Dag 1

Publicerad 2016-09-05 18:01:02 i Nya Zeeland,

Tjenna peeps,
Första dagen i skolan är officiellt avklarad! Inga problem alls var det. Kan bero på att vi endast hade en lektion och det är den lektionen som har lägst svårighetsgrad haha... Vår byggnad ligger utanför campus vid skolans hotell och det är alltså där vi kommer spendera våra dagar. Alltså inte direkt i hotellet utan i en byggnad precis bredvid. Tyvärr. För hotellet verkar sjukt najs! Ikväll blev vi sådär rastlösa som endast vi kan bli så vi tog självklart tunnelbanan in till city och strosade runt. I ÖSREGNET. Samma ösregn som vi hamnade i i förmiddags faktiskt (när jag tänker på det har det faktiskt bara varit uppehåll i 20 min på hela dagen..). Och då menar jag verkligen ösregn. Vars ett par skor har blivit förstörda idag vilket innebär att man måste köpa nya. Synd hehe. 
Vi har också insett att vi varit dåliga på att berätta om hur vi bor. Vi bor alltså i stadsdelen Hung Hom, i studentkorridor. Huset har väl ungefär 20 våningar med 100 rum på varje våning och 2 personer boendes i varje rum. Ni kan ju själva göra matten där. Man delar alltså rum med en annan och badrummet delas med rummet bredvid. Man har en säng, ett skrivbord, en garderob och ett litet kylskåp i princip. Det är ganska trångt men relativt mysigt, inget att klaga på här! Förutom att det endast finns ett kök på varje våning då.. Vi kommer alltså inte laga mat utan måste äta ute varje dag. Några bilder på rummen har vi inte ännu, men eftersom väderleksrapporten lovar regn för de kommande dagarna lovar vi interiörbilder! Nu behöver ni ju kanske inte bli allför exalterade över det eftersom det vackraste som finns i rummet är det billigaste örngottet som gick att hitta på ikea. Anyways, nu kallar bingen för vi har verkligen en heldag att se fram emot imorgon, skola från 8.30-18.30 minus två timmars lunchpaus. Ha det gott!
Ganska trötta ikväll, så passade på att vila lite i de himla långa rulltrapporna
till och med sitta ner och vila benen hann vi med innan vi var nere.
Några av gårdagens flamingos
Hanna vid ingången av Kowloon park
Kikade in i ett tempel

Kommentarer

Postat av: Karin

Publicerad 2016-09-05 19:32:23

Så var det igång igen. Ni har börjat skolan, förstår att ni är trötta efter dessa intensiva dagar. Vi här hemma läser bloggen, tittar på bilderna ni lägger upp, vilket alltid är lika roligt. Ser verkligen framemot att se bilder från era små krypin.
Massor av kramar till er båda :-)

Postat av: jeanette

Publicerad 2016-09-06 06:20:51

Ska bli kul att höra hur skoldagarna är i HK- vissa verkar bli himla långa. Ha en riktigt bra första riktig skoldag!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela