När man blir extremt fikasugen

Publicerad 2016-09-07 18:30:20 i Hong Kong,

Hej!
Forsan började sin onsdag med en morgonlektion medan jag sov vidare. Heh inte riktigt, jag är väl ingen sjusovare direkt. Vi tog en lugn förmiddag och gick sen och käkade lunch med min ena granne plus en norska. Testade ett nytt ställe på andra sidan vägen från vårt boende, var väl helt okej men inget att skryta om. Sen fick vi ju snällt gå och fixa de där förbaskade simkorten som slutade fungera igår.. Och eftersom vi ändå fick åka en bit för att fixa så åkte vi ännu en bit längre och hamnade på Hong Kong Island-sidan. Så nu har vi i alla fall nya simkort igen. Fungerande sådana denna gång. Sen så råkade ju den här mobilaffären ligga endast ett stenkast från vår svenska stolthet Ikea så vi kunde ju inte låta bli att ta en tur inom för kaffe och kanelbulle. Sen strosade vi runt i regnet med vår mindre fungerande paraply innan vi bestämde oss för att åka tillbaka till torget vi hittade igår. Där finns nämligen (regnfria) uteserveringar så vi satte oss ner för en öl. Trodde kalaset skulle bli dyrt men när vi betalade fick vi veta att det var 2 till priset av en. Ren vinst för oss ju haha!
Att åka metro i rusningstid.. Tåg efter tåg avlöser varandra och ändå är kön såhär lång hela tiden. Värt att tillägga att alla tåg är lååååååånga dessutom. Asså kilometerlånga. 
 kvällens öl!
 
 utsikt från ett av klassrummen :)

Kommentarer

Postat av: Karin

Publicerad 2016-09-07 19:35:54

Ni fick ju kaffe och kanelbulle på Ikea tack vare att sim korten slutade att fungera om man nu ska se det från den ljusa sidan!
Ovan på det 2 öl för priset av en.
Vinsten kan ni köpa ett nytt paraply för.
Långa tåg och vi som tycker att pågatågen är långa när det är dubbelt...
Kramar på er :)

Postat av: Jeanette

Publicerad 2016-09-07 20:21:46

Vilka härliga dagar ni har- är så imponerad av HK's köstruktur- finns alltid köer, men det är ingen som trängs och linjerna är välordnade samt allt är rent o fint.
Ha en fortsatt bra vecka! kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela