Utvärdering av Malta + vad vi gjort idag i en mening

Publicerad 2011-11-03 19:03:03 i Malta,

Vi har ätit lunch på café 516, sen gick vi en promenad och blev besvikna när vi insåg att Candynavia var stängt.

Nu över till utvärderingen, som vi kommer göra varje gång vi åker till ett nytt land (jaaa, vi vet att det låter ointressant och som något man tvingas göra efter varje avslutad kurs i skolan):

BÄST med Malta:

- Den jämna temperaturen dygnet runt. Man fryser inte när man går hem från exempelvis en natt i Paceville. Dessutom har temperaturen inte varit under 20 grader en enda gång sen vi kom hit.
- Hjälpsamma malteser. De flesta malteser är väldigt trevliga och hjälpsamma vilket hjälpte oss att hitta rätt första dagen.
- Billiga bussbiljetter. För ca 25 svenska kronor kan du åka hur mycket du vill under en hel dag. Praktiskt! Funderat på något liknande Skånetrafiken?
- Läget på vår lägenhet. Det kunde inte bli bättre! Lugnt område men samtidigt nära till både partyt i Paceville och shoppingen i Sliema.
- Jobb. Hade vi velat hade vi lätt kunnat fixa vars ett jobb här. STAFF WANTED-skyltar finns på många restauranger och caféer.
- Paceville. Trots att det är ett så stort område och så mycket folk har vi inte sett mer än ett litet bråk. Dessutom är där alltid många poliser som patrullerar. Det gör att man känner sig väldigt trygg vilket gör att man får mycket roligare!
- Den maltesiska korven. Yummie! Sjukt god!
- Enligt Hanna; det finns inga fiskmåsar. Så jäkla skönt!

SÄMST med Malta:
- Bussarna. De är ofta överfulla och många gånger körde de bara rakt förbi en.
- Pommes och chips. Tillbehör till i stort sett varje rätt. Man blir liiiid trött på det.
- Dyr el. En dyr summa vi absolut inte räknat med. Som tur var fick vi lägenheten till halva priset utan att vi visste om det så det gick jämt ut.

Överlag är vi helnöjda. Båda två känner att vi kan tänka oss att åka tillbaka. Speciellt eftersom vi missade blue lagoon och Comino pga denna veckas dåliga väder. Hade vi varit smarta hade vi tagit det i början men då tänkte vi att vi hade gott om tid. Vi förväntade oss att malteserna skulle vara grymma på engelska, där hade vi fel. I stort sett alla förstår engelska, men talar det inte lika bra. Vi trodde vi skulle sakna sandstränder men istället blev det tvärt om. När vi väl var på en sandstrand saknade vi klipporna. Klipporna är dock inte så barn- och äldrevänliga då de är riktigt hala på sina ställen och för att det är stegar rakt ner i djupt vatten.


Denna bild tog vi första dagen vi var här, känns som en evighet sen!


Hamn och vatten, tagen i Valetta. Utsikt över de tre städerna.


Söta Fanny i Mdina. Kolla halsen, som vi skrattat åt det!


Sista bilden, detta är Comino som vi aldrig kom till.

Tur för er att maten är klar, nu har vi inte tid att skriva mer!

Kommentarer

Postat av: Robinski

Publicerad 2011-11-03 20:43:47

Låter som att ni har haft det underbart på Malta och en fiskmåsfri stad är ju helfestligt :)Här panikpluggas det istället, men det blir nog bra sa den blinde och tryckte på gasen istället för bromsen! kramar!

Postat av: Karin

Publicerad 2011-11-03 21:55:08

Härligt att ni är helnöjda med tiden på Malta. Ser framemot att läsa kommande inlägg på er blogg.

Stor kram :)

Postat av: Jeanette

Publicerad 2011-11-04 08:26:23

Nu finns det en anledning att åka tillbaka till Malta - ni har Comino kvar att se. Verkar i sin helhet som en skön och avkopplande tid. Lycka till med ert fortsatta äventyr - vi ser framemot att läsa och höra om nya ställen. Kram!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela