Snart helg ändå

Publicerad 2015-04-30 09:58:39 i Nya Zeeland,

Haj!
Här har det ekat lite tomt en stund. Sedan vi skrev sist har vi båda haft tentor (som nog gått hyffsat bra ändå, håller tummarna!). Nu kan vi båda två slappna av lite trots att vi har två prov kvar innan veckan är slut. Shri, vår lille söte indier kommer alltid och fixar te till oss när vi studar. Helt fantastiskt!
Annars har det inte hänt så mycket. Det är riktigt höstväder med blåst, kallt och en massa gula löv överallt.
På tal om något helt annat så har vår kost har varit katastrof i över en vecka. Det har varit choklad på längden och tvären och vi har väl ätit nudlar 3 av 4 kvällar denna veckan. Idag åt vi till och med glass till lunch. Åh så dåligt! ikväll får vi nog göra något vettigt att äta. 
 
Önskar er en förträfflig valborg där hemma i Schweden! ♥

NOLL motivation

Publicerad 2015-04-28 10:37:34 i Nya Zeeland,

Hoj,
Vi sitter som vanligt på café, pluggar och längtar efter helgen. Även om denna helg blir kort för Hanna som har tenta på lördag morgon, kanonkul. Dagarna är så tråkiga, det är samma sak dag ut och dag in och vi blir så fruktansvärt rastlösa. Knappt så att vi ens behöver skriva här vad vi gör om dagarna för att det är så enformigt... Så en utflykt inom en snar framtid hade ju inte varit fel. Om bara Jerry hade kunnat få sin bil snart.... Vi kan ju i alla fall inbilla oss att han hade kört oss någonstans. Motivationen tryter för tillfället och inte ens energidryck eller kaffe hjälper mot huvudvärken. N  
 
En intressant grej är att Hannas hjärna funkar bara på förmiddagen och min funkar bara på kvällen. Så om man tex frågar Hanna : du, vad heter commitment på svenska? Så går det snabbare att starta datorn och slå upp det haha (men Fanny tar inte upp den faktorn att det är hon som ställer frågan från första början...).  Äh. Käft.

Vi kanske borde ha en regel om endast en skribent per inlägg haha...
 
En liten extra hälsning till mosters tös Tyra som har namnsdag idag. PUSS OCH GRATTIS SÖTIS! ♥
Dagens fik, ett annat Gloria Jean's haha.

3 x weird Hanna

Publicerad 2015-04-27 09:33:57 i Nya Zeeland,

Hallåja!
Vi vaknade upp till världens oväder idag. Vinden ven geom fönsterna, det spöregnade och det var skitkallt i lägenheten. Vi fick sätta igång elementet i vardagsrummet, fy bubblan. Vi käkade i alla fall frulle och sen var det dags för..... trumvirvel.... TVÄTT. Yes. Så vi slängde i två fulla maskiner, pluggade, hämtade tvätten och hängde upp skiten i hela lägenheten och pluggade sedan lite till innan vi intog dagens lunch (dvs gårdagens rester). I eftermiddag har vi varit på miniutflykt. Tog bussen till Westfield då vi behövde storhandla på Countdown och dessutom göra ett litet besök på K-mart för att köpa smink och torrschampoo. Fy satan vad dyrt det är istället! Men vi hittade vad vi skulle och lite extra såklart hehe. Nu ska jag alldeles strax börja med kvällens middag - stuvade makaroner och köttbullar blir det!
Igår kväll tog vi en promenad. Lager på lager is the shit när det är kallt!
Hittade en fin heeestapålle på K-mart idag. Man måste ju få ha lite kul, right?
Imorse fråga Norris om vi märkt att huset gungade av vinden i natt och vad vi skulle göra om huset rasade. Hoppa in i våra resväskor var vårt svar.. Det väckte ju dock frågan om vi verkligen fick plats. Jag testade ikväll. Detta blev resultatet. 

Långhelg

Publicerad 2015-04-26 08:34:50 i Nya Zeeland,

TJO,
Vi har ju glömt berätta för er att vi bannemig har långhelg. Vi har alltså ingen skola imorgon, så himla skönt! Vill ni veta varför? Jo för det var ANZAC day igår, vilket är en minnesdag för alla som omkom när de stred för NZ i andra världskriget. Kan tyckas som en rätt löjlig grej att göra röd dag av men vi tackar och tar emot, vi behöver det för att plugga. Som vi har gjort idag, först på Gloria Jean's och sen hemma. Och vi kommer fortsätta imorgon. Med en paus för att handla, för att vi inte orkade göra det idag hehe. Känner oss trötta i skallarna och kropparna idag och vi vet inte varför. Vi vet bara att vi inte orkar med ännu en omgång förkylning, stay away! 
I brist på andra bilder får ni här ta del av dagens helt fantastiska lunch - nudelwok med körv och frysgrönsaker (och extra vitlök för att boosta immunförsvaret). 

Brandlarm

Publicerad 2015-04-25 13:19:40 i Nya Zeeland,

Haaj,
Vi har haft en väldigt lugn lördag idag. Var inne och pluggade fram till 3-tiden då vi tog en promenad för att få lite frisk luft och rensa skallen. Sedan har vi legat i Fannys säng båda två, lyssnat på musik från nittiotalet, pluggat och ätit lördagsgodis. Vi hade det så himla najs ända till brandlarmet satte igång vid 22. Vi fattade inte ens vad som hände. I Sverige tjuter det oftast så högt och gällt att man får ont i öronen men här var det ett svagt pipande och en röst som sa typ "detta är brandlarmet, vänta på vidare instruktioner". Asså va? Det är väl för fan bara att lägga benen på ryggen och springa ner för trapporna, vilket är rätt drygt när man bor på 13e våningen haha. Såklart var det ju folk som stannade kvar i sina lägenheter och eftersom det är lördag var ju hälften här asnitade, ingen bra kombo när brandlarmet går. Men vi behövde inte vara ute allt för länge och det brann inte så allt är lugnt igen.
 
Hur sjukt är det inte med jordbävningen i Nepal förresten? Tänk att så många av de byggnaderna vi var och tittade på för lite mer än ett år sen inte finns kvar mer.. Hemskt med alla som har dött också. USCH!
Som ni ser har hösten anlänt på riktigt nu, löven börjar trilla.
Forsaaaan på promenad
Mysig liten trädgård vi vandrade förbi. 
Kan vara världens sämsta bildbevis... men här har ni brandbilarna!

En solig lördagsmorgon

Publicerad 2015-04-25 03:12:12 i Nya Zeeland,

Hej på er! 
Denna lördagsmorgon skiner solen i Auckland och det är ca 18 grader ute. Aningens kyligt men riktigt skönt i solen. 
Vet i sjutton hur det gick med tentan igår, riktigt nervöst! Känslan när man inte riktigt vet om man vill veta resultatet eller inte. Usch, hoppas de rättar fort.
Resten av eftermiddagen igår spenderades hemma, åt massa mat och det sista av maraboun. På kvällen blev det som sagt drinkar och så kom de indiska grabbsen på besök. Gick ut ganska tidigt eftersom vi kom på att det är Anzac day i helgen så därför stängde allt kl 12. Lamt tycker vi, men vi fick dansa ett tag i alla fall. 
Tyvärr tog vi inga bilder på vår fuldans men ni som har oss på snapchat fick ju more than enough ändå haha! 

Här ska stå något som får er att vilja läsa men jag kommer inte på något bra

Publicerad 2015-04-23 09:50:20 i Nya Zeeland,

Hallihallå,
Guess what we are doing? Just det! Studar haha. Eller ja... Fanny jobbar stenhårt och jag sitter mest och gör sånt jag inte borde göra. Typ som snapchattar och läser bloggar och diverse andra grejer, sjukt onödigt med andra ord. Jag har gått utanför min comfortzone och valt en varm choklad istället för en flat white, det är det mest intressanta som har hänt idag. Och nästan på hela veckan faktiskt. Som för övrigt har gått sanslöst fort, det är redan torsdag kväll liksom. Hur hände det? I vilket fall som helst.. Klockan är 20.00 denna kväll och vi lär nog sitta kvar här ett tag till innan vi beger oss hemåt för kvällsmat och sängen. Det är en himla tur för oss att fiken har öppet länge i denna lilla stad. Så vi hörs igen imorgon kära läsare :)
Ungefär så här fast nu är det en röra av papper och anteckningar överallt. Karin och Kenth kan förresten fira med en extra kaka idag då Hanna har fått skitabra betyg på senaste uppsatsen. Vi ska fira imorgon kväll och byta ut kakan mot vodka haha.  
Denna bild får avsluta detta fantastiska inlägg. Ha en bra dag!

Fjöttling

Publicerad 2015-04-22 07:14:42 i Nya Zeeland,

Tjenna.
Hur är livet? Våra är rätt jäkla enformiga alltså. Vi pluggar vidare men det känns inte direkt som om det går framåt, trots att det antagligen gör det. Annars gör vi nog fel. Anyways. Förstår att ni undrar vad reaktionerna på lappen blev? Inte så värst bra, humorn funkade inte på killarna.. Så vi tog bort den igen och sätter inte upp fler lappar igen. Någonsin. Istället äter vi mariekex arrowrootkex och lyssnar på musik och känner oss allmänt sunkiga här i pluggrottan och längtar till fredag. Bara. två. dagar. kvar. F to the reakin' fantastic!  
Här är våra vackra tryne och de omtalade kexen. Våra bästa vänner i denna värld!

Att sätta upp lapp som en äkta svenne

Publicerad 2015-04-21 12:07:34 i Nya Zeeland,

Hallå hallå!
Den kinesiska radiostationen är igång på full volym även denna kväll och vi lyssnar intensivt (eh.. eller?) samtidigt som vi försöker trycka in så mycket kunskap om diverse tentaämnen som det bara är möjligt. Precis som vi gjort hela dagen känns det som. Förutom när vi var och handlade då. Det viktigaste som fick följa hem undrar ni? Ja det var ett glasspaket eftersom det är ice cream Tuesday idag! 
Denna lapp sitter nu ovanför diskhon, vi är något trötta på att det alltid ligger disk där!

Dagens i-landsproblem

Publicerad 2015-04-21 05:00:40 i Nya Zeeland,

Nu sitter vi i studhörnan igen. Final exams är ju inte att leka med alltså, kommer sluta med att vi är totalt hjärndöda efter 3 år på uni haha. Det jobbiga är att man absolut inte kan lyssna på svensk musik när man pluggar för det blir totalt kaos i hjärnan med två språk samtidigt. Våra anteckningar är också en nedrans röra då vi skriver hälften på svenska och hälften på engelska och oftast i samma mening. Till exempel dessa meningarna från våra anteckningar:
 
"förstå andra och rätt aktivera sig i olika interactions"
"oftast ett statement with context och frågan afterwards"
"skriv intruduction sist när du vet vad bodyn innehåller"
 
Även våra klasskamrater tycker att det är irriterande då de inte kan kopiera våra anteckningar haha. Det är lite lustigt, man räknar oftast på svenska men kommer på sig själv att tänka på engelska ibland. Vissa ord har vi jättesvårt att översätta till svenska och tvärtom. Hur kan det gå så fort? Vi har bara varit hemifrån i 9 veckor? Hemma har man skrattat åt alla som man hört prata svengelska (tänk "dolfin" a la Montazami) men nu sitter vi själva i den sitsen. Skadade för livet haha.
 
Det var utdelning av energi-dryck på uni idag, extremt välbehövligt eftersom att det var full action i lägenheten i natt. Jerry har ju kommit hem.... Först bankade han så mycket i väggen att jag var säker på att det skulle bli ett hål rakt igenom till mitt rum. Kl 00.00 började sedan våran egen kinesiska radiostation (han skypear). Efter ett bra tag så flyger herr norrman upp och är helt tosig (vi var inte långt efter) och förklarar för honom att han faktiskt får hålla flabben då alla andra försöker sova. Hans förklaring var att han försökte förklara för en kompis hur man skaffar tjejer och blev för engagerad?! Alltså what.... 

Söndag/måndag

Publicerad 2015-04-19 23:47:29 i Nya Zeeland,

Hej små tussilagos!
Vi ber om ursäkt för gårdagens frånvaro här på bloggen. Vi hade helt enkelt fullt upp med att plugga, först på ett café, lite i skolan och sen fortsätta hemma, och där emellan ta några få pauser för mat och sociala medier (det går inte att vara utan snapchat för länge). Och nu, utan större förvarning är det måndag morgon och vi ska tillbaka till plugget. Fanny rivstartar med en inlämning plus en praktisk tenta i köket idag. Jag vill att ni håller alla tummar och tår för henne, även om hon inte behöver det! :) Vi hörs förhoppningsvis senare!

På bättringsvägen

Publicerad 2015-04-18 08:41:52 i Nya Zeeland,

Haj,
Här nyser och hostar halva lägenheten ikapp fortfarande men igår eftermiddag kändes det bättre och vi var ute och svirade en sväng. Fick lite luft, annat umgänge och en och annan drink såklart. Idag har vi haft en lugn lördag och det kommer antagligen fortsätta så resten av kvällen. Vi bara måste bli friska till på måndag då det (tyvärr) är back to school som gäller.
Jerry har även kommit hem från Fiji idag, glad och brunbränd! Nu stinker hela lägenheten kinesmat och vi har fortfarande inte köpt en ny glass till honom även om vi precis var i affären...... fan. Hoppas han inte tittar i frysen på ett dygn minst. 
Dagens solnedgång från fönstret
Var ute och handlade lite ikväll

Playstation

Publicerad 2015-04-16 06:54:03 i Nya Zeeland,

Hej på er,
Vi är fortfarande däckade här. Vi ligger i vars en soffa och spelar Minion rush igen och Fanny är nog inne på sin fjärde powernap för dagen. Dock har vi fått sällskap av Norman idag, han är också sjukling. Och överraskade oss med ett playstation igår kväll. Visserligen bara till låns men just nu tillhör det 13D, tjoho! Det har varit fint väder ute idag. Eller det är vad vi tror i alla fall, det har sett fint ut genom fönstret haha. Vi har icke orkat pallra oss ut. Och nu är det snart kväller ändå så vi skiter i det, äter lite mer Tim Tams istället och hoppas att vi mår bättre någon gång i framtiden. Ha en bra torsdag!

Studiebloggen

Publicerad 2015-04-15 03:40:16 i Nya Zeeland,

Hej och välkomna till Hanna och Fannys studieblogg, 
Eftersom detta helt plötsligt har blivit en blogg som handlar avsevärt mycket mindre om resor och avsevärt mycker mer om plugg (till vår stora förtret... vi saknar det där med att varje dag var ett äventyr och utan måsten!) tänkte jag ta tillfället i akt och berätta om hur vi gör när vi pluggar;
Oftast sitter vi i flera timmar men är nog enbart aktiva i totalt en av dem timmarna. Varför? Jo för att till och med så är det roligare att stirra in i väggen än att plugga. Och sitter vi då mittemot varandra händer det rätt ofta att vi börjar prata. Om helt irrelevanta saker. Typ som om varför öronvax finns. Sedan måste vi blogga mitt i alltihopa också. Och kolla Facebook. Och Instagram. Och whats app. Och snapchat. Och mailen. Och när det är gjort kan vi börja om och kolla om vi fått någon kommentar på bloggen och så fortsätter det. Låter rätt hopplöst va? Det tycker vi med, men på något sätt går faktiskt pluggandet i rätt riktning ändå så vi känner; varför ändra ett vinnande koncept? Let's study!  
För övrigt är vi båda två dödsförkylda. Typ karraförkylning. Fast på riktigt. Och så har vi bytt café, idag sitter vi på Gloria Jean's istället för the Shelf. Intresseklubben antecknar förstår jag (:

middagslur

Publicerad 2015-04-14 06:57:25 i Nya Zeeland,

Haj,
Vi kan nog vara de sämsta roomisarna ever. Det började med att vi "lånade" både Shris ägg och mjölk igår och det har fortsatt idag med att vi ätit up Jerrys glass.
Vi har inte gjort någonting vettigt idag. Förkylningen som suttit i några dagar nu känns idag och vi skyller på det. Gick i alla fall ner till countdown i förmiddags eftersom vi inte har någon mat hemma och tänkte att det nog inte var så kallt för solen sken. Jo tjena! Höll på att dö lite. Högsta temperaturen idag har varit 14 grader och precis när vi kommit hem igen började det vräka ner. Åt för mycket lunch och sen fick vi bädda ner oss i varsin soffa med täcke, kudde, minion rush och Jerrys glass. Tanken var att vi skulle plugga lite men när internet inte fungerade så råkade vi somna båda två istället. 
Så här kul har vi det! Dags att göra något vettigt snart kanske haha

Minion rush och kyla

Publicerad 2015-04-13 08:39:17 i Nya Zeeland,

Haaaaalllå!
Satan i gatan idag har hösten kommit till Auckland på riktigt. Grå himmel, blåst, regn och råkallt ute. Riktigt hemskt är det faktiskt. För vi blir så uttråkade när man inte kan vara ute. Hur som helst tog vi oss till stammishaket the Shelf efter frullen. Studade och fick grejer gjorda i närmare 3h (ja, alltså med väldigt många pauser för kaffe, facebook och IG såklart). Det är så mycket lättare att plugga när man inte sitter hemma. Det är precis som om att man inte riktigt får ro här och så slutar det med att man gör massa annat istället. Vilket vi gjorde när vi kom hem. Först käkade vi en supergod omelett till lunch och sedan fastnade vi i Minion rush. Detta gudomliga lilla spel som vi varit besatta av i snart 2 år nu. Helt fantastiskt är det. Prova om ni inte testat det. Fast se upp så att det inte tar över ert liv. Vi har lyckats slita oss nu i alla fall och har satt igång med studandet igen. Finns liksom inget annat att göra denna måndag och det är väl kanske tur det.
En liten mysig gata i Auckland och en höstig Hanna. (enda halvtimmen denna dagen då solen nästan var framme)
Kaffe och kauga - allt för motivation!
Vackert va?

Snapdragon

Publicerad 2015-04-12 04:44:00 i Nya Zeeland,

Hallojen! 
Som vi dansade igår! Vi hamnade på Snapdragon nere vid viaducten. Lätt klubben med den fetaste utsikten, över hamnen och segelbåtarna. Skulle kunna göra rätt mycket för en liten lägenhet i det området kan jag si! Vi drog väl hem runt 3-tiden i natt, efter tredje dagen i rad med alkohol... så vi är med andra ord möra idag. Sitter just nu på favvocafėet the Shelf och försöker studa, går väl sådär haha. Det sjuka är att det precis kom in en svensk kille som ser EXAKT ut som Måns Zelmerlöw. Vi var tvugna att googla på om han hade en bror. Det hade han inte. Men vi är ändå stensäkra på att de är släkt. Nu känns det som att det är tid för lunch, dags att vandra hemåt alltså! 

Favorit i repris

Publicerad 2015-04-11 08:34:08 i Nya Zeeland,

Vi vaknade upp till en klarblå himmel här i morse tänkte jag skriva men då skulle jag ljuga. För himmeln är i stort sett aldrig klarblå här, det smyger sig alltid in moln och blockerar solen. Men vi lät inte det stoppa oss utan vi tog bussen till Takapuna beach idag igen. Tog en glass på Burger King och Fanny fick kolasås exakt överallt eftersom killen bakom disken fyllde bägaren med alldeles för mycket glass. Jäkla typ. Fick till slut en riktigt bra dag på stranden, det blåste inte alls lika mycket som sist och man kunde riktigt njuuuta. Lördagskvällen har börjat med vars en dusch och en dundermiddag bestående av fiskpinnar och mos. Vad tror ni den slutar med? EXAKT. Fest :) Hörs imorgon!
 

En kväll på våning 10

Publicerad 2015-04-10 14:25:53 i Nya Zeeland,

Ikväll har vi varit på lite galaj hos de indiska grabbsen. De är så himla roliga och sköna att hänga med! De har så roliga idéer om så mycket konstigt. Ett tag diskuterade de om bästa sättet att få en tjej och detta var vad de kom fram till:
Kille 1: you know, girls are like butterflies... if you run after them they will fly away.
Kille 2: Yes, now you're like a bumblebee and that is never going to work!
Kille 1: yeah, you have to be more like a flower and then she'll come to you.
 
Skrattat har vi gjort ikväll i alla fall! Nästan så det gör ont i käkarna nu (kan även vara allt indiskt snacks vi tryckt i oss.. YUM!)
 
Dags att sova för imorgon är det ...... LÖRDAG. 

När man hellre lägger pengarna på en öl

Publicerad 2015-04-10 01:27:25 i Nya Zeeland,

Morrn.
Kvällen igår blev oväntat bra kan man säga! Först bio, såg på fast & furious 7. Ytterst trevligt och så himla skönt när man kan bestämma sig och gå hemifrån 10 minuter innan bion ska börja. Hann knappt hem förrän herr norrman tyckte att vi skulle följa med honom och hans vän för att ta en öl. Vi är ju inte sånna så det är klart att vi gjorde. Och som vanligt så blev singular till plural (= för många öl alltså...). Slutade med att vi till sist gick till Danny Doolans där de har liveband och vi vrålade med till diverse märkliga låtar från ett annat århundrade.
Eftersom vi dricker så nedrans mycket öl numera får vi prioritera bort andra saker. Som tillexempel galgar och sånt tjafs. Vi har köpt nål, tråd och silvertejp så att vi kan laga allt och sedan fortsätta med vårt öldrickande.
Och så tvätten då. Partygarderoben måste ju tvättas ofta så det är ju tur att vi har en grovvask hemma.

Du vet när ...

Publicerad 2015-04-09 07:12:00 i Nya Zeeland,

 ... du har studat för mycket när hjärnan känns som rotmos kl 4 på eftermiddagen. Puh.
Planen var stranden idag vilket sopades av diverse anledningar. Kanske mest för att det är molnigt då. Istället har det blivit för mycket kaffe och läsning. 
Vi har även haft inspektion på vår lägenhet idag. Fattar dock inte riktigt varför, verkar ju lite gånt. Men vi gick i alla fall igenom hur fint som helst. Kanske för att jag och herr norrman fick ta ett städtag i morse när alla andra var iväg. Annars har vi lite lugna dagar nu innan det börjar närma sig helg och kanske lite mer roligheter står på schemat. Vi får väl se, planering är ju inte vår starka sida direkt (mest för att det aldrig blir som man tänkt ändå, så inte lönt att hålla på o fippla).
 Yay, what to do with these then? Rama in dom? skylta med dom? 

En såndär onsdag

Publicerad 2015-04-08 05:20:29 i Nya Zeeland,

Tjenamoss!
Vi har en slappedag idag. Kan vara så att vi inte riktigt kommit ur matkoman från gårkvällen. Känn er välkomna att kalla oss klena. Har i alla fall pallrat oss ner till Countdown för att handla, vi hade absolut noll frukost förutom bröd och hur gott är det på en skala? Så nu är kylskåpet välfyllt igen. Och vi har gått Auckland runt i jakt på tops. Hur svårt kan det vara liksom? Men vi hittade till slut och vi fick vars en ny deo också så vi kan dofta gott. Väl hemma igen slängde vi i två maskiner tvätt på andra sidan gatan. Vi har observerat att det är många som går dit och tvättar istället för att använda maskinerna här, så vi vill ju inte vara sämre. Och tvätten känns banne mig fräschare. Nu står plugg på schemat. Det ända positiva är att Shri är i skolan, Norman är ute och Jerry (den grisen) har åkt till Fiji och vi är själva hemma, dvs vi har lugn och ro. Plus att vi kommer slippa Jerrys ständiga harklande på morgonen, det finns inget värre än det när man ska äta frukost.
Såhär inspirerande är salladsavdelningen på Countdown.Ett sånt jäkla hue kostar 4 dollar (dvs 30 spänn). Men då måste du köpa en gurka och en paprika också för 4 dollar till typ. Fruktansvärt. Inga sallad till oss inte, tacka vet vi den svenska salladshyllan på ICA.
Ibland är Auckland väldigt fint. Som här till exempel. Britomart-området nere vid hamnen som vi gillar mycket men inte riktigt förstår oss på haha.

Paradise

Publicerad 2015-04-07 13:59:01 i Nya Zeeland,

Alltså vi är så mätta så vi nästan avlider. Denna matkoma är icke nådig. Problemet är att vi har båda ätit för mycket hela dagen. Plus restaurang ikväll då. 
I alla fall så började firandet med födelsedagstårta och skönsång i eftermiddags. Shri fick chokladtårta i hela ansiktet (och vår heltäckningsmatta i vardagsrummet skulle nog må bra av lite rengöringsmedel inför inspektionen på torsdag haha). Firandet fortsatte med öl hemma hos oss vid 7-tiden och vid halv 9 åkte vi mot Sandringham för att gå och äta på Paradise. Problemet var att vi råkade ta lite fel buss och när vi hoppade av såg det ut så här:
Hmm.. tur att google maps finns. Vi hittade rätt till slut i alla fall och det blev ungefär så här: 
YUM YUM YUM. 
Vi var 7 pers och det kom in mat för 20 typ. Det var så mycket mat att det kunde gödat oss två i flera månader och det blev inte mindre än fyra doggy bags med hem trots att killarna åt helt sjukt mycket. Men så var det ju riktigt gott också! 

The Cave

Publicerad 2015-04-07 02:49:55 i Nya Zeeland,

Hej från grottan vi lever i,
 
Jag sitter här hemma och tittar ut på solen som även idag visar sig på sin bästa sida. Det är plugg som gäller idag. Till detta har jag gammal svensk musik på hösta volym eftersom jag har lyxen att vara ensam hemma (det är inte ofta kan jag meddela). Känner mig lite som en vampyr. 
Hanna är ute på galaj med tjejerna idag och ikväll är vi ett gäng som ska ut och äta mat för det är ingen vanlig dag utan Shris födelsedag. Och gissa vad det blir? Indiskt såklart! :) Tur att vi älskar indiskt (alltså allt utom idli typ...). 
Hoppas ni får en fin dag så ska vi försöka komma ihåg kameran till kvällens middag. 
 
 

Takapuna

Publicerad 2015-04-06 10:07:58 i Nya Zeeland,

Hej,
Idag har vi haft en fin dag på stranden :) 
Solen sken denna morgon och vi bestämde oss för att ta bussen till Takapuna i norra Auckland. Tog ca 25 min från cbd. Var inte jättevarmt men eftersom det är höst på gång så kände vi att detta kan ju vara sista chansen. Stannade bara i 3 timmar dels eftersom det började blåsa och dels för att vi numera blir fort uttråkade. Skönt var det ändå idag att bara somna till lite i solen och ta det lugnt.
Kom tillbaka hem vid halv 5 och började direkt med att göra köttbullar! Nu har vi ätit på tok för mycket och är i matkoma framför x-factor NZ. 
 
 
 
 
 

Söndagsfrukost

Publicerad 2015-04-05 04:56:35 i Nya Zeeland,

God morgon, 
Igår kväll drog vi ut och tog ett par öl på fort street union, som är ett rätt chill ställe med skön atmosfär. Eftersom det är påsk är det dock strikta alkoholregler och de få ställen som var öppna stängde punktligt kl 12. Så vi hade inte direkt något annat val än att gå hemåt då. Satte oss i soffan och pratade om allt mellan himmel och jord till tidig morgon. Imorse blev det finfrulle ute med pannkakor och annat gott och sen dess har vi inte gjort mer. Det regnar, det är röd dag och allt är stängt. Vi är uttråkade med andra ord. Vi hoppas på att morgondagen medför sol och värme. 
Dagens frulle - amerikanska bananpannkakor med sirap och persikor och sen en flat white på det. Och sedan kunde man rulla hem från Parnell. Söndagar kan ju knappt börja bättre än så. 

nedrans bra helg alltså

Publicerad 2015-04-04 05:48:10 i Nya Zeeland,

Hej på er era små fjäderfän,
 
Vi har partat i över ett dygn och än är det inte över. Jisses!
Jag själv är hemma och powernapar innan kvällens äventyr och Hanna, den guttegrisen, sitter just nu i en jacuzzi någonstans i Auckland. Det senaste dygnet har det varit karaoke på koreanska, vin, öl, sjukt god mat på restaurang nere vid hamnen, strålande solsken och världens finaste utsikt från en terass på north shore och en hel del mer. Not bad at all kan jag si! 
Kanske kanske så finns det mer bilder imorgon. Beror väl på hur gån kvällen blir haha. 
 
GLAD PÅSK på er alla♥

Två glada töser

Publicerad 2015-04-02 11:23:16 i Nya Zeeland,

Hallelujah! Vi har blivit bortskämda med vars ett paket fyllt med svenskt godis! Vi blev som små barn på julafton och skrek helt överexalterat efter varje grej vi plockade upp. Det är nästan så vi tror att våra pärisar pratat med varandra då mitt innehöll choklad och Fannys sånt som inte är choklad haha. Men oj så tacksamma vi är. Ni är bannemig sjukt bra ni kära föräldrar! Bästa påskpresenten ever och timingen kunde inte varit bättre ♥
 
Och nu har vi äntligen påsklov också. Två veckors ledighet väntar och det är varmt välkommet. Även om vi inte kan lägga ner pluggandet helt så har vi i alla fall inga lektioner att gå till. Sen kan vi fortsätta i denna positiva andan med att vi har en nystädad lägenhet och det är INTE vi som städat. Jerry och Shri tog tag i det idag, efter viss påtryckning från oss visserligen. Så vi kan ju minst sagt att påsklovet började bra och hoppas att det fortsätter i samma stil!
 
Dagens solnedgång var tjusig som attans. Tog en bild men den blev ju rätt kass alltså. Ni får se den ändå.
 

april april

Publicerad 2015-04-01 05:31:21 i Nya Zeeland,

Första månaden i skolan är förbi, hur galet är inte det? Känns dock fortfarande förvirrande haha.
Det pågår easter hunt på skolan och mer påskfirande är på gång till helgen. Verkar som att allt stänger (förutom barer och nattklubbar hehe), till och med tågen slutar gå på fredag. Hur sjukt är inte det btw? Alla är lediga och tågen slutar gå, någon som förstår den ekvationen? Om det finns möjlighet ska vi ta oss till södra Auckland på söndag med några vänner och samtidigt visa Shri hur man firar påsk. Ägg behöver vi inte äta extra i alla fall, det gör vi varje dag ändå. Något annat att berätta? Mjo... vi har stopp i vasken inne i badrummet och har haft det ett tag utan att det kommit någon och fixat det. Jättefräscht när det bubblar upp gamla spottloskor varje gång man sätter igång kranen hehe.
 
Se upp så att ni inte blir lurade idag och ha en bra onsdag allihop! (:
  
 
 

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela