Fast

Publicerad 2016-10-20 03:28:00 i Hong Kong,

Heeeej,
Jag sitter egentligen på lektion och Forsan sover men då läraren är mer morgontrött än eleverna har han snurrat ihop hela lektionen sitter vi mest och väntar på att han ska få sin shit together. Så då tänkte jag på er! Gårdagen var en LÅNG dag (ja, igen!). Vi trodde att det regnade mycket i tisdags men igår var det bannemig ännu värre. Varenda gång man kollade ut genom fönstret kändes det som om regnet ökat lite. Vi satt på 18 och pluggade så tänkte inte så mycket på det men vid 15-tiden när det började regna in så blev det lite värre. Vid 16 fick vi ett mail från universitetet om att Hong Kongs svar på smhi utfärdat en regnvarning och att man skulle hålla sig inne pga översvämningar. Mer än 70mm regn i timmen föll det då, trodde inte ens det var möjligt. Vid 20-tiden slutade det lyckligtvis efter över 48h ständig monsun, vi passade på och sprang ut som kalvar på grönbete ungefär. Kom hem, pluggade lite och kl 23.30 gick brandlarmet.... och det var det värsta vi varit med om. Om det var en övning var det ju en jävligt bra tid att sätta den på när folk har mid-terms, om det var på riktigt känns det inte som om vi kan lita på larmet eftersom det satte igång, stängdes av och sattes igång igen. Plus att det var så tjockt med folk i trapporna att man bad till högre makter att det aldrig någonsin kommer vara allvar. Där gick vi, ca 2000 studenter som några fjånar upp och ner för trapporna en onsdag kväll. Vi fick ju i alla fall motion. Denna morgon är det snustorrt ute, solen skiner nästan och gårdagens regn är som bortglömt! Fabulous!
Hur man vet att det regnar, paraplyhinderbana i korridoren! 

Kommentarer

Postat av: Jeanette

Publicerad 2016-10-20 06:44:42

Fy för att bli väckt av brandlarm. Vi får hoppas att det var övning Lycka är när solen skiner- även här har det varit så lite sol att våra solcellslampor slocknade vid 19 tiden :( Kram

Postat av: Karin

Publicerad 2016-10-20 11:33:16

Får verkligen hoppas att det var övning, mycket olustigt!
Njut av solen och rusta er för helgens oväder!
Kram på er :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela