Första dagen i skolan och middag

Publicerad 2016-02-29 08:33:00 i Nya Zeeland,

Tjena!
Första dagen i skolan avklarad. Det gick galant. Om man bortser från att vi inte visste vilket ämne det var vi hade och att vi gick till fel klassrum och bara var allmänt totalvirriga. Vi var ju dock inte de enda, värt att tillägga det. Vi har alldeles precis kommit hem och parkerat oss i soffan. Ikväll är vi dock endast 3 stycken igen då Michelle har valt att flytta ut för att kunna ägna all vaken tid åt sina studier. Tråkigt men det är ju inte annat än att vi bodde lite trångt. Hur som haver har vi käkat finmiddag ute. Tog bussen ut i förorten, närmare bestämt till Dominion Rd där vi hittade detta lilla stället. Stället var nämligen nyöppnat och innan hade där legat en annan restaurang som de egentligen ville äta på. Paffa och velande tjejer som till slut valde att gå in och testa. Ett fel som ändå blev rätt helt enkelt! Det blev en god blandning av dumplings (ja vad annars?), kyckling, biff och potatis. 
Mat och fina töser!

strålande solsken och ösregn

Publicerad 2016-02-27 14:12:36 i Nya Zeeland,

Haj,
Vi har haft ännu en superhärlig sommardag. Gick ner till gymmet i morse och sen packade vi strandväskan och drog till Mission Bay. Det blev en annan strand idag pga vädret, enligt vissa rapporter skulle det vräka ner hela dagen medan vissa visade på fint väder. Så vi åkte mot solen och klarade oss undan skurarna som såg ut att hänga över North Shore hela dagen. Bränt oss lite, ätit magnum, badat och spelat strandtennis är ungefär vad vår dag inneburit. Åkte de sju minuterna in till city och möttes utav ösregn, tog av oss skorna och gick barfota hem i pölarna. 
 
Ikväll mötte vi upp Shri för lite öl och drinkar. Riktigt trevligt! Dilemma uppstod dock när vi skulle klä oss för kvällen och upptäckte att båda inte bara bränt sig utan fått feta solexem överallt. Det går ju inte ner så många grader på natten vi fick bestämt skylta med våra röda märken. Oh well.
Var i alla fall först på Northern Steamship och sedan på Mercure hotels bar för att hälsa på Shris vän och dricka drinkar. Bra avslut på dagen!
Dagens vy. Det sämsta med M-bay är dock att folk tycker att det är skojsigt att mata måsarna vilket innebär att man inte kan äta på stranden alls.  
I väntan på bussen gick vi upp för kullen och kollade på utsikten och savage memorial.
Kan avslöja att utsikten var bättre än själva memorial. Ytterst svårt att tro, men sant lol.
Skulle ta en bild på oss båda som totalt failade. 
Kom till la stada och möttes av detta sköna sommarregn
Planen var en takterass men det vräkte ner halva kvällenn så det fick bli inne på NS

Badat och druckit vin

Publicerad 2016-02-26 11:38:48 i Nya Zeeland,

Hola peeps,
Vi har haft en himla go dag på playan! Först hade vi sovmorgon till halv 8 i morse och en långfrukost med de andra två damerna. Sen drog vi på bikinin och solskyddsfaktor 50+ och begav oss mot Takapuna. Med 27 grader i luften och 23 i vattnet har vi till och med badat idag. Nedrans va gutt det var! Åt lunch och drack vin på en uteservering. Kort och gott en heldag som den ska vara i Taka.
 
 
 
 
 

Långa dagar

Publicerad 2016-02-25 07:55:01 i Nya Zeeland,

Tja!
Jodåsåatte... det går supert för oss här. Vaknade även i natt kl 03.00 och var klarvakna. Efter en seg film gav vi vid 06 upp och gjorde frulle istället. Så klockan 10.45 när vi stegade in på skolan kändes det redan som eftermiddag och allting kändes som att cykla upp för en backe i motvind och spöregn med en släpvagn efter ungefär. Dessförinnan var vi även en tur på banken för att skaffa fram ett papper som säger att vi bor där vi bor och tydligen även ett kontouttdrag. Första frågan jag ställde till Fanny när vi lämnade banken med pappret i näven: "Har jag minus på kontot eller?" Ja det var ju inte långt ifrån kan man säga. Snälla Elberta på International Student Support som sedan fick pappret kunde heller inte låta bli att kommentera det. Vi ska nog kunna få visum ändå ska ni tro. Och kanske även för 2 år så vi slipper denna proceduren nästa år!
 
Blev en finlunch på Mentatz och sen lullade vi runt på stan för att få tiden att gå i princip. Väl hemma möttes vi av två trötta flatmates. De var HELT SLUT efter en 11-timmarsflygning. Piece of cake ju! Nu har vi bakat knäckebröd och alldeles strax ska vi käka morotssoppa. Då vi båda lider av samma åkomma, dvs att vi är rätt otåliga, så har vi börjar mixa och kan bara hoppas på att den var klar.
 

Inget vatten och doft av värme

Publicerad 2016-02-24 10:08:56 i Nya Zeeland,

Tjohej!
Vi är framme i Auckland och ja det har vi väl egentligen varit ett ganska bra tag. Närmare bestämt ett dygn nu. Resterande flygningar gick så strålande som det bara kunde gå och det gick hur smidigt som helst att ta sig in i landet en andra gång. Lite mindre nerviga vid pass- och tullkontroll denna gång hehe. Tog sedan, snåla som vi är, en buss in till city. Började gå från hamnen mot oss och insåg att det kanske hade varit bättre att ta taxi.. Ja vandringen var jobbig med andra ord. Vi smet hur som helst in om på Coundown också för att köpa det nödvändigaste. Allt frid och fröjd! Sen kommer vi hem till en varm och instängd lägenhet som, vi dessutom upptäcker efter ett tag, inte kan erbjuda oss en ända droppe kallt vatten. Allt vatten var alltså BRÄNNHETT. Så helt plötsligt kunde vi inte duscha och inte dricka och inte spola.. HEH. Kul. Sprang ner till macken bredvid och köpte vatten för $10 och sen satt vi och åt en hel grillad kyckling utan tillbehör. Låter det miserablet? Mja, kanske det fast vi hade rätt roligt. Däckade sedan redan kl 18 i sängen och sov ända till klockan.... 02! Då bev det nattamackor, en serie, uppackande av väskor och sen det sista vi gjorde kl 06 var att hänga upp en ljusslinga. Sen däckade vi sött igen kan ni tro!
 
Sedan har vi roat oss med att fixa hit en rörmockare, storhandlat, hämtat papper på skolan för att ansöka om nytt visum och till sist en tur till St Lukes för att köpa förvaring och annat som behövdes nu när vi blir fyra hehe. Btw, som vi gillar att gå i shorts och linne. Precis vad vi behövde!
Mysigt vardagsrummet blev, inte sant? Ignorera gärna tvn från 1700-talet, den är antik vi vet.. 
De finfina papperna vi fick från skolan.. jätteskoj ska det bli att fylla i dem!
Forsan och vår nya korg (köpt på barnavdelning) och även dagens stora investering en mixer! Nedrans vad vi ska mixa i framtiden. Typ imorgon. 

Sommarlovets sista dagar

Publicerad 2016-02-21 23:05:54 i Nya Zeeland,

To quote Adele: Hello!
 
Vårt sommarlov börjar lida mot sitt slut och vi sitter i detta nu på Dubais flygplats på väg tillbaka till Auckland. Vi har spenderat vårt lov på olika håll i Sverige och tiden har swishat förbi. Vi har hunnit hälsa på vänner & familj och jobba. Fantastiskt har det varit och som vanligt fälldes det en och annan tår när vi ännu en gång behövde säga hejdå för ett tag framöver. 
Skolan börjar på måndag och vi känner oss sådär motiverade till att skriva uppsatser och ha grupparbeten. Däremot längtar vi tillbaka till vår lilla lägenhet, våra vänner och speciellt till Fiona. På tal om lägenheten ska vi få ännu en flatmate och då talar vi inte om grannens akvariefiskar utan om Michelle. Damerna flyttar in i slutet på veckan och hur vi ska få plats med allt visste man inte. Ett dilemma som vi inte tänker bekymra oss över än, först ska vi njuta av sommar och värme. Allt annat får ha paus till på måndag. 
 
Vi har en del timmar kvar att spendera här i Dubai och är därför överlyckliga över att ha fått tag i liggstolar (plus att vi har stulit kuddar från planet hehe). Sedan att vi har lysrör ovanför huvudet och att grannen har väldigt äckliga fötter är ju en annan femma. Krängt en massa mat har vi gjort och nu är tanken att se en film och få någon timmes sömn. Vi höres när vi är framme, hajpo! 
 
 

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela