Till Jeanette och Karin....

Publicerad 2015-05-31 12:12:00 i Nya Zeeland,

...mest för att ni är de bästa mammorna på detta jordklotet (och på alla andra jordklot med för den delen). STORT GRATTIS PÅ MORS DAG FRÅN ERA DÖTTRAR PÅ NYA ZEELAND. Vi saknar er lite extra idag! PUSS ♥

Kebab

Publicerad 2015-05-31 08:08:49 i Nya Zeeland,

Tjenna majskolvar,
Hoppas allt är bra med er! Vi är lite trötta idag, antar att förkylningen ligger och lurar i bakgrunden hela tiden. AC:n man utsätts för i detta land är fruktansvärd! Vi är dock väääldigt glada över att det är långhelg och att vi är lediga även imorgon. Men vi kanske ska börjar berätta om gårdagen. Vi började med att ta oss ut en runda på stan på förmiddagen. Det skulle vara något evenmang på stan för att det är Queens Birthday men det var fruktansvärt... värre än Krämaremarknaden i Simrishamn och då fattar ni va? Sen var vi en runda på banken och en på Countdown för matshopping innan vi traskade hemåt igen. Kletade på ansiktsmask, hällde vinäger i håret och sov middag. På kvällen partajade vi för oss själva, käkade middag och sen drog vi till Snapdragon. Vi fick en rolig kväll (jag menar, vi är ju sånna retards att vi GÖR allt roligt), men klubben var inte optimal. Inte kebaben vi käkade på hemvägen heller, inget klår kebaben i Malmö! 
 
Nu sitter vi på Gloria Jean's och pluggar som vanligt. Regnet fullkomligt vräker ner ute och det är skitkallt här. Vi ska väl sitta här ett tag till innan vi traskar hemåt. Planerna är att beställla någonting som riktigt dryper av fett och ta det med oss hem och käka i soffan. Ja... fyller man gammal så gör man. (Hanna åldersnojar för det är fanimej 5 år sen hon fyllde 18 nu... sheisse!) 
En fryssen Hanna på kajen. 
Kolla den segelbåten. HUR FET!? 
Ja här har ni jippot. TJOHO....? 

Allmänt pladder

Publicerad 2015-05-29 09:33:54 i Nya Zeeland,

Idag har vi varit ganska effektiva får jag nog lov att säga (ja, alltså för att vara oss på en fredag heh). Vi har tvättat i princip allt vi äger i morse vilket har inneburit att jag gått runt med en tröja som skär sig mot byxorna hela dagen.
I eftermiddags var vi på en ny visning av en lägenhet. Läget var rätt bra, 17:e våningen i city. Men herrejisses det var nog det enda som var bra. Det första man fick se var en lapp om kackerlackor i hissen, sen en douche till fastighetsmäklare och en lägenhet som var så liten att man fick klaustrofobi bara man tittade in genom dörren. Allt detta fina fick man till en veckohyra som hade räckt till ett palats i ett annat land. Letandet fortsätter med andra ord och vi ska på fler visningar nästa vecka :).
 Nu ikväll har vi båda plugg fast på vars sitt håll. Hanna är på någon hittepogrej, ja jag vet ärligt inte vad de gör haha. MEN jag vet att de ska få snittar efteråt... funderar på att smita in och prova dem alla minst två gånger! Jag själv sitter och dricker kaffe och försöker studa till final exams med vår plugglista på spotify i öronen. Meningen med vår plugglista är att den ska få en att le lite mellan studandet vilket den också lyckas med då det kan vara den sjukaste listan som någonsin gjorts.
 
Nu smsar Hanna och säger att vi ska dricka asiatiska drinkar ikväll. YES sir. Bäst att jag stänger ner datorn kvickt som attans för det vill man ju inte vara försenad till. 
Hoppas ni också får lite asiatiska drinkar ikväll och att er fredagskväll blir som en bal på slottet.Och om ni vill bli lite taggade kan ni ju alltid trycka play på Icona Pop - emergency ♥

Solnedgång

Publicerad 2015-05-28 08:06:29 i Nya Zeeland,

Halloj,
Typisk torsdag idag = tidig morgon och nudlar till lunch. Fått tillbaka lite inlämningar, gick helt okej får man väl säga. Så även det ska firas i helgen (herregud vad vi har grejer att fira, puh!). Det är nog tur att drottningen fyller år så att vi får långhelg :). Ikväll tar vi en kväll off och skiter i allt som har med skolan att göra och kollar med gott samvete på tv, snackar skit och dricker te så får vi ta igen plugget och den gigantiska högen med tvätt imorgon istället. Två bilder av fantastisk mobilkamera-kvalle bjuder vi på, den ena från vår roadtrip och den andra är faktiskt dagens solnedgång. Ibland glömmer vi bort vilken amazing utsikt vi har här på 13e våningen. Bortskämda!  
 

Ett adjö, en födelsedag och ett paket

Publicerad 2015-05-27 07:24:49 i Nya Zeeland,

Tjena alla glada,
Nu har vi hoppat över en dag igen... ursäktar detta men vi hade inget att skriva om direkt. Istället får ni ett lite längre inlägg idag. Fannys sjuka håller i sig och jag är än så länge inte smittad... peppar peppar! Så som ni förstår har Fanny mest kurerat sig och jag har hållt henne sällskap. Igår kväll hade vi dock kvalitetstid med våra roomies. Det var nämligen vår sista kväll ihop då Shri nu har åkt hem på semester i Indien. Dessutom var det Jerrys 25-årsdag så vi firade med vars en öl samtidigt som Shri skrev ihop (eller ja, delegerade ut till sina vänner) sina sista uppgifter och sa "No I'm not lazy, I'm just busy" när vi påpekade att han haft rätt mycket tid på sig att färdigställa allt tidigare. Vi fick i alla fall en trevlig kväll med grabbsen, det kändes dock lite konstigt att säga hejdå... så fort tiden har gått! Och så en liten rapport från denna fantastiska onsdag. Vi sitter i Fannys säng och studar lite, kollar lite efter lägenheter, googlar på "midsommarfest auckland", kollar efter andra svenskar i Auckland utan större framgång och lyssnar på Idas sommarvisa. Jag har precis fått ett MEGAPAKET från min kära moster och tackar hjärtligast för innehållet, tack och stor kram snällaste du!
Bjuder på en bild från mars som vi glömt visa er, från ett av våra favvoställen; hamnen!

Halsfluss

Publicerad 2015-05-25 09:42:10 i Nya Zeeland,

Hoj,
Fanny vaknade idag upp med halsfluss. Kanoners. Inte alls. Vi tog oss i alla fall ut på en mindre lägenhetsrekar-runda och fick nys om en lägenhet vi ska få kolla på vid ett senare tillfälle, bättre än inget det! Tog oss även ner om till Countdown för att köpa nyttiga grejer med massvis av vitaminer och näringsämnen i, vi kom alltså ut med choklad om ni undrade. Ikväll stängde vi in oss på Fannys rum och kollade på sista avsnittet av Familjer på äventyr på svt play. Blödiga som vi är grät vi som två små barn när seglarfamiljen gled in mot Malmö och mottogs av sina familjer. Behöver jag ens säga hur avundsjuka vi blir av att titta på sånna program? ÅH, du ljuva reseliv - vi saknar dig!  

Kontraster

Publicerad 2015-05-25 00:45:00 i Nya Zeeland,

I helgen som gick funderade vi lite på hur vi ska fira nästa helg (för att det är mors dag alltså... heh). Så kom vi att tänka på vad vi gjorde förra året den 31 maj. Vi hade bullfika med bryggkaffe och saft och massa goda kakor i Sandby, solen sken, vi satt i vars en solstol iklädda shorts och linne och njöt. Vi spelade tennis, vi spelade fotboll och sprang runt barfota i gräset. Sen skrapade vi trisslotter och hoppades på miljonvinst. På kvällen grillade vi, drack vin och satt ute och njöt av en såndär helt fantastisk svensk försommarkväll och drömde oss bort till Nya Zeeland och AUT. Och alltihop kändes väldigt långt bort, nästan omöjligt... I år befinner vi oss i det där landet på andra sidan jorden, vi pluggar på den där skolan och detta är bannemig vårt hem. Det känns visserligen mer som oktober än som maj och vi skulle helst vilja gå i vinterjacka och termobyxor dygnet runt. Istället för att sparka på en fotboll sparkar vi i löven på marken. Istället för bullfika med bryggkaffe lär vi få käka snabbnudlar och dricka blaskigt kaffe. Men vet ni vad? Även om vi ibland kan känna för att dra av oss håret i ren frustration över plugget så har vi under det senaste året uppfyllt en av våra drömmar. Vi är för jävla bra ändå alltså!

Söndag helt i vår stil

Publicerad 2015-05-24 08:20:17 i Nya Zeeland,

Hallåja,
Vilken fantastisk morgon vi fick idag.Så najs att SVT play funkar utomlands haha! Sån lycka och stolthet över att vara svenne när mums-måns vinner hela Eurovision. Hanna sa igår att hon chansade på 11e plats och Fanny sa näe, lite högre än så. HA. Har aldrig känts så bra att ha så fel!! 
 
För att summera helgen så har den innehållit lite allt möjligt. Vi drog som sagt ut i fredags, hamnade på Danny Doolans. Var ingen höjdarkväll där men det regnade så vi ville inte gå någon annanstans och köa ute haha. I lördags stod två lägenhetsvisningar på schemat. Den ena var fruktansvärd och stank av mögel, den andra var väldigt fin men är i dyraste laget. Vi vet inte riktigt om vi ska ha is i magen och hoppas på en annan eller ge oss in i matchen (många intresserade) så att säga. Under dagen svullnade Hannas fot upp då en full dam stämplade henne under fredagen. Vi orkade inte direkt göra något och det spöregnade hela dagen så vi stannade i vars en soffa. Passande nog hittade vi en riktig snyftare på tvn och ett glasspaket i frysen så allt var frid och fröjd. Vädret har varit det samma idag, fruktansvärt. Efter Eurovision och frulle tog vi oss till Gloria Jean's för plugg men där var så kallt så vi litade på magkänslan (hehe) och drog till Macca's för att käka frittar och burgare. Sen fönstershoppade vi. Eller allvarligt talat vi gick mest runt och sa (snarare skrek): KOLLA SÅ JÄVLA FULT!
Beviset, fan vad gott det var. Eller ja. Brödet var visserligen lite torrt och den där gååårkan de tvunget ska ha i är ju ingen höjdare. MEN. Fett och näringsrikt...!!
Ett styck grådassigt Auckland
NU mumsar vi på det som finns i påsen på bilden; chips, choklad och chaite. Det är våra favvopragram på tvn idag ju!! 
 
BTW! Nu visade de mums-måns på nyheterna här. Trevlig söndag!
/Två stolta svennar

It's FriYay!

Publicerad 2015-05-22 01:03:17 i Nya Zeeland,

Äntligen fredag! 
Hanna och jag skildes åt med att säga vars ett stort lycka till till varandra idag. Fredagsmöten så att si. Tyvärr får ni inte veta något om det förrän senare när vi faktiskt vet hur det gått för båda. Trots att vi är i princip "lediga" på fredagar så är det fullt upp idag. Började morgonen med att dammsuga till Shris stora förskräckelse. Han är mer rädd för dammsugaren än hunden hemma (vilket säger en del...) och idag hoppade han en meter upp i luften med ögon stora som pingisbollar när den kom rullandes runt hörnan. Efter alla ärenden (och ett prov vars..) ska vi belöna oss med en flarra vin ikväll! 
Hoppas er fredag blir fantastisk♥

Onsdagstankar

Publicerad 2015-05-20 12:50:52 i Nya Zeeland,

- Varför döper man en stad till Christchurch? Det går fan inte ens att stava till?
- Varför sätter länder som inte är Sverige alltid AC:n på full speed? Det är så att öronhåren fladdrar i vinddraget här.
- Hur kan folk köra iväg utan att stänga sin bagagelucka på bilen? 
- Hur kan en rakyvel försvinna från sin plats i badrumsskåpet? Vem sjutton tar någon annans rakhyvel och typ använder den? (Ja, detta har alltså hänt. Och nej, den ligger inte slängd i papperskorgen, den är liksom väck)
- Varför är choklad så förbannat gott och varför äter man alltid så mycket att man till slut mår illa?
- Varför säger lärarna att biblioteket och dess böcker är jättebra att använda som källor när det ändå inte finns några nyare böcker som innehåller relevant information? Dessutom är det som att gå genom den djupaste djungeln bara för att hitta rätt hylljävel, sen ska man ovanpå det hitta rätt bok också.  
- Finlands bidrag till Eurovision... eh? Kan inte säga om det är fantastiskt eller hemskt för tillfället. 
 
Dagens ord: pooh-pooh, används som synonym till reject. 
 
MVH
/Två trötta tjejer som ätit för mycket choklad. 

Måndag och tisdag

Publicerad 2015-05-19 11:00:47 i Nya Zeeland,

Hallå hallå,
Hur är läget med er? Med oss är det bara bra. Vi kämpar på här i pluggträsket. Efter våra lektioner igår satte vi oss på ett café. Vet inte varför men det är så mycket lättare att plugga när man går någon annanstans. Det blir ju dock lite kostsamt när vi måste köpa en kaffe varje gång. Idag vidgade vi dock vyerna lite och testade skolans bibliotek. Vi har haft en negativ inställning till det innan, det är så trångt och rörigt på något vis. Men idag funkade det faktiskt riktigt bra, förutom att vi var tvungna att viska haha. Det kan ju bli lite jobbigt i längden. Men vi lär ju återkomma i alla fall. Nu är det ju dessutom bara en månad kvar tills vi går på vinterlov, hur najs är inte det!? :D 

Favvoserie

Publicerad 2015-05-17 11:30:59 i Nya Zeeland,

Säger bara en sak: Vi ska inte ha en lugn lördag på lääääänge. Nedrans så tråkigt det är, hade myror i benen efter en halvtimme. Nästa helg kör vi fanimej all in igen.
Idag vaknade vi av den norska nationalsången som sjöngs en våning upp. De började sitt partaj kl 8 i morse med jelly shots i norges färger. Vi däremot började vår morgon med pannkakor framför tvn, yum! De blev dock ganska misslyckade idag mest pga att vi skulle behöva ett nytt stekjärn. (nä, vi tänker inte köpa ett - får sluta göra pannkakor istället.) Men vi har bannemig hållt oss mätta hela dagen. Om man räknar bort att vi käkat både popcorn och lösgodis haha.. Vi har även varit en sväng på Gloria Jean's och pluggat och ikväll drog vi oss långt om länge ner till Countdown för att veckohandla. Det var lite utgallrat om man säger så... men va fan. Nu slipper vi ju gå imorgon. Just nu sitter vi bänkade framför tvn. Det är våra två favoritserier ikväll; en miniserie från nz runt första världskriget och en brittisk serie om en tjej som går med i militären. Bäst att ge all min uppmärksamhet åt tvn. Ha en guttig söndag!
 
Moster säger STORT GRATTIS till ISAK på 10-årsdagen, hoppas kebaben smakade bra! PUSSAR OCH KRAMAR! ♥
 

Nytt yrke?

Publicerad 2015-05-16 09:45:29 i Nya Zeeland,

Tjenna,
Som ni förstår har dagarna fortsatt på samma tema här. Vi sover, pluggar och äter. Igår fick Hanna dock det stora ansvaret att agera frisör och klippa herr Norrman. Men han verkade nöjd i alla fall, tur det! Igår kväll hängde vi med våra friends på vars ett håll och hade båda två en najs fredagskväll. Trots det minst sagt fruktansvärda vädret, det var verkligen apkallt! Idag har vi inte gjort många knop, en lugn lördag hemma kan nog vara precis vad vi behöver. Vi har legat i soffan och kollat på the Bachelor OCH, läsa detta noga, ätit lösgodis!! Gud (eller en snäll mor) finns och hör våra böner!

Moshjärna

Publicerad 2015-05-14 13:34:31 i Nya Zeeland,

Denna veckan har varit helt sinnessjuk! Väldigt lite sömn, väldigt mycket plugg och lite för mycket annat för att vara vettigt. Vilket har resulterat i litervis med kaffe och även skit som energidryck för att ens kunna hålla ögonen öppna vid rätt tillfällen. Hjärnan är mos och vi ligger inne med en ny underbar förkylning. Oh well, snart helg och helst ska den bli lite lugnare än föregående (kommer antagligen inte bli så alls, men vi kan ju försöka..). Vi återkommer när vi är lite mera på hugget så att si. Hajpo, so long, au revoir, ses snart ♥

Popcorn

Publicerad 2015-05-12 12:10:17 i Nya Zeeland,

Tjena, 
Vi hänger i Forsans säng och käkar popcorn för tillfället. Helt okej tisdagskväll med andra ord! Det är skitkallt ute och det har regnat från och till hela dagen - hej höst... Vi har som vanligt haft lektioner och studat satan alla lediga stunder med snabba pauser för matintag. Hanna har dessutom varit på lägenhetsvisning av den där braiga lägenheten med pool ni vet? Hm ja... Asså den var ju fin och så MEN el och internet var inte inkluderat i priset vilket gör att den blir lite för dyr. Plus att vardagsrummet var väldigt litet och så det här med att man måste flytta in omgående.. Så det lutar åt att vi får leta vidare. Så synd för den hade perfekt läge! Jaja, vad vore en bal på slottet.... tillbaka till pluggandet! 

Del två av gårdagen

Publicerad 2015-05-11 02:40:00 i Nya Zeeland,

Kan säga att det är tur att vi har sovmorgon idag. Var tvungen att göra kaffet så starkt som det bara gick för att ens få hjärnan till att börja tänka.
Medan vi är i skolan och har lektioner och har gruppmöten och grejer så får ni njuta av del två av bilderna. Vi är sjukt nöjda med våran söndag och vädret var ju inte så tokigt det heller för en gångs skull. Hoppas Jerry vill ta med oss på fler utflykter framöver haha! Ha en bra dag små snäckskal!
 
 
 
 vid 3-tiden tyckte J att det började kännas att vi alla gått och lagt oss efter kl 03. Så vi tog en välbehövlig kaffe och sen iväg för att titta på vattenfallet. 
 
 
 
 
 

Grönbete

Publicerad 2015-05-10 10:49:00 i Nya Zeeland,

Halloj!
Vilken härlig dag vi har haft trots att vi alla hade lite svårt att ta oss upp imorse haha. Vi började med att köra till Muriwai beach. När vi kom av bilen blev vi allihop som kor på grönbete - helt tosiga med andra ord. Det var bara så himla skönt att komma ifrån city, andas frisk luft och vara i naturen. Vi ville helst slänga oss i gräset och rulla runt också men skippade den delen haha. Kollade hur som helst på utsikten och sedan blev det lunch. Killarna var småkinkiga för de åt ingen frulle innan vi gav oss iväg. Blev frittar, satt fint kan ni tro. Sedan körde vi vidare mot Waitakere, som är ett styck stooor national park. Checkade utsikt och sedan tog vi en liten walk till ett vattenfall. Men dom bilderna får ni njuta av imorgon... ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Måste bara tillägga att vi ätit riktig jäkla söndagsmiddag ikväll. Vi övertalade killarna att vi skulle avsluta turen på pak n save (typ billig stormarknad utanför stan). Vilket vi gjorde. Blev storhandling så vi slipper det imorgon! Tillbaka till middagen, vi åt: kyckling, potatis- och palsternacksmos, svampsås och ärtor. YUM!

En spontan lördagskväll

Publicerad 2015-05-10 00:00:38 i Nya Zeeland,

Vi har en lite märklig kväll igår kan man säga. Efter vår lilla plugg-stund på eftermiddagen gick vi hem och åt middag och bestämde oss samtidigt för att ha en lugn kväll hemma i soffan. Jodå, nerkrypna under täcket låg vi där och kollade på en dålig gammal film. Det hela höll väl i kanske 30 min och sen kröp det i benen. Väldigt hastigt bestämde vi oss för att gå och se på bio. Tar fram luren och det enda stället som har plats är i Newmarket. Äh de spelar väl ingen roll tyckte vi och bokar direkt. Den lilla detaljen om att bussarna är en katastrof och att det faktiskt är drygt 3 km till Newmarket hade vi liksom förträngt lite där och då. Det var 40 min tills bion skulle börja och vi fick kasta av oss täcke och på med skorna snabbt som attan. Hittar såklart ingen buss och börjar gå istället. Hittar en annan busshållplats längre fram men av någon anledning tänkte vi att Newmarket nog ändå låg ganska nära och att vi skulle tjäna på att gå istället för att stå still och vänta. ALLTSÅ whaaat, hoppade hjärnan ur eller?! Vi hann i alla fall, kom in 10 min efter starttid men här i NZ kommer väldigt många sent eftersom det är en kvarts reklam innan filmen faktiskt börjar. Så we made it (det blev dock inga popcorn..)! 
 
När bion var slut kom vi på den briljanta idén att vi skulle åka hem, byta kläder och dra ut i Ponsonby. Jerry kom hem lagom till vi skulle gå och vi fick fin-skjuts. Hade jäkligt kul som vanligt men timmarna vi sov mellan fredag och lördag kan man räkna på en hand och idag ringde klockan 09.00 för att vi ska ut på tur. WOHO, bra helg ditta och än är den inte slut! ;D
 

Rekorderlig at kapell bar

Publicerad 2015-05-09 05:10:30 i Nya Zeeland,

God morgon på er era havreflarn.
Vaknade lagom till lunch idag av att Shri dammsugade. Fick en smärre chock och frågade hur han hade fått den geniala idén en lördagsförmiddag. Svaret var: "Det såg faktiskt lite skitit ut på golvet". NO SHIT, där låg i princip en halv påse havregryn spridd över kökets heltäckningsmatta. Men nu vet vi ju vad som krävs för att pågarna ska se att det är mögigt i alla fall (med andra ord ska vi gå och köpa havregryn nästa gång vi tycker att det behövs städas..)
Fredagskvällen då? Jo minsann, den blev himlans bra faktiskt! Irrade omkring en stund för att hitta rätt busshållplats eftersom att man i princip behöver vara raketforskare för att förstå systemet och AT:s app. Enda anledningen till att vi hittade var för att vi sprang efter bussen. Fram kom vi i alla fall och cider fick vi så vi teg. Gick upp på taket och kollade deras helt fantastiska utsikt över Auckland och därifrån såg vi en väldigt snygg BMW på ingång och så kom Jerry och sällskapade med oss :). Efter ett par liter cider tog vi bilen till Snapdragon för att möta upp lite vänner och dansa häcken av oss. That's about it. Kul hade vi och mindre kul har vi nu då vi sitter och hinkar kaffe och försöker plugga på GJ:s. 
Hoppas ni får en fin lördag!
 
Tyvärr hade vi inte kameran med oss och det var på tok för mörkt för att mobilen skulle kunna ta någon vettig bild. Vi kommer säkert gå dit igen om jag känner oss rätt och då får kameran följa med! 

Fredagsmiddag michelin-style

Publicerad 2015-05-08 10:35:51 i Nya Zeeland,

Tjena.
Regnet har fullständigt vräkt ner i över ett dygn. Får väl dra med ett paraply ut ikväll kanske... Är snart redo för att dra oss mot ponsonby faktiskt. Vi tänkte dra ut tidigare ikväll än vi brukar. Vanliga tiden brukar vara runt 12 och nu satsar vi stenhårt på att vara där redan vid 22 och njuta av en rekorddyr rekordelig! Sådeså. 
Här har ni förresten kvällens studentmiddag:
En torr gammal macka från frysen och litta vodka att skölja ner den med! Är man fattig så är man liksom. Här prioriteras det.

Torsdag

Publicerad 2015-05-07 10:56:00 i Nya Zeeland,

Tjenna, 
Vi halvligger i vars en soffa med vars en dator och tänker att vi ska plugga, tittar på britains got talent och lyssnar på regnet på samma gång. Det är rätt underhållande faktiskt. Tro det eller ej. Det är nästan lika bra som the Bachelor (ja våra tv-vanor här har sannerligen ändrats). Sjukt guttesugna är vi också men nej minsann, vi ska försöka att hålla oss ifrån det där sockret. Speciellt nu när vi varit så duktiga och tagit en pw/löpartur till Ponsonby för att checka läget efter vi slutat skolan. Och idag är det bannemig torsdag igen. Helgens planer börjar i alla fall ta form och det ser ju inte helt dumt ut om man säger så (; Det öppnade nämligen en ny pop-up bar i Ponsonby igår som Rekorderlig Cider styrt upp (om vi fattat saken rätt) och DIT måste vi ju gå!
En utsikt som var mycket bättre i verkligheten, ni får fantisera eller komma hit så visar vi er den gärna på riktigt!

Man vet att det är vinter när...

Publicerad 2015-05-06 09:53:05 i Nya Zeeland,

... man sitter på ett café och de spelar Stilla natt. Eller vänta what!? Det är för fan maj? Detta hände oss ikväll. Vi gick till Gloria Jean's, i hopp om att kunna studa lite men deras internet funkade inte så det blev inget med den saken, istället fick vi njuta (eh?) av Stilla natt. Och jag kan ju säga att tanken om att det kanske trots allt snart är jul inte var helt åt skogen fel i våra hjärnor. Man är så inställd på att det går mot vinter nu. Det är kallt ute, det blir mörkt tidigt och löven skiftar färg så det känns mer som oktober än maj. Annars har vi haft en helt vanlig dag i skolan. Inget speciellt har hänt eller kommer att hända ikväll, vi måste ju nämligen plocka upp datorerna igen och börja om med studierna igen. Denna gång till Per Gessles ljuva stämma. Hörs imöra (: 
  

Jack

Publicerad 2015-05-05 12:34:41 i Nya Zeeland,

Kan ni fatta att det snart gått 3 månader sedan vi lämnade Sverige? Det kan inte vi! Det har gått så himla fort... Vanligtvis brukar vi kunna nämna X antal platser vi varit på, länder vi varit i och en massa roligt vi gjort under samma period. Men nu har det gått fort på ett helt annat sätt. Hur konstigt är det inte att vi inte sett mer av NZ än Auckland än liksom?! Vet inte hur jag ska förklara det. Kanske är det för att man fått måndag-fredags rutiner? Vi trivs i alla fall mycket bättre nu än för 1,5 månad sedan (tack och lov!).
 
Dagens skola gick väl rätt bra idag, bra lektioner faktiskt. Förutom att vi hade en gäst som fick en allergisk reaktion i restaurangen. När vi kom hem från skolan hade Jerry fått hem sin lilla BMW och var överlycklig. Snygg var den med, väntar oss minst ett par åkturer! Kanske redan i helgen? Vi har döpt bilen också, han heter Jack. Och nej, Jerry hade inget att säga till om när det kom till döpandet haha! 

The perfect place

Publicerad 2015-05-05 04:03:00 i Nya Zeeland,

Alltsååååå, vi har fått nys om en riktigt riktigt najs lägenhet, på beach road, med pool och med ett överkomligt pris. En fyra-rumslägenhet dessutom med tre badrum, som skulle passa perfekt till oss och två andra töser. MEN såklart med inflyttning nu på studs och det går ju bara inte! Två hyror är i stort sett en omöjlighet i nuläget eftersom hyrorna i Auckland är helt sjuka. Väldigt väldigt irriterande kan jag meddela. 
 
Annars har vi haft en lugn förmiddag och faktiskt ätit en ordentlig lunch för en gångs skull. Mos och köttbullar är ju inte så pjåkigt. Eftermiddagen och kvällen ska vi spendera i skolan, wohooo.
Här har ni the one and only. HUR jeeekla najs hade inte denna varit på en skala?! 

En måndag

Publicerad 2015-05-04 10:40:52 i Nya Zeeland,

Hoj,
Det är måndag igen... suck alltså. Förutom att vi varit i skolan så har vi tagit oss en glass på Macca's och därefter har vi veckohandlat, kanonskoj har vi haft det kan ni tro. För att berätta något annat skoj så har Shri gett Hanna ett nytt smeknamn; Hanna Mam, för att hon är "strikt, ordentlig med sina studier och har glasögon och det är precis som en mam". Dessutom har han suttit med google translate hela dagen och försökt lära sig svenska. Han är sjukt grym, sitter till och med och muttrar över tjejen på google translate som snackar att hon har fel uttal haha.
 
Nu sitter vi och försöker räkna ut om vi kan tigga till oss mer lån från CSN. En jävla djungel det där vill jag lova så det är bäst att jag försöker koncentrera mig på det istället (+äta upp chipsen från gårdagen). Vi höres imorgon! 
Dagens bild som skulle kunna platsa i National Geographic eller vad säger ni? lol.  kl var inte ens 18.00 och det var redan på väg att bli mörkt när vi gick hem från affären...

Månebedotten

Publicerad 2015-05-03 03:06:52 i Nya Zeeland,

Hej på er,
Helt stört vad denna helgen har gått fort! Igår kväll drog vi ut till fort street union och helt random var vi ute med inte mindre än typ 20 norrmänn och två danskar. Det var shots, dans till kass musik och vi försökte lära oss norska (vilket gick sådär- surprise!). Hade nedrans roligt vilket känns från topp till tå idag. Hade gärna ätit chips till lunch om vi bara hade orkat åka 13 våningar ner och köpa dem. Fort street union är förresten ett av våra favoritställen, inte för dansen (har fortfarande inte hört om något ställe som har ett riktigt bra dansgolv, kört lopp skulle jag tro.) men för att det är öppet i tak, riktigt fräckt ställe och skön atmosfär.
 
Idag har vi gjort den intressanta upptäckten att Hannilainen nog är allgerisk mot dun. Jerry har nämligen varit vänlig nog att sprida ut halva sitt täcke över hela lägenheten och Hanna ser ut och låter som om hon har bomull i hela huvudet. Vi var ju tvugna att testa så det inte bara var gårdagen som satt i skallen så vi tryckte upp litta dun i näsan och nu sitter hon med huvet utanför fönstret och försöker få luft. No more DUN! 
 
Mvh
Två svennar som håller tummarna för en ny lägenhet denna månaden.

Maj!?

Publicerad 2015-05-01 08:42:07 i Nya Zeeland,

Så var det helt plötsligt maj... Eeeh what!? Vi har i alla fall haft en otroligt fin vår... nej höstdag här idag. Nästan klarblå himmel, sol och noll vind. Så vi passade på att sätta oss en stund på en parkbänk och njuta av att känna solens strålar i våra bleka trynen. Och det gjorde vi helt rätt i, även om de endast blev 30 min då Hanna var tvungen att gå på lektion. Sedan har vi även städat svinstian som vi bor i (det är ingen annan som gjort det sen vi gjorde det sist... och vi minns knappt när det var. fett fräscht), käkat lunch och pluggat såklart. Kvällen lär fortsätta i samma lugna takt, trots vår rastlöshet.
 
Faster vill passa på och säga ett STORT GRATTIS på födelsedagen till Tove idag, hoppas du får en kanondag! Pussar och kramar x 5 miljoner ♥
Denna utsikt hade vi från bänken. Helt.... amazing? 

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela