Helt slut 2.0

Publicerad 2016-09-06 16:32:24 i Hong Kong,

Himmel och pannkaka vilken lång dag. Vi började alltså kl 8.30 imorse och sen har det bara gått i ett. Vid 16.30-tiden började det bli jobbigt och vid 17.15 ville vi bara lägga oss på golvet och gråta. Men då gällde det istället att springa från vår utfrysta hotellskola till huvudcampus där vi skulle ha sisa lektionen. Trots detta så är vi nöjda över våra kursval och så vet vi redan nu att oktober och november kommer bli köttiga månader fulla med diverse grupparbeten. Bäst att passa på med en weekendtrip redan nu kanske...? Dagens roligaste lektion var självklart kinesiskan. Och för er som undrar läser vi Mandarin och siktar stenhårt på högsta betyg i den klassen, otroligt taggade.
Utav en slump hittade vi ett nytt outforskat område idag. Två gånger till och med. Alltså inte samma område då utan två olika. Det första är här i vår stadsdel, precis bakom hotellskolan. Mysig typ stadskärna med små butiker och mysiga caféer och restauranger. Och sen har vi insett att det tar oss ca 20 minuter att gå till Nathan Road vilket är mitten av Kowloon. Och det är den vägen vi åkt metron de senaste dagarna... LÖNT haha. Vi har nu satt regeln no more metro förutom när man är riktigt riktigt riktigt trött. Eller om det regnar såklart. Anledningen till att vi ens gick där var för att vi skulle fixa våra simkort som magiskt nog slutat fungera. Tror ni vi fixade det?
Gårdagens regn. Detta är förresten vår dagliga vy när vi går till skolan. Tegelbyggnaden till vänster på bilden är huvudcampus
TITTA! Vi ställde oss mitt på trottoaren och skrek av glädje. Vårt pluggcafé definitivt!
Den 'nya' delen av Hung Hom. Och Forsan som kliar på sitt myggbett
 
Kvällens romantiska middag intogs vid denna fontän. Perfekt avslut på denna tisdag!

Kommentarer

Postat av: Siv

Publicerad 2016-09-06 17:02:14

Nu får Sebastian tydligen se upp för nu får
han konkuranns. Vi får väl se vem som pratar
bäst och mest när vi kommer. LYCKA TILL

Kram


Postat av: Jeanette

Publicerad 2016-09-06 17:16:06

Kul att höra att kurserna verkar bra och att ni är så taggade nu - det banar väg för ett bra resultat. Kan ju vara bra att ha Basse på skypen med lite inside tips på uttal :)

Postat av: Karin

Publicerad 2016-09-06 17:28:38

Härligt att ni är nöjda med era val av kurser. Verkar ju som ni haft en bra dag, trots en lång dag i skolan. Weekendtrip låter trevligt!
Kram på er :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela