Xi'an & Xianyang dag 1

Publicerad 2016-12-07 16:43:00 i Kina - Shanghai & Xi'an,

Hej!
Nu är vi tillbaka i Hong Kong igen efter en urnajs semester i Xian. Vi har verkligen sett, smakat och luktat alla möjliga saker under dessa dagarna. Det har i princip varit en stor matfest utan dess like i 5 dagar. Vädret har varit på vår sida och det har varit perfekt vinter/höstväder alla dagarna. Snön hade töat och det gick upp till hela 14 grader i söndags vid lunch, perfekt! Men mest av allt har vi varit på rejäl internetavgiftning då i princip ingenting i appväg funkar i Kina. Två kvällar har vi försökt blogga men efter att ha skrivit urlånga inlägg som försvunnit pga slött nät gav vi upp och tänkte att ni fick minsann vänta. Så here we go!
Dag 1:
Vi blev upphämtade på flygplatsen vid 15-tiden och åkte direkt till Fionas och hennes mammas lägenhet som låg utanför Xian i en stad som heter Xianyang. Vi hängde rätt mycket i denna stan och de enda andra västerlänningarna vi sett var vid Terracotta armén - We like! Anyways, Fiona och hennes mamma har en suuuperfin lägenhet där vi fick egen kupé i form av Fionas rum. Fikade med kaffe och jordgubbar när vi kom fram och inte långt senare drog vi iväg för en matfest. Vi åkte till en anläggning byggd i gammal stil med massvis med matstånd, souvernirer och grejer. Det var nudlar, det var tofu, det var potatis i olika former, det var säkert en del som jag inte kommer ihåg och vi blev mätta så att säga. Fionas mamma ansåg dock att denna lilla matfest endast var förrätt, skrattade åt oss och sa; Men vi har ju inte ätit middag än? Tur nog lyckadades vi övertala henne att någon middag inte behövdes. Efter vi gått ett varv inne på området åkte vi in till Xianyang centrum för en liten rundvandring och såklart ännu mer streetfood. Ingen dålig första kväll vill jag lova! Dessutom avslutades den med en film i sängen och gos med vår lilla (nu ganska stora) kisemise, finns ingen bättre katt än hon!
 
 
Rätt nr 1 av 6 typ.
 
 
Kisen får avsluta dag 1, hörs imorgon, hajpo!

Kommentarer

Postat av: Jeanette

Publicerad 2016-12-07 18:16:50

Fantastiskt - första bilden ser ju ut som taget ur tusen o en natt - är detta boendet?
Ser framemot de andra delarna :)
Kramar till er!/

Postat av: Kattis

Publicerad 2016-12-07 18:35:30

Lät som en riktigt bra dag 1!☺

Postat av: Karin

Publicerad 2016-12-07 19:52:37

Härligt att ni haft en skön semester med en massa god mat, plus allt annat ni varit med om!
Kan tänka att det var kul att träffa Fiona igen och söta katten också förstås.
Ser redan framemot nästa del av er semester.
Ha det gott töser och kram på er :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela