Från en storstad till en ännu större storstad

Publicerad 2016-09-23 14:46:26 i Kina - Shanghai & Xi'an,

Hej där!
Vi är framme, vi mår bra och vi har haft en mycket bra första dag. Men vi hade en småläskig kväll igår när vi skulle hitta hit. Vi bor alltså inte på hotell utan har hyrt en lägenhet via air bnb och eftersom lägenhetsinnhavaren rådde oss att ta en taxi från flygplatsen gjorde vi just det. Vi visade adressen på både engelska och kinesiska men herr förare verkade ändå lite osäker. Vi kom till rätt område och hoppade av. 1h senare och flera smått creepy gränder och efter att dessutom ha frågat 5 miljoner olika personer frågade vi till slut en vakt om han kunde ringa den stackars lägenhetsinnehavaren och vi hittade rätt brevlåda att leta fram nyckeln i. Vi hann tänka rätt många tankar under denna timme, mest att vi blivit grundlurade.. Men allt detta fnissar vi mest åt idag. 
Dagen har såklart spenderats på 'stan'. Första intrycket är att Hong Kong är bättre. Men det betyder självklart inte att Shanghai är dåligt!! Vi har gått otroligt mycket och är hemma på en liten paus för just nu. De andra två sover och jag sitter här och skriver till er. Finns liksom inget annat att göra när man är i Kina. Mobilen är inte mycket att ha för inte ens hälften av apparna funkar pga att Google och Facebook är blockerat.. livet känns rätt svårt utan Google kan jag meddela.
 
Ni får nöja er med 2 bilder, har inte tid att sitta här i 2 timmar till för att ladda upp bilder. Klockan är 21 och vi har inte ätit middag! Hajpo!

Kommentarer

Postat av: Jeanette

Publicerad 2016-09-23 15:09:32

Oj vad trevligt med inlägg från Shanghai!
Ni verkar ha det bra trots skräckhiss och konstiga grannar. Håller tummarna för att resten av helgen blir minst lika bra! Kram!

Postat av: josephine Asplund

Publicerad 2016-09-23 16:38:42

Ha en underbar helg och njut!! Kramar=)

Postat av: Karin

Publicerad 2016-09-23 19:44:25

Härligt att ni kan fnissa efter gårdagskvällens läskigheter!
Hoppas att ni får i er en riktigt god middag.
Ha en fortsatt bra helg töser!
Kram på er:-)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela