Ten thousand Buddha's monastery

Publicerad 2016-09-11 16:36:05 i Hong Kong,

Goddagens,
Nu är vi hemma igen efter ännu en heldag och en STOR middag. För första gången sen vi kom hit har solen lyst så klart den kan på himmlen här i Hong Kong och vädret har varit kanon. Planen var att vi skulle åka till ett museum men en sånhär dag kan man ju inte spendera inomhus. Därför tänkte vi om och styrde stegen (metron) mot Sha Tin och ten thousand Buddha's. Vad vi inte riktigt hade räknat med var att det var ungefär 40+ grader i solen och utflykten innebar ett stort gäng trappor/uppförsbackar. Jaaaa, svetten lackade men vi var lika glada ändå. Stället var riktigt fint och vi blev impade. Traskade neråt igen efter en liten vätskepaus och vi, tillsammans med ungefär 5000 andra började bli sugna på lunch. Det tog sin lilla tid men vi löste det. Att det sen råkade ligga ett Victoria's Secret bredvid gjorde ju inte saken sämre. Tvingade oss ifrån MEGAköpcentret och åkte till Mong Kok och Goldfish Market. Med blandade känslor gick vi där och tittade på de stackars djuren i alldeles för små burar och fiskarna i de små varma plastpåsarna. Vid 18-tiden började tröttheten smyga sig på och vi bestämde oss för att åka hem. Nu, 3 timmar senare har vi anlänt. Varför? För att vi ALLTID hamnar på alla andra ställen än vi skulle. Först skulle vi till mataffären, men först ska vi BARA inom H&M, och OJ där var ju Uniqlo vi går in där med och nämen kolla, pull and bear och sen blev vi så förbaskat hungriga att vi fick hitta en restaurang också. Väl där beställde vi soppa, en pizza, en portion pasta och en tallrik potatis med ost och bacon. När vi gjort beställningen frågade servitrisen 'Är ni klara nu...?'. Bra jobbat där!
Hela vägen upp kantades av sånna statyer, därav namnet.
Uppe på toppen
 
utsikten gick inte att klaga på.
 
Hittade även ett vattenfall som såklart inte gör sig på bra på bild. 
 
 
 några av miljoner plastpåsar med fiskar 
 
massa streetfood på väg till goldfish market

Kommentarer

Postat av: Jeanette

Publicerad 2016-09-12 06:58:38

Värmebölja även hemma med högsommartemp på 25 gr o 20 gr i havet. Lite weird men skönt.
Kanske lite skönt med vanlig skola o AC i en vecka nu då? Fast ni hinner nog med en del uteliv ändå -energiska som ni är :) Ha en bra arbetsvecka!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela