jäsedag

Publicerad 2013-02-28 10:20:59 i Malaysia,

Efter en riktigt svettig promenad till ett hotell som ligger lite off hoppade vi i deras pool. Hade hela poolen för oss själva för det mesta. Så har mest legat i solstolarna idag och nu ska vi kolla på Hunger games innan vi drar ut och äter.  Förhoppningsvis kommer ett inlägg till ikväll. 

Battleship

Publicerad 2013-02-28 03:23:56 i Malaysia,

Hej, nu sitter vi (som för övrigt är världens sämsta bloggare) och käkar frulle. Här finns kaffe!!!!! Och vi har ätit färsk mango också. Gott. Igår kväll tog vi oss ut och åt en riktigt god middag. Faktiskt det godaste vi ätit sen vi kom hit för 1,5 vecka sen. Räknade ut att igår käkade vi totalt för 14 kronor vars. Inte illa pinkat va? När vi sen kom tillbaka till hostlet så var TV-soffan ledig för en gångs skull så vi passade på att kolla på en film. I en soffa. På en riktig TV-skärm. Naaaajs. Vi såg Battleship som inte var lika bra som vi hoppades på. Men Skarsgård var ju som sin far i alla fall. 
 
Senaste uppdateringer från Rom: Påven har varit ute och luftats för sista gången!
Gårkvällens mysiga middag nere vid havet. Kan ju kanske kallas vid strandpromenaden. Förutom att stranden inte existerar då. 

Sandakan

Publicerad 2013-02-27 08:24:19 i Malaysia,

Tjenare.
Idag har vi kommit fram till att vi kommer få några tråkiga dagar här i Sandakan. Vi typ måste stanna här till på måndag. För då ska vi ut på riktigt djungeläventyr. I 2 nätter och 3 dagar ska vi leva där. Ska bli riktigt kul! Besökte turistinfon här innan, det gav inte mycket. Det enda värdefulla hon sa var att vi kunde besöka en pool på nåt hotell för en peng. Så vi får nog göra det imorgon, för nån strand lär vi inte hitta här. Så idag har vi mest spånat lite. Tänkt lite längre än till imorgon med andra ord. Mer om det någon annan dag höhö :D
Dagens supernyttiga lunch: våfflor! När vi hade ätit upp fick vi besök av några Malayer som ville hälsa lite eller vad man nu ska säga. Med andra ord tvingade mamman ungen att ta i hand med en läskig västerlänning.
Enda bilden på stan vi har just nu. Kanske får ni fler sen

På bussen.. Fast ändå inte

Publicerad 2013-02-26 10:17:06 i Malaysia,

Sitter just nu och äter mini-bananer på bussen som har stannat för lunchpaus. Är just nu på väg mot Sandakan och ska väl sitta här i typ 4 timmar till. Minst. Det sköna var att vi blev upphämtade på vägen. Det var bara att nicka lite och se glad ut så kom vi med. Detta började vi skriva för ca 5 h sen. Längre kom vi inte för då slutade internet att fungera. Vår lilla stick är rätt så jättekass. Nu, efter en lång och kall bussfärd plus en liten taxifärd från busshållplatsen och lite gående och allmän förvirring så har vi hittat ett väldigt fint hostel mitt i city. Men jag vet inte om det kan kallas för city egentligen. Vi får väl utforska senare helt enkelt. Har precis duschat och fy sjutton vad skönt det var! På förra stället kunde man bara duscha varmt mellan 5-8 vilket gör att detta känns som  Hilton med både fungerande dass och duschar.
Lite sådär uppe bland molnen och snurrar 
Den härliga vandringen mot vårt boende 
Här har vi bott de senaste två nätterna
 
 
 
Canopywalken
 
De vackra blommorna. 
Dagens lunch haha. Det första vi gjorde när taxigubben släppt av oss här var att äta!

Rafflesia

Publicerad 2013-02-25 09:19:35 i Malaysia,

Halo
Åkte som sagt ut i morse och gick canopywalken. Kan inte lägga ut några bilder alls, har försökt. Så ni får väl helt enkelt googla tills vi kan lägga ut egna bilder haha. Rätt ballt och lite läskigt. Detta ligger precis vid hot springs och vi tog faktiskt med badkläder i fall om att. Men det var inte särskilt frestande. Inte alls lika fint som på Bali. Åt lite glass och sen åkte vi en bit till. Åkte upp på någons tomt och fick se Rafflesia, världens största blomma. Trodde inte vi skulle få se några såna eftersom de blommar väldigt sällan och bara i några få dagar. Det finns inga blad på blomman och de luktar ruttet kött. Efter detta åt vi lunch i Ranau. Kinesiskt skulle det visst vara men det smakade precis samma som vanligt och bestod såklart av nudlar. Det var väl dagens händelser. Nu ska vi bara ta reda på hur  vi kommer härifrån imorgon. 

Att bo i en bunker

Publicerad 2013-02-25 02:03:21 i Malaysia,

ÅH! Ni anar inte hur glada vi är över att kunna uppdatera! Äntligen funkar internet här uppe på berget :)
 
Att ta sig hit var.. en mindre utmaning haha. Taxi blev det inte då de bara försökte lura oss men bussen var ändå rätt smidig. Förutom att chaffisen släppte av oss på fel ställe och vi fick en "liten" härlig promenad i ösregnet. Vi insåg att vi inte är några utomordentliga bergsvandrare. Fram kom vi i alla fall. Och dyngsura var vi. Förstod ganska snabbt att vi var själva på hostlet... Rummet är som en liten bunker. Mysigt fuktig och med stora kackerlackor. Nu låter det som om det är jättehemskt här ovan molnen. Men det är det inte, det är faktiskt väldigt fint. Gjorde inte något speciellt igår. Som sagt så ösregnade det. Höll oss här i bunkern och spelade Skip-bo och fnittrade oavbrutet. Det största problemet är att vi fryser dygnet runt. Temperaturen är inte riktigt som i KK. I natt har det varit HEMSKT. Så kommande natt tänker vi skeda. Punkt.
 
Idag däremot, ska vi på utflykt. Taxin hämtar oss om en halvtimme. Vi ska ut och gå på en hängbro typ. Ja ni lär förstå när bilderna kommer. 
 
 

5 månader!

Publicerad 2013-02-24 01:35:51 i Malaysia,

Tjena. Vi är uppe tidigt idag. För nu ska vi ut och åka lite. Antingen buss eller taxi, har inte bestämt vad än. Det skiljer typ 6 SEK i pris så vi är nog bekväma och tar taxi :P Ska åka till berget och nationalparken och checka läget där några dagar. Men först ska vi ta en tur till en ATM och kanske handla lite mat. 
 
Sorry sorry att det inte blev fler inlägg igår förresten. Vi tänkte blogga men insåg att vi inte gjort något kul och inte hade några bilder så vi sket i det!

En hel lördag ägnad åt internet

Publicerad 2013-02-23 09:23:20 i Malaysia,

Hej och hå. Vi har slitit idag kan ni tro. Bara för att få köpa en liten internetstick. Först gick vi till infon på köpcentret för att få reda på vart vi kunde hitta rätt butik. De hänvisade oss till Starbucks... Ja, visserligen har de graits wifi men vi vill faktiskt ha ett eget internet vilket de inte fattade så vi fick leta upp butik själva istället. Det kan ju inte vara så svårt tänkte vi. Men jo. I de 2 första butikerna fattade de inte ens vad vi menade, i den tredje fick vi napp. Ett problem bara: vi måste fixa ett simkort till sticken också. I en annan butik. Där det var 5 mil lång kö. När det äntligen var vår tur insåg vi att vi antagligen skulle haft pass med oss. Och så var det ju självklart. Att vi inte lärt oss det efter alla de gångerna vi köpt internet? SUCK! Käkade lunch på KFC och traskade hem, hämtade pass, traskade tillbaka och ställde oss i kön igen. Den var längre denna gången... Men nu har vi internetstick i alla fall.
 
Ja det där var vår lördag. Några bilder på detta spektakel finns icke. Tror ni överlever utan det. 

En lugn dag

Publicerad 2013-02-22 14:16:25 i Malaysia,

Ojojoj, vi har inte gjort många knop idag alltså. Kom inte ut förrän vid halv 1-tiden. Varken karta eller solkräm fick vi med/på oss. Så det där med att hitta turistinfon blev med ens lite jobbigare. Men vi hittade dit till slut. Problemet var att de hade lunchstängt då så vi fick snällt traska vidare genom staden. Hamnade på köpcentrumet som sög och gick istället tillbaka mot turistinfon. Käkade en så kallad lunch vid 15 som, liksom alla andra måltider vi ätit i Malaysia, inte smakade något speciellt. Därefter pratade vi med tjejen på turistinfon, det gick som det gick... Hon förstod hälften av vad vi sa och vi förstod hälften av vad hon sa. 
 
Efter att ha tagit en liten siesta på hotellrummet gav vi oss ut nu ikväll igen för att kolla in nattmarknaden vi blev tipsade om av tjejen. Den var inget att hänga i granen direkt och dessutom regnar det. Så vi tog en liten runda ner om hamnen och kollade en annan marknad med massa frukt och grönsaker. Nu ligger vi i våra sängar och glor på idioterna som kör lastbilar på hemska bergsvägar. Vad ska man göra när de endast sänder ett engelskt program om dagen på TV?
 
Ser ni allt skit i vattnet? Det var helt extremt. Det låg till och med en skumgummimadrass och guppade på ett ställe. Mysigt!
Dagens mat
Hittade ett stort mattorg typ. Tyvärr serverade de endast seafood. Nästan så att jag tyckte det var lite synd att jag inte gillar seafood. 

Ett fruktansvärt onödigt inlägg

Publicerad 2013-02-22 04:46:27 i Malaysia,

Godmorgon! Vi har sovit ut idag. Vi typ "råkade" skita i att ställa alarmet igår kväll. Men det gör inget, tror vi behövde det efter den senaste veckan. Vi har ju ett sånt jobbigt liv... Anyway. Det är snart lunch, vi som precis käkat en underbar frulle. Vi behöver inte gå in närmare på den känner jag. Tänker ta en lugn dag idag. Kolla vad det är för ställe vi hamnat på och ta en sväng inom turistinfon. Och tampas lite till med detta förbannade internetet på hotellet som är så segt att man typ hinner läsa en bok innan sidan ens är halvt framkommen. Tur vi har en tv som visar massa serier a la vita lögner på malay (Y)

Kota Kinabalu

Publicerad 2013-02-21 13:25:39 i Malaysia,

Sitter just nu i sängen och dricker vaniljcola och äter något som ska likna chips. Inte särskilt gott men ändå godare än kvällens måltid som vi inte ens vet vad den innehöll. Vi gissar på fårtestiklar. Det var det antagligen inte men vi lät bli dem för säkerhets skull. Som tur var så innehöll skålen även lite nudlar som vi i alla fall tryckte i oss. Trots den skumma smaken. Vi kommer inte väga 300 kg när vi kommer hem i alla fall.
Flygningen och allt sånt gick väldigt smidigt idag. Annars har vi inte så mycket att berätta. Regnet öser ner och vi har inte hunnit se mycket eftersom det blev mörkt och prio 1 var ju att hitta frukost och äta mat.
 
 

LCCT

Publicerad 2013-02-21 05:46:56 i Malaysia,

Sitter på Donken på flygplatsen igen och trycker i oss vars en burgare. Tåget hit tog lite längre tid än planerat men vi är ändå på banan! Kl 15 går vår plan till Borneo. Har bokat boende nu på morgonen. Så nu är det bara vi som ska anlända också! Vi vet inte riktigt när vi uppdaterar nästa gång. Det ska finnas wifi på hotellet i alla fall så förhoppningsvis ikväll nån gång. Nu måste vi checka in. HAAJ 

Ballerinakex

Publicerad 2013-02-20 13:57:05 i Malaysia,

Hoppla. Nu ska vi ut och flyga lite igen. Närmare bestämt imorgon haha. Bokade precis biljetterna och det bär såklart av mot Borneo :D ca 2h flygresa till Sabah och sen får vi väl se vad som händer där. Djungel blir det i alla fall. Helst lite apor också. 
Idag har vi turistat till det lite extra och varit uppe i KL-tower. Det klår ju inte Victoria peak i HK men det är väl svårslaget kanske. Helt ok i alla fall. Sedan gick vi runt lite i stan och åt nudlar till lunch. Gjorde inget speciellt annars. Strosade mest runt. Åkte hem lite tidigare för att fixa med flygbiljetter och sånt kul. Ändå har vi lite kvar att fixa. Plus att vi ska få ner alla våra grejer som ligger spritt över hela rummet i ryggsäckarna. Tur att vi, otroligt nog, inte köpt ett enda klädesplagg (har köpt massa annat mög istället). När vi var inne på mataffären idag hade de ballerinakex... Äkta sådana från göteborgskex. inte. snällt.
 
 
 
 Lunch-time! De hade sånt tofu-skit i nudlarna. Det låg en hel hög lömskt gömda där under. Rälit.
Vi har syndat idag. Svindyrt men lätt värt det.

The embassy of the Sweden

Publicerad 2013-02-19 15:15:24 i Malaysia,

Tjenare!
Vi sitter och googlar, googlar och googlar lite till. Försöker figurera ut vart tusan vi ska åka när vi är klara med Kuala Lumpur. Har bokat hotell fram till torsdag än så länge. Det är sååååå tråkigt att googla bara. Verkar dessutom vara lite sisådär med alternativ. Det lutar nog dock åt Borneo. Trots att det står överallt att man måste vara påläst och boka massa turer och boende innan man åker dit. Men det skiter vi i och tar det som det kommer. Det där med att planera flera veckor i förväg är inte vår melodi om man säger så. 
 
Har idag utforskat KL ännu lite mer idag. Började med att vi skulle försöka ta oss till info-huset här med hjälp av karta. Suck. Tips: följ aldrig gatunamnen, följ hotellen istället. Vi kom dit till slut i alla fall och fick lite hjälp av tjejen i luckan. Därefter tog vi tunnelbanan ut till Chinatown. Stället var väl inte direkt något att hurra över men vi fick i oss en hyffsat god lunch. Bestämde oss sen för att åka till Mid valley mega mall, men det sög. Tog oss en glass på Baskin Robbins och åkte in till city igen. Strosade runt där en stund och sen tog vi oss hem till gymmet. 
Frukosten är uppdukad. Helt underbart äcklig är den :)
Ska nog traska upp här och kolla utsikten imorgon. Får hoppas att det är lite mindre moln då
 
 
 

Lovely Asia

Publicerad 2013-02-18 14:10:56 i Malaysia,

Håååååh vad vi gillar KL. Trivs som fisken i vattnet och lite till än så länge. Har gått runt i stan hela dagen. Ätit, gått vilse, gått i affärer och känt att vi tagit helt rätt beslut om att åka hit. Tro det eller ej men vi har inte köpt ett enda klädesplagg än. Vi är förstörda. Det där med att lägga pengar på prylar och kläder tar emot. Lite lagom till att vi hade gått lite vilse så fick vi oss en kompis som visade vägen. I väntan på att gå över vägen försökte Morgan såklart sälja oss lite Buddhas. Vi försökte ju säga att vi faktiskt inte hade behov för en. Funkade till slut i alla fall och vi hamnade på rätt ställe också. Folket här är verkligen jättesnälla och trevliga. 
Nu ikväll gick vi de 5 meterna från rummet till gymmet, gött!
Hilarious 
Med bestämda steg helt enkelt. 
 
Spelande trappor. 
Gillar när de har theme parks inomhus. 
Vår lilla takpool. :) 
Ni får fler bilder på själva stan imorgon. 
 

About Australia

Publicerad 2013-02-18 09:47:00 i Australien,

Vi tänkte att vi skulle ge er en liten inblick i hur vi tycker och tänker om Australien nu när vi efter 5 månader som aussies ska lämna landet. Det känns ärligt talat lite sorgligt. Vi gillar Australien väldigt mycket båda två och kan lätt tänka oss att bo antingen i här i Melbourne eller i Sydney. En blandning av dessa två städer hade varit perfekt, då Melbourne är en mysig stad med awesome shopping och restauranger medan Sydney saknar mysighetsfaktorn men har utseendet med sig med den fina och stora hamnen. Landet i övrigt har väldigt mycket att erbjuda, dock drygt att det är så stora avstånd mellan allt. Frazer Island och Whitsundays är något som vi aldrig kommer glömma. Underbara platser väl värda pengarna. Andra nämnvärda platser är Daintree i norra delen av landet och Great Ocean Road här nere vid Melbourne. Det vi inte kommer sakna är alla skithålor (bl.a. Canberra som var en fruktansvärt tråkig stad) som finns i det här landet. Alla med minst 3 Macca's vars.
 
Vi är grymt glada över att vi lyckades köpa Mange. Med hans hjälp har vi sparat mycket tid och pengar. Så klart finns det ju nackdelar med detta också. T.ex. campinglivet i allmänhet, komposttoaletterna på gratiscampingarna och saknaden av att prata/umgås med andra backpackers. Det blir aldrig samma stämning som på ett hostel. Plus att alla så kallade highways är ett skämt. Vägarna här är inte som i Sverige om man säger så. Road work var 500:e meter och slingriga, branta bergsvägar lite här och där.
 
Priserna i mataffärerna är väl ungefär som hemma. Dock är grönsaker och frukt svindyrt trots att allt är odlat här. Godis med för den delen. Dessutom är de dåliga på godis, finns inget så där riktigt bra.  Öl är ännu en grej som de inte riktigt har fått kläm på enligt oss. Smakar ingenting! Bra vin finns det ju såklart. Dock brukar ju vi och alla andra fattiga backpackers köpa Goon. Vilket är typ det enda de har på box. 5 liter för $12 vilket blir 85 SEK. Då kan ni tänka er att det smakar därefter... Tips är att inte ens prova det röda. Det vita är ändå drickbart om man kyler det ordentligt och låtsas att det är flädersaft. De flesta blandar dock ut det.En annan grej som inte går av för hackor är Vegemite. Som är jästextrakt och de älskar att ha det på mackan här, det är fruktansvärt. Smaken går inte ens att beskriva. 
 
Är väldigt nöjda och vill lätt tillbaka men känner som sagt att det är dags för något nytt för vår del. 
Lördagskvällens burgare
 
   

Första dagen i KL

Publicerad 2013-02-18 03:36:41 i Malaysia,

Hallå!
Vi har sovit såååå bra i vårt rum. Nej förlåt. I vår lägenhet. Vi har nog aldrig bott så stort innan. 2 rum och kök har vi. Och dessutom ser vi toppen på Petronas twin towers från vårt fönster. Låter exklusivt va? När vi skulle ta oss från flygplatsen igår tänkte vi ta och boka en taxi direkt till hotellet eftersom vi var så trötta. Men vet ni, taxibilarna var slut.. Hur nu det kan hända? Så vi fick ta buss. Men vi kom direkt till hotellet ändå. Gjorde en sista kraftansträngning och begav oss till 7eleven för att köpa frulle och sen däckade vi i våra sängar.
 
Nu sitter vi nere i lobbyn, för det är bara där som wifi:et funkar. Ska snart ta shuttle bussen in någonstans i mitten av Kuala Lumpur och sen får vi nog se var tusan vi hamnar. Är lite dåligt pålästa haha. Det största målet idag är att hitta Forever 21. Och att äta något annat än burgare och frittar.
Här har ni vårt vardagsrum. Och våra skor. De står på rad bredvid skostället. Observera mattan. Den glittrar!
 

Malaysia

Publicerad 2013-02-17 10:04:52 i Australien,

Haaalooj! Nu har vi precis landat i Malaysia :) Är fortfarande på flygplatsen, var tvugna att trycka i oss lite mat innan det bär av mot hotellet. Allting har gått smidigt och bra annars och vi har sovit oss igenom en stor del av den 8h långa flygresan. Uppdaterar såklart så fort vi har fått tag i internet igen :) Tidsskillnaden är nu 7h från Sverige

Sista dagen i Australien

Publicerad 2013-02-16 11:59:55 i Australien,

Tjenare. Sitter nu på det sämsta Macca's/donken man kan hitta tror jag. Mest för att tjejerna bakom disken varken kan göra iskaffe eller glass. Hanna har bråkat med dem men det hjälpte inte direkt. Men idag funkar ju deras WIFI i alla fall! 
Kanske ska börja från början av dagen. Har sovit skitdåligt inatt båda två. Trots att vi hade rummet för oss själva. Barbados sov i princip aldrig och Aruba-mannen var på galaj. Han snubblade in kl 9 i morse och skulle checka ut vid 10. Gjutet. Vi fick oss ett gott skratt i alla fall. Efter att vi slängt in våra väskor gick vi in mot stan. Försökte sälja vår bok men det gick inte riktigt lika bra som förra gången. Utnyttjade den andra gratis-kaffen från igår och vid 2 tiden var vi tillbaka på southbank för att gå på bio. Filmen var såååååååååååå jäkla dålig. Se aldrig Silver linings playbook. Men vi fick i alla fall en paus från solen som har stekt riktigt ordentligt idag (och igår, förrgår, förrgårsgår - ja ni fattar) Gick och åt på Grill'd som är megagoda burgare. Satte oss på southbank igen och tittade på lite gatuartister och sånt. Det var väl det hela. När vi inte pallar sitta här mer så åker vi till flygplatsen och försöker roa oss där bäst vi kan. Har laddat upp med både kex och lakrits. 
Det går tyvärr inte att ladda upp bilder så ni får se senare helt enkelt :)
 

Avskedsölen

Publicerad 2013-02-15 13:45:40 i Australien,

Har varit nere i baren och tagit en avskedsöl nu ikväll. Daniel drar nämligen till Perth tidigt imorgon och vi drar ju på vårt håll. Så detta blev helt plötsligt sista kvällen tillsammans. 
Imorgon vet vi inte när vi kan uppdatera här riktigt, har vi tur så funkar internet på Macca's. Vi får se. Nu ska vi snart sova i alla fall, det blir ett långt dygn imorgon.

Gratisdag

Publicerad 2013-02-15 08:22:07 i Australien,

Godmorgon till er och God eftermiddag till oss själva!
Nu har vi precis kommit tillbaka till rummet efter en riktigt härlig dag på stan. Redan vid halv 11-tiden när vi gav oss ut imorse så var det närmare 30 grader. Tur att vi bara hann några hunda meter innan vi fick vars en iskall fanta-liknande läsk. Liiite rälig eftersmak hade den, men äsch den var ju gratis! Fortsatte sedan med att gå till info-huset för att kolla hur vi enklast tar oss till flygplatsen imorgon kväll. Flyget går söndag morgon så vi tar en natt på flygplatsen för att spara lite cash. Därefter lullade vi vidare till det stora W och köpte 2 böcker så vi har något att göra på flygplatsen/flyget. Blev en mycket god japansk lunch idag, där vi fick en gratis iste. Dessförinnan fick vi någon rengörings-, lotion- och moussésaker från Biotherm. Och direkt efter lunchen fick vi vars 2 gratis kaffe. Den ena sparar vi till imorgon och den andra utnyttjade vi. Hur gött låter inte det på en skala? Gillar sättet de gör reklam på här.

Hamnade mitt i nån liten dans också. Kinesiska drakar och en konstig gubbe. Rätt underhållande ändå
Luuuunchtime
Såhär har vi det just nu. Vi packar om våra ryggsäckar, äter plommon och skrattar åt oss själva då vi lyckats köpa tandborstskydd som är till barntandborstar...

Lord of the fries

Publicerad 2013-02-14 11:41:09 i Australien,

Vi har varit onyttigare än vanligt idag. Det krävs en del för att vara det kan ni tro. Efter att ha skrivit det förra inlägget drog vi ut. Gick en bra tur genom city och bestämde oss till slut för att äta lite frittar. Nej, inte på Donken utan riktiga, svettiga frittar från Lord of the fries. Och de levererade! Så fruktansvärt svettigt goda att vi nog måste gå dit igen innan söndagens avfärd. Sen gick vi och åt glass efteråt som grädde på moset. Typ bästa sättet att fira hjärtedagen på! Nu sitter vi och googlar och försöker stoppa in så mycket information om Malaysia i våra hjärnor som vi bara kan. Det börjar bli fullt... Kämpa!
 
Vi vet vad ni tänker, fy fan vad det ser äckligt ut. Vi tänkte nämligen exakt likadant. Det måste dessutom vara något av det onyttigaste man kan äta.
På Federation Square hade de dans-samling. Så härligt att de bara samlas mitt på torget och dansar lite! 
Mario spelade på Southbank

Alla hjärtans dag

Publicerad 2013-02-14 06:39:12 i Australien,

God morgon! 
Vi har precis bokat hotell i Kuala Lumpur :) Gick ju relativt smidigt för att vara oss och jämfört med flygbiljetterna som vi kämpade med i tre omgångar bara för att hemsidan bestämt sig för att inte fungera. 
Annars har vi varit ute och fixat lite på stan idag. Köpt på oss lite saker som kan vara bra att ha. Typ immodium hehe. Så nu är vi redo för att bli magsjuka. Köpte roligare grejer också såklart, som hörlurar och bellybar. Blev bjudna på chokladhjärtan på stan idag med, gott. För att göra dagen lite mer onyttig så ska vi snart gå och äta en glass i kvällssolen. 

And we're off to......

Publicerad 2013-02-13 13:37:00 i Australien,

......MALAYSIA!!!!! Yep, lite förvånade va? Ni som inte redan visste det då alltså. Flygbiljetterna är bokade och vi är taggade till tusenmiljonersmiljarders! Det är bara jag och Hanna som åker. Daniel stannar kvar här down under :) Vi tänkte egentligen åka nästa vecka men när vi skulle förlänga boendet imorse och de sa att det var helt fullt på lördag så tänkte vi helt enkelt om lite. Så vi åker redan på söndag :D Inte alls så att vi har tröttnat ens det minsta på Australien. Vi älskar att vara här och vi trivs jättebra där vi är nu. Men det är dags nu. Vi litar på magkänslan fullt ut. Som ni vet så planerar vi i princip aldrig någonting så därför har vi inte mycket mer att berätta för stunden.  HIGH FIVE MOMENT

Penguins and polar bears are not supposed to play together

Publicerad 2013-02-13 10:35:59 i Australien,

Hej små vänner!
Vi har haft en jobbig dag idag. Har varit segare än vanligt. Varmt och dålig luft både på hostlet och utomhus. Började i alla fall med att gå till banken igen. Som vi sa. Gubben där gjorde allt för att tjäna pengar och var allmänt jobbig. Men ja, vi fick ju svar på våra frågor även om han gjorde det väldigt mer invecklat än vad det egentligen är. Därefter handlade vi lite nödvändigheter på Indonesia shop (typ billigaste affären för duschcreme och sånt). Gick sen hem igen på trötta ben och fixade lite. Pallrade oss ut igen för att käka, blev Pepper lunch. Vi kommer aldrig tröttna på det stället!
De delade ut Tim Tams på stan idag. En får tacka! Även om det blev lite mycket att äta 5 kakor vars direkt efter frukost...
Äntligen en bild från Pepper lunch. Så här får man in maten och sen geggar man ihop detta med en typ av vitlöksdressing. 
 
Om ett tag kommer ännu ett inlägg. Ett ganska intressant ett om ni frågar mig. 
 

Happy Fattyday

Publicerad 2013-02-12 12:11:57 i Australien,

Oh hello därborta
Har hört att ni fått snö. Lider med er. :D Vi har gjort något så underbart som att shoppa idag. På riktigt då alltså. Inte bara titta och känna utan betalat och fått med plagget hem också. DET var längesen. Totally worth it. Ska fundera på att ersätta byxorna med hål i arslet också. Kanske nästa år? Har provat massor med grejer bara för att det var kul. Både fina och inte så fina grejer. Började faktiskt dagen med att gå till banken och säga upp bilförsäkringen, gött. Glömde dock att fråga det vi tänkt så nu får vi gå dit imorgon igen. Nästan som en ny hobby. 
Roar oss för fullt på topshop. Grrrrrr
Här bor vi :) På femte våningen med utsikt över bilar och Maccas

Tisdag

Publicerad 2013-02-11 23:56:56 i Australien,

Hejhopp! Nu är vi uppe och har käkat frulle. Gratisfrulle till och med. Inte så speciell dock. När bbq:n igår var vars en korv i bröd så var det ganska lätt att räkna ut att frukosten skulle bli enkel den med. Och det var den. Rostade mackor med marmelad och juice. Men det mättar i alla fall. Nu ska vi snart ta oss ut. Måste gå till banken och säga upp bilförsäkringen och sen får vi väl se vad vi hittar på. 

Fördelen med att bo mitt i smeten

Publicerad 2013-02-11 11:55:42 i Australien,

Vi har precis kommit hem från en 2 timmar lång walk genom Melbourne. Har varit en riktigt härlig kväll, ganska varm och vindstilla. Så skönt att kunna strosa runt i lugn och ro utan att behöva oroa sig för att hinna med tåg och buss ut på vischan till campingen. Dessutom resulterar det i fina bilder till er! Ja till oss med för den delen.
Ja.. humöret var ju på topp i alla fall :)
 
Ser ni mig? Det är jag där uppe med elden. (eller bakom stolpen, ni får välja själva)
 
 
 
Flinders street station
Yarra river 
 
Man måste bara älska Melbourne. Så är det. 

Urban central

Publicerad 2013-02-11 06:41:46 i Australien,

Godermorgon på er!
Vi ligger i VARS EN säng och chillar. Fattar ni hur mycket plats man har? Det känns grymt lyxigt. Att bo på just detta hostel känns faktiskt inte så farligt. Även fast vi bara har varit här i drygt 2 h och har en inneboende (eller är det vi som är hans gäster...?) som har så mycket grejer att han täcker 3 av 4 väggar. Kan tillägga att vi blev "uppgraderade" och fick dusch och toalett inne på rummet. Citerar Björn Ranelid; wauw wauw wauw. Hur som helst. Allting har gått riktigt smidigt idag. Började med att tvätta lakanen imorse och de hann och torka utan problem i morgonsolen. Med lite hjälp av torktumlaren dock. Lämnade campingen vid 10-tiden och körde mot Sunshine där vi mötte upp Ruben. Allting gick jättesmidigt och efter ca 1 h var allt klart och vi lämnade över nyckeln. Sen tog vi tåg och spårvagn in till hostlet. Längre än så har vi inte kommit. Är ganska sega och trötta och som tur är så har de gratis BBQ här ikväll. Vi är givna där, hade icke pallat laga mat ikväll! 

Sista natten i Mange

Publicerad 2013-02-10 09:45:04 i Australien,

Känns lite konstigt att detta blir sista natten i bilen. Lite vemodigt att lämna vår fina bil. Imorgon ska vi skriva på papperna och sedan bär det av mot sunkigt hostel för oss. Kan säga att vi inte är jättefrestade av att komma tillbaka till hostellivet. Men man vänjer sig vid det med. Känns ju jäkligt skönt att kunna säga att man inte campar i alla fall. Jag ska (helst) aldrig mer i hela mitt liv bo på camping. 
Har packat ner allt vi äger och har i våra ryggsäckar idag. Det blev mycket och tungt. Fick även köra en tur till Officeworks för att skriva ut lite papper inför imorgon. Passade på att handla lite köttfärs till ikväll. Annars har vi inget kul att berätta. Har bara gjort såna tråkiga saker idag som att tvätta och städa. 
Packning pågår för fullt

Pannkakshuset

Publicerad 2013-02-09 12:01:03 i Australien,

Tjeeeenare! 
Resemässan var nästan bra haha. De hade mest tours och jättedyra flygbiljetter. Men tur att vi är uppdaterade. Fick i alla fall med oss massor av broschyrer och vars en ny tygväska. En får tacka! Efter att ha trängts på mässan i ca en timme så hamnade vi på Kina-inspirerad marknad. Det är ju chinese new year imorgon! Tog en liten runda i China town också för att se om de pyntat något extra där, men det var en stor besvikelse. Det var bara lite mer folk ute än vanligt. Istället tog vi oss till centralens ovanvåning för att äta. Det blev pannkaka. Alltså att äta. Och efteråt var vi så mätta så vi inte vill ha pannkakor att äta på väldigt länge. Men fy katten vad gott det var!
Det var gott om folk och ont om luft.
 
 
Drickapausande och broschyrläsande
En med rabarber, hallon och mascarpone och en med valnötter, banan, kanel och karamellsås och Daniel tog en  enorm blå dricka och vanliga pannekakoor. Och massor med glass såklart.  

Slagge

Publicerad 2013-02-09 02:51:35 i Australien,

Hallihallå!
Vi har tvättat hela morgonen. Projekt tvätta-allt-vi-äger-och-har pågår. Det går ganska bra hittils. Har även fixat lite med våra andra saker och börjar så smått göra oss redo för att packa ner allt i våra ryggsäckar igen. Det kommer bli jobbigt! Lådorna i bilen har varit riktigt praktiska! Vi har precis käkat lite lunch och snart ska vi dra in till city för att gå på Travel expo, vilket är en resemässa. Kul! 
 
I natt har vi haft storbråk här på campingen. Nej vi var inte med men grannarna på andra sidan häcken väckte oss genom att gorma och skrika och sen kunde vi minsann inte somna om. Irriterande. Men det är ändå lugnt nu för polisen var här och hämtade dem imorse och de är utkastade från campingen. 
 
Nu ska vi springa iväg. Bilder får ni ikväll. HAJPO

Oh Happy day

Publicerad 2013-02-08 09:55:00 i Australien,

aaaahooohhhhhhhhhhhhhh bilen är i princip såld!!! OPPAAA! Sånt high-five-moment på det så det finns inte typ. Men egentligen ska vi inte ropa hej förrän på måndag. För ingenting är påskrivet förrän då. Men ändå... hähähäähähäh. 
 
Annars idag då.. Ja vi har varit inne i stan. Marknaden sög. Vi har inte tagit några bilder. Inte gjort något vettigt (förutom att sälja bilen då alltså fast vi mest gjorde det igår). Vi kämpar nu med att äta upp allt som finns i vår matlåda. Det började ju bra med att potatisen vi tänkt ha ikväll hade möglat. Där försvann ju typ 50% eftersom det var världens största påse. Det blir alltså en äcklig lunch imorgon och kanske en god middag på söndag? Har bara 4 liter goon kvar att dricka också. Får kämpa imorgon helt enkelt. 

Visningar och Super Mario

Publicerad 2013-02-07 11:02:36 i Australien,

Haloj.
Dagen började med oljebyte som sagt och sedan åkte vi för att möta upp killen som skulle kolla på bilen. Han var positiv till den. Trevligt att höra! Såklart så kollar alla på flera bilar. Det är inte direkt som när vi skulle köpa och det var högsäsong och alla som hade bil blev nerringda. Det var ett ganska snabbt möte och efter att vi äntligen dumpat av den gamla oljan hos någon snubbe som inte kunde engelska så tog vi tåget in till City. Då ringde det ännu en som ville kolla. Han var dock en bra bit från Melbourne och vi tyckte att det var lunchdags för vår del. Köpte baguetter i en gränd och satte oss i skuggan på gräset. I väntan på att den här franska snubben skulle ta sig in till stan roade vi oss med att gå på film och spel-museeum. Vilket innebar att vi stod och spelade Super Mario, tetris och Quake ett bra tag. Efter mycket om och men så åkte vi tillbaka till bilen för att visa upp den ännu en gång. Killen hade dock vääärdelös engelska. Han såg inte ut att fatta ett ord vi sa. Sen tog han Mange på en åktur och körde mot rött också, tur för oss att de inte hade kameror just där. Sedan åkte vi hemåt och vi får väl bara vänta och se om det blir något av detta eller inte. 
Lunch!
Melbourne såklart
spelar spelar spelar

Stek och storstädning

Publicerad 2013-02-06 12:03:48 i Australien,

Hallojen! Vi fick ta ett litet besök i Telstra-butiken och skaffa lite internet. Så nu funkar det igen! Innan dess stannade vi även till på Supercheap-Auto för att köpa olja och oljefilter. Yey så kul vi ska ha med dom grejerna imorgon. I alla fall. Efter att ha varit hos Telstra tog vi vår tillflykt till Donken. Vi var i stort behov av vars en svalkande iskaffe och lite AC. När den var uppdrucken hoppade vi på spårvagnen och åkte ut till St Kilda. Precis som igår. Enda skillnaden var att idag kände vi faktiskt på vattnet. OCH vi badade. Mer än en gång. Kryss i taket! Ikväll fick vi lite eld i baken för det är redan någon som ringt och vill kolla på Mange imorgon. Så vi fick ju ta och städa och tvätta honom invändigt och utvändigt så han ser köpvänlig ut. Och nu är han nästan lika fin som för 4 månader sen. 
 
Jubba jubba jubba
Dagens tidning. Jonas Gardell är så internationell! Ja, Victoria med förståss.

Strand- och parantesinlägg

Publicerad 2013-02-05 11:50:45 i Australien,

Hajjjj! Vi har haft en riktigt härlig dag på stranden i St Kilda (åh sällan vi är där, tänker ni nu. Men där är mysigt!). Strålande solsken och lagom med värme och vind. Imorgon ska det dock bli ännu varmare. Men vi klagar minsann inte, så "kallt" som vi haft det de senaste dagarna. Har försökt köpa mer internet ikväll igen. Det funkade inte nu heller. Så om vi inte bloggar imorgon förstår ni (förhoppningsvis) varför. Scheisse vad det blev paranteser i detta inlägget då. 
 
En sak till har vi faktiskt gjort idag. Vi har lagt ut en annons på bilen. Japp, ni läste rätt. Det är dags att sälja Fin-Mange nu. 
Dagens strandvy

Fix-morgon

Publicerad 2013-02-05 00:43:31 i Australien,

Nu är registreringen på bilen äntligen fixad, tvätten upphängd och frullen i magen. Försökte köpa oss lite internet också men vet inte om det funkade.. Lär vi väl märka väldigt snart. Strålande solsken och 29 grader ska det bli idag så vi tänkte att vi skulle ta oss till stranden. Helst ska vi inte bränna våra näsor mera nu dock. Hoppas ni får en fin dag där hemma :)

banka boll

Publicerad 2013-02-04 11:08:47 i Australien,

OM vi har käkat frittar idag. Riktigt salta och svettiga hähä. Förhoppningsvis dröjer det ett tag till nästa gång. Annars har vi varit nere vid south bank, gick in på dfo och kom fram till att vi hatar det stället. Typ lika mycket som melodifestivalen som vi är ytterst glada över att vi slipper se på. Satt i kvällssolen för en stund sen och drack öl, åt Tim-Tams och hade frågesport. Sen fick vi för oss att ta fram tennisbollen (en ny fin) och roade oss i en halvtimme med den. Terapi är vad det är.
Konst och ett styck Fanny
 

Chokladflingor

Publicerad 2013-02-04 00:38:38 i Australien,

Bra start på måndagsmorgonen när man ser att grannarna lämnat chokladflingor till oss. Ska åka in och fixa lite på banken snart eftersom vi måste fixa regon till bilen idag. Dyrt som fan är det. Är rätt sugna på pommes också. Och på att fönstershoppa kanske. Intressant va? Bättre inlägg kommer senare idag. När vi förhoppningsvis har gjort något liiite roligare.

St Kilda

Publicerad 2013-02-03 11:01:35 i Australien,

Tjena
Vi har spenderat dagen i St Kilda. Tanken var att vi skulle kolla in marknaden men vi hamnade på andra festligheter istället. Nämligen Pride-paraden. Fast det var mer som ett demonstrationståg vilket var lite halvtråkigt. De flesta som gick med såg inte särskilt roade ut. Synd men det var ju rätt kul ändå. Har varit rätt lagom varmt idag och vi har lyckats bränna oss såklart. Att man aldrig lär sig..
Nu ikväll har vi ännu en gång fått mat av folk som ska åka tillbaka  till Tasmanien. Börjar gilla deras konstiga regler nu alltså. Fast vi får nog äta potatis och morötter flera veckor framöver men det gör inget.  
 
Satte oss i skuggan av en palm och käkade glass ett tag 
Poliserna var lätt bäst av alla som var med i paraden idag
 

Mixed nuts?

Publicerad 2013-02-02 06:11:19 i Australien,

Tjenare. Vi har tagit oss hela vägen till biblioteket idag. Starkt jobbat va? Nej.. men vi mår lite bättre. Inbillar vi oss i alla fall. Hade ju varit ganska skönt att bli av med skiten nu. Internet här är så grymt segt. Har suttit i snart 20 minuter för att komma in på blogg.se och sen vidare till att skriva inlägget. SUCK. Hur svårt kan det vara för den sura tanten bakom disken (som inte verkar göra annat än att be alla om ID..) att fixa liiite bättre wifi? Vi har åtminstone kunnat läsa skvallertidningar här och när det började dra lite i magen gick vi över gatan till shoppingcentret och handlade päron, nötter och godis. Nyttigt värre.    
 
Så här ser det ut när man tittar ner i Mixed nuts-påsen. Härlig blandning det där!

Melton

Publicerad 2013-02-01 10:14:21 i Australien,

Haj. Vi är fortfarande inte bättre. Börjar bli riktigt trötta på detta nu... Är så tråkigt att bara ligga i bilen också. Så idag tog vi en liten utflykt till Melton. Roade oss lite på K-mart, köpte godis och käkade. Annars har vi inte gjort någit anmärkningsvärt. Eller jo, vi har duschat. 10 poäng till oss. Och fönat håret. 10 poäng till! Nu ska vi borsta tänderna. Fruktansvärt kul ska det bli att klättra ur bilen och gå bort till dassen i kylan och blåsten. YEY :) 

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela