En stark längtan som vi inte visste att vi kunde ha

Publicerad 2015-03-26 02:20:00 i Nya Zeeland,

De senaste dagarna har vi haft lite längtan. Inte hemlängtan men ändå längtan efter Europa och mentaliteten hemifrån. 
För oss har det inte varit svårt att ta steget att flytta till andra sidan jorden. Kan kanske tyckas att det är ett stort steg men för oss är det är bara att packa väskan och åka. Vi har ganska lätt för att anpassa oss och den här grejen med att bo tillsammans med tre andra helt okända och väldigt olika människor är heller inget problem. Den biten är smärtfri och vi trivs hur bra som helst med våra roomies. 
Jag vet inte om man ska kalla det kulturkrock eller vad det nu är, men någonting är det. Vi har pratat med Jerry som känner exakt samma sak. Kiwisarna i våra klasser kan vara både rasistiska och rent ut sagt elaka. Speciellt då om man är asiat. Vi hamnar någonstans mitt i mellan. Vi är inte asiater men vi är heller inte helt accepterade. Det är riktigt jobbigt i mellanåt. Vi visste ju att det inte skulle bli lätt, det är ju väldigt mycket nytt. Men det var kanske inte dessa problemen som vi föreställde oss. Det ger oss negativ energi som vi inte behöver i vår vardag, att plugga, på ett annat språk dessutom, är jobbigt nog. 
Vi grubblar, tänker, vrider och vänder på allt och kommer inte fram till någonting.
 
Oh well.., Vi ska bita ihop nu och så kanske vi kommer över det. Time will tell. 

Kommentarer

Postat av: Jeanette

Publicerad 2015-03-26 06:31:02

Även om deras mentalitet inte kommer att vända så kommer det att kännas mindre med tiden - då ni troligen inte kommer att ha med samma grupper att göra hela tiden samt att ni lär er hantera deras okunskap. Vi skickar många o långa kramar härifrån!

Postat av: Karin

Publicerad 2015-03-26 18:25:44

Tror inte heller att deras mentalitet kommer att ändras - men som Jeanette skrivit, ni lär er hantera den. Grubbla inte och spill så mycket energi på det, så bit ihop girls!
Instämmer även i många o långa kramar :)

Postat av: Siv

Publicerad 2015-03-26 19:44:07

Bjud med Kiwisarna till Sverige och visa
hur man uppför sig. Bara ett förslag.

Kram

Svar: Bra idé!
Hanna Fanny Larsell

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela