Shanghai part 2

Publicerad 2016-09-27 17:57:59 i Kina - Shanghai & Xi'an,

Halloj!
Som utlovat kommer här del 2. Dagen idag har vi inte mycket att säga om mer än att det som varje tisdag är tråkigt, drygt och sjukt irriterande att vara i skolan hela dagen. Plus att vi varit extremt trötta. Nog om det och över till det lite roligare!
 
Shanghai, lördag 24 september 2016
Gick upp en aning senare och käkade lite mer frukost än föregående dag och drog sedan iväg. Det första stoppet blev området Lujiazui, alltså området med alla skyskrapor. Vårt första stopp var att åka upp i Pearl Tower, vilket vi också gjorde. Men först fick vi stå i kö alldeles för länge och sen fick vi åka lite hiss för att stå i kö igen. Väl uppe insåg både Fanny och jag att vi sett för många sånna här utsikter och att vi blir smått uttråkade av dem. Men, just denna utsiktsplats hade något som de andra inte haft, nämligen ett glasgolv. SJUKT LÄSKIGT. Största anledningen till det var för att det var överfullt med människor och för att folk hoppade på glasgolvet vilket fick det hela att skaka. Väl nere på säker mark igen var det lite akut dags för lunch vilket gjorde att vi fick ta en full restaurang i närheten. Nåväl, maten var hyffsad och efteråt åkte vi till en fakemarknad för att fynda och pruta. Ganska kul att strosa omkring och titta på allt, men kom faktiskt bara ut med en liten påse. I området där fakemarknaden ligger fanns inte mycket annat än ett museum så vi tog metron tillbaka till Nanjing Road igen. Denna gången var vi hungriga på glass så vi tog ett stopp på Häagen Dazs. Och till den en stooor kaffe, satt fint kan ni tro. Kvällen spenderades på fantastiska roof top bars med goda drinkar innan vi avslutade dygnet med en jakt på ett öppet Macca's. Till vår stora besvikelse och förvåning var alla stängda. Alltså ALLT i hela stan typ. Inte en endaste cheeseburgare så långt ögat nådde. Hur är det möjligt?
Pearl Tower
 
 
 
 
 
Nanjing Road en vanlig lördageftermiddag
Kö för att få bord på Häagen Dazs och vi roade oss som vanligt medan vi väntade. Värt väntan i slutändan!
Eftermiddagspaus med öl och chips i lägenheten, mysig va?
The Bund
 
 
 På väg till Hyatt för drinkar! Hyatts bar är fasiken att rekommendera om ni har vägarna förbi Shanghai. Man kan slänga i fötterna i deras jacuzzi på typ 33e våningen och njuta av en utsikt som inte går av för hackor. Vi lät dock andra hålla på med fotbadandet och hängde istället mest ut över glasräcket med en drink i näven. Satan vad livet är bra ibland.
 
 
Tills det blev dags att bege sig hemåt. Tidig söndagsmorgon när mycket av ljusen på byggnaderna är släckta.

Kommentarer

Postat av: Karin

Publicerad 2016-09-27 20:03:09

Hade varit konstigt om ni inte hade varit trötta efter så intensiva dagar i Shanghai.
Inte en chans att jag hade gått på det glasgolvet hur gärna jag än velat!
Som vanligt mycket rolig läsning med fina bilder!
Kram på er :)

Postat av: Jeanette

Publicerad 2016-09-28 07:53:28

Kan tro det var läskigt att kolla ner från glastaket- känner det redan genom bilden.
Vykortsbilder som vanligt -nästan lite overkliga men ack så roligt att få hänga med.
Kalimera!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela