Lion Rock Hike

Publicerad 2016-10-30 11:57:40 i Hong Kong,

Hej där!
Vi har haft den bästa söndagen på länge! Vi drog oss upp redan vid 8, lämnade Hung Hom vid 9 och kl 10 anlände vi till dagens destination - mtr stationen Wong Tai Sin. Här började vi traska för att nå vårt mål Lion Rock. Först var vi väldigt osäkra på om vi ens gick rätt. Vi gick på en asfalterad väg och det var taxibilar, stekande sol och ca 99% lutning. Det var rätt, och vi kom senare in på en ordentligt skogsstig som vi föreställt oss och vi traskade på uppför trapporna. Efter ett tag kom vi upp på en sån höjd att luften kändes sådär härligt frisk och helt utan avgaser och gifter. MUMS. Traskade vidare, många trappor uppåt och helt plötsligt var vi uppe. Tyvärr var sikten sådär och pga att det är söndag var vi inte direkt ensamma där uppe. Det var smått klaustrofobiskt och lite hinderbana-aktigt med alla selfiesticks som stack ut här och var. Ja asså vi ska ju inte uttala oss för vi tillhör också den skaran som äger pinnar och gillar det hehe. Åt lunch på toppen och sen traskade vi ner för alla trappor igen, fast ändå inte för vi tog ett annat håll. 4,5h senare var vi hemma igen, fett nöjda. Nu är vi sugna på mer hiking!
Sånna här jäklar stötte vi på längs med vägen. Litar inte på dom. Och jag litar definitivt inte på människor som försöker gulla med apor.
Forsan och le view
 
Som ni ser var där ju en del folk
 
På väg neeeråt
Hittade till vår stora glädje en gunga!

Kommentarer

Postat av: Karin

Publicerad 2016-10-30 14:56:11

Härligt med bra söndagar! Hade också tyckt att det var läskigt med aporna...
Vilken utsikt, fina bilder!
Man blir aldrig för gammal för att gunga.
Ha det fortsatt gott töser!
Kramar i massor till er båda :)

Postat av: Jeanette

Publicerad 2016-10-30 17:45:06

Härliga söndagar! Skönt att se att ni njuter och utnyttjar tiden väl. Nä i Asien bir man aldrig ensam , men det finns en viss ordning ändå- inte som i EU -där råder djungeln lag.
Trevligt med apor tycker jag :)
Kramar till er.

Postat av: Marie

Publicerad 2016-10-30 18:07:53

O så najs! Där skulle man vatt me! 👍🏻😊 fina bilder! Ni har det bra! Kram på er båda

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela