Feber

Publicerad 2016-03-30 12:43:55 i Nya Zeeland,

Godkväll!
Eller god middag borde jag kanske säga men nu gjorde jag inte det hehe. Här har vi sjuk- och pluggstuga (ja båda samtidigt) och därför har vi varit lite frånvarande här. Forsan har megafeber och skulle egentligen mest behöva stanna nerbäddad i sängen men trots detta har vi då samtidigt försökt få in den där förbannade ansökan till Hong Kong. Idag, faktiskt exakt samma dag som det ska vara inskickat (och kanske egentligen framkommet haha) har vi postat de sista papperna. Nu kan vi bara hoppas på att vi inte missat något!
 
Annars kan jag meddela att vi nu har fått ännu en byggnadsställning uppsatt precis utanför fönstret. Denna gång är det precis utanför sovrumsfönstret... jättemysigt. Och på tal om sovrum har vi investerat i vars en ny kudde. De gamla var så tunna och sköna att man lika bra hade kunnat sova på en linjal ungefär. Sjuklingen har redan hunnit testa de nya och betyget var definitivt 5 av 5 toasters!
Inte en nytagen bild men detta är ungefär som det har sett ut hos oss de senaste kvällarna. Nu ska även jag testa den nya kudden, hörs!

Pizza & drinkar

Publicerad 2016-03-28 09:00:39 i Nya Zeeland,

Haj,
Vi sitter och dricker drinkar och göttar oss. Eller, jag sitter här och skriver medan jag får håret plattat av Lasse som snart ska sätta saxen i det. Alltså mest jag som göttar mig om jag nu ska vara ärlig. Mojitos dricker vi båda i alla fall, blomman som jag vattnar var dag ska ju vara bra för något. Dagens andra bästa händelse var ju lätt jättepizzan vi åt till lunch. Utöver det har dagen varit rätt trist. Dagen i bilder;
Behöver jag säga att det blev takeaway trots att vi var 3 personer som åt? Matkoma!
 

Easter sunday

Publicerad 2016-03-27 12:06:07 i Nya Zeeland,

Tjenna,
Japp easter sunday idag. Easter saturday igår och easter monday imorgon. Faktum är att de senaste två veckorna har alla dagar hetat nånting med easter. Löjligt. I alla fall! Idag har vi varit på långpromenad till en park i Ponsonby. URHÄRLIGT väder och vi fick allt lite färg på våra små bleka näsor. Till lunch blev det fröken Fionas dumplings. Jag lyckades till och med blanda till en perfekt soja/chilisås att ha till de små rackarna. Lite stolt faktiskt. I eftermiddag har vi kört hemmaträning med spritflaskorna och nu... Nu är det filmtajm med popcorn innan läggdags!
 
 
Välmående business, dont you think?
Belöningen efter promenaden. L&P kan för övrigt vara bland det bästa som uppfunnits i detta land.

Påskmat?

Publicerad 2016-03-26 12:37:09 i Nya Zeeland,

Hallå,
Vi har en riktig innesittarhelg. Lite för att det är påsk och det mesta är stängt, lite för att vi behöver plugga massor och en del för att vi inte riktigt känner för att vistas bland folk atm. Igår tittade vi till exempel på PS i love you och grät ikapp lite medan vi drack upp Fionas vin. Vi anser att man inte kan se den filmen utan att gråta en skvätt men Fiona rörde inte en min. Över vårt förstånd kan vi härmed berätta. Men, vi har inte blivit zombies. Har spenderat lite av dagen på bibblan pga grupparbete och sen köpte vi med oss Better Burger till saccosäckarna vid britomart och njöt av en riktigt göttig burgare i solen. Ikväll har vi hängt i poolen och bokat biljetter till sydön i slutet av april, Yay!
 När vi går till macken och handlar gör vi det antingen i pyjamas eller uppklädda till tänderna och redo för fest. Tur att de numera är våra polare där inne. 
Denna lilla krabat gjorde oss sällskap under lunchen. Asså huuur söt? Och så liiiten! Man skulle kunna gömma han i en sko och ta med honom hem utan att ägaren märkte typ.
 
 

Trams

Publicerad 2016-03-24 09:31:20 i Nya Zeeland,

Hej påskharar små!
Nu är vi bannemig lediga ända till onsdag, HUR gött låter inte det på en skala!? Man gör testen i grupp och resultat kommer upp på tavlan och tävlingsmänniskor som vi är går vi ALL IN för att få bäst poäng och slå de andra. Förra veckan gjorde vi ett test-test och då vann vi så vi var lagom taggade på att försvara titeln idag. Och jo då. Vi vann hehehe (att vi sen svarade på vissa av frågorna genom att singla slant och att vi blev lagom malliga efteråt är en annan femma). Efter denna fantastiska föreläsning nästintill sprang vi ner på stan och in till Mövenpick för vars en påskglass. Ha. Nu ljög jag. Vi springer i stort aldrig. Först stannade Fiona och köpte nån kinesisk crepes. Därefter stannade vi och köpte brasilianska kycklingsaker. Sen blev det en sväng på banken och en på en jätteaffär som säljer ALLT för att köpa markeringspennor. Tillbaka till glassen. Sjukt god. Dessutom fick vi topping på köpet. 
 
Nu sitter vi alla vid vars en dator med hörlurar inpluggade i öronen och sjunger högt och dansar. Stackars byggjobbare som tvingas lyssna på oss. Nej. Rätt åt dom fanimej. Sen lär vi Fiona lite svenska mellan varven. Dagens ord: trams. För det är det vår inlämning är. 
Dagens high-five-moment: Vi har lagt vantarna på två Avicii-biljetter. SCORE!! 
Crepes-placet
Glaaassss
Våra fagra trynen som ett litet break på alla matbilder
Här har ni kvällens middag. Gårdagens överblivna ostsås, lite extra riven ost och sedan finns det, tro det eller ej, även en paj där under. 

Bio, mat i mängder, höst och lite mer telefonkö

Publicerad 2016-03-23 02:30:59 i Nya Zeeland,

Yo peeps, 
Sitter hemma i vår otroligt studievänliga lägenhet och har precis käkat lunch. Från och med nu är det plugg fram till läggdags som gäller. Antagligen måste vi gå någon annanstans att studa eftersom de borrar så väggarna skakar. Imorgon har vi nämligen ett test och på fredag en inlämning. Och vi har mest lullat runt och gjort annat resten av veckan. Som igår till exempel. Vi gjorde helt seriöst inte ett smack men hela dagen bara försvann ändå. På kvällen var vi på IMAX och såg på bio och åt popcorn till middag. Eller ja, inte Fiona för hon blir lika besviken varje gång de inte har sötade popcorn. Mysigt var det i alla fall!
 
Idag har vi hängt i skolan lite. Lyssnat på en dansk gästföreläsare vilket gjorde det hela lite mer intressant än vanligt. Kanske mest för att han var dansk och för att det inte är svårt att vara mer intressant än tanten som brukar pipa där längst framme. Under pausen ringde vi ca 30 gånger till kinesiska konsulatet och nu ÄNTLIGEN har vi fått svar på våra frågor. Kan berätta att hösten har hälsat på tillfälligt idag igen. Vi fick plocka fram jackorna och vi frös arslena av oss ändå när vi gick hem. Suck.   
igår stod vi på huvet ett tag.
på väg hem från bion
dagens 

Att prata med växter

Publicerad 2016-03-21 08:51:07 i Nya Zeeland,

Hej gullisar
Vi firar att det är måndag och sitter och dricker ett glas vin. Mest för att vi kan liksom. Gott är det dessutom, smakar flädersaft! Fiona är på väg hem från jobbet och hon kommer hem till en nystädad lägenhet med ett nypåfyllt kylskåp. Vilka fantastiska flatmates den damen har! På tal om städning så är det ett återkommande beteende. Varenda gång vi egentligen behöver plugga så får vi för oss att storstäda. "Ja men vi pluggar ju bättre om vi har rent och snyggt omkring oss". Som om det har någon betydelse för vår uppsats om duschen är städad och torktumlaren luddbefriad. Nej inte direkt.   
 
För övrigt så kan jag rapportera att våra växter mår SÅ bra i vårt fönster. Fanny pratar med dem varje dag och ger dem så mycket kärlek och vatten att de nästan svämmar över i krukorna och de har växt till dubbel storlek. Dessutom har vår älskade fabror till granne flyttat ut och det är vi jätteledsna för. Morgonen spenderades i telefonkö hos Kinesiska konsulatet här i Auckland, de skulle ringa tillbaka senare. Än har de inte ringt. Vi väntar tålmodigt. Suck. Där har vi främsta anledningen till varför vi behövde ett glas vin. 
På väg hem från skolan. Vet ej vad H tittar på i marken, men det ser ju rätt kul ut
Ja, vi gick hållet om hamnen hem idag. Mest för att följa Fiona till jobbet 
Sen shoppade vi loss, handlade sjukt mycket. Tror att det slår rekord faktiskt. 
Kvällens nöje

Att gå till banken...

Publicerad 2016-03-20 09:31:33 i Nya Zeeland,

Ja ni. Idag har vi inte gjort många knop. Eller vi har väl gjort grejer men kanske inte exakt vad vi skulle göra. När vi inte kom någonvart med studandet tänkte vi "vi tar en tur till banken och för över pengar". Vi hann gå i 2 minuter sen fick vi en droppe i huvudet. Tog ett steg till och fick en till droppe och sen öppnade sig himlen TOTALT. Sprang in i närmsta butik där vi roade oss tills solen kom fram igen. Råkade sen gå in i ännu en butik innan vi till slut kom till banken. Sen blev det lite fler butiker och helt plötsligt hittade vi grejer till Fiona varpå hon kom springandes (mja, liten överdrift men ändå), hon shoppade och sen traskade vi hemåt. Det var ungefär då vi insåg att vi varit ute i 3 timmar när vi bara skulle gå till banken som normalt tar ca 20 minuter. 
 
Dagens roligaste konversation:
Hanna: Forsan, kan vi lyssna på cheap thrills?
Fanny: bäääääääeh
Fattar ni? Vi har skrattat så vi gråtit alla tre. 

Broccolisoppa

Publicerad 2016-03-19 09:08:15 i Nya Zeeland,

Tjena guldkorn,
Vi tog fredagsledigt igår. Det har minst sagt varit en intensiv vecka med alla småsaker hit och dit (och ingenting är löst ännu... blir tokig i detta land ibland) och helgen innebär mest plugg. Skolan igår var inte speciellt rolig. Den första lektionen är fruktansvärd, vilket jag tror vi sagt förr. Läraren är helt rubbad och vi fick oss en ordentlig tillrättavisning då vi satt och.... skrattade... lite grann under lektionen. Vi störde liksom inte någon då alla bara sitter framför vars en dator och låtsas boka in hotellgäster i ett datorprogram utvecklat år 1856. Sen var det lunch i 10 min innan vi rusade iväg till HR-lektionen. Resten av dagen gjorde vi... nada.
 
Idag har vi pluggat på café, pluggat hemma, försökt klura ut vilka kurser vi vill och behöver läsa i Hong Kong nästa termin, simmat/gymmat, tvättat, käkat broccolisoppa och nu blir det Skavlan och chokladbollar.
 
PS. Våra älskade jobbare hade ledigt idag. Vi fick sovmorgon!! DS.
Denna lilla skapelse beställde Fiona in för att hitta pluggmotivationen, tror det funkade!

Welcome Harriet

Publicerad 2016-03-17 11:05:29 i Nya Zeeland,

Hola!
Vi hade en hemsk morgon i morse. Började kl 07.00 med att de började riva lägenheten brevid. Alltså väggar, kakel och allt! Det lät ungefär som de rev och borrade i sovrummet. Vi drog täckena över huvet tills vi hörde att Fiona för en gångs skull blivit arg och skrek ut: I'M A DIE, I HATE YOU, I'M A DIE!  Öppnade dörren för att kolla vad som pågick och möttes av 10 byggarbetare varav hälften av dem hade glömt t-shirten hemma. Det kan ju låta som en trevlig syn sådär på morgonkvisten men den skelögda och 65++ herren som är vår granne är av bättre karaktär än alla byggarna tillsammans. Sen fortsatte vår morgon med frustrerande emails mellan fakulteter, knäppgökar och en stackars tant i Hong Kong. Summa summarum blev ingen av oss klokare, gladare eller kom i tid till skolan.
Men eftermiddagen blev i alla fall väldigt mycket bättre. Har gjort det vi är bäst på, alltså spenderat en herrans massa pengar. Matriell lycka. Numera har vi liksom en ny familjemedlem, Yogamattan Harriet.
Igår fick vi leverans till dörren av Mrs C, en hel påse med persikor från deras trädgård. Kan lätt säga att det är de godaste persikorna jag någonsin ätit.
Ikväll gjorde vi smoothies med vår fabulösa mixer. Gutt skit.
Träffade även Kate Moss som ni ser här på bilden, blev helt starstrucked, legend.
Åkte lite minibuss idag. Hanna var jättenöjd.

BB & Fries

Publicerad 2016-03-16 11:45:05 i Nya Zeeland,

Hallå hallå!
När klockan ringde 07.00 i morse kände vi mest för att dra täcket över huvet och glömma bort vardagen för ett tag. Åt frukost med persiennerna nere som tre stumma zombies som fått se för mycket solljus. Vi hade ändå tur idag och kunde gå tidigare från en totalt meningslös lecture. Packade ihop grejerna och styrde raska steg mot Better Burger. Nedrans sicken bra lunch vi hade! Gick senare tillbaka upp i stan för ett möte angående hösten som verkligen gav noll och som egentligen bara innebar att vi nu måste gå på ett nytt möte med en annan person. För att se det positiva så stämplade han i alla fall våra papper så det stod härliga till (på riktigt så stämplade han i 40 minuter!!). Nu ikväll tyckte vi att det var lite trist att fira lillördag i soffan så vi drog till ett nytt ställe (nytt för oss) och tog oss vars sin drink på en balkong. Om man ska sätta ord på drinkarna så var de som en soluppgång på Mallorca för en Svensson och som foppatofflor för en campare - helt magiskt alltså.
Nu däremot, kallar kudden. Night Night!
 
 
No words needed här.
 

Fantastiskt

Publicerad 2016-03-15 10:36:37 i Nya Zeeland,

Halloj,
Vi sitter allihopa med vars ett glas vin i soffan och taggar ner innan läggdags. Fiona har idag haft första dagen på sitt nya jobb och fick med sig två flaskor vin hem. Vi gillar hennes jobb. Och att vi får ta del av hennes privilegier hehe. Det känns lite som plåster på såren för att de började seriöst borra här kl 07.52 imorse. Och sen höll de på aplänge. Kändes som en jäkla jordbävning. Inte för att vi är helt med på hur det känns men vi kan numera föreställa oss. 
 
Resten av dagen har vi bland annat städat, gjort ett lass med knäckemackor, varit på gymmet, gått en promenad, käkat i kvadrat och nu ikväll hälsade vi på vårt favvocafé Gloria Jeans. Vi blev så otroligt trötta på vår lilla instängda men egentligen ganska så mysiga lägenhet. 
Känlsan när man övar på att stå på huvudet men bara kommer upp och inte ner igen...
Investerat i ny bil. I våra drömmar. 

The lonely noodle

Publicerad 2016-03-14 09:53:53 i Nya Zeeland,

Hej små krusbärsbuskar,
Hur är det med er? Här hos oss är denna urtråkiga måndag snart över och tur är väl det. Vi vaknade upp DÖTRÖTTA imorse och sen har dagen bara fortsatt i ett slött tempo. Tänkte liva upp stämningen lite genom att göra pannkakor till lunch. Problemet är att här på vår gata i stan finns världens sämsta stekjärn. Och då är det inte bara ett utan två stycken. Det ena har noll stekyta och det andra är buckligt. Men trots detta lyckades vi bannemig steka riktigt fina pannkakor om jag får säga det själv. Och det får jag för det var jag som gjorde dom, så det så!
Sen tog vi en senväg om stan och kikade lite i affärerna innan det var dags för dagens enda lektion. En timme senare var pinan över och vi gick till närmsta café och köpte vars en kaffe. Därefter gick vi över gatan och köpte vars en energidryck också. Väl investerade pengar vill jag lova eftersom att behovet var akut!     
Här har ni mina söta flatmates på väg från uni! 

Pool

Publicerad 2016-03-13 08:29:07 i Nya Zeeland,

Vi är nog egentligen inte helt med på att erkänna det men vi började vår morgon med att kolla på mellon i sängen. Därefter blev det frulle och sen klädde vi på oss, plockade med oss skolböckerna och gick till Domain. Tänkte att vädret var ungefär som igår så stranden var inget alternativ. Jo tjena. Sommaren kom officiellt tillbaka idag. Vi som inte ens hade brytt oss om att ta på oss våra bikinis höll ju på att explodera av överhettning. Efter 1,5h fick vi ge oss och traskade hemåt igen. Kämpade lite med våra ansökningar och spelade Wordfeud. Ytterst produktiva. Till vårt försvar har vi faktiskt städat lite idag också. Och sen belönade vi oss själva med ett dopp i poolen och en stund i bastun! Bra söndag ändå :)
 
 

Hösten är här

Publicerad 2016-03-12 04:02:01 i Nya Zeeland,

Hallååe
Vi började denna dag med att boka biljetter till Sverige! Vi kom ju precis hit, men eftersom det fanns inte många bra biljetter kvar så vi slog till (har ständig koll på flygbiljetter, som nån lite småknäpp hobby..). Dessutom vill vi gärna ha flexibla biljetter denna gången så vi kan ändra dem efter hur våra exams ligger. Om allt går vägen nu och vi har tur så är vi tillbaka till midsommar, fingers crossed.
Anyways, runt lunch åkte vi till Takapuna för att hänga lite på stranden. Men, det är officiellt höst nu.... för kallt, för blåsigt och affärerna är fyllda med boots och jackor. Vi stannade i alla fall ett bra tag, åt mat och tittade i resekataloger. På riktigt det dummaste vi två någonsin kan göra. Titta i resekataloger alltså. Men vi kan inte heller låta bli, bara genom att titta på de där bilderna gör ju så att det pirrar i magen och vi är redo att ge upp allt vi äger och har där och då (vilket visserligen inte hade tagit oss så långt ha ha...).
Där pågick en massa olika tävlingar idag, här är Stand up paddle board racet. Såg väldigt jobbigt ut.
 
 

andra veckan på tredje terminen

Publicerad 2016-03-11 08:57:32 i Nya Zeeland,

Tjena!
Fredagkväll här hos oss och vi steker kött och rostar potatis för fulla muggar. Sen har vi laddat upp för mojitos som efterrätt och vår plan är att gå till BC för lite fler drinkar senare. Vi räknar redan ner veckorna, som för övrigt går i en rasande fart, och tänker att 13 till nog är överkomligt med tanke på att vi inte kommer få se NZ på länge sen. På tal om det så har vi nu i veckan planerat för en liten roadtrip under vårt mid-semester break i slutet på april. Vi är astaggade och förhoppningsvis får vi också långväga besök då. Oh well, det är ett tag dit och innan dess lär vi ju få sitta lite till med datasystem och grupparbeten.
På väg hem från skolan!
Igår sken solen och det såg ut såhär på queen st
Idag gick vi förbi wintergarden i domain, ett band höll på att förbereda inför kvällen så vi stannade och lyssnade en stund.
Vi har gått all in för mojitos som ni kanske märker och idag samlade vi ju på oss rejält med vuxenpoäng genom att köpa hem dessa och faktiskt tänka att vi ska ha dem i fönstret.

Mexicali fresh

Publicerad 2016-03-09 09:06:13 i Nya Zeeland,

När Fiona vid 17-tiden idag slängde ut frågan "ska vi inte gå ut och äta något gott ikväll?" kunde vi ju inte annat än säga ja. Så vi hamnade lite spontant på Mexicali fresh och fick både vars en burrito och en alkoholhaltig dryck. Nu ligger vi utslagna i soffan efter en härlig kväll på en uteservering och en kvällspromenad som avslut på denna dag. Som för övrigt varit ganska bra. Hade lektioner 8.30 - 13 och sedan traskade vi hemåt. Käkade lunch, blev scrambled på resten av de nästan utgående äggen och kokt broccoli. Kulinariskt. Sen skulle vi då ta en "liten promenad för att kunna hitta lite motivation för att plugga". Jodåsåatteee. 1,5h senare kom vi hem. Jag citerar Forsan "är det sol ska man faktiskt njuta av den" (även om det är sol varje dag...).
Japp. Dagens lektion var fantastiskt rolig. 
Kvällen var däremot bättre...
...som ni ser! 

Visum i mängder

Publicerad 2016-03-08 06:57:34 i Nya Zeeland,

Halloj!
Vi sitter på kontoret och försöker beta av vår 5 km långa to-do-lista. Än så länge har vi hunnit hämta våra NZ-visum (fick två år, YESSSS!), bråkat lite till med försäkringssnubben och beställt ett pappersark med lite stämplar och betyg för $20. Sen skrek våra magar efter lunch. Då var klockan 10.55... Resten av dagen ska vi försöka göra klart nästa visumansökan, ta passbilder, skriva CV, köpa skoinlägg och helst (eller ja vi måste fan) plugga också. Härlig ledig dag va? 
 
Tror ni vi har gjort det? Njäe inte riktigt. Nu blir det pizza och ägg istället. Gillar kombon. Så blir det när man går in på Count Down och köper allt som är på extrapris.  
 
Bilden har väl inte riktigt med texten att göra. Men här är vi i alla fall, i skolan i fredags hehe. Söta som socker. Eller ägg? 

Renovering pågår...

Publicerad 2016-03-06 23:17:13 i Nya Zeeland,

Hej vänner!
Här på vår gata i stan så är det livat vill jag lova. Det borras, bankas och målas och grejas. Vi vet dock fortfarande inte vad de egentligen gör. Men hålla på till juli ska de göra. Skönt ändå. Att vakna kl 07 varje morgon måndag - lördag av slammer (alltså, det är ju egentligen bara Hanna som vaknar av sånna småljud).
 
Vi hade en urbra dag igår. Efter ett litet arbetspass på kontoret under förmiddagen knäckte vi en cider lagom till lunch för då jobbade vi liksom på övertid. Käkade lite mat och packade sedan med oss Fiona, badkläderna, solkrämen, strandtenniset och mojiton och åkte till Mission Bay. Solade och badade ett par timmar och sen åkte vi hem igen och gjorde morotssoppa. Idag har vi en lektion vid 15-tiden. Innan dess ska vi hinna med ett träningspass, lite pappersarbete och helst lite plugg också. Ja ni ser ju hur låg prio plugget har. Vi är redan trötta på det hah.. 
Vårt kontor. Exklusivt är det. Bra musik spelas det alltid också.
Vamos a la playa
Detta kan vara årets sötaste bild. Hon blir HELT galen så fort hon ser en hund och igår blev hon smått uttråkad på stranden och sprang därför och hämtade någon annans hund och parkerade denna på vår filt. Till Fionas besvikelse var dock hunden mindre sugen på att stanna och traskade snabbt vidare. Vi fick oss ett gott skratt i alla fall. 
Sist men inte minst en bild från när vi tog båten till Rangitoto. Auckland är rätt fint ibland!

Pt 2

Publicerad 2016-03-05 22:36:13 i Nya Zeeland,

Godermorgon! 
Eller ja god mellokväll på er. Kände ett starkt behov av att fråga gick rätt låtar vidare men insåg sedan att jag inte bryr mig ett skit. Strålande sol även idag och i eftermiddag tar vi vårt pick och pack och drar till beachen. Först ska vi dock göra lite nytta, har ju en del att göra som ni vet..
 
Vi visade er inte alla bilder från gårdagen så här kommer ett gäng till! Puss!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rangitoto

Publicerad 2016-03-05 05:59:13 i Nya Zeeland,

"Nämen som ni ser ut" ropade Fiona och Oliva i kör när vi stötte på dem på Count Down på vägen hem nu vid 17-tiden. Ser vi så jävliga ut undrade vi men med närmare eftertanke så gör vi kanske det... Vi tog färjan ut till vulkanön Rangitoto vid 10.30 imorse, var framme vid 11 och sen dess har vi - wait for it - GÅTT. I ca 30 grader och gassande sol har vi alltså vandrat i ca 5h. Inte konstigt att vi inte är så fräscha va? Vi har i alla fall haft en urbra dag, vi skriver inte mer än så och låter bilderna tala (eller så är vi bara rent slut och ska äta chips och dricka hemmagjorda mojitos resten av kvällen..). ENJOY!
Toppen rakt fram där i mitten på bilden var vårt första mål. Det är det som är själva kratern om ni undrar. 
Såhär såg landskapet ut för det mesta, fett coolt!
Tog oss en liten avstickare....
...och hamnade i lavagrottor. Kröp runt där tills vi kände att vi var liiite ur vår comfortzone och fick klaustrofobi.
Uppe på le top! Vilken utsikt! 360 graders vy runt runt hela ön och bortåt. WOW
Vårt hem. Känns rätt surrealistiskt att vi faktiskt bor här. Men jävligt bra hehe
Vi tänkte egentligen äta på toppen men där fanns noll skugga och 5 miljoner getingar så vi tänkte att "det kommer säkert en bänk i skuggan nånstans på väg till nästa ställe". Tänk inte så. Det kommer aldrig någon bänk då. 
Hungriga och lite lätt slitna kommer vi sedan fram till denna idylliska fyr. Hääärlig lunchplats tänkte vi. Vi sprang runt samtidigt som vi åt maten och försökte undvika att svälja en geting eller två. Maten var dock lika god ändå vill jag tillägga.
Sen mina damer och herrar tog vi ett dopp i plurret. Kan ha varit dagens skönaste. Kändes som hjärnan kokade.
Slängde på ett nytt lager solkräm och traskade vidare. Gick förbi balla träd...
...men mest såg det ut såhär.

Excitiiing

Publicerad 2016-03-04 09:50:43 i Nya Zeeland,

Haj,
Ansökningsblanketter damp ner i vår inkorg idag. Ansökningar för hösten, för ett nytt visum i ett nytt land. När det dyker upp möjligheter som denna så kan vi inte låta bli. I vilket fall, när vi öppnade alla filerna insåg vi att våran lediga helg och lediga tisdag helt plötsligt försvann in i CV-skrivande, köande och en massa pappersarbeten. Denna fredagskväll däremot har vi ledigt. Vi har haft middagsbesök av Olivia och vi lagade en hyffsad köttfärssås och spaghetti. Väldigt mysigt! 
Kvällens promenad i bilder;
 
 
 

En bra dag som ändå inte var så bra

Publicerad 2016-03-03 11:36:01 i Nya Zeeland,

Tjenna!
Alltså vi hade en SÅ bra morgon. Hoppade runt i lägenheten samtidigt som vi gjorde oss klara och lyssnade på Destinys child och Olsen brothers. Gladdes lite extra åt Vickans bebis gjorde vi också. Kom till skolan med en minut till godo och allting bara stämde ni vet. Lektionen var dessutom helt okej och två timmar senare var vi klara för dagen. Ja, svinbra. Sen kommer vi då till det momentet när alltid bara urartade. Ni vet ju vilka problem vi haft VARENDA gång vi ska betala vår undervisningsavgift? Fanny betalade först allt lugnt, sen var det min tur. Då blev det klödd med försäkringar hit och dit och helt plötsligt satt vi båda i skiten. Sen kom snubben som typ är chef på avdelningen för internationella betalningar rusande och började hetsigt skälla på oss. Well. Han visste inte vad han gav sig in på. Vi var trötta och hungriga och lagom på krigsstigen. Så vi vann fighten. Men blev bobbeda, missade alla gratisgrejerna och fick en sen lunch på köpet. 
 
Resten av dagen har vi rastat vår lilla flatmate, varit på gymmet och nu, kl 21.30, gör vi chokladbollar. Diskuterade ett tag huruvida vi skulle göra dubbel sats eller ej. Det blev inte dubbel denna gång. Dagen är inte värd det. Det kommer komma andra dagar då vi kommer vara i större behov av en gryta full av chokladbollar helt enkelt.
Nya sminkhörnan. Lyxigt va?
Hittade denna överroliga funktion på snapchat idag. OMG vad vi har skrattat!
Såhär kul kan vi också ha det ibland. En fin hälsning till pappa Johan var det, grattis än en gång! :)

Bjudkaffe

Publicerad 2016-03-02 07:13:48 i Nya Zeeland,

Hallåå hallåå,
Vår dag började redan kl 07.00 imorse. Kan säga att det var inte många ord som sades innan 08.30 då vi satt på föreläsningen och upptäckte många kända ansikten som vi inte sett på länge. Glada för det men det var även intron till human resources och herrejisses och hans orangutanger vilken tråkig tant. Som tur var har vi en annan ung och mycket trevlig lärare till lektionerna. Fiona däremot har inte den turen och hon såg helt förtvivlad ut när hon insåg det och sa: I'm gonna DIE!!! 
Dagen rullade på och nästa lärare bjöd ut oss allihopa på kaffe och kaka på ett fik, så himla trevligt var det! Bra dag i skolan har det varit och i eftermiddags gick vi ut till närmsta gräsplätt för att studa lite utomhus. Nu ska vi ta hissen ner till poolen, Hajpo!
Ben & Jerrys höll till på hikuwai plaza idag, fett ju. Bara att gå o hämta!
Sen var där 4 olika dryckesföretag, vi hade väskorna fulla på väg hem haha. Detta är bara lite av allt vi fick. Fint!

Oweek & Auckland Museum

Publicerad 2016-03-01 06:26:43 i Nya Zeeland,

Och så var det första mars??? Tjena mittbena vad hände där liksom. Vi har i alla fall haft en fullspäckad dag. Oh massvis av lektioner tänker ni då. HA! Fel. Vi är lediga varje tisdag, så otroligt skönt! Vi har dock ändå spenderat halva dagen på uni. Vi gick här hemma och såsade imorse och helt plötsligt var vi så sena att vi fick kuta upp till skolan och ja, det är uppförsbacke typ hela vägen. Svettiga? Något. Vi hade nämligen bestämt träff med ett par personer som var vänliga och sålde sina gamla böcker till oss. Men vi hann och vi hittade dem och var klara på mindre än en kvart! Då började det roliga - O-week dvs när man kan gå runt och bara plocka på sig mat, pennor, godis och dricka etc från alla som vill värva en till diverse grejer. På vägen hem även gick vi även in på det andra universitetet och kollade deras utbud också. Funderar seriöst på att gå med i Pokemonklubben.  
 
Kom hem, bytte om och satte sen fart mot Domain. Det SPÖREGNADE, alltså verkligen öste ner. Målet var i alla fall Auckland Museum och där har vi spenderat resten av eftermiddagen. Superstort ställe med lite allt möjligt Som tex maorikultur, andra världskriget och gamla grejer. Det mest intressanta var en utställning om Air New Zealand. Man fick bl.a. dra på sig en sorts mask och så blev det som en virtuell tour av hur det kan se ut att resa i framtiden. SJUKT COOLT!! Vi blev helt lyriska av upplevelsen, det krävs inte så mycket för att roa oss så att säga.
 
 
 
 
I det regnade så mycket att vi båda var tvungna att ta av oss skorna... kanske för att vi tagit på oss små tygskor och aldrig lär oss att det regnar jämt här.
Haha ja vad ska man säga om denna bild? 

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela