Food street & Bell tower, dag 4

Publicerad 2016-12-10 12:43:00 i Kina - Shanghai & Xi'an,

Tjenna, inget roligt liv här. Trots att det var väldigt jobbigt att vara ständigt påpassade och bortskämda så skulle jag hellre sitta där och bli matad med diverse godsaker trots proppfull mage än att sitta här med tentaplugg. Vi drömmer oss tillbaka till dag 4 istället!
Även denna dag stod Xi'an på schemat. Vi hade väl kanske helst valt att endast strosa runt inne i centrum, kollat på muren som går runt stadskärnan och antagligen shoppat en del. Även om inte dagen blev så som vi hade tänkt oss så var den hur bra som helst ändå. Vi började dagen i de muslimska kvarteren där det varje dag, dygnet runt skulle jag tro är en hel massa matstånd. Vi blev erbjudna den ena godsaken efter den andra och ett tag verkade det som att matstånden aldrig skulle ta slut. Men helst av allt ville vi ha en kaffe på Starbucks för det var förbannat kallt och kl 10.30 på morgonen lockar inte smelly tofu eller en kokt grisklöv speciellt mycket kan jag berätta. Men kaffet gjorde susen och vi fick ny energi och tog oss vidare till Xi'an Bell Tower som står mitt i stan, alltså mitt i en rondell. Gick upp och kikade runt och försökte läsa om historian. Det är dock inte alltid så lätt, har en stark misstanke om att kinas verision av google translate har varit i farten på de flesta skyltar.
 
Sen var det ju dags för lunch. Dagen till ära blev det hotpot hos Fionas uncle. Hennes förklaring på uncle var att han var uncle på hennes mammas sida men de två hade varken samma mamma eller pappa... Vi kom till slut fram till att det var mammas kusin haha! Maten var yummy yummy och vi gick ifrån restaurangen med matkoma deluxe även denna gång. Ingenting stressas fram i den familjen så när vi var klara med lunchen var klockan redan 16.30. Vid det här laget var vi väl egentligen redo att åka hem men istället var det nästa anhalt som gällde. Jag minns faktiskt inte ens om området hade ett namn. Vi fick det förklarat som 'ett ställe som är fint på kvällen', vilket det var. Men saken var den att de ville visa oss en fontän/vatten show och det började 20.30 och klockan var kanske 18 när vi kom dit. Fionas mamma sa lugnt men bestämt att det fanns inte en chans i denna värld att vi skulle åka hem för de stackars gästerna hade minsann bara fått se EN endaste kulturgrej på hela dagen! Vi fick le lite snällt och det hela slutade med att vi satte oss på en annan mycket ogodare kaffekedja och åt alldeles för mycket kaka och drack en varm choklad som smakade som om den var gjort på jordgubbsmjölk och väntade ut tiden. Vattenshowen var i slutändan rätt najs men kanske inte värd den långa väntan. Men för säkerhets skull tog vi ca 500 bilder för att mamsen Yang skulle bli nöjd med oss haha. Tog promenaden tillbaka till bilen och körde hemåt. Trodde vi. Men de andra ville på spabehandling sådär som avslutning på dagen. Vi skippade och spelade mobilspel i en timme istället. Somnade väl vid 01.30 efter en LÅNG men väldigt bra dag.  
Matgatan
Det här är godis. Smaken var mums, det var nötter där innanför luddet. Men det där luddet var otroligt klistrigt och fastnade i käften runt varenda tand. Man hade nytta av det resten av dagen i princip. Hyffsat säker på att det är gjort av sojabönor.
 
En av kanske 30 slaktare. Vi såg allt från griskadaver till komagar och en lever stor som 3 julskinkor.
Mamma Yang och vän köper sticky rice
 
Bell tower
 
Xi'an
 
Statyn var någon viktig snubbe som vi absolut skulle ha bild på och i bakgrunden ser ni wild goose pagoda. (Don't ask, har absolut ingen aning vad något av det är heh).
 
Vattenshowen varade i över en halvtimme så vi hann med ett par selfies också!
Såhär fick vi våra bestick och tallrikar en dag. Inplastade och redo! Kan tillägga att mamma Yang tvättade dom ändå i fall det ändå kunde blivit skitiga under plasten.

Kommentarer

Postat av: Jeanette

Publicerad 2016-12-11 09:47:38

Vilka dagar ni haft - tur med vädret också -solen sken ser vi. Spännande att få smaka så många ny grejer. En semester att minnas nu när annat står för dörren- Lycka till i veckan! ADVENTS KRAM!

Postat av: Karin

Publicerad 2016-12-11 17:00:13

Ni har verkligen haft en helt otrolig resa! Ni ser mycket nöjda ut på bilderna.
Ha det gott töser och kämpa på med era studier.
Kram på er :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Två vänner från Österlen vars största intresse är att utforska världens alla hörn och magiska platser. Pluggar vanligtvis på AUT, Nya Zeeland men befinner oss just nu i Hong Kong för en utbytestermin. Väl bemött!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela