Shanghai part one

Publicerad 2016-09-26 14:57:00 i Kina - Shanghai & Xi'an,

Hallå!
Vi är nu tillbaka i Hong Kong efter en helt fantastisk helg i Shanghai. Tanken var ju att vi skulle hinna till föreläsningar, vila och tvätta idag eftersom vi steg upp kl 05. Men 3 minuter innan vi skulle rulla ut på startbanan får vi infon att inga plan får lyfta. Vi väntade och väntade. 4h senare fick vi åka iväg så våra 2 ynka timmar blev istället 6. När taxin rullade in i Kowloon i eftermiddags kändes det bra i själen. Detta är vår stad, simple as that. Nu ska ni få höra om vår helg;
 
Shanghai, fredag 23 september 2016.
Vaknade i hyffsad tid och i brist på frukost gjorde vi i ordning oss snabbt. Hoppade av vid People's square, strosade igenom den fina parken och åt ramen till lunch. Kanske inte så förvånande så hamnade vi på nanjing rd (shoppinggatan) efter maten. Där var både nöjda och missnöjda över att bara ha handbagage, fanns ju annars en hel del som hade följt med hem. Lyckades ändå handla en del samtidigt som vi styrde stegen mot the Bund och Shanghai's skyline. Tjusigt, men jag kan berätta att det är ohyggligt svårt att slå HKs vy. Vi flydde shoppingområdet för kaffe i närheten av Yuyuan garden. När vi återhämtat lite energi, vilket behövdes eftersom vi vid det här laget hade gått en ganska lång sträcka, gick vi in i trädgården som definitivt är värt ett besök. Eftersom vi planerat lite drinkar och middag åkte vi sedan hemåt. Delvis för att vila upp oss och delvis för att byta om till långa byxor och tjocktröja. Märkligt hur fort man kan vänja sig vid att ha 32 grader dygnet runt? Drinkarna och maten satt som en smäck och tre nedrans nöjda tjejer tog en taxi hem vid 02. 
 När vi äntligen hittat rätt brevlåda med en nyckel i sent i torsdags kväll. Väldigt glada över att någon förstår ens teckenspråk och ännu gladare när han halar upp en gammal Nokia 3310 och ringer åt oss.
 Utsikten från lägenheten!
 Gången fram till vår dörr, det var bara vi och en dam till som faktiskt hade en riktig dörr på vår våning. Och riktiga fönster. Lägenheten vi hyrde var jättefin och fräsch, men en märklig känsla infinner sig när man öppnar dörren och ser rakt in till grannen och inser att det enda han äger är en tv från 1982.
 Fredagen började vi med dryckeshandling i parken
 
 Inne på Etude House, den Koreanska smink & skönhetsbutiken.
 
Nanjing road
Skylinen dagtid, den blir ju minst sagt en aning bättre på kvällen! Men den bilden håller vi på ett tag till ;)
 Vid Yuyuan garden
 
 Vi hängde ett tag och njöt av känslan av att inte befinna oss mitt i en storstad.
 Vi åt tapas och drack drinkar i Xintiandi. Xintiandi är ett urmysigt område med restauranger, uteserveringar och drinkar. Dock mest västerländsk mat, men riktigt gott. 
Del två kommer imorgon, vi har en himla massa bilder.

Kommentarer

Postat av: Marie

Publicerad 2016-09-26 15:29:33

Ja, ni roar er galant! Man blir sugen att resa dit ni reser! Blogg blir bok kanske...eller bättre! En vlogg! Så vi kan vara med er än bättre! 😊👍🏻😍

Postat av: Karin

Publicerad 2016-09-26 17:11:29

Ni måste varit otroligt glada i torsdags kväll när ni äntligen hittade till er boende.
Ser redan framemot nästa inlägg och fler fina bilder!
Massor av kramar till er båda :)

Postat av: Jeanette

Publicerad 2016-09-27 09:00:39

Härliga bilder och roligt att läsa om era små äventyr
Ser framemot del 2 - hälsningar från ett sydligare Thassos- stora kramen till er over there.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela