Kvällspromenad

Publicerad 2014-02-28 15:31:21 i Seoul,

Alltså. Vi älskar redan Seoul! Otroligt snälla människor, storstadspulsen med liv och rörelse, massvis med mysiga café och restauranger och sen roliga affärer på det. Ja, vi har redan hunnit kika på saker att ta med hem trots att klockan var 21.30 när vi gick ut. Fantastiskt! Tog varsin kopp varm choklad och sen traskade vi hem igen. Lagom kväll för ett par trötta töser som oss.
 
 
 
 
 
 

Framme!

Publicerad 2014-02-28 13:10:00 i , Seoul,

Whoppppa! Vi är framme! Efter vad som känns som en evighet på resande fot. BÅDA planen har varit försenade, flygplatsen på Bali är ett ofärdigt kaos, transfern på Shanghais flygplats är omständig (då man av någon anledning måste gå in och ur landet vilket innebär 2 olika köer á 20 min plus att man måsta hämta och checka in bagaget igen) och Seouls flygplats är som att komma till himlen. Om än en jävligt stor sådan. Tog i alla fall en buss in till stan och fick hjälp av en grymt snäll caféägare som visade oss vägen till vårt hotell och nu ligger vi i sängen och samlar kraft. Måste ut och köpa frulle innan vi somnar. 
 
Fun fact: vi har värme i dassastolen!!!!!!

Summertime sadness

Publicerad 2014-02-27 07:59:15 i Bali,

Tjenixen! 
Vi sitter nu på cafe kaffebönan på mallet. Är rätt så slut i våra kroppar och orkar inte direkt göra något. Dessutom är det sjukt varmt här nu. Regnsäsongen är typ slut och torrperioden börjar, tung luft här nu med andra ord. Men vi kanske ska börja berätta om gårkvällen. Det blev en mycket lugn kväll. Men vi njöt till max av att kunna sitta ute, i shorts, linne och flipflop, dricka en kall Smirnoff ice green apples och bara ha det så jävla najs. Sommaren är ju slut nu så att säga. Dansade en liten sväng och drog hem redan vid 01-tiden. Då orkade våra köttade kroppar inte mer och vi såg istället på ett avsnitt av Pip-larssons i sängen haha. Idag gick vi upp, käkade upp de sista koko krunchen (utan yoghurt....), packade ihop oss och lassade in väskorna i ett förråd. Resten av dagen består av tidsfördriv av högsta nivå. Vi har käkat, druckit vars en läsk på Maccas, tagit en promenad och nu sitter vi då som sagt på cafe och lånar internet. Kl 21.20 ska vi (föga förvånande) på bio och 01.15 styr vi kosan mot flygpatsen. 
 
Vet inte riktigt när vi kommer kunna uppdatera nästa gång. Kanske under mellanlandningen i Shanghai men hoppas inte för mycket. Annars hörs vi från Seoul (!!) imorgon! 

på topp så att si

Publicerad 2014-02-26 12:26:39 i Bali,

Hej på er,
Man kan inte säga att vi gjort något speciellt idag. Hängt vid poolen, ätit mat, fått magknip och kallsvettningar, packat lite, fixat taxi till imorgon och ja.. det var nog det stora hela. Fantastiskt.
 
Nu ikväll ska vi nog försöka ta oss ut och roa oss lite på skygarden en sista gång. Whoop whoop!
 
Det här var nog den kortaste uppdateringen någonsin haha. Kanske blir det ett nattinlägg också.. who knows?

Segekorvar

Publicerad 2014-02-25 12:53:00 i Bali,

Haj.
Vi har varit helt fruktansvärt sega idag. Vaknade vid 12, sprang ner om trapporna till minimarten och köpte yoghurt, käkade yoghurten och därefter hämtade vi tvätten, sorterade den och typ packade ner den i ryggorna. Gick ut för att käka lunch vid 15-tiden och hamnade självklart på Pepper lunch. Var lite wild and crazy och testade att ha ost i riset idag. Vilken hit, skitgott! Kunde sedan inte motstå bions dragningskraft och såg på 3 days to kill. 4 av 5 parasiter får den i betyg, faktiskt riktigt bra! Lagom till att vi kom ut från bion såg himlen ut såhär: 
Rätt så najs va?

Storshopping

Publicerad 2014-02-24 11:24:11 i Bali,

Hallåja! 
Vi har varit busybusy idag kan ni tro! Vaknade, av någon anledning, redan kl 09. Skitdumt. Vi försöker vända på dygnet inför Seoul nämligen. Meen, inget ont som inte för något gott med sig - vi hann äta frukost innan köket stänger. Lämnade in 7 kg tvätt och sen tog vi en taxi (för hela 10kr) till Carrefour som man skulle kunna likna vid Ica Maxi. Vi handlade totalt för drygt 250 svenska kronor och för det fick vi 2 mascaror, ca 1 liter schampoo och balsam, 2 scrubs, 6 kartor hårvitaminer, 1,7kg rambutan, snake fruit och lite annat gottis. Inte illa va? Därefter tog vi en taxi tillbaka och drog till shopping mallet och brände lite mer pengar. Måste ju passa på nu innan hemfärd. Usch. Tänk att vi snart bara har en vecka kvar med glidarliv. Sadface.
Så ser det ut när vi handlar. Mest skit i vagnen haha. Har under den senaste veckan fått tillbaka aptiten efter att ha varit utan den i typ 2 månader. Nu äter vi konstant. (Förbereder magsäckarna inför hemkomsten då vi inte ska göra annat än att äta och sova, i alla fall den första veckan.) 
Kände att det var ett tag sen ni fick se en bild på oss båda. Här är vi. 
Blev såklart ett pitstop här så vi kunde få lite yoghurtglass. Mhhhhmmm! 
Här har ni den omtalade snake fruiten. Ska sluta tjata om den nu. Lovar.

De där bilderna

Publicerad 2014-02-23 13:53:00 i Bali,

Vi är tillbaka i Kuta och har världens största jävla kackerlacka på rummet. Den är som ett monster och just nu pågår det vild jakt. Dock har hen krypit in i skåpet nu... Men så fort den jäveln kommer ut därifrån drämmer vi till hen med skon och spolar ner hen i toaletten. Känns sådär om vi ska behöva sova med ett monster. 
 
Vi vann precis fighten. Nu är den förgiftad och nerspolad. Vi får nog vädra rummet från gift nu.. 
 
Vi kom hit vid 5-tiden, vår väska fanns kvar i tryggt förvar och vi har flyttat till grannrummet. Alltid spännande med nytt, right? Gick ut och tog en glass på Maccas och sen blev det shoppingcentrat. Vår favvoplats. Som vi nog får besöka med pengar imorgon höhö. 
Utedasset. Som var rätt mysigt ändå.
Rummet. Som de dessutom tvunget skulle städa varje dag. Det, förstår ni, händer aldrig på andra ställen.
 
Göttepoolen vi lånade för en dag. Vi har förresten utvecklat en typ av poolfobi numera. Det kommer av att poolen på stället på Gili var så fruktansvärt sunkig och hade dammdjur som levde i den. Upptäckte dock detta försent. Vi tror att det var pga den vi hade magproblem för nån dag sen... Vi har nu skrivit en tjusig recension på tripadvisor. Hämnden är ljuv!
 
 
Fint väder ena sekunden och i nästa ser det ut såhär. Sanslöst blött.

Mot Kuta

Publicerad 2014-02-23 04:56:14 i Bali,

Tjenahejsan! 
Vi håller på och packa ihop oss så smått här. Om drygt 2h åker bilen mot Kuta. En färd på allt mellan 1 och 3 timmar beroende på trafik och förare. Ska strax ge oss ut och käka lunch. Tror vi. Annars stannar vi bara här tills det är dags att åka. Vi hörs när vi är framme, då förhoppningsvis med ett lass med bilder också! Trevlig söndag! :-)

prawns, regn, fisk och snorkel

Publicerad 2014-02-22 15:18:33 i Bali,

Hallå!
Hann knappt slå upp ögonen imorse förrän damen kom och frågade vad vi ville ha till frukost. Fantastiskt goda bananpannkakor med mycket palmsocker blev det. Sen fick vi varsin snorkel och cyklop och utpekat på karta exakt var det bästa stället att se fiskar och sköldpaddor låg. Fina fiskar såg vi men tyvärr ingen sköldpadda denna gången. Låg och plaskade ett tag och insåg att det var ganska strömt. Sedan kom regnet. När det avtagit lite blev det lunch hos den trevliga och snackesamma damen vi var hos i förrgår. Hon hade precis fiskat upp fantastiska jätteräkor och de var verkligen enorma. Så goda att till och med Hanna tog tre bitar. Lagom till att vi hade ätit och tjötat klart kom regnet tillbaka med full kraft. Fy fasiken vad blöta vi blev! Två kilometer i monsunregn. Fick vrida ur allt när vi kom hem. Inklusive pengarna som nu ligger på tork. Frös jättemycket, längtade lite efter en varm dusch men fick nöja oss med att krypa ner under täcket med långbyxor och tjocktröja ett tag. När vädret avtog i några få minuter sprang vi och köpte diverse onyttigheter. Ja, alltså största affären i denna byn har två hyllor med skräp varav hälften smakar sjögräs eller är från yttre rymden. Men sedan kom damen på vårt homestay med indonesiska kakor. Smakade ungefär som mandelmusslor med banan i. Gott!
 
Nu, efter ca 6 timmar har regnet och åskan dragit bort och jätteparabolen på taket har tömts på vatten :)
 

Snake fruit

Publicerad 2014-02-21 08:39:32 i Bali,

Tjenatjena! Vi kan fortfarande inte få upp några bilder, det är jättekonstigt. Internet funkar perfekt till allt annat så kanske är det blogg.se som spökar, vi vet ikke. Det är synd för nu får ni inte se hur jäset vi haft det idag. Och igår för den delen. Igår tog vi en promenad och hittade ett massageställe och tänkte "ja, varför inte?". Var inte direkt den skönaste massagen vi fått men avkopplande ändå. Käkade lunch på en liten warung (lokala jättesmå restauranger) och blev bundisar med ägarinnan. Satt och pratade med henne ett bra tag och fick dessutom testa snake fruit. Ännu lite mer kottemat hah. Rätt gott var det faktiskt. Att vi sen fick ännu mer snake fruit på guest houset var trevligt!
 
Idag tog vi sovmorgon. Eller. Hanna vaknade vid 07-tiden och Fanny kl 10 när alarmet ringde. Käkade frukost och fick prova stinkfrukten durian. Den var ingen höjdare. Gick sen till ett närliggande hotell med pool och betalade en liten summa för att få använda den. Riiiiktigt stekigt var det. Blev en dyr lunch där och nu är vi tillbaka "hemma". 

Där satt den.

Publicerad 2014-02-20 05:57:34 i Bali,

Chaffisen kom kl. 08.45 och tyckte att vi skulle åka lite tidigare. Nä, minsann! Hade inte ens fått i oss frukost. Han var rätt så knasig om man säger så. Men fram kom vi till slut.
Befinner oss nu i Amed och har hittat ett jättebra boende! Ägarna är så himla söta och passar upp på oss hela tiden. De fixar allt precis när vi vill. Fick välkomstdrink och banan med palmsocker. Kanske blir en dag extra här? Har utomhusdusch där bananerna växer nästan ända in i duschen. En fjäril kom och hälsade på ett tag på toan också. 
 
Bilder får ni när internet vill samarbeta.

rambutanlunch

Publicerad 2014-02-19 13:14:32 i Bali,

Köpte med oss rambutan hem innan idag. Fick inte köpa mindre än ett kilo så det blev en stor påse. Men gott är det och nu har vi krängt allihopa.
Regnet har öst ner hela dagen vilket har varit ganska svalt och skönt. Vi har väl mest bara myst omkring haha. Imorgon klockan 09.30 blir vi upphämtade här för att åka till Amed. Allt är lite luddigt med den där chaffisen men bara han kör oss blir vi glada.
Kottemat. Yammy
 
 
 
 
 

Snigel eller krabba?

Publicerad 2014-02-19 07:08:57 i Bali,

God morgon! Vi är uppe och typ på benen. Läget är samma som igår med magarna och våra kroppar känns trötta. Men vi har ätit en stor, god frulle här på stället där vi bor. De kallar det för bungalow men nja, mer ett litet hus. Fick i alla fall vars en stor bananpannkaka, färsk frukt och en jättekopp med te. Sedan har vi tagit en promenad i den stekande solen så på vägen hem fick vi köpa vars en glass att svalka oss med. Men nu ser det ut till att börja regna snart så då svalkar det också. Eller som vi kallar det - en dusch. Har inga andra planer för dagen, ska bara fixa transport till Amed men de hade stängt när vi var där. 
Denna krab(b)at hittade vi på vår veranda igår. Första reaktionen var "oh jävlar vilken stor snigel!" Sen insåg vi att det var en krabba. Och en grymt stor sådan, även om det inte syns på bilden.
Detta är vår trädgård, jättemysig!
 
 
 

Candidasa

Publicerad 2014-02-18 11:53:25 i Bali,

Hellooooo! Sitter efter många om och men nu i Candidasa, på nordöstra Bali. Har varit en lite småjobbig dag med magproblem, försenad båt, sjösjuka och en hel del regn. Lunch intogs klockan 17 och allt är lite upp och ner. Staden är väl ingen hit direkt, har egentligen inte kollat så noga. Det får vi göra imorgon. Tanken är att vi stannar här i 2 dagar och åker sen till Amed. Vi har åtminstone ett bra, om än lite dyrt, boende med någotsånär fungerande wifi och hoppas innerligt på att vi kan roa oss med att se Skavlan på svt play ikväll.
 
Båååten, som egentligen inte var den båten vi skulle ta. Det kom en mindre och hämtade oss senare.

Bloggtorka

Publicerad 2014-02-17 05:04:35 i Bali,

God morgon,
Sista dagen på Gili T!  Kl 11 imorgon går båten tillbaka till Bali och Candidasa. Exakt vad det finns att göra där vet vi inte men det blir nog bra ändå. Något annat spännande händer inte i våra liv. Och därmed blir bloggen aptråkig. Vi ber om ursäkt för detta och kompenserar med ett gäng bilder från senaste dagarna.
 
 
 
 
 
 
 
 

överjäst :)

Publicerad 2014-02-16 14:11:00 i Bali,

Haft en jäsig dag. Åt jättemycket till lunch och var tvugna att gå en sväng för att kunna andas normalt igen. Finns inte jättemycket att berätta just nu. Återkommer imorgon.
Nu ska vi snart gå och äta middag och det är såhär det brukar se ut:
Pannkaksgrabben
Här hänger vi om kvällarna och gottar oss i all mat
 

söndagslyx

Publicerad 2014-02-16 04:08:37 i Bali,

Flyttlasset har gått 20 meter åt vänster denna morgon. Känns rätt skönt. Lite omväxling och lyx! Både AC och pool liksom. Vi kommer nog inte va inne på skype och sånt lika mycket eftersom vi måste gå till ett annat ställe för att få wifi. Bara så ni vet. Nu ska vi köpa chips och hoppa i poolen.
Rätt okej ändå va?
 
 
 

"kul" kväll

Publicerad 2014-02-15 10:58:36 i Bali,

Hej. Som sagt så drog vi ju ut igår kväll. Men alltså.. den där festen alla har pratat om sen vi kom hit var apdålig. Jättemycket folk men askass musik så det var ungefär noll drag. Konstigt då alla förutsättningar för en bra fest fanns. Vi hamnade istället på ett hostel tillsammans med några aussies och våra bodyguards från guesthouset där vi bor. Spelade drickspel och hade det trevligt. Sen gick vi ner för att bada och det var ungefär i samma veva som någon jävel öppnade vår väska och gick hem med Hannas mobil. Märkte det dock inte förrän ett tag senare och då var det ju ändå redan kört. Letade i alla fall igenom stranden med hjälp av aussies och andra lokala invånare men det ända vi hittade var fodralet. Tydligen har det sprungit runt en västerlänning i vit tröja där så det kan vara hen men det är inte lönt att spekulera. Kom hem vid 7-tiden imorse, sov lite och sen har vi ätit pizza.
 
Vi tog en annan väg hem från stranden idag och hittade ett jättefint boende typ 10m från där vi bor nu och lite spontant sådär bestämde vi att vi flyttar dit imorgon! Hoppas på att de har bättre wifi så vi kan få upp lite bilder någon gång.

Ett försenat inlägg

Publicerad 2014-02-14 10:48:19 i Bali,

God morgon,
Har tvingat oss upp till frukost idag. Har haft en konstig natt med många nya myggbett, illamående, mardrömmar, tjötande grannar och rummet har varit fruktansvärt varmt. Det behövs nog några timmars sovande till innan vi är med på noterna. Det ska vara stor fest ikväll och vi får nog ta en extra tröstdrink för att vi ska ju snart HEM?!! Kan inte riktigt fatta att vår underbara tid i Asien snart är över (igen). Fast än har vi mycket att se fram emot så vi ska försöka förtränga den där hemska känslan. Men ändå, grabbarna här har erbjudit sig att vara våra bodyguards ikväll. Så nu slipper vi oroa oss för de där sjuka ryssarna som försökte bära hem oss sist (även där fick vi hjälp av ortsbefolkningen). Det kallar vi homestay med service! 
 
Hmm, har ju glömt gårdagen! Gick ner till stranden, åt så mycket pizza att det blev lite matkoma. Gick fem meter och slängde oss i havet. Sedan intog vi ryggläge till klockan 17.30. En glass slank ner på vägen hem och på kvällen åt vi mat på torget som vanligt och fick med oss en nutellakaka hem. Gött så att si.
 
Och nu har det gått ännu några timmar sen vi skrev det ovanstående. Internet har varit slött/obefintligt pga åska, regn och strömavbrott. Vi har istället hunnit sova lite, äta lunch och ta ut pengar. Vi har försökt hela dagen att ladda upp bilder men det funkar inte. Kanske senare, men ha inga stora förhoppningar om det.
 
Sist, men inte minst, glad alla hjätans dag på er!
 
 

nattabad och nattamaud

Publicerad 2014-02-13 06:39:34 i Bali,

God morgon,
Vi gick ut vid 8 för en lugn kväll med middag på torget. Vi kom hem kl. 05.00... träffade på lite trevligt folk, drack öl och chillade. Vid 12 drog vi vidare dit festen var och det var ju hur trevligt som helst. Vi blev svettiga av all dans så vi gick helt enkelt ett gäng och hoppade i havet. Jäkligt skönt. Sedan gick vi direkt in på dansgolvet igen (med några stopp i baren), hur smidigt som helst. Nu har vi inte tid att skriva mer för vi är så nedrans hungriga och ser fram emot den svittigaste pizzan på ön.
 
Nattens bilder:
 
 

Flashbacks

Publicerad 2014-02-12 12:37:41 i Bali,

Hallå i stugorna! Vår dag idag har bestått av en massa flashbacks. Det började redan när vi åkte ifrån Senggigi. Bilen vi packade in oss i var nästan som Mange. Lite skruttigare bara. Och vägen vi sen åkte var helt fantastiskt vacker och påminde om Great Ocean Road. Åkte i 1h innan vi var framme vid hamnen där vi skulle hoppa på båten till Gili. Insåg snabbt att vi varit där förut - när vi åkte från Gili sist. Hoppade på båten, efter 40 minuters väntetid, och efter en halvtimme på havet ankom vi till vårt lilla paradis. Styrde självklart stegen mot samma ställe som vi bodde på förra gången. Men... efter 5 minuter insåg vi att de bytt namn på ställena här och vi har hamnat hos grannen haha. Inte för att det gör någonting men rummen är nog egentligen finare där vi bodde sist. Hur som helst betalar vi nu 30kr per skalle inklusive frulle och wifi så vi ska inte klaga. Gick sen och åt lunch innan vi intog playan. Najs dag med andra ord. 
Såhär ser det ut när man åker båt. Fullt med varuleveranser i mitten och folk längs sidorna. 
 
Dagens utsikt. Inte så tokigt!

Pannkaksfrulle

Publicerad 2014-02-12 01:04:05 i Bali,

Godermorgon! Uppe med tuppen idag för att åka till Gili. I en liten träbåt. Smått nervigt, hoppas verkligen att det inte gungar för mycket. Eller att de överlastar den... Nej då, då simmar vi hellre! Igår lyxade vi till det med köttfärssås och spaghetti till middag. Det är SÅ gott att välja något "västerländskt" bara för att slippa äta indonesiskt. Alla rätter smakar likadant numera. För att fortsätta på matspåret så sitter vi och väntar på frulle nu. Bananpannkaka och färsk frukt för att vara närmare bestämd. Hoppas den kommer snart, vi åker om en halvtimme!
Lilla söta Greger hade vi som frukostsällskap igår. Och som oinbjuden gäst hela kvällen också. Inte fan ville han flytta på sig heller. 

Kuta tour

Publicerad 2014-02-11 09:19:00 i Bali,

Nu har vi precis intagit våra platser på verandan efter en tur på drygt 6h. Började färden kl 09 imorse och åkte i ca 2h innan vi kom fram till första stoppet - en by med stamfolk. Eller vad man nu ska kalla det. Vi blir alltid lite kluvna vid sånna ställen. Intressant att se men folk vill sälja grejer hela tiden. Byn bestod av 150 hus och 700 invånare. Trångbott med andra ord. Därefter åkte vi i tio min till Kuta. Japp, fantasin är stor när det gäller ortsnamn! Hängde på stranden ett tag, kastade macka med koraller och badade fötterna. Nästa stopp var ett krukmakeri. Dock åt krukmakarna lunch (vilket vi tycket var skönt, krukor är inte vår specialitet direkt) så vi åkte ganska snabbt därifrån igen. Blev lunch på ett litet ställe i Mataram och sen hämtade vi upp chaffisens son i skolan. Fjärde och sista stoppet var, håll i er nu, ett tempel! 
Inne i byn. Alla var släkt med varandra, man kunde inte gifta sig med någon som inte tillhörde byn.
 
Det har regnat från och till hela dagen. Jätteskönt tyckte vi, mindre skönt tyckte chaffisen. 
Ett försök till att vara kreativa.
 
 
 
 
Däckad vovve
 
Dessa fina gula band var obligatoriskt att ha på sig. Varför visste man icke.
Gubben aka Sid i Ice Age.
Själva templet var ju inte direkt imponerande. Men fin utsikt i alla fall.
 

strömavbrott

Publicerad 2014-02-10 10:13:20 i Bali,

Haj, det har blåst lite inatt. Så att träden har vält och det inte funnits någon el sedan igår. Vilket har varit lite problematiskt när vi ska gå in på vår grott-toa, att våra pengar tagit slut och atm inte funkar plus inget wifi då. Annars har vi det hur bra som helst. Tog lång sovmorgon och nu sitter vi på en restaurang och sörplar på en juice. Imorgon ska vi ut på tur minsann. Vad den innebär vet vi inte riktigt men det blir nog bra ändå haha. 
 
Får väl se när strömmen kommer tillbaka och vi kan ladda upp lite bilder. 

Lombok

Publicerad 2014-02-09 09:23:01 i Bali,

Halåjen!
Kom fram till Senggigi vid lunchtid idag efter drygt 2h båtåkande (behöver jag säga att vi sov som stockar hela vägen?). Bor på ett litet sött homestay i utkanten av stan. Det är väldigt simpelt men ägarna är söta och trädgården är fin så vi slog till. Det är ju så här vi gillar det bäst, inte hotell. Har inte hunnit med så mycket mer än lunch och en kalldusch. Sitter nu och googlar lite och försöker figurera ut hur vi ska spendera dagarna och på vilken ö. Vi har liksom fått lite för många dagar över i vårt "schema" då vi inte orkar/kan/vill genomföra en vulkanklättring just nu. 
På lunchjakt i stan
Härinne, i en undangömd liten gränd, bor vi.

nattsvammel

Publicerad 2014-02-08 17:44:34 i Bali,

Om 5h ska vi iväg mot Lombok. Det där med att vända tillbaka dygnet har gått sådär, suprise haha. Har packat om ryggsäckarna helt och det blev en hel påse med kläder som hamnar i soptunnan. Längtar lite tills vi kan slänga resten också.
Vi har endast ätit skräpmat idag, usch och fy. Och några bilder har vi inte tagit heller men imorgon ska ni nog få se några. Vet inte riktigt när vi kommer vara framme dock. Nog med svammel denna lördagsnatt. Bäst att vi stänger ögonlocken och försöker få någon timmes sömn innan vi ska iväg.
Hoppas ni alla får en ytterst trevlig lördagskväll!

Kaboooooom!

Publicerad 2014-02-08 08:23:23 i Bali,

Körde en favorit i repris igår kan man säga. Gjorde ingenting anmärkningsvärt på dagen och på kvällen styrde vi stegen mot Skygarden igen. Slutade med efterfest på vår balkong och vi somnade vid 8-tiden imorse efter att ha hållt på att skita ner oss av världens jäkla åskoväder. Det var så nära att det var läskigt. Nu har vi varit på Maccas och käkat frukostlunch, hämtat tvätt och alldeles strax ska vi nog hoppa i poolen. Det är nästan jobbigt varmt här nu, svetten flödar så att si. 
 
Några bilder har vi inte tagit, ni får tyvärr själva fantisera om hur vår kväll såg ut. 

En torsdagsnatt

Publicerad 2014-02-06 21:01:03 i Bali,

Nu är klockan 04.00 här i denna delen av världen och vi kom nyss hem. Tänkte att vi skulle ta en tidig kväll eftersom det ändå är fredag imorgon (inte för att veckodagarna spelar någon roll här) och vi kanske ska ta en tur på dansgolvet då med. Så kl. 3 gick vi faktiskt hemåt. Med stopp på minimarten för att inhandla kallt vatten och chips. Man har ju svettats ut några liter svett denna natt. Alla är helt genomblöta på dansgolvet och den där duschen man tog på kvällen är långt borta. Men gött har det varit och nu har vi både ömma fötter och öron. En hel del skrålande till Avicii och Icona pop har det blivit med.
 Vem det är som köttar på scenen visste man inte riktigt. Detta är på första våningen och vi brukar hänga på takterassen. Gick vilse lite på väg upp. Ganska stort ställe om man säger så.
 På väg in får man fyra drinkar eller öl eller vad man än vill ha. Fint, tack!
 En liten del av takterassen. Dansgolvet var så trångt och svettigt så där fota vi inte.
 När vi kom hem låg vi så här en stund för att svalka ner oss. Skulle kanske hoppat i poolen istället...?

Tzatziki

Publicerad 2014-02-06 13:10:04 i Bali,

Haj,
Vi har varit och köpt finpiller ( tack Kyllan för tipset) och hoppas på att detta ska göra lite underverk. Dagen har sett ut ungefär som de andra denna vecka. Poolhäng och sånt. Har kommit fram till att på söndag bär det av mot Lombok (om vi får biljetter) och då får ni äntligen lite mer intressant att läsa om. Det blir nog så att vi lämnar kvar en av de stora ryggsäckarna här för det känns lite onödigt att dra runt på långkalsonger och trekkingskor nu. Vi ska ju ändå tillbaka hit innan vi drar vidare.
 
Snart ska vi ut och äta middag och sedan ska vi nog dra ut. Känns som vi kommer hamna på skygarden haha. Men det är ju trots allt bäst där om man ska partaja.
Så länge får ni en till dagens-lunch-bild. Åt på ett grekiskt ställe idag och det var supergott. 

Mcflurry för en femma

Publicerad 2014-02-05 15:34:17 i Bali,

Tjollahopp tjollahej! Har haft ännu en såndär produktiv dag idag. Efter frullen tog vi ett svalkande dopp i poolen. Gick till vårt stammishak Bamboo corner och käkade lunch och sedan gick vi till Kuta square och kollade i butikerna där. Samma butiker som på mallet ungefär. Var och varannan butik är Billabong, Rip curl och Roxy. Alltså bara australienska surfbutiker. Men det är kul att kika lite ändå. Tog vars en glass på Maccas för att sen ta ett spontanbesök på bion. Vi kom 15 min innan filmen började så det var bara att gå rätt in i salongen (som inte var lika lyxig som igår). Såg the legend of Hercules, helt klart godkänd! 
 

Useless facts

Publicerad 2014-02-05 06:00:00 i Bali,

 Vi har lustiga grejer för oss ibland.
 
■ När vi är på restaurang MÅSTE vi kolla ner i sugröret innan vi dricker. Ibland är de nämligen otroligt snuskiga.
■ Vi köper alltid på oss en massa dassapapper och bär alltid med oss en rulle.
■ Är beroende av ketchup och soja. Kan vara för att vi alltid käkar ris?
■ Vi äter mer ägg än en höna värper under ett helt liv.
■ Vi äter i princip aldrig kött. Om det händer så är det på Maccas och där har de till 90% mest kycklingburgare.
■ Vi borstar tänderna maniskt när vi är utomlands. 
■ Snor servetter på vart och vartannat ställe bara för att ha de i väskan. Just in case liksom...
■ Duschar i princip alltid med flip-flopen på.
■ Tycker numera att det är skittråkigt att äta på restaurang. Köper mycket oftare hem yoghurt för att det ska bli ett besök mindre om dagen.
■ Har blivit beroende av våra sovsäckar. Fattar inte att vi inte haft med det förut!
■ När vi kollar på boende går det till såhär: I trappen upp frågar vi om de har wifi och sedan kollar vi om toan verkar fungera ordentligt (alltså att det går att spola ordentligt). Känner efter om det luktar okej i rummet, om sängen/lakanen känns fräscha och så kollar vi efter bedbugs. Genomgår rummet inspektionen börjar vi pruta. Om vi kommer ihåg det.
■ Vart vi än ska har vi mat i väskan. Och toapapper då såklart.
■ Om restaurangen spelar Bob Marley så vägrar vi gå in.
■ Vi vet inte längre hur det känns att ha en fungerande mage. We feel you laktos- och glutenintoleranta!
■ Hade vi inte haft bloggen hade vi inte ens haft hälften så många bilder på kameran.
■ Tycker själva att det är helt otroligt att vi fortfarande har saker att prata om efter totalt 16 månader på resande fot och varenda timme av dem spenderande tillsammans. (Otroligt att vi fortfarande inte hatar varandra eller ens bråkat ordentligt haha)
■ Åker INGENSTANS utan resorb och immodium. Eller underkläder för den delen för det finns ju inte att köpa nånstans!
 
 

Cinema

Publicerad 2014-02-04 14:59:35 i Bali,

Det tar sig. Vi är lite bättre för varje dag. Det har faktiskt varit otroligt skönt att inte göra ett dugg ett par dagar. Vi har fortfarande inte bestämt när vi ska åka vidare men känner heller ingen stress. Det får bli när det blir och när vi känner att det är dags.
Idag har vi sett American hustle på bio. Har aldrig gått såhär mycket på bio förr haha, men det är skön avkoppling och i princip gratis om man jämför med hemma. Råkade va så att det var premierbiljetter vi fick. Fick inte ens stå i den vanliga popcornkön eller hålla i popcornen själva. När vi beställt gick vi och satte oss för att dörrarna inte öppnats än, ja trodde vi ju. Efter 2 minuter kommer en kille och hämtar oss och där inne står vår beställning mellan våra stolar och väntar på oss. Perfekt! Filmen var väl sådär men det gör inget.
 
Ätit på ny restaurang ikväll, den fick klart godkänt och det känns som vi kommer gå dit igen imorgon.
Skönaste stolarna ever var det.
vi låg ner och fick filtar som luktade jättegott.
Jättenajs så att si.

lättat plånboken och gjort ryggsäcken tyngre

Publicerad 2014-02-03 17:07:22 i Bali,

Har shoppat lite, ätit på breadtop och efter det yoghurtglass och det är väl det vi gjort idag. Efter glassen kallade sängen för en vilopaus. Lyssnat på gammal svensk musik, läst och badat lite också såklart. Precis som igår har vi suttit ute ikväll och tittat på åskan, vi båda tycker att det är så mysigt!
Yummy. När vi väl äter glass gör vi det ordentligt.
Såhär har vi sett ut idag för er som undrar. Som vanligt alltså.

Lite planer

Publicerad 2014-02-03 05:19:43 i Bali,

Var på väg ut för att äta frukost när vi kom på att det faktiskt ingår i vårt boende. Smart haha. Såklart en banana jaffle och te och det var ju inte igår vi åt det. Satt fint. Känner oss lite bättre idag som tur är men vi stannar nog här i Kuta ett tag till för att ta det lite lugnt. Egentligen är restaurangerna här inget att hurra för så vi kommer nog hänga på bamboo corner varje dag och äta nasi goreng. Antagligen kommer en och annan glass slinka ner också.
 
Tanken är att vi ska åka över till grannön Lombok och möjligtvis stannar vi till på Gilli T på vägen dit. Vi hade planer på att bestiga vulkanen på Lombok men som det känns nu så är det kanske bäst att låta det vara till nästa gång vi har vägarna förbi. Det fanns också tankar på Komodo och Flores men även det får nog bli en annan gång för det är långa och många resdagar. Vi ska samla all energi vi kan inför Korea för vi vill inte missa en enda grej! Det kommer bli långa dagar och nätter och satans så kallt men fy sjutton vad kul.
 

När ordet trött inte räcker till

Publicerad 2014-02-02 14:33:10 i Bali,

Haj,
Sitter nu på balkongen och tittar på åskan och regnet. Våra kroppar är ganska slutkörda. Tror att en hundraåring känner sig piggare. Därför har vi inte gjort så mycket idag. Sov till lunch och badade lite i poolen. Tog en promenad i eftermiddags som blev längre än vi tänkt och efter det så satte vi oss för att få i oss lite mat. Regnet började vräka ner under tiden vilket gjorde att vi stannade ett bra tag och sipprade på våra drickor.
 Regnet på väg in
Yep. Såhär har vi ätit middag. Halvt liggandes i en skön fotölj. Fasiken inte klokt. Dagar som denna önskar man innerligt att man bara kunde gå in i köket och öppna en kylskåpsdörr och välja och vraka.
 
Hoppas på magi under morgondagen för så här kan vi ju faktiskt inte ha det.

Laos good and bad

Publicerad 2014-02-01 06:22:00 i Laos,

Först och främst; vilket fint land! Rent, snyggt och otroligt vacker natur. Synd att vi bara hade två veckor och att det är enorma avstånd mellan ställena man vill se. Vientiane är, i jämförelse med andra, en liten huvudstad som man kan se på två dagar. Luang prabang är fint och har ganska mycket äldre turister och Vang Vieng är mer för den yngre delen så att säga. Vang Vieng var självklart också fint men föll oss inte riktigt i smaken. Lite för turistigt och typ sunkigt. 
 
Något som överraskade oss var maten. Vi hade väl inte direkt förväntat oss något utöver det vanliga men det var riktigt gott! Lite dyrt mot vad vi är vana vid men eftersom vi var där så kort tid spelade det ingen större roll. Priset på öl var dock fantastiskt. Det kostade lika mycket som läsk så valet blev ju enkelt. Faktum är att allt är ganska enkelt i Laos. Det är lätt att ta sig runt, lätt att orientera sig och lätt att göra utflykter. Det enda lillalilla minuset kan vara befolkningen. Om man ska klaga på något. De har en äh-va-fan-vem-bryr-sig-inställning till det mesta. Kan uppfattas som lite nonchalanta ibland. Å andra sidan tyckte vi att det var rätt skönt att de inte var så påstridiga. Så om ni någon gång har vägarna förbi Laos så tveka inte på att åka dit! 
Vientiane
Maud
Detta kan, för övrigt, vara den finaste bilden vi har tagit!
Göttigt streetfood 
Fantisen och våra fötter

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela