Förberedelser pågår

Publicerad 2012-08-28 13:09:49 i Australien,

Igår blev vi äntligen klara med våra album! Vi sysselsatte oss även med att pimpa våra annars tråkiga flygväskor. Nu lär vi se direkt när våra ryggsäckar kommer utrullandes på bandet! Vi har alldeles nyss skaffat oss ett youtube-konto så att vi kan lägga ut lite filmklipp i framtiden. Kul va? Tacka Daniel. Vi fattar inte sånt krångligt tekniskt nämligen. Nu ska vi gå in på Cathay airways hemsida och trixa och fixa med våra flygbiljetter, det verkar intressant.. Mest för att de på Rese Centrum Gruppen inte är några tekniker så vi får väl fixa själva helt enkelt. Jaaa, hoppas de läser detta och inser att de kanske borde göra någon förändring i företaget och på hemsidan..? 
 
Det var allt för denna gång. Nu ska vi försöka slå rekord i kaffe-intag. Hörs senare i veckan :)
 
 
 

Di går ju bra ditta...

Publicerad 2012-08-23 17:36:00 i Australien,

Tjennnna.
 
Vi var ju rediga på det här med bloggen. Vi är väl helt enkelt för upptagna med att jobba, umgås med alla som nu flyttat från simpan, partaja och lite så. Därför kommer det kanske gå bättre nu när det nästan bara är vi kvar här i hålan :) Dessutom har vi inte riktigt haft något vettigt att skriva om.. Men vi kan berätta att vi har varit i Hässleholm i helgen, att vi ska till Malmö imorgon och att vi har pysslat idag. Ja, ni läste rätt, pysslat. Vi håller på med fotoalbum sen förra resan fortfarande. Vi har kämpat sen mars (med ett uppehåll på 4 månader haha). 
 
Bara så ni vet kan vi numera svara på era kommentarer, mycket roligt och fiffigt av blogg.se att fixa det. Nu har vi precis skickat lite bilder och önskemål till Samir så att bloggen kan få sin lilla uppfräschning lagom till vi åker.
 
Jaja, det var allt för denna gång. Hajpo
 

Tanken var att vi skulle tänka ut en bra tanke

Publicerad 2012-08-10 23:11:01 i Australien,

Som vi lovade er så ska vi berätta lite om hur vi tänkt oss vår tripp. Vi åker alltså måndagen den 24 september (22 är det party, just so you know) och är framme ca 40 timmar senare den 26 september.
Vi har skaffat oss så kallade working holiday visum och har tänkt oss jobba en del under tiden. Samtidigt som vi söker oss till nya platser i Australien och kanske vidare också. Vi får väl se var vi hamnar och hur långt vi kommer!
Om vi nu hittar ett jobb alltså..
 
Vi landar i Cairns, som ligger i googleknowswhere. Lite norr men öster typ. Där tänker vi dyka - Barriärrevet med hajarna ni vet. Leva lite, ha det gutt och blogga lite. När vi tröttnat eller inte hittat något bra jobb tar vi oss helt enkelt vidare på ett eller annat sätt. Australien är ju ganska stort om man säger så, så vi har ju lite möjligheter. och en hel del att utforska.

Ni undrar hur länge vi blir borta denna gång? Ja, det visste man inte. Visumet tillåter oss att jobba och vistas i Australien i ett år så vi får väl se när längtan efter svenskt lösgodis blir för jobbigt att uthärda. 
 
Besök välkomnas eller nej, fel uttryckt. Besök väntas. Vi ser fram emot många!
 
http://www.youtube.com/watch?v=oqWOlTqn6YU&feature=related - Liten inspirations/tagglåt för er.
 
 
 
 Danne o Hannilainen :)
 
Det var rätt så svårt att hitta en som vi alla tre va med på. Hittade bara denna så den får ju duga så länge. Ni lär ju få se 1000 bilder på oss senare ändå!
 
 
 

8 månader i Sverige är för lång tid, nu drar vi igen!

Publicerad 2012-08-08 21:22:41 i Australien,

TJA MANGAAAAR! :)
 
Det var icke igår. Vare sig ni vill det eller ej är vi tillbaka igen! Eller vi kommer vara det snart i alla fall. Denna gången går flygplanet till Australien/Cairns på obestämd tid. Den 24 september bär det av. Men samboskapet har utökats med ingen mindre än Daniel! (ja.. vi vet vad ni tänker... stackars honom som kommer få stå ut med oss två. Men vi har varnat honom åtminstone) SUPERKUL tycker vi i all fall! :D
 
Inom kort kommer bloggen se lite annorlunda ut. Vi kände att eftersom det är ny resa nu ville vi även förnya bloggen lite (blink blink SAMIIIIR), ni får hålla utkik! Både efter designen och inläggen. Förhoppningsvis ska vi hålla igång lite även innan vi far.
 
Biljetterna dit är införskaffade och visumen likaså (snart). Snart kommer det ett nytt inlägg om hur vi har tänkt oss detta äventyret. Stay tuned!
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela