Xi'an & Terrakottaarmén, Dag 3

Publicerad 2016-12-09 10:22:57 i Kina - Shanghai & Xi'an,

Det väntade en otroligt tidig morgon, F's mami hade fixat bil med chaufför och prick kl 8.30 skulle vi bli hämtade. Vi fick stressa en aning då vi gick upp lite för sent och mossan gick ut för att köpa oss frukost att äta i bilen. Men när vi väl kom ut sa hon: Chauffören är lite försenad, vi sätter oss på en restaurang och väntar. Så där satt vi, med egenköpt mat på en restaurang i mer än 1 timme och väntade, typiskt va? Minibuss fick vi åka i alla fall och en kinesisk bland-cd med låtar som hade en snittlängd på 5 min lyssnade vi på hela dagen. Det slutade med att vi satt och sjöng med till allas förvåning (kan ju vara för att han bara hade en cd som spelades om och om igen..). Dagens första stopp var självklart Terrakottaarmén. Helt enormt område, som självklart inte alls gör sig på bild men OJ så coolt. Nästa stopp blev hos en av alla gatuförsäljarna. Jag har aldrig varit med om att någon köpt så mycket frukt (vi var 5 pers som bar in det på kvällen) och bara två sorter dessutom; en hel flyttkartong med granatäpplen och ett par kilo mini - persimons som Fiona kallar söttomater. Persimon testade vi förövrigt i friterad varition också. Men det är icke vår favoritfrukt direkt, varken friterad eller färsk. Lunchen som sedan intogs innehöll... ja vad ska jag säga, jag låter bilden längre ner tala för sig själv helt enkelt. Den bestod av tre rätter varav två innehöll saker vi var tveksamma till. Men det var god smak på det! Xi'an är ju en väldigt gammal stad så självklart var nästa stopp även det en historisk plats, nämligen ett palats. Men mest var det kejsarens badplats då det fanns varma källor och gamla gamla jättegamla (alltså typ 1500 år gamla) pooler som de grävt fram. Det var ett superfint område och vi blev verkligen positivt överraskade, lätt 10 av 10! Sedan blev det kväller och dags att åka hem. Tror vi slocknade i bilen allihopa haha. Men tro inte dagen var slut där. Vi kom hem, bar in frukten och bjöd herr chaufför på en kopp kaffe som han INTE gillade. Han tog i två stora skedar socker i en liten liten kaffekopp, ni vet en sån som man sväljer i två klunkar. Självklart gick vi ut för middag efter det, kinesisk tacos beskriver vi det som. Sanslöst gott! Till och med F's mamma var nöjd med vårt matintag den kvällen. Slutet gott allting gott hehe.
F's mamma klagade på att vi tog för lite bilder under resan och sa att om man inte tar bilder har man inte tillräckligt roligt. Men vi håller ju inte riktigt med. Nedan kommer en hel drös!
The Army! Hall 1 av 3 innehållande gubbar och hästar. De håller ju dessutom fortfarande på att gräva ut saker, sanslöst!
Det väldigt intressanta är att inte en enda av dessa tjusiga herrar ser likadana ut.
3 lite mer färgglada krigare. Visste ni förresten att alla krigarna egentligen var färgade? Den mest använda färgen var pinkish green. Vi vet inte riktigt vad pinkishgreen är, men det låter ju bra.
 
På väldigt många ställen såg det ut såhär. Tänk att gräva fram det, måste kännas lite som en failure.
 
mini-persimon
Lunchen på avstånda, YUM
Lunchen inzoomad. Fiona sa att hon beställde in kyckling, det var mer tupp. Han låg där och simma i mitten. När vi flyttade på huvet så dök foten upp. Mycket intressant.
 
Vid ingången till Palatset/varma källan
 
 Här ser ni F´s mamma i ljus jacka och hennes vän som också var med oss alla dagarna i röd
 
 
Kärleksträd
 
 
 
 
Och till sist: tacosen! (Fast tydligen så hette det pannkakor egentligen) Teet där i kannan är förresten bovete-te som vi blev gödade med morgon middag kväll.

Kommentarer

Postat av: Jeanette

Publicerad 2016-12-09 12:59:13

Många härliga bilder- mysigt.
Tuppkammen var väl kanske inte det mest smakliga... annars ser allt gott ut.
Ha en trevlig helg/kramar

Postat av: Karin

Publicerad 2016-12-09 18:10:24

Förstår att terrakottaarmen var en upplevelse av stora mått... men det måste även tockahoed och de där benen också varit!
Tack för fin läsning och fantastiska bilder!
Kram på er :)

Postat av: Marie

Publicerad 2016-12-11 09:46:04

Wow wow wow! Så mycket ni får vara med om. Avis? Nä, inte alls...😜

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela