undrar hur Fanny körde? Bilen har aldrig gått så snabbt haha. Nej hon var jätteduktig! Tog bara fel på vindrutetorkarna och blinkersen en enda gång! Väl framme i Townsville letade vi upp en camping, körde bara dit och vände i stort sett. Tog oss in till Townsville city istället. Plockade på oss massa broschyrer och gick en liten runda. Verkar vara en fin stad, det lilla vi har sett i alla fall. Handlade sedan och nu sitter vi i köket här på campingen och blir uppätna av alla mygg. Tur vi har vårt myggmedel till hands.
 
Skogsbrand vid sidan av Bruce highway, där vi åkt idag
Townsville, vatten och båtar. 
 

Högertrafik, vänstertrafik eller i mitten?

Publicerad 2012-10-16 01:21:18 i Australien,

God morgon :)
Nu har vi precis ätit frukost och ska snart packa in allt i bilen och ge oss iväg. Idag är vårt mål en annan liten håla som heter Townsville och förhoppningsvis blir det några stopp på vägen. Idag ska Fanny köra bilen för första gången, kommer bli intressant. Hanna är livrädd... Har laddat upp med äckligt snabbkaffe så det går nog fint. Om inte annat så ses vi i himlen. Eller helvetet..? 
 
AUNÄ, lite positivt nu då. Tror faktiskt Fanny kommer klara det galant. Värre blir det sen när Hanna ska övningsköra ute i öknen! Nog om bilar och att köra. Vi måste nog springa och borsta tänderna nu så vi kan komma iväg nån gång. Vi hörs ikväll förhoppningsvis. Om inte så har vi kommit till en riktig håla ala Afrika. Alltså u-landsstad utan kontakt med omvärlden. Ha en bra dag! :)

Efterlängtade bilder på Finmange!

Publicerad 2012-10-15 13:24:27 i Australien,

Idag har vi mest legat och stekt på stranden som förövrigt tog ca 3sekunder att gå ner till. Även badat i det varma korallhavet, klå det om ni kan! Det börjar bli säsong för dem brännmaneterna (jelly box) som förövrigt är dödliga... men med lite vinäger som finns utplacerat på stränderna här uppe i norra Australien så kan man nog klara sig endå, med "lite" brännmärken för livet dock... Fast och andra sidan så kan man ju också dö av att få en kokosnöt i huvudet. Trots alla faror så överlevde vi havet! Om det hade varit högsäsong så hade vi nog inte hoppat i.
 
Sen har vi nog lyckats att laga den äckligaste maten någonsin! Vi blev inspirerande av Asiaterna på vårat förra Hostel som kokade nudlar med sallad och ägg i. Så vi försökte oss på detsamma och gick till den extremt lilla dyra affären här i Mission Beach för att handla det som fattades. Sen så slängde vi ner allt i grytan och kokade upp det, resultatet? Ja, som sagt det vidrigaste vi någonsin ätit, blev bara värre och värre för varje tugga. "Do not try this at home".
 
(Debutinlägg av Daniel)
 
Huvudentrén, samt lite förvaring.
Vi har även några mindre lådor som är lite enklare att komma åt med saker som används ofta.
Ja, sängen... Även om man bara lever en gång så måste man sova lite ju.
Bakvägen/Nödutgången ifall det skulle börja brinna eller något man vet ju aldrig.
En lite krabba, såfort tidvattnet gått ner så fylls stranden av dessa små krabater!

Första natten i Finmange

Publicerad 2012-10-15 03:13:38 i Australien,

Då var den avklarad. Första natten av mååååånga i vårt nya hem. Vi har alla sovit gott förutom att det blev lite dåligt med luft och varmt nu imorse. Men det har ju ingen dött av. Eller? Gick upp vid 9.30 och har precis frullat. Fanny har smakat havregrynsgröt! Kan ni förstå det Johan och Jeanette?! Helt otroligt! Sen att hon inte tyckte att det var så mumsigt är ju en annan femma.
 
Idag har vi inga större planer. Vi ska strax ta en promenad längs stranden och gå in till supermarketen och handla lite och ta ut pengar sen blir det antagligen ryggläge bland alla krabborna. Måste liksom vila upp oss för ikväll måste vi fixa vars ett tax file number. Nej... vi har inte fixat det än... Vi har ju bara haft två veckor på oss och det tar ju bara typ en månad att få det.
 
Bilder får ni ikväll. Kan nog lova att det blir lite interiörbilder då, på tiden va?! Ni har ju tjatat en del ;)
 
 

Nu är det bara foppatofflorna som fattas...

Publicerad 2012-10-14 12:05:42 i Australien,

HAJ!
 
Just nu sitter vi här i mörkret, vid vårt sviniga campingbord och käkar grapefrukt som vi tog längs vägen idag. Inte alls fy skam. Världens godaste grapefrukt typ. Kanske mest för att den var gratis haha. Det här campinglivet har börjat ganska bra ändå. Trots att vi går emot våra egna principer om att aldrig bli en campare. Vi kommer inom kort vara experter på detta område. När vi kommer ihåg att köpa batteri till lampan, köpa tändare till gasspisen och lär oss komma överens med gps:en. Vi ska dock göra er besvikna, här lever man i flip-flop inte i foppatofflor.
 
För att börja berätta om det mer väsentliga. 1. Vi bor typ 10 meter från havet. 2. Vi både hör och ser havet. 3. Daniel samlar kokosnötter. Haha nej.. Eller jo allt är ju sant men. Vi börjar från början. Lämnade Cairns vid 10.30 idag. Körde mot nån gammal krater som var fylld med vatten. Man kan ju kalla det sjö då. Tänk Gyllebosjön. Fast med sköldpaddor i. Sen körde vi till Millaa Millaa där vi kollade på ett sagolikt vackert vattenfall. Riktigt fint! Käkade lunch här, en fenomenal pastasallad med alldeles för mycket cayennpeppar. Kollade sedan på ett annat vattenfall också men det sög. Vid 17-tiden nådde vi vår slutdestination; Mission Beach. Den har blivit inofficiellt utnämnd till en riktig paradisstrand och vi instämmer. Det enda som inte är så trevligt är att Australien är ett jäkla u-land när det kommer till täckning/mottagning på mobilen. Det är ett stort kryss på den. Så tänk på det om vi inte bloggar på ett tag eller inte svarar på sms, vi kan vara vid liv ändå. 
 
WOHO roadtrip!
Vår fina egenuppsatta backspegel. Är vi inte händiga?
Fick ingen bra bild på sköldpaddorna men såg flera stycken.
Som vi sagt flera gånger förut; Gratis är gott!
Vattenfallet gör sig inte på bild tyvärr. Ni får fantisera lite
Matrast
Här bor vi. Mohaha
"Plupparna" är gjorda av krabbor. Om ni undrar. Hela stranden är helt full!
Lycklig kille!
Här är vårt nya hem, öppen planlösning!    

En oerhört händelserik dag

Publicerad 2012-10-13 12:20:16 i Australien,

Efter förra inlägget gick vi ut och åt de där svettiga pommesen och hamburgaren. Satt rätt fint. Efter det gick vi hem om och hämtade badkläderna och handduken och drog ner till lagunen där vi lade oss i solen ett par timmar. Härligt. Ett dopp blev det också för att svalka sig, det var inte ett moln på himlen idag. Gick och köpte lite mat och sedan hem igen för att börja packa ner allt vi har i lådor som ska in i bilen imorgon. 
 
Nu sitter vi här och har sistaminutenplaneringsmöte ute i trädgården och fryser (det är säkert bara 23 grader). Vi har inte ens bestämt VART vi ska köra imorgon. Vi vet bara att vi vill härifrån typ. Och att det ska vara söderut haha. Låter bra va? 
 
Några bilder har vi inte. Eller ja.. vi kan ha men vår iq-befriade rumskompis har släckt lamporna och lagt sig. kl 20.00?

Rubrik saknas

Publicerad 2012-10-13 03:14:06 i Australien,

God morgon! 
Kl är 10.30 här och vi har precis vaknat. Har dock bara sovit i 4 timmar haha. Blev precis väckta av managern som trodde att vi skulle checka ut idag?!  Klantarsel. Vi har förresten döpt honom till pricken eftersom han verkar lida av extremt kort stubin. En dam som inte kom överens med honom sa att han va " a prick " vilket stämmer ganska bra, därav det nya fina smeknamnet. Ja ja, igår i alla fall så åt vi en smarrig köttbit, stekt potatis och sås. Vi hade till och med sallad till, icke dåigt. Gott blev det och dunken med vin brevid satt rätt fint den med. Åt choklad till efterrätt och senare vid 23-tiden gick vi ner mot stan och Woolshed som typ är en backpackerbar. Men det var inget direkt drag där så vi gick ganska fort vidare till Gilligans som också är för backpackers fast större. Rakt in på dansgolvet och där träffade trevliga austalienare att dansa med. Dansade tills det kändes i hela kroppen och sen bar det hemåt. Smidigt väckte vi vår inneboende som för övrigt gick o lade sig vid 21.00... Vid 07.30 var vi uppe och åt frukost haha. Sen gick vi och lade oss igen. Och nu sitter vi i sängen och tänker att det skulle vara fantastiskt gott med lite för mycket svettiga pommes och en fettig burgare. Yep, hade varit gutt. Vi hade ju då kameran med oss men inte tusan tog vi några bilder. Men ni ska få en på maten vi åt i alla fall :
 
Ja.. nu ser det ju inte alls gott ut. Men det var det faktiskt. Tragiskt att äta allt på plasttallrikar dock.Men det var ju lite värre ändå när vi hittade en kackerlacka i besticklådan i morse... ååååååh tur att vi flyttar in till bilen snart. 
 
 
 

Bankbesök, tvättdag och ny inneboende

Publicerad 2012-10-12 06:11:48 i Australien,

God middag! Idag har vi hunnit med mycket trots att klockan inte är mer än ca 14 här. Började dagen med att gå till banken och fixa en försäkring på bilen och sätta in lite pengar. Efter det roliga besöket tog vi oss vidare till ett tvättställe där vi satte igång hela 3 maskiner och sen en torktumlare på det. Hann med att dricka kaffe och äta glass när tvätten var i maskinerna så det var väl inte allt för tråkigt. Värre blev det när vi kom hem igen och skulle hänga upp all tvätt. Det fanns typ ingen plats så en del är upphängda utomhus, en del hänger/ligger inne på rummet på sänggavlar, krokar och lådor och en del har inte blivit upphängd än. Men vi ska nog få allt torrt till slut. En ny inneboende har vi fått idag också. En som verkligen är helt iq-befriad. Han bodde i rummet bredvid oss innan men nu helt plötsligt bor han hos oss. Har han blivit utslängd därifrån tro...? Man kan ju undra.
 
Nåval, nu ska vi försöka stuva ner all burkmat vi köpte igår i en låda i bilen och se ska vi nog gå och handla inför ikväll då vi ska fira bilköpet ordentligt med en god mat och en utgång!
 
Hörs senare!
 
 

Slitgöra, men fint blir det

Publicerad 2012-10-11 12:48:39 i Australien,

Nu är vi ganska sega alla tre efter en hel dags arbete på och med den lille bilen. Började morgonen med att gå till banken och när vi väl kom dit va det kö och så hade vi dessutom glömt papperna hemma, smarta som vi är. Gick tillbaka hem igen och började med utrensning av bilen. Det var och är rätt mycket grejor i den. Ni ska få se bra bilder från insidan senare när den är klar för avfärd. Vi drog ut allting - Tält, campingstolar, ett bord, allt för matlagning, verktygslådor, 2 gasspisar, vattendunkar, oljedunkar, täcken, kuddar är bara en liten del av vad som ligger lagrat där inne. Blev ganska svettigt med strålande solsken och mitt på dagen men som tur var hittade vi en plats i skuggan att stå på. Rengjorde hela insidan och sorterade ut vad vi skulle ha och vad vi skulle köpa nytt. Sedan var det bara att lasta in allt igen! Lunch blev det inte förrän vid 15.30 och efter det så tog vi bilen och åkte till ett stort köpcenter utanför Cairns. Där har vi storhandlat prylar på K-mart och mat på coles. Var hemma igen vid 19.00 och nu sitter vi här och har precis ätit kvällsmat.
 
Ser nästan ut som om vi har garageloppis, men det är bara utrensningen av bilen.  
Vi var tvungna att göra lite roliga stopp på vägen för att klara av att handla i 2.5 h
En del av shoppingen
En bil proppad med nya saker

Vin och nygamla bilder

Publicerad 2012-10-10 14:46:22 i Australien,

Godkväll! Nu är vi lagom trötta efter en lång dag med papper, information, oljefilter och annat smått och gott som våra hjärnor blivit pumpade med. Dennis försökte lära oss så mycket som möjligt om bilen så att vi skulle kunna fixa lite själva om det nu skulle uppstå något mindre fel. Firade vårt köp med en flaska vin till maten ikväll. Det satt fint. Både maten och vinet. Vi har fått så många komplimanger för vår matlagning sen vi kom hit, det kan man inte tro va? Vi lagar ju inte direkt gourmetmat om man säger så.
 
Tänkte bjuda på lite fler bilder sen vår utflykt. Vet att ni gillar det.
 
 
Den mysiga fläkten i rummet i Port Douglas
Repklättringen. Det ser inte så farligt ut men skenet bedrar 
Den lille grodan som snällt satt vid Fannys säng när vi vaknade
 

Finmange

Publicerad 2012-10-10 07:57:00 i Australien,

Hähähäähäh vi har en vaaaaaaan! Papperna är påskrivna och ivägskickade, bilen är betald och vi har fått nycklarna! :D Jag och Fanny sitter just nu vid vägkanten i vars en campingstol, bloggar och äter glass medan Daniel har åkt iväg med Dennis för att shoppa saker till bilen. Dennis är ju vår supersnälla danske mekaniker som nu hjälper oss att fixa till lite småsaker på bilen. Solen skiner från en klarblå himmel och det är varmt som tusan. Men vi klagar inte. Än i alla fall haha. Att jobba på brännan medan andra arbetar är bara trevligt. Vi har ju varit här i två veckor nu och är fortfarande lika vita som när vi kom hit så det kan behövas.
 
Antar att ni undrar över rubriken? Finmange är bilens namn. Anledningen till det är att vi kollade på en annan van tidigare och den döpte vi till Sunkmange. Därför blev detta Finmange. 
 
Nu kom Daniel och Dennis tillbaka. De har gjort av med många dollar. 
 
Ägarbyte! Glaaada svennar :D
När killarna jobbar sitter vi i gräset och kollar vad som finns i bilens gömmor. Imorgon blir det storstädning för hela slanten. Allt ska gås igenom, städas, tvättas och göras fint. Oppa :D
Hanna vet hur man jobbar hårt
Jävlar vad fin han är! 
 

Lite mera

Publicerad 2012-10-09 14:41:43 i Australien,

Vi håller vad vi lovar. Ibland i alla fall.
 
Tanken som slår en när man väl nått toppen att man måste ta sig hela vägen ner igen. 
Stannade till vid Palm cove på väg tillbaka till Cairns idag.
 
Barron Falls
Såhär såg vår hydda ut
 
Det var vad vi hade att bjuda på för stunden. Imorgon blir det en minst sagt dryg dag. Vi ska fixa massa papper till bilen. Har blivit lite ändringar i schemat. Vi får helt enkelt se hur det går. Wish us luck!

Vi kom, vi såg, vi segrade

Publicerad 2012-10-09 11:08:47 i Australien,

ÅH HEJ PÅ ER! Nu är vi tillbaka i civilisationen igen. Antar att ni har varit lite oroliga? I så fall har ni varit det helt i onödan. Vi har nämligen haft det jättebra i regnskogen, trots alla djur, ångestgivande klättringar och saknaden av internet- och mobilmottagning.
 
Men för att börja historien från början så tänker vi oss tillbaka till när vi lämnade Port Douglas. Vi hamnade på marknad där, provsmakade choklad och tittade på saker vi inte har råd att köpa. Körde sedan vidare till Mossman Gorge som är en walk i en regnskog. Vi hoppades för att få se lite djur men icke. Käkade lunch på parkeringsplatsen och satte oss sedan i bilen igen och körde till Daintree. Var framme vid 14-tiden, checkade in i våra hyddor som låg mitt ute i regnskogen och körde en liten tur i Daintree. Stannade på olika ställen, letade efter cassopippisar och kägurur men fick nöja oss med att se en ödla och lite spindlar. På kvällen åt vi ASGOD bbq på hostlet. OMG! Buffé med potatis, pasta, ris, vitlöksbröd, korv och kött. Ja jävlar i det vad vi åt! Somnade sedan gott till ljudet av diverse djur utanför vår hydda.
 
Steg upp redan kl 06.00 för att göra oss redo för måndagens äventyr. Vi hade tänkt gå på en "liten promenad". Hade dagen innan fått veta att det kunde vara "steep (=brant)" på vissa ställen. Den lilla promenade visade sig bli en hel hike upp för ett stort berg. Vi började på typ 20 m över havet och när vi var på toppen var vi på 680 m. Det visade sig dessutom ganska snabbt att det var mer än lite steep, på en del av stigen fick man nämligen klättra med hjälp av rep. Det var inte kul när vi skulle ner kan jag meddela. Hela denna eskapad tog 5,5 h och efteråt var vi möra. I ben och armar och fötter och magar och hjärnor. Och vi ska inte snacka om hur det känns idag. Herrejesus, det var Berta 95 bast som steg ur sängen imorse haha. 
 
Imorse ringde klockan 08.15. Gick upp eller typ hoppade upp. Åtminstone Fanny som hade en liten groda i sin säng haha. Åt sedan frukost och vid 10-tiden checkade vi ut och tänkte åka till glass-stället precis bredvid vårt boende. Kärringen där var dock så bitchig mot oss så vi lämnade stället utan att köpa glass och lagom besvikna. Så vi fick helt enkelt stanna på ett annat ställe och köpa vanlig GB-glass istället. Yummy, lite skillnad mot donkens glass alltså. Vi tog en tripp inom ett fett vattenfall också, Barron falls, innan vi körde "hem" till Cairns. Lämnade tillbaka bilen och nu sitter vi här. Jag, som är Hanna, skriver denna uppsats till er, Fanny läser i nån guidebok vi hittade och Daniel äter kex. 
 
Marknad i Port Douglas 
Daniel och Fanny på stranden i PD
Mossman Gorge
Liten hängbro
Pippifågel. 
Litet träd
Vilse på en öde ö?
Lunch. Ungefär precis när bilden tas säger Daniel "Åh fifan, det smakar precis som kattmat"
Vårt hem! Absolut bästa stället vi bott på!
Nån walk i Daintree.
Kompis :)
 
Nu är det minsann mat! Wiho. Fler bilder kommer senare ikväll!
 

Ännu en natt där vi försöker ligga på en sån liten del av lakanet som möjligt

Publicerad 2012-10-07 00:37:07 i Australien,

God morgon! Vi är uppe med tuppen idag bara för att slippa sova mer än vad som verkligen är nödvändigt på det här stället. Upptäckte igår, precis innan vi skulle lägga oss, att fläkten var heeeelt full med damm och mög. Och den hade vi haft igång bara någon timme tidigare. Najs. Fanny och Hanna bestämde sig ganska snabbt för att dela säng under natten för att kunna sova lite tryggare haha. Vår inneboende har dessutom haft diverse ljud för sig. Han trilla in, ganska otyst, några gånger och när han väl somnat snarkade han riktigt högt. Som ett tåg typ.
 
Nu sitter vi och äter frukost. Den finaste frukost vi fått sen vi åkte hemifrån typ. Och ändå är det väl inte direkt något att skryta om, men ner går det. Gratis är gott. Glöm aldrig det! Ouh nu fick jag till och med teet serverat till bordet, fina sambos jag har! 
 
Ser ur som om vi kommer få lite sol på oss idag, det tackar vi för. Idag ska ju bilen ta oss in i den riktiga regnskogen + lite andra ställen antagligen. Vi vet inte riktigt hur det blir än. Vi tar det lite som det kommer helt enkelt. 
 
Fanny kom precis till bordet och berättade att hon provat delikatessen jästextrakt (?), som man tydligen ska ha på mackan här. Det smakade, jag citerar: "Fi fan, di va di räliaste jag ätit". Hanna provade nyss och instämmer. Och hon hade det i munnen i ca 2 sekunder innan hon spotta ut det. (Y)
 
Nej nu ska vi njuta av frullen, utan att kräkas upp jästskiten. Trevlig dag :)
 

Det går bra nu

Publicerad 2012-10-06 12:49:26 i Australien,

Nu jäklar har vi grejor att berätta! Vi börjar med det bästa ;)
I går var vi nämligen och tittade på en van igen, typ 6:e gången vi är och tittar på bil och oändligt många samtal så förväntningarna var inte höga kan vi säga. Men när vi väl kom dit så var det ett trevligt franskt par som hade haft den och bott i den i hela 14 månader! Den var i fint skick och med de rätta west australia- regskyltarna. Det är nämligen väldigt invecklat med alla de olika delstaterna och hur och var man kan sälja sin bil. West är helt enkelt bäst att ha. Detaljerna är bara dryga så dem hoppar vi för tillfället. Vi ringde vår danske mekaniker igen och styrde upp ett litet möte till i morse. Så efter vi hämtat ut vår lille hyrbil så körde vi direkt och skulle kolla bilen. För att göra en lång historia kort så var bilen i finfint skick för att vara en gammal campis och den hade inte alls gått så många mil som alla andra. Och det bästa av allt: från och med fredag är den VÅR!  WIIIEEE vi är SÅHÄR glada :D Allt detta slit och så bara har vi en nu som väntar på oss, Fantastiskt! 
Vår lille mekaniker ska bara fixa till några smågrejer på den under veckan och vi ska inhandla diverse grejer och sen är vi good to go! Ni ska självklart få se bilder på vårt nya hem snarast möjligt.
 
Glada som få tog vi vår liiite mindre hyrbil och åkte norrut. Daniel körde strålande på vänster sida (förutom då förvirringen mellan vindrutetorkarna och blinkersen) hela vägen till Port Douglas med ett stop för att kolla på fin utsikt. Checkade in på vårt hostel och kom rätt så snabbt fram till att det är ganska så ofräscht. Nu har vi dessutom en inneboende som verkar vara hög och som lämnar dörren öppen så alla kan gå in på vårt rum, great! Gick ner och kokade lite nudlar till lunch och sedan tog vi bilen på en liten tur runt om. Nu ikväll slog vi på stort och gick ut och togt en öl och en pizza. Icke dåligt. 
 
Biiiiilen, liten och söt va?
Underbart utflyktsväder. Regn och dis
 
Ni får göra som vi. Tänka er att solen skiner och att himlen är blå
Daniel vägrade trapporna haha

En dag i mängden

Publicerad 2012-10-05 12:49:20 i Australien,

Hallojen
 
Började dagen med att springa runt till olika turistbyråer för att luska ut hur mycket det skulle kunna kosta för oss att åka iväg på en liten tripp över helgen. Vi fick ganska snabbt veta att det fortfarande är typ fullproppat på alla tours här omkring och att våra möjligheter var relativt få. Vi kunde 1, åka på 2 dagars tour med 50 andra och inte ha någon fritid eller 2, hyra campervan för närmare 1000 dollar för fem dagar eller 3, hyra en liten bil och köra själva. Det blev nummer tre. Och bilen är grymt liten, hoppas vi får plats. Vi ska i alla fall åka norrut, med Daintree som huvudmål. Vandra runt lite i regnskogen och förhoppningsvis få det lite trevligare än här. Åker imorgon och kommer tillbaka hit på tisdag. 
 
Ikväll har vi ätit middag på Gilligans. Det var pasta med krossade tomater ovanpå. Ja, gratis är gott. Sen råkade vi hamna på donken. Glassen lockade oss idag igen. Där inne stötte vi på en stackars kille som var så hög att han i stort sett kunde dö av utmattning vilken sekund som helst. Hans ögon var illröda, hans tröja var söndertuggad av honom själv och han kunde knappt hålla huvudet uppe. Det var fruktansvärt hemskt att se. Efter det gick vi och handlade på oss proviant inför utflykten och nu ligger vi i sängarna på vårt rum istället för att va ute och parta som vi egentligen skulle gjort. 

Svenska skämt, en knasig påg och KÖTTBULLAR (och revet då)

Publicerad 2012-10-04 13:27:00 i Australien,

Alla barnen skulle bli elektriker utom Daniel för han skulle ge fan i el.
 
Hej!
Yep nu undrar ni helt säkert om the great barrier reef. Ja, de va skit. Hanna har inte ens känt på vattnet idag... Fanny snorklade i max 15 minuter på första stoppet men kunde i alla fall genomföra dyket tillsammans med Daniel. Det gungade något enormt, folk runt om kräktes, det var kallt och ändå har vi lyckats bränna oss på de få minuterna solen var framme. Det till och med regnade ett tag. Hanna har bränt halva huvudet haha! Vattnet var även grumligt pga blåst och att vädret inte har varit bra de senaste dagarna. Det var jättefina fiskar och koraller som vi fick se men vi är alla tre ändå lite besvikna på dagen. Fast det kan ju inte hjälpas hur vädret är. Ja, finns inte mycket mer att säga, spenderade mest tid på båten och inte i vattnet allihopa.
 
Ikväll har vi lagat köttbullar och potatismos! Det finaste vi gjort ever. De andra gästerna blev lite avundsjuka och en knäpp tysk kille till och med snodde en av oss.. Vilken typ! Sen drog vi massor av blondinskämt och alla barnenskämt och Bellman såklart. Insåg ganska snabbt att vi glömt många och nu sitter vi och googlar dem.
 
 
 
 

Våra 30 bäst spenderade dollar

Publicerad 2012-10-03 13:59:09 i Australien,

Dagen har varit minst sagt uppjagande. Efter att vi skrivit förra inlägget stressade vi iväg för att kolla på en stationwagon. Alltså typ en extra lång bil. Men vi insåg ganska snabbt att det blir ganska trångt för oss där. Traskade istället vidare till wicked vans där vi kollade på två vans. Den ena var full med råttbajs och den andra var.. ja lite halväcklig men ändå ett alternativ. Gick hem, tänkte och diskuterade och åt lunch. Ungefär mitt i denna veva kommer det in en ny annons på gumtree om en van i Cairns för 3300 dollar. Vi ringer direkt och i stort sett springer dit. Vi kom dit typ 15 min efter de lagt ut annonsen, kollade genom den och blev förälskade typ haha. Helt hysteriska. Vi gick därifrån med stora förhoppningar och ringde en dansk kille som är mekaniker som vi fått tips om. Han jobbar med att kolla igenom bilar innan man köper/säljer. Han kunde inte komma förrän 17.00 och klockan var då 15.00. Vi gick och handlade och gick sen tillbaka till vanen. Danska killen, som för övrigt heter Dennis, kollade och hittade ganska omedelbart olika fel. När han var klar ca 2 timmar senare visade det sig att felen blivit fler och större. Inte bara med själva bilen utan även med registrering, ägarbyte och försäkring. Vi behöver inte gå in på fler detaljer utan bara säga att vi ganska snabbt insåg att köra en bil utan försäkring på andra sidan jorden är vansinnigt så vi la ett skambud och gick. TACK OCH LOV FÖR DENNA DANSKE KILLE! Det hade lätt kunnat bli mycket dyrare än de 30 dollarna han kostade.
 
Tyvärr har vi inte haft tid att ta några bilder. Det har ändå regnat typ hela dagen så bilderna hade inte blivit så roliga. Nu ska vi ta en liten paus i allt vanletande och planerande. Enda sen vi kom hit har vi funderat på hur fan vi ska ta oss härifrån. Imorgon finns vi bara under ytan!
  

Ösregn

Publicerad 2012-10-03 02:38:03 i Australien,

Det är snarare ösösösregn. Och vill ni veta det bästa? Det ska fortsätta fram till lördag... Det skulle ju vara just our luck om det blir pisseväder imorgon när vi ska simma med fiskarna. Nu när det regnar så får vi istället för att lata oss vid the lagoon som vi typ hade tänkt (eller ja... Hanna hade) gå till the post office och fixa tax file number och gå någonannanstans och fixa medicard. Och såklart fortsätter vårt letande efter en van. Kanske att vi har turen på vår sida idag då?
 
En bra sak är i alla fall att vi flyttat ifrån överjävliga koala idag. Kanske att vi får sova en hel natt för första gången på 4 dagar när vi går och lägger oss ikväll. I natt har de spelat beerpong mellan 4 - 5. De som förlora blev inte glada kan vi meddela. Det hördes mycket tydligt. Underhållande sådär när man försöker sova.  

Hur man lever billigt del 1

Publicerad 2012-10-02 14:56:00 i Australien,

Gick till donken för att äntligen få lite glass :) En liten mjukglass kostar 50 cent här vilket är 3,5 SEK. När vi kommer fram i kassan är det en liten pojke (han såg väldigt ung ut iaf) som står där som är ny på jobbet och han tog 60 cent för TVÅ glassar! YES! Två vars blev det. I väskan hade vi smusslat med frukostsylten och en plastsked så det blev riktigt festligt med glass o sylt och liveunderhållning på gatan. Sen var vi tvugna och gå en promenad och  kom fram till att det kan vara flyghundar som är ute och gör oss skiträdda om kvällarna, de är dock inte rädda för människor om man säger så. Har läst på google att de kan bli 170 cm i vingbredd. Ja kanske inte jusst dessa då men de är i alla fall 50 cm. Nog om det, nu blir det bilder ^^,
 
 
 
 
 
 
 
Underhållningen! Han va fruktansvärt dålig men vi fick oss några skratt i alla fall. 
Nästa gång ska Daniel också vara med på bild
 

Lyxmat

Publicerad 2012-10-02 10:11:51 i Australien,

Eller nej. Inte lyxmat, men dyr mat i alla fall. Vi valde att äta ute fast det var inne. Vi åt kebabrulle för 70 jävla SEK. Ja. Vi slapp laga maten åtminstone. Och mätta blev vi. 
 
Annars har vi kämpat vidare här. Kollat på en annan van idag, som var ful. Och bara hade två säten. Sen har vi varit på ett annat ställe också som vi ska återkomma till imorgon för de skulle stänga precis när vi kom. Killen sa att de hade någon att sälja. HOPPAS HOPPAS. Vi har även skaffat oss nytt boende, vi flyttar in imorgon. Alltså bara en natt kvar i fängelset! Och imorgon kan vi börja laga riktig mat igen. Nu slipper vi grillade chicken nuggets för några dagar i alla fall (Y) Några bilder har vi inte tagit idag. Men kan berätta att vi ser ut som vanligt. Lite brända på axlarna förståss. Men det är nog mest Hannathecleveronewithoutsolkräm. 

En ny rumskompis

Publicerad 2012-10-02 04:18:58 i Australien,

Är snabbt inne och kollar läget på gumtree. Har precis varit på banken och öppnat nya konton och väntar nu på bankkort. yay! Fast nu måste vi stanna ännu längre här i väntan på att de ska landa på postkontoret och vi ska kunna hämta ut dem. Mitt i frukosten trillade det in en kille från sydkorea här hos oss så nu har vi sällskap. Han bar runt på 2 st enorma ryggsäckar! Fasen vad jobbigt de måste va. Strax efter det fick vi ett samtal om en bil, den kostade dock miljarder (nästan då) så de fick va så. Nu håller Daniel på att ringa på en van. Tusan.. de va någon annan som hade hunnit före. Men kanske skulle de ringa tillbaka, vi får väl se (: Nu ska vi ut och leta lite boende i solskenet

En jobbig promenad, konstig mat och ingen glass

Publicerad 2012-10-01 14:49:48 i Australien,

Efter att vi skrivit förra inlägget åt vi lite lunch och sedan tog vi bussen ut till någonstans i norra Cairns och tänkte att vi skulle gå Red arrow walk. Tänk er typ stens huvud. Upptäckte ganska snart att det var BARA trappor i 1,6 km (tog den lilla sträckan när vi insett vad vi gett oss in på). Snacka om mjölksyra i benen haha. Men trevligt att komma ut och göra någonting. Efter den branta promenaden så tog vi en tur in på den botaniska trädgården som låg bredvid i hopp om att där skulle va något kul att titta på. De va de inte. Men trevligt ändå. Sen tog vi bussen tillbaka och hämtade vår lilla matkasse och begav oss mot grillarna. Ikväll har vi nog lagat den värsta maten någonsin haha, man kan ju kalla det pyttipanna om man vill. Jaja ner gick det i alla fall.Sen tänkte vi köpa 50 cents glass på donken men de hade slut på glass :( Får ta en imorgon istället (kanske två). Nu ska vi snart sova , hörs imorgon Hajpo.
 
 
Såhär såg det ut hela tiden
 
Till slut kom vi upp till toppen med lite utsikt
 
Träffade på lite pippifåglar
 
Cairns
 
Fanny och Daniel på väg ner igen

Hallelulja + ett långt inlägg

Publicerad 2012-10-01 06:15:08 i Australien,

Äntligen Äntligen ordentligt internet! Har fått betala dyrt för det dock och när vi väl skulle betala funkade inte ens våra visakort? mysko. 
 
Vi har insett att vi inte har varit så bra på det här med att förklara vår tillvaro och att ge informativa blogginlägg över huvud taget. Vi bor på ett ställe som heter Koala beach resort. Det kan låta fint men skenet bedrar. Vi har två feta träd utanför oss som är fulla med ENORMA fladdermöss. Rummet är grymt lyhört och grannarna är experter på att festa. Köket här är under all kritik, det kan inte ens kallas kök. Skitigt, äckligt, ingen tillgång till varken knivar eller skärbrädor och om man vill ha något att äta på/med måste man lägga en deposition på 5 dollar/set. Men läget är bra i alla fall. Alltid något. Och sen har vi det där problemet med att köpa van. Det har visat sig att det är typ högsäsong för att köpa van nu och det finns i stort sett INGA att köpa. De som finns kostar över 40000 SEK... Vi var och kollade på en igår som låg i den prisklassen men den hade gått över 42000 mil. Och säljarna sa att de var helt nerringda från folk som ville köpa, alltså ingen risk att vi kan pruta ner den heller. Vi får väl se hur det går. Har som sagt lagt ut en annons på gumtree och nu har vi även börjat sätta upp lappar lite överallt för att se om vi kan få napp.
 
Inte nog med det så är vi inte speciellt förtjusta i Cairns som stad heller. Den är alldeles för turistig och fest hela tiden som gäller. Priserna på mat m.m. är ganska höga och eftersom vi inte kan laga mat på hostlet så har vi tagit vår flykt till strandpromenaden där det erbjuds fria bbq-grillar för vem som helst. Dock är det jävligt svårt att hitta på maträtter som man kan grilla. Alternativen är inte så många. 
 
För att inte bara gå här och drälla, som vi har gjort sen vi kom hit, har vi bokat in oss på en utflykt på torsdag. Vi ska på en heldagstur på sjön. Snorkla och dyka ute på revet och det bästa av allt. Man får ett glas vin på väg hem.
 
Frågor på detta? Eller har vi täckt allt? 
 
NEJ, vi har glömt en sak. I torsdags förra veckan köpte vi vars ett kontantkort hos Vodafone. Idag, alltså måndag, har vi fått det sista till att fungera. YES. Först försökte vi själva aktivera dem, vilket var helt omöjligt. I fredags gick vi till Vodafone bara för att få veta att vi behövde ha passen med oss. Gick tillbaka på eftermiddagen med passen och fick dem aktiverade. Daniels fungerade, Hannas fungerade men Fannys ville inte alls. Sen dess har vi varit på Vodafone VARJE dag för att få skiten att fungera och nu äntligen fick Fanny ett nytt kort. 
 
Fladdermössen som är lagom stora och låter som fräsande katter.
 
Visst är köket vackert? såhär ska jag nog inreda när jag skaffar mig ett hem.
  
Mitt i stan!
 
Nere vid The lagoon och strandpromenaden med tillhörande park där även grillarna finns 
 
Tog en liten tur till hamnen
 
Såhär såg både Daniel och Hanna ut igår
 
Nu har ni fått lite och läsa i alla fall!  Hörs senare :)
 

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela