Våfflor och vinterjackor

Publicerad 2016-11-30 13:26:09 i Hong Kong,

Hallå!
Idag har vädret äntligen varit på topp igen. Ca 24 grader och strålande solsken och som vi njöt! Vi gick ut för en våffellunch med kaffe i solen. Ändå pågår projekt inköp av vinterjacka samtidigt för fullt här, för Fiona har rapporterat att det är -3 grader i Xi'an. Herrejisses. Får nog bli en mössa också (och vantar, underställ och raggsockar...). Hoppas att vi hinner klämma in presentköp och vintershopping innan det bär av på lördag. Vi fick googla hur man ska uppföra sig som gäst i Kina då vi ska bo hemma hos Fiona med henne och hennes mamma, vill ju inte komma dit och vara ohövliga liksom. Det är dock lite tajt med tid eftersom vi studar kinesiska som aldrig förr denna veckan plus att vi har femtioelva andra saker på den där to-do-listan. Aja, en dag i taget och just denna dag har varit väldans härlig. Och nu är den nästan slut. Vi hörs en annan dag, hoppas ni gillar våra bilder haaaj!
En egg puff med ost och en våffla med choklad. Kan knappt bli bättre. Vinnaren i smaktestet är för övrigt egg puffen, om ni vill veta
Denna biran provades häromveckan. Den smakade Exakt som bacon. Väldigt udda och kanske ingen hit för mig, men gissar på att ett äkta bacon-fan hade jublat.
I veckan har julen kommit till stan på riktigt! Julsaker, julgranar överallt och det är så fint.
I måndags såg staden ut såhär. Icke illa pinkat.

Happy Valley

Publicerad 2016-11-27 12:21:52 i Hong Kong,

Tjena!
Här har det nu varit minst sagt sparsamt med inlägg igen. Det blir så när man har besök och ont om både tid, material och motivation på en och samma gång men å andra sidan tror jag ni förstår ändå. Hur som. Det är ingen större mening med att jag skriver om alla dagarna utan plockar istället ut det mest relevanta (om jag minns hehe..). Torsdag/fredag förra veckan satt vi endast och försökte få ihop vårt sista grupparbete, nu är alltså de 4 arbetena över. Naajzzz. Detta firade vi med att gå på julmarknad i lördags. I det stora hela var det inget att hänga i granen så att si, men lussebullar fick vi och det var det som räknades. Därefter tar vi ett STORT kliv till onsdag kväll då vi äntligen tog oss i kragen och åkte till Happy Valley, alltså hästkapplöpningsbanan (är det ens ett ord?) där en stor del av Hong Kong hänger varje onsdag och satsar pengar på pollarna och dricker öl. Mäktigt ställe faktiskt men det var förbaskat jädra kallt. Alltså under 15 grader.. winter is coming. Vädret kan jag ju kommentera lite till och säga att det har skett en drastisk förändring de senaste dagarna, det är kallt mest hela tiden men AC:n, den spittas på som aldrig förr och det är sååå skönt.. Vi har också passerat det där 1-månads-strecket och om lite mer än 3 veckor är sista tentan över, sinnes! Men först ska vi ju resa, då jäklar kanske bloggen kan få lite liv igen. 
Uppvärmningsbanan eller vad man kallar det. Är inte så hemma i branschen
Rätt gott om folk ändå!
 
Ja det var dom bilderna jag hade att bjuda på. Kan inte lova när vi hörs nästa gång, men snart förhoppningsvis. Glad första advent på er, hoppas ni får en härlig söndag! 

onsdagsfunderingar

Publicerad 2016-11-16 16:23:51 i Hong Kong,

Hallå,
Här har vi varit frånvarande igen. Men ni vet ju varför. Det innebär ju bara att det går sin lilla gång här och inget direkt spännande sker.
 Det mest intressanta som vi funderat över är;
- Att någon kotte lagt sköljmedel i tvättmaskinen så våra nytvättade kläder doftar numera väääldigt mycket. Kul att man kan lukta gott någon gång i alla fall.
- Att vi hittat en liten kiosk som säljer torkade sötpotatisar och damen som säljer är sötare än kolasåsen från ica.
- Vi är nu inne på vårt fjärde "loyaltycard" på skolans café. 10 kaffen på varje kort och vi fick det första för inte så länge sedan. Kanske inte det bästa som hänt vår plånbok, men heller inte det värsta. Tänker ändå, att man får ju den 10:e gratis heh.
- Värre är det att vi numera har koll på när grabben som gör bäst kaffe jobbar. Visserligen är det för det mesta, men ändå. Stalkers much?
- En annan fundering är varför damen som tar emot beställningarna på vårt lunch-hak har bomull i öronen? Hon hör aldrig vad man säger. The struggle is real.
- Vi båda gillar koreanska strumpor. Det är ett nedrans dilemma i en stad som denna för det finns så mycket av dom. Det är ju helt sjukt att ha en hel låda full med strumpor när det fortfarande är 27 grader ute?!
- Dom där torkade ankorna som hänger utanför restaurangerna, hur länge kan man förvara dom? De är ju torkade liksom, men ändå... Och hur lång tid måste det inte ta för att få en hel anka till att torka så pass i denna fuktan som varit? Kanske måste fråga någon snart.
Restaurangen nedanför oss skyltar med sina ankor.
Vi har även noterat att handla på söndagar i HK är ungefär lika givande som i Auckland.

Snögubbe

Publicerad 2016-11-13 13:53:54 i Hong Kong,

YO
Idag kom minsann värmen tillbaka till oss. Efter flera dagar med jeans var det skönt att återgå till shorts och linne. Igår gjorde vi inte många knop. Forsan hade migrän så vi kollade på ett par serier, en film och käkade nutella. Himla skön dag. Dessutom provade vi ett nytt sorts bröd. Vi som i princip aldrig äter bröd slog på stort och köpte sötpotatisbröd. Vi blev nog inte helt sålda haha, men det var kul att prova!
Idag söndag har varit en salig blandning av allt. En del plugg, en del gruppmöte, en del lunchmöte och sen en långlång kvällspromenad. Och nu är denna söndag också slut. Eller ja, nästan i alla fall. Nästa vecka blir lika skojjig, vars 2 presentationer och 2 grupparbeten som ska göras klart. 
En grej som dock hamnar på plussidan är att vi äntligen bestämt vart vår lilla resa går. Fiona är tillbaka i kina och då måste vi ju bara hälsa på! Hur perfekt är inte detta? En egen local guide. Nu ska vi bara boka biljetterna också. 
En till bild från i fredags!
Kolla snögubben!! Kan vara den sötaste vi någonsin sett!! Det är så fint med allt julpynt nu, nästa vecka väntar en skandinavisk julmarkand också. Kul!
Och en annan bild från vår lilla promenad. Så myyyysigt, de spelade dessutom oh tannenbaum här uppe.

Tamar Park och god mat

Publicerad 2016-11-11 16:05:24 i Hong Kong,

Hej hej hemskt mycket hej!
Här i HK har vi en kombination av sjukstuga (den har pågått på våning 18 i tre livstider nu) och pluggstuga (den har pågått överallt hela tiden ungefär lika länge). Vi kurerar, äter, pluggar, äter, går på lektion, äter och så kanske vi råkar kolla på en serie då och då. Ikväll dock så tog vi våra rastlösa kroppar till  mtr-stationen Admiralty. Därifrån, alltså mitt bland alla skyskrapor traskade vi vidare till ett för oss nytt område: Tamar Park. Här var det kvällen till ära brittisk matfest i mindre skala. Det var ytterst väldigt trevligt. Vi drack vars en god drink och käkade gudomlig mat. Och ja den var verkligen gudomlig trots att den var brittisk! Då maten var ganska dyr så sa våra plånböcker att en rätt räcker. Så vi valde smält ost med rostat bröd och en massa örter. Det var bara det att killen i kassan glömde ta betalt så vi hade helt plötsligt råd med en rätt till. Det kan ju vara det bästa som kan hända två studenter. Det är liksom bättre än lyckan man känner när man vinner på lotto tror jag. Vi bestämde oss för frittar med tryffelostsås. Ja ni hör ju, det kan ju inte bli fel. Sen tog vi tunnelbanan till Wan Chai, strosade runt och konstaterade att 'hit måste vi åka igen' då där fanns en hel massa barer och även en marknad som tyvärr hade stängt. Nu har vi alldeles precis kommit hem. Var lata och tog en taxi hem. Vem orkar byta tåg 2 gånger liksom?
 
 
 utomhusbio med! riktig mysfaktor på den.
 åt med hyfsad utsikt över kowloon

En vanlig tisdag

Publicerad 2016-11-08 15:06:11 i Hong Kong,

Hej där
Igår var vi lediga pga okänd anledning, eller vi tror det var examensdag för vår fakultet men vi är inte säkra. Det spelar ingen större roll. Det jag ville berätta var att vi var lediga, att vi hade en off dag och att vi inte gjorde något speciellt förutom att kolla på film och äta en stor mängd chips. MEN. En sak skiljde sig från allt annat och gjorde dagen lite extra speciell. Samma affär som säljer svenska knäckemackor har nu börjat sälja pepparkakor!! Så igår premiäråt vi pepparkakor. Med mjukost från Ikea. Kan vi bli mer svenniga? Nä, jag tror inte det men det var bannemig gudomligt.
Idag är det ju tisdag. Och som ni vet innebär det skola hela dagen lång. Egentligen hela veckan, för det är cirka ish sista veckan med real deal inlämningar (hurr to the a på den). Vi har alltså egentligen inte mycket annat att berätta. Så jag avslutar med en liten lista på grejer vi har:
1. Jäkla massa myggbett
2. Väldigt mycket rastlöshet i våra kroppar
3. Inga lektioner imorgon hehe
4. Endast 3 veckor kvar av lektioner (inklusive denna vecka)
5. Kallare väder på ingång. Asså vi snackar 19 grader på torsdag. Panik.
6. Inga pepparkakor kvar.. buhu.
Härlig affär vi hittade häromdagen
Lille söte glassbilen
Gårdagens skörd av godaker.
Denna stod på önskelistan... jag fick den inte. Alla julsaker har magiskt nog ploppat fram nu efter Halloween. KUL.

Macau

Publicerad 2016-11-06 12:48:00 i Hong Kong,

Hallå!
Så är vi hemma igen efter 24h i Macau. Vi har haft ett härligt dyg på andra sidan sjön? floden? havet? whatever haha! Vi lämnade Hong Kong vid lunch igår, efter att ha missat att kolla upp vart båten gick ifrån.. smart drag. Men vi kom rätt och hann med båten. De mindra härliga vågorna slog ut oss båda två och vi vaknade inte förrän vi var framme en timme senare. Hoppade in i en taxi och 15 min senare sa chaffisen: Är det här ni ska bo eller? och vi svarade: eeeh tror det och så fick vi oss ett gott skratt. Det var rätt i alla fall. Efter en dryg start med ostädat rum (det stod tallrikar med matrester kvar..) och en urladdad gratismobil från hotellet löste allt sig och vi kunde utfoska stan! Och stan var JÄTTEMYSIG! Det kändes verkligen som om vi kommit till medelhavet någonstans. Insåg snabbt att vi var hungriga, käkade en eggtart som färdkost under letadet och insåg att ja de var minsann ännu godare här! Sen hittade vi till slut en smått pricy restaurang mitt i turiststråket, käkade och drog oss ut igen. Kollade på en gammal ruin och irrade runt i gränderna. Gick hem för en siesta med chips i hotellsängen. Alltså. Fattar ni hur HÄRLIGT det var med en säng. Med en riktig madrass. Heavenly. Ett par timmar senare gav vi oss ut igen och tog oss till Cotai strip vilket är området med alla casinos. Och WOW. Det ser så jäkla pampigt ut. Men måste ändå säga att vi blev lite besvikna. Vi tog först en Mimosa på Four Seasons innan vi gav oss ut för att kolla Eiffeltornet och 2 casinos. Cooolt! Bilder längre ner hehe. Barer däremot, fanns det inte så gott om. Så det slutade med att vi satte oss på en restaurang ish inne i ett köpcenter med en karaff sangria. Inte dumt men det var inte så vi tänkt oss kvällen kanske. Vi tog även en tur på den ända nattklubben. Well, vi fick gratis inträde för vi tjura lite och sa att det var dyrt (på svenska) och drinken var god men det var det och vi åkte till hotellet. Idag har vi endast åkt hem, vi är trötta och Forsan har en dum hals. Dygnet i bilder:
Senado square
St. Pauls ruin
 
När selfiesticken fångar magiska ögonblick
Hamnen. Känner ni igen tornet förresten? Det är alltså meningen att det ska se ut som Sky Tower i Auckland. Fattar inte grejen, så fint är det inte...?
 
Det första casinot, det på vänstersidan (alltså halvt avklippt) i bilden. Ska för övrigt symbolisera svärdet i stenen och den till höger ska vara en fågelbur. Logik på högsta nivå!
Le Parisian, feeeeet byggnad. Hotellreceptionen där inne är finare än Kungens sovrum tror jag
Här är vi på Venetian. Ett ännu större hotell/casino än föregående. Det här är alltså inomhus, så förvirrande att gå där inne. Och sjukt stort är det!
Självfallet hade de ett Eiffeltorn också. 

Eggtart och flowermarket

Publicerad 2016-11-03 17:42:41 i Hong Kong,

Hallådär! 
Vi har börjat köra lite sådär varannandagsprincipen här på bloggen. Illa. Men så är det. Det känns inte så kul att blogga när vi bara har pluggat. Som vi gjorde igår. Och borde ha gjort idag. Men efter eftermiddagens lektion och vår mindre inspirerande nudellunch sa vi: Ska vi inte bara ut och göra något kul istället? Så då gjorde vi det. Vi åkte till Mong Kok East, för att förnya oss lite och hittade av en slump till Flowermarket där vi aldrig varit förut. Mycket fint ställe fast vi bara tog en liten runda. Blommor är inte vårt största intresse. Att äta däremot, är desto trevligare. Vilket vi gjorde. Vi har sagt nu sen vi kom hit att vi MÅSTE testa eggtart, det är alltså en liten minipaj med söt äggsåsish i. Vår slutsats blev pajskalet YUM, innehållet semi-yum, summa sumarum gott. I helgen ska vi testa igen, de ska tydligen vara ännu godare i Macau. Sen gick vi vidare, satsade på Ladies market men tog ett litet pitstop för nästa maträtt. Frittar smått dränkta i cheddarost. Och ja det var ungefär så gott som det låter! Efter den där rundan på marknaden tänkte vi åka hem. Men sen insåg vi att klockan endast var 7... så då stannade vi i 2 timmar till varav 1,5 av dom spenderades på Forever21 och HM. Ni kan ju själva räkna ut vad det innebär.. men en bra kväll, det har vi haft!   
Blomster
Multitasking. Shopping och mat i ett!
Matståndet
no words needed här.

Träningsvärk dag 2

Publicerad 2016-11-01 15:25:12 i Hong Kong,

Hej bananflugor
Det är november hörrni! Kan ni förstå det? För det kan bannemig inte vi. Igår när vi intog lunchen sittandes på en bänk på det lilla torget bakom skolan tänkte vi: Fan, vi har det rätt bra ändå. Här sitter vi i shorts, det är nästan november och solen värmer sådär riktigt gött på ryggen. Känslan förstärks dessutom av det faktum att man kan se alla ljus de satt upp inför jul på alla byggnader. För att fortsätta berätta om igår så vill jag nämna vår förträffliga lärare. Han har ett rykte om sig att han hänger i VIP-sofforna i LKF allt som oftast, han är alltid sen och han ställer alltid in lektioner. Igår t.ex. ställde han in en tutorial pga att han mådde dåligt, för att sen dyka upp på vår lecture 2h senare. Dock gick han efter 5 min och en timme senare när vår lektion var slut och vi skulle lämna in våra grupparbete var han väck. Han hittades på sitt kontor så allt löste ju sig men det uppstod viss förvirring. Tänk er 60+ elever som bara 'Jaha...nu då?' 
Annars har vi haft en fruktansvärd träningsvärk nu i 2 dagar. Klena ben! Näääe. Men ont gör det fy farao. Idag har det varit full rulle med sömniga lektioner. Ja det var faktiskt ett rent helvete. Nu ska vi plugga kinesiska resten av veckan, kul vi ska ha det. Ser himla mycket fram emot helgen då vi äntligen ska till Macau! Då blire fest, håll tummarna för att vi inte spelar bort allt vi äger. Hajpo!

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela