Vi kom, vi såg, vi drog

Publicerad 2013-03-31 20:51:20 i Thailand,

Snabbt inlägg innan vi ska sova. Klubben vi trodde skulle vara bra sög. Alledeles för mycket folk på alldeles för liten yta. Svettigt och jobbigt så ja, vi drog hem igen helt enkelt. Kvällen i övrigt har varit riktigt rolig. Bilder får ni imorgon! Sov gott! :)

Bokbyte

Publicerad 2013-03-31 07:32:05 i Thailand,

Morrn! 
Nu har vi precis ätit en jättefrukost och lånar deras wifi lite. På vägen hit gick vi och bytte in våra böcker och fick med oss en ny hem :). Igår drack vi paraplydrinkar och hängde i baren. Gött. Nu ska vi ut och försöka boka ett dyk. Wish us luck!
 
Två bilder från gårkvällen bjuder vi på. Hoppas nubben satt fint där hemma :)

Buuuuuurn

Publicerad 2013-03-30 12:09:02 i Thailand,

Internet är fortfarande hopplöst. Men bilderna har vi fått upp i alla fall. Trots att det har tagit tid. Mycket tid. Solen har stekt något enormt idag vilket har resulterat i att Hanna har fått solexem. Jätteskoj. Så det blir en dag i skuggan imorgon. Men det gör oss ingenting. Vi behöver nog det. Har käkat majs på stranden idag, det var ju så länge sen sist så vi var tvugna. Majs är så fruktansvärt gott, vi tröttnar aldrig på det! Påskafton ska firas med pizza och paraplydrinkar. Och så tar vi en ordentlig fest imorgon istället. Har fått nys om en klubb som ska vara bra!
Där i den vita hyddan bor vi! Äntligen får ni se den :)
Det här är Hanna, för er som inte kan se skillnad på oss ;)
 

Glad påsk

Publicerad 2013-03-30 06:13:17 i Thailand,

Internet är helt hopplöst. Därav dåligt bloggande och klent med bilder. Det tar liksom emot när det tar 40 min att ladda upp en bild... Inte mycket att göra åt saken dock. Vi låg ju såklart på stranden hela dagen igår med och på kvällen gick vi och käkade onion rings och vår favorit chicken cashewnuts. Köpte lite skrot (alltså armband) på vägen hem, vi har samlat på en del sånt nu. KUL! 
Jag lekte lite med min vän kvasten imorse, vi ska till Blåkulla senare :) 
 
Och resten av bilderna skiter jag nu i för jag är alldeles för rastlös för att sitta här och glo på skärmen, hörs senare!
 
 

Bloggbekymmer

Publicerad 2013-03-29 06:51:57 i Thailand,

Heeejhej! Det är så himla svårt med alla dessa tidsskillnader vi har haft det senaste halvåret. Vi försöker hela tiden blogga så att ni kan få läsa ett nytt inlägg när ni vaknar. Men va tusan, det är ju bara 6 timmar som skiljer mellan oss (och 5 på söndag) så när vi går upp här, då vid lunch, är ni också uppe! Det blir fel i vår planering! Men jaja, ni får helt enkelt sova lite längre för vi tänker inte gå upp tidigare i alla fall.
 
Vi har inte gjort något anmärkningsvärt ännu.Bara varit och käkat frulle och nu borstar vi tänderna så att vi kan gå ner och bada. För det är svittet idag kan jag meddela. Egentligen har vi en bild på vår hydda att lägga upp men det funkar inte nu... Så ni får den kanske senare :)
 

Ibland håller vi vad vi lovar

Publicerad 2013-03-28 17:00:06 i Thailand,

Jaha ja, nu ville alltså internet fungera ordentligt igen... Varför kunde det inte bara funka innan när vi ville lägga upp bilder till er. Taskigt! Nu ska vi i alla fall snart gå och natta oss så vi orkar med ännu en sån jobbig dag på stranden ni vet. Det tar ju något så fruktansvärt på krafterna. NOT. Hoppas att geckosarna är vakna hos oss också. Mysigaste ljudet att somna till ever! Nästan så man ska ta med en hem. Nä förresten.. kan erkänna att det inte var lika kul när jag hittade en i ryggsäcken för någon dag sen. 
En bild från idag
och en från igår.
och en från sista kvällen i Hin Håle. En fin blandning va?

Törstiga

Publicerad 2013-03-28 15:24:30 i Thailand,

Idag har vi lyxat till det rejält.Började med öl och färsk mango på stranden. Och ikväll efter en kalldusch unnade vi oss vars en URHÄRLIG thaimassage. Fy fan vad skönt det var! En hel timme höll de på och knådade och drog i oss och sen fick vi vars en kopp te och lite ananas efteråt. Tror nog vi får ta och göra om det snart faktiskt. Efter detta gick vi och käkade vårrullar och Pad thai. Det råkade ju dessutom vara happy hour så vi slog på stort med drinkar också. Singapore sling lite sådär i efterhand liksom (Y) 
Internet vill verkligen inte fungera ordentligt nu så ni får bara en bild så länge. Ska försöka få upp de andra senare
 
 
 

Blahiblaha

Publicerad 2013-03-28 07:22:27 i Thailand,

Haj, vi tänkte bara titta in om här och säga god morgon :)
Och så tänkte vi ladda upp en bild också men nu har vi försökt i en timme så ni får se den sen istället.  För nu tänker vi gå de 10 meterna ner till stranden. Hajpo
 
 

Ny hydda och stranden

Publicerad 2013-03-27 10:59:46 i Thailand,

Hola. Sitter just nu på altanen till vår lilla hydda och jäser lite. Har precis tagit en välbehövlig kalldusch. 
Gick upp vid halv 8 i morse och checkade ut och gick för att äta en lång och stor frukost. Sen gick vi hit och skaffade oss hyddan och sen skulle vi prova sängarna lite vilket gick bra eftersom vi somnade som stockar i tre timmar. Annars har vi mest legat på stranden idag. Man försöker ju svalka sig i havet men det går ju inte, därav kallduschen. 
Ja inte världens bästa bild men ni fattar grejen.

Ännu en sån där oskön hostelsäng

Publicerad 2013-03-26 15:05:41 i Thailand,

Vi har inte mycket mer att berätta idag. Sov lite över lunch och sedan gick vi ut och drack juice och sånt. Åt middag och nu ligger vi här och ska snart sova. Imorgon ska vi upp tidigt eftersom vi måste flytta... Inte för att vi inte vill flytta. Hostlet suger, det är kallt på rummet för att någon envisas med att sätta AC:n på 18 grader, det är dyrt och sängen har sånt kiss-skydd i plast som kids brukar ha när de pottränar. Det är dessutom inte jätteroligt att dela rum med 6 andra personer. Var och kollade på några bungalows innan idag så om vi har lite tur får vi flytta in i en sån imorgon. Annars vet vi inte var vi tar vägen...Oj vilket positivt inlägg det blev nu. Men sånt är läget för tillfället. Hörs imorgon! 

Koh Tao

Publicerad 2013-03-26 04:29:30 i Thailand,

Framme! 5h buss 2h väntan och resten båt. Gutteballe. Nu har vi precis ätit frukost som bestod av yoghurt. Fy fasen vad gott. Om en halvtimme får vi tillgång till vårt rum och då ska vi slänga oss i sängarna och sovasovasova. Ja hjärnan fungerar inte riktigt just nu så vi uppdaterar mer senare. Hajpo

Bye bye Hin Håle

Publicerad 2013-03-25 17:43:00 i Thailand,

Nu sitter vi förhoppningsvis på bussen på väg till båten. Bort från Hin Håle. Tack och lov för det. Må gud vara med oss så att vi slipper åka tillbaka :) Nä, alltså det är väl inte katastrof.. eller jo det är det faktiskt. Förhoppningsvis är nästa destination bättre! Vet inte riktigt när vi får internet nästa gång så ta det luuuugnt om vi inte bloggar på några dagar. Ät lite våfflor för oss också. Eller spara till oss. Ni får välja heeeelt själva. 
Så här kan det bli när man har tråkigt och är sugna på frittar och mer glass. Hoppas att ingen tittade när vi tog dessa.
Till mamma Karin: Var god zooma inte (inte någon annan heller).
 

Macca's bästa kunder

Publicerad 2013-03-25 08:52:39 i Thailand,

Tudeluuu. Vi har checkat ut och käkat en minst sagt stadig frukost. Vi gick till något ställe vi såg igårkväll som var mycket billigare än alla andra restauranger. Här är faktiskt väldigt dyrt att äta, jättestor skillnad jämfört med hur våra matkostnader sett ut den senate månaden. Fanny åt en stor tonfisksallad och Hanna en kycklingstekgrej med ris, bröd och sallad. Och sen beställde vi in en bakad potatis också och dricka såklart. Allt detta gick på ca 250 baht. Det vi käkade till frulle igår kostade 320 baht och det var 2 små omeletter och vars en juice. 
 
Vår långa väntan idag har bara börjat. Vi ska inte lämna Hua Hin förrän kl 23 ikväll. Alltså har vi en hel del tid att slå ihjäl. Väskorna står kvar på guest houset i alla fall så det är skönt vi slipper släpa på dem också. Det räcker gott och väl med de små ryggorna. Vi har gått runt lite på ett köpcentrum här, det sög. Kollade om vi kanske kunde se på bio men de pratade bara thailändska idag, kanske på onsdag att de pratade engelska på filmen. KUL liksom. Nej, så vi tog vår tillflykt till vår enda riktiga kompis; Macca's. Ätit glass och snackat skit med en kille från belgien ett tag. 
Frulle-time
 

6 månader

Publicerad 2013-03-24 15:02:38 i Thailand,

Känns som det var förra veckan vi hade 5 månader som rubrik. Nu är det ett halvt år. Jäklar vad tiden går, det känns inte alls som att det var så länge sen vi såg fula simpan. När vi väl hade kommit ur sängen i morse så masade vi oss till stranden. Lökat där större delen av dagen. Brukar inte ligga på stranden så länge men idag låg vi ju under ett av alla 50000 parasoll. Vi tänker inte göra om det. På vägen hem skulle vi inom och köpa vatten. Kom ut med vatten, breezer och tre chipspåsar.. ooopsi. God lunch det. Sen gick vi hem och satte igång svenska hollywoodfruar och åt upp vartenda chips. Nu ikväll gick vi ut och åt majs precis som igår och lite vårrullar på det. Nu ska vi snart ut igen.
Alltså.. inte vår grej. typ.
Fast ganska lyxigt med solstol. 
Haha detta såg ju inte så gott ut nä. Men vi hann käka upp de flesta innan vi kom på att vi skulle ta bild som vanligt. 
 
 
 
 

Vår tid i Malaysia

Publicerad 2013-03-23 18:46:27 i Malaysia,

Vi har totalt glömt bort (eller bara inte pallat?) skriva om hur vi upplevde Malaysia. So here we go!
 
Först och främst kan vi ju säga att maten var en stor besvikelse. Efter att ha läst så himla mycket om att det malaysiska köket skulle vara helt fantastiskt hade vi enorma förväntningar. Men vi blev inte imponerade. Snarare tvärt om. Maten var smaklös och tråkig. Även fast det fanns några guldkorn som t.ex. deras burgare och pattaya fried rice (stekt ris med omelettgrej över). Fick lätt bäst mat i Salang. Det enda som är på plussidan på matavdelningen är att det är billigt att äta. Väldigt billigt. 
 
Kuala Lumpur var en stad som alla andra typ. Man behöver verkligen inte många dagar där och det finns inte direkt några sevärdheter förutom Petronas twin towers och de är ju ganska svåra att missa om man går inne i stan. Shoppingen var faktiskt bra, deras köpcentrum är fina och ligger samlade i en klump i mitten. Ganska rörig stad tyckte vi. Dock ganska lätt att ta sig runt med monorail och tåg. När vi nu har varit på KL airport 6 gånger känns det som vi kan den flygplatsen rätt så väl. Deras WIFI är ju bra i alla fall. 
 
Att vi valde att ta en tur över till Borneo är vi grymt nöjda med. Även fast vi skulle ha planerat det lite bättre om vi bestämde oss för att åka nu. Det blev lite väl mycket dötid i Sandakan och städerna på Borneo är inte direkt något att hurra för. Man stannar bara på ett ställe för att göra en utflykt och alla gör samma saker. Sandakan för att åka och titta på orangutanger/åka ut i djungeln, Kinabalu park för att bestiga berget, KK för att den största flygplatsen ligger där och Semporna för att dyka. Semporna kom vi ju dock inte till för där fanns terrorister från Filippinerna. Var folk som åkte dit ändå och hamnade säkerligen inte i trubbel men vi valde att åka till Tioman island istället. Mest för att vi ändå inte har dykcert som krävdes för att dyka vid det finaste stället. Tioman island var en fin liten ö. Dock spenderade vi lite för många dagar på ett och samma ställe + att sandflugorna förstörde en hel del. Men vi bodde billigt. Så billigt att vi inte hade något handfat? Plus att det var rätt skönt att duscha i varmvatten när vi kom till Singapore.
 
Innan vi åkte till Malaysia fick vi höra från ganska många att lokaltrafiken skulle vara katastrofal. Det stämde inte. Vi tyckte den var hur smidig som helst. Det var väldigt lätt att ta sig runt även om det tog lång tid ibland. Malayerna är väldigt snälla och hjälpsamma, precis som balineserna. Och det är ju alltid trevligt att mötas av leende människor vart man än går. Så ja, vi älskar Malaysia. Och Singapore, men det orkar vi inte skriva om nu :)
   

Hitt

Publicerad 2013-03-23 16:58:11 i Thailand,

Morsning korsning!
Det är varmt så in i bomben här. Eller ja, det är väl bara en sådär 2-3 grader varmare än Malaysia men ändå. Det gör skillnad. Blev frukost/lunch på stranden. Där var så många parasoll så man inte såg vattnet... Mysigt. Men maten var god i alla fall. Och vi fick en halv ananas på köpet. Vi blev så mätta så vi mådde dåligt och fick gå hem och lägga oss igen. Så vi har legat inne hela eftermiddagen haha. Men det gör inget, vi behövde väl det. Drog oss ut nu ikväll och hamnade på marknad. Känns som om vi kommer lämna Thailand med en hel del nya grejer i ryggsäckarna.. Käkade majs och roti till middag och traskade hem igen.
 
Köpte även båtbiljetter så vi kan lämna Hua Hin. Vi tänkte åka redan imorgon kväll men båten var full så det fick bli på måndag kväll istället. Kan vara rätt skönt med en jäsedag på stranden imorgon innan vi ska åka buss och båt en hel natt. 
Den enda bilden vi lyckats ta idag, tummen upp på det (Y)

Hua Hin

Publicerad 2013-03-23 05:58:00 i Thailand,

Morsning! 
Nu är vi vakna, har sovit i 12 timmar. Har precis varit och bokat en till natt på guesthouset vi bor på och nu måste vi nog traska ut och äta frulle. Eller snarare riktig mat. Är inte så säker på att chips räknas som bra mat att leva på en hel dag. Fast å andra sidan åt vi ju Kit Kat också till lunch, man håller ju sig mätt på det jättelänge. Ellår? Våra planer för idag är i alla fall att köpa båtbiljetter och kolla in pensionärshålan vi hamnat i. Hua Hin verkar inte vara något för oss.
 
BTW! Hur faaaaaaan kan Sverige spela 0-0 mot Irland!?!?!?!?!? Vems passade inte bollen till Zlatan? Eller till Toivonen?
 

Thailand

Publicerad 2013-03-22 14:54:52 i , Thailand,

Trodde aldrig vi skulle ha den rubriken på vår blogg.. Men vi måste ju testa på Thai också innan vi kan säga något om det. Faktiskt. Fast lite knas känns det och det första Hanna sa när vi gått ur planet var: Oh herregud vad gör vi här? 
Det har varit en lång dag idag med och först nu ligger vi i en säng och kan slappna av. Efter 60 sekunder i flygstolen sov vi båda två som stockar och vaknade inte förrän det var dags att gå av. Käkade kyckling och cashew till frukost, gott. Gick och köpte bussbiljett och fick veta att vi precis missat bussen. GREAT. 3,5h väntetid på BKK. Försökte förgäves skaffa lite internet. Slutade med att vi sov lite, köpte mentos och såg slutet på en kass film. Sen åkte vi finfin buss i 4h och är nu i Hua Hin. Tanken är att vi ska sova ut lite här och sen tar vi båten till nån ö. Bättre blogginlägg får ni imorgon och förhoppningsvis med lite bilder. Nu ska vi sova. LÄNGE.
 
Grattis Kenth på namnsdagen!

Rummet innanfor

Publicerad 2013-03-21 22:24:52 i Singapore,

Halloj
Vi har lamnat avgangshallens kalla golv och flyttat oss in till entertainment deck nu nar vi antligen har fatt checka in! Klockan ar 05.20 och vi har sovit i max en timme. Kakar lite godis fran infotanterna som frulle och forsoker halla varmen, kanske far ga ut om en runda pa balkongen. Flyget till BKK gar om 1.5h sa vi har en del tid att doda. Det ar alltsa inte okej att xbox-rummet ar last och otillgangligt.... Jaja, vi far se nar vi kan blogga nasta gang. Tills dess, ha det fint!

Little India och chinatown

Publicerad 2013-03-21 14:40:45 i Singapore,

Moshi moshi
Ännu en heldag i Singis. Är just nu inne en snabbis på hostlet och hämtar våra ryggor. Ska snart bege oss mot flygplatsen. Flyget går inte förrän tidigt på morgonen så vi får nog inom 7-eleven och köpa oss något ätbart att ha med oss. 
 
Började dagen i Chinatown. Gick runt och kollade på något tempel och så. Åkte sen till little India, gjorde henna och lite sånt. Sen tillbaka till orchard rd och åt magiska pizzor. Strosade runt en hel del där med och nu ikväll åkte vi tillbaka till chinatown för att äta mat och gå lite på marknad. Hade väldigt gärna spenderat någon dag till här, svårt att hinna med allt. Om ni ska till Singapore så bo på Matchbox, ligger precis vid chinatown och är riktigt trevligt!
 
 
Pizza! Bottnarna var tunna som kex
Hamnade på ett jättekul ställe med massa fina små butiker nere i en källare. Sedan gick vi upp och kollade spelhallen. Bara gamla tanter som satt och spelade
Ovanvåningen på hostlet. Gungor, brädspel, böcker, tv-spel, film, det mesta finns här. 

Orchard road, Marina bay, mat och shopping

Publicerad 2013-03-20 15:33:01 i Singapore,

Ojojoj, vi har gått så mycket så benen blöder! Nej, det där var lite överdrivet. Men det är sant att benen blöder i alla fall. De där satans betten alltså, det rinner både det ena och det andra ur dem och våra ben ser fruktansvärt äckliga ut. Nog om det.
 
Vi har gått konstant från klockan tio till klockan nio ikväll. Har endast pausat för lunch, fika och kvällsmat. Började på den stora shoppinggatan Orchard Road, förstod oss inte riktigt på systemet men efter lite eftertanke så tändes lampan. Man går typ i underjorden från ett shoppingcenter till ett annat och det är hissar, rulltrappor och människor överallt. Sen gick vi ju såklart ut om och värmde oss mellan varven för AC:n gör alltid så att vi fryser ihjäl. Vid 17-tiden tog vi tunnelbanan till Marina Bay, traskade lite i ett annat shoppingcenter och sedan längs med floden i solnedgången och in till city. Där var riktigt fint!
Orchard Road
 
En liten båttur i kanalen inne på shoppingcentret kanske lockar när man är trött i benen?
Världens minsta karta tror jag
Det ser ut som om vi har handlat hela sortimentet på cotton on. Fick världens största påsar.
Så jädra cool byggnad. Jag har dessutom en teori om hur arkitekten tänkte när hen ritade; Han tog inspiration från bibeln. Den där långa båtliknande saken är Noaks ark och de tre pelarna berget han hamnade på. Makes sense right? Poolen är där uppe förresten. Där vid palmerna på toppen. Hade varit helt okej om någon hade byggt en sån i min trädgård. 
Lejonet spyr vatten, fattar ni det roliga med det?
Kvällens middag; stekt ris och kycklingdumplings!
 
Tanken var att vi skulle sätta oss i massagestolen utanför rummet ikväll. Men tanten som har suttit i den i 2h nu har nog somnat och nu målar Hanna naglarna helt plötsligt. Det finns så mycket grejer här som man får. Ytterst trevligt!

Singapore

Publicerad 2013-03-19 14:52:59 i Singapore,

Först och främst: Trosorna återfanns någon gång under natten/morgonen. Fick 7 par tillbaka i en liten röd plastpåse när vi skulle checka ut. En får tacka. Nu behöver vi kanske inte köpa fler ändå.
 
Båten gick vid 10 i morse och vi gick direkt ut längst bak och njöt av morgonsolen. Alltså jag måste förtydliga: HANNA njöt av att sitta på båten. Det + att hon åt fisk igår måste ju betyda extrema framsteg. Nog med mobbning. Satt där i värmen i två timmar innan vi var framme och skulle köpa bussbiljetter, fixa mat, köpa tandkräm + annat mög + kissa + helst andas. Vi trodde att bussen skulle gå 13.30 men när vi går av båten kl 12.45 säger tanten att den går 13.00. Ops.. KÖTTA. Vi hann köpa kex, biljetter, kissa på 10 minuter. Rätt bra ändå. Somnade gott på bussen i drygt 2 timmar. Sen skulle vi helt plötsligt gå av. Ingen fattade någonting. Men vi skulle bara byta lite buss tydligen. Åkte ca 10 minuter sedan av igen för att gå ut ur Malaysia = passkontroller och säkerhetskontroller och mög. Hoppar på en ny buss igen och åker ca 5 minuter för sen ska vi fanimej gå av IGEN. För att gå in i Singapore såklart.. In och skriva i papper och klödda. Sen på en ny buss igen vilket tog typ 40 minuter för det var världens längsta kö. Blir avsläppta i utkanten av stan. Jaha, vad gör vi? Ingen karta, inga pengar, ingen ATM. Great. Börjar traska tillsammans med två norska tjejer som vi åkt med sedan Tioman. Blir av med tjejerna men hittar Maccas och går in i hopp om att hitta lite WIFI. Kom på att vi inte ätit något på hela dagen mer än kex så det fick bli mat också. Inget WIFI men då hjälpte chefen till som hade fin telefon och googlade och ringde vänner och hade sig. Till slut kommer han fram till att vi ska ta tåget. Inte så knivskarp kille kanske men tanken som räknas! Efter lite klödd, tågåkande och gående så är vi äntligen framme. Hostlet är jättefint! 
I väntan på att båten skulle komma stod vi här och tittade på fiskarna. 
Båtåkande
Vars ett sånt här mysigt hål ska vi sova i inatt.Bilden gör det inte riktigt rättvisa, är bättre i verkligheten. Det är ren lyx med väggar runt sig.

Hittelön till den som hittar våra underkläder

Publicerad 2013-03-18 14:14:02 i Malaysia,

Någon har snott våra trosor :( Ja det är faktiskt sant. Inte alla såklart men ändå. Vi lämnade in tvätt i morse och fick helt enkelt tillbaka mindre än vad vi lämnat in. Fick ju gå bort och fråga gubben om de inte hade sett till våra trosor någonstans. Men nej. Rätt så skämmigt men what to do. Nu är vi i alla fall packade och klara för att åka imorgon. Ska bli skönt. Annars har vi inte gjort mycket som vanligt. Badat lite fast vi var nere på tok för tidigt på dagen så tidvattnet hade inte kommit in än så det var kanske lite väl grunt för vår smak. Ätit vårrullar till lunch också. Fast Hanna fick inte så många. Tanten som gjorde dem fatta inte riktigt hur många vi ville ha heller men kanske tur det för det var makrill i 4 av 6 st (frågade såklart inte vad som var i innan). Så tanten ler fint och säger att vi ska smaka så Hanna stoppar in en och ser lite ansträngd ut och ler och säger: MMmm jaaaa. Fanny jag behöver VATTEN!!!!! 
 

1 månad i Malaysia

Publicerad 2013-03-17 15:22:13 i Malaysia,

Denna dagen har sett ut som gårdagen och alla andra dagar denna veckan. Så därför tänker vi inte skriva något idag. 
Kan säga att man både känner sig och ser ut som kassler efter en stund i dessa. 

Hängmattedag

Publicerad 2013-03-16 13:30:00 i Malaysia,

Vaknade inte förrän vid lunch idag. Så det blev nudlar till frukost. Nudlar och kaffe är väl ingen jättekul kombo direkt men det gick det med. Traskade som vanligt bort till stranden och badade lite. Sen hann vi ligga i solen i typ 5 minuter innan vi insåg att vi höll på att bli uppätna. Jäkla sandflugor, fick massor med bett på den lilla stunden. Luriga är de med för de ser ut som vanliga bananflugor. Första dagen får man bara rött märke. Sen börjar de klia och bli som bulor. Sen börjar de rinna och släppa ut vätska. Låter gott va? Gick hem igen och då kom regnet också men det avtog snabbt och vi har spenderat resten av dagen med en bok i hängmattan. 
Kvällens middag. Inte så dumt.
Gårkvällens vattenpipa. Inte dumt det heller

Another sunny day

Publicerad 2013-03-15 12:02:01 i Malaysia,

Hallihallå! Vi fick inte lov att dyka här... De hade inte plats till oss, trots att vi varit därinne och frågat flera gånger och skrev i papper och allt möjligt. Åh asså, hoppas vi kan göra det i Thailand. Annars blir vi lissna. Så idag har vi då hyrt en snorkel och simmat runt lite bland korallerna och fiskarna. Man såg väl inte sådär underbart mycket. Mest döda koraller inne vid stranden, men lite längre ut levde dem faktiskt. Fiskjäklarna var inte alls rädda och antagligen alldeles för vana vid att folk hade med sig mat till dem för de simmade glatt efter en i stora stim. Läskigt kallar jag det! Nu har vi flygbiljetter bokade från Singapore till Bangkok också, den 22:a åker vi dit. Bara boende i Singis som ska fixas också, men det har vi redan kollat ut!
 
"jag måste baaackaa ut!!!"
 
Nu ska vi gå och äta Pattaya fried rice och sen mysa till det med att röka vattenpipa. Trevlig fredag! 

Bloggfri dag

Publicerad 2013-03-14 05:17:58 i Malaysia,

Hallo. Istället för att blogga igår kväll satte vi oss på piren och drack öl och malibu. Vi kände helt enkelt inte för att blogga. Dagen spenderades på stranden och i hängmattorna som vanligt. Livet här är lite enformigt, stället är inte så stort och det finns i stort sett endast en stig. Men det duger finfint till oss, vi åker ju härifrån på tisdag morgon och innan dess ska vi hinna med att dyka också förhoppningsvis. 
 
 
 

Sandflugor och myggbett

Publicerad 2013-03-12 13:10:58 i Malaysia,

Hejhopp. Ännu en dag avklarad här på Tioman island. Har varit lite molnigare idag men det klarnade upp framåt eftermiddagen. Har jäst idag igen, vi kommer vara svarta när vi åker härifrån hähäh. Ett litet minus är att det finns massa sandflugor som gillar att bita på våra ben. Och så finns här mygg såklart. Men så länge de inte biter sönder oss helt och hållet tänker vi inte lämna ryggläget på stranden. Ikväll har vi testat på malaysiska burgare. Japp, vi och våra burgare, ni får lov att skratta åt oss. Men dessa var faktiskt riktigt goda! Maten här är verkligen mycket godare än den vi har fått innan. Nu ska vi försöka boka flygbiljetter. Från Singapore till Bangkok. Hoppas guden där uppe är med oss. 
 
Btw, idag har vi sett fler dinosaurer. Fett cowlt.

Salang beach

Publicerad 2013-03-11 11:41:29 i Malaysia,

Halloj! Nu sitter vi på vår lilla veranda igen och googlar och har oss. Har sovit som två söta små barn inatt och vaknade inte förrän 11 idag. Härligt med semester! Blev vars en omelett till frulle och sen har vi jäst på stranden. Vattnet är löjligt blått och varmt. Efter någon timme där la vi oss i hängmattorna en stund och nu ska vi alldeles strax ut och äta. Behöver jag säga att vi trivs här?
Vår prinsess-säng haha ^^ Tur vi tog med oss myggnäten! 
Gårkvällens solneddgång. Hanna is the master of the sun
 
Fanny gick för att köpa glass till oss och fick se denna dinosaur på vägen. Gissa om jag är avundsjuk!
 

Pulau Tioman

Publicerad 2013-03-10 11:08:57 i Malaysia,

Äntligen framme! Somnade som stockar på båten hit och vaknade inte förrän vi var framme. Har inte gjort ett dugg idag mer än att ligga i vars en hängmatta och titta ut över havet. 
I Sverige kallar vi det friggebod, här heter det hydda. Kärt barn har många namn
Ungefär där mitt på stranden ska vi ligga raklånga de närmsta 9 dagarna.
 
Fler bilder får ni någon annan dag, internet är ganska segt och det tar tid att lägga upp dem. Nu ska vi gå de 10 metrarna ner till havet och kolla på solnedgången. Romantiskt va?

Mersing

Publicerad 2013-03-09 13:41:41 i Malaysia,

Vi är dödströtta. Blä. 
Var framme i Mersing vid 6-tiden och då köpte vi biljetter direkt till båten imorgon. 2h ska det ta och sen är vi äntligen framme.Sen skulle vi ju då ha boende. Det första vi tittade på verkade bra och hyffsat billigt. När vi skulle kolla rummet och öppnade dörren var det som att gå in i en bastu och det lät som om någon duschade. Smög oss in och upptäckte världens jäkla vattenläcka. Gick ner och frågade om han hade något annat rum men det hade dem minsann inte. Försökte förklara att det sprutade vatten i hela badrummet men det ville han absolut inte tro på. Synd för honom, det hade varit kul att se hans min när han verkligen går upp och kollar. Hittade snabbt ett annat som tur är. Inte speciellt fint men billigt och det duger för denna natten. När vi kommer fram imorgon ska vi sova och sola och dricka öl. Nästan så man kan säga att vi ska ha semester.

Mög x ett antal miljarder

Publicerad 2013-03-09 02:15:33 i Malaysia,

Hej. Vi har gått upp tidigt och åkt iväg till busstationen helt i onödan. Vi trodde vi skulle få åka med bussen som gick nu kl 9 men nej... Den var full. Så nu måste vi vänta här i 4 timmar... Det hjälper ju inte direkt att vi fortfarande är svintrötta och bara vill härifrån. Btw så är stället helt enormt. Ser ut precis som en flygplats. Skånetrafikens resecentrum kan ju slänga sig i väggen. 

Wierdo hostel

Publicerad 2013-03-08 14:18:21 i Malaysia,

Morsning! Vi är tillbaka i KL. Allting har gått smidigt, efter 5 gånger på denna flygplatsen så hittar vi rätt bra. Hanna sov sig igenom flygningen medan Fanny läste sig igenom den. Väl framme käkade vi och tog sen buss/monorail in till city och hittade fram till nattens säng. När vi checkade in fick vi en grundlig visning av hela hostlet. Ex 1; Han visade ALLA duscharna - stället har 3 våningar med duschar + fler på taket. Ex 2; Ni får endast ta ETT kokt ägg till frukosten - annars får ni minsann betala. Ex 3; Vi ställde en fråga om bussar, hans svar löd "Nej ni får googla, jag sköter endast taxi!". Man kan inte låsa dörren eller dasset heller haha. Annars är det helt okej. Ikväll tog vi en runda på H&M haha och sen köpte vi förnödenheter inför morgondagens resa österut.
Typ här bor vi, mitt inne i smeten denna gång (Y)

Mot flygplatsen

Publicerad 2013-03-08 02:08:16 i Malaysia,

Godmorgon!
Nu börjar vi så smått bli redo för att dra härifrån. Ska i stort sett bara checka in och skriva ut flygbiljetterna sen är vi redo. Har precis käkat frulle bestående av (hör och häpna!): rostade mackor med sylt och bananer. Standard här. Är så fruktansvärt trött på det! Men vi fick vars en kopp kaffe i alla fall. Behövligt. Dags att lägga på ett kol!
Ni får njuta av en fin ap-bild. Om ni fantiserar riktigt mycket kan ni ju tro att det är vi :)

Bussssssssssss

Publicerad 2013-03-07 13:55:05 i Malaysia,

Godkväll! Har nu intagit nattens säng. I Kota Kinabalu ni vet. Tog ju som sagt bussen hit imorse. Det tog ganska så exakt 7h. Och vi sov oss igenom det mesta av turen. Två trötta tjejer som masat sig upp klockan 6 på morgonen 4 dagar i rad. Och inte blir det så mycket bättre imorgon. Flyget till KL går visserligen inte förrän 11.30 och vi har allting packat och klart. Några bilder har vi inte tagit idag... så ni får helt enkelt nöja er med detta tradiga inlägg.  

Godnatt

Publicerad 2013-03-06 14:42:24 i Malaysia,

Hoi
Nu är allt nästan som vanligt igen. Ätit nudlar, duschat och packat om väskorna. Det enda som stör är ju de 5 miljoner myggbetten vi samlat på oss. 
Imorgon ska vi upp tidigt igen och sätta oss på bussen tillbaka till Kota Kinabalu. Lär väl ta sådär en 7 timmar innan vi är framme. Förhoppningsvis så har det inte hunnit regna så mycket på morgonen så bussen kommer någonstans. Idag var det nämligen lite översvämningar och bilköer och det ska fortsätta regna här resten av veckan. Tur att vi har roffat åt oss nya böcker här. Anledningen till att vi åker tillbaka är att vi ska flyga därifrån till Kuala Lumpur på fredag. Blir mycket åkande de närmaste två-tre dagarna. Kudden kallar. Det ska förresten bli skönt med en kudde. Har sovit på handduken i hyddan (förutom Hanna som har sovit på en plastflaska?). Natti

Del tvååååååååå

Publicerad 2013-03-06 11:19:00 i Malaysia,

Första kvällen tog vi en tur på floden och det var.. kolsvart. Mycket djur framme dock :)
Gårdagens morgontur bjöd på fint väder
Redo för en geggig, svettig och inte så inspirerande daywalk. Inga djur är framme mitt på dagen i värmen så man ser mest smått såsom insekter och sånt. Visserligen intressant det med men 1h 45 min svettig geggtur räckte gott och väl..
Vår hydda igen. Flera gånger tänkte man "Vart har vi lagt nyckeln egentligen?" men nä, dörr hade vi ju ingen.
Var bara tvungen att lägga ut denna bilden på när vi duschade efter en svettig walk. Finns bara vatten från floden där som man använde till allt. Till och med att borsta tänderna i. Helst skulle man bada samtidigt då. Och hoppas att krokodilerna inte var i närheten.
Fick tyvärr inga bättre bilder på näsaporna men vi såg jättemånga! Hanarna har de feta näsorna och tjocka magarna medan honorna har de spetsigare och mindre näsorna.
 
Ready to jump! 
Mari hade en rubiks kub som jag roade mig med i väntan på mat och inte kunde släppa förrän den var löst.  
Cooking class igår kväll :) Maten var rätt så god, över förväntan. Inte varje dag man får friterade bananer till frukost. Tur det fanns en hel del annat med. 
Efter maten så hade vi vår lilla nightwalk och eftersom det ösregnade hela eftermiddagen så hade vi gegga upp till vaderna. Dessa fina små fåglar, en hane och en hona, satt och sov och rörde sig inte ur fläcken trots att hela gruppen stod och fotade och kacklade.
 
Gjorde två morgonturer på floden och de såg ut så här. Några sovandes och några vakna 

Uncle Tan's 3 days / 2 nights

Publicerad 2013-03-06 09:28:02 i Malaysia,

Nu är vi tillbaka i Sandakan efter två nätter ute i ingenstans :) Har MASSOR med bilder på allt möjligt. En hel del bra och ännu fler inte så bra. Är jättenöjda med allting och vi har sett allt vi ville plus lite till. Vi pallar inte skriva allting i detalj så vi lägger ut en del bilder och så skriver vi under dem istället. 
Började morgonen på Orang utan centre i Sepilok och hade jättetur och fick se hela 8 st komma fram och äta!
 
 
Mjölken var populär
Här har vi kommit fram till campet efter lite lunch, bilfärd och båtfärd. Boysen blev direkt utmanade på fotboll av personalen. Vi var 10 st som åkte varav 7 var svenskar haha. 
Första kvällen fick vi se en tjusig solnedgång
Det kröp även fram en skorpion precis bredvid oss.
Denna hyddan var vår! Bodde med en trevlig norska :) 
Hornbill! Dessa såg vi massor av. Fick även se 2 orang utans på vägen till campet :)
 
Kommer upp en del 2 inom kort!

Typiskt oss

Publicerad 2013-03-04 00:11:15 i Malaysia,

Vi har svinbrottom.
förvånade? trycker i oss lite frulle och sen ska vi slänga ihop våra grejer och ge oss av mot en buss (om den går.. ) 
Först ut nu på morgonen är orangutangcentret, hoppas aporna visar sig idag. Sen har vi inte riktigt koll på vad vi mer ska göra än. Men vi hörs på onsdag när vi kommer tillbaka :)

Spännande läsning 2.1

Publicerad 2013-03-03 14:43:22 i Malaysia,

Alltså vi har ju inte gjort mycket idag om man säger så. Förvånande va? För vi har ju inte gjort ngt de senaste fem dagarna heller haha. Men jaja imorgon blir det lite mer action i alla fall. Kommer ju inte kunna uppdatera igen förrän på onsdagkväll. Kanske kommer upp något litet imorgon om  vi hinner. 

1 äpple, 1 apelsin, 5 mangos och 32 bananer (+2 chipspåsar...)

Publicerad 2013-03-03 08:52:20 i Malaysia,

Glad vasaloppssöndag på er! Vi har firat genom att äta fruktsallad till lunch. Det blev grymt gott, även om mangon var lite väl omogen. Vi har massor över dessutom... De fattade inte att vi bara ville ha 2 mangosar och inte 5. Och som ni vet köper man ju bananerna i klasar. I klasen vi köpte fick vi 32 stycken. Har fått tillbaka tvätten och börjat packa våra små ryggsäckar inför imorgon. Nu har vi precis klämt två chipspåsar på typ 20 min till filmen vi satte igång. 
Lünchen
Det satt en dryg jäkel i receptionen innan...

Spännande läsning 2.0

Publicerad 2013-03-02 14:10:49 i Malaysia,

Haj 
Nu ikväll har vi ätit GODA nudlar. Restaurangen brevid hostlet levererade ännu en gång. Gött. Gick till affären för att köpa lite vatten. Detta råkade vara den ända affären som hade öppet idag och tydligen så skulle alla i hela stan handla också. Det var total kaos och vi köade i en hel evighet för två flarror vatten. 
 
Alla kidsen lekte i fontänen idag (nä, vi var inte med)

Nya dojor

Publicerad 2013-03-02 09:00:09 i Malaysia,

Yes, plastskor har vi införskaffat oss idag. Ser ut som en korsning mellan foppa-tofflor och fotbollsskor. Svinsnyggt, eller? Har bokat lite flygbiljetter tillbaka till Kuala Lumpur idag. Åker tillbaka dit den 8:e. Sedan är tanken att vi ska ta bussen till Mersing på östsidan för att kunna ta båten till ön Tioman. Blir ganska många timmars åkande men förhoppningsvis så är det värt det. 
Vackra va?;)

Nasi nasi nasi

Publicerad 2013-03-01 15:46:54 i Malaysia,

Tjena. Åh det blev mest ris till middag ikväll. Igen. Beställde ju såklart mer. Kyckling i curry skulle det vara. Det såg ju gott ut och så men det smakade.. fisk. Det hade ju kunnat vara gott. Men nä. När det dessutom hoppade fram en fet jävla råtta under bordet så ökade ju inte aptiten direkt. Så kan det vara ibland :) 
Ja, här bor vi! Har haft kul och plockat ihop tvätt ikväll. Vi slipper i alla fall tvätta själva. 
Oj vilka vackra bilder vi har idag..not. 

Rumsbyte och storshopping

Publicerad 2013-03-01 07:22:06 i Malaysia,

Godmiddag! Har precis gått hela vägen ner för trappan och besökt restaurangen precis till vänster om hostlet. Den visade sig vara ganska bra. Innan idag gick vi rakt över vägen från hostlets ingång och införskaffade oss tights till djungeläventyret. Nu fattas bara blodigelsstrumpor och djungelskor. Fick även lite extra spänning i vardagen med ett rumsbyte. Från nr 9 till nr 6 tre dörrar bort. Superkul. Nu ska vi försöka se lite på Svenska Hollywood-fruar. Sen blir det kanske Skyfall på det. Snart är vi ikapp alla andra med filmerna.
Ja såhär ser det ut. Bästa bilden vi lagt upp. Ever.
 

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela