onsdagsfunderingar

Publicerad 2016-11-16 16:23:51 i Hong Kong,

Hallå,
Här har vi varit frånvarande igen. Men ni vet ju varför. Det innebär ju bara att det går sin lilla gång här och inget direkt spännande sker.
 Det mest intressanta som vi funderat över är;
- Att någon kotte lagt sköljmedel i tvättmaskinen så våra nytvättade kläder doftar numera väääldigt mycket. Kul att man kan lukta gott någon gång i alla fall.
- Att vi hittat en liten kiosk som säljer torkade sötpotatisar och damen som säljer är sötare än kolasåsen från ica.
- Vi är nu inne på vårt fjärde "loyaltycard" på skolans café. 10 kaffen på varje kort och vi fick det första för inte så länge sedan. Kanske inte det bästa som hänt vår plånbok, men heller inte det värsta. Tänker ändå, att man får ju den 10:e gratis heh.
- Värre är det att vi numera har koll på när grabben som gör bäst kaffe jobbar. Visserligen är det för det mesta, men ändå. Stalkers much?
- En annan fundering är varför damen som tar emot beställningarna på vårt lunch-hak har bomull i öronen? Hon hör aldrig vad man säger. The struggle is real.
- Vi båda gillar koreanska strumpor. Det är ett nedrans dilemma i en stad som denna för det finns så mycket av dom. Det är ju helt sjukt att ha en hel låda full med strumpor när det fortfarande är 27 grader ute?!
- Dom där torkade ankorna som hänger utanför restaurangerna, hur länge kan man förvara dom? De är ju torkade liksom, men ändå... Och hur lång tid måste det inte ta för att få en hel anka till att torka så pass i denna fuktan som varit? Kanske måste fråga någon snart.
Restaurangen nedanför oss skyltar med sina ankor.
Vi har även noterat att handla på söndagar i HK är ungefär lika givande som i Auckland.

Kommentarer

Postat av: Jeanette

Publicerad 2016-11-16 16:56:03

Ni vet hur man förgyller vår tillvaro -skojiga funderingar. ser ankorna verkligen torkade ut? De kanske bara blir bättre o bättre? Svar kanske kommer snart.
Kram till er.

Postat av: Karin

Publicerad 2016-11-17 16:47:06

Angående ankorna så är de aldrig goda om så de är torkade eller tillagade på något vis om ni frågar mig.
Ha det gott töser och massor av kramar till er :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela