Längsta (och sista?) inlägget någonsin

Publicerad 2012-01-27 16:45:31 i , Hong Kong/Dubai,

Har precis druckit vars en värmande kopp kaffe. Blev rejält nerkylda av att gå till ICA och köpa popcorn och lösgodis såklart. Måste ju ladda inför imorgon, vi ses väl? Nog om det. Vi har ju lovat er en utvärdering och nu tycker vi att det är dags för den.

Totalt har vi rest i 4 månader. Man kan även säga 16 veckor och 3 dagar. Eller 115 dagar. Eller 2760 timmar. Av de 2760 timmarna har vi varit ifrån varandra max 2. Fattar ni hur tomt det är nu? Ingen att borsta tänderna med, ingen att ligga i sängen och snacka massa skit med, ingen att skratta åt dumma saker med. Ja vi saknar varandra helt enkelt. Mycket. Behöver vi berätta att vi skickar sms till varandra dygnet runt och ringer varandra så fort det händer något utöver det vanliga? Nåja. Vad har vi mer varit med om? Jo, 14 flygresor, 8 olika länder (12 om man räknar med länder där vi bara varit i några få timmar), 16 olika boende, badat i 4 olika hav, druckit 7278 l vatten vars, tagit 2000 bilder, skrivit 184 blogginlägg, pratat med folk med 31 olika nationaliteter (då har vi säkert glömt några), ätit 89 hönor vars, sett fler fyrverkerier än vad man gör på 20 år i Simrishamn, fått skoskavsärr mellan tårna för att vi använt flip flop lite för länge och lite för ofta, självdetonerat vääääldigt många gånger, blivit uppringda av Bingolotto minst 10 gånger, druckit oerhört mycket öl och banana daiquiris och nu ska vi sluta för denna lista kan bli sjukt lång. Vi har fått minnen och erfarenheter för livet och växt som personer. Nu menar vi inte att vi har mognat för det har vi inte och kommer aldrig att göra. Vår engelska har blivit bättre, inbillar vi oss i alla fall. Och nu råkar det bli lite svengelska när vi pratar. Hanna säger t.ex. obligationer (måsten).

Något vi tror att alla undrar är: Vilket land har varit bäst? Vårt svar: Det kan vi inte säga. Alla länder har sina fördelar och nackdelar. Vi har trivts i alla länder, kan tänka oss att åka tillbaka till alla länder och är grymt nöjda med våra val. Vi har fått en perfekt blandning av sol, shopping, god mat, party, sevärdheter, kulturer och religioner. Vi kan åtminstone säga att det var godast mat och öl i Indien, bäst party på Malta och Bali, bäst shopping i Dubai, bästa storstad Hong Kong (slår Dubai med hästlängder), vänligast befolkning har Bali, bäst stränder hittade vi i Palolem och på Gili. Om vi fick chansen att göra en sånhär resa igen hade ingen av oss tvekat. Det kliar i resfingrarna redan och vi har bara varit hemma i 2 dagar...

Ett minus med resan: Andra kommer tycka vi är skitdryga för vi har så in i bomben med internskämt numera (ja... sorry vänner, det är mer än vanligt). Fast för oss är det ju inget minus, vi har svinkul. Nej ärligt talat. Det finns inga minus. Vi har haft the time of our lives och njutit varenda sekund. Vi har haft en otrolig tur och klarat oss undan både stölder och skador. Att bli magsjuka räknade vi ju med. Och att vara förkylda på Gili... Ja, det var ju varmt sa Fanny. Hellre sjuk på Gili än frisk hemma sa hon sen. Och Hanna instämmer som vanligt. Vi tänker väldigt lika och tycker alltid samma saker. Det har gjort så att vi inte har bråkat med varandra en enda gång. Lite griniga har vi varit och lite tjafs har det blivit men vi har alltid skrattat åt det fem minuter senare. 

Nu kommer en hel hög med vad vi har mest av på kameran, knäppa bilder:


I Panaji, vi var sjuka och uttråkade.


På utflykt i Indien.


Ja, det skulle egentligen vara en annan bild. Men ni fick den ändå. Vattenfallet i Indien.


Vanlig kväll i Palolem. Efter 650 ml öl blir man kissnödig.


Vår exklusiva toalett i vår älskade hydda i Palolem.


Tajjis. Det roliga med bilden: vi ser ansträngda ut för att bakom vår guide som fotar står 500 indier och fotar oss samtidigt.


Lägg märke till mannens fina väst. Det är inne i Delhi kan ni tro! Den glittrar vackert i verkligheten och helst ska den vara rosa.


Fanny på nån utflykt i Delhi.


Denna bild är med i topp 5 på vackrastebilderlistan.


Besök på buddhisttempel på Bali.


Här ska vi få massage, inte bli opererade.


Disneyland.


Malta helt enkelt.


Påven himself.


En helt vanlig kväll i vår fina lägenhet på Malta.


Nu tänkte vi att vi får nog avsluta med en lite sötare bild. Annars får ni nog lite för många mardrömmar.

Vi tänker inte stänga ner vår blogg. För vi vet ju trots allt inte vad som händer i framtiden. Hoppas ni har uppskattat vår blogg. Vi har haft roligt när vi har skrivit i alla fall. Tack till våra föräldrar, annars hade det inte blivit många kommentarer.

En sista sak. När vi gick av planet på Kastrup möttes vi av en fin doft. PÖLSE. Då visste vi att vi var hemma. Nästan i alla fall.

Hoppas vi snart får en anledning att skriva igen. HA DET BRA KÄRA LÄSARE! ♥

2,9 grader istället för 29

Publicerad 2012-01-26 15:23:04 i , Hong Kong/Dubai,

Yep, då var vi hemma i hålan igen. Känns som tiden har stått stilla här i lilla Simpan. Vaknade upp av att det haglade i morse. Inte alls trevligt. Raggsockarna och de dubbla tjocktröjorna är på och jag får nog rota fram termobyxorna om jag nu någongång skulle få för mig att gå ut.

Igår landade vi i alla fall kl 12.00 på Kastrup, en kvart för tidigt. Det sköna med denna sista flygningen var att vi satt näst längst bak och hade en hel rad för oss själva att bre ut oss på. Hade bara 1,5 h att spendera i iskalla Riga och det gjorde vi lätt genom att köpa oss de dyraste mackorna någonsin.

Vi kommer inom de närmaste dagarna att göra en utvärdering på hela resan så håll ut och kika in lite då och då! :)


Våra miner när vi kommer ut i kylan i Köpenhamn säger en del.

Hem helvetes hem

Publicerad 2012-01-25 00:49:15 i , Hong Kong/Dubai,

Hanna hade skrivit ett fint inlagg och precis nar hon tryckte pa publicera sa bestamde sig internet for att stanga av. Vi ar i Dubai och internet suger? Hur hanger det ihop?

I vilket fall som helst har vi shoppat annu mer idag. Men som tur var sa har vi anda fatt ner allt och hade fatt ner lite till om det hade behovts. Har aven kommit fram till att air baltic-tanter ar sjukt otrevliga. Har nyss atit vars en macka och sedan borstat tanderna for sista gangen. Slangde sedan glatt vara tandborstar i soptunnan och gick. Planet gar om ca 1,5 h. Vad vi ska roa oss med visste man inte. Vi maste i alla fall halla igang sa vi inte tanker for mycket. Da blir det oversvammning. 

Hors forhoppningsvis fran Riga. Haj.   

6 korvbröd tack!

Publicerad 2012-01-23 15:12:47 i , Hong Kong/Dubai,

Vi mötte vår käre städare när vi gick ut, inte en blick skänkte han oss haha. Men städat har han i alla fall, trots att vi sa till honom att han inte behövde. Dessutom har han (säkert bara för att retas) spänt fast täckena ännu hårdare än vad han brukar.

Besöket på skolan var mycket trevligt. Skolan var otroligt fin. Rena lyxhotellet (om man bortser från allt plugg då). Vi var där i ungefär 1 timme och fick en guidad visning av Mr. Fong och Anneli. De försökte värva Hanna också. Hanna är dock fortfarande lika ovetande som innan. Efter visningen gick vi en promenad i solen. Det känns ungefär som om det är vår. Bestämde oss sen för att åka till Dubai Mall, käka lunch och ta en kaffe vid fontänen. Blev även ett liiiitet besök på Victoria´s secret. Kunde inte låta bli trots att vi sagt flera gånger idag att vi inte skulle shoppa. Sen tog vi den överfulla metron hem och handlade med oss korvbröd, mjukost och lite iste såklart.

Nu ska vi packa våra ryggsäckar för sista gången. Och gråta en skvätt. Det går nog inte att låta bli.


Lite hus mitt i havet.






Minuten innan Fanny hällde ut allt sitt kaffe över sig själv (Y)


Nej, det är ingen pool. Ja, det är en fontän.


Hanna and the shejks.


Mer av fontänen. Vattnet sprutade dock inte förrän kl 18 på kvällen och så länge orkade inte vi stanna.


Mäktiga burjen.

Bara så ni vet kommer det ta ett tag innan vi bloggar igen. Förhoppningsvis kan vi blogga på flygplatsen imorgon kväll/natt. Annars får ni vänta tills vi kommer hem. Ännu är vi icke färdiga!

Städaren är en bitch

Publicerad 2012-01-23 07:25:16 i , Hong Kong/Dubai,

Varje morgon klockan 10 ringer städaren på dörren och blir svinsur för att vi är kvar på rummet och han inte kan städa precis när han vill. Försöker förklara för honom att vi tänkt va här inne en liten stund till men han fattar inte hälften av vad jag säger och ingen av oss förstår vad han säger heller. Idag blev han tillochmed riktigt bitchig.. jädrans gubbe.

Vi har precis tryckt i oss massa chokladflingor och pannkakor och fattiga riddare till frukost. Gooeeettt! Vi måste tröstäta lite ju. Speciellt efter igår kväll, blev lite för blött i ögat där ett tag. Ungefär när det gick upp för oss att det är mindre än 100 timmar tills vi är hemma. Eller nu när vi insåg att det är ungefär 50 timmar kvar. Bra start på dagen detta. Fast de fattiga riddarna tröstar ju lite. Eller nä.. bara för minuten. Nu ska vi fortsätta lyssna på ABBA och vara inne lite extra länge för att göra städaren ännu mer pissed.




Vi sluder er på dessa fagra bilder. Nu ska vi studera kartan till skolan och antagligen rita av den. Det är nog bäst.

Vi är numera fläckiga

Publicerad 2012-01-22 16:56:26 i , Allmänt, Hong Kong/Dubai,

Har fått höra att det snöar hemma och nu funderar vi allvarligt på att missa planet. Vi fryser ju här i öknen redan? Dessutom trillar all färg av oss nu och de har stängt av poolen här. Tusan hakar detta går ju inte bra.

Idag har vi inte gjort ett enda dugg. Efter att vi kollat in poolen som inte fanns så gick vi upp till rummet igen. Eller poolen fanns men den var under renovering. Spelade lite skip-bo, satte på musiken på full volym och tog det lugnt. Vid 13-tiden tog vi shuttlebussen till Deira city center och åt smarrig mat. Dock känns det förjävligt varje gång man ska äta eftersom det kostar en förmögenhet vad man än äter. Eftersom vi inte hade något annat för oss idag så köpte vi ju på oss lite mer kläder. Inte bra när vi inte har planer för det slutar bara i fler påsar då. Sedan helt plötsligt var klockan 18.00 och en halvtimme senare drog vi oss hemmåt. Nu ska vi ha ännu en lugn och tidig kväll och hoppas på att vi känner oss piggare imorgon för då ska vi besöka skola här i Dubai! Ska bli jätteroligt :D


Vi fick för oss att lägga upp allt vi köpt under resan på våra sängar. Här har ni Fannys hög.


Och Hannas hög ^^,

Nä, där va inget bakom gardinerna idag heller

Publicerad 2012-01-21 18:30:06 i , Hong Kong/Dubai,

Vi har sand i öronen.

Japp, det är sant. Detta är en jäkla blåshåla precis som Simpan. Kunde verkligen inte ligga på stranden så vi åkte till Mall of the Emirates istället efter en deprimerande promenad längs stranden. Vi har varit sjukt sega idag. Tror det är våra kroppars sätt att säga: "Sluta gå så jävla möed, vi pallar inte mer".  Inte har vi hittat Pelle heller. Trots att vi har letat! Vi har alltså inte pallat göra så mycket idag. Vi har i alla fall sett Burj Al Arab och "The World"  och Atlantis på avstånd också.

Imorgon tänker vi börja dagen med att lägga oss vid poolen ett tag om vädret tillåter.


Burjaren. Inte så imponerande byggnad, men det är säkert fint där inne.


Smått misslyckad bild då Hanna täcker hela Burjaren. Påsen är med i alla fall, denna gången utan roligt innehåll. Badkläderna behövdes icke.


Vattnet har en helt otrolig färg. Typ grönturkos.


Atlantis ute på palmen.


Inne på Mall of the Emirates har de inga vattenfall eller enorma akvarium. De har en skidbacke istället!


Fina Fanny med påsen utan roligt innehåll.


Fancy hörnan på mallet. Här ligger alla butiker man inte vågar gå in i.


Precis så är det. Hanna uttryckte sina känslor väldigt konstnärligt.

En dag utan shopping?

Publicerad 2012-01-21 07:38:46 i , Hong Kong/Dubai,

Har precis varit nere och ätit frukost och nu fixar vi oss det sista innan vi ska ge oss ut. Vad som väntar idag vet vi inte riktigt själva. Bikinisarna får åka med i alla fall om det skulle bli så att vi hittar stranden. Det hade behövts för vi har börjat fjälla båda två. Annars ska vi nog bara vandra runt och se vad Dubai har att erbjuda mer än livsfarlig shopping.

Två bilder från Hong Kong och ljusshowen:





Uppdaterar förhoppningsvis ikväll, ha en fin lördag (eller vad det nu är för dag?) för det ska vi!

Förenade arabemiraten

Publicerad 2012-01-20 20:22:11 i , Hong Kong/Dubai,

Nu har vi äntligen köpt oss lite internet! Får nog börja med att berätta lite om gårdagen:
Även om vi hade en jätteknäpp indier brevid oss som försökte bjudna på halvätna gamla kex så var flygresan rätt guttig och vi landade vid 11.30. Väl ute så skulle vi haffa oss en taxi och blev ganska förvånade när vi inte fick åka vanlig taxi eftersom vi är tjejer. Vi fick snällt gå bort till kvinnohörnan och ta oss en rosa taxi och föraren var en dam klädd i rosa. Samma sak idag i metron. Fast där fick vi faktiskt stå bland männen också om vi ville. Checkade in på hotellet och sedan tog vi bussen till Deria city center. Meningen var att vi skulle äta lite lunch och sedan åka tillbaka till hotellet igen. Vi kom hem vid 20.00... Shoppingheaven! Somnade i alla fall gott i våra stora sängar.

Idag började dagen med guttig frukostbuffé. Har lyx nu när vi är inne på sista veckan.. Sen tänkte vi ta metron till Dubai Mall. Det gick sådär. Metron öppnar inte förrän 13.00 på fredagar. Hur konstigt är inte det? I vilket fall som helst tog vi istället oss till Deira city center precis som igår och roade oss där tills metron öppnade. Resten av dagen har vi spenderat vid världens högsta byggnad i världens största shoppingcenter. Eller som man också kan säga: vi har varit i himlen och vänt. Det första vi möttes av när vi kom in var Victoria´s secret och de hade rea. Ja, vi hade ju inget val... Deras body lotions luktar ju som godis! Mallet är helt otroligt, går inte riktigt att beskriva känslan. 1200 butiker, ett stort akvarium med 33000 olika fiskar, en isrink, bio med 22 salonger, ett vattenfall och sen karuseller på det. Och JA, vi gick vilse ett antal gånger blonda som vi är... Blev erbjudna skjuts hem av araber men tackade nej. Kom hem vid 22.30 och möttes av partymusik. Här finns nämligen en rysk nattklubb och en annan nattklubb på hotellet.


Matdags igår. Vi skulle skriva våra namn på påsar. Fråga inte varför, det var så bara. Hanna säger när hon skriver sitt namn: Fan jag skulle ha skrivit Gunnar! Fannys tur att skriva sitt namn och vad skriver hon? Jo Gunnar. Kassörskan säger om Gunnar: What is this? Junner? Och vi fick kämpa för att inte asgarva haha.


Burj Khalifa, världens högsta byggnad.


Fiiiishes


Shejk på skridskor. Han var grym!






Det fanns mini fritt fall, liten berg- och dalbana och massa andra spännande maskiner och spel.

Frukostjakt

Publicerad 2012-01-19 02:39:47 i , Hong Kong/Dubai,

Yey. Har haft en otroligt rolig natt har i Mumbai. Eller inte. Sov inte ett dugg pa planet hit, tur det var ett stort och nytt plan sa alla hade vars en skarm framfor nasan med filmer, musik och spel. Acklig mat fick vi ocksa. Val framme i Mumbai och tillbaka hos de omstandiga indierna som tvunget ska klodda till allt hittade vi ett rum med liggstolar. Sa nu har vi sovit i 4 timmar och har en flygresa kvar att sova pa sa det ska nog bli bra. Nu ska vi forsoka fa i oss lite frukost, ar sadar att leva pa choklad aven om det ar gott. Nasta gang vi hors ar vi forhoppningsvis i Dubai, hajpo! 

Mot Mumbai och vidare (nej inte alls inspirerat av toy story)

Publicerad 2012-01-18 11:40:48 i , Hong Kong/Dubai,

Har precis tryckt i oss lite nudelsoppa och kopt pa oss en jakla massa choklad for de sista hk-dollarna. Har inte gjort nagot speciellt idag, mest gatt omkring och atit smaskig lunch. Som tur ar sa fick vi oss en ny vaska i alla fall. Det behovdes. Fick ett riktigt fint pris pa den ocksa nar vi sa att vi minsann inte hade mera pengar. Vi ar faktiskt riktigt skillade pa att pruta och sant nu. Trodde vi aldrig nar resan borjade. Sedan att det rakade bli vars en sjal ocksa, ja det kan vi ju inte hjalpa riktigt nar de kostade 20 dollar stycket. Nu ska vi ga till var gate och se om vi hittar ett litet uttag sa vi kan ladda datorn i fall om att vi inte skulle somna pa planet. Men det ar nog ingen risk. Hors nar vi ar i Indien (forhoppningsvis) :)

Snyft pa sista dagen

Publicerad 2012-01-18 05:07:56 i , Allmänt, Hong Kong/Dubai,

Nu sitter vi nere i lobbyn och har precis checkat ut och lamnat in bagaget. Ska dock ge oss ut och kopa en ny vaska haha. Vi har liksom lite ont om plats nu... Vi kom namligen hem med lite till igar. Helt sjukt! Lite varje dag blev lite mer an vi trodde. Vi som hade sa gott om plats i ryggsackarna.
Vid 1600 ska vi bege oss mot flygplatsen och vid 2000 avgar planet. Hoppas pa att kunna ata lite pa flygplatsen. Vi flyger precis nar ljusshowen borjar sa kanske vi har turen att se det fran luften ocksa? Nej nu ska vi snabba oss ut for att hinna med sa mycket som mojligt idag. Hors nar vi hittar en dator igen :)

Jaha, var tog nu denna dagen vägen?

Publicerad 2012-01-17 12:33:25 i , Hong Kong/Dubai,

Hajhopp! Nu är vi inne om snabbt på rummet för kiss- och bloggpaus. Har inte ens tagit av skorna. Ska ner till hamnen och kolla på ljusshow som börjar klockan 20.00. Efter det ska vi besöka Ladies market ännu en gång. Vi kan ju faktiskt ha missat något!

Dagen idag har varit grym! Härligt väder, fin utsikt och så lite shopping på det. Vi stannade vid Peaken i någon timme. Åt lunch och sedan åkte vi tillbaka till Kowloon där vi spenderat eftermiddagen. Hittade ett roligt köpcentrum med prylar till tusen.




Ja vi vet bilderna ser likadana ut. Men nu hade vi inte tid att reflektera över det riktigt.




Wannabe Forrest Gump


Inne i en av alla prylaffärerna. Fanns bara tre våningar med sådana affärer. Varför hittar man alltid guldkornen när man ska åka hem?

SPRING NU FÖR FAAAAAN!

SOL SOL SOL

Publicerad 2012-01-17 03:54:17 i , Hong Kong/Dubai,

Åååh solen skiner idag! Nu håller vi på att göra oss klara för att dra ut. Ska direkt till the peak.
Mindre roligt är att vi ska packa ikväll.. Igen! Åker imorgon kväll vidare till Dubai med en fin mellanlandning i Mumbai. Precis som på förra flygningen så ska vi spendera natten på flygplatsen. Kanske är Mumbais flygplats lika bra som Singapores men tror inte vi har sån tur. Får packa ner Skip-bo i handbagaget så klarar vi oss nog. Nej, nu är det bäst att snabba sig. 


Nytagen bild från rummet :)

DISNEYLAND

Publicerad 2012-01-16 15:00:56 i Hong Kong/Dubai,

YES, vi har alltså varit på Disneyland idag :D Träffat prinsessor, buzz lightyear, woody och alla andra! Åkt karuseller, sett på 5D bio, ätit sockervadd, åkt båt, och haft en helt perfekt dag. Disneyland är så mycket mer än bara en nöjespark. Allting är så fint och genomtänkt. Även om det inte fanns någon riktig värstingkarusell så var det ändå jätteroligt att åka. Upplevelsen blev så mycket bättre på grund av alla ljus och ljudeffekter. Åkte t.ex. en typ av berg- och dalbana i totalt mörker med rymden som tema och feta högtalare bakom huvudet. Eller när vi åkte Buzz och sköt med laser samtidigt och fick massa poäng för allt vi träffade.




Vår idol (efter Mr. Potatohead då), världens bästa Buzz.


Buzz Astroblast. Sjukt kul! Lägg märke till gubben som gör sig redo för att döda aliens.




En bild säger mer än tusen ord!


Sötare än såhär ser ni oss nog aldrig!


Tittade på paraden, båda två med världens leende på läpparna. Vi tyckte nog att det var roligare än vad småkidsen tyckte...










Törnrosas slott




Bildbomb

Publicerad 2012-01-16 14:28:34 i Hong Kong/Dubai,

Här kommer ett antal bilder från de senaste dagarna. Kommer snart ännu ett inlägg om vad vi gjort idag!


Ladies market.


Godis någon? Detta luktar fruktansvärt äckligt, bara så ni vet.


Skyltar finns det gott om!


Lilla rulltrappan i det lilla shoppingcentrumet i Kowloon.




Hm ja... här har vi Fanny i fönstret med vår vackra fön. Så kan det gå ibland.


Såhär trötta är vi varje kväll. Kallt på rummet har vi också, sabla städerskor som skruvar ner värmen!

Vada har jag nagot i haret? Ar det broccoli?

Publicerad 2012-01-15 13:19:46 i Hong Kong/Dubai,

Yes, det har regnat heeeela dagen. Men det stor i och for sig inte oss. Vi traskar pa anda. Ar ju vana vid monsunregn sa. Idag har vi vandrat hela dagen i Kowloon och skaffat lite fler pasar. Man kan aldrig fa for manga. Dock syndade vi och besokte bade HM och Monki. Blev endast kop pa Monki som tur var. Nagra Dim sum blev det inte heller, men vi har atit en svinigt god lunch pa ett svinigt stort kopcenter. Nu orkar vi inte mer. Har ont i fotterna. Imorgon kvall koper vi internet sa ni far bilder. Vi ska ju ut pa "hemligt" aventyr, om vadret tillater det vill saga. Regnar det blir det pa tisdag istallet. 

Till pappa Kenth: Du ar efter. Det har vi vetat laaaaange ;P 

Vi har kopt biljetter :D

Publicerad 2012-01-15 04:58:08 i Hong Kong/Dubai,

Det blev inte riktigt som vi hade tankt oss idag. Blir ingen direkt sightseeing eftersom det ar helt dimmigt ute och da kan vi inte aka upp till the peak eller aka sky line. Far hoppas pa att dimman ar lite lattare pa tisdag istallet. Nu pa morgonen har vi kopt fiiiiin fina biljetter till imorgon :D Ska bli sa jakla roligt! Vad vi ska gora far ni se imorgon hoho. Fick en tjusig present pa kopet, alltid trevligt. Nu ska vi ut och... Ja det vet vi inte riktigt men vi hittar val alltid nagot att roa oss med. Sen ska vi ata lite Dim sum till lunch, yam yam. Ja det var val det hela. Nu ska vi springa upp och lamna alla broschyrer och sedan ge oss ut i Kowloon. HAJPO!

Shopping

Publicerad 2012-01-14 16:43:33 i Hong Kong/Dubai,

Joda, det blev en del pasar till slut. Fynd till tusen! Besokte Ladies market ikvall, mycketmycket battre an night market och det fanns sa mycket vi ville ha. Pengarna tog slut dock haha. Tur det kanske. Som ni kanske marker har vi inte nagot "eget" internet langre. Koper nytt pa mandag sa ni far bilder igen.

Idag har vi haft en helt perfekt dag. Inget regn och lagom kallt, sadar en 18 grader kanske. Var pa Hong Kong sidan och strosade runt till ungefar 16, sedan hamnade vi pa Harbour city som ar Hong Kongs storsta shopping mall. Man tror att man har sett allt, men icke. Man ar bara vilse da. Helt sjukt! Vi snurrade runt dar som yra hons, inte latt att hitta haha. Sen gick vi och kopte vin, choklad och chips och chillade lite pa hotellrummet. Vid halv 8 tog vi oss ut igen. Kakade, handlade och hade det fruktansvart najs. Nu ar vi lagom trotta. Klockan ar 23.50 och vi har nastan precis trillat in pa hotellet igen. Riktigt nojda med dagen och redo for sangen. Har varit igang sedan 9 i morse. Tar oss en liten sovmorgon imorgon innan vi ger oss ut pa akta sightseeing. GOD NATT!

WE ♥ HONG KONG

Lördag alla dagar i veckan

Publicerad 2012-01-14 03:19:43 i Hong Kong/Dubai,

Har precis ätit våran smaskiga 7-eleven frukost (eftersom hotellets frulle är sinnessjukt dyr) bestående av yoghurt och bullar med ost. Nu är klockan lite över 10 här och vi ska ut och göra stan och förhoppningsvis komma hem med fler påsar än igår! Lite drygt när det finns 10000 Chanel, LV, Prada osv. och inget annat typ? Det är dessutom långa köer på gatan för att ens få komma in i en butik. Nej vi hoppas på att hitta något annat lite roligare.

Dagens planer är att först åka över till Hong Kong nu på förmiddagen och sedan åka tillbaka och gå runt i Kowloon på eftermiddagen. Ikväll tänkte vi besöka ladies market :)


Förstår ni andra bilden på nedre raden? Vi tänkte att det kan ju vara att man inte får spela tre i rad. Eller att man inte får sätta på sig läppstift. Eller att man inte får klottra kanske? Eller kanske alla tre på samma gång?


Tror inte att man kan tröttna på utsikten.


Skoskav och trötta ben!

Publicerad 2012-01-13 16:30:58 i Hong Kong/Dubai,

Började dagen med frukost från 7-eleven sedan begav vi oss till hamnen. Tog båten över till Hong Kong island för hela 2 SEK. Vandrade vidare till SoHo. Sedan åkte vi världens längsta rulltrappa som är 800 meter lång. Gick in på en kinesisk liten restaurang för lunch. Det visade sig att de inte hade en enda meny på engelska och servitrisen babblade oavbrutet på kinesiska och viftade med armarna. En annan gäst fick snällt översätta och efter ett tag så fick vi i alla fall in ett helt lass med nudlar, kyckling och grönsaker. Efter det så gick vi vidare till Times Square. Vid halv sex-tiden var vi rätt trötta i benen och tänkte ta taxi tillbaka till hamnen. Fick stå i kö i en timme för att få en. Efter att ha tagit båten tillbaka gick vi lite i ett shoppingcenter och sedan direkt till night market där vi också åt kvällens middag bestående av vårrullar och kinesisk öl. Vid halv 10-tiden var vi rätt slut och gick hemåt.


Två bilder från flygplatsen i Singapore. Fick smakprov inne i affären, sånt gillar vi!


Här inne hängde vi ett bra tag och spelade x-box :D


Vi bor precis vid Kowloon park så igår gick vi in och tittade lite på flamingosen och allt annat som finns där.


Finns skyltar till allt här! Nä, släng för fan inte dina gamla guldfiskar i fontänen.


Hong Kong island


Lite levande mat någon? Man kunde köpa sig en halvdöd sköldpadda också om det passade bättre.


Eller så kan man ju köpa lite torkade grodor eller vad det nu är för något.


Detta är vår utsikt från hotellrummet på 21a våningen. Inte så tokigt alls faktiskt :)

HONG KONG

Publicerad 2012-01-12 13:45:20 i Hong Kong/Dubai,

Vi snalar och anvander hotellets dator. Tyvarr far ni da inga bilder och inte de tre sista bokstaverna i alfabetet, men det ar battre an ingenting right? Bilder kommer antagligen att laggas ut antingen imorgon eller pa lordag.

Natten pa flygplatsen gick ratt fort. Sov sedan gott under hela flygresan till Hong Kong. Fast vi har sovit under varenda flygtur vi gjort sa det var inte ovantat. Val framme i Hong Kong fortsatte allt att ga smidigt. Tog expresstaget in till Kowloon och hittade ganska snabbt vart hotell. Lamnade vaskorna och gav oss ut i Kowloon park och strosade runt lite bara. Kollade pa flamingos och trangdes med alla andra manniskor har. Man kan ga vilse pa overgangsstallena haha. Gick sedan tillbaka till hotellet och tog en powernap, riktigt skont. Nu ikvall tog vi oss ut igen, har atit lite indiskt och gatt pa nattmarknad. OM det kliar i fingrarna nu! HANDLA HANDLA HANDLA!
Ska ga upp till vart rum nu och krypa ner under vara tacken, herregud. Vi har tacken! Och tack och lov for det, for det ar icke varmt har. Fryser i stort sett hela tiden, men vi behover nog bara vanja oss lite... kanske.

Entertainment deck

Publicerad 2012-01-11 14:46:27 i Hong Kong/Dubai,

Just nu star vi bredvid biosalongen och bloggar. Har precis spelat Xbox kinect sa vi blev alldeles svettiga. Vi ska trotta ut oss sa vi kan somna om ett tag. Har handlat kakor och choklad ocksa saklart. Vi klarar oss inte utan lite godsaker. Innan spelade vi aven dataspel och vi funderar pa att satta oss och lana lite, vilket ocksa ar mojligt har. Har finns allt utom de tre sista bokstaverna i alfabetet...

Konversation mellan oss:
H: Var fan kommer varmluften ifran?
F: (Tittar sig omkring men hittar inget) Jag vet inte riktigt.
F: (10 min senare) KOLLA! Det finns en sunflower garden. Man kan ga ut! Hahahaha det ar dar varmluften kommer ifran.
Det bor tillaggas att dorren ar precis bakom oss och att har ar 24 grader inomhus och vi fryser...

Nu ska vi satta oss pa nagot bra stalle och kolla pa en film och ata Toffiefee. Hors imorgon forhoppningsvis! (: 

Singapore

Publicerad 2012-01-11 11:24:30 i Hong Kong/Dubai,

Vi e i himmelriket! Sjukt med tax free stores och annat kul att roa oss med. Har bl.a. hunnit vara inne i tre olika godisbutiker, vaxlat till USD och HKD, snott godis av informationstanten och luktat pa parfymer. Nu ska vi strax hitta ett bra stalle att eeeeeta pa och sen hitta nattens sovplats. Hittills har allt gatt jattesmidigt och alla har varit underbart trevliga. Vi bloggar igen nar vi har tradet. PUSS!   

100 dagar

Publicerad 2012-01-11 04:17:37 i Bali,

Idag har vi rest i 100 dagar! Nu ska vi strax dra på oss långa byxor och bege oss mot flygplatsen. Det tar emot. Men det ska samtidigt bli jätteroligt att komma till Hong Kong. Vårt flyg till Singapore går 14.45 och vi landar 17.20. Sedan har vi en natt på flygplatsen då nästa flyg inte går förrän 06.30. Är framme i Hong Kong 10.20 imorgon. Sen är det bara att kötta! Vi ska vara helt utmattade när vi kommer hem.
Igår gick vi och gnällde lite hos mannen som vi köpte båtbiljetterna till Gili av. Eftersom vissa av dem som åkte fick pengar tillbaka och vissa fick inget alls. Efter ett antal samtal så får vi reda på att vi inte får några pengar eftersom att förtetagen inte kan göra något åt vädret. Vi snackade oss i alla fall till en gratis taxi till flygplatsen idag, gött! :D

Häng på donken

Publicerad 2012-01-10 10:44:44 i Bali,

Sitter som vanligt på donken, har precis ätit en glass och nu har vi ännu en gång kommit till det som låter tråkigt men är rätt roligt; utvärdering. Det är dags igen... Vi skrev ju precis en om Indien för sjutton! Fattar vi att vi varit här i 4 veckor redan? Svar nej. Hade kunnat stanna 4 veckor till. Men nog om det. I eftermiddag har vi även hunnit med att sola och bada lite vid poolen och packa om våra väskor. Har slängt så mycket så vi har hur mycket plats som helst båda två. Tur att hålen snart ska fyllas igen haha ;) Nej, nu kör vi utvärdering!

BÄST MED BALI:
- Nyår, ja behöver vi säga mer? Det var helt amazing helt enkelt.
- Gili T. Ni har sett bilderna? PARADISÖ!
- Snorklingen. Riktigt bra sikt trots att vi hade otur med vädret. Riktigt mycket fiskar också, precis som det ska vara!
- Pannkakskakorna. Ni vet de godsakerna vi åt på mattorget på Gili T? De är helt underbart goda!
- Dua Nina Homestay. Stället vi bodde på på Gili. Killarna som jobbar där är jättesnälla. Otroligt omtänksamma och vi trivdes jättebra. Trots att rummet inte är det finaste vi bott i så gjorde allt runt omkring det så mycket bättre.
- Bamboo corner. Favoritrestaurangen i Kuta. Ligger på Popies 1 och är riktigt billig. Du kan få en lunch för två personer med läsk för ca 25 SEK.
- Julen i Lovina. Bästa alternativa julen någonsin. Fett party, trevliga människor och god mat.
- Massagen vi fick i Lovina. Snorbilligt, kostade 24 SEK för en timmes helkroppsmassage per person. Det kan man då inte klaga på.
- Indoneserna. Så himla trevliga, glada, söta och hjälpsamma. Visst finns det rötägg även bland indoneserna men att komma från Indien och hit det var en enorm skillnad.
- Den perfekta blandningen av party och avslappning. Kuta under jul och nyår var endast fullt ös dygnet runt i två veckor. Åker man sedan en timme bort kan man få lugn och ro. Helt perfekt.
- Aktivitetsutbudet. Det finns något för alla på Bali och på öarna runt omkring Bali. Dessutom är det lätt att fixa en utflykt.

SÄMST MED BALI:
- Skatten på restauranger. Vissa restauranger lägger på en service tax på ca 20%, ibland dessutom utan att skriva ut det. Man måste titta noga så man itne får en chock när notan kommer.
- Dyrare på Gili. Boendet var billigt, men maten på restaurangerna var snäppet dyrare än här. Tur mattorget fanns för oss med liten plånbok.
- För mycket svennar på Gili. De var kanske inte så många, men vi som inte har träffat många svenskar under de senaste månaderna så kändes det som om de var överallt.
- Surfarna i Kuta. Inte för att vi besökt stranden i Kuta så många gånger men när vi väl var där tyckte vi det var rätt drygt med alla surfbrädor överallt. Surfar man själv är det väl ingen fara men försöker man bada är det värdelöst.
- Maten. Lite Indiens fel, blev nog lite bortskämda där haha. Men maten här är inte alls lika god och alternativen är ganska få.
- Skräpigt. De är väldigt duktiga på att sopa bort löven från gatorna/trädgårdarna. Men att slänga plast och diverse grejer i havet är det inget fel på.
- Blandningen av sött och salt i kakorna. Fruktansvärt äckligt. Och vem fan kom på blandningen av ost och choklad?
- Myggjävlarna. Trots myggspray/myggmedel flera gånger om dagen och trots att vi sov under myggnät hittar man ständigt nya bett. Myggmedlet här suger så in i bomben. (Tack syster Marie för myggsprayet vi fick av dig, det var bäst!)
- Fukten i luften. Grejer har svårt för att torka. Men det är acceptabelt ändå eftersom det är regnsäsong.

BÄST OCH SÄMST MED BALI:
-
Den ständiga lukten av ris. Man blir hungrig men det är bättre att det luktar ris än att det luktar typ skit.
- Banan. Bananerna är jättesöta och jättegoda men nu efter två månader med banan varje dag är vi sanslöst trötta på det.
- Kattmaten. Deras "gåvor" till andarna. Ligger utanför varje dörr här. De luktar gott pga rökelse men man snubblar ju över dem!

Ja det var det. Hoppas ni har fått en rolig lässtund! (: 

Tillbaka till Bruno Mars

Publicerad 2012-01-10 03:42:47 i Bali,

Hanna har köpt tuggummi! Smaskigt, nästan som lördagsgodis :)

Vi är som sagt tillbaka i Kuta igen och på samma boende som förra gången. De har fortfarande inte gett upp Bruno Mars skiva. Strömmen kan hålla sig borta idag så vi slipper höra på skiten. Har nämligen varit ett jädra oväder i natt också med storm och regn och nu på morgonen har inte strömmen funkat som den ska. Vi gick upp vid 9 för att lämna in tvätten så fort som möjligt. Sedan gick vi och åt frukost på en närliggande restaurang. Det ingår egentligen frukost här men den är så kass att vi oftast har struntat i den och kände att det var bäst att göra så idag med. Har lite att fixa idag eftersom vi åker ifrån Bali imorgon. Ska fixa med alla bilder, packa om våra väskor och slänga saker vi inte behöver längre. Handduken och våra flip flop till exempel. Rätt ner i soppåsen!

Nu ska vi inte glömma berätta om vår roliga resa igår. Vi satt ju då på den enormt tråkiga slow boaten, som sakta och lite lagom gungit tog oss till Padang Bai på Bali. Vi satt först ute men det blev för blåsigt så vi intog golvet i cafeterian i brist på andra sittplatser. Spelade Skip-bo, käkade snabbnudlar och lyssnade på en tant alldeles för nära oss som spydde. Väl framme i Padang Bai låg båten stilla i säkert en halvtimme innan vi fick lägga till, kul. Sedan blev vi uppdelade beroende på vart vi skulle åka sedan. Vi och flera andra skulle då till Kuta. Det kom en buss, vi och några andra backpackers började packa in våra ryggsäckar, då kommer det en hope ryssar och bara trycker sig in i bussen och vi får snällt lasta ur våra ryggsäckar igen och hitta en annan buss. Lite pissed blev vi där eftersom det spöregnade. Och resten vet ni, chaffisen körde fort och vi kom i säng!


Fikapaus med marie kex, standard!

Wahana Wahana

Publicerad 2012-01-09 16:48:05 i Bali,

We made it. Innan 12 dessutom. Kan dock vara för att chaffisen körde som satan hem och inte alls stannade för några rödljus. Yep nu, efter 13,5 h, tänker vi sova riktigt gutt. Bilder får ni imorgon och lite bättre update och beskrivning av vår överjävliga dag (som kunde varit väldigt mycket värre). Godnatt!

Äventyr?

Publicerad 2012-01-09 09:45:57 i Bali,

Ja egentligen skulle vi ha varit tillbaka i Kuta vid den här tiden. Istället sitter vi på en slow boat och har precis lämnat Lombok. Myndigheterna har stoppat alla fast boats från att köra både idag och imorgon pga stora vågor. Hade tydligen varit vågor upp emot 7 m igår. Så vi fick istället ta en liten båt från Gili T till Lombok. Och ja, det gungade rätt bra. Fick sen vänta ett bra tag på bussar på Lombok som skulle ta oss tvärs över ön. Nu är klockan snart fem och vi började resa klockan tio och vi har inte ens kommit halvvägs. Lever som vanligt på Marie kex och chips. Tur vi inte ska med något flyg ikväll som många andra här ska. De är liiiiite stressade och sura. Det enda problemet vi har är hur sjutton vi ska hinna med att tvätta. Har snart inga rena underkläder haha. Vi räknar med att vara i Kuta runt 11, 12 nån gång. Det blir en lång dag!

Vi hörs igen när vi är framme, om vi orkar förståss!

Fina fiskar och stora vågor

Publicerad 2012-01-08 14:22:31 i Bali,

Vid 10-tiden i morse stod vi redo för att ge oss ut och snorkla. Det visade sig att de var för lite folk till den båten vi skulle med så vi fick vänta på en senare eller få pengarna tillbaka. Vi valde, trots blåst och regn, att vänta på den senare. Det rörde sig bara om ca 20 min och de minuterna dödade vi lätt genom att ta oss vars en fresh fruit juice på en närliggande restaurang. Gav oss sedan iväg, var vi och 12 personer till i den lilla båten. Första stället vi stannade på var utanför Gili Trawangan, alltså utanför "vår" ö. Det var ganska grunt men vi fick se många olika fiskar. Bl.a. en ormliknande äcklig grej. Efter en halvtimme där var det dags att åka till nästa ställe, denna gången stannade vi utanför Gili Meno. Sikten här var sämre, lite mer grumlig och det började regna rejält också. Men vi fick se två fina stora sköldpaddor! Då sikten inte var så bra tog det inte så lång tid innan vi satt på båten igen. Skulle ta oss till lunchstället på Gili Air och den färden var allt utom rolig. Höga vågor, liten båt och pisseregn. Hanna mådde riktigt illa medan Fanny klarade sig desto bättre. Fram kom vi i alla fall och dyblöta blev alla våra grejer. Åt lunch och hoppade sedan på båten igen och styrde mot sista snorkelstoppet, utanför Gili Air. Bästa stället! Massor med coola fiskar i alla möjliga färger och fina koraller. Åkte sedan tillbaka till Gili T frusna men väldigt nöjda med turen!

I eftermiddag och ikväll har vi bara tagit det lugnt och som vanligt ätit middag på mattorget. Fick sällskap av en vietnamesisk man som har flyttat in idag med en härlig inställning till livet som pensionär; "Nej varför ska jag sitta hemma? Det är ju bara tråkigt". Det är så vi kommer bli när vi är gamla (förhoppningsvis). Han verkade dock lite smått förvirrad. Han frågade nämligen oss vilket rum det var han bodde i...

Tyvärr har det inte blivit några bilder idag eftersom vädret har varit lite kasst. Kanske kan vi ta några imorgon då det blir ännu en båtfärd. Åker nämligen ifrån paradiset och tillbaka till Kuta för att göra oss redo för att flyga till Hong Kong på onsdag.

En riktigt bra dag som bara försvann

Publicerad 2012-01-07 12:30:34 i Bali,

Hur tusan blev klockan 7?

Tog våra cyklar direkt efter frukosten och cyklade iväg i jakt på en bra strand. Efter ett tag stannade vi och badade lite. Hoppade på cyklarna igen och sedan helt plötsligt var vi tillbaka där vi började. Ja det tog inte så lång tid det. Fanns inte så mycket speciellt att se mer än mer strand och mindre folk. Men det var en väldigt skön cykeltur i alla fall. Sedan blev det lite lunch och efter det låg vi på stranden. Det har mullrat hela dagen och blixtrat över havet. Väldigt konstig känsla när det åskar och solen skiner samtidigt. Hemma blir det ju alltid kolsvart när det åskar.

Har även bokat in en snorklingstur för imorgon. Ska ut med båt i nästan 5 timmar och snorkla på lite olika ställen. Ska bli sketakul!


Där vi stannade för bad var det väldigt långgrunt och vattnet var svinvarmt! Varmare än i luften mitt på dagen säger en del.


Ja det var såhär det såg ut hela vägen runt. Ibland ploppade det upp lite lyxresorter här och där. Och det var dagens intressanta bilder. Nu ska vi ut och äta och sedan blir det nog lite firande också så vi får väl se när vi kommer hem haha.

Tillökning

Publicerad 2012-01-07 03:28:22 i Bali,

Vi har blivit med kattunge! Nyuttryckt och slemmig ligger den och piper i busken. Vi undrar om mamma katt har fler kvar i magen för hon är fortfarande rätt tjock. Bara så ni vet ser det hemskt ut när mamma katt biter sådär i nacken och bär iväg lille kisen. Men vi har haft fin frukostunderhållning i alla fall. Bättre än svensk TV!

De där bilderna ni blev lovade igår kommer här!




Regnet kommer! Bäst att ta sig hem så fort som möjligt om man inte vill ha en ofrivillig dusch.


Gårkvällens söta sällskap. Det är för övrigt deras mamma som trycker ut ännu fler ungar idag. Vi såg när de hälsade på nykomlingen ;)

Såja, detta blir fin morgonläsning (?) för er där hemma. Ett helt inlägg om katter... Vi som egentligen hatar katter och anser att man inte kan lite på dem. Världen går kanske under i år ändå? Vem vet! Nu ska vi få alldeles strax ge oss ut för att fixa lite ärenden på stan. JA, även vi har ärenden ibland minsann! Sen får det nog bli ett dopp eller sju i havet för att svalka oss lite. Vädret är inte jättebra men solen tar även om hela himlen är full av moln så vi ska nog kunna bättra på brännan lite till idag. Ha en trevlig dag, för det ska vi!

Andnöd pga matkoma

Publicerad 2012-01-06 15:32:35 i Bali,

Har precis kommit tillbaka efter att ha ätit en god middag på samma ställe som de föregående två dagarna. Provade dock ny matvagn idag igen. Blev lite hop-plock av vårrullar, kycklingspett, nudlar och grönsaker. Till efterrätt tog vi en såndär himmelskt god pannkakskaka. Dock ångrar vi oss angående den punkten nu. Ja alltså. God är den men den är så fruktansvärt enorm. Tur man får den i en låda så man kan ta den med sig hem åtminstone.

Idag är all feber borta ur vårt hus, förkylningarna är däremot kvar i våra kroppar. Har därför haft en härlig dag på stranden och inte gjort allt för många knop. Gått ner till vattnet från vår plats i skuggan för att svalka våra överhettade kroppar och sedan gått tillbaka igen ungefär. Imorgon blir det nog lite mer aktivitet på oss. Tror vi hyr oss två cyklar och tar oss en tur runt ön. Fast vi får nog vänta till eftermiddagen med det.

Träffade två svenska tjejer nu ikväll. De tyckte det var jättekul att hitta andra svenskar att prata med. Vi tycker precis tvärt om och håller oss helst borta från alla svennar med mössor...


Dagens strandvy


Vi har det rätt bra vi. Fast vi är kyllingar som tycker vattnet är kallt...


Denna fina bild på Fanny får avsluta för nu vill inte vårt internet att ni ska få se fler bilder idag. Laddar upp resten till frukost imorgon om det funkar bättre då! (:

Spännande.se

Publicerad 2012-01-05 14:18:17 i Bali,

Idag har det verkligen inte hänt mycket här borta. Det som har varit mest spännande är att se vilket djur som har flyttat in till oss idag. Igår var det getter, förrgår tuppar och idag en häst och kaniner. Vi hoppas på att hästen kommer tillbaka eftersom den i alla fall håller truten om dagarna! Efter frukosten gick Hanna tillbaka till sängen och somnade om igen. Eftersom det inte var ett moln på himlen och otroligt varmt tog jag handduken och la mig i skuggan på stranden ett tag. Åt lite lunch och sedan var bådas energi slut igen så det var bara att gå tillbaka till sängen och ta sig en powernap. Sedan kom åskan och regnet och det fortsatte hela eftermiddagen. Vi har bara hängt i trädgården och läst, pratat och tagit det lugnt. Nu ikväll gick vi till matvagnarna och köpte oss lite kycklingspett med jordnötssås och nudelsoppa. Köpte till och med cola, kalas! Colan kostar lika mycket som en maträtt.. Egentligen skulle vi haft namnsdagsfirande idag men det får nog vänta till helgen.
Nu hoppas vi på att vi mår betydligt bättre imorgon så vi kan få se lite av ön.


Dagens ända bild, tagen för 10 min sen. Lovar att ta lite fler bilder imorgon :)

Sol, feber och billig mat

Publicerad 2012-01-04 15:12:16 i Bali,

Idag är det exakt tre veckor tills vi ska åka hem. Tre ynka små veckor! Tiden går så fort så vi hinner knappt hinner med. Om en vecka har vi varit ute i 100 dagar. Kan inte förstå det. Gili är liksom början på slutet och det är så frustrerande, man vill bara ha mer och mer hela tiden!

Gick upp vid 10 i morse för att hinna med frukosten och blev glatt överraskade när vi fick något annat än bananpannkaka! Sedan tog vi handdukarna i handen och gick ner till stranden. Badade och solade till lunch. Även fast det har varit väldigt molnigt idag har Fanny lyckats bränna sig igen. Helt sjukt vad solen tar! Man kan ligga max två timmar i solen och sedan blir man friterad, hur brun man än tycker att man är. Efter lunchen gick vi hemåt och satte oss i skuggan eftersom Hanna dras med feber och förkylning. Varit en lugn och skön dag i alla fall. Nu ikväll gick vi och åt middag som kostade hela 10 SEK. Sedan blev det efterrätt bestående av världens godaste kaka med jordgubbssylt och choklad i.




Som ni ser var det inte särskilt soligt idag. Vi får nog hålla oss i skuggan helt imorgon. På bilden ser ni i alla fall en liten del av de lyckostarna som skulle ut och dyka.


Dagens middag intogs här. Ett torg fyllt med massor av matvagnar. Kommer nog äta middag där rätt ofta. Det är dyrare på restaurangerna här än på Bali och det tar emot att betala det dubbla och ibland tredubbla priset för lite ris..


Efterrätten! Det var typ som en dubbel pannkaka fylld med vilka godsaker du vill :)

Latmaskar

Publicerad 2012-01-03 14:45:22 i Bali,

Sitter just nu ute i trädgården på vårt lilla homestay. Finns bara 5 rum och då ingår 10 tuppar som galer allt för ofta. Har inte hunnit se så mycket av ön idag. Har typ bara varit ute och ätit mellan vilopauserna. Men det lilla vi har hunnit observera är att här är väldigt lugnt och skönt. Framförallt tyst! Finns nämligen inga bilar eller mopeder här, endast häst och vagn och cyklar. Vattnet är så turkost det kan bli och imorgon ska vi ta oss ett antal dopp.
Har försökt boka hotell i Dubai typ 4 gånger nu men det verkar aldrig gå som vi vill. Nu har vi i alla fall hittat ett som vi vill ha men då funkade inte sidan.. Blir helt tokiga.


Denna utsikten hade vi när vi åt lunch. Rätt okej om man säger så. Det bästa är att de flesta sätter sig och beställer mat och sedan går de ner och badar med kläderna på. Inte så konstigt egentligen eftersom man svettas ihjäl när man äter varm mat.

Lite bilder så där i efterhand

Publicerad 2012-01-03 10:01:39 i Bali,

Nu när internet fungerar så här bra så måste vi ju komma ikapp lite. Så nu kommer lite bilder när vi ändå ligger här hemma och segar oss.
Nyårsbilder:


Nej här får man inte gå på toa hur som helst.


Coola tjejen på taket var grym! Hon hade en medhjälpare också... En kvinna på sådär 50 år som rocka loss rejält och hällde vatten över sig själv.


Gatan som blev ett dansgolv. Vi höll till precis i mitten.

Nyårsdagen:

På nyårsdagen råkade vi hamna här, kul va? Det var ju som vanligt vi och alla andra små barn som gillade detta stället.

Gili Trawangan

Publicerad 2012-01-03 05:21:24 i Bali,

Haaaloj! Nu har vi äntligen kommit fram till Gili Trawangan och har precis skaffat oss ett nytt hem. Har tagit oss 5½ h att ta oss hit och nu är vi ganska slut, svettiga och sjuka. Det är helt perfekt timing att båda två har åkt på världens jädra förkyldning nu när vi skulle dyka och allt.. Men kanske frisknar vi till innan vi ska åka tillbaka igen :). Internet verkar i alla fall funka bättre här än i Kuta så nu kan vi kanske ladda upp lite bilder också! Nu ska vi ut och äta ordentlig mat (annat än mariekex och pringles alltså) och skaffa toapapper. Sedan blir det nog ett dopp i det turkosa havet.

Strålande sol

Publicerad 2012-01-02 04:02:59 i Bali,

Vaknade vid 10-tiden av grannens förbannade musik. De har spelat samma skiva med  Bruno Mars varje dag sen vi kom hit, är något trötta på den nu... Åt deras fantastiskt goda frukost (eller inte... banan börjar bli tråkigt nu) och ska snart bege oss ut i hettan och fixa biljetter till Gili. Sen är planerna att inta vars en solstol vid poolen och bättra på brännan lite.

Tänkte ladda upp lite fler vackra bilder som ni kunde få njuta av men det vill inte vårt internet så det får bli senare! Nu ska vi sticka fötterna i våra flip-flop och ge oss ut. Uppdaterar senare idag. Hajpo (:

Första dagen på månaden det aldrig är

Publicerad 2012-01-01 11:39:15 i Bali,

Trodde ni vi låg däckade någonstans på Kutas gator trodde ni fel. Internet har inte funkat på två dagar... Sitter just nu på Burger King för det funkar inte på något annat ställe. Nu är det väl bäst att vi berättar om hur vi har haft det det senaste dygnet. För att beskriva det i ett ord: AWESOME! För att beskriva det med flera meningar: Vid halv 9 igår kväll drog vi till Sky Garden. Möttes där av världens längsta buffékö, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Det fanns bla. potatismos, lasagne, vanlig potatis, biff stroganoff, nudlar, ris, kött, spett, vårrullar, grönsaker, snittar, skaldjur och sedan en liten kak/fruktbuffé på det. Ni kan tro att vi blev mätta! Vi dansade, hade kul och träffade många trevliga och otrevliga människor (tur att det finns snälla indonesiska vakter som håller koll på oss). Har ni någongång försökt prata med en australiensisk bonde? För det har vi och det går inte helt enkelt. Vid tolvslaget stod vi på första parkett på Sky Gardens takterass och såg därifrån hela Kuta lysas upp av fyrverkerierna som aldrig tog slut. Det var helt otroligt, kändes som om fyrverkerierna bara var några meter ovanför våra huvud (och det var de ibland också...). Eftersom draget på klubben var klart bättre dagen innan drog vi ner till stranden vid 1, ungefär samtidigt drog alla från stranden till klubbarna men vi hittade något bättre. En asgrym kvinnlig DJ stod på taket till ett köpcentrum mitt i stan och på gatan nedanför bildades ett helt enormt dansgolv. Det var i stort sett bara vi som var turister där, alla andra var indoneser. Snacka om att vi stack ut där! Men OJ så kul det var. Helt annan stämmning och folk är mycket trevligare. Efter det var vi som ni kanske förstår ganska slitna. Två dagars party med gratis drinkar sätter sina spår så det blev en "tidig" kväll. Kom hem vid halv 4 i natt.

Idag har vi syndat på riktigt. Vi åt frukost på donken. Vars en redig Big Mac, frittar och en kall cola till det. Ja det satt jäkligt fint. Annars har vi inte gjort något idag. Drar mest troliga till Gili i övermorgon, ska bara köpa biljetter till den förbannade fast boaten först.

Lite bilder från vårt nyår:

Yep den vanliga bilden. Det var ett tag sen nu.




Under middagen fick vi sällskap av två killar från Australien. Den ena såg ut som Rickard Olsson och den andra som Kevin Borg. De va helt crazy och verkade rätt mysko så vi gick på toa lite smidigt och "försvann". Tur att det är ett helt enormt ställe så man slipper träffas igen! Vi gick vilse ett antal gånger under kvällen..


Den här bilden är fotad från toastolen. Det är ju fyndigt med TV på dass!
Fler bilder får ni imorgon eller när vi hittar internet igen för nu vill inte vår dator mer.


Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela